mariotrs Sprzedajna, jak wiekszosc polskich politykow 06.01.06, 23:53 Daj im stolek, a wlasna matke sprzedadza Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Sprzedajna, jak wiekszosc polskich politykow 06.01.06, 23:57 Jaką własną matkę? Zyta Gilowska do wczoraj była TYLKO (i aż) profesorem ekonomii na KULu. Mogła robić na co miała ochotę. Np. wejść do rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud @ GENIALNE POSUNIĘCIE PREMIERA MARCINKIEWICZA @@@ 06.01.06, 23:56 mają wyczucie i łeb na karku :) religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: @ GENIALNE POSUNIĘCIE PREMIERA MARCINKIEWICZA 07.01.06, 00:14 O, tak. Zobaczymy jakie będą dalsze konsekwencje formowania rządu z poprodukcyjnych odpadów. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=33665806&a=33673847 Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna100 Obrzydliwe i żałosne 06.01.06, 23:56 Obrzydliwe i żałosne. Mam nadzieje, że pójdzie na dno razem z tym śmiesznym rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik38 Re: Gilowska wicepremierem 06.01.06, 23:56 Witaj Zyto. Jak można żyć bez Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_forum Re: Gilowska wicepremierem 06.01.06, 23:59 czego to sie nie zrobi dla kariery - ciekawe czy synka zatrudni w MF dobrze ze takich ludzi wywalono z PO szkoda, ze ten glupi narod wybral PiS Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 00:00 nasuwa mi się tylko takie pytanie: GDZIE DO CHOLERY SĄ CI PISOWSCY EKSPERCI I PROGRAM GOSPODARCZY PISU??? z tego co widać to pis nie dość że nie posiadał programu gospodarczego to na dodatek nie posiada kompetentnych ludzi do obsadzenia stanowisk w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Ta nominacja to gratisowa amunicja dla LPR 07.01.06, 00:02 i Leppera, będą w niego walić antyliberalną retoryką jak w bęben. Pójdą w górę w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Ta nominacja to gratisowa amunicja dla LPR 07.01.06, 00:05 Trzy pytania: Czy Lepper (i inni z SO) chcą jeszcze mieć immunitet? Czy RM chce być nadawcą społecznym i czy ojdyr chce żeby Dorn i Wasserman zainteresowali się świadectwami udziałowymi? Czy Giertych chce żeby Dorn i Wasserman zainteresowali się upadkiem pewnego banku? Kaczyński jest za sprytny by złożyć losy swego rządu na nieobliczalnych populistów. Musi mieć na nich haka. I zapewne ma. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Ta nominacja to gratisowa amunicja dla LPR 07.01.06, 00:43 Jest inny hak - w przeciwieństwie do Kaczyńskich Lepper i Giertych nie mają nic do stracenia. Dzięki PiS ich już praktycznie nie ma ( 7 i 5 % poparcia w sondażach ). Odpowiedz Link Zgłoś
napoj.chmielowy Mnie ogarnia przerażenie. 07.01.06, 00:02 Zyta jest przerażająca! Przyjrzyjcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Mnie ogarnia przerażenie. 07.01.06, 00:03 przestan juz gapic sie w lustro napoj.chmielowy napisał: > Zyta jest przerażająca! Przyjrzyjcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 00:23 nie przypisuj mi swoich emocji w niedalekiej przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 00:28 ja ci moge wszystko robic lacznie z przypisywaniem emocji. Wiesz sila przewodnia to my - nie ty Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 00:33 "sila" to wam pozostala w gebie, i w wypisywaniu dyrdymalow na klawiszach; zaiste, jestem przrazony ta wasza "sila"; cha, cha, cha alterpars napisał: > ja ci moge wszystko robic lacznie z przypisywaniem emocji. Wiesz sila przewodni > a > to my - nie ty Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 00:38 hihi alez bedzie frajda jak znow bedziesz trzasl porteczkami.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 00:40 marzenie scietej glowy alterpars napisał: > hihi alez bedzie frajda jak znow bedziesz trzasl porteczkami.... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 00:51 oj ty chyba jestes z tych ktory leczy kompleksy dziadkow i ojcow co pyskowali przeciw ustrojowi PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 00:57 zadnych kompleksow nie musze leczyc; zawsze zwalczalem te zbojecka bande; i zycze jej wszelkiego najgorszego (to chyba dla ciebie oczywiste) alterpars napisał: > oj ty chyba jestes z tych ktory leczy kompleksy dziadkow i ojcow co pyskowali > przeciw ustrojowi PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 00:59 widzisz sam jestes najlepszym przykladem ze system nie byl tak okrutny jakim go propaganda zrobila...dal miejsce nawet takim jak ty ktorzy zwalczali praworzadna wladze w Polsce....ale ty chyba siedziales jak trusia kiedys i tylko teraz klapiesz buzka Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 01:02 jasne; i dlatego znalazlem sie na przymusowej emigracji; skoncz sie osmieszac alterpars napisał: > widzisz sam jestes najlepszym przykladem ze system nie byl tak okrutny jakim go > propaganda zrobila...dal miejsce nawet takim jak ty ktorzy zwalczali praworzadn > a > wladze w Polsce....ale ty chyba siedziales jak trusia kiedys i tylko teraz > klapiesz buzka Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 01:44 koles skoro uciekles to co ty wogole zabierasz glos w sprawie Polski. Hahahaha czlowieku ty sie osmieszasz dopiero. Zza pieca to latwo krzyczec zajmij sie swoim nowym kraju o ile masz wogole prawa wyborcze Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 01:49 co za przejaw lewackiego "milosierdzia"; najpierw ludzi wypedzic - tak, jak Slazakow, Mazurow i Warmiakow po wojnie (w tym rodzine polskiego poety warminskiego Michala Kajki), potem Polakow zydowskiego pochodzenia w 1968 roku, a potem te miliony solidarnosciowej opozycji -, a potem im powiedziec "morda w kube i nie bulgotac"; bede sie wtracal, a do twojego sld sam osobiscie przybije gwozdz do trumny; stajesz sie juz nie tylko zenujacy; stajesz sie chamski alterpars napisał: > koles skoro uciekles to co ty wogole zabierasz glos w sprawie Polski. Hahahaha > czlowieku ty sie osmieszasz dopiero. Zza pieca to latwo krzyczec zajmij sie > swoim nowym kraju o ile masz wogole prawa wyborcze Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 02:06 kto jest zenujacy..ja ktory trwam w polsce mimo zawieruch czy ty ktory czmyhnales nie chcac byc posluszny wladzy. Ja nie nawoluje do przewrotow. Czekam cierpliwie na nastepne wybory. Ty zas jestes tchorzem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 02:11 pieknie, pieknie; czyli niemieccy Zydzi, uciekajacy przed Hitlerem, to tez byli tchorze, nieprawdaz? stoczyles sie juz na dno alterpars napisał: > kto jest zenujacy..ja ktory trwam w polsce mimo zawieruch czy ty ktory > czmyhnales nie chcac byc posluszny wladzy. Ja nie nawoluje do przewrotow. Czeka > m > cierpliwie na nastepne wybory. Ty zas jestes tchorzem. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 02:23 chlopie ty sie nie porownuj do bohaterow. od kiedy w polsce komunisci budowali obozy koncentracyjne. spieprzyles do lepszego zycia i teraz jako emigrant i polobywatel innego kraju chcesz wplywac na losy kraju ktory opusciles....buahahaha i jeszcze bohatera patriote struga...nawet mi sie z toba gadac nei chce. Sam jestes dno.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 02:34 strzel sobie flaszke wodki z jaruzelem i urbanem; tylko tyle ci zostalo; straszna degrengolada alterpars napisał: > chlopie ty sie nie porownuj do bohaterow. od kiedy w polsce komunisci budowali > obozy koncentracyjne. spieprzyles do lepszego zycia i teraz jako emigrant i > polobywatel innego kraju chcesz wplywac na losy kraju ktory > opusciles....buahahaha i jeszcze bohatera patriote struga...nawet mi sie z toba > gadac nei chce. Sam jestes dno.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 02:55 > od kiedy w polsce komunisci budowali obozy koncentracyjne Gwoli ścisłości: nigdy. Po prostu wykorzystali istniejącą infrastrukturę KL opuszczoną przez wycofujących się nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius ale za 4 lata bedziesz plakal :-) 07.01.06, 03:12 i tu masz racje; Lambinowice, Jaworzno czy Swietochlowice (na czele ze stalinowskim zbrodniarzem Morelem, ktory - zyjac w Izraelu, ktory nie che lajdaka wydac - pobiera 5 000 PLN wojskowej emerytury); komunisci zamykali i torturowali swoich - przez siebie tak zdefiniowanych - "wrogow" w hitlerowskich obozach; moja zmarla ciotka - zgwalcona przez Rosjan (choc moja rodzina byla zawsze antyhitlerowska) - zostala zeslana do obozu pod Kedzierzynem Kozlem; to, ze miala 6-letnie dziecko na wychowaniu (musieli sie nim zajac dziadkowie) nie gralo zadnej roli; "socjalistyczna sprawiedliwosc"; adas313 napisał: > > od kiedy w polsce komunisci budowali obozy koncentracyjne > > Gwoli ścisłości: nigdy. > Po prostu wykorzystali istniejącą infrastrukturę KL opuszczoną przez > wycofujących się nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: IV RP trafił dziś szlag, dowidzenia PiS-owi... 07.01.06, 00:03 Tak to praktycznie wygląda realizacja zapowiedzi polityków , jedna wielka lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SLD rzadzi!!!!! 07.01.06, 00:34 ja tylko opisuje rzeczywistosc (nie wirtualna) alterpars napisał: > chcialbys Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: SLD rzadzi!!!!! 07.01.06, 00:32 Silesjius opowiedz o swojej przyjaźni z Jackiem Kaczmarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SLD rzadzi!!!!! 07.01.06, 00:34 a po co? vinc0 napisał: > Silesjius opowiedz o swojej przyjaźni z Jackiem Kaczmarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SLD rzadzi!!!!! 07.01.06, 00:48 oczywiscie, ze nie; tez nie zmyslilem moich spotkan z Karelem Kralem; przesylam Ci ciekawy link; posluchaj sobie; warto . medvi.castpost.com/ vinc0 napisał: > Chyba nie zmyśliłeś tej historii? Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: SLD rzadzi!!!!! 07.01.06, 02:44 Rządzi pod celą, dopóki ich przecw..ą, hi,hi! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: IV RP trafił dziś szlag, dowidzenia PiS-owi.. 07.01.06, 00:10 wojtek2784 napisał: > Tak to praktycznie wygląda realizacja zapowiedzi polityków , jedna wielka lipa. 1nc: Praktycznie to wygląda tak, że już po dwóch miesiącach w gospodarce i polityce robi się coraz przejrzyściej. PiS robi kolejne kroki, ktore przybliżają nas do IV RP. Nie może trafić szlag coś czego jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Chyba ZRozumiałeś 07.01.06, 04:11 Chyba zrozumiałeć, że z tego postżydowskiego układu nic dobrego nie może wyrosnąć. Jest to totalna racja. Ale tu na forum to sama żydo-komunowa zgraja i jej ''polskie'' produkty ''ludzkie''. Lubińska uwierzyła że Kaczory slubowały: interes Polska w pierwszym rzędzie, a teraz okazało się że oni wolą się wdzięczyć do wszystkich aby rosła ich ''opinia'' w świecie i we wszechmafii. Wykiwali też RYdzyka. Zdaje się że połknął ich haczyk Kaczory to następna głupia hołota jak PO i SLD. Robią lepsze miny do sera. Następne gó.. które udaje coś jak SToltzman-Kwas pierwszy narcyz do sprzedawania Polski i Polaków. Co ten Stalin-Berman-UB-Geremek-Michnik-Urban zrobili z tymi Polakami? Łatwo jest zdeformować, ale tak trudno odbudować. Czy jest jakaś nadzieja? Podobnież, a jego imię jest 44. To jedno serce, które samo dokona cudu. jak mówi wieszcz. Pierwszym takim milowym człowiekiem był Piłsudski. To tylko jemu osobiście Polska zawdzięcza niepodległość. U niego w sercu po Bogu, Polska była na pierwszym miejscu. Niemal wszystkie elity mu się sprzeciwiały łacznie z kościołem katolickim (wybrał protestantyzm). Ale co ma katolicyzm albo protestantyzm. Liczy się tylko Bóg, Jezus Chrystus i chodzenie w NIm, a nie doktryny ludzkie udające swoją mądrość. Pozdrowienia: Abyś szukał Boga, Jezusa Chrystusa, a On przyrzekł że cię znajdzie. On nie jest kłamcą. wojtek2784 napisał: > Tak to praktycznie wygląda realizacja zapowiedzi polityków , jedna wielka lipa. > Odpowiedz Link Zgłoś
henryad PIS następne nieszczęście po UW-PO i SLD.. 07.01.06, 04:17 O... Chyba zrozumiałeć, że z tego postżydowskiego układu nic dobrego nie może wyrosnąć. Jest to totalna racja. Ale tu na forum to sama żydo-komunowa zgraja i jej ''polskie'' produkty ''ludzkie''. Lubińska uwierzyła że Kaczory slubowały: interes Polska w pierwszym rzędzie, a teraz okazało się że oni wolą się wdzięczyć do wszystkich aby rosła ich ''opinia'' w świecie i we wszechmafii. Wykiwali też RYdzyka. Zdaje się że połknął ich haczyk Kaczory to następna głupia hołota jak PO i SLD. Robią lepsze miny do sera. Następne gó.. które udaje coś jak SToltzman-Kwas pierwszy narcyz do sprzedawania Polski i Polaków. Co ten Stalin-Berman-UB-Geremek-Michnik-Urban zrobili z tymi Polakami? Łatwo jest zdeformować, ale tak trudno odbudować. Czy jest jakaś nadzieja? Podobnież, a jego imię jest 44. To jedno serce, które samo dokona cudu. jak mówi wieszcz. Pierwszym takim milowym człowiekiem był Piłsudski. To tylko jemu osobiście Polska zawdzięcza niepodległość. U niego w sercu po Bogu, Polska była na pierwszym miejscu. Niemal wszystkie elity mu się sprzeciwiały łacznie z kościołem katolickim (wybrał protestantyzm). Ale co ma katolicyzm albo protestantyzm. Liczy się tylko Bóg, Jezus Chrystus i chodzenie w NIm, a nie doktryny ludzkie udające swoją mądrość. Pozdrowienia: Abyś szukał Boga, Jezusa Chrystusa, a On przyrzekł że cię znajdzie. On nie jest kłamcą. wojtek2784 napisał: > Tak to praktycznie wygląda realizacja zapowiedzi polityków , jedna wielka lipa. > Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 00:07 Brawo Zyta!!!!!!! :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikeangelo Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 00:10 wreszcie odwolaja te leninowska kupe idiotycznych pomyslow z pusta glowa Odpowiedz Link Zgłoś
insular no to teraz niewyZYTA sie przekonamy 07.01.06, 00:11 ile z tego opozycyjnego bełkotu wcielisz w zycie. zycze powodzenia. szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 "NIE BYLA NIGDY ZA 3 x15"? TO KPINA?? :P 07.01.06, 00:20 groteska...;P ciekawe jakę minę ma Donaldzik dziś i Jan Maryja Ro Kita Moherowa... biedulki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
poznan70 prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 00:29 Moje gratulacje ! Nareszcie i wreszcie taka osoba z pełnym zaufaniem Narodu obejmie zaszczytną funkcję wice premiera oraz ministra finansów. Tych z PO Donalda i Marysię R. kochała jak braci a oni ją chcieli urządzić i urządzili i zarazem stracili wszystko ! Wygrała oczywiście Pani prof. Zyta Gilowska i wielkie brawa za taką inicjatywę na którą wszyscy czekali. Na tej osobie można będzie w 100% polegać i wyjdzzie to dobrze dla rządu i dla kraju. Niestety z Panią Lubińską to był zwykły śmiech na sali, potrafiła się tylko uśmiechać do premiera, gdyż grzecznościowo wybrana została chyba za to, że była promatorem premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 00:38 Cieszycie się z tej nominacji-może i słusznie. Mnie niepokoi co innego,trzy miesiące dwie dymisje. A na doradcę premiera wybiera się kobietę wywaloną dyscyplinarnie z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 00:40 > A na doradcę premiera wybiera się kobietę wywaloną dyscyplinarnie z pracy. Skoro nie ma pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 00:43 Niech zatrudnią mojego psa,on też nie ma roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 00:41 tez tak mysle; to byla bardzo madra decyzja poznan70 napisał: > Moje gratulacje ! > Nareszcie i wreszcie taka osoba z pełnym zaufaniem Narodu obejmie zaszczytną > funkcję wice premiera oraz ministra finansów. Tych z PO Donalda i Marysię R. > kochała jak braci a oni ją chcieli urządzić i urządzili i zarazem stracili > wszystko ! > Wygrała oczywiście Pani prof. Zyta Gilowska i wielkie brawa za taką inicjatywę > na którą wszyscy czekali. Na tej osobie można będzie w 100% polegać i wyjdzzie > to dobrze dla rządu i dla kraju. > > Niestety z Panią Lubińską to był zwykły śmiech na sali, potrafiła się tylko > uśmiechać do premiera, gdyż grzecznościowo wybrana została chyba za to, że była > > promatorem premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 00:56 Zyta sie bardziej zesolidaryzuje czy Marcinkiewicz uliberalni ? Tak się zastanawiam, jak będą wyglądać ich narady robocze ... Marcinkiewicz będzie z bodyguardem przychodził ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 01:05 wolne zarty; to inteligentni ludzie; nie porownuj Marcinkiewicza z - za przeproszeniem - millerem the.truth napisał: > Zyta sie bardziej zesolidaryzuje czy Marcinkiewicz uliberalni ? > Tak się zastanawiam, jak będą wyglądać ich narady robocze ... > Marcinkiewicz będzie z bodyguardem przychodził ? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 01:17 LOL inteligentny Kazimierz :-). Milosc czyni cuda :). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: prof. Zyta Gilowska wicepremierem i ministrem 07.01.06, 01:19 no to stales sie wierzacy, czy co? yeellow napisał: > LOL inteligentny Kazimierz :-). Milosc czyni cuda :). Odpowiedz Link Zgłoś
ygr Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 00:36 no i bardzo dobrze. moze unikniemy gospodarczego armagedonu.. Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele aj jak pieknie :) 07.01.06, 00:44 a to Panie Tusk cena za polityczna naiwność. chcialo sie bardziej idealow i niewinnosci niz kalkulacji i rzadzenia to sie siedzi w opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Tusk+Lepper+Giertych to idealy? wolne zarty!!! 07.01.06, 01:51 Koalicja Tusk+Lepper+Giertych to idealy? wolne zarty!!! Jakimi to niby idealami Tusk sie kierowal glosujac razem z Lepperem i Giertychem za becikowym 2tys? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Tusk+Lepper+Giertych to idealy? wolne zarty!! 07.01.06, 01:54 langston napisał: > Koalicja Tusk+Lepper+Giertych to idealy? wolne zarty!!! > Jakimi to niby idealami Tusk sie kierowal glosujac razem z Lepperem i > Giertychem za becikowym 2tys? Idealam: "po zlosci" :))))))))))))))))))))))))Hops! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Tusk+Lepper+Giertych to idealy? wolne zarty!! 07.01.06, 01:57 > langston napisał: > > > Koalicja Tusk+Lepper+Giertych to idealy? wolne zarty!!! > > Jakimi to niby idealami Tusk sie kierowal glosujac razem z Lepperem i > > Giertychem za becikowym 2tys? > Idealem: "po zlosci" :))))))))))))))))))))))))Hops! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk+Lepper+Giertych to idealy? wolne zarty!! 07.01.06, 02:22 dziadek z wehrmachtu odwiedzil go we snie mysz_polna5 napisała: > langston napisał: > > > Koalicja Tusk+Lepper+Giertych to idealy? wolne zarty!!! > > Jakimi to niby idealami Tusk sie kierowal glosujac razem z Lepperem i > > Giertychem za becikowym 2tys? > > > Idealam: "po zlosci" :))))))))))))))))))))))))Hops! Odpowiedz Link Zgłoś
fluxoid Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 00:45 Dziennikarzyny bezkarnie powołują się na "jakichś" informatorów, a w rzeczywistości podają wyssane z palca wiadomości. Brawo PiS tak trzymać! Trzeba budować nową Polskę nie oglądając się na spady z AWS, które przemianowały się jako PO. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 00:50 > budować nową Polskę nie oglądając się na spady z AWS, które przemianowały się > jako PO. A Jarosław Kaczyński to z jakiej partii był posłem w latach 1997-2001? Odpowiedz Link Zgłoś
zaskoczony_inaczej Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 00:46 Tym bardziej jestem przeciwnikiem Kaczyńskich, PO usuwa panią Zytę a oni powierzają jej tak istotną funkcję. Jestem daleki od kwestionowania jej umiejętności zawodowych, ale jak nie potrafi żyć uczciwie to niech będzie doradcą na zlecenie - trudno to jej wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 00:48 W pewnym sensie przyznaję Ci rację, niemniej nie zmienia to faktu, iż najbardziej w tym wszystkim ucierpi PO. Śmiać mi się chc, jak przypomnę sobie wypowiedź mojego ulubionego kurdupla kapelusznika Rokity o Zycie G. Niby inteligentny facet a taki naiwny... Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Jezu to silesius wciąż cierpi na tę samą 07.01.06, 00:52 chorobę??? Wybory wygrał , tyle miesięcy mineło a jemu jeszcze nie przeszło? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 01:01 Odpisałem Ci o 0:22. Radzę przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e WCHODZI ZYTA DO ...HERR TUSKA 07.01.06, 00:58 ...a tusk siedzi na kanapie... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CO MUSI ZROBIC PO ZEBY WYGRAC WYBORY... 07.01.06, 01:03 ...przejsc do pis... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CZYM SIE ROZNI SLONCE OD PO...NICZYM... 07.01.06, 01:13 ...slonce swieci we wszechswiecie ...PO w ...gazecie... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CZY ROKITA...TEZ PRZEJDZIE do PiS...TAK... 07.01.06, 01:21 ...jak mu tusk pozwoli... Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: CZYM SIE ROZNI ZYTA od MARYSI... 07.01.06, 02:24 me-e napisał: > ...zyta ma jaja... Dobre:D Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 01:03 durnie...ot i sie cieszycie, ze ktos wam kiedys w przyszlosci nalgal w zywe oczy a teraz zostaje ministrem...tak Rzeczpospolita tysiace lat mozemy tworzyc i nic nam nie wyjdzie. prawdziwa ucziwosc, praca i zmudne starania - to jest rozwiazanie; nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Wyborcy PiS-u wystawieni do wiatru! 07.01.06, 01:08 Pomysł z Gilowską jest średni. Największy liberał, będzie realizował socjalny program PiS-u. Kaczyńscy - bedziecie tego posunięcia długo żałować! Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Wyborcy PiS-u wystawieni do wiatru! 07.01.06, 01:14 Liberalna Zyta realizująca program solidarności społecznej do rządu socjalistycznych konserwatystów czyli PiS pasuje idealnie. Dzika kaczka krzyżówka. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wyborcy PiS-u wystawieni do wiatru! 07.01.06, 01:17 Program solidarny to był pic, ale ciemne masy to kupiły ;o). Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Wyborcy PiS-u wystawieni do wiatru! 07.01.06, 01:34 Antyliberalny - jak klasyczny program chadecki. Od tego Kaczory nie odstąpią, to "ruszt" ich programu. Jest książka - wywiad z J. Kaczyńskim z 1992 roku, z założeniami jego politycznych celów ; do dnia dzisiejszego realizuje je z zegarmistrzowską precyzją. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Wyborcy PiS-u wystawieni do wiatru! 07.01.06, 02:26 zambro napisał: > Pomysł z Gilowską jest średni. Największy liberał, będzie realizował socjalny > program PiS-u. Kaczyńscy - bedziecie tego posunięcia długo żałować! Jesteś wyborcą PiSu? Ja tak. I wcale nie czuję się wystawiona do wiatru. Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Bredzisz... 07.01.06, 01:14 Spojrz np na Niemcy ...tam obecna koalicje tworza partie ktore przed wyborami ostro sie zwalczaly. To tak jaby w Polsce koalicje utworzylo SLD PO PIS... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Bredzisz... 07.01.06, 01:23 nie porownuj sld z spd; spd zawsze byla antykomunistyczna; byli socjalistami; z tego powodu zlikwidowano te partie w radzieckiej strefie okupacyjnej, czyli pozniejszym nrd; sld - wczesniej pzpr - zawsze bylo prosowieckie langston napisał: > Spojrz np na Niemcy ...tam obecna koalicje tworza partie ktore przed wyborami > ostro sie zwalczaly. > To tak jaby w Polsce koalicje utworzylo SLD PO PIS... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Bredzisz... 07.01.06, 01:49 Obawiam sie ze obecnie wiekszosc jesli nie wszyski niemieckie partie sa "pro-sowieckie" a napewno pro-rosyjskie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Bredzisz... 07.01.06, 02:25 cdu napewno nie (poczytaj wypowiedzi p. Merkel czy Wolfganga Schaeble); spd - po tym, jak powoli odchodza glupcy z tzw. "pokolenia 1968" (rewolta studencka: marksistowsko-maoistowska) - tez wraca do antykomunistycznych i antyrosyjskich zrodel; casus Schroedera (kasa od putina) przywrocil w SPD normalnosc langston napisał: > Obawiam sie ze obecnie wiekszosc jesli nie wszyski niemieckie partie sa > "pro-sowieckie" a napewno pro-rosyjskie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 01:35 Albo to nieprawda, znaczy prowokacja, choć szczerze mówiąc nie mam pojęcia czyja, albo dwóm osobom odebrało rozum. Te osoby to Zyta Gilowska i Jarosław Kaczyński. Jaką korzyść może odnieść którekolwiek z nich dzieki tej nominacji? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 01:41 s.flores napisał: > Albo to nieprawda, znaczy prowokacja, choć szczerze mówiąc nie mam pojęcia czyj > a, albo dwóm > osobom odebrało rozum. Te osoby to Zyta Gilowska i Jarosław Kaczyński. Jaką kor > zyść może odnieść > którekolwiek z nich dzieki tej nominacji? Nie nadazam za twoim rozumowianiem. Mea culpa (mea maxima culpa!)! W czym tu widzisz wariactwo? Chcialabym cie rozumiec! Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 02:37 mysz_polna5 napisała: > W czym tu widzisz wariactwo? 1. Minister finansów to nie jest cudotwórca. Z pustego nie naleje. PiSowi potrzebny jest cichy i pracowity specjalista od domykania trudnych budżetów. Dodatkowo przydałoby się, by miał dobrą renomę - żeby rynki dobrze na niego zareagowały. Tymczasem po Lubińskiej, która nie potrafiła powściągnąć języka Kaczyński mianował sobie pyskacza, którego temperamentu nie okiełzna. 2. Powtórze to co już parę osób napisało - jak można straszyć ludzi nikczemnymi liberałami, a potem powierzać im najważniejsze stanowiska? Jestem ciekaw, co teraz spece PiSu wymyślą, żeby nas przekonać nowej, solidarnej Gilowskiej... 3. PO słusznie punktuje PiS za brak konsekwencji i łamanie obietnic wyborczych. No to PO ma teraz całą garść nowych argumentów. Od tego co napisałem wyżej po słuszny czy nie, ale oficjalny powód wywalenia Gilowskiej z PO. 4. Jeśli chodzi o Gilowską, to odeszła z polityki w kiepskim stylu. Jedyne co mogłoby jej pomóc, to jakiś wielki sukces rządu, w którym będzie uczestniczyła. Taki sukces nie jest wykluczony, ale jego prawdopodobieństwo jest na tyle male, że tylko desperat mógł zgodzić się na taką propozycję. Jak myślicie, czemu tak trudno znaleźć chętnego na ministra skarbu? 5. No i z truden wyobrażam sobie pokojową współpracę dwóch tak silnych osobowości jak Gilowska i Kaczyński. Spodziewam się też, że cichy Marcinkiewicz nie będzie zachwycony. *** Naprawdę nie wiem jak to się miałoby udać. Jedyne co Kaczyński może tym ruchem uzyskać to złośliwą satysfakcję tej części PiSowskiego elektoratu, która nie znosi PO. Tylko, że większość ma gdzieś partyjne gierki, a czekają na pracę, mieszkania, no i pełne lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 02:46 Odpowiedziales serio. Postaram sie odpowiedziec ci jutro. Teraz juz na mnie czas. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 02:48 Dobranoc. I niech ci się nie przyśni polityka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 02:53 To Gilowska "bracia", Tusk i Rokita, "wykolegowali" z PO (podobnie postapili z Sosnierzem); w sprawie Gilowskiej chodzilo o to, ze bogaty Palikot (m.in. wydawca "Ozonu") chcial byc na pierwszym miejscu na liscie lubelskiej PO; Schetyna tez mocno aferalny; Gilowska weszla do rzadu, bo ma niesamowita wiedze i inteligencje, i uwaza, ze moze cos zmienic; dlaczego PO nie wyrzucilo jeszcze Piskorskiego i Lewandowskiego, ktorymi inresujesie prokuratura? bo w PO uklady rzadza, a nie zdrowy rozsadek; kiedys byla wielka wrzawa, kiedy Rydzyk wspominal o zatopieniu platformy; ona zatapia sie sam; Twoje zaklecia nic tu nie pomoga s.flores napisał: > mysz_polna5 napisała: > > > W czym tu widzisz wariactwo? > > 1. Minister finansów to nie jest cudotwórca. Z pustego nie naleje. PiSowi potrz > ebny jest > cichy i pracowity specjalista od domykania trudnych budżetów. Dodatkowo > przydałoby się, by miał dobrą renomę - żeby rynki dobrze na niego zareagowały. > Tymczasem po Lubińskiej, która nie potrafiła powściągnąć języka Kaczyński miano > wał > sobie pyskacza, którego temperamentu nie okiełzna. > > 2. Powtórze to co już parę osób napisało - jak można straszyć ludzi nikczemnymi > liberałami, a potem powierzać im najważniejsze stanowiska? Jestem ciekaw, co te > raz > spece PiSu wymyślą, żeby nas przekonać nowej, solidarnej Gilowskiej... > > 3. PO słusznie punktuje PiS za brak konsekwencji i łamanie obietnic wyborczych. > No to PO ma teraz całą garść nowych argumentów. Od tego co napisałem wyżej > po słuszny czy nie, ale oficjalny powód wywalenia Gilowskiej z PO. > > 4. Jeśli chodzi o Gilowską, to odeszła z polityki w kiepskim stylu. Jedyne co m > ogłoby > jej pomóc, to jakiś wielki sukces rządu, w którym będzie uczestniczyła. Taki su > kces > nie jest wykluczony, ale jego prawdopodobieństwo jest na tyle male, że tylko de > sperat > mógł zgodzić się na taką propozycję. Jak myślicie, czemu tak trudno znaleźć chę > tnego > na ministra skarbu? > > 5. No i z truden wyobrażam sobie pokojową współpracę dwóch tak silnych osobowoś > ci > jak Gilowska i Kaczyński. Spodziewam się też, że cichy Marcinkiewicz nie będzie > zachwycony. > > *** > > Naprawdę nie wiem jak to się miałoby udać. Jedyne co Kaczyński może tym ruchem > uzyskać to złośliwą satysfakcję tej części PiSowskiego elektoratu, która nie zn > osi PO. > Tylko, że większość ma gdzieś partyjne gierki, a czekają na pracę, mieszkania, > no i pełne lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 03:05 silesius.monachijski napisał: > Twoje zaklecia nic tu nie pomoga Moje zaklęcia? Stary, nawet nie wiesz jak ja życzę PiSowskiemu rządowi sukcesów! Co wieczór przy pacierzu odmawiam jedną zdrowaśkę za 3 miliony mieszkań. Tylko, niech mi Bóg wybaczy, czasem przychodzi na mnie zwątpienie... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 03:20 kiepski dowcip; widac, ze nie masz zadnych argumentow; stad te zlosliwosci s.flores napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > Twoje zaklecia nic tu nie pomoga > > Moje zaklęcia? Stary, nawet nie wiesz jak ja życzę PiSowskiemu rządowi sukcesów > ! > Co wieczór przy pacierzu odmawiam jedną zdrowaśkę za 3 miliony mieszkań. > Tylko, niech mi Bóg wybaczy, czasem przychodzi na mnie zwątpienie... Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 03:35 silesius.monachijski napisał: > kiepski dowcip; widac, ze nie masz zadnych argumentow; stad te zlosliwosci Nie pogadamy. Jak piszę elaborat pełen argumentw to go ignorujesz. A jak mówię że dobrze życzę obietnicom wyborczym PiSu to oskarżasz mnie o złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 03:48 dlaczego nie pogadamy? wylej Twoja zolc w bardziej cywilizowany sposob; czytalem Twoje posty (w tym i polemike z Mysza); nie dowierzam, ze zyczysz dobrze PiS-owi; czy to moja zlosliwosc? raczej - w miare - dokladna analiza tego, co piszesz; . pozdrawiam s.flores napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > kiepski dowcip; widac, ze nie masz zadnych argumentow; stad te zlosliwosc > i > > Nie pogadamy. Jak piszę elaborat pełen argumentw to go ignorujesz. A jak mówię > że dobrze życzę obietnicom wyborczym PiSu to oskarżasz mnie o złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 04:03 silesius.monachijski napisał: > dlaczego nie pogadamy? wylej Twoja zolc w bardziej cywilizowany sposob; > czytalem Twoje posty (w tym i polemike z Mysza); nie dowierzam, ze zyczysz > dobrze PiS-owi; czy to moja zlosliwosc? raczej - w miare - dokladna analiza > tego, co piszesz; Jestem gotów przysiąc na zdrowie moich dzieci. Naprawdę nie żartuję. Życzę dobrze każdej partii, która zreformuje chory system sądownictwa w Polsce, uczyni z naszego państwa tanie państwo lub chociażby wybuduje 3 mln mieszkań w 6 lat. Jeśli PiS dokona chociaż jednej z tych rzeczy nie wykluczone, że w następnych wyborach i ja zagłosije na PiS. Przyznaję jednak, że póki co nie wierzę, że PiS jest w stanie tego dokonać. Nie ma we mnie żółci. Jestem w stanie docianiać sukcesy, niezależnie od tego czy na nich głosowałem, czy nie. Na przykład uważam za sukces Marcinkiewicza negocjacje w sprawie budżetu UE. Ale jak się obiecywało w kampanii rzeczy niemożliwe, to proszę nie mieć do mnie pretensji, że ludzie to pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 04:26 nie wierze w to, ze istnieja w polityce rzeczy niemozliwe; wszystko zalezy od tego, ilu tych zmian chce chciec; a najwazniejsze - tak jak w "Weselu" Wyspianskiego - zeby politycy "chcieli chciec"; nominacja Gilowskiej swiadczy o tym, ze "chca chciec"; pomozmy im w tym; s.flores napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > dlaczego nie pogadamy? wylej Twoja zolc w bardziej cywilizowany sposob; > > czytalem Twoje posty (w tym i polemike z Mysza); nie dowierzam, ze zyczys > z > > dobrze PiS-owi; czy to moja zlosliwosc? raczej - w miare - dokladna anali > za > > tego, co piszesz; > > Jestem gotów przysiąc na zdrowie moich dzieci. Naprawdę nie żartuję. Życzę > dobrze każdej partii, która zreformuje chory system sądownictwa w Polsce, > uczyni z naszego państwa tanie państwo lub chociażby wybuduje 3 mln mieszkań > w 6 lat. Jeśli PiS dokona chociaż jednej z tych rzeczy nie wykluczone, że w nas > tępnych > wyborach i ja zagłosije na PiS. Przyznaję jednak, że póki co nie wierzę, że PiS > jest w stanie tego dokonać. > > Nie ma we mnie żółci. Jestem w stanie docianiać sukcesy, niezależnie od tego > czy na nich głosowałem, czy nie. Na przykład uważam za sukces Marcinkiewicza > negocjacje w sprawie budżetu UE. Ale jak się obiecywało w kampanii rzeczy niemo > żliwe, > to proszę nie mieć do mnie pretensji, że ludzie to pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 04:50 silesius.monachijski napisał: > nominacja Gilowskiej swiadczy o tym, ze "chca chciec"; pomozmy im w tym; Płacę podatki, chodzę na wybory. Mam wrażenie więc, że swoją część odrobiłem. A teraz czekam cierpliwie na to, co z tego wyniknie. Co do Gilowskiej to wkrótce sami się przekonamy, czy mam rację, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina S.flores swietna analiza! gratulacje! 07.01.06, 05:56 Po dwoch miesiacach rzadow, i zaliczeniu dwoch powaznych wpadek na szczeblu ministerialnym, Kaczynski, jak mu sukces do konca nie zacmil umyslu, powinien obchodzic sie z Gilowska jak z jajkiem. Nie takie pigulki juz przelykal. Problem raczej widzialabym gdzie indziej, a mialnowicie koalicjanci PiSu nie sa zainteresowani zadnymi sensownymi refromami gospodarczymi. Czy Gilowska wiazac sie z tym praktycznie nic-niemogacym rzadem nie strzela sobie w stope. Odpowiedz Link Zgłoś
kaviry Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 01:43 ku.. twoja ... Mam nadzieje ze wiesz co robisz. Prosze, nie pobnies nigdy reki do gory przed swasyka. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
kaviry Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 01:45 przepraszam, literowka mialo byc "przed swastyka" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 01:52 alkohol zle wplywa na myslenie kaviry napisała: > ku.. twoja ... > Mam nadzieje ze wiesz co robisz. > Prosze, nie pobnies nigdy reki do gory przed swasyka. > Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
kaviry Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 02:06 Silesius, czasami trzeba trzeba cos wyartykulowac nawet po spozyciu alkoholu. Zyta ma (miala) problem. Swastyka robi wrazenie nawet nawt na mocnych osobowosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 02:19 faktycznie; znakomita riposta; napisz tylko jeszcze, ze swastyka to RM, LPR i SO; wtedy bede mogl okreslic ilosc promili alkoholu we krwi kaviry napisała: > Silesius, > czasami trzeba trzeba cos wyartykulowac nawet po spozyciu alkoholu. > Zyta ma (miala) problem. > Swastyka robi wrazenie nawet nawt na mocnych osobowosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaviry Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 02:34 Silesius, wyluzuj prosze. To nie jest ani twoja ani moja decyzja. Chyba obaj chcielibysmy Tuska gdyby byl swiadomy wyzwan jakie niesie za soba bycie prezydentem RP Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 02:43 sorry, ale Tuska nigdy nie chcialbym na prezydenta; ogladalem pare razy "Nocna Zmiane"; ktos, kto uklada sie z Kwasniewskim, i mysli tylko o tym, czy "lewica nie skrewi", nie moze byc prezydentem RP; Tusk zawsze byl lawirantem; nie przeszkadzaly mu "lewe" prywatyzacje Lewandowskiego, nie przeszkadzalomu, jak jego partyjny kolego, Bielecki, obrazal prymasa ("nawrocil" sie medialnie przed wyborami i wzial katolicki slub: pod publiczke), nie przeszkadza mu korupcja w jego PO-wskim mateczniku w sopocie (vide artykul w gw o "rugbystach"); reasumujac: tusk jako prezydent, to´bylaby dla Polski tragedia; ze wielkim zgrzytem w zebach znioslbym bardziej Cimoszewicza; a i tak Kaczynski byl najlepszym kandydatem kaviry napisała: > Silesius, wyluzuj prosze. > To nie jest ani twoja ani moja decyzja. > Chyba obaj chcielibysmy Tuska gdyby byl swiadomy wyzwan jakie niesie za soba > bycie prezydentem RP > Odpowiedz Link Zgłoś
kaviry Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 03:11 Silesius. Zgadzam sie ze Tusk nie ma jaj. Ale Adolf Hitler mial jaja. Od malaza (nie artysty ) do wladcy dusz (czyli marzen)l, przerobil te droge. Ogladales "Downfall" ? Nie pozwole zeby Prezydent mojej ojczyzny zostal wladca marzen. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 03:25 nie rob sobie "jaj"; moj przyjaciel, adwokat Stefan Hambura z Berlina, walczyl o to, zeby niemieckie ziomkostwa nie domagaly sie od Polski odszkodowan za wypedzenie Nimecow; i wygral - tak to widze; czynil to m.in. dla Lecha Kaczynskiego; prezydent - w wywiadzie dla Bildu - powiedzial, ze nie jest ani antygermanista, a juz nigdy nie byl antysemita; zachowaj proporcje w ocenach; Kaczynski jest w stanie duzo iwecej zrobic dla Polski, niz "mialki" Tusk; prosze: zdrowy rozsadek, a nie emocjami podyktowane inwektywy kaviry napisała: > Silesius. Zgadzam sie ze Tusk nie ma jaj. > Ale Adolf Hitler mial jaja. > Od malaza (nie artysty ) do wladcy dusz (czyli marzen)l, przerobil te droge. > Ogladales "Downfall" ? > Nie pozwole zeby Prezydent mojej ojczyzny zostal wladca marzen. Odpowiedz Link Zgłoś
kaviry Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 03:45 Nie robie sobie jaj. Nie chce zeby moj narod (chociaz zyje z dala od IV RP )poczul sie lepszy od wszystkich innych. Nie chce zeby naczelny kaczor wmowil im ze sa " the best" i wybrani i niepokonani. Patyk kompleksiarzom w oko. Niech sie lecza, nawet u osadzonych Samsonow. Samsony i tak sa zdrowsi od naszych przywodcow. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 03:58 kaviry napisała: > Nie chce zeby moj narod (chociaz zyje z dala od IV RP )poczul sie lepszy od > wszystkich innych. A ja chcę, żeby mój naród nie czuł się gorszy od wszystkich innych. > Nie chce zeby naczelny kaczor wmowil im ze sa " the best" i wybrani i niepokonani. Nie taki jest cel. Nie znam żadnej wypowiedzi któregokolwiek z braci Kaczyńskich, która uprawniałaby taką opinię o nich. Są propaństwowcami, szanują polską tradycję, a w polityce ważna jest dla nich polska racja stanu, ale to wydaje mi się normalne. Choć nie było przez ostatnie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 04:04 chyle czola; zawsze mi milo, gdy spotykam madrego czlowieka na forum; znakomite i madre posty; oby wiecej! ojczyznie idzie ku lepszemu mamablues napisała: > kaviry napisała: > > > Nie chce zeby moj narod (chociaz zyje z dala od IV RP )poczul sie lepszy > od > > wszystkich innych. > > A ja chcę, żeby mój naród nie czuł się gorszy od wszystkich innych. > > > Nie chce zeby naczelny kaczor wmowil im ze sa " the best" i wybrani i > niepokonani. > > Nie taki jest cel. Nie znam żadnej wypowiedzi któregokolwiek z braci > Kaczyńskich, która uprawniałaby taką opinię o nich. Są propaństwowcami, szanują > > polską tradycję, a w polityce ważna jest dla nich polska racja stanu, ale to > wydaje mi się normalne. > Choć nie było przez ostatnie lata. > Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 04:10 silesius.monachijski napisał: > chyle czola; zawsze mi milo, gdy spotykam madrego czlowieka na forum; znakomite i madre posty; oby wiecej! ojczyznie idzie ku lepszemu Dziękuję i nawzajem:) I oby szło ku lepszemu. Coraz bardziej w to wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 04:34 i niech nam sie wszystkim darzy; ja tez marze o tym - na to oszczedzam moje tutaj zarobione (ciezko) pieniadze, zeby moc kiedys wrocic z przymusowej emigracji; niech choc raz poczuje, ze waro wrocic; mma wielu przyjaciol - nawet niewierzacych - madrych ludzi, ktorych Kaczynscy dostrzegli; i ciesze sie razem z nimi, bo to madrzy ludzie; mam tez propozycje wejscia w te struktury, ale sie troche wstydze: jestem emigrantem; raczej bede popieral stad (nie chodzi o pieniadze: po prostu chce, zeby w Polsce rzadzili ludzie tam zyjacy; Radek Sikorski to wspanialy wyjatek, ale ja sie chyba nie nadaje); trzymam kciuki i modle sie; napewno bedzie lepiej niz bylo; oby! mamablues napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > chyle czola; zawsze mi milo, gdy spotykam madrego czlowieka na forum; > znakomite i madre posty; oby wiecej! ojczyznie idzie ku lepszemu > > Dziękuję i nawzajem:) > I oby szło ku lepszemu. Coraz bardziej w to wierzę. > Odpowiedz Link Zgłoś
kaviry Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 04:37 Jak na razie to moj znielubiony "magister" namieszal na Ukrainie. A cala reszta tak zwanych "przywodcow" pakowla w tym czasie gumowe lalki od tylu. Sorry chlopaki. chce miec prawdziwego Prezydenta nawet jesli bywa Preziem, a nie prezia ktory bywa Prezydentem. Czlonek Kaczorowi w kazda dziure jesli nie sprosta wyzwaniom ktore pred nami. 1."Rura" Shroeder (chyba tym razem nie wytniecie chlopaki, co ?) 2.Jego oficer prowadzacy Putin. 3.Ch.. wam do naszych wiezien dla brodatych od Allaha (samo "h" czy "ch" ? ) Ale nidy z reka do gory przed swastyka. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 03:59 ale chyba nie czuje sie lepszy; ja sie ciesze, ze moj odwieczny przyjaciel, agnostyk (areligijny) znow dostal szanse, i jest w gabinecie premiera; wiesz: on kiedys wygral wazny konkurs (jeszcze za Buzka) na wazna funkcje panstwowa; jak nastal miller, i jego szef gabinetu wagner, to mojego przyjaciela odsuneli, bo nie byl w sld; po roku czasu (i stypendium rzadu japonskiego w Tokio) przygarnal go Lech Kaczynski w radzie Warszawy; a teraz - choc nie jest czlonkiem PiS-u - zaproponowali mu b. wazna funkcje w rzadzie; to doskonaly urzednbik panstwowy, nie katolik, i nie PiS-owiec; i ja sie z nim ciesze, ze ktos go wreszcie traktuje powaznie (byl jednym z najlepszych na KSAP-ie); dlatego popieram Kaczorow; sa madrzejsi niz GW probuje nam wmowic kaviry napisała: > Nie robie sobie jaj. > Nie chce zeby moj narod (chociaz zyje z dala od IV RP )poczul sie lepszy od > wszystkich innych. > Nie chce zeby naczelny kaczor wmowil im ze sa " the best" i wybrani i niepokona > ni. > Patyk kompleksiarzom w oko. > Niech sie lecza, nawet u osadzonych Samsonow. > Samsony i tak sa zdrowsi od naszych przywodcow. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 03:53 silesius.monachijski napisał: > nie rob sobie "jaj"; moj przyjaciel, adwokat Stefan Hambura z Berlina, walczyl > o to, zeby niemieckie ziomkostwa nie domagaly sie od Polski odszkodowan za > wypedzenie Nimecow; i wygral - tak to widze; Możesz napisać coś więcej o tej sprawie? Kompletnie jej nie znam. Poszperałam trochę w Sieci, ale dokopałam się do materiałów sprzed 2-3 lat, a to chyba świeższy temat. > Kaczynski jest w stanie duzo iwecej zrobic dla Polski, niz "mialki" Tusk; > prosze: zdrowy rozsadek, a nie emocjami podyktowane inwektywy Też tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 04:12 przesylam Ci mowy artykul Stefana z "Tagesspiegla"; to po niemiecku; gdybys miala problemy, to sluze pomoca w tlumaczeniu; jego corka, Eliza, to moja chrzesniaczka; a On i syn - podobnie jak ja - pisujemy "tu i tam"; walczymy wszyscy o to, zeby Polsce i Polakom bylo lepiej; nawet za cene obelg i straty finasowej; juz tacy "wariaci" jestesmy"; i nikt, i njic tego nie zmieni; freemailng5203.web.de/online/frame.htm?si=fjlg.1eV4oh.3yHcOH.19**&v=1 mamablues napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > nie rob sobie "jaj"; moj przyjaciel, adwokat Stefan Hambura z Berlina, > walczyl > > o to, zeby niemieckie ziomkostwa nie domagaly sie od Polski odszkodowan z > a > > wypedzenie Nimecow; i wygral - tak to widze; > > Możesz napisać coś więcej o tej sprawie? Kompletnie jej nie znam. Poszperałam > trochę w Sieci, ale dokopałam się do materiałów sprzed 2-3 lat, a to chyba > świeższy temat. > > > Kaczynski jest w stanie duzo iwecej zrobic dla Polski, niz "mialki" Tusk; > > > prosze: zdrowy rozsadek, a nie emocjami podyktowane inwektywy > > Też tak sądzę. > Odpowiedz Link Zgłoś
kaviry Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 03:24 Silesius, mimo ze chcialbym pogadac, to nie moge. Gazetowe cenzory nie pozawlaja. Galazka wierzbowa im w oko. Kimkolwiek sie czujesz. Polakiem, Slazakiem czy Niemcem. prosze, nigdy nie podnies reki do gory przed swastyka. Piotr Nowacki Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zyta, nie bierz tego do siebie 07.01.06, 03:34 dla mnie swastyka czy´sierp i mlot to jedno; to g... zawsze zwalczalem, i zwalczac bede; cale zycie walcze z faszyzmem i komunizmem; to jedno wielkie swinstwo i otumanienie mas; poki sil starczy: bede walczyl z brunatnymi i czerwonymi kaviry napisała: > Silesius, mimo ze chcialbym pogadac, to nie moge. > Gazetowe cenzory nie pozawlaja. > Galazka wierzbowa im w oko. > Kimkolwiek sie czujesz. > Polakiem, Slazakiem czy Niemcem. > prosze, nigdy nie podnies reki do gory przed swastyka. > Piotr Nowacki Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Albo to nieprawda, albo... 07.01.06, 01:51 taka, ze "gabinet cieniasow" PO staje sie coraz smieszniejsza farsa s.flores napisał: > Albo to nieprawda, znaczy prowokacja, choć szczerze mówiąc nie mam pojęcia czyj > a, albo dwóm > osobom odebrało rozum. Te osoby to Zyta Gilowska i Jarosław Kaczyński. Jaką kor > zyść może odnieść > którekolwiek z nich dzieki tej nominacji? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:04 Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:24 veglie napisał: > Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D Niewiele masz do powiedzenia! Niestety ~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:36 mysz_polna5 napisała: > veglie napisał: > > > Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D > > > Niewiele masz do powiedzenia! Niestety ~~~ Niestety dla Ciebie nie blondasie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:39 veglie napisał: > mysz_polna5 napisała: > > > veglie napisał: > > > > > Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D > > > > > > Niewiele masz do powiedzenia! Niestety ~~~ > Niestety dla Ciebie nie blondasie;) Tylko to, mozna uslyszec od brunetki :)))))))))))))))))))))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:47 mysz_polna5 napisała: > veglie napisał: > > > mysz_polna5 napisała: > > > > > veglie napisał: > > > > > > > Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D > > > > > > > > > Niewiele masz do powiedzenia! Niestety ~~~ > > Niestety dla Ciebie nie blondasie;) > > > Tylko to, mozna uslyszec od brunetki :)))))))))))))))))))))))))! >Jestem facetem myszata!Myśl trochę głową a nie kitką;))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:50 veglie napisał: > > Tylko to, mozna uslyszec od brunetki :)))))))))))))))))))))))))! > >Jestem facetem myszata!Myśl trochę głową a nie kitką;))))))))))))))))) Czyzby? No, ale skoro tak mowisz, brunetko? :)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:55 mysz_polna5 napisała: > veglie napisał: > > > > > Tylko to, mozna uslyszec od brunetki :)))))))))))))))))))))))))! > > >Jestem facetem myszata!Myśl trochę głową a nie kitką;))))))))))))))) > )) > > > Czyzby? No, ale skoro tak mowisz, brunetko? :)))))))))))))))))))) Jesteś cieńka w myśli i w rozumie!Dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 03:03 veglie napisał: > Jesteś cieńka w myśli i w rozumie!Dotarło? Nie! A wiesz dlaczego? Bo jestes glupcem ~ brunetko! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:55 chyba jestes facetem bez jaj veglie napisał: > >Jestem facetem myszata!Myśl trochę głową a nie kitką;))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:45 to tylko wylewanie zolci; pozwolmy mu na to Myszo; moze bedzie zdrowszy mysz_polna5 napisała: > veglie napisał: > > > Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D > > > Niewiele masz do powiedzenia! Niestety ~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:38 zlosc madrosci szkodzi; wiem, ze Cie Zyta wkurzyla; ale: ladnie tak obrazac madra kobiete, ktora pewnie rok temu bardzo ceniles? veglie napisał: > Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:45 silesius.monachijski napisał: > zlosc madrosci szkodzi; wiem, ze Cie Zyta wkurzyla; ale: ladnie tak obrazac > madra kobiete, ktora pewnie rok temu bardzo ceniles? > > veglie napisał: > > > Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D Trochę mi Ciebie żal!Tak walczysz a koniec wasz jest do przewidzenia!Lubię Cię choć momentami mnie śmieszysz!Tak jak ta mysz i ten katolik polski!Wiem Ty ich o głowę przerastasz(poważnie)ale ubaw jest ubawem!Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 03:18 jaki koniec, vegile? to dopiero poczatek; naprawde to dla Ciebie przypadek, ze z PO zrywaja najbardziej inteligentni ludzie? ich sztandarowe postaci? Plazynski - jeden z "trzech tenorow"; Religa - Tusk go pod niebiosa wyslawial; Gilowska, "siostra" Tuska i Rokity; Sosnierz - jeden z najmadrzejszych ekspertow od sluzby zdrowia; otrzezwiej w koncu! PO nie ma juz nic sensownego do zaproponowania; OK, zalozmy sie: najpozniej w czerwcu nie bedzie Tuska i Rokity w jednej partii; przyjmujesz zaklad? veglie napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > zlosc madrosci szkodzi; wiem, ze Cie Zyta wkurzyla; ale: ladnie tak obraz > ac > > madra kobiete, ktora pewnie rok temu bardzo ceniles? > > > > veglie napisał: > > > > > Taki szum o Dyzmę w spódnicy;D > Trochę mi Ciebie żal!Tak walczysz a koniec wasz jest do przewidzenia!Lubię Cię > choć momentami mnie śmieszysz!Tak jak ta mysz i ten katolik polski!Wiem Ty ich > o > głowę przerastasz(poważnie)ale ubaw jest ubawem!Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś