andrzejg 18.01.06, 07:31 PiS nie przyjmie żadnego z POwców Przecież muisi miec miejsce na listach wyborczych dla swoich wiernych i zdyscyplinowanych członków. A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 07:35 > Jeszcze więcej zamieszania spowodowała deklaracja o przejściu do PiS innego eksposła PO Krzysztofa Szygi. Został wyrzucony z partii jeszcze przed wrześniowymi wyborami, gdy szefowie PO dowiedzieli się, że Szyga zataił ciążący na nim wyrok skazujący za zniesławienie. - Wbilibyśmy sobie gola do własnej bramki, gdybyśmy przyjęli Szygę. A p. Jan Rokita jest w trakcie procesu. Pozwał go Wieczerzak za nazwanie go z trybuny sejmowej przestępcą. Możliwe, że p. Rokita również niedługo zostanie skazany za zniesławienie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 07:37 t-800 napisał: > > A p. Jan Rokita jest w trakcie procesu. Pozwał go Wieczerzak za nazwanie go z > trybuny sejmowej przestępcą. Możliwe, że p. Rokita również niedługo zostanie > skazany za zniesławienie. to myslisz,ze go z mety wywalą? A. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 07:49 "Pozwał go Wieczerzak za nazwanie go z trybuny sejmowej przestępcą". Faktycznie, bardzo poważne oskarżenie, z ust przestępcy zza krat... Co ty tu porównujesz..?? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 07:52 Ale p. Wieczerzak nie został skazany przez sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 08:00 Szygę wyrzucili za zatajenie, a nie za wyrok za zniesławienie to tak jak z kłamstwem lustracyjnym A. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 08:01 andrzejg napisał: > Szygę wyrzucili za zatajenie, a nie za wyrok za zniesławienie Skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 08:03 t-800 napisał: > andrzejg napisał: > > > Szygę wyrzucili za zatajenie, a nie za wyrok za zniesławienie > > Skąd wiesz? nie czytałes artykułu nad którym dyskutujesz? "Jeszcze więcej zamieszania spowodowała deklaracja o przejściu do PiS innego eksposła PO Krzysztofa Szygi. Został wyrzucony z partii jeszcze przed wrześniowymi wyborami, gdy szefowie PO dowiedzieli się, że Szyga zataił ciążący na nim wyrok skazujący za zniesławienie. - Wbilibyśmy sobie gola do własnej bramki, gdybyśmy przyjęli Szygę. Trudno by nam było udowodnić, że stoimy na straży wysokich standardów moralnych - skomentował pogłoski o transferze Szygi poseł PiS." A. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 08:05 Tekstu jednoznacznie nie wskazuje, za co p. Szyga został usunięty. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 08:08 t-800 napisał: > Tekstu jednoznacznie nie wskazuje, za co p. Szyga został usunięty. no coś Ty "Został wyrzucony z partii jeszcze przed wrześniowymi wyborami, gdy szefowie PO dowiedzieli się, że Szyga zataił ciążący na nim wyrok skazujący za zniesławienie." Podkreslę słowo ZATAIŁ Byc może masz jakies inne informacje, to chetnie przeczytam, ale z tego tekstu jednoznacznie wynika za co został wyrzucony A. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 08:26 OK, niech będzie, że masz rację, aczkolwiek nie odcinam sobie zupełnie drogi do swojej interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 09:54 Oj, kolejne mydlenie oczu przed ostatecznym rozwiązaniem PISu. Wielkie bum już niedługo nastąpi - wielu posłów jest niezadowolonych z postawy społeczeństwa. --- fotografujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 09:54 Odnośnie tego "zdjęcia" - nie przeszkadza Ci manipulacja której wytworem jest to niby "zdjęcie" ? Osobiście brzydzę się wykorzystywaniem manipulacji obrazem w jakimkolwiek celu... Odpowiedz Link Zgłoś
semiconductor Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 09:52 to co, obstawiamy ile czasu PiS nie będzie chciał Sośnierza? ja daje czas do poniedziałku.kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Aleś ty nierozgarnięty... 18.01.06, 08:00 Sośnierz ze swoimi 60 tys. głosów to w okregu conajmniej 2 dodatkowe mandaty dla listy, z której startuje. Więc jego przyjęcie nie zmniejszyłoby lecz zwiekszyło pulę foteli do obsadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Aleś ty nierozgarnięty... 18.01.06, 08:01 galba napisał: > Sośnierz ze swoimi 60 tys. głosów to w okregu conajmniej 2 dodatkowe mandaty > dla listy, z której startuje. Więc jego przyjęcie nie zmniejszyłoby lecz > zwiekszyło pulę foteli do obsadzenia. > 60tys głosów? A kiedy to było? Jestes pewien,że ci wyborcy będa głosować na Sośnierza? Ja wątpie A. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Tak 18.01.06, 08:10 Nie doceniasz wyborców. On nie głosowali na PO (Sośnierza) tylko na Sośnierza (PO). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Tak 18.01.06, 08:15 galba napisał: > Nie doceniasz wyborców. On nie głosowali na PO (Sośnierza) tylko na Sośnierza > (PO). > na jakiej podstawie to piszesz? na wyczucie?To niewątpliwie masz (pamiętam wątek o II turze wyborów), ale przyrównaj mi Sosnierza do jakiejś wrocławskiej persony, na która tak głosowano. A. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Oblał mnie rumieniec (fałszywego) wstydu... 18.01.06, 08:22 > na jakiej podstawie to piszesz? > na wyczucie?To niewątpliwie masz (pamiętam wątek o II turze wyborów), Nie tylko. Przypominam, że o tym, że będą wybory piszę od bardzo dawna. Nawet gdy większość głupich dziennikarzy dała się wpuścić w Leppera (a może bardzo chcieli by to było prawdą - vide padająca GW i sensacyjne tytuły na "jedynce") ja nie straciłem z pola widzenia prawdziwej gry. > ale przyrównaj mi Sosnierza do jakiejś wrocławskiej persony, na która tak > głosowano. U nas nie było takich przypadków (takich transferów). No może na mniejszą skalę Czarnecki. Ale gwarantuję ci, że gdyby np. Zdrojewski wystartował jako Samoobrona/ LPR lub PIS to te swoje stałe 70 tys. głosów by dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Oblał mnie rumieniec (fałszywego) wstydu... 18.01.06, 08:25 galba napisał: > Nie tylko. Przypominam, że o tym, że będą wybory piszę od bardzo dawna. Nawet > gdy większość głupich dziennikarzy dała się wpuścić w Leppera (a może bardzo > chcieli by to było prawdą - vide padająca GW i sensacyjne tytuły na "jedynce") > ja nie straciłem z pola widzenia prawdziwej gry. W "GW" nie pracują dziennikarze, tylko propagandziści i najemnicy realizujący zlecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Oblał mnie rumieniec (fałszywego) wstydu... 18.01.06, 08:29 t-800 napisał: > W "GW" nie pracują dziennikarze, tylko propagandziści i najemnicy realizujący > zlecenia. NIe będę sie o to sprzeczał, ale w innych mediach , a w tym i w RM,czy Trwam, z ust polityków PiSu dało się słyszec ,że chca koalicji dla dobra Polski (oj,jakże górnolotnie).W TV czy TVN słuchając bezpośrednich wypowiedzi polityków PiSu słyszałem ,że nie chca oni wczesniejszych wyborów....itd,itp Tak więc zwalanie takiego obrazu PiS na dziennikarzy jest smiesznym. Jak mam odbierac słowa PiSowców o braku chęci do wczesniejszych wyborów w obliczu słów Galby ,że wszystko było już dawno wiadomo co do tychże wyborów? Kolejna ściema, w która głupi naród uwierzy? A. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Oblał mnie rumieniec (fałszywego) wstydu... 18.01.06, 09:08 andrzejg napisał: > NIe będę sie o to sprzeczał, ale w innych mediach , a w tym i w RM,czy Trwam, > z ust polityków PiSu dało się słyszec ,że chca koalicji dla dobra Polski > (oj,jakże górnolotnie).W TV czy TVN słuchając bezpośrednich wypowiedzi politykó > w > PiSu słyszałem ,że nie chca oni wczesniejszych wyborów....itd,itp > Tak więc zwalanie takiego obrazu PiS na dziennikarzy jest smiesznym. Ja nie zwalam wszystkiego na dziennikarzy. Mówię tylko o metodach pracy "GW", by przypomnieć tylko jeden przykład, np. artykuł "Powstaje Partia Maryja". > Jak mam odbierac słowa PiSowców o braku chęci do wczesniejszych wyborów > w obliczu słów Galby ,że wszystko było już dawno wiadomo co do tychże wyborów? Spytaj Galbę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Oblał mnie rumieniec (fałszywego) wstydu... 18.01.06, 08:25 galba napisał: > Ale gwarantuję ci, że gdyby np. Zdrojewski wystartował jako > Samoobrona/ LPR lub PIS to te swoje stałe 70 tys. głosów by dostał. > Tu się z Tobą nie zgodzę. Dostałby 7 tys głosów. A. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Niestety... 18.01.06, 08:28 Tego nie zweryfikujemy do czasu gdy BZ wstąpi do Samoobrony. Ale myślę, że się mylisz. Nawet jestem tego pewien. To tak działa na całym świecie więc czemu my mielibyśmy być inni? To nie partie tworzą ludzi ale ludzie partie (szczególnie ci wybitniejsi). > galba napisał: > > > Ale gwarantuję ci, że gdyby np. Zdrojewski wystartował jako > > Samoobrona/ LPR lub PIS to te swoje stałe 70 tys. głosów by dostał. > > > > Tu się z Tobą nie zgodzę. > Dostałby 7 tys głosów. > > > > A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Niestety... 18.01.06, 08:30 galba napisał: > Tego nie zweryfikujemy do czasu gdy BZ wstąpi do Samoobrony. > > Ale myślę, że się mylisz. Nawet jestem tego pewien. To tak działa na całym > świecie więc czemu my mielibyśmy być inni? To nie partie tworzą ludzi ale > ludzie partie (szczególnie ci wybitniejsi). > Zgadza się.Chodzi o proporcje.Za tego 'ludzia' daję mu 1/10 głosów A. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Sośnierz ma niesamowite wyczucie chwili! Dobrze 18.01.06, 08:08 zrobił uczciwy chłop! Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 08:03 andrzejg napisał: > PiS nie przyjmie żadnego z POwców > Przecież muisi miec miejsce na listach wyborczych dla swoich wiernych > i zdyscyplinowanych członków. Oświadczył lis w kurniku?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro A pisałem, że renegatów nikt nie szanuje :) 18.01.06, 08:03 Ktoś kto raz zdradził bez trudu zrobi to po raz drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 CHCE, CHCE! INNYCH Z PO TEŻ! NIE KŁAMCIE! 18.01.06, 08:07 ten wasz informator, niby katowicki poseł PiS, został z paluszka wysany, co? takie anonimowe źródełko dla GW z "kręgów zbliżonych do władz PiS"? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Gazetka słynie z takich "anonimowych źródeł" 18.01.06, 08:12 Które istnieją wyłącznie w wyobraźni redaktora piszącego tekst. Jej teksty są najbardziej naszpikowane takimi "anonimowymi" spośród tekstów wszystkich gazet - i zadziwiającym trafem zawsze mówią oni GW to, co pasuje do jej politycznych rozgrywek. > ten wasz informator, niby katowicki poseł PiS, został z paluszka wysany, co? > takie anonimowe źródełko dla GW z "kręgów zbliżonych do władz PiS"? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 08:07 Jak by był inteligentny to by wiedział ze PIS koalicji nie chce.Teraz do samoobrony, tam takich nieudaczników pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: PiS nie chce niepokornych. Mierni ale wierni 18.01.06, 08:28 cieszy mnie że nadchodzą złe czasy dla odszczepieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Tak?A co innego mówił wczoraj wiceszef PiS-u 18.01.06, 08:55 Wygląda na to, że Gazeta Wyborcza wie lepiej od wszystkich razem wziętych: -szefów PiSu -zainteresowanych Wróżka jakaś czy co?:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
galba Dla GW prawda się nie liczy 18.01.06, 09:42 To przypomina mechanizmy tzw. "inwigilacji prawicy" - wtedy też agenci ulokowani w mediach dawali wyssane z palca teksty, które miały poróżnić polityków niewygodnych dla wałęsowej bezpieki. > Wygląda na to, że Gazeta Wyborcza wie lepiej od wszystkich razem wziętych: > -szefów PiSu > -zainteresowanych > Wróżka jakaś czy co?:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a Zaglosowalem na Ciebie Panie S. bo byles w PO 18.01.06, 08:56 w nowych wyborach guzik dostaniesz a nie moj glos! Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re:Sośnierz ma dobrą opinie na Śląsku 18.01.06, 09:30 Sośnierz to człowiek który ograniczył pierwszy skutecznie nadużycia w Polskiej służbie zdrowia, wprowadzając karty.Każde badanie jest rejestrowane i śląscy "biedni" lekarze nie mogą zapisywać leków ludzim niezyjącym. Dlaczego lekarze tak bronią sie przed tym rozwiązaniem? a Religa swoją polityką doprowadzil do bankructwa Śląską Akademię Medyczną.Brak wyobrażni,niekompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw To gratuluje! 18.01.06, 10:52 Głosować BO ktoś jest w danej partii, a nie na człowieka.. Mógłby być największy złodziej, ale też byś zagłosował. I to ynteligencja głosowała na PO? Może i tak- po prywatnych studiach.. Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 09:24 Toz to miernota jest. Najpierw taki z niego harcownik a teraz żebrze za stanowiskami u konkurentów. Gdyby spróbował u przewodniczącego Leppera, pewnie nie musiał by czekać nawet godziny dłużej. Tamten zgarnia wszystkie polityczne śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: PiS nie chce Sośnierza jest za dobry dla nich 18.01.06, 09:34 prozzac napisał: > Toz to miernota jest. Najpierw taki z niego harcownik a teraz żebrze za > stanowiskami u konkurentów. Gdyby spróbował u przewodniczącego Leppera, pewnie > nie musiał by czekać nawet godziny dłużej. Tamten zgarnia wszystkie polityczne > śmieci. Na jakie podstawie tak myslisz.W PISie same orły ? toś to nawiedzona banda,wiecznie skłucownych ze wszystkimi psełdoreformatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Oczym mowa?? Standarty moralne WG Pis?? 18.01.06, 10:31 sam nie wiem co o nich myslec, shizofrenia to najmniej co mozna o nich powiedziec cyt: ...Został wyrzucony z partii jeszcze przed wrześniowymi wyborami, gdy szefowie PO dowiedzieli się, że Szyga zataił ciążący na nim wyrok skazujący za zniesławienie. - Wbilibyśmy sobie gola do własnej bramki, gdybyśmy przyjęli Szygę. Trudno by nam było udowodnić, że stoimy na straży wysokich standardów moralnych - skomentował pogłoski o transferze Szygi poseł PiS... wysokie standarty moralne??? hmmm?? rozumiem ze klub samoobrona z człowiekiem z 70 procesami/wyrokami lekcewazącym prawo, sa na tyle wysokie by robić z niego v-ce premiera.??? czyli zwykły obywatel moze popełnic ok 70 przestepst bezkarnie!!!! skoro nasz wce premier moze to my przeciez tym bardziej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Ciekawe z jakim programem chce do nas przyjść 18.01.06, 10:35 Jak to z jakim? "Dajcie stołek a zatańczę jak zechcecie". Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 11:13 Jesli Sosnierz nie zostalby przyjety z powrotem do PiS to bylby to wyrazny znak i objaw zdroworozsadkowego myslenia ze strony wladz PiS: przejscie paru poslow z PO do PiS PiSowi kompletnie nic w tym momencie nie daje a silna PO za kilka lat moze byc dla PiS jak znalazl, T. Odpowiedz Link Zgłoś
dialog miałeś złoty róg... 18.01.06, 11:20 został ci los Janowskiego, Łopuszańskiego i innego planktonu Odpowiedz Link Zgłoś
mateusztt Sosnierz - znany w Katowicach przekrętacz 18.01.06, 11:21 ogólnie mętny typek Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Pamiętacie film "Ran" Kurosawy? 18.01.06, 11:51 Tam samuraje -zdrajcy pomogli najeźdźcy w obaleniu ich własnego pana. Nowy władca wezwał ich przed oblicze i powiedział: - "Tak jak obiecałem, otrzymacie teraz dużą zapłatę za to co zrobiliście. Potem opuścicie dwór i już nigdy tu nie powrócicie" - Jak to, panie? - protestowali - Dlaczego?! Za co?! Przecież przysłużyliśmy ci się! - To proste - odparł władca - Jeśli ktos zdradził za pieniądze swego pana, może to uczynić i po raz drugi, a ja nie chcę ryzykować. Polska - drugą Japonią? :) Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: PiS nie chce Sośnierza 18.01.06, 13:19 Prezydent Kaczynski zamknol sie jak borsuk w norze, i miesza z bratem ile tylko moze, prosil prezydent zeby z bratem go nie loczyc, ale ja nie moge braci rozloczyc. Wysyla do mediow swoich pomocnikow, czekajoc tylko ich mowy wynikow, nie staje sam przed narodem, nie ma odwagi, brak mu do mowienia logicznej rozwagi. Kogo wzieli do rzodu co nie zna ekspertyz? Trzymajo sie becikowego jak diabel dobrej duszy, myslo ze tym narod wzruszy, oczywiscie r4zod nie popelnil bledu, jeszcze troche doprowadzi narod do oblendu, nie rozumialam czy mowi prawde czy klamiie, wyslannik prezydenta, spokojnie, spokojnie, a w sejmie jak nawojnie. Nie mieliscie czasu na debaty budrzecie, kluciliscie sie o obsadzanie stanwisk sami o tym wiecie, z rzucanie wine na konstytucje, trzeba bylo czytac, aby o wasze zachlanne dzialania nie pytac, zrzzucic wine na opozycje najlepiej wezwijcie policje. napisane rano o godz. 8. nareszcie P. Kaczynski przemowil. Odpowiedz Link Zgłoś