Dodaj do ulubionych

Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory!

18.01.06, 13:45
Tak powiedział Nadprezunio Jarek;)))
Obserwuj wątek
    • kosciol.mlodziezy.psychicznej I nie tykać Marka Jurka!! 18.01.06, 13:46
      Niezły dowcip wymyślił Jarek.
      • cimoszenka Re: I nie tykać Marka Jurka!! 18.01.06, 13:47
        Nie wolno ruszać kompana d/s wspolnego ujeżdżania kota.
      • a.adas Re: I nie tykać Marka Jurka!! 18.01.06, 13:48
        JK: Każdy kto zna Konstytucję mógł się domyślić, że czas jest do 30 stycznia

- ale czy nie podważa Pan w ten sposób kompetencji Marszałka Sejmu

JK: Ale są różne sytuacje...
    • paul_78 Wybory to loteria 18.01.06, 13:47
      Zwłaszcza teraz. Poza tym na co kaczki liczą? Na 50% głosów? W najlepszym (dla
      nich) razie osiągną podobny wynik do obecnego.
      • hulaj_dusza Re: Wybory to loteria 18.01.06, 16:28
        Kaczki są tak zadufane w sobie, że myśłą, iż zgraną więcej niż maja obecnie.
      • mariner4 Re: Wybory to loteria 18.01.06, 21:06
        PiS będzie tracił. PO może też, ale mniej. Rosnąć będzie poparcie lewicy. Po
        ewentualnych wyborach sytuacja będzie podobna do obecnej, ale przewaga PiS+PO
        zmaleje na kozyść lewicy. I będzie jeszcze śmieszniej. Taki będzie rezultat
        działania tych przygłupich "mężów stanu".
        M.
    • malaszaramysz A co powiedział kot? n/t 18.01.06, 13:50
      • hulaj_dusza Re: A co powiedział kot? n/t That is the question! 18.01.06, 13:54

• hulaj_dusza Re: A co powiedział kot? n/t That is the question 18.01.06, 21:28
          Nie chce gadać!

snova.biz/image/adui/kot.jpg
          • malaszaramysz Re: A co powiedział kot? n/t That is the question 19.01.06, 12:51
            Zamknął się w sobie. To nieszczęście dla kota mieć takiego pana :-)
            • hulaj_dusza Re: A co powiedział kot? n/t That is the question 19.01.06, 13:36
              Z wyciągnietą łapą:

polityka.onet.pl/_i/2004/45/temat/tpra.jpg
    • bryt.bryt Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 13:53
      hulaj_dusza napisał:

> Tak powiedział Nadprezunio Jarek;)))

W ten sposob uczynil gest dobrej woli.
      • incognitto No i tak trzymać :) 18.01.06, 13:59

Przeciez to LOGICZNE!:)
        Kaczyński chca zmienic konstytucję, a w konsekwencji dokonac paru innych zmian co nie podoba się tym, ktorzy rządzili 16 lat i zamierzają to robić nadal
        w taki sam sposob.
        To nawet bardzo dobrze świadczy o Kaczyńskich, ze trzymają sie swoich zasad i dążą do celu jaki uważają za słuszny;)
        Nie bardzo rozumiem skad te obraźliwe zarzuty pod ich adresem.
        • po_godzinach Re: No i tak trzymać :) 18.01.06, 14:02
          Teza logiczna:
          Kaczyński chca zmienic konstytucję, a w konsekwencji dokonac paru innych zmian

Wnioski błędne:
          nie podoba się tym, ktorzy rządzili 16 lat i zamierzają to robić nadal
          > w taki sam sposob.

Wnioski poprawne:
          nie podoba się tym, ktorzy nie zgadzają się na despotyczne rządy jednego
          człowieka
          • michal00 "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 16:38
            sa wymyslem propagandzistow dzialajacych na zlecenie przeciwnikow Kaczynskich i
            niczym wiecej. Zadziwiajaca jest popularnosc tej tezy i bezrefleksyjne jej
            przyjmowanie przez ludzi uwazajacych sie za rozumnych.
            • hulaj_dusza Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 16:46
              Jakieś konkrety?
            • michal00 Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 16:49
              Konkrety? To raczej ja powinienem zapytac o konkrety. Gdzie mamy "despotyczne
              rzady jednego czlowieka"? W czym rzady "jednego czlowieka" sa gorsze od rzadow
              dwoch, trzech, czterech czy 57 ludzi? Jak mozna mowic o dyktaturze i
              despotyzmie, gdy zachowana jest zasada wolnych wyborow?
              • pamiec.leszka Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 16:55
                michal00 napisał:

> Jak mozna mowic o dyktaturze i
                > despotyzmie, gdy zachowana jest zasada wolnych wyborow?

:))))))))) Ty sie chyba na PRL nie zalaples. Mlody wiek i nieznajomosc historii
                nie usprawiedliwia bzdur jakie wypisujesz.
                • w11mil Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 17:01
                  pamiec.leszka napisał:

> > despotyzmie, gdy zachowana jest zasada wolnych wyborow?
                  > Ty sie chyba na PRL nie zalaples.

O co Ci chodzi w tym komentarzu?
                  • pamiec.leszka Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 17:26
                    w11mil napisała:

> O co Ci chodzi w tym komentarzu?

Ty tez urodziles po 1989 i na lekcje historii w szkole nie chodziles? Polecam
                    lekture konstytucji PRL w celu uzupelnienia barkow w edukacji.
                    • w11mil bardzo jednak prosze o wyjasnienie 18.01.06, 17:29

Co ma PRL do "zasady wolnych wyborów"?
                      • pamiec.leszka Re: bardzo jednak prosze o wyjasnienie 18.01.06, 17:33
                        w11mil napisała:

>
                        >
                        > Co ma PRL do "zasady wolnych wyborów"?

A TO, ZE W KONSTYTUCJI PRL BYLA ZAPISANA ZASADA WOLNYCH WYBOROW!!!

W konstutycji ZSRR tez zreszta tez.
                        • w11mil Re: bardzo jednak prosze o wyjasnienie 18.01.06, 17:34
                          pamiec.leszka napisał:
                          > A TO, ZE W KONSTYTUCJI PRL BYLA ZAPISANA ZASADA WOLNYCH WYBOROW!!!
                          > W konstutycji ZSRR tez zreszta tez.
                          To zapytaj rodziców, może Ci opowiedza o wolnych wyborach w PRL
                          • pamiec.leszka Re: bardzo jednak prosze o wyjasnienie 18.01.06, 17:51
                            w11mil napisała:

> pamiec.leszka napisał:
                            > > A TO, ZE W KONSTYTUCJI PRL BYLA ZAPISANA ZASADA WOLNYCH WYBOROW!!!
                            > > W konstutycji ZSRR tez zreszta tez.
                            > To zapytaj rodziców, może Ci opowiedza o wolnych wyborach w PRL

Niech rodzice powiedza o tym michalowi-podwojne zero. ja wiem jak bylo z ta
                            zasada. on najwyraniej nie, skoro napisal "Jak mozna mowic o dyktaturze i
                            despotyzmie, gdy zachowana jest zasada wolnych wyborow?"

i naucz sie, dziecinko sledzic uklad drzewka w watku oraz czytac ze
                            zrozumieniem, bo ja nie mam nerw by gadac tu na zasadzie "dookola wojtek"
                            lub "wkolo macieju".
                            • w11mil przesledzilem subwątek 18.01.06, 17:56
                              pamiec.leszka napisał:
                              > i naucz sie, dziecinko sledzic uklad drzewka w watku oraz czytac ze
                              > zrozumieniem,

Preśledziłem. Chodzi mi twój post:
                              "> despotyzmie, gdy zachowana jest zasada wolnych wyborow?
                              :))))))))) Ty sie chyba na PRL nie zalaples."

Pytanie - co mają wolne wybory do PRL
                              • pamiec.leszka Re: przesledzilem subwątek 18.01.06, 18:18
                                w11mil napisała:

>
                                > Preśledziłem. Chodzi mi twój post:
                                > "> despotyzmie, gdy zachowana jest zasada wolnych wyborow?
                                > :))))))))) Ty sie chyba na PRL nie zalaples."
                                >
                                > Pytanie - co mają wolne wybory do PRL

jedno polecnie wykonales, teraz pora na drugie - przeczytaj wszystko ze
                                zrozumieniem, a wtedy bez trudu odpowiesz na postawione wyzej pytanie. acha -
                                dowiedz sie jeszcze moze na czym polega sarkazm i ironia.

no, to pa:)

• w11mil mistrz ciętej riposty? 18.01.06, 20:32
                                  pamiec.leszka napisał:
                                  > dowiedz sie jeszcze moze na czym polega sarkazm i ironia.
                                  To mogłeś uprzedzić że w Twoim poście zawarty był "sarkazm i ironia"
                                  • pamiec.leszka Re: mistrz ciętej riposty? 18.01.06, 20:57
                                    w11mil napisała:

> To mogłeś uprzedzić że w Twoim poście zawarty był "sarkazm i ironia"

zawsze moge ostrzegac, ale po co? inteligenty zrozumie i bez tego:)
                • michal00 Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 19:08
                  Trzeba miec zdrowo nasrane pod kopula, zeby imputowac Kaczynskim zamiar powrotu
                  do zasad PRL, gdzie wolne wybory byly fikcja.
                  • hulaj_dusza Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" b/o 18.01.06, 19:10
                    Uważaj, bo niebawem wszystko okaże się faszystowską "fikcją".
                  • pamiec.leszka Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 20:58
                    michal00 napisał:

> Trzeba miec zdrowo nasrane pod kopula, zeby imputowac Kaczynskim zamiar
                    powrotu
                    >
                    > do zasad PRL, gdzie wolne wybory byly fikcja.

a kto im to imputuje, milosniku kloacznego jezyka?
                    • michal00 Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 21:01
                      ano ty imputujesz, bezmyslna kretynko.
                      • w11mil a gdzie tam imputuje 18.01.06, 21:04
                        michal00 napisał:
                        > ano ty imputujesz, bezmyslna kretynko.

Wlasnie mi napisala że w tym poscie to był "sarkazm i ironia"
                        • pamiec.leszka Re: a gdzie tam imputuje 18.01.06, 22:21
                          w11mil napisała:

>
                          > Wlasnie mi napisala że .....

śmy napisali:)))
                      • pamiec.leszka Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 22:20
                        :)))))) ot, kultura z pisuaru.

ja nic Kaczynskiemu nie imutuje. ty zas masz klopoty z czytaniem i z nerwami.
                        • michal00 Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 22:28
                          > ja nic Kaczynskiemu nie imutuje. ty zas masz klopoty z czytaniem i z nerwami.

wiem, wiem - "sarkazm i ironia".

> :)))))) ot, kultura z pisuaru.

Nie moja wina zes glupia i wypisujesz idiotyzmy.
              • wberecie Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 17:00
                michal00 napisał:

> Konkrety? To raczej ja powinienem zapytac o konkrety. Gdzie mamy "despotyczne
                > rzady jednego czlowieka"? W czym rzady "jednego czlowieka" sa gorsze od
                rzadow
                > dwoch, trzech, czterech czy 57 ludzi?

W tym, że to nie jest ten, którego chcieli. Demokracja im się nie podoba.

• pamiec.leszka Re: "despotyczne rzady jednego czlowieka" 18.01.06, 17:31
                  wberecie napisał:

> W tym, że to nie jest ten, którego chcieli. Demokracja im się nie podoba.

Juz szanowny wyborca w berecie nie pamieta jak sie PO domagala, zeby TEN JEDEN
                  CZLOWIEK zaczal rzadzic na powaznie? Narod wybral PiS, ale wodz PiS premierem
                  nie chcial zostac, bo woli jakies zakulisowe rozgrywki. Wiec komu sie
                  demokracja nie podoba i kto nie chce wziac opowiedzilnosci za wynik wyborczy?
        • hulaj_dusza Re: No i tak trzymać :) 18.01.06, 14:03
          incognitto napisał:

>
          >
          > Przeciez to LOGICZNE!:)
          > Kaczyński chca zmienic konstytucję, a w konsekwencji dokonac paru innych
          zmian
          > co nie podoba się tym, ktorzy rządzili 16 lat i zamierzają to robić nadal
          > w taki sam sposob.
          > To nawet bardzo dobrze świadczy o Kaczyńskich, ze trzymają sie swoich zasad
          i
          > dążą do celu jaki uważają za słuszny;)
          > Nie bardzo rozumiem skad te obraźliwe zarzuty pod ich adresem.
          >

Niech sobie założą swój Kaczystan i tam wprowadzają nową Konstytucję i faszyzm.
        • scoutek Re: No i tak trzymać :) 18.01.06, 16:35
          incognitto napisał:
          > To nawet bardzo dobrze świadczy o Kaczyńskich, ze trzymają sie swoich zasad i
          > dążą do celu jaki uważają za słuszny;)

tak
          trzymaja sie jednej zasady od zawsze
          to po prostu TKM
          • w11mil Chyba nie zrozumiałes 18.01.06, 17:03
            scoutek napisała:
            > tak trzymaja sie jednej zasady od zawsze
            > to po prostu TKM

Mam wrażenie że źle zrozumiałes sens wypowiedzi Kaczyńskiego dotyczącej TKM
            • scoutek Re: Chyba nie zrozumiałes 19.01.06, 08:35
              w11mil napisała:
              > scoutek napisała:
              > > tak trzymaja sie jednej zasady od zawsze
              > > to po prostu TKM
              > Mam wrażenie że źle zrozumiałes sens wypowiedzi Kaczyńskiego dotyczącej TKM

dobrze napisales
              masz wrazenie
              i to jest Twoj problem

a mnie chodzi o to, ze Kaczynscy zasade Teraz K..a My wypelniaja bez zenady....
              spodobalo im sie, jak to inni wczesniej robili... z tym, ze kaczki postanowily
              to wykonac do samego dna i samodzielnie....
    • adam81w Dyktatorzy z PISu ! 18.01.06, 14:05
      niedobrze mi od nich . takka wladze maja w reku i nie potrafia zapewnic spokoju
      w kraju .
      • hulaj_dusza Re: Dyktatorzy z PISu ! Jeszcze im mało... 18.01.06, 14:09

• w11mil Jak sobie człowiek wspomni stan wojenny... 18.01.06, 16:31
        adam81w napisał:
        > niedobrze mi od nich . takka wladze maja w reku i nie potrafia zapewnic
        >spokoju w kraju .

• wberecie Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 14:09
      hulaj_dusza napisał:

I w czym problem? Można propozycję odrzucić i iść do wyborów.
      • iza.bella.iza Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 16:32
        wberecie napisał:

> hulaj_dusza napisał:
        >
        > > Tak powiedział Nadprezunio Jarek;)))
        >
        >
        >
        >
        > I w czym problem? Można propozycję odrzucić i iść do wyborów.

W niczym nie ma problemu - wszystko jest O.K., a biliźniacy są genialni.
    • hulaj_dusza Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 14:20
      LPR oświadczyło, że nie będzie "maszynką do głosowania" dla Jarusia;)))
      • czerwonymsmierc Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 17:31
        hulaj_dusza napisał:

> LPR oświadczyło, że nie będzie "maszynką do głosowania" dla Jarusia;)))
        >
        no ciekawa co na to
        ojciec Dyrektor
        oj coś mi się wydaje
        ,że LPR nie bedzie już miał za sobą moherowych beretów
    • wiewiorzasta Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 17:32
      To się nazywa "konstruktywna propozycja dla opozycji". Nie znasz się, Hulako, ot
      co :)
      • hulaj_dusza Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 18:03
        Ani słówkiem nie PiSnąłem, co o tym myślę;)))
        • wiewiorzasta Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 22:24
          hulaj_dusza napisał:

> Ani słówkiem nie PiSnąłem, co o tym myślę;)))

Aaaaa... to przepraszam. Miałam po prostu projekcję ;))
          • hulaj_dusza Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 23:14
            Wcale się nie gniewam, bo to świadczy o bogatej wyobraźni;)))
            • wiewiorzasta Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 19.01.06, 00:34
              hulaj_dusza napisał:

> Wcale się nie gniewam,

Bardzo się cieszę :)

> bo to świadczy o bogatej wyobraźni;)))

No ba!
              • hulaj_dusza Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 19.01.06, 01:31
                wiewiorzasta napisała:

> hulaj_dusza napisał:
                >
                > > Wcale się nie gniewam,
                >
                > Bardzo się cieszę :)
                >
                > > bo to świadczy o bogatej wyobraźni;)))
                >
                > No ba!
                >

To wcale nie taka częsta "przypadłość", wiem coś o tym:)))

A to jako ilustracja sytuacji w naszej Ojczyźnie kochanej(to nie "gwiazda"
                telewizyjna, słowo):

www.zwoje-scrolls.com/zwoje32/ww03.jpg
                Chciałbym malować tak, jak Wojciech...
                • cheetah51 Re: Albo zgodzicie się na naszą wizję drogi 19.01.06, 07:02
                  ku faszyzmowi, albo was utopimy w bagnie pomówień, kłamstw, etc.
                  • hulaj_dusza Re: Albo zgodzicie się na naszą wizję... 19.01.06, 07:57
                    www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060119/kraj/kraj_a_1.html
    • henryk.log Re: MY, z Bożej łaski Dwojga..ble..ble.TKM !! 18.01.06, 17:56
      hulaj_dusza napisał:

• hulaj_dusza Re: MY, z Bożej łaski Dwojga..ble..ble.TKM !! 18.01.06, 18:37
        Panie Heńku! On tak nie powiedział... dzisiaj;)))
        • henryk.log Re: MY, z Bożej łaski Dwojga..ble..ble.TKM !! 18.01.06, 19:12
          hulaj_dusza napisał:

> Panie Heńku! On tak nie powiedział... dzisiaj;)))

A co Kolega myśli..ca ja wczorajszy ? :-)
          ..wiem, więc piszę?..
          • hulaj_dusza Re: MY, z Bożej łaski Dwojga..ble..ble.TKM !! 19.01.06, 16:39
            Na wczorajszego to mi wyglada cały czas Edgar;)))
            Zwłaszcza, jak nieudolnie klepie to, co mu kazano.
    • zio29 Re: Albo uchwalicie to, co MY chcemy, albo wybory 18.01.06, 19:12
      Skoro za to odpowiadamy to chyba mamy prawo chcieć !!!

Nieprawdaż ??!
      • hulaj_dusza Re: Za co? ;))) 18.01.06, 20:22

• loppe czyż nie jest to modelowe demokratyczne rozwiązani 18.01.06, 21:01
      e?
      • hulaj_dusza Re: czyż nie jest to modelowe demokratyczne rozwi 19.01.06, 00:05
        Tak, nadaje się do Księgi Rekordów Guinnessa;)))
        • jakeww Tuska wykładnia jest natomiast taka: 19.01.06, 07:39
          albo uchwalicie co PO chce, albo ani wyborow ani koalicji ha ha ha
          • hulaj_dusza Re: Kacza alternatywa... 19.01.06, 07:43
            jakeww napisał:

> albo uchwalicie co PO chce, albo ani wyborow ani koalicji ha ha ha

Jak zwykle - bezsensowna i fałszywa!
            Do twojej wiadomości - PO mnie tyle obchodzi, co nic.
            Jestem przeciwko kaczymowi-faszyzmowi i tyle.
    • margala Sprostowanie 19.01.06, 08:23
      katalog 11 ustaw jest podstawą do dyskusji.

tak mówił poseł Kaczyński na wczorajszej konferencji prasowej. tak mówi teraz
      poseł Gosiewski w radiowej Trójce.

mowa o dyktacie, ultimatum itp to nadużycie.
      • hulaj_dusza Re: Nadużyciem jest mówienie czegoś, 19.01.06, 08:27
        a po kilku następnych zdaniach powiedzenie czegoś całkiem odwrotnego;)))
    • hulaj_dusza Re: I jeszcze to... 19.01.06, 09:07
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060119/publicystyka/publicystyka_a_4.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka