Dodaj do ulubionych

Nowe pomysły na IV RP

• nyyankee Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:25
      Katastroficznie szybko postępuje kryzys państwa, dezintegracja jego struktur,
      ogólny chaos, polityczne skłócenie społeczeństwa. Każda partia - prócz SLD -
      liże łapy PiS, by tylko dorwać się do władzy. To obrzydliwe i niespotykane w
      cywilizowanym kraju, mieniącym się demokratycznym i prawym.
    • betsy12 Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:29
      Chce stabilnego panstwa z czysta i czytelna polityka-nie upokarzajaca nas
      wyborcow, panstwa prawego i rzetelnie rzadzonego, prawdziwego panstwa prawa i
      sprawiedliwosci dla wszystkich jego obywateli.
      I obojetne mi jest, kto jak sie nazywajac bedzie panstwem rzadzil - ja chce byc
      u siebie i bezpieczna.
      Dosc kuglarstwa w naszej polityce i zonglowania przez nas wypracowanym
      majatkiem narodowym.
      Bedac realistka obawiam sie, ze skonczy sie na moim chciejstwie!
    • nyyankee Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:31
      Czy wyobrażacie sobie ten histeryczny wrzask i agresję we wszystkich mediach i
      ambonach kościelnych, gdyby na miejscu PiS było SLD? Pewnie nie obeszłoby się
      bez Trybunału Stanu.
    • tabler Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:31
      Nie wiem po co Jarosław Kaczyński prowokuje świat i poc co wkłada tyle wysiłku
      w stwarzanie pozorów. O co walczy? Z kim? O lepszą Polskę z pewnością nie, bo
      niezwykle trudno sobie wyobrazić dla siebie miejsce w kraju, w którym wartości
      będą określali Ludwik Dorn, Przemysław Gosiewski i Jacek Kurski. Choć zachowują
      spokój i racjonalizm, tylko slepiec nie dostrzeże, że sami nie wierzą w to, co
      mówią. Usta pełne frazesów i mina kaznodziei...z Dzikiego Zachodu.
      Jacek Kurski na ntenie Telewizji Gdańsk - w rozmowie z Wojciechem Sulecińskim -
      stwierdza, że do przyjęcia jest tylko "karna" koalicja. Taka, która gwarantuje
      zawsze zgodne głosowanie pod dyktando lidera, czli Jarosława Kaczyńskiego.
      Zdumiewające.
      Kaczyński nie oczekuje od Platformy "zrozumienia" wyniku wyborów, ale
      bezwarunkowej kapitulacji. Wstydzi się zrobić Leppera wicepremierem, ale chce,
      aby Rokita przemawiał jak Gosiewski. Jeśli to mozliwe, to tylko w równoległym
      świecie...
      Może niech już Kaczyńscy się nie fatygują i zrobią te wybory, choć na nasze
      nieszczęście nie mamy lepszych kandydatów na posłów....
      • nyyankee Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:34
        Telewizja publiczna przemilczała rocznicę wyzwolenia stolicy. To kolejny
        skandal. Przecież jest to fakt historyczny. Ta rocznica to powód do wyrażenia
        czci i hołdu żołnierzom walczącym o zwycięstwo nad hitleryzmem.
        • uu1 Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:44
          Bo to jest telewizja dworacka (nie mylić z dworską).
          • sclavus Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 21:34
            uu1 napisała:

> Bo to jest telewizja dworacka (nie mylić z dworską).

Ten ci chyba mocno Kaczorom chce się przypodobać...
        • sclavus Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 21:33
          nyyankee napisał:

> Telewizja publiczna przemilczała rocznicę wyzwolenia stolicy. To kolejny
          > skandal. Przecież jest to fakt historyczny. Ta rocznica to powód do wyrażenia
          > czci i hołdu żołnierzom walczącym o zwycięstwo nad hitleryzmem.

To było bardzo "niesłuszne" wyzwolenie.... potem, niektórzy mówili, że Anders
          tuż tuż na białym koniu jest i jeszcze raz wyzwoli... Niczego nie ujmując
          Andersowi a jedynie tym, co gęby nim sobie wycierali...
    • silcsius.monachijski Niech ten wredny intrygant Jarek K wreszcie ustapi 19.01.06, 14:39
      • m15 co się roi w komuszych 19.01.06, 14:46
        pustych łbach ,jarek dokończy dzieła pierwszej solidarności i wytępi was
        doszczętnie,a polacy mu w tym pomogą,powodzenia w drodze do dna
        • silcsius.monachijski Kocham cie, ulomny wspolbracie! 19.01.06, 15:14
          • mjotka Re: Kocham cie, ulomny wspolbracie! 19.01.06, 15:15
            Ja tam mu tylko współczuję...
            • m15 Re: Kocham cie, ulomny wspolbracie! 19.01.06, 15:34
              mjotka napisała:

> Ja tam mu tylko współczuję...
              >
              ja tobie już nie,ale za to mam radę -daj sobie spokój,na polityce nie znasz się
              wcale ,piszesz chyba tylko po to by zaistnieć ,pewnie mama cię nie kochała -
              przykre
              • mjotka Psychoanaliza? 19.01.06, 16:23
                M15 - nie mieszaj psychoanalizy do polityki. Ani o jednym, ani po drugim nie masz pojęcia. Wspiąłeś się na wyżyny pseduchopsychologii przywołując tu moją mamę. A co ona, biedaczka ci zrobiła? A swoją drogą, skoro nie lubisz komuchów - jak ze sobą wytrzymujesz? Pewnie sposobem: brak myślenia = samozadowolenie :)))
                Ja już z tobą skończyłam - niereformowalne przygłupy nie są obiektem moich zainteresowań (patrz niżej).
          • m15 Re: Kocham cie, ulomny wspolbracie! 19.01.06, 15:32
            ja ciebie też ,wszyscy ludzie są braćmi,nawet synowie marnotrawni mogą liczyć
            na przebaczenie,o ile zrozumieli swój błąd
            • sclavus Re: Kocham cie, ulomny wspolbracie! 19.01.06, 21:39
              m15 napisał:

> ja ciebie też ,wszyscy ludzie są braćmi,nawet synowie marnotrawni mogą liczyć
              > na przebaczenie,o ile zrozumieli swój błąd

ciebie zatem to przebaczenie nie dotyczy... Mało! Ty nie jesteś zdolny
              zrozumieć - nigdy...
              A z polityki - dwója, i to na szynach....
        • sclavus Re: co się roi w komuszych 19.01.06, 21:36
          m15 napisał:

> pustych łbach ,jarek dokończy dzieła pierwszej solidarności i wytępi was
          > doszczętnie,a polacy mu w tym pomogą,powodzenia w drodze do dna

...bo ty już na samym dnie głupoty siedzisz i ci żal... dlatego ci się marzy,
          że inni dołączą... Ej! Chyba ci gó.. z tego myślenia przyjdzie...
    • elmmon Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:41
      zobaczycie kaczki jeszcze zobaczycie ze rodakow w huja sie nie robi
      • nyyankee Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:45
        img485.imageshack.us/my.php?image=775752ts.jpg
      • m15 Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 14:47
        elmmon napisał:

> zobaczycie kaczki jeszcze zobaczycie ze rodakow w huja sie nie robi
        was ubeckie szuje tylko tak się robi ,hi,hi
    • abhaod polowanie na czarownice czas zaczac 19.01.06, 14:59
    • jacom5 Rozwiązać Sejm-ile oszczednosci bedzie 19.01.06, 15:03
      • mjotka Demokracja? 19.01.06, 15:18
        Liczę na rozwinięcie tematu - to kto ma rządzić w demokratycznym państwie? Może opiszesz nam jakieś państwo, na któym się wzorujesz, głosząc te mądrości? Czekam...
    • premier_pacynka PRECZ Z FASZYZMEM!!! PRECZ Z PISS/LPR/SAMOOBRONA 19.01.06, 15:06
      !! Albo sie przeciwstawimy faszystom z piss albo mozemy zapomniec o demokracji.
      Kaczki zrobia wszystko,byleby utrzymac sie u wladzy za kazda cene. Po trupach
      ale do celu - panstwa milicyjnego (nie policyjnego) gdzie panstwo rzadzi a
      dokladnie rzadzi Jarek a Lech figurant wykonuje polecenia chorego na ambicje
      brata!po 15 latach demokracji sami sobie wybralismy faszystowsko chlopski rzad!
      • mjotka Re: PRECZ Z FASZYZMEM!!! PRECZ Z PISS/LPR/SAMOOBR 19.01.06, 15:11
        premier_pacynka napisał:

> !! Albo sie przeciwstawimy faszystom z piss albo mozemy zapomniec o demokracji.
        >
        > Kaczki zrobia wszystko,byleby utrzymac sie u wladzy za kazda cene.

Wszystko co napisałeś, to prawda. Tylko kto się im teraz przeciwstawi? Tylko Ci, którzy nie boją się wyborów - a tych na szczęście jest większość. Cała nadzieja w tym, że po raz kolejny wyborcy wytną rządzącym psikusa i sondaże okażą się psu na budę... Jestem za wnowymi wyborami - kaczory przejadą się na nich. Wystarczy kilka miesięcy IV RP - cyrku, który powinien się już pakować...
        • isa.stern najgorsze, że brak alternatywy 19.01.06, 15:43
          PiS pokazało, że niewiele różni się od SLD, na temat LPR, SO i PSL - to szkoda
          gadać, a z kim ta biedna PO weszłaby w koalicji?!
          zresztą, jak znam życie, to wkrótce okaże się, że i w PO znajdzie się niejedno
          zgniłe jabłko... :(
          • czat-man Re: najgorsze, że brak alternatywy 19.01.06, 15:49
            isa.stern napisała:
            > zresztą, jak znam życie, to wkrótce okaże się, że i w PO znajdzie się niejedno
            > zgniłe jabłko... :(

Swiete slowa!
      • m15 czerwona pacynka wraz z innymi 19.01.06, 15:11

komuchami kompletnie głupieje,hi ,hi,hi
        • mjotka Re: czerwona pacynka wraz z innymi 19.01.06, 15:14
          m15 napisał:

>
          > komuchami kompletnie głupieje,hi ,hi,hi

Już się napracowałeś dzisiaj, czas na przerwę... To, że masz płacone od wiersza nie powinno oznaczać, że piszesz byle co - trochę szacunku dla czytelników. No, idź na spacer, ochłoń, zadzwoń do banku, policz pieniążki i... uspokój się :)))
          • m15 Re: czerwona pacynka wraz z innymi 19.01.06, 15:26
            mjotka napisała:

> m15 napisał:
            >
            > >
            > > komuchami kompletnie głupieje,hi ,hi,hi
            >
            > Już się napracowałeś dzisiaj, czas na przerwę... To, że masz płacone od
            wiersza
            > nie powinno oznaczać, że piszesz byle co - trochę szacunku dla czytelników.
            No
            > , idź na spacer, ochłoń, zadzwoń do banku, policz pieniążki i... uspokój
            się :)
            > ))
            ach moja droga ,jestem spokojniutki ,bo wiem ,że komuchy już idą na dno ,jeśli
            chodzi o pisanie - robię to czysto społecznie ,dla dobra i ku chwale ,nie tak
            jak wy -z rozkazu towarzyszy ,widać ,ze serca w to nie wkladacie,lecz ja się
            temu nie dziwię.....tra la la lala
        • mjotka Re: czerwona pacynka wraz z innymi 19.01.06, 15:28

A radziłam, żebyś odpoczął... Zaciąłeś się! A może za ciebie pisze automat? To by wiele wyjaśniało...
          • m15 Re: czerwona pacynka wraz z innymi 19.01.06, 15:37
            mjotka napisała:

>
            > A radziłam, żebyś odpoczął... Zaciąłeś się! A może za ciebie pisze automat?
            To
            > by wiele wyjaśniało...
            dzięki za zainteresowanie ,chyba jednak też mnie kochasz -tak się
            przejmujesz ,ale daj sobie spokój nie lubię komuchów ,czemu pewnie(znając
            siebie)nie dziwisz się
          • sclavus Re: czerwona pacynka wraz z innymi 19.01.06, 21:54
            mjotka napisała:

>
            > A radziłam, żebyś odpoczął... Zaciąłeś się! A może za ciebie pisze automat?
            To
            > by wiele wyjaśniało...

Aleś się rozpędziła... karmisz tego trolla, rarytasy mu podajesz, a on... tylko
            coraz głupszy... Pożałuj mu... co ci tam... Nie będziesz chyba trolli pasła..
      • lodz123 PRECZ Z RZADAMI KOMUNY Z SLD I Z PO-stkomuna!!!!! 19.01.06, 15:17
        Niech zyje koalicja LPR, PiS i Samoobrony bo to jest gwarancja ze w Polsce
        lepiej sie zacznie dziac, ze po latach rzadow zdrajcow premierow (z wyjatkiem
        Olszewskiego, to jedyny normalny premier PRL-pis czyli III RP) i prezydentow
        agentow, wreszcie mamy normalnych patriotow.
        A ty gluptasie cacynko lepiej milcz. Jeszcie masz meszek pod nosem wiec nie
        pamientasz jak to "dobrze" w PRL bylo.
        • mjotka Gwarancją jest demokracja! 19.01.06, 15:21
          lodz123 napisał:

> Niech zyje koalicja LPR, PiS i Samoobrony bo to jest gwarancja ze w Polsce
          > lepiej sie zacznie dziac

Pamiętam bardzo dobrze PRL, niestety. I to co się dzieje jako żywo ten niechlubny okres w dziejach Polski przypomina. Jeżeli dla Ciebie PiS, SO i LPR to gwarancja dobrych rządów - pozostaje współczuć. Rządy psychopatów i wyrokowców - oto twoja nadzieja. Znaczy, jesteś jednym z nich...
          • m15 Re: Gwarancją jest demokracja! 19.01.06, 15:29
            mjotka napisała:

> lodz123 napisał:
            >
            > > Niech zyje koalicja LPR, PiS i Samoobrony bo to jest gwarancja ze w Polsc
            > e
            > > lepiej sie zacznie dziac
            >
            > Pamiętam bardzo dobrze PRL, niestety. I to co się dzieje jako żywo ten
            niechlub
            > ny okres w dziejach Polski przypomina. Jeżeli dla Ciebie PiS, SO i LPR to
            gwara
            > ncja dobrych rządów - pozostaje współczuć. Rządy psychopatów i wyrokowców -
            oto
            > twoja nadzieja. Znaczy, jesteś jednym z nich...
            >
            demokracja-owszweem,lecz bez komuny i lewactwa ,bo to zbrodniarze ,jeszcze
            trochę i skończą w kryminałach,pis do boju z czerwoną zarazą
          • lodz123 Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 15:29
            Demokracje taka jaka mamy w Polsce jest gwarancja... ale dla brudu, anarchi,
            nierzadu, korupcji, parchactwa, machlojek itd. Powinno byc tak-Prezydent ma
            wiekszosc wladzy, jest wybierany na 5 lat. Sejm sie malo liczy. Moze byc
            rozwiazany przez Prezydenta. Wyborcy rozliczaja prezydenta co 5 lat. Powinnien
            byc system taki jak we we francji albo rosji albo w II RP.
            • mjotka Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 15:34
              lodz123 napisał:

Powinnien
              > byc system taki jak we we francji albo rosji albo w II RP.

Aaaa, Rosja się szanownemu panu podoba... I wszystko jasne!!! Potwierdzasz - wy nie chcecie i nie szanujecie demokracji. Opozycja jest dla was zbędną zawadą i szatańskim wymysłem. Prezentujesz myślenie typowe dla biedoty (umysłowej), która potrzebuje władzy silnej ręki. Dzięki takim właśnie Hitler doszedł do władzy...
              • m15 Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 15:39
                mjotka napisała:

> lodz123 napisał:
                >
                > Powinnien
                > > byc system taki jak we we francji albo rosji albo w II RP.
                >
                > Aaaa, Rosja się szanownemu panu podoba... I wszystko jasne!!! Potwierdzasz -
                wy
                > nie chcecie i nie szanujecie demokracji. Opozycja jest dla was zbędną zawadą
                i
                > szatańskim wymysłem. Prezentujesz myślenie typowe dla biedoty (umysłowej),
                któ
                > ra potrzebuje władzy silnej ręki. Dzięki takim właśnie Hitler doszedł do
                władzy
                > ...
                hitler miał poparcie wielkiego kapitału,podobnie jak teraz komuchy i peowiacy
                • mjotka Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 15:41
                  m15 napisał:

> hitler miał poparcie wielkiego kapitału,podobnie jak teraz komuchy i peowiacy

Identyczny elektorat, warto zauważyć, że też był pełnym kopleksów kurduplem... Kapitał dołączył z czasem, kiedy stało się jasno, kto tu rządzi... Pisuary nie mają kapitału? Żartujesz? Nawet stać ich na ciebie...
                  • m15 Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 16:14
                    ... Pisuary nie
                    > mają kapitału? Żartujesz? Nawet stać ich na ciebie...
                    >
                    wiem ,że jestem bezcenny,a na dodatek wyjątkowo skromny:)))
              • lodz123 Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 15:45
                mjotka napisała: Potwierdzasz - wy nie chcecie i nie szanujecie demokracji.
                To co mamy tu to ku...kracja a nie demokracja. A opozycja jest zbedna zawada.
                W II RP byla "demokracja kontrolowana" i bylo dobrze. Nie bylismy podlegli ani
                moskwie, uni, waszyngtonowi itp. Kraj podnosil sie z kolan po 123 letniej
                niewoli. A teraz mamy demokracje i przy okazji wszystkie jej "zalety"-korupcje,
                serwilizm wobec uni, moskwy i usa, anarchie, zlodziejstwo itp. I wybieracie co
                lepsze? Napewno II RP.
                • mjotka Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 16:25
                  lodz123 napisał:

A teraz mamy demokracje i przy okazji wszystkie jej "zalety"-korupcje,
                  >
                  > serwilizm wobec uni, moskwy i usa, anarchie, zlodziejstwo itp. I wybieracie co
                  > lepsze? Napewno II RP.

Warto pamiętać, jak II RP skończyła... Rzecz jasna, masz prawo wybierać - skończysz podobnie...Posługiwanie się mitem II RP to naprawdę oryginalny pomysł... Choć faktycznie, te parzyste liczby RP na dobre nie wychodzą...
            • isa.stern Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 15:39
              lodz123, ten system nazywa się prezydenckim :D i to właśnie zapowiadało PiS
              przed wyborami, że chcieliby ten sposób rządów wprowadzić
              tylko, że w wydaniu PiS wyglądałoby to, jak za czasów wujka Stalina... ;D
              Borowski z Olejniczakiem powiedzieli: "trzeba zatrzymać formację braci
              Kaczyńskich w jej marszu po władzę absolutną, nieskrępowaną prawem, opinią
              publiczną i obyczajem demokratycznym" - odbieram to jako rechot historii, że
              najb. skompromitowane ugrupowanie - SLD - wygłasza takie kwestie i niestety
              jest w tym wiele prawdy
              • czat-man Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 15:47
                isa.stern napisała:
                > Borowski z Olejniczakiem powiedzieli: "trzeba zatrzymać formację braci
                > Kaczyńskich w jej marszu po władzę absolutną, nieskrępowaną prawem, opinią
                > publiczną i obyczajem demokratycznym" - odbieram to jako rechot historii, że
                > najb. skompromitowane ugrupowanie - SLD - wygłasza takie kwestie

Rzeczywiscie, rechot!
                :-D
                • sclavus Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 21:47
                  czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                  > > Borowski z Olejniczakiem powiedzieli: "trzeba zatrzymać formację braci
                  > > Kaczyńskich w jej marszu po władzę absolutną, nieskrępowaną prawem, opini
                  > ą
                  > > publiczną i obyczajem demokratycznym" - odbieram to jako rechot historii,
                  > że
                  > > najb. skompromitowane ugrupowanie - SLD - wygłasza takie kwestie
                  >
                  > Rzeczywiscie, rechot!
                  > :-D

Rechot? - Być może... ale jakże gorzki... i prawdziwy...
            • sclavus Re: Gwarancja anarchii jest demokracja! 19.01.06, 21:43
              lodz123 napisał:

> Demokracje taka jaka mamy w Polsce jest gwarancja... ale dla brudu, anarchi,
              > nierzadu, korupcji, parchactwa, machlojek itd. Powinno byc tak-Prezydent ma
              > wiekszosc wladzy, jest wybierany na 5 lat. Sejm sie malo liczy. Moze byc
              > rozwiazany przez Prezydenta. Wyborcy rozliczaja prezydenta co 5 lat.
              Powinnien
              > byc system taki jak we we francji albo rosji albo w II RP.

może ty i przeczytałes "konstytucję czwartej Jareczka K."... na oko, gó..
              zrozumiałeś...
              ale przywoływać tu system francuski?.. Swiadczy to tylko o tym, że polityczny
              gó..arz jesteś...
              No More Comments - No Respons
        • zenutek Re: PRECZ Z RZADAMI KOMUNY Z SLD I Z PO-stkomuna! 19.01.06, 17:31
          lodz123 napisał:

>(z wyjatkiem Olszewskiego, to jedyny normalny premier PRL-pis czyli III RP)
          Ciekawe zestawienie, czy to prawda: PRL-PiS??? A tak na marginesie, widać
          wielki szacunek masz do partii, którą tak cenisz i propagujesz, aż piszesz jej
          nazwę z małej litery, wzór godny do naśladowania....
    • isa.stern wysokiej próby hipokryzja 19.01.06, 15:21
      Pomijając niedorzeczność stawianych żądań i zrozumiałą postawę PO, to mam dość
      hipokryzji PiS...
      Jak skazany wyrokiem, to nie może do rządu, ale jak ukrywająca się za immunitem
      sędziego Ewa Stryczyńska, która spowodowała poważny wypadek i do tej pory nie
      odpowiedziała za swój czyn - to wszystko jest ok.
      Dla mnie oczywiste jest, że osoby pokroju Leppera nie powinny obejmować
      stanowiska wicepremiera ani reszta spółki (nie tylko z SO), która ma wyroki.
      Czym zatem różni się Stryczyńska od eksministra w rządzie SLD Sadowskiego,
      którą Kaczyński powołał do Krajowej Rady Sądownictwa?! Czym różni się Pis od
      SLD?! Niczym....
      • mjotka Re: wysokiej próby hipokryzja 19.01.06, 15:27
        isa.stern napisała:

Czym różni się Pis od
        > SLD?! Niczym....

Trafiłaś w sedno. Nie różni się pod żadnym względem - ani sposobu myślenia, ani sprawowania rządów, ani "taktyki politycznej", ani stosowanych metod czarnego PR, ani elektoratu...
        • sclavus Re: wysokiej próby hipokryzja 19.01.06, 21:50
          mjotka napisała:

> isa.stern napisała:
          >
          > Czym różni się Pis od
          > > SLD?! Niczym....
          >
          >
          > Trafiłaś w sedno. Nie różni się pod żadnym względem - ani sposobu myślenia,
          ani
          > sprawowania rządów, ani "taktyki politycznej", ani stosowanych metod
          czarnego
          > PR, ani elektoratu...
          >

... a może jednak... : kolorem... SLD - różowe a PiSiory.... - czarne.. od kleru
    • bjkor Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 15:41
      Czy nie szkoda nam tylu lat.Czy ONI nie mogą się dogadać.Kaczory tylko mogą wszystko porozpieprzać a nic nowego nie zrobić.
      • sclavus Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 21:51
        bjkor napisał:

> Czy nie szkoda nam tylu lat.Czy ONI nie mogą się dogadać.Kaczory tylko mogą
        wsz
        > ystko porozpieprzać a nic nowego nie zrobić.

Nawet jakby się dogadali... boh pamyłuj... to Kaczory tak czy owak rozpieprzą
        wszystko... a nawet więcej..
    • century211 Oprocz PO nie ma w Sejmie opozycji. TKM: PIS! 19.01.06, 16:00
      Wyglada to tak, ze J. Kacz. moze robic z Samoobrona, LPR, PSL em to co mu sie
      zywnie podoba. Moze ich dmuchac w kazdy otwor i wie ze nic nie pisna. Sa za
      slabi i sadaze pokazuja ze sa coraz slabsi. Kazda z tych partyjek jest na
      granicy dostania sie do Sejmu jeszcze raz. Dobrze, ze tak sie dzieje, ale to
      rozbestwia Kacz. J. Umawia sie z nimi na rozmowy jednego dnia, drugiego dnia je
      przeklada a trzeciego proponuje cos zupelnie innego. I tak juz jest od
      poczatku, a rzad rzadzi. Typowa gra na czas. On niby rozmawia. A w tym czasie
      Marcinkiewicz udaje ze rzadzi.
      J. Kacz. najpierw rozmawial ze PO. Nic nie wyszlo za pierwszym, za drugim i
      kolejnym razem. Mijaja dni i tygodnie. Koniec jest taki ze to PO DOKUCZA
      PISowi. Pozniej rozmowy (niby rozmowy) tocza sie z Samobroniarzami i to samo.
      Mijaja dni i tygodnie. Pozniej LPR i pozniej PSL. Pozniej znowu od poczatku i w
      kolo Macieju. Samobrona zla. LPR zla. PSL zle. (PO juz wiemy ze jest zle). Za
      kazdym razem Kacz. J. daje szanse i znowu rozmawia i znowu mijaja dni i
      tygodnie.
      Ludzie jestescie juz tak oglupieni, ze nawet nie widzicie, ze J. Kacz. nie
      tylko wyzej wymienione partie dmucha w kazdy mozliwy otwor, ale kazdego z
      Polakow. Czyzby to byly kompleksy, ze nie ma tak naprawde kogo dmuchac?
      I teraz chyba juz sie zmeczyl, wiec proponuje przerwe na pol roku, alby pozniej
      jak sobie troche odsapnie zaczac dmuchanie od nowa.
      Kto na tym zyskuje? On, Kto traci? Polska. Kto przy nim zyskuje Kacz. L. Po co?
      Aby udowodnic, ze TKM, jest prawem nad prawami.
    • szerszen039 Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 16:57
      Nie słyszałam całego przemówienia J. Kaczyńskiego, jeżeli chodzi o politykę
      w sejmie to o ile rozumiem, przypomniało mi w pustyni i wpuszczy Sienkiewicza,
      gdy Staś pyta Kalego co to jest zły ucyczynek? Kali odpowiada jak ktoś Kalemu
      zabrać krowę, a co to jest dobry uczynek, jak Kali komuś zabrać krowę.
      słyszaŁam też o bidronce, ciekawe jak PiS da sobie radę zdużymi przdsiębiorcami
      Początku nie słyszałam a koniec bla bla zamknęłam bo mi głowa rozszumiała
      jak wierzby płaczące.
      • zenutek Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 17:01
        Dzisiejsza wypowiedź J.K.: Budżet jest jeszcze nie gotowy, więc nie będzie
        zwoływania sejmu, co rząd robił do tej pory? A tak na marginesie dobry wierszyk:
        Zapytaj Kaczynskiego: Która jest godzina?
        On odpowie: Nie wiem. Platforma jest winna.
    • piezo1 Od czego ZACZĄĆ oszczędzanie - wiem! 19.01.06, 17:00
      Kaczyński wyliczył, na czym popieranie go ma polegać. Po pierwsze: na
      uchwaleniu pakietu kilkunastu ustaw (np. o powołaniu Centralnego Biura
      Antykorupcyjnego). Po drugie: na uchwaleniu budżetu "bez poprawek
      zwiększających w sposób znaczący wydatki państwa". Po trzecie: na niezgłaszaniu
      wniosków o wotum nieufności wobec ministrów rządu Kazimierza Marcinkiewicza,
      chyba że któryś z nich "rażąco naruszy prawo". Po czwarte: na zaniechaniu
      wniosków o odwołanie Marka Jurka i o zmianę regulaminu Sejmu osłabiającą
      marszałka...
      Ja oczekuję, w pierwszej kolejności, likwidacji (już bezpodstawnie
      istniejącego) Funduszu Kościelnego i ulg dla kleru. Dobrze byłoby również
      renegocjować konkordat.
      • zenutek Re: Od czego ZACZĄĆ oszczędzanie - wiem! 19.01.06, 17:05
        Zapomniał chyba dodać: po piąte: dożywotnia prezydentura dla brata; po szóste:
        dzień urodzenia prezydenta dniem święta narodowego, po siódme: zmiana nazw
        miesięcy w roku, styczeń na ziobro, luty na dorn, marzec na wasserman itp.
        Cytat z wypowiedzi w telewizji. Fajne.
    • gogol66 Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 17:12
      Nowe pomysły na IV RP:
      1. Oczyścić kraj ze złodziejskiej żydoubeckiej chołoty
      1. Zapędzić czerwone bydło do roboty (w kamieniołomach)
      3. Przywrócić dla wszystkich prawo i sprawiedliwość
      4. Wkrótce zapanuje dobrobyt, porządek i uczciwość
      • zenutek Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 17:24
        1. Zostawić pisowską.....
        2. Strażnikami zrobić Wassermana, Ziobro i Dorna i kilku innych...
        3. Ale tylko ustanowione nieomylny przez PiS - o.Rydzyka
        4. Dobrobyt dla niektórych (związanych z PiS), rozdać broń i postawić Borowców
        do ochrony, taka jak w ostatnich wypowiedziach J.K.
        Brawo - IV RP po pisowsku.
      • jackmal Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 19:42
        Cytujesz "Mein Kampf"?
    • altspringe Pan Załuska zerwał się z choinki 19.01.06, 18:55
      "Liderzy Platformy obstawiali wybory. Jarosław Kaczyński określił udział PO w
      swoim planie stabilizacyjnym jako "w najwyższym stopniu ważny".Donald Tusk
      demonstrował dobrą wolę. - Jeśli pojawi się propozycja rekonstrukcji rządu i
      udziału w nim PO, będziemy rozmawiać. I wcale nie musiałaby nastąpić zmiana
      premiera. Wraz z Rokitą wezwał, by odłożyć wyborczy pistolet, zwołać Sejm na
      piątek, uchwalić budżet do końca stycznia" - to cytat.
      A jak pan myślisz panie Załuska, co by było, gdyby np w piatek uchwalono budżet
      zanim doszłoby do jakichś porozumień koalicyjnych? Byłąby totalna destrukcja. A
      poza tym, pańskie twierdzenie o "demonstrowaniu dobrej woli" przez Tuska, w
      świetle wydarzeń rzeczywistych nie wytrzymuje krytyki.
      • mike56 Re: Pan Załuska zerwał się z choinki 19.01.06, 19:44
        Nareszcie jest szansa by w Polsce u władzy byli Polacy, a nie ci którzy wybrali
        ją za swoją ojczyznę.
        • mim05 Re: Pan Załuska zerwał się z choinki 20.01.06, 01:53
          Na razie PiS z tych możliwości nie korzysta (aby rządzili Polacy). Co powiesz
          na takie polskie nazwiska, jak Cierń czy Wodnik (tylko czemu po niemiecku?).
    • japin Re: Nowe pomysły na IV RP 19.01.06, 20:21
      Lech Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi, na ten moment historyczny oni się
      po prostu nie nadają. Rodacy, od jakiegoś czasu, robią dokładnie odwrotnie niż
      proponuję. Ja nie zmieniam zdania o Kaczyńskich, to mali, zawistni ludzie,
      uparcie dążący do władzy, nie wiem czy wiedzą, po co oni tą władzę chcą mieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka