Dodaj do ulubionych

Schetyna przypomina mi Leppera

22.01.06, 17:52
I z wyglądu i ze sposobu wyrażania się i działania. Obaj wodzowie swoich partii jeżdżą po terenie ubijać interesy i werbując zwolenników w prosty nieskomplikowany sposób, najchętniej przy półlitrówce. Podwładnych trzymają krótko, trochę tylko czasem luzując smycz inteligencikom w rodzaju Rokity czy Tuska. Biorąc pod uwagę podobną przeszłość, aż dziwne, że obie partie jeszcze się nie dogadały:)))
Obserwuj wątek
    • karlin Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 18:12
      pink.freud napisał:

> Biorąc pod uwagę podobną przeszłość, aż dziwne, że obie partie jeszcze się
      nie dogadały
      ----------------------------------------------------------------

A skąd ta pewność?

Biorąc pod uwagę antylepperowskie obsesje Kaczyńskich, wciąż jeszcze mogą się
      oni potknąć o krawat w paski.
      • pink.freud Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 18:18
        A co mają Kaczyńscy do PO i SO?
        • niezapowiedziany Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 18:19
          nie wiem co do SO, ale PO w kazdej swojej wypowiedzi przywoluja i ciagle ja o cos nagabuja.
          • pink.freud Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 18:29
            Wątek robi się dziwny:)))
            Masz na myśli Tuska i Rokitę i ich obsesję, że są ciągle oszukiwani?
            Kaczyńscy zwracają się do wielu partii i PO niekoniecznie poświecają za duzo czasu.
            • franciszekszwajcarski Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:10
              wątek jest dziwny od samego początku. Zresztą tu generalnie jest dużo dziwnych
              wątków.
        • karlin Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:00
          pink.freud napisał:

> A co mają Kaczyńscy do PO i SO?
          ------------------------------------------------------
          Do PO mają dziwny i bardzo dla nich niebezpieczny sentyment, a do SO trudną do
          ukrycia i równie niebezpieczną niechęć.

Z obu tych przypadłości biją źródła sojuszu PO-SO. Jeśli powstanie.
    • elfhelm Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 18:40
      pewnie dlatego nie nadawałby się wg PiSu na wicemarszałka...
      • pink.freud Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 19:23
        Nie bądź dzieckiem:) Szukasz naiwnych? Przypomina mi to działanie PO, które oskarżało Kaczyńskiego, że budowa metra wolno idzie, jednocześnie głosując razem z SLD nad zablokowaniem środków na metro. W wolnym przekładzie wygladało to tak: Co z ciebie za prezydent, jeśli nie potrafisz sobie poradzić z takimi śmieciami jak my, i tak cię załatwimy bo mamy ten komfort, że mamy razem z SLD w dupie warszawiaków, a frajerstwo i tak uwierzy, że specjalnie nie budujesz metra.
        Wracając do tematu. PiS stworzył rząd mniejszościowy. Wobec nierealnych żądań PO i jej złej woli, nie może wypiąć się na wyborców i obrazić jak PO, musi negocjować z pozostałymi partiami. Robi to bardzo zręcznie nie dając się wmanewrować w zbyt duże ustepstwa. Kaczyński to twardy i konsekwentny polityk. Wicemarszałek to niewielka cena za nieblokowanie PiSu. Nie ma to żadnych konsekwencji, Lepper był już wicemarszałkiem, a tym razem zachowuje się całkiem poprawnie i na tle buractwa Tuska, który w sejmie obrażał starsze osoby w moherowym wystapieniu, błyszczy wręcz umiarem.
        Desperujesz więc zupełnie niepotrzebnie;)
        • franciszekszwajcarski Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 19:37
          kogo i kiedy, w którym wystąpieniu i w jaki sposób obraził Tusk w sejmowym
          wystąpieniu ? Poprosze odpowiedni cytat, albo jesteś głupia pała. :)
          • pink.freud Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 19:41
            I ja Ciebie też;)))
            Tusk nie potrafił przegrać z klasą i pluł jadem na inauguracyjnym posiedzeniu sejmu, wielu starszych ludzi poczuło się obrażonych nazwaniem ich moherowymi beretami. tusk się strasznie wił, ale w końcu dorwała go jakaś babcia i musiał przeprosić. Nie słyszałeś?
            • franciszekszwajcarski Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 19:53
              Tusk mówił o moherowej koalicji, a nie o moherowych beretach. babcie Tusk
              przeprosił mówiąc wyraźnie że mówił o moherowej koalicji. a samo użycie
              określenia moherowa w stosunku do popieranej przez słuchaczy Radio Maryja
              koalicji PiS, Samoobrony i LPR jest trafne, bo słuchacze ci dość powszechnie są
              określani w kraju jako moherowe berety. Autorem tego określenia nie jest Tusk
              tylko Giertych, a samo określnie jest dośc stare i sięga czasów wykraczających
              znacznie wstecz poza ostatnią kampanie wyborczą.
              • pink.freud Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 19:58
                Za co przeprosił babcię, bo nie zrozumiałem?
                • franciszekszwajcarski Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 20:00
                  Za cokolwiek. Babcia mruknęła pod nosem " to nawet pan nas nie przeprosi", a
                  Tusk powiedział " ależ prosze pani jak pani chce to ja oczywiście mogę panią
                  przeprosić, bo nie należe do ludzi, którym słowo przepraszam nie przechodzi
                  przez gardło". Więc ją przeprosił, żeby sie w końcu odpie..ła.
                  • pink.freud Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 20:04
                    Aha:))))))))))
                    • franciszekszwajcarski Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 20:06
                      Tylko przypomne, że wyszło na to, żeś głupia pała. Ale to w sumie zupełnie
                      niewazne.
                      • pink.freud Re: Schetyna nie ma wyroków i postępowań 22.01.06, 20:07
                        Już Cię przecież pogłaskałem:))))))))
        • idiotyzmy-kacze Po prostu PiSuar i Samoobora to partie korytowe 22.01.06, 19:56
          Dlatego PiSuarowi łatwiej znaleźć wspólny język z komuchami z Samoobory i PSL niż z PO.
    • freemason Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:04
      pink.freud napisał:
      Biorąc po
      > d uwagę podobną przeszłość, aż dziwne, że obie partie jeszcze się nie
      dogadały:

A to ciekawe - powiedz może co ma wspólnego Schetyna (b. członek "S") z
      Lepperem (b. działaczem PZPR)?
    • franciszekszwajcarski Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:09
      a kogo Schetyna już zwerbował przy półlitrówce ?
      • pink.freud Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:32
        "Nazwisko Schetyny przewija się w zeznaniach Andrzeja Czyżewskiego, świadka w sprawie mafii paliwowej. Jak zeznał przebywający w Niemczech były prokurator, Schetyna należał do bywalców wrocławskiej willi Jeremiasza Barańskiego, ps. Baranina. – Grupa wrocławska spotykała się w willi Barańskiego od 1996 r. Bywali tam ludzie związani wcześniej z delegaturą STASI, przede wszystkim z Cottbus i wydziału IX w Berlinie – mówi „Gazecie Polskiej” Czyżewski.

Według Czyżewskiego, obok gangsterów i ludzi służb w willi pojawiali się politycy. Czyżewski zeznał, że byli wśród nich m.in. minister obrony narodowej Jerzy Szmajdziński, szef UW Władysław Frasyniuk oraz posłowie PO Grzegorz Schetyna i Aleksander Grad. – W willi bywał też mający duński paszport Sven Hansen, który wcześniej nazywał się Przybylski i był związany z gangiem Oczki. Ma duński paszport. Zna się ze Schetyną, chyba są nawet na ty – mówi Czyżewski."

"Ale Rokita utracił wkrótce wpływ na to, co dzieje się w PO, a na jego miejsce wskoczył zupełnie inny polityk. – Dużo wódki, wulgarny język. Brak skrupułów. Załatwianie miejsc na listach i funkcji w partii w zamian za lojalność. Karne wojsko trzymane na krótkim sznurku – tak charakteryzuje metody Grzegorza Schetyny, sekretarza generalnego, polityk PO. – To Tomaszewski-bis – mówi przypominając postać awuesowskiego wicepremiera, zdaniem wielu, złego ducha tego ugrupowania."
        • franciszekszwajcarski Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:35
          no okej. tylko dalej nie wiem kogo Schetyna zwerbował półlitrówką. Ten gangster
          co dla własnej uciechy opowiada fajne historie dziennikarzom też nie wie.
          • pink.freud Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:38
            Nudzi Ci się czy się czepiasz?:)
            Nie półlitrówką tylko przy, a własciwie to co chciałbyś wykazać? Schetyna to burak, drobny cwaniaczek, który trzęsie PO i tyle.
            • franciszekszwajcarski Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:40
              Chciałbym wykazać że opowiadasz pierdoły. Przyznaje, że to troche z nudów, co
              nie zmienia faktu, że dośc łatwo udowodnić ci nadużycia, niedomówienia,
              pomówienia i kłamstwa.
              • pink.freud Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:43
                Może i łatwo, ale czemu Tobie to nie wychodzi?:)))
                • franciszekszwajcarski Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 19:49
                  wychodzi mi doskonale. ale oczywiście możesz sie z tym nie zgadzać. na
                  pocieszenie moge ci napisać, że jest tu jakiś polonus, który jest jeszcze
                  śmieszniejszy. ale on nie pisze o PO tylko o tym, że ludzie zamarzają przez
                  kościół.
                  • pink.freud Re: Schetyna przypomina mi Leppera 22.01.06, 20:03
                    Skoro uważasz, że wychodzi Ci doskonale.. niech Ci będzie, dobry jesteś:)))))))
                    • ayran Drogi Enrico Palazzo 22.01.06, 20:25
                      Dlaczego nie chcesz się podzielić swoją wiedzą o tym, kogo Schetyna przy
                      półlitrówce zwerbował. Nie chce mi się wierzyć, byś pisał coś takiego bez
                      żadnego oparcia w faktach.
    • idiotyzmy-kacze Lepper był w PZPR i ORMO, Schetyna w NZS 22.01.06, 19:51
      a ty jesteś tylko zwykłym kaszystowskim politrukiem czyli zerem
      • pink.freud Re: Lepper był w PZPR i ORMO, Schetyna w NZS 22.01.06, 20:01
        Jak to możliwe, raz ci się zdarzyło, że przez jeden dzień przemówiłeś ludzkim głosem i sprawiałeś wrażenie jak byś był zupełnie normalny, do tego o całkiem rozsądnych poglądach? Rodzice przegonili cię od komputera i napisali pod twoim nickiem?:)))
    • prick.teaser Jaki pan taki kram; Tusk to też chłopek roztropek 22.01.06, 19:55

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka