Gość: e24dipi IP: *.adslplus.ch 21.01.06, 15:51 od kiedy to Chinczycy jadaja spagetti jako potrawe tradycyjna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marian Dół cieńki nitkowaty makaron z mąki pszennej i jaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 08:08 od dawna! zaś nazwa spagetti jest nazwą nam współczesną, oddającą formę zewnętrzną tegoż makaronu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola wołowina na szybko z warzywami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:56 Mam ochotę to zrobić ! Może ktoś już skorzystał z tego przepisu i powie czy warto zaserwować to na obiadek ? Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Kung Pao na Nowy Rok 29.01.06, 01:22 Gość portalu: e24dipi napisał(a): > od kiedy to Chinczycy jadaja spagetti jako potrawe tradycyjna? Chiński makaron pszenny nazywa się MI ........"...... ryżowy to MIHUN jadają również sojowy (nie wszędzie w Chinach jada się ryż) Odpowiedz Link Zgłoś
yds Re: Kung Pao na Nowy Rok 10.03.06, 00:52 Makaron to mian (mian tiao) ryż to mi - zakladam ze gdy piszesz mihun masz na mysli mifan - mihun z gotowaniem nie ma wiele wspolnego. Jesli chodzi o "spagetti" to najstarszy makaron na swiecie odkryto w Chinach (mozecie sobie darowac sodkie zarciki). Mnie bardziej interesuje od kiedy tradycyjne chinskie potrawy sa "hitami Mekongu"? Dlaczego nie Amuru? Odpowiedz Link Zgłoś