Dodaj do ulubionych

Krysia dała pióro!!!

26.01.06, 10:37
We wczorajszej GW napisano m.in (dod. katowicki), że 4,5 letni Patryk (a raczej jego rodzice) zbierają pieniądze na leczenie wznowy neuroblastomy. Pani Senator Krystyna Bochenek: "długo myślałam, co mogę oddać..." (o ho ho!) a w końcu "zdecydowałam się na eleganckie pióro Mont Blanc"
Ojej, wzruszenie sciska mi gardło. Eleganckie pióro! A może by tak 10 złotych? Nie.... senatorska pensja ledwo powzwala na związanie końca z końcem. Lepiej dać pióro której pewnie z 5 lat poniewiera sie w szufladzie.
Obserwuj wątek
    • kwak31 Re: Krysia dała pióro!!! 26.01.06, 10:51
      Zawsze mnie to zastanawiało. Znani i (w większości) bogaci nigdy przy okazji
      zbiórek nie przeznaczają pieniędzy, choćby najmniejszych. Nigdy o takim
      przypadku nie słyszałem. Zawsze na cel zbiórki oddają, z wielkim bólem zapewne,
      jakieś przedmioty, oczywiście zawsze są to te, do których są szczególnie
      przywiązani, wręcz żyć bez nich nie mogą. Osobiście jestem przekonany, że
      (zapewne przez pomyłkę) są to otrzymane od kogoś prezenty - gdzieś leżące,
      nieużywane, pokrywające się kurzem. Ten gatunek ludzi to tak chyba po prostu ma.
    • barabara6 Re: Krysia dała pióro!!! 26.01.06, 10:59
      No i oczywoście ZERO refleksji
      Dlaczego rodzice zbierają pieniądze? Czy nie są ubezbieczeni?? Czy ich ubezpieczenie nie obejmuje leczenia tego schorzenia?? A może dziecko nie wymaga leczenia, tylko jest to wymysł rodziców?
      Krysia dała pióro - i sprawa załatwiona. Magda (Magdalena Górna, autorka artykułu) napisała coś na odwal - i wierszóweczka leci. I nic z tego artykułu nie wynika.
      A przecież wystarczyłoby napisać np na koniec tłustym drukiem: ZNOWU UMRZE NIEWINNE DZIECKO BO NFZ NIE ZAPŁACI NA LECZENIE. A obok - wypowiedź np lekarza: co to za choroba i dlaczego tak ważne jest, aby nie zwlekać z rozpoczęciem leczenia. A poniżej - wypowiedź np szefa śląskiego NFZ - dlaczego zapłaci w tym roku za leczenie Patryka dopiero w listopadzie (albo wcale nie zapłaci)
      A poniżej - jakiś przepis, zgodnie z którym leczenie tego nowotworu powinno być płatne (lub bezpłatne?)
      A jeśli bezpłatne - to opinia prawnika - co powinni zrobić rodzice, ewentualnie jeśli z powodu opóźnienia leczenia Patryk umrze - czy mogą się domagać odszkodowania i od kogo??
      I opinia prokuratora - czy odmowa zapłaty za leczenie przez NFZ to świadome narażenie życia i zdrowia pacjenta?? Czy to jest przestępstwo? Czy może być ścigane z urzędu??
      Niczego takiego się nie dowiedziałem. Wiem tylko, że jeśli spotka to moje dziecko to dostanę co najwyżej stary ołowek albo przepoconą koszulkę z autografem
      • barabara6 Re: Krysia dała pióro!!! 26.01.06, 19:48
        Sorry, sorry, sorry!!!
        Zapomniałem, że taki temat to tylko w Super Ekspresie abo innym Fakcie może być
        A GW czyta ENTELYGENCYJA, co se wrazie czego znajdzie dojście
        Jeszcze raz błagam o wybaczenie
        • anthony.zhureck GW czyta glownie inteligencja poststalinowska 26.01.06, 19:53
          ma się ona do inteligencji tak, jak krzesło elektryczne do krzesła :)

co do Krysi - cóż, zawsze była tandetną efekciarą!
    • karlin Krysia z Platformy zna gesty i formy 26.01.06, 19:50
      Przecież nie rzuci jakimś, koszmarnie się teraz kojarzącym "Pelikanem"?
      • bustyboy Zobacz wpierw 26.01.06, 20:00
        ile kosztuje takie pióro a potem się wypowiadaj mądralo. a co ty dałaś ?pewnie
        mądrą radę :-)
        • karlin Wiem ile kosztuje 26.01.06, 20:04
          Nawet biorąc te najtańsze, długo musiała odkładać skromna Pani senator...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka