kisiek1 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:14 a co rodziny ofiar obchodzi teraz jak się zachowa Prezydent. Nie pchaj propagandy politycznej do ludzkiej tragedii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2kaczorki Ślązacy trzymajta się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.01.06, 23:28 Gołąbki nasze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? lećcie wysoko! lećcie wysoko! Oby nikt więcej już do WAS, nie dołączył w tym locie ku niebu!!! Narodzie Wielki tak wiele razy ............ Dolny Śląsk z WAMI!!! wrocek Odpowiedz Link Zgłoś
swam Ludzie o gołębich sercach tam byli 28.01.06, 23:15 Masz rację, moja droga. Ale zawsze byli i będą się wpisywać zarówno ludzie wrażliwi jak i dresiarze z Wołomina. Odpowiedz Link Zgłoś
antyciul Re: Ludzie o gołębich sercach tam byli 29.01.06, 00:08 Prokuratura ustali winnych (moze...), sad ich ukarze (moze sprawoedliwie...), ale nikt nie przywroci zycia, nie wymaze ofiarom z pamieci bolu i strachu, tak wiec - ciszej nad ta ...!!! Zamknijcie jadaczki, zadufane politykiery! Co tu ma do rzeczy PIS, rzad, narodowosc slaska. Jak chcecie sie przekomarzac, won mi stad na innego foruma! Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:16 zostały wydane tydzień temu, a nie dzisiaj. Kto powinien był je dostać, to dostał, a że sie do nich nie zastosował, to już jest inna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
darpec Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:19 Dlaczego TVP Katowice (TVP3), której siedziba mieści sie prawie za "miedzą" OPT nie transmitowała zdarzeń z miejsca tej tragedii. Jedyne informacje, które na bieżąco można było uzyskać pochodziły ze stacji TVN24. Dopiero ok. godz. 20 pojawiły się informacje na żywo TVP Katowice, przecież (lokalna) telewizja publiczna powinna mieć misję informowania lokalnej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:20 krtek7 napisała: > zgineli i ucierpieli niewinni, dobrzy ludzie. > Przestańćie sie nabijać z tragedii, BURAKI! Dziękuję z całego serca za te słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:31 Ja domyślam się, jak Ci źle. Zgadzam się, że byli tam ludzie wrażliwi, którzy potrafili kochać zwierzęta, a więc i innych. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
testigo NEWS: 22:51/ www.rp.pl / Sejm przekaże milion zł 28.01.06, 23:22 2006.01.28 22:51 Katastrofa w Katowicach: Sejm przekaże milion zł Marszałek Sejmu Marek Jurek przekazał milion zł z budżetu Kancelarii Sejmu na pomoc ofiarom katastrofy w Katowicach i ich rodzinom. Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:23 Przy okazji tragedii PiSki będą chciały zebrac punkty w społeczeństwie przed wyborami.Na miejsce jedzie premier ,ministrowie, m.in. Religa i posłaniec prezia i juz maja 2 mln,początkowo było 1 mln.Zobaczymy hipokryzję w najlepszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:28 A po co oni tam są potrzebni? By tylko zrobić dodatkowe zamieszanie? Bo chyba żaden nie potrafi włazić do rumowiska i fachowo wydobywać rannych. Odpowiedz Link Zgłoś
krzszy1 Re Do moherecika 28.01.06, 23:31 Tak jak zachowują sie ministrowie i premier -to poziom do którego wielu jeszcze nie dorosło.Ludzie prawi i odpowiedzialni są razem z ofiarami tragedii.Dlatego właśnie większość uczciwych Polaków głosowała na PiS -nie ma obawy nikt z rządzących nie wypowie tekstu -"Powinni się ubezpieczyć" Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Re: Re Do moherecika 28.01.06, 23:57 krzszy1 napisał: > Tak jak zachowują sie ministrowie i premier -to poziom do którego wielu jeszcze > nie dorosło.Ludzie prawi i odpowiedzialni są razem z ofiarami tragedii.Dlatego > właśnie większość uczciwych Polaków głosowała na PiS -nie ma obawy nikt z > rządzących nie wypowie tekstu -"Powinni się ubezpieczyć" ----------------------------- spokojnie kolego,każdy łączy się z ofiarami tragedii ale niekoniecznie musi się utożsamiać z tymi którzy moga to wykorzystać.Jak widzisz Cimoszkowi nie zależało na zdobywaniu popularności za co zapłacił kilkakrotnie wielką cenę.Zobaczymy czy rzeczywiście intencje Twoich idoli nie idą w parze z innymi celami.Jeżeli uważasz 25% głosujących na Pisków z ogólnej liczby uprawnionych ,jako większość narodu to życzę Ci więcej zdrowego rozsądku i korepetycji z matmy. Odpowiedz Link Zgłoś
antyhanys Nie ide spac tylko ide do kosciola sie pomodlic 28.01.06, 23:25 Ksiadz juz wie i na polnoc ma byc kosciol przygotowany, bedziemy sie modlic za tych co dostapili Laski Pana i odeszli do lepszego zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
kuki81 DLATEGO WŁAŚNIE POWINIEN BYC OBOWIAZEK ODŚNIEŻANIA 28.01.06, 23:26 dachów hal, marketow i innych obiektów użytecznosci publicznej bo zarządcy nie odsnieżają czy to z głupoty wlasnej czy to z powodu kosztów odśnieżania, a potem co chwila czytami o kolejnej katastrofie budowlanej pływalni,centrum handlowego, dworaca itp... Odpowiedz Link Zgłoś
antyhanys [...] 28.01.06, 23:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czeskikolega Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:29 czeszi z ostravy sie modli.... zalujemy rodzin ofiar:-( Odpowiedz Link Zgłoś
2kaczorki Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:37 czeskikolega napisał: > czeszi z ostravy sie modli.... zalujemy rodzin ofiar:-( W jedności jest moc! W żalu jest niemoc! Rodzin w żalu jest za wiele! Ofiar wypadku zbyt wiele! Współczucia i pomocy nigdy za wiele! Jesteśmy z wami! Każdemu z nas jak widać może zdarzyć się to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
straubing Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:37 Szkoda tych ludzi.Mozemy sie modlic zeby zasypani przezyli. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:38 polska architektura blaszakiem stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:44 blaszak to nie polski wynalazek..polskie dachy to dachy słomiane strzechą kryte...jak cos takiego się zawali to nie ma az tak tragicznych skutków..poza tym powinno budować się dachy skośne spadziste.tak budują górach...i mimo kulkumetrowego sniegu jakoś nie słychac tam by się dachy rwały...a te klocki jak widdać niosą śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
lechkun82 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:41 Łączę się w bólu(ludzi zasypanych) i modlitwie(za nich)cierpiąc wraz z nimi!!! a ponoć taka nowoczesna hala... Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:44 nowocześnie jak widać nie zawsze funkcjonalne i bezpieczne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35801845&a=35817225 Odpowiedz Link Zgłoś
petromyzoniformes Re: JUŻ 15 OFIAR 28.01.06, 23:44 Ofiar bedzie niestety o wiele wiecej. Gdyby to bylo latem, byloby latwiej, a przy takiej temperaturze czesc rannych po prostu zamarznie. Jedyna pociecha w tym, ze niewatpliwie pod zwalowiskiem sa jakies powietrzne namioty i po kilka osob. W kupie razniej - moze sie uda. W kazdym badz razie golabek pokoju jakos sie nie popisal. Szkoda tych naprawde dobrych i uczciwych ludzi zafascynowanych tym, co kochaja najbardziej. Szkoda golebi - jakby nie bylo z troska i miloscia pielegnowanych. No i szkoda rodzin, bo wszyscy jestesmy w tym poszkodowani. Odpowiedz Link Zgłoś
freud1 Jezu... 28.01.06, 23:48 Rozbroila mnie relacja korespondenta niemieckiej NTV dla ichniejszych "Nachrichten" o 22.00. Ignorant po kilku slowach wstepu z ironicznym usmieszkiem, na pytanie, czy polskie sluzby sa odpowiednio przygotowane na prowadzenie akcji ratunkowej, stwierdzil, ze w zadnym wypadku. Na dowod swego kretynskiego spostrzezenia dodal, ze strazacy nie nosza nawet rekawic!!! Nie jestem zadnym germanofobem, nie naleze do MW, wrecz przeciwnie, ale slowa tego palanta po prostu wzbudzaja we mnie odruchy wymiotne. Jak, pytam sie JAK mozna w takiej sytuacji sprowadzac cala tragedie do nikczemnego klamstwa, stawiajacego Polske w roli republiki bananowej. Jak mozna w takiej chwili (z ironicznym usmieszkiem w dodatku) pieprzyc takie niewyobrazalne bzdety! W imie czego pytam?! W Katowicach gina ludzie, a ten kretyn o rekawicach!!! Teraz zaluje, ze w Bad Reichenhall zawalilo sie tylko lodowisko...(Boze wybacz...) Przypomina mi sie sytuacja z powodzi 1997, kiedy to Niemcy (nie wszyscy), w pewnych momentach rozkoszowali sie polska tragedia, i rozglaszali klamliwie, ze ludnosci nikt nie pomaga, ze panuje chaos... Do czasu, az zalalo Frankfurt nad Odra Odpowiedz Link Zgłoś
antyciul Re: Jezu... 29.01.06, 00:29 NTV - freud1, i ty sie jeszcze dziwisz? To - NTV!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl Re: tak właśnie wygląda IV RP 28.01.06, 23:51 i zapewne GW stwierdzi że to wina PiSu Leppera Rydzyka faszystów i Pierun wie kogo jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Żałoba narodowa 29.01.06, 00:01 Właśnie przeczytałam w TVN24, ze prezydent rozważa ogłoszenie żałoby narodowej. Ja rozumiem, ze to jest straszna tragedia dla wielu osób, mnóstwo osób zabitych i rannych, ale... Ale ostatnio w warszawie kompletny kretyn, który nie dostosował prędkości do warunków jazdy, wjechał w grupę osób stojących na przystanku. O ile pamiętam, 5 osób zmarło na miejscu, było kilku rannych. I wtedy żałoby narodowej nie było. W całym kraju zawaliło się wiele dachów, prawie za każdym razem ginęli ludzie. Każda taka tragedia jest straszna, za każdym razem wywołuje u mnie wielki smutek (sama przeżyłam okropny wypadek), ale żałoba narodowa jest dla mnie dużą przesadą. Dlaczego śmierć wielu ludzi na raz jest ważniejsza od śmierci pojedynczych osób? Odpowiedz Link Zgłoś
bobo791 Re: Żałoba narodowa 29.01.06, 00:30 dlatego że o śmierci pojedyńczych osób moje ty kochanie nie mówią media Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl Re: Żałoba narodowa 29.01.06, 00:39 a więc odwrotnie do tego co twierdził Stalin..on mawiał śmierć jednostki tragedia śmierc milionów statystyka a w mediach jest odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
hawranekslonko Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:50 Niech pamiec o NICH zawsze bedzie z nami.Odpowiedzialnosc spoda na ludzi malych .Badzmy razem.Nie dajmy sie . Odpowiedz Link Zgłoś
mj84 Re: ludzie,wszystkie zagraniczne media o tym mówi 29.01.06, 00:15 no wlasnie ZENADA TVP ;/ SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: polskie media jeden wielki syf 28.01.06, 23:56 nawet nie umieja zdjecia zrobic www.spiegel.de/fotostrecke/0,5538,12315,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
321123ala Re: polskie media jeden wielki syf 29.01.06, 00:23 To co się stało NIGDY NIE POWINNO SIĘ ZDARZYC ! pROSZĘ WAS DRODZY RODACY , TO NIE CZAS ANI MIEJSCE ABY PASTWIC SIE NA KIMKOLWIEK. jeszcze nie wiadomo KTO zawinił czy CZŁOWIEK czy tez natura (śnieg itp.)Zamiast głośno krzyczeć na forum,pisaćbzury zastanówcie się siedząc w domach w jaki sposób możecie pomóc ludziom ,którzy w jakikolwiek sposób ucierpieli.mOŻE KAŻDA MIEJCOWOŚĆ MOGŁABY POMÓC JEDNEJ RODZINIE NP. CHOĆBY DOBRYM SŁOWEM W LIŚCIE , NIE MUSZĄ BYĆ ZARAZ PIENIĄDZE. PISZMY DOBRE LISTY ! MOŻE POCZTA ZWOLNI JE Z OPŁTY ?! POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRYM LOS DRUGIEGO CZŁOWIEKA NIE JEST OBOJĘTNY !! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.andrew1 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 00:15 Czy inspektorzy budowlani są tylko baaardzo aktywni przed oddaniem budynku do użytku? Czy do tego momentu kończy się ich rola? Dlaczego nie sprawdzają czy dachy np. hal targowych czy hipermarketów utrzymają ciężar nagromadzonego śniegu? Czy tylko o pieniądze chodzi? Czy tylko (!!!) znowu brak wyobraźni? Czy trzeba wiedzy inżynieryjnej by domyśleć się, że przy takiej zimie - jaką mamy aktualnie - należy usunąć śnieg nie tylko z chodników czy jezdni, ale również z dachów? W ubiegłym tygodniu - w programie Discovery pt. "Super konstrukcje" zobaczyłam ogromną halę produkcyjną samolotów Boening w Seattle, USA. Dyrektor fabryki mówił m.in. o konieczności odśnieżania dachu w okresie zimy. Często kosztem produkcji - gdy stan jest krytyczny każdy pracownik jest cenny przy odśnieżaniu dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
domek53 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 00:16 usuńcie tą reklamę z miejsca gdie mowa o smierci Odpowiedz Link Zgłoś
321123ala Re: PROSZĘ WAS... 29.01.06, 00:34 Czytajacy te słowa , piszcie listy ze słowami ciepła i otuchy,na pewno trafią do tych którzy ucierpieli. Na pewno bardziej im pomogą niż te okropne biadolenia. Skąd wiecie , że winny jest ten czy tamten?! Poczekajcie na ekspertyzy czy coś w tym rodzaju.. . Odpowiedz Link Zgłoś
chmur Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 00:27 Jak myślicie co powstanie na miejscu tej katastrofy bo chyba to niemożliwe że posprzątają idalej będą wystawy robić? może jakiś plac gołębi albo pomnik? Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 00:36 a ja myślę, że wybudują nową halę, a gdzieś z boku postawią tablicę. bez przesady, żeby taką ogromną powierzchnię rezerwować i blokować na pomnik. zapalona świeczka, wyciągnięte wnioski, pamięć o zabitych i TRZEBA ŻYĆ DALEJ. przeciez nie zamnką targów z powodu tej katastrofy (chociaz jak sie okaze ze ich wina to sie z odszkodowaniem nie wypaca i splajtuja - a wtedy tragednia bedzie podwojna)! Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 00:36 a ja myślę, że wybudują nową halę, a gdzieś z boku postawią tablicę. bez przesady, żeby taką ogromną powierzchnię rezerwować i blokować na pomnik. zapalona świeczka, wyciągnięte wnioski, pamięć o zabitych i TRZEBA ŻYĆ DALEJ. przeciez nie zamnką targów z powodu tej katastrofy (chociaz jak sie okaze ze ich wina to sie z odszkodowaniem nie wypaca i splajtuja - a wtedy tragednia bedzie podwojna)! Odpowiedz Link Zgłoś
m824 TAKA BYŁA HALA: 29.01.06, 00:34 pawilon 1: Powierzchnia ekspozycyjna brutto: 9894 m² pow. użytkowa szer. 97 m x dł. 102 m Wysokość pomieszczeń: całkowita 11 m , użytkowa 9 m Dopuszcza się następujące maksymalne obciążenia użytkowe: 3000 kg / m² w części podpiwniczonej 500 kg / m² Hale 1 i 3 posiadają system kanałów z rozprowadzeniem mediów : instalacją elektryczną, instalacją wodno – kanalizacyjną, oraz instalację telefoniczno– internetową. a ZDJĘCIA można zobaczyć tu: www.expo21.mtk.katowice.pl/galeria/index.php?gallery=./OBIEKT/HALE%20WYSTAWIENNICZE ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
ljblues1 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 00:40 w takim razie przepraszam PS. po co tyle watkow? Odpowiedz Link Zgłoś
scept Co rozważa ten "nasz", to już jest żałoba narodowa 29.01.06, 00:43 Czy on jest naszym prezydentem, czy polityków z pewnej grupy? Wszyscy Polacy odczuwają wynik katastrofy jako żałobę. Co jest rozważane, czy jakieś plany polityczne których w czasie żałoby nie będzie można przeprowadzić, czy może kolejna spiskowa teoria dziejów obecnych. Jestem obużony. Odpowiedz Link Zgłoś
krul58 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 00:51 Po co tu ta reklama polkomtela ? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2404 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 00:57 słowa tutaj nie pomogą:( nie opiszą bólu i rozmiaru tragedii Odpowiedz Link Zgłoś