loppe Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. 02.02.06, 20:59 Polska potrzebuje zgody... Odpowiedz Link Zgłoś
nielogowalny Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. 02.02.06, 20:59 Narazie PiS dzieli Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
margala give peace a chance 02.02.06, 21:01 nielogowalny napisał: > Narazie PiS dzieli Polakow. zacznijmy od tego, aby nie dzielić się w kwestii tego kto dzieli Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro [...] 02.02.06, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Istotą prawdziwej demokracji jest konflikt, a... 02.02.06, 21:57 ...Front Jedności Narodu to już był - w PRL-u.... P.S. Give PiS no chance! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. 02.02.06, 21:04 na razie zostaw PiS w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. 02.02.06, 21:00 loppe napisał: > Polska potrzebuje zgody... bo zgoda buduje a niezgoda rujnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. 02.02.06, 21:11 margala napisał: > loppe napisał: > > > Polska potrzebuje zgody... > > bo zgoda buduje a niezgoda rujnuje. Przypomne wam, ze to Kaczor z Kurskim i Rydzykiem rozpoczeli to II wojne na gorze. Dzis sa w objeciach przyjacil z Samoobory. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. 02.02.06, 21:51 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > > Przypomne wam, ze to Kaczor z Kurskim i Rydzykiem rozpoczeli to II wojne na > gorze. Dzis sa w objeciach przyjacil z Samoobory. Gratuluje. boję się, że za 3 lata nadal będziemy roztrząsać tu na forum kto zaczął. czy nie czas to skończć i pomyśleć o interesie Ojczyzny? > Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. 03.02.06, 13:35 Polacy w czasie pokoju nigdy sie nie pogodzą , bo tam gdzie 2 polaków to 3 zdania. Za dużo prywaty, egoizmu, ambicji niezaspokojonych, brak patriotyzmu. Za dużo jałowego ględzenia w czym przoduja wszelakiej maści eksperci i dziennikarze.JUz to przerabialiśmy i nie wyciagnęliśmy wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. 03.02.06, 15:23 margala napisał: > przyladek.dobrej.nadziei napisał: > > > > Przypomne wam, ze to Kaczor z Kurskim i Rydzykiem rozpoczeli to II wojne > na > > gorze. Dzis sa w objeciach przyjacil z Samoobory. Gratuluje. > boję się, że za 3 lata nadal będziemy roztrząsać tu na forum kto zaczął. > czy nie czas to skończć i pomyśleć o interesie Ojczyzny? Co to jest interes Ojczyzny? Z tego co widze ostatnio politycy PiSu i Samoobory wycieraja sobie tym zwrotem geby. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Polska jest jedna. Polacy są różni 03.02.06, 16:05 jakaś PRLowska zgoda i frotny jedności nie są nam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Dla niektórych za późno. 02.02.06, 21:04 Zwłaszcza młodzi, absolwenci studiów, rzadcy specjaliści mają dosc tego cyrku. Pakują walizki. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Strasznie długo się pakujesz - już od listopada 02.02.06, 21:11 travel_wawa napisał: > Zwłaszcza młodzi, absolwenci studiów, rzadcy specjaliści mają dosc tego cyrku. > Pakują walizki. Obiecywałeś wtedy, że najbardziej sfrustrowanych zabierasz od razu ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Strasznie długo się pakujesz - już od listop 03.02.06, 15:35 > Obiecywałeś wtedy, że najbardziej sfrustrowanych zabierasz od razu ze sobą. Tu akurat kłamiesz. Jestem natomiast świadkiem bardzo wielu decyzji młodych ludzi o wyprowadzeniu sie z tego rejonu UE na stałe. I jest to przykre. Dla nas, dla ich rodziców. Róbcie tak dalej, a zostaną tu tylko mierni ale wierni. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Strasznie długo się pakujesz - już od listopada 04.02.06, 14:35 travel_wawa napisał: > > Obiecywałeś wtedy, że najbardziej sfrustrowanych zabierasz od razu ze sobą. > Tu akurat kłamiesz. Nie kłamię. Po imieniu nazwałem tylko tych, których namawiałeś do wyjazdu zanim cokolwiek było wiadome. Tym samym wpisałeś się w zgodny chór tych, którzy od początku (po wyborach) usilnie starali się zdeprecjonować tych, którzy wygrali wybory (i wyborców i partie). Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie chetnie 02.02.06, 21:06 apel ze wszech miar szlachetny i godny poparcia. tylko - wiesz - zgode mozna budowac na: szczerosci nazwaniu i wybaczeniu wzajemnych win zadoscuczynieniu i zaufaniu dla przykladu. nie jest zbyt przekonujacy oszust ktory wyludzi od ciebie gotowke a potem chce zebys to puscil w niepamiec w imie szlachetnej zgody. warto wiec zapytac: jak udowodnisz szczerosc intencji i autentyczna chec pojednania? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie i jeszcze jedno 02.02.06, 21:14 zgoda i pokojowe nastawienie nie moga oznaczac zaniechania nazywania bledow i krytyki zlego postepowania zwlaszcza w kwestiach ktore wszystkich dotycza. nie moze tez onzaczac wylaczenia naturalnej konkurencji miedzy ludzmi ugrupowaniami i ideami Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: i jeszcze jedno 02.02.06, 21:52 bush_w_wodzie napisał: > > zgoda i pokojowe nastawienie nie moga oznaczac zaniechania nazywania bledow i > krytyki zlego postepowania zwlaszcza w kwestiach ktore wszystkich dotycza. nie > moze tez onzaczac wylaczenia naturalnej konkurencji miedzy ludzmi ugrupowaniami > i ideami > tak. zgadzam się z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Polska jest jedna. Pogódźmy się. Skąd ja to 02.02.06, 21:36 znam? polskaludowa.com/foto/80/jpg/haslo_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Polska jest jedna 02.02.06, 21:45 ale wiele na nią pomysłów. Ci ktorzy rządzą mają złe pomysły i mają sztamę ze złymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Kacza Polska "To nie mój dom" 03.02.06, 11:46 To nie mój dom W tym domu śmierdzi W tym domu smród W tym domu syf W tym domu brud Wszystko co było żywe Przestało żyć Przez moment było coś I znowu nie ma nic I tylko nocą chodzą psy stadami Chodzą, chodzą, chodzą pustymi ulicami To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom W tym domu śmierdzi W tym domu smród W tym domu syf W tym domu brud Wszystko co było żywe Przestało żyć Przez chwilę było coś I znowu nie ma nic I tylko nocą chodzą psy stadami Chodzą, chodzą, chodzą pustymi ulicami To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom To nie mój dom Kto mi zabrał dom TILT Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Kacza Polska "To nie mój dom" 03.02.06, 12:01 ave_duce, bardzo lubię Tilt i tę piosenkę, ale nie za bardzo, moim zdaniem, pasuje ona do dzisiejszej rzeczywistości. PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza Polska "To nie mój dom" 03.02.06, 12:03 Bardzo pasuje. Idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paseo za kazdym razem gdy wyjezdzam na zachod 03.02.06, 12:10 wrazenie jest takie,jakby ktos w zatechlej izbie szeroko otworzyl okno. Nagle wszyscy sa usmiechnieci,bezinteresownie pomocni,wszystko wydaje sie czyste a drogi sa gladkie.Co,oprocz naszych politykow stoi na przeszkodzie zeby taki byl nasz kraj??? Odpowiedz Link Zgłoś
artenara Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 12:13 faszysta,cynicznym graczem na ludzkiej biedzie,czy z Lepperem-przestepca i banda jego triumfujacego chamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 12:19 artenara napisał: > faszysta,cynicznym graczem na ludzkiej biedzie,czy z Lepperem-przestepca i > banda jego triumfujacego chamstwa? może wartoby zacząć od zaprzestania obrzycania się epitetami typu "Faszysta", "przestępca". Odpowiedz Link Zgłoś
artenara to jest opis RZECZYWISTOSCI,nie epitety. 03.02.06, 12:27 Chyba ze nie rozumiesz co znaczy faszysta i przestepca.Encyklopedia w najblizszej ksiegarni.Czy nie rozumiesz ,ze godzac sie na zlo staczasz sie do ich poziomu?? Nie ma nic gorszego niz konformizm /encyklopedia/.Predzej czy pozniej prowadzi do katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
margala artenara, jaki faszyzm? 03.02.06, 15:07 artenara napisał: > Chyba ze nie rozumiesz co znaczy faszysta i przestepca.Encyklopedia w > najblizszej ksiegarni.Czy nie rozumiesz ,ze godzac sie na zlo staczasz sie do > ich poziomu?? Nie ma nic gorszego niz konformizm /encyklopedia/.Predzej czy > pozniej prowadzi do katastrofy. Artenara, Wiem co to jest faszyzm, ale dla pewności przeczytałem definicję faszyzmu na stronach encyklopedia.pwn.pl/ www.slownik-online.pl/kopalinski/ Oświeć mnie, które elementy programu LPR wskazują na to, że jest to partia o programie faszystowskim? FASZYZM [wł. < łac.], nazwa masowych ruchów polit. i ideologii o skrajnie nacjonalistycznym charakterze, zmierzających do zdobycia władzy i stworzenia totalitarnego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 12:31 Pewnie, ze byloby warto, ale "faszysta" jest ulubionym wyrazeniem bolszewikow i nie moga z niego zrezygnowac. Komunistyczna propaganda tytulowala tak kiedys np. partyzantow z AK. Teraz przyszli godni nastepcy komunistow. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 12:33 Giertych i jego wszypolskie to nie faszyści, to naziści. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 12:37 Dlaczego poslugujesz sie jezykiem nienawisci i uczestniczysz w nagonce na Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 12:40 Czy stwierdzenie faktów jest, wg ciebie, "językiem nienawiści"? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 12:45 Stwierdzenie faktow nie jest moim zdaniem jezykiem nienawisci, choc czytajac np. Michnika mam wrazenie, ze wedlug niego moze nim byc. Problem w tym, ze Giertych nie jest zadnym nazista, a okreslanie go w ten sposob jest dla niego bardzo obrazliwe. Wydaje mi sie, ze tego nie dostrzegasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 12:52 JA sądzę, chyba mi JESZCZE wolno, że jest. Jeśli się ze mną nie zgadzasz - udowodnij, że sie mylę. W innym przypadku nasza "dyskusja" nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Z kim mam sie pogodzic?? Z giertychem- 03.02.06, 13:00 Nazizm opieral sie na doktrynie zakladajacej wyzszosc rasowa, zakladal podporzadkowanie ras nizszych rasom wyzszym i ekspansje terytorialna. Zabronione byly stosunki miedzy rasami. Postulowano eutanazje niepelnosprawnych. Hitler byl zwolennikiem zjednoczenia Europy w oparciu o Niemcy. Uwazal mord za dopuszczalna forme osiagania celow politycznych. Nie sa to poglady chocby w czesci zblizone do pogladow Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ok, propozycja... 03.02.06, 13:44 www.wszechpolacy.com/11.html harisen.w.interia.pl/roman.jpg www.wszechpolacy.pl/ www.lpr.pl/ www.wierzejski.pl/ Jak się z tym zapoznasz, to moze jeszcze "porozmawiamy". Życzę "milej"lektury i oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Ok, propozycja... 03.02.06, 13:54 Moze jeszcze zaproponujesz mi lekture "dziel zebranych" Lenina lub cos rownie obszernego acz niezbyt tresciwego? Mam inna propozycje. Napisalem, dlaczego Giertycha nie nalezy nazywac "nazista". Moze do tego sie odniesiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ok, propozycja...Odpowiedź na to, że jest 03.02.06, 13:55 znajdziesz "pod" tymi linkami. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Ok, propozycja...Odpowiedź na to, że jest 03.02.06, 14:14 Wykrecasz sie, bo nie potrafisz sama napisac czegos sensownego. Duzo latwiej jest obrazac czlowieka, dla ktorego wzorem ideowym sa ludzie przeciwstawiajacy sie nazizmowi i ekspansji niemieckich "nadludzi". Podobnie postepowali komunisci zaliczajac w poczet "nazistow" zolnierzy AK. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ok, propozycja...Odpowiedź na to, że jest 03.02.06, 15:00 Nie wykręcam się, tylko nie rozumiem, jak można być tak ślepym i nie dostrzegać nazizmu w LPR, Młodzieży Wszchpolskiej, u Dmowskiego. Zbyt trudne zadanie ci dałam, rozumiem. Dzisiaj nie mam czasu ani ochoty na zagłębianie się w te ohydztwa, ale obiecuję - w niedzielę ci to wypunktuję, ok? Ponadto na fk często zarzuca się adwersarzowi, że nie popiera swoich własnych wniosków żadnymi materiałami źródłowymi. Stąd moja króciutka lista. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Ok, propozycja...Odpowiedź na to, że jest 03.02.06, 15:25 ave_duce napisała: > Nie wykręcam się, tylko nie rozumiem, jak można być tak ślepym i nie dostrzegać > > nazizmu w LPR, Młodzieży Wszchpolskiej, u Dmowskiego. > Zbyt trudne zadanie ci dałam, rozumiem. Dzisiaj nie mam czasu ani ochoty > na zagłębianie się w te ohydztwa, ale obiecuję - w niedzielę ci to wypunktuję, > ok? Ponadto na fk często zarzuca się adwersarzowi, że nie popiera swoich > własnych wniosków żadnymi materiałami źródłowymi. Stąd moja króciutka lista. > Ave_Duce, Ciekaw jestem twoich dowodów na nazizm w LPR, Młodzieży Wszchpolskiej, u Dmowskiego. I prosze o materiały źródłowe a nie omówienia i komentarze. Miłej pracy. No to do niedzieli, pa pa. PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ok, propozycja...Odpowiedź na to, że jest 03.02.06, 15:40 Jak jesteś taki ciekawy, to zajrzyj do mojego przyszłego postu do michala00. A prosić, o co tylko zapragniesz, możesz, ale nie mnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ok, propozycja.. michale00... 05.02.06, 15:04 Zajrzyj do skrzynki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
margala Ave_duce, spełnij obietnicę 06.02.06, 19:01 ave_duce napisała: > Nie wykręcam się, tylko nie rozumiem, jak można być tak ślepym i nie dostrzegać > > nazizmu w LPR, Młodzieży Wszchpolskiej, u Dmowskiego. > Zbyt trudne zadanie ci dałam, rozumiem. Dzisiaj nie mam czasu ani ochoty > na zagłębianie się w te ohydztwa, ale obiecuję - w niedzielę ci to wypunktuję, > ok? Ponadto na fk często zarzuca się adwersarzowi, że nie popiera swoich > własnych wniosków żadnymi materiałami źródłowymi. Stąd moja króciutka lista. > jest już poniedziałek. napisałeś, że w niedzielę wypunktujesz przykłady nazizmu w LPR, Młodzieży Wszchpolskiej, u Dmowskiego. bardzo jestem ich ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ave_duce, spełnij obietnicę. Już spełniłam... 06.02.06, 19:07 ale tobie nic do tego. ;) Pozdrawiam i żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Ok, propozycja...Odpowiedź na to, że jest 03.02.06, 15:20 ave_duce napisała: > znajdziesz "pod" tymi linkami. > Proste? > Sznowny Duce, pod tymi linkami nie znalazłem zdania, które by mnie uprawniało do stwierdzenia, że Giertych to nazista. A tak wogóle to przypominam, że teamt wątku brzmi: "Polska jest jedna. Pogódźmy się". Peace :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ok, propozycja...Odpowiedź na to, że jest 03.02.06, 15:44 Szanowna Pani margalo! To już nie moja wina, że nie znalazła Pani zdania, które by Panią uprawniało do stwierdzenia, że Giertych to nazista. Temat wątku doskonale pamiętam i nie musi mi Pani go przypominać. Make PEACE, not PiS ;) Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Ok, propozycja...Odpowiedź na to, że jest 03.02.06, 16:40 ave_duce napisała: > Szanowna Pani margalo! > > To już nie moja wina, że nie znalazła Pani zdania, które by Panią uprawniało > do stwierdzenia, że Giertych to nazista. > > Temat wątku doskonale pamiętam i nie musi mi Pani go przypominać. > > Make PEACE, not PiS > > ;) Panie Ave_Duce Jestem przekonany, że Pan też nie znajdzie na podanych przez Pana stronach zdania, które uprawniałoby Pana do stwierdzenia, że Giertych to nazista. No chyba, że uzywa Pan słów 'nazista', 'faszysta' w takim sensie, jak stalinowska propaganda, dla której żołnierze Armii Krajowej to byli faszyści a w przedwojennej Polsce istniała faszystkowsk adyktatura. Pozdrawiam Pan Margala Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Nie:ok. b/o 03.02.06, 22:23 margala napisał: > > Panie Ave_Duce > Jestem przekonany, że Pan też nie znajdzie na podanych przez Pana stronach > zdania, które uprawniałoby Pana do stwierdzenia, że Giertych to nazista. > No chyba, że uzywa Pan słów 'nazista', 'faszysta' w takim sensie, jak > stalinowska propaganda, dla której żołnierze Armii Krajowej to byli faszyści a > w > przedwojennej Polsce istniała faszystkowsk adyktatura. > > Pozdrawiam > Pan Margala > Pani Margalo! Może sobie Pani wypisywać, co się jej żywnie podoba - jak już zaznaczyłam w innym poście - nie jest Pani dla mnie partnerką na odpowiednim poziomie. Pozdrawiam i żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Nie:ok. b/o 03.02.06, 22:35 MARGALA partnerką na odpowiedni wysokim poziomie nie jest.Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
margala zgadzam się z Ave_Duce 04.02.06, 10:08 ave_duce napisała: > Pani Margalo! > Może sobie Pani wypisywać, co się jej żywnie podoba - jak już zaznaczyłam > w innym poście - nie jest Pani dla mnie partnerką na odpowiednim poziomie. > > Pozdrawiam i żegnam. Zgadzam się z panem Ave_Duce, 1. Mogę sobie wypisywać, co mi się żywnie podoba. 2. Nie jestem partnerką, ponieważ nie mogę ją być, gdyż jestem mężczyzną. PozdrawiaM. > Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: zgadzam się z Margalą b/o 04.02.06, 10:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36099351&a=36148426 I ja się zgadzam z SzanownYM (a nie z SzanownĄ) Margalą. Ponieważ jestem kobietą, a nie mężczyzną, Szanowny Pan Margala nie jest dla mnie partnerem na odpowiednio wysokim poziomie. Życzę mu wszystkiego dobrego w tańcach na forum z innymi partner/k/ami... Odpowiedz Link Zgłoś
paseo poniewaz to ponura kreatura,w sumie najpaskud- 03.02.06, 12:56 niejsza na polskiej scenie politycznej.Nawet Rydzyk to przyznal,a to juz wystarczy.Przy nim lepper to zwykly polski cwaniaczek.Na szczescie patrzac na 5 % poparcia dla niego i ponizej 1 % dla taty widac ze Polacy oceniaja go prawidlowo. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: za kazdym razem gdy wyjezdzam na zachod 03.02.06, 12:14 paseo napisał: > wrazenie jest takie,jakby ktos w zatechlej izbie szeroko otworzyl okno. > Nagle wszyscy sa usmiechnieci,bezinteresownie pomocni,wszystko wydaje sie czyst > e > a drogi sa gladkie.Co,oprocz naszych politykow stoi na przeszkodzie zeby taki > byl nasz kraj??? szczególnie na przedmieściach dużych francuskich miast, zamieszkanych przez mniejszości narodowe, zobaczysz wiele uśmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
artenara poczekaj na polskie osiedla emigrantow. 03.02.06, 12:16 I posluchaj teraz klamcy Gosiewskiego w TVN 24 jak lze w zywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: poczekaj na polskie osiedla emigrantow. 03.02.06, 15:17 artenara napisał: > I posluchaj teraz klamcy Gosiewskiego w TVN 24 jak lze w zywe oczy. Szanowna Artenaro, niestety nie mam możliwości odbioru TVN24. Dostępne mi są TVP, Polsat, Puls, TVN. PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: za kazdym razem gdy wyjezdzam na zachod 03.02.06, 12:17 paseo napisał: > wrazenie jest takie,jakby ktos w zatechlej izbie szeroko otworzyl okno. > Nagle wszyscy sa usmiechnieci,bezinteresownie pomocni,wszystko wydaje sie czyst > e > a drogi sa gladkie.Co,oprocz naszych politykow stoi na przeszkodzie zeby taki > byl nasz kraj??? Ach to prawda , niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyperek2 Re: za kazdym razem gdy wyjezdzam na zachod 03.02.06, 12:40 > Nagle wszyscy sa usmiechnieci,bezinteresownie pomocni,wszystko wydaje sie czyste > a drogi sa gladkie.Co,oprocz naszych politykow stoi na przeszkodzie zeby taki > byl nasz kraj??? Jak to co ? A właściwie kto ? Niedorozwinięty polski ludek. Jesli głównym motorem napędowym spada jest perspektywa dowalenia lepszemu sasiądowi, wówczas zawsze smieć będzie zwąchiwał się z podobnymi sobie. N śmieci oznacza N głosów na chama. Nasz ludek nie chce lepszych, bogatszych, uśmiechniętych, zadowolonych i dobrze ubranych. Ludek pragnie by jedno wielkie jezioro g..na pokryło wszystkich równo. Przecież żołądki też są równe. Odpowiedz Link Zgłoś
menea Re: za kazdym razem gdy wyjezdzam na zachod 03.02.06, 15:14 paseo napisał: > wrazenie jest takie,jakby ktos w zatechlej izbie szeroko otworzyl okno. > Nagle wszyscy sa usmiechnieci,bezinteresownie pomocni,wszystko wydaje sie czyst > e > a drogi sa gladkie.Co,oprocz naszych politykow stoi na przeszkodzie zeby taki > byl nasz kraj??? Odpowiem Tobie: PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Bangladesz? 03.02.06, 12:12 malaszaramysz napisała: > Bardzo pasuje. Idealnie. "W tym domu śmierdzi W tym domu smród W tym domu syf W tym domu brud Wszystko co było żywe Przestało żyć Przez moment było coś I znowu nie ma nic" jeśli uważasz, że powyższe słowa piosenki pasują do kraju w którym mieszkasz, to obawiam się, że nie mieszkasz w Polsce, ale gdzie indziej. Bangladesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Bangladesz? 03.02.06, 12:31 margala napisał: > malaszaramysz napisała: > > > Bardzo pasuje. Idealnie. > > "W tym domu śmierdzi > W tym domu smród > W tym domu syf > W tym domu brud > Wszystko co było żywe > Przestało żyć > Przez moment było coś > I znowu nie ma nic" > > jeśli uważasz, że powyższe słowa piosenki pasują do kraju w którym mieszkasz, t > o > obawiam się, że nie mieszkasz w Polsce, ale gdzie indziej. Bangladesz? > > A ja obawiam się, że msm ma rację. W "tym" kaczym domu-kaczniku - śmierdzi... faszyzmem. Przez chwilę - bo cóż wobec wieczności znaczy 16 lat z kawałkiem - "było coś" - powiew wolności, choć zakłócony, np., podpisaniem Konkordatu, "i znowu nie ma nic"... Niestety, obawiam się, że jak wszyscy grubo ciosani kaczyści - nie CHCESZ tego zrozumieć, bo wolisz żyć w kraju, gdzie KTOŚ ci mówi, co masz myśleć, robić, co CZUĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Bangladesz? 03.02.06, 14:31 ave_duce napisała: > A ja obawiam się, że msm ma rację. > W "tym" kaczym domu-kaczniku - śmierdzi... faszyzmem. > Przez chwilę - bo cóż wobec wieczności znaczy 16 lat z kawałkiem - "było coś" - > powiew wolności, choć zakłócony, np., podpisaniem Konkordatu, "i znowu nie ma > nic"... ale co się zmieniło w twoim życiu? w moim tylko na lepsze. żona dostała dłuższy urlop macieżyński. niekt nie ogranicza mojej wolnośći. a u Ciebie coś nie tak w tej sprawie? > > Niestety, obawiam się, że jak wszyscy grubo ciosani kaczyści - nie CHCESZ tego > zrozumieć, > bo wolisz żyć w kraju, gdzie KTOŚ ci mówi, co masz myśleć, robić, co CZUĆ. nikt mi nie mówi co mam myśleć, robić a tym bardziej czuć. jestem w tej sferze jak najbardziej wolny. pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Bangladesz? b/o 03.02.06, 15:06 margala napisał: > ave_duce napisała: > > > > A ja obawiam się, że msm ma rację. > > W "tym" kaczym domu-kaczniku - śmierdzi... faszyzmem. > > Przez chwilę - bo cóż wobec wieczności znaczy 16 lat z kawałkiem - "było > coś" - > > powiew wolności, choć zakłócony, np., podpisaniem Konkordatu, "i znowu ni > e ma > > nic"... > > ale co się zmieniło w twoim życiu? > w moim tylko na lepsze. żona dostała dłuższy urlop macieżyński. > niekt nie ogranicza mojej wolnośći. a u Ciebie coś nie tak w tej sprawie? > > > > > Niestety, obawiam się, że jak wszyscy grubo ciosani kaczyści - nie CHCESZ > tego > > zrozumieć, > > bo wolisz żyć w kraju, gdzie KTOŚ ci mówi, co masz myśleć, robić, co CZUĆ > . > > nikt mi nie mówi co mam myśleć, robić a tym bardziej czuć. > jestem w tej sferze jak najbardziej wolny. > > pozdrawiaM. > Rozumiem, że różnimy się w sprawach zasadniczych (na marginesie: urlop macieRZyński...). Tobie wystarczy "mieć", ja muszę "być". Nie "chwytasz" tego, trudno. Może kilka lektur z historii faszyzmu by cię nieco oświeciło. Pozdrowienia, także dla żony i całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Bangladesz? b/o 03.02.06, 15:11 ave_duce napisała: > margala napisał: > > > ave_duce napisała: > > > > > > > A ja obawiam się, że msm ma rację. > > > W "tym" kaczym domu-kaczniku - śmierdzi... faszyzmem. > > > Przez chwilę - bo cóż wobec wieczności znaczy 16 lat z kawałkiem - > "było > > coś" - > > > powiew wolności, choć zakłócony, np., podpisaniem Konkordatu, "i zn > owu ni > > e ma > > > nic"... > > > > ale co się zmieniło w twoim życiu? > > w moim tylko na lepsze. żona dostała dłuższy urlop macieżyński. > > niekt nie ogranicza mojej wolnośći. a u Ciebie coś nie tak w tej sprawie? > > > > > > > > > Niestety, obawiam się, że jak wszyscy grubo ciosani kaczyści - nie > CHCESZ > > tego > > > zrozumieć, > > > bo wolisz żyć w kraju, gdzie KTOŚ ci mówi, co masz myśleć, robić, c > o CZUĆ > > . > > > > nikt mi nie mówi co mam myśleć, robić a tym bardziej czuć. > > jestem w tej sferze jak najbardziej wolny. > > > > pozdrawiaM. > > > > > Rozumiem, że różnimy się w sprawach zasadniczych > (na marginesie: urlop macieRZyński...). > > Tobie wystarczy "mieć", ja muszę "być". > > Nie "chwytasz" tego, trudno. Może kilka lektur z historii faszyzmu > by cię nieco oświeciło. > > Pozdrowienia, także dla żony i całej rodziny. > Duce, po raz drugi próbujesz mi wmówić kim jestem i jaki jestem. Nie jest prawdą, że wolę "żyć w kraju, gdzie KTOŚ ci mówi, co masz myśleć, robić, co CZUĆ" i że wystarczy mi "mieć" a ty musisz "być". skąd czerpiesz wiedzę na mój temat? czy tylko to, że mam inne poglądy niż twoje uprawnia cię do tego? pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Bangladesz? b/o b/o b/o b/o 03.02.06, 15:37 Wróć do początku "dyskusji" - to ty usiłowałeś narzucić msm swoj punkt widzenia dzisiejszej Polski, "wysyłałeś" ją nawet do Bangladeszu. Wykręcanie kota ogonem to widać kaczystowskie "specialite de la maison". Co do "dyskusji" n/t nazizmu - "rozmawiam" z michalem00, nie z tobą. Chyba mam prawo wybrać sobie adwersarza, czy w ramach tych "wolności", o których wyżej pisałeś, już nie mam? Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Bangladesz? b/o b/o b/o b/o 03.02.06, 15:49 ave_duce napisała: > Wróć do początku "dyskusji" - to ty usiłowałeś narzucić msm swoj punkt widzenia > > dzisiejszej Polski, "wysyłałeś" ją nawet do Bangladeszu. > Wykręcanie kota ogonem to widać kaczystowskie "specialite de la maison". > Muszę sprostować, stweirdziłem jedynie, że słowa piosenki które ktoś tu zacytował nie pasują do Polski ale raczej do Bangladeszu. > Co do "dyskusji" n/t nazizmu - "rozmawiam" z michalem00, nie z tobą. > Chyba mam prawo wybrać sobie adwersarza, czy w ramach tych "wolności", > o których wyżej pisałeś, już nie mam? > Forum polega na tym, że może tu dyskutować każdy z każdym, nieprawdaż? Nieustająco pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Bangladesz? b/o b/o b/o b/o 03.02.06, 22:16 margala napisał: > ave_duce, > bardzo lubię Tilt i tę piosenkę, ale nie za bardzo, moim zdaniem, pasuje ona do > dzisiejszej rzeczywistości. > *** malaszaramysz napisała: > Bardzo pasuje. Idealnie. -- Złoto dla Wrocławia - napisz do Ujazdowskiego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=35595220 *** margala napisał: > malaszaramysz napisała: > > > Bardzo pasuje. Idealnie. > > "W tym domu śmierdzi > W tym domu smród > W tym domu syf > W tym domu brud > Wszystko co było żywe > Przestało żyć > Przez moment było coś > I znowu nie ma nic" > > jeśli uważasz, że powyższe słowa piosenki pasują do kraju w którym mieszkasz, t > o > obawiam się, że nie mieszkasz w Polsce, ale gdzie indziej. Bangladesz? > *** Kacza RP n/t Autor: malaszaramysz ☺ Data: 03.02.06, 12:20 *** Co do zdania: „Forum polega na tym, że może tu dyskutować każdy z każdym, nieprawdaż?” - zgadzam się. Tylko że „do tanga trzeba dwojga”, jak mawia Egdar G. A ty jesteś za słabym dla mnie tancerzem… P.S. Usunęłam – dla skrótów – pozdrowienia, przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Na jakich warunkach? 03.02.06, 12:29 Tylko stacje nalezace do holdingu Tadeusza Rydzyka mogly transmitowac to wydarzenie. Drzwi do sali byly na glucho zamkniete. - Jak w kazdym zawodzie, sa dziennikarze rowni i rowniejsi - stwierdzil Marek Suski (PiS) pytany, czemu tylko wybrani mogli poinformowac o podpisaniu umowy koalicyjnej. Dokument podpisany na antenie TV Trwam dotyczy 140 ustaw, ktore maja byc wspolnie popierane przez te trzy ugrupowania. Partie zobowiazuja sie m.in. do powolania Centralnego Urzedu Antykorupcyjnego, likwidacji WSI, nowelizacji ustawy o IPN. Partie zastanawiaja sie takze nad zmianami podatkow. Szczegolow rozwiazan jednak nie ma. Sygnatariusze paktu zobowiazali sie m.in., ze nie beda skladali w Sejmie innych ustaw niz te, ktore zostaly wymienione w umowie oraz nie beda popieraly projektow zgloszonych przez politykow z innych partii. W zwiazku z tym nawet najlepsze pomysly opozycji nie beda mialy szansy na realizacje. Partie, ktore rozpoczely wczoraj wspolprace zadeklarowaly takze, iz nie beda wnosily o odwolywanie ministrow z rzadu lub czlonkow prezydium Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Jestem za. I co z tego? 03.02.06, 12:55 zycze fajnej zabawy z lepperem ,rydzykiem,giertychem i kaczyskimi cyrku polskiego to dopiero poczatek , demokracja polska po bialorusku ,lukaszenko sie cieszy , ten kto nie widzi ,ze chlopaki podpisaly cyrograf tylko po to aby utrzymac sie przy zlobie ma oczy w doopie . Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Pogodziliśmy się przy okrągłym stole. 03.02.06, 12:54 Niestety do władzy doszły kato-faszystowskie siły które chcą obalić zgodę narodową. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Nauczmy się przegrywać demokratyczne wybory 03.02.06, 13:01 i wszystko wtedy będzie dobrze ze zgodą po wyborach, jak w USA czy GB Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Przestańcie kraść, kłamać i oszukiwać 03.02.06, 15:29 Tak jak w cywlizowanym świecie a wtedy taka hołota jak Prawo i Syfilis nie będzie miała szans na istnienie. Czy już towarzyszu pogratulowaliście Maciejowi Giertychowi określenia, że pomoc dla poszkodowanych w katastrofie katowickiej to poroniony pomysł? Pogratulujcie towarzyszu bo to Wasz koalicjant. Odpowiedz Link Zgłoś
homocatolicus Re: ' Pogódźmy się ' 03.02.06, 16:04 'Pogódźmy się' jak mawiają chrześcijanie w krótkiej przerwie pomiędzy wzajemnym obdzieraniem się ze skóry i ściąganiem w dół oraz szczerymi życzeniami nagłej śm Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Właśnie krytyka jest wyrazem tego nauczenia się 03.02.06, 16:07 sztuczne hołubienie rządu i wspierających go miernych partii byłoby absurdalne Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Właśnie krytyka jest wyrazem tego nauczenia s 03.02.06, 19:26 elfhelm napisał: > sztuczne hołubienie rządu i wspierających go miernych partii byłoby absurdalne Oczywiście, krytyka jest potrzeban, ale to co obserwuję od wyborów przypomina kłótnie dzieci w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Właśnie krytyka jest wyrazem tego nauczenia s 03.02.06, 22:26 Jeżeli Trzej Osobnicy traktują dziennikarzy jak śmieci i oddają hołd mendiom toruńskiego katolicyzmu, to czemu się dziwić. Wystarczy sobie przejrzeć biografie np. Katarzyny K-Z a Leppera i zastanowić się, kto z nich zasługuje na większy szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Bez szans 03.02.06, 22:38 "Przeklina lud ,a błazny mu śpiewają, Że nigdy nie był tak jak dzisiaj wolny." Cz.Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: wyciągam do Was rękę krytycy PiS-u 03.02.06, 23:12 kaczka jest tak wiarygodna jak zeszloroczny snieg wiesz ile ty bys dostal za lamanie prawa jak ... np lepper zapamietaj moje slowa , w Polsce bedzie gorzej,banda ktora pieprzy cos o pakcie stabilizacyjnym o 140 ustawach ....poswieca kilka stron gospodarce ! sa to gow..o a nie ustawy , wiekszosc bez znaczenia ,kaczka przepchala kilka swoich ustaw aby umocnic swe struktury i wladze .amen Odpowiedz Link Zgłoś
margala więcej dystansu i uśmiechu 04.02.06, 10:12 Szanowny Karbaci, Czy mogę Cię prosić abyś w tak koncyliacyjnym wątku nie używał słownictwa powszechnie uznawanego za wulgarne? Wykażmy odrobinę dystansu. Na polityce przeciez świat się nie kończy. To, ż e mamy inne poglądy nie oznacza, że nie możemy się szanować i zachowywać kulturalnie w dyskusji. Z serdecznym uśmiechem pozdrawiaM. karbat napisał: > kaczka jest tak wiarygodna jak zeszloroczny snieg > wiesz ile ty bys dostal za lamanie prawa jak ... np lepper > > zapamietaj moje slowa , w Polsce bedzie gorzej,banda ktora pieprzy cos o pakcie > > stabilizacyjnym o 140 ustawach ....poswieca kilka stron gospodarce ! > > sa to gow..o a nie ustawy , wiekszosc bez znaczenia ,kaczka przepchala kilka > swoich ustaw aby umocnic swe struktury i wladze .amen Odpowiedz Link Zgłoś
margala zmiej zajadłości, więcej życzliwości 04.02.06, 15:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36195442 Odpowiedz Link Zgłoś