nurni 04.02.06, 21:25 za promocje obcego naszej kulturze obyczaju oto najprostsza droga: Grzegorz Gauden Pl. Starynkiewicza 7/9 02-015 Warszawa tel.0 22 653-04-40 g.gauden@rzeczpospolita.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frank_drebin Wyglada na to, ze ten matol poszlusznie robi to 04.02.06, 21:29 co ktos mu kaze. Najpierw szurnal Wildsteina za liste, teraz to durne przedrukowywania karykatur. Ciekawie w tym kontekscie wyglada sprawa z Wildsteinem. Teraz niby Rzepa broni wolnosci prasy to za co w takim razie wywalili Wildsteina ? Okazuje sie, ze wolnosc prasy wg Rzepy niejedno ma imie ... nurni napisał: > za promocje obcego naszej kulturze obyczaju oto najprostsza droga: > > > Grzegorz Gauden > Pl. Starynkiewicza 7/9 > 02-015 Warszawa > > tel.0 22 653-04-40 > > g.gauden@rzeczpospolita.pl > Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Wyglada na to, ze ten matol poszlusznie robi 04.02.06, 21:42 frank_drebin napisał: > co ktos mu kaze. Najpierw szurnal Wildsteina za liste, teraz to durne > przedrukowywania karykatur. Ciekawie w tym kontekscie wyglada sprawa z > Wildsteinem. Teraz niby Rzepa broni wolnosci prasy to za co w takim razie > wywalili Wildsteina ? Okazuje sie, ze wolnosc prasy wg Rzepy niejedno ma > imie .. Bardzo lubie jak na barykady walki czy to o wolnoscc slowa czy zgromadzen wchodza ci ktorzy stracili dobra okazje by siedziwec cicho i nie przypomnac sie opinii publicznej. Jak na dloni widac zarazem ze probuje sie zawlaszczyc znaczenie podstawowych slow. Wolnosc slowa stala sie wytrychem dzieki ktoremu mozna promowac agresje i bezsensownie obrazac ludzi. Gauden jak malo kto - przypominasz jego zachowanie w sprawie Wildsteina - idealnie wrecz pasuje na wodza walki o TAKA wolnosc slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam kiedy nowy hymn panstwowy? 05.02.06, 00:34 "dal nam przyklad ariel szaron jak zwyciezac mamy marsz , marsz... " > > Grzegorz Gauden > > Pl. Starynkiewicza 7/9 > > 02-015 Warszawa > > > > tel.0 22 653-04-40 > > > > g.gauden@rzeczpospolita.pl > > Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Dziękuję. Podziękuję mu za to że się nie bał. 04.02.06, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś
w0man29 Re: Dziękuję. Podziękuję mu za to że się nie bał. 04.02.06, 21:31 bal ??? kogo lucb czego ?? przeciez to nie on sie naraza .. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin To ciekawe czemu tak sie bal sprawy Wildsteina, ze 04.02.06, 21:35 az go wywalil ???? Odwazny inaczej jakis ten Gauden ... Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Wywalił zwykłego złodzieja. To mu się chwali. 04.02.06, 21:36 Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A co niby Wildstein ukradl ? Jak mozna ukrasc cos 04.02.06, 21:38 co bylo ogolnie dostepne ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Widać Bronek różne cuda może. 04.02.06, 21:46 Tak to jest z tymi z paranoją michnikową. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: A co niby Wildstein ukradl ? Jak mozna ukrasc 04.02.06, 21:50 frank_drebin napisał: > co bylo ogolnie dostepne ???? Jablka w sadzie u ksiedza proboszcza tez sa ogolnie dostepne. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Tyle, ze jablka u proboszcza sa na prywatnym 04.02.06, 21:56 terenie ogrodzonym plotem, a zasob archiwalny IPN to wlasnosc publiczna (paskudna nazwa wiem). Wiec roznica jest. miss.take napisał: > frank_drebin napisał: > > > co bylo ogolnie dostepne ???? > > Jablka w sadzie u ksiedza proboszcza tez sa ogolnie dostepne. > > Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Tyle, ze jablka u proboszcza sa na prywatnym 04.02.06, 22:47 frank_drebin napisał: > Tyle, ze jablka u proboszcza sa na prywatnym > terenie ogrodzonym plotem, a zasob archiwalny IPN to wlasnosc publiczna > (paskudna nazwa wiem). Wiec roznica jest. Aha, czyli jak jestem w publicznej szkole, to moge sobie ukrasc mape Europy? Albo jak pojde do publicznego szpitala to moge sobie wziac telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A moze mial za Bronka w procesach cywilnych 04.02.06, 21:38 placic? Niech placi TW "Rycerz" - ten bogaty:))) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Zaden normalny sad by Wildsteina nie skazal bo 04.02.06, 21:40 nie ma za co. Chociaz przyznaje, ze po paru kuriozalnych wyrokach lacznie z wyrokami SN w Polsce wszystko jest mozliwe. kropek_oxford napisał: > placic? Niech placi TW "Rycerz" - ten bogaty:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Chodzi o procesy cywilne - a te ciagle trwaja, nie 04.02.06, 21:52 mow "hop" poki nie przeskoczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A czy ja pisalem o czyms innym ????? 04.02.06, 22:10 kropek_oxford napisał: > mow "hop" poki nie przeskoczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Tu jest cala lista poparcia - ale mozna takze i 04.02.06, 21:37 indywidualnie: jeden Polak, co moherowych turbanow sie nie leka:) PRECZ Z SZARIA z Europy!!! www.petitiononline.com/rzeczp/petition.html Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: Precz z żydostwem z Europy. Kropek 04.02.06, 21:43 do Ziemi obiecanej Izraela! Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Nurni ty bohaterze 04.02.06, 21:49 nurni napisał: > jesli ktos chcialby podziekowac p Gaudenowi > za promocje obcego naszej kulturze obyczaju oto najprostsza droga: Moze teraz podasz swoj adres, zeby ci mogli podziekowac czytelnicy forum? czy moze ie starcza ci odwagi? Nie musisz odpowiadac, znam takich jak ty intelektualnych kurdupli na wylot, wiem co odpowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Lepiej podpisz to. Moherowym turbanom na pohybel:) 04.02.06, 21:51 www.petitiononline.com/rzeczp/petition.html Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Nurni ty bohaterze 04.02.06, 21:54 miss.take napisał: > nurni napisał: > > jesli ktos chcialby podziekowac p Gaudenowi > > za promocje obcego naszej kulturze obyczaju oto najprostsza droga: > > Moze teraz podasz swoj adres, zeby ci mogli podziekowac czytelnicy forum? > czy moze ie starcza ci odwagi? Do czego mi potrzebna odwaga anonimie? Bys probowal ja pokracznie wycenic? > Nie musisz odpowiadac, znam takich jak ty intelektualnych kurdupli na wylot, To jestes czlowiekiem o szerokich horyzontach. Ja takich nie znam bo nie chce znac. Zegnam pomylko losu. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Nurni ty bohaterze 04.02.06, 22:00 miss.take napisał: > Nie musisz odpowiadac, znam takich jak ty intelektualnych kurdupli na wylot, ``````````````````````````````` Nie mierz wszystkich swoją miarą :) Nurni podał adres redakcji z oficjalnej stopki w Rzepie. Przy okazji tej sprawy można było poznać (jeszcze) lepiej niektórych dyskutantów z FK. Znamienne, że Ci sami którzy najbardziej oburzają się przeciw krytyce niepotrzebnej, nieprzemyślanej do końca (wciąż mam taką nadzieję) publikacji karykatur w Rzepie z wielką lubością atakują na FK wszystkich, którzy nie wyznają ich prywatnej linii poglądów religijnych czy światopoglądowych. To zapewne jest ta głębia intelektualna :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Nurni ty bohaterze 04.02.06, 22:06 echo_o napisała: ``````````````````````````````` > Znamienne, że Ci sami którzy najbardziej oburzają się > przeciw krytyce niepotrzebnej, nieprzemyślanej do końca (wciąż mam taką > nadzieję) publikacji karykatur w Rzepie z wielką lubością atakują na FK > wszystkich, którzy nie wyznają ich prywatnej linii poglądów religijnych czy > światopoglądowych. ``````````````````````````````` O proszę... Zjawił się, jak na zwołanie, wzorzec z Sevres (o przepraszam, podobno z Oxfordu) takiej omnipotętnej tolerancji, głębi intelektualnej i kultury osobistej... Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Nurni ty bohaterze 04.02.06, 22:23 echo_o napisała: > Znamienne, że Ci sami którzy najbardziej oburzają się > przeciw krytyce niepotrzebnej, nieprzemyślanej do końca (wciąż mam taką > nadzieję) publikacji karykatur w Rzepie z wielką lubością atakują na FK > wszystkich, którzy nie wyznają ich prywatnej linii poglądów religijnych czy > światopoglądowych. A jaki tu jest zwiazek?? Rownie dobrze mozna napisac, ze najbardziej publikacja karykatur oburzaja sie ci, ktorzy z wielka luboscia atakuja na FK wszystkich, ktorzy nie wyznaja ich prywatnej linii pogladow religijnych czy swiatopogladowych. Sledzilem dyskusje na FK i wydaje mi sie, ze protesty przeciwko karykaturom nie dotykaja sedna sprawy, bo autorzy tych protestow nie wysilili sie, zeby poszerzyc swoja wiedze o calym sporze, jego rzeczywistej genezie i jego konsekwencjach dla Europy i Polski. > To zapewne jest ta głębia intelektualna :) Nie, nieskromnie napisze, ze glebia mojej inteligencji jest niezglebialna. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Nurni ty bohaterze 04.02.06, 22:01 nurni napisał: > Do czego mi potrzebna odwaga anonimie? > Bys probowal ja pokracznie wycenic? Nie schlebiaj sobie, wycenilem ciebie juz dawno, nie bylbys zachwycony. > To jestes czlowiekiem o szerokich horyzontach. Ja takich nie znam bo nie > chce znac. Nie zaskoczyles mnie, twoj rachunek sumienia jest zbiezny z tym, co ja o tobie sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni popelniles kolejny mistake 04.02.06, 22:05 miss.take napisał: > Nie schlebiaj sobie, wycenilem ciebie juz dawno, nie bylbys zachwycony. Zainteresowany. Pisze sie: zainteresowany. Stracilem na ciebie kilka minut - stanowczo za duzo. Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: popelniles kolejny mistake 04.02.06, 22:31 nurni napisał: > Zainteresowany. Pisze sie: zainteresowany. > > Stracilem na ciebie kilka minut - stanowczo za duzo. Zdecydowanie niepotrzebnie tracisz czas, na tym forum nie poszerzysz horyzontow. Forum i ty chyba nie nie jestescie kompatybilni. Nie wina to forum jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: misstake ; sygnaturka powinna brzmieć: 04.02.06, 22:37 misstake i kropek gabrysia jestemy zydowskimi zboczeńcami! Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: misstake ; sygnaturka powinna brzmieć: 04.02.06, 22:43 zwykly2 napisał: > misstake i kropek gabrysia jestemy zydowskimi zboczeńcami! Specjalnie dla ciebie zmienie sobie sygnaturke na: Kaczynski jest lesbijka! Odpowiedz Link Zgłoś
osama.bin.gauden Dziękuję 04.02.06, 21:55 Panie Redaktorze, dziękuję za namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
jorubijka Ales mnie rozbawil nurni :))) Wierzysz w to co mow 04.02.06, 22:29 mowisz. Jesli tak to nadajesz sie na leczenie otwarte. "Jesli ktos chcialby podziekowac p Gaudenowi za promocje obcego naszej kulturze obyczaju oto najprostsza droga:" Czy moe chcialbys mi wmowic ze zyje w zupelnie innym kraju niz zyje? :)))) Wielokrotnie w moim zyciu bylam swiadkiem wywyzszania Jezusa nad Mahometa przez ksiezy na kazaniach. Niezmiennie Mahomet prezentowany byl jako nierob, lajza i niemal pedofil, z powodu wspolzycia z 13 latka, a juz z cala pewnoscia nie jako prorok, gdyz jego scierwo "rozwloczyly psy po placu". To jest nasza tradycja w ktorej obce jest karykaturowanie prorokow. Moze z powodu niedostatkow papieu i artystow. Karykatura ma jednak przerozne formy - w tym slowna. Daruj wiec sobie publiczne zaczarowywanie rzeczywistosci i pooszukuj sie sam, po cichutku. Choc ty najwyrazniej z innej kultury przychodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Ales mnie rozbawil nurni :))) Wierzysz w to c 04.02.06, 22:41 jorubijka napisała: > "Jesli ktos chcialby podziekowac p Gaudenowi za promocje obcego > naszej kulturze obyczaju oto najprostsza droga:" > > > Czy moe chcialbys mi wmowic ze zyje w zupelnie innym kraju niz zyje? :)))) Nurni mial pewnie na mysli tolerancyjna Polske, ow mityczny "kraj bez stosow", do ktorej wszyscy przesladowani zjezdzali z calego swiata, i w ktorej nie rysowano karykatur zydow, turkow, tatarow i Boze bron, nie opowiadano o nich dowcipow ani nie straszono dzieci opowiesciami o nawlekaniu na pal. To jest pewnie ten tajemniczy i znany tylko jemu "nieobcy naszej kulturze obyczaj" tak odmienny od "obcego naszej kulturze obyczaju", ktoremu holduje Rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Podziekuj!!! Nurni wie, co mowi. TU JEST PETYCJA: 04.02.06, 22:43 www.petitiononline.com/rzeczp/petition.html Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: jesli ktos chcialby podziekowac p Gaudenowi 04.02.06, 22:40 Faktycznie. Trzeba podziekowac mu za odwage. Reszta polskich mediow jakos milczy i sie tylko boi. "Rzeczpospolita" miala odwage stanac po stronie wolnych mediow i chwala jej za to! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To czemu czekasz? Podpisuj PETYCJE: 04.02.06, 22:45 www.petitiononline.com/rzeczp/petition.htm Warto czlowieka uhonorowac... Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: jesli ktos chcialby podziekowac p Gaudenowi 05.02.06, 00:49 Nanaszczony znawco naszej kultury i islamu, moze miast slac podziekowania Gaudenowi napiszesz petycje do tych dwu rzadowych hipokrytow co przepraszaja dzis islam za dwa rysunki, a jutro przedluza polski udzial w okupacji Iraku o PRZEPROSINY z tego POWODU. Jesli sie nie myle to udzial w tym wyczynie podawany jest przez islamska holote za powody akcji terrorystycznych w Londynie i Hiszpani. A polski udzial wysoko jest tam doceniany. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Podziękowałem mu. 05.02.06, 08:37 Obrońca dziennikarstwa się znalazł. A jak to było z Wildsteinem? Odpowiedz Link Zgłoś