Dodaj do ulubionych

Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk

05.02.06, 11:53
dziś mielibyśmy porządny i kompetentny rząd PO PiS a moze PO-SLD, prezydenta
z prawdziwą klasą a nie dwóch oszołomów na kaczych nóżkach.
No i TV publiczną jako pierwszą obiektywnie przekazujacą wszelakie neewsy do
każdego domu.
Nie byłoby problemu Rydzyka i watykanizacji państwa, nikt nie zabraniałby
mniejszosciom organizowania zgromadzeń.
Byłoby pięknie, spokojnie i normalnie.
Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • franciszekszwajcarski co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 11:55

• asienka32 Re: co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 11:57
        No jak to co?
        Wszechobecność kleru w życiu każdego Polaka i jego oszołomski wpływ na
        podejmowanie decyzji przez rzad.
        • franciszekszwajcarski Re: co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 12:02
          w moim życiu kler jest zupełnie nieobecny :). A jeśli chodzi o Rydzyka, to on
          chyba nie ma nic wspólnego akurat z Watykanem. Bliżej mu do patriarchy
          Moskwy. :)
          • asienka32 Re: co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 12:03
            No jak to?
            To kościól nie zagraża suwerenności Polski?
            Czyżby media i polityce kłamali???
            • czyste.dobro Re: co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 12:06
              asienka32 napisała:

> No jak to?
              > To kościól nie zagraża suwerenności Polski?
              > Czyżby media i polityce kłamali???
              >
              podaj linka do wypowiedzi polityka lub artykułu, bo nie wiadomo co masz
              dokładnie na myśli
              • asienka32 Re: co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 12:08
                A choćby dowolna wypowiedź Bronisława Komorowskiego.
                • franciszekszwajcarski Re: co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 12:12
                  ale jaka wypowiedź Komorowskiego ? jakiś przykład prosimy, bo obawiam sie że
                  zaczęłaś majaczyć :)
                • czyste.dobro czy coś ci się nie porąbało? 05.02.06, 12:14
                  > Krzaklewskiego lub nie daj Boze Macieja Giertycha - tez profesor.

podaj, wypowiedź Komorowskiego o tym ,że kościół zagraża suwerenności Polski
                  lub definicję kościoła, bo być może w tym tkwi problem naszego niezrozumienia.

p.s. Ja nie uważam, że kościół to Jarosław Kaczyński
                  • asienka32 Re: czy coś ci się nie porąbało? 05.02.06, 12:18
                    Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że media i politycye PO/PD/SLD nas straszą
                    ojcem rydzykiem i dyktaturą KAczyńskich, objawiającą się m.in. poddaństwem
                    wobec kościoła.
                    Moze ja nie tych mediów słucham co powinnam?
                    • czyste.dobro Re: czy coś ci się nie porąbało? 05.02.06, 12:23
                      asienka32 napisała:

> Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że media i politycye PO/PD/SLD nas straszą
                      > ojcem rydzykiem i dyktaturą KAczyńskich, objawiającą się m.in. poddaństwem
                      > wobec kościoła.
                      > Moze ja nie tych mediów słucham co powinnam?

1. najpierw link do Komorowskiego
                      2. potem link do utraty suwerenności z powodu kościoła

a potem pogadamy
                      chyba, że z twojego postu mam wywnioskować, że wg twojej definicji kościół to
                      Rydzyk i bracia Kaczyńscy. W takim wypadku nie ma o czym dyskutować - uważam
                      taką definicję za skrajnie głupią
                      • asienka32 Re: czy coś ci się nie porąbało? 05.02.06, 12:26
                        > chyba, że z twojego postu mam wywnioskować, że wg twojej definicji kościół to
                        > Rydzyk i bracia Kaczyńscy. W takim wypadku nie ma o czym dyskutować - uważam
                        > taką definicję za skrajnie głupią

Od jakiegoś czasu czytuję namiętnie wyborczą i siedzę tu na forum, stąd mój
                        niepokój o suwerenność RP.
                        • czyste.dobro Re: czy coś ci się nie porąbało? 05.02.06, 12:35
                          asienka32 napisała

> Od jakiegoś czasu czytuję namiętnie wyborczą i siedzę tu na forum, stąd mój
                          > niepokój o suwerenność RP.

dlaczego swój niepokój uważasz za wypowiedzi Komorowskiego i publicystów GW
                          zapytam jeszcze raz - czy coś ci się nie porąbało?
                          • asienka32 Re: czy coś ci się nie porąbało? 05.02.06, 12:41
                            Dlaczego mój zwrot w kierunku PO kwitujesz stwierdzeniem:

> czy coś ci się nie porąbało?

Obrazasz tym sporą część forum Kraj.
                            • czyste.dobro Re: czy coś ci się nie porąbało? 05.02.06, 15:31
                              asienka32 napisała:

> Dlaczego mój zwrot w kierunku PO kwitujesz stwierdzeniem:
                              >
                              > > czy coś ci się nie porąbało?

przeczytaj bidulko jeszcze raz - to czasami pomaga

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36237847&a=36238296

>
                              > Obrazasz tym sporą część forum Kraj.

nie dramatyzuj asieńko - wykazałem, że nie wiesz co to kościół i tyle

• zwykly2 Re: Asieńko! 05.02.06, 12:42
                            Gospodarczo wygrana PO i Tuska nic by nie zmieniła, (patrz Zyta Gilowska).
                            Politycznie tak, nikt by nie ruszył ludzi Honoru.
                            • hihiro Teraz też nikt ich nie ruszy. 05.02.06, 12:48
                              Jarek zaczął w nich odkrywac dobro :)

Poczekaj jeszcze miesiąc a dowiesz się, że Kaczyński dobro zauważył w Kiszczaku :)
                              • zwykly2 Re: Teraz też nikt ich nie ruszy. 05.02.06, 12:58
                                Jeżeli tak się stanie, to niczym się nie bedzie różnić od hipptecznej wygranej
                                Po i Tuska.
                                • hihiro Diametralnie 05.02.06, 13:04
                                  zwykly2 napisał:

> Jeżeli tak się stanie, to niczym się nie bedzie różnić od hipptecznej wygranej
                                  > Po i Tuska.

Tusk i PO nie dostrzegają dobra w Lepperze ani tym bardziej w Kiszczaku.

A Kaczyński ma wzrok jak zeby - widzi metnie i wszystko mu sie rusza.
                                  Pare m-cy temu Leppr był przestepcą (na stronach PiS nadal jest:)), a teraz to
                                  równy gościu i mąż stanu.

Kto wie co jutro samo_dobro ogłosi ?
                                  • zwykly2 Re: Diametralnie 05.02.06, 13:10
                                    Bzdura, Po zrobiłaby jescze lepiej bo z SLD, SDPiL, PD, Ludzi Honoru, itp.
                                    A tak w nawiasię wymień przestępstwa Leppera?
                                    • hihiro Konfabulujesz :) 05.02.06, 13:21
                                      zwykly2 napisał:

> Bzdura, Po zrobiłaby jescze lepiej bo z SLD, SDPiL, PD, Ludzi Honoru, itp.

To sa tylko twoje domysły.
                                      Ja pisze o faktach - Kaczyński zwąchał się z ludźmi, którzy wg.PiS są
                                      przestepcami i agentami WSI. Schizofrenia czy zupełny brak przyzwoitościu ?

> A tak w nawiasię wymień przestępstwa Leppera?

Masz problemy z pamięcią, czy zgodnie z ruskazem już pokochałes Andrzeja i
                                      będziesz go bronił jak niepodległości ?
                                      • zwykly2 Re: Konfabulujesz :) 05.02.06, 13:33
                                        A zkim mieliby rządzić? Leper mi wisi, ale chciałbym znać rzeczywistą listę
                                        jego przestępstw. Dał tam komuś po dupie, wysypał zboże, nazwał kogoś
                                        złodziejem? Wywożenie dyrektórów na taczkach to przecież powód do chwały dla
                                        wielu. Zatrzymanie produkcji huty z powodu strajku to duże straty, rzeczywiste
                                        nie wydumane. Czasami trzeba sięgać po niekonwencjonalne metody oporu.
                                        • hihiro Re: Konfabulujesz :) 05.02.06, 13:53
                                          zwykly2 napisał:

> A zkim mieliby rządzić? Leper mi wisi, ale chciałbym znać rzeczywistą listę
                                          > jego przestępstw. Dał tam komuś po dupie, wysypał zboże, nazwał kogoś
                                          > złodziejem? Wywożenie dyrektórów na taczkach to przecież powód do chwały dla
                                          > wielu. Zatrzymanie produkcji huty z powodu strajku to duże straty, rzeczywiste
                                          > nie wydumane. Czasami trzeba sięgać po niekonwencjonalne metody oporu.

Czy to ma znaczyć, że popierasz wezwanie Tuska do obywatelskiego nieposłuszeństwa :)

Od łgarstw i mataczenia zaczynacie już gonic w piętkę :)
                    • franciszekszwajcarski Re: czy coś ci się nie porąbało? 05.02.06, 12:27
                      dyktatura Kaczyńskich i ojciec Rydzyk nie mają nic wspólnego z Kościołem.
                      Kościół zresztą ostrzega przed tym samym.
            • franciszekszwajcarski Re: co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 12:09
              tezy o zagrożeniu klerykalizacją widze głównie na tym forum. Nie słyszałem
              nigdzie indziej.
        • emelem1 Re: co to jest watykanizacja państwa ? n/t 05.02.06, 12:03
          asienka32 napisała:

> No jak to co?
          > Wszechobecność kleru w życiu każdego Polaka
          ksiądz siedzi Ci w kieszeni, czy w majtasach?
    • wujaszek_joe Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 11:57
      pewnie nie doceniam rokity i jego kolegów ale takich jaj jak teraz na pewno by
      nie było
      • zirby Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 12:00
        wujaszek_joe napisał:

> pewnie nie doceniam rokity i jego kolegów ale takich jaj jak teraz na pewno
        by
        > nie było

No co ci sie nie podoba? To sa nasze, narodowe, kacze jaja, pokropione przez
        radyjo i przechowywane w naszym narodowym, przaśno buraczanym lepperniku!!!...
        przepraszam, kurniku. Z tych jaj mozemy być dumni, bo nawet jak będą z nich
        zduki to będa to nasz, narodowe, pokropione po raz drugi zbuki! :)
      • hihiro Stawiam karton dobrego wina przeciw fistaszkom 05.02.06, 12:03
        wujaszek_joe napisał:

> pewnie nie doceniam rokity i jego kolegów ale takich jaj jak teraz na pewno by
        > nie było

Że napewno nie byłoby takiej żenującej hucpy jaką nam PiS zafundował.
        Koalicja dawno już by była, a parlament zajmowałby sie rzeczami praktycznymi.
        Byłyby spory ale nie byłoby wojny.

A na FK wiało by nudą :)
    • scoutek Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 12:04
      asienka32 napisała:

poniewaz Asienka podpuszczasz(bo jakos nie wierze, abys zrozumiala co sie tak
      naprawde stalo z dojsciem kaczki czyste dobro do wladzy) nie bede z Toba
      dyskutowac na ten temat....
      choc naprawde zaluje, ze to nie PO i Tusk wygrali....
    • borbali Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 12:06
      Nie wierzę,że doszłoby do koalicji POPIS.PIS to polityczna prostytutka,a taka
      jest niezdatna do uczciwego małżeństwa.O tym wie PO i jej zwolennicy.Niech
      Kaczory jeszcze podziałają,a ich wyborcy odczują na własnej skórze ich
      dokonania.Miejsca przy żłobie nie wystarczy dla 51% popleczników.
    • elfhelm Na pewno byłby kompetentny RPO 05.02.06, 12:09
      nie byłaby łamana konstytucja przy ustawie medialnej, Zoll nie zostałby
      określony antypaństwowym liberałem, służbami nie kierowałby osobnik chory
      psychicznie, przestępca nie zostałby marszałkiem i nie byłoby kretyńskich
      wypowiedzi o Trybunale Konstytucyjnym
      • ppppp7 Re: Na pewno byłby kompetentny RPO 05.02.06, 15:08
        i machlojek w sejmie z terminem prac nad budżetem
    • btabu Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 12:11
      Bylem za tuskiem, ale mamy kaczora i trzeba sie cieszyc z tego co sie ma, a nie
      gdybac
      • borbali Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 12:16
        Nie można godzić się na niesprawiedliwości,kłamstwa i deprawacje.Gdyby tak
        wszyscy myśleli to bylibyśmy dalej w PRL-u,a nie FK.
        • wartburg4 gdybanie 05.02.06, 12:20
          borbali napisał:

> Nie można godzić się na niesprawiedliwości,kłamstwa i deprawacje.Gdyby tak
          > wszyscy myśleli to bylibyśmy dalej w PRL-u,a nie FK.

Kto nie gdyba, najczęściej niewiele rozumie z tego, co go otacza. Gdybanie
          jest podstawą myślenia.
    • ukos A z kim mieliby rzxądzić? 05.02.06, 12:22
      Z SLD?! Przecież to skompromitowane komusze przekrętasy, które już się nie
      podniosą. Teraz wypala się właśnie i skompromituje do cna jeszcze oszołomstwo i
      dopiero przyjdzie czas na samodzielne, większościowe rządy Platformy.
      • melisa-bb Re: A z kim mieliby rzxądzić? 05.02.06, 12:37
        Przekrętasy dogadaliby sie z godnymi siebie..
        • czyste.dobro Re: A z kim mieli rzxądzić? 05.02.06, 12:39

> Przekrętasy dogadały sie z godnymi siebie..
          też tak oceniem PiSOL PR
        • ukos PiS tylko szczeka 05.02.06, 12:46
          melisa-bb napisała:

> Przekrętasy dogadaliby sie z godnymi siebie..

Przekrętasy z SLD to siedzą w więzieniu - różne pęczaki itp. Natomiast spośród
          tych, w których chamskie mordy z PiS od kilkunastu lat ciskają w celach
          wyborczych pomówieniami jakoś nikt nie ma nawet postawionych formalnie
          zarzutów. Wskazywane przez PiS podpory "układu warszawskiego" okazały się, jak
          tego trzeba było Kaczorowi, jego sojusznikami w układach w Radzie Warszawy. I
          tyle jest warta osławiona PiSia "odnowa moralna". Hucpa i nic więcej. Żarty z
          inteligencji wyborców ("ciemny lud" Kurskiego).
      • jk49 Re: A z kim mieliby rzxądzić? 05.02.06, 13:14
        Nie podniosą się? Ależ tak, podniosą się napewno. Już raz się podniosły i to
        wysoko a pomógł im Kaczyński. Już nie pamiętasz?
    • keller1 Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 12:32
      zręczny wątek,asienko/pozdr,/i chcialbym podzielić się jednym,jak zawsze
      pewnie racja jest pośrodku,i mam nadzieję,że wiesz dlaczego jest tak, a nie
      inaczej,już kiedyś pisałem,że sprawa jest dla Polski głębsza i "forumowe
      towarzystwo" pragnie ją wszelkimi siłami przesłonić atakując nieraz czystą
      demagogią.
      • czyste.dobro to spisek !!! 05.02.06, 12:38
        forumowe towarzystwo w kamasze!

keller1 napisał

> że sprawa jest dla Polski głębsza i "forumowe
        > towarzystwo" pragnie ją wszelkimi siłami przesłonić atakując nieraz czystą
        > demagogią.

a
        • keller1 Re: to spisek !!! 05.02.06, 12:43
          humor Waćpana pośledni,ot tyle!
      • asienka32 Oczywiście 05.02.06, 12:40
        zresztą w tym wątku /oprócz małej podpuchy/ sporo jest racji.
        Ja uwazam i uważałam od wielu miesięcy, ze dla Polski najlepszym układem byłoby
        prezydent-Kaczyński a koalicja PoPiS z przewagą PO.
        Niestety zachowanie polityków PO po przegranych wyborach mocno mnie do nich
        zraziło - trudno mi w ich postawie dostrzec choćby iskierkę zainteresowania
        interesem Polski i Polaków.
        Jak na partię mocno kreującą się na przedstawicieli światłej, wykształconej i
        ambitnej życiowo Polski chyba za bardzo zapatrzeni są w czubek własnego nosa i
        zainteresowani kompromitacją PiSu.
        Szczególnie, ze patrzac historycznie i rozsądnie wydawało mi sie, że dużo
        bliżej im do PiS niż SLD.
        • keller1 Re: Oczywiście,że oczywiście! 05.02.06, 12:49
          n/t
        • borbali Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 13:19
          Ten interes Polski w wykonaniu "przebierańców"[Gilowska,Religa,Sośnierz]
          obejmujących stanowiska z nadania Kaczego Stratego to nic innego jak
          przykrywanie gnojówki flagą narodową.
          Stanowisko PO jest dla mnie dowodem,że honor,przyzwoitość i odpowiedzialność za
          Polskę jest dużo więcej warte niż dogodna pozycja przy państwowym żłobie
          wypełnianym uczciwą pracą milionów Polaków.
          • keller1 Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 13:23
            "......honor,przyzwoitość,odpowiedzialność"
            był honor?
            była przyzwoitość?
            czas na odpowiedzialność!
            • hihiro Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 13:25
              keller1 napisał:

> "......honor,przyzwoitość,odpowiedzialność"
              > był honor?
              > była przyzwoitość?
              > czas na odpowiedzialność!

nie ma honoru
              nie ma przywoitości
              nie ma odpowiedzialności
              jest PiS
              • keller1 Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 13:31
                nie było honoru/Moskwa 9 maja 2005/
                nie było przyzwoitości/moherowy Tusk/
                nie było odpowiedzialności/afery Rywina,Orlen.....itd,/
                czas na odpowiedzialność
                a PiS był i jest....masz rację rządzi!
                • hihiro Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 13:54
                  keller1 napisał:

> a PiS był i jest....masz rację rządzi!

nie rządzi tylko stara sie utrzymać przy korycie :)
                  • kahlil Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 14:00
                    nić z tego nie wyjdzie,nie odpowiada mi twój jezyk,pozdr,
                    • hihiro :))))) 05.02.06, 14:09
                      kahlil napisał:

> nić z tego nie wyjdzie,nie odpowiada mi twój jezyk,pozdr,

To teraz wiesz jak wygląda dyskusja z kimś kto opiera swoje poglądy na dogmatach :)

A na poważnie.
                      Honor i przyzwoitośc sa niemierzalne i subiektywne. Ty ich nie widzisz w PO ja w
                      PiS. Nie chcesz jałowych sporów to nie używaj takich kwantyfikatorów.

To samo dotyczy odpowiedzialności.
                      Dla mnie postepowanie PiS jest skrajnie nieodpowiedzialnie i wszystkie czyny,
                      które zmierzają do skrócenia ich rządów są dla Polski dobre.
                • borbali Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 14:53
                  Coś ci się Keller pomieszało z definicją przyzwoitości.Brak politycznej
                  przyzwoitości to nie moherowy Tusk bo takin nawet na milimetr nie jest tylko
                  moherowa [czytaj rydzykowa] koalicja.To już wiedzą przedszkolaki.
        • elfhelm między PiS a SLD w sumie już niewiele różnic 05.02.06, 13:21
          a jak jeszcze pojawią się jakieś Starachowice... to SLD wyjdzie na plus
          • borbali Re: między PiS a SLD w sumie już niewiele różnic 05.02.06, 13:35
            Gdyby ujawniono całą prawdę o aferze FOZ to ludzie by zobaczyli,że nie ma
            żadnej różnicy między PIS-em i SLD bo obie są w niej umoczone.
            • noiska Re: między PiS a SLD w sumie już niewiele różnic 05.02.06, 14:07
              borbali napisał:

> Gdyby ujawniono całą prawdę o aferze FOZ to ludzie by zobaczyli,że nie ma
              > żadnej różnicy między PIS-em i SLD bo obie są w niej umoczone.

I widzę naiwnią istotę,czy nie pomyślałaś że gdyby tam coś było naprawdę to
              dziennikarze, chociaż dla poklasku by tego nie ujawnili? - to prawie murowany
              Pulitzer. No chyba, że tym wieszakom na mikrofony tylko odwagi brakuje.
              • kahlil Re: między PiS a SLD w sumie już niewiele różnic 05.02.06, 14:29
                Kupuję.Wieszaki na mikrofony.Niezłe pozwól,że puszcze pytanie.
        • franciszekszwajcarski Re: Oczywiście 05.02.06, 13:28
          a skąd wrażenie, że PO sie kreuje na przedstawicieli światłej i wykształconej
          Polski ? I do tego kreuje sie mocno ? Kreowanie czegoś, to inaczej tworzenie
          czegoś, czego do tej pory nie ma, stworzenie czegoś nowego. Moim zdaniem PO nie
          musi sie kreować na przedstawicieli światłej Polski, bo od zawsze taka była.
          Nie ma potrzeby kreacji. To jest prawda a nie kreacja.
          • keller1 Re: Oczywiście 05.02.06, 13:32
            PO się nie kreuje!racja, to ją kreują,ci, co ją potrzebują!
          • piaf.e Re: Oczywiście 05.02.06, 17:35
            szwajcarski warto sie wpisywac w wątki oportunistow, ktorzy nie robia tego co
            robią bezinteresownie,
            Jestem przekonana że nie czytali ani nie słuchali ani jednej wypowiedzi liderow
            PO .
            To kolejny "genialny" pomysl podstazalej kobiety, aby opluc platforme a tak
            naprawde o platformie nie ma zielonego pojecia i zasłania sie rzekomymi
            wypowiedziami komorowskiego , ktorych nawet nie jest w stanie przytoczyc...
            • franciszekszwajcarski Re: Oczywiście 05.02.06, 22:13
              32 lata to już podstarzała ? Jakie to okrutne...:)
              • piaf.e Re: Oczywiście 05.02.06, 22:25
                nie no 32 to sama mlodosc , dawałam jej jakieś 46...
                Może przesadzam, ale trudno inaczej reagowac na ten programowany belkot.
                • franciszekszwajcarski Re: Oczywiście 05.02.06, 22:27
                  ja już sie przyzwyczaiłem. i tak wole bełkot tutaj niż bełkot w telewizji.
        • czyste.dobro Re: Oczywiście 05.02.06, 16:01
          asienka32 napisała:

> ambitnej życiowo Polski chyba za bardzo zapatrzeni są w czubek własnego nosa
          i
          > zainteresowani kompromitacją PiSu.

Czy Pis nie potrafi wziąć odpowiedzialności nawet za swoją kompromitację ?
    • haen1950 Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 13:50
      asienka32 napisała:

> dziś mielibyśmy porządny i kompetentny rząd PO PiS a moze PO-SLD, prezydenta
      > z prawdziwą klasą a nie dwóch oszołomów na kaczych nóżkach.
      > No i TV publiczną jako pierwszą obiektywnie przekazujacą wszelakie neewsy do
      > każdego domu.
      > Nie byłoby problemu Rydzyka i watykanizacji państwa, nikt nie zabraniałby
      > mniejszosciom organizowania zgromadzeń.
      > Byłoby pięknie, spokojnie i normalnie.
      > Co Wy na to?

Asieńko, trochę krótko myślisz. Ci nasi obecni ukochani przywódcy razem z ich
      patronem po przegranych wyborach, sfrustrowani do ostateczności zrobiliby nam
      piekło. Oni po wygranej nawet nie mogą żyć bez wyimaginowanych wrogów. Przez
      tyle lat w opozycji ich myślenie skoncentrowało się na psuciu i szczuciu
      jednych na drugich. Inaczej nie potrafią.
      Trzeba widzieć i dobre strony zła. Muszą teraz udawać poważnych mężów stanu,
      przestać głupio się odzywać. Popatrz na Leppera, jaki przyzwoity polityk i
      patriota się zrobił. Giertych też swoich faszystów uspokoił. Mówię ci, dobrze
      się stało. Niech pokażą swoją jaśniejszą stronę ciemności.
      • roro68 Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 16:26
        Po pierwsze kompromitacja PiS-u jest faktem, tylko że medialnym.
        Po drugie największą bieżącą kompromitacją polityczną w Polsce jest Platforma
        Obywatelska, która miała spory mandat zaufania a nie potrafi być nawet sensowną
        opozycją i jedyną aktywność objawia w pyskowaniu i obrzydzaniu przeciwnika.
        Po trzecie gdyby Tusk został prezydentem a Platforma wzięła rząd, żylibyśmy w
        najszczęśliwszym kraju pod słońcem, w którym wszystko idzie wspaniale. I byłby
        to także fakt. Oczywiście medialny.
        • borbali Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 16:47
          Czy można powiedzieć,że Platforma skopromitowała się nie stając przy korycie
          rządowym obom takich obżartych świń jak Kaczory i ich wasale?.
          Roro stań przed lustrem spojrzyj na siebie.Może zobaczysz coś czego musiałbyś
          zacząć wstydzić się wśród uczciwych ludzi.
          • roro68 Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 17:05
            Własnie mi sie przypomniało, jak w dniu wyborów prezydenckich mój 70-letni
            stryj zauważył z wyrzutem, że powinienem się wstydzić, że głosowałem na
            Kaczyńskiego. Poczułem się trochę jak uczniak (stryj całe życie był
            nauczycielem). I dopiero w domu jak ochłonąłem, to przypomniałem sobie, że to
            stryjek był w PZPR (znaczek nosił pod klapą marynarki, żeby bliscy nie
            widzieli), w latach 80. zasiadał w komisjach wyborczych i nawet chwalił się,
            jak fałszowali wyniki, a potem w III RP ten sam stryj odczekał i został
            radnym "niezależnym" i jako szef komisji przetargowej walił przekręty i kupił
            sobie ładne auto. Stryj oczywiście popiera PO. Dlatego przestałem się wstydzić;-
            )
          • kahlil Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 17:25
            a ja mówię ci ....oj, zresztą sam to sobie powiedz.
            • roro68 Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 17:28
              Poziom argumentacji godny inteligentnego Platformersa.
    • leszab Psy szczekają a karawana idzie dalej. 05.02.06, 16:06

• elfhelm Racja leszab, za dużo szczekasz... 05.02.06, 16:07

• roro68 Re: Racja leszab, za dużo szczekasz... 05.02.06, 16:31
          Psy szczekają, karawana idzie dalej to najlepszy komentarz do aktualnej
          sytuacji. Leszab ma tu zupełną rację. Wojna dopiero co się zaczęła i dojdzie
          jeszcze do wielu napięć, prowokacji i napaści na PiS. Jest to normalne i było
          proste do przewidzenia. Trudno było przewidzieć, że PiS w tak skrajnie trudnym
          położeniu poradzi sobie aż tak sprawnie. Gdyby media i komentatorzy poświęcili
          10 procent swojej uwagi fenomenowi Kaczyńskich w aspekcie ich sukcesu, może na
          przyszłość podniosłaby się w Polsce jakość polityków, którzy mogliby się czegoś
          wreszcie nauczyć od PiS.
          • borbali Re: Racja leszab, za dużo szczekasz... 05.02.06, 16:52
            Szczęście leży nie w jedzeniu[zwyciestwie]lecz w smaku jakie to jedzenie
            [zwyciestwo]przynosi.Widać,że Kaczemu Strategowi i tobie Roro to zwycięstwo
            coraz mniej smakuje.Stąd takie wasze nerwowe i nieracjonalne zachowania.
            • roro68 Re: Racja leszab, za dużo szczekasz... 05.02.06, 17:06
              Chociaż plujecie mi na kanapkę, mnie bardzo smakuje!
            • kahlil Re: Racja leszab, za dużo szczekasz... 05.02.06, 17:27
              ty przycisnęłeś sobie jaja,i piszczysz!
              • roro68 Re: Racja leszab, za dużo szczekasz... 05.02.06, 17:31
                Nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak strasznie podłe byłoby życie w Polsce pod
                rządami ludzi twojego pokroju... Na szczęście przerżnęliście wszystkie swoje
                szanse i nie macie na nic realnego wpływu. Plujcie sobie, jeśli tylko to może
                wam ulżyć.
          • wiewiorzasta Re: Racja leszab, za dużo szczekasz... 05.02.06, 21:59
            roro68 napisał:

> Gdyby media i komentatorzy poświęcili
            > 10 procent swojej uwagi fenomenowi Kaczyńskich w aspekcie ich sukcesu, może na
            > przyszłość podniosłaby się w Polsce jakość polityków, którzy mogliby się czegoś
            >
            > wreszcie nauczyć od PiS.

A jakie to sukcesy PiSu i Kaczyńskich? Mógłbyś przybliżyc?
      • hihiro Nie "psy" tylko "PiSy" i nie "idzie" tylko "jedzie 05.02.06, 16:55
        Chyba, że z twojego PiS już nawet wielbłądy pouciekały :)
    • andrzejg Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 17:32
      co by było to możemy sobie pogdybać
      a co jest to widać

A.
    • zhureck PO-LSD. to byłoby równoważne z oddaniem 05.02.06, 17:53
      Polszy pod komisaryczny zarząd brukselskiej szlachty :)
      • hihiro Aby utrzymac narzucony przez ciebie poziom 05.02.06, 18:00
        zhureck napisał:

> Polszy pod komisaryczny zarząd brukselskiej szlachty :)

debilizmu wypowiedzi moge stwierdzić, PiS-SO-LPR to oddanie Polski w pacht
        nawiedzonym warchołom :)

Teraz twoja kolej :)
        • zhureck ale ja tylko stwierdzam fakty. w PO dominują 05.02.06, 18:09
          aktualnie europsychole, o LSD nie ma co gadać. nie kto inny jak Donek wyraził
          ongi myśl, iż centralizację eurokołchozu należy bezwględnie pogłębiać. zarówno
          komuchy, jak i platfusy, mają na "integrację" podobne poglądy: np. są za jak
          najszybszym wprowadzeniem ojro. niestety ów pono oświecony lud z Polski A dał
          sobie wmówić, że eurosocjaliści pokroju Stefka, Hienny GieWu, czy Donka właśnie
          to liberałowie. dno :(
          • hihiro Ja tudziesz nie odstepuje faktów ani na krok 05.02.06, 18:18
            moherowa metownia otumaniona przez faszyste rydzyka chodzi na pasku załganej
            kaczki, ktora pospołu ze złodziejami z samejobory i nazisowskimi debilami od
            giertycha robi im wode z tego co im sie telepie w czerepach. a wszystko po to
            zeby umoczyc swoje ryje w korytach a dupy przyspawac do stolkow.

Chyba udało mi sie utrzymac twój poziom ?
            Ale wierze, że jak przystało na prawdziwego PiSowca potrafisz zejsc jeszcze
            nizej - czekam z niecierpliwoscią :)
            • zhureck ojoj, ale literówek i byków narobiłeś z tego 05.02.06, 18:34
              podniecenia... tłumaczyłem ci w innym wątku, iż biorąc pod uwagę twoje
              kryteria, faszystami/nazistami można nazwać także (po analizie programu)
              platformersów. czyżbyś nic nie wyniósł z tamtej nauki?

> Chyba udało mi sie utrzymac twój poziom ?

przecież przytoczyłem ci wypowiedź Donka, a także podobieństwo w eurofilii LSD
              i PO. zatem moja wypowiedź, w przeciwieństwie do twojej, naznaczonej wyłącznie
              frustracją, miała znamiona merytorycznej.

> Ale wierze, że jak przystało na prawdziwego PiSowca potrafisz zejsc jeszcze
              > nizej - czekam z niecierpliwoscią :)

i znowu, mimo, iż to prostowałem już z 10 razy, kłamiesz. nie jestem PiSowcem i
              proszę abyś wbił to sobie w końcu to głowy. chyba, że na wyjscie poza myślenie
              prostym schematem "ten kto przeciw PO - ten z PiS", twoje możliwości
              intelektualne ci nie pozwalają. wtedy już nic nie poradzę.
              • hihiro No widzisz - jak sie postarasz to potrafisz :) 05.02.06, 18:50
                pisac po ludzku.

PS. Moze i nie jestes PiSowcem, ale pogladami od nich nie odbiegasz. Ale skoro
                to dla ciebie taka ujma to już nie będe tak ciebie nazywał :)
                • zhureck ja tam cały czas piszę jednym sznytem, za to 05.02.06, 19:24
                  ty, widzę, w końcu ochłonąłeś. cieszę się, iż zgodziliśmy się co do tego, iż PO
                  pod Donkiem to partia eurooszołomska i tym samym łże-liberalna.

> PS. Moze i nie jestes PiSowcem, ale pogladami od nich nie odbiegasz.

a konkretnie?
                  • hihiro Coś ten sznyt 05.02.06, 20:12
                    > ty, widzę, w końcu ochłonąłeś. cieszę się, iż zgodziliśmy się co do tego, iż PO
                    > pod Donkiem to partia eurooszołomska i tym samym łże-liberalna.

Patrz - a ja odniosłem wrażenie, ze ustaliliśmy, ze kaczy PiS jest partią
                    nazistowską z bolszewickimi inklinacjami :)

> > PS. Moze i nie jestes PiSowcem, ale pogladami od nich nie odbiegasz.
                    > a konkretnie?

Przeczytaj co sam napisałes :)
                    • zhureck Re: Coś ten sznyt 05.02.06, 22:12
                      hihiro napisał:

> > ty, widzę, w końcu ochłonąłeś. cieszę się, iż zgodziliśmy się co do tego,
                      > iż PO
                      > > pod Donkiem to partia eurooszołomska i tym samym łże-liberalna.
                      >
                      > Patrz - a ja odniosłem wrażenie, ze ustaliliśmy, ze kaczy PiS jest partią
                      > nazistowską z bolszewickimi inklinacjami :)
                      >

podobną zresztą do Platformy Obywatelskiej, która inicjatywę polskiej młodzieży
                      pobudzać chce Narodowymi Programami.

> > > PS. Moze i nie jestes PiSowcem, ale pogladami od nich nie odbiegasz
                      > .
                      > > a konkretnie?
                      >
                      > Przeczytaj co sam napisałes :)

bo stwierdziłem, że PO jest łże-liberalna?? toż przecież większość PiSowców
                      określa ją jako liberalną właśnie! także jeszcze raz poproszę o konkrety.
    • qwardian Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 18:07
      W zasadzie wolałbym, zeby wygrał dziadek Tuska zatwardziały gestapowiec. Ten
      przynajmniej wie jak się zaprowadza porządek w kraju.
      • bebe255 Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 19:27
        Dziadek Tuska NIE BYL gestapowcem.
        • palnick Re: Szkoda, że wyborów nie wygrała PO i Tusk 05.02.06, 22:34
          bebe255 napisała:

> Dziadek Tuska NIE BYL gestapowcem.
          ------
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30481377&a=30481377
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka