Dodaj do ulubionych

Episkopat ma dość o. Rydzyka

• tragish Jak można nie lubić czegoś, czego się nie zna???! 15.02.06, 23:55

ten sondaż bardzo dobrze obrazuje sytuację. WIększość ludzi ,którzy głośno
      wyrażają dezaprobatę dla Radia M. tak naprawdę w ogóle go nie zna. Całą wiedzę
      na temat tego o czym mówi się w radiu czerpią z Gazety.

Ale nawet jeśli.... to NIE MA OBOWIĄZKU LUBIENIA RADIA MARYJA!!!!!!!!!!

Nie lubisz -> nie słuchasz, proste??? .... ALE DLACZEGO NIENAWIDZISZ????
      • bbn777 Re: Jak można nie lubić czegoś, czego się nie zna 16.02.06, 00:11
        tragish napisał:

>
        > ten sondaż bardzo dobrze obrazuje sytuację. WIększość ludzi ,którzy głośno
        > wyrażają dezaprobatę dla Radia M. tak naprawdę w ogóle go nie zna. Całą wiedzę
        > na temat tego o czym mówi się w radiu czerpią z Gazety.
        >
        > Ale nawet jeśli.... to NIE MA OBOWIĄZKU LUBIENIA RADIA MARYJA!!!!!!!!!!
        >
        > Nie lubisz -> nie słuchasz, proste??? .... ALE DLACZEGO NIENAWIDZISZ????

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36885139&a=36890529
    • zwalonytrojanski To że polski Episkopat 15.02.06, 23:55
      przestał być już instytucją chrześcijańską to widać. Pytanie tylko jaką jest?
    • frank_drebin Ustalmy jedno. Episkopat ma dosc, czy GW 15.02.06, 23:56
      chcialaby zeby mial dosc ;) Bo w teksty GW o RM to wierze tak jak w teksty
      Trybuny Ludu o np. radomskich warcholach ...
      I to by bylo na tyle :)
      • nikodem123 Episkopat jak komuchy? 15.02.06, 23:59
        Czyli teksty episkopatu o RM to też jakby teksty komuchów o "radomskich
        warchołach"?!
        • frank_drebin Oddziel tekst od komentarza ..... Zreszta takie 16.02.06, 00:04
          mieszanie w materialach dziennikarskich uznawane za dosc spore naduzycie jest
          nagminnie stosowane przez GW. Nie mowie juz o tym, ze GW jakos nie przeszkadza,
          gdy ich "nadworni" hierarchowie odnosza sie wprost do polityki ...... ;)
          nikodem123 napisał:

> Czyli teksty episkopatu o RM to też jakby teksty komuchów o "radomskich
          > warchołach"?!
          • nikodem123 Re: Oddziel tekst od komentarza ..... Zreszta tak 16.02.06, 00:08
            No to może powiesz nam, jakie według Ciebie jest stanowisko episkopatu wobec RM?
            • frank_drebin Widzisz tekstu nie czytalem i w przeciwienstwie do 16.02.06, 00:15
              "dziennikarzy" z GW nie bede wyciagal wnioskow z im wygodnie zacytowanych
              fragmentow tego tekstu. Wiec nie nie powiem Ci jak oceniaja wedlug mnie.
              Ogolnie co do samego tematu Episkopat i RM to wiadomo, ze sa podzialy -
              wiec ....
              I co do samego sedna albo jakiekolwiek mieszanie sie w kosciola w polityke
              uwazamy ze be, albo jestesmy hipokrytami (jak GW), ze jak tajkie mieszanie sie
              idzie to po naszej mysli to takie mieszanie sie jest cacy .....
              nikodem123 napisał:

> No to może powiesz nam, jakie według Ciebie jest stanowisko episkopatu wobec
              RM
              > ?
              • nikodem123 Re: Widzisz tekstu nie czytalem i w przeciwienstw 16.02.06, 00:32
                No proszę, nie wiesz co episkopat napisał do redemptorystów!

A tak chciałem zauważyć, że to właśnie GW trzyma niezmienny pogląd, że Kościoł
                od polityki powinien trzybać się bardzo daleko.
                • mysz_polna5 Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:37
                  Ale sie usmialam. Te 74% juz bardziej skompromitowac sie nie moglo!

To jest przyznanie sie, do braku samodzielnego myslenie, i lenistwa umyslowego.

Hahahahahaha!
                  • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:44
                    Myzso, jaka jest "prawda" gw niech zaswiadzczy ponizszy link; nie ma sie juz
                    czemu dziwic;
                    .
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36885139&a=36894696
                    mysz_polna5 napisała:

> Ale sie usmialam. Te 74% juz bardziej skompromitowac sie nie moglo!
                    >
                    > To jest przyznanie sie, do braku samodzielnego myslenie, i lenistwa
                    umyslowego.
                    >
                    > Hahahahahaha!
                    • mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:51
                      silesius.monachijski napisał:

Mnie nie musisz przekonywac. Mam oczy szeroko otwarte.

Oprocz zmartwienia GW, ze Episkopat ma dosyc ojca Rydzyka, to jeszcze ubolewa,
                      ze Nasz Dziennik bedzie rozdawany w samolotach LOT-u, zamiast Trybuny Ludu.

GW, cholernie troszczy sie o nasze mozgi, a efektem tego jest ten wynik ankiety:
                      74% nie slucha i nie lubi RM. Poezja ;))))))))))))))))))))!
                      • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:54
                        powinnismy te "poezje" ujac w czdzyslow; napisalem wczesniej, ze ten "news" w
                        GW ma zwiazek z obawa czesci srodowisk koscielnych przed lustracja; stad tez i
                        ten "przeciek" do mediow; mi jest przykro Myszo, bo to Twoj i moj Kosciol; a
                        ks.tow. Boniecki od razu przyklasnal; zenada

mysz_polna5 napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                        >
                        >
                        >
                        >
                        > Mnie nie musisz przekonywac. Mam oczy szeroko otwarte.
                        >
                        > Oprocz zmartwienia GW, ze Episkopat ma dosyc ojca Rydzyka, to jeszcze
                        ubolewa,
                        > ze Nasz Dziennik bedzie rozdawany w samolotach LOT-u, zamiast Trybuny Ludu.
                        >
                        > GW, cholernie troszczy sie o nasze mozgi, a efektem tego jest ten wynik
                        ankiety
                        > :
                        > 74% nie slucha i nie lubi RM. Poezja ;))))))))))))))))))))!
                        • mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:58

> powinnismy te "poezje" ujac w czdzyslow; napisalem wczesniej, ze ten "news" w
                          > GW ma zwiazek z obawa czesci srodowisk koscielnych przed lustracja; stad tez
                          i
                          > ten "przeciek" do mediow; mi jest przykro Myszo, bo to Twoj i moj Kosciol; a
                          > ks.tow. Boniecki od razu przyklasnal; zenada

Jest mi przykro. Ale uwazam, ze Kosciol powinien przez to przejsc!
                          • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:09
                            bez lustracji nie przejdzie Myszo; rozumiem to ja, i rozumieja Kaczynscy; stad
                            tez i ta polaryzacja i niewybredne staki na RM (takze - niestety z udzialem
                            polskiego duchowienstwa); ks. Zaleskiego z Krakowa znam, bo i mi pomagal, gdy -
                            raz po raz - zamykano mnie na 48 godzin w prlowskim "pierdlu". Smutne, ze to
                            wlasnie on musi dopominac sie w kurii krakowskiej o sprawiedliwosc, a
                            niektorzy "duchowni" dorabiaja mu "rogi". Moze nie do konca mnie zrozumiesz,
                            ale mnie to strasznie boli; kogos, kto sluzyl do Mszy u ks.biskupa Pietraszki,
                            u ks. Plonki i u ks. Tischnera; to nie tak drodzy hierarchowie! RM broni
                            resztek tego, co w ostatnich 16 latach udalo sie uratowac; jest mi niezmiernie
                            przykro, bo to nie chodzi o GW, ale o "moj Kosciol"!

mysz_polna5 napisała:

>
                            > > powinnismy te "poezje" ujac w czdzyslow; napisalem wczesniej, ze ten "new
                            > s" w
                            > > GW ma zwiazek z obawa czesci srodowisk koscielnych przed lustracja; stad
                            > tez
                            > i
                            > > ten "przeciek" do mediow; mi jest przykro Myszo, bo to Twoj i moj Kosciol
                            > ; a
                            > > ks.tow. Boniecki od razu przyklasnal; zenada
                            >
                            >
                            > Jest mi przykro. Ale uwazam, ze Kosciol powinien przez to przejsc!
                        • clowley Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:05

jesteś tym zawiedziony ???
                          bo mnie to wcale nie dziwi
                          -------------------------------------------
                          "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych"
                          Ignacy Krasicki
                      • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:09
                        z tym naszym dzienikiem to przesada w samolotach ,ludzie zaczna czytac co im
                        kosciol szykuje za meki w piekle i latac przestana!
                        • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:14
                          co Ty gadasz! latalem lotem czesto - ostanio mi "nie pasi"; tam masz glownie do
                          wybotu gw i rzepe, a z tygodnikow polityke i wprost; nd to bedzie chyba z 5 %
                          oferty

kolter napisał:

> z tym naszym dzienikiem to przesada w samolotach ,ludzie zaczna czytac co im
                          > kosciol szykuje za meki w piekle i latac przestana!
                  • bbn777 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:07
                    mysz_polna5 napisała:

> Ale sie usmialam. Te 74% juz bardziej skompromitowac sie nie moglo!
                    >
                    > To jest przyznanie sie, do braku samodzielnego myslenie, i lenistwa umyslowego.
                    >
                    > Hahahahahaha!

Jejku... ile razy trzeba to powtarzac? nie slucham nie rowna sie nie sluchalem
                    nigdy...
                    Ale taki wniosek wymaga MYSLENIA...
                    • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:17
                      co Ty gadasz? ludzie rm wogole nie czytaja; pisza co gw zasugeruje; kiedy
                      ostatni raz sluchales rm czy czytales nd? pewnie nigdy; w tym caly problem: gw
                      chce byc wyrocznia: jak ta Pytia w delfach; czy michnik tez siedzi na trojnogu?

bbn777 napisał:

> mysz_polna5 napisała:
                      >
                      > > Ale sie usmialam. Te 74% juz bardziej skompromitowac sie nie moglo!
                      > >
                      > > To jest przyznanie sie, do braku samodzielnego myslenie, i lenistwa umysl
                      > owego.
                      > >
                      > > Hahahahahaha!
                      >
                      > Jejku... ile razy trzeba to powtarzac? nie slucham nie rowna sie nie sluchalem
                      > nigdy...
                      > Ale taki wniosek wymaga MYSLENIA...
                    • mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:19
                      bbn777 napisał:

> Jejku... ile razy trzeba to powtarzac? nie slucham nie rowna sie nie sluchalem
                      > nigdy...
                      > Ale taki wniosek wymaga MYSLENIA...

Nie ratuj "MYSLENIA" wlasnego, bo wywijasz szpagat :))))))))
                      Czas terazniejszy: nie slucha i nie lubi.
                      Czasz przeszly: sluchalem i nie lubie.
                      To nie ja ukladalam te ankiete. A dziwnie jestem pewna, ze ci najwieksi
                      krytykani, to: "nie slucha i nie lubi" Hahahahaha

Procent sie zwikasza :)))))))))))))

• silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:22
                        Procent im sie zwieksza po wypiciu odpowiedniej ilosci "procentow"; to typowa
                        komunistyczna przypadlosc; a i szef tejze gazety moglby cos na ten temat
                        powiedziec;
                        .
                        pozdrawiam Myszo

mysz_polna5 napisała:

> bbn777 napisał:
                        >
                        > > Jejku... ile razy trzeba to powtarzac? nie slucham nie rowna sie nie sluc
                        > halem
                        > > nigdy...
                        > > Ale taki wniosek wymaga MYSLENIA...
                        >
                        >
                        > Nie ratuj "MYSLENIA" wlasnego, bo wywijasz szpagat :))))))))
                        > Czas terazniejszy: nie slucha i nie lubi.
                        > Czasz przeszly: sluchalem i nie lubie.
                        > To nie ja ukladalam te ankiete. A dziwnie jestem pewna, ze ci najwieksi
                        > krytykani, to: "nie slucha i nie lubi" Hahahahaha
                        >
                        > Procent sie zwikasza :)))))))))))))
                        >
                        >
                        >
                        >
                        • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:23
                          Silesius i Myszka maja sie ku sobie,fuj jakie paskudne beda z tego dzieci!!
                          • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:31
                            zmartwie Cie; nawet nie wiem, kim Mysza jest; i nie dociekam; jej obecnosc
                            tutaj jest na takiej samej zasadzie, jak moja: wyglaszamy swoje poglady; a ze
                            cie czesto zgadzamy? coz w tym zdroznego? ona ma swoje zycie, a ja moje

kolter napisał:

> Silesius i Myszka maja sie ku sobie,fuj jakie paskudne beda z tego dzieci!!
                            • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:34
                              i nikt tego nie kwestjonuje
                              • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:41
                                wiec dlaczego piszesz glupoty o "wspolnych dzieciach"? obrazasz Mysze; po co
                                tego rodzaju prymitywna "polemika"? niech Mysza sama powie, co chce powiedziec!

kolter napisał:

> i nikt tego nie kwestjonuje
                                • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:42
                                  ja jako wierny kibic twych dziel wpadlem w ten sam ton obracania kota ogonem i
                                  tak sobie pisze poprostu
                                  • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:46
                                    ale Mysza to kobieta; wiec uszanuj jej uczucia

kolter napisał:

> ja jako wierny kibic twych dziel wpadlem w ten sam ton obracania kota ogonem
                                    i
                                    > tak sobie pisze poprostu
                                    • mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:50

Sil. dziekuje. Ale zakonczmy ten temat :))))))!
                                      • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:52
                                        Masz racje: wole Twoje komentarze, niz smieszne dyskusje i "wycieczki osobiste";

mysz_polna5 napisała:

>
                                        >
                                        > Sil. dziekuje. Ale zakonczmy ten temat :))))))!
                                        • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:56
                                          wolisz jej komentarze ,niz smieszne dyskusje ,ale jakos mi non top odpisujesz!!
                                          • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:57
                                            probowalem cie nawrocic na zdrowy rozsadek; widze, ze to niemozliwe; wiec i ja
                                            sie poddaje

kolter napisał:

> wolisz jej komentarze ,niz smieszne dyskusje ,ale jakos mi non top
                                            odpisujesz!!
                                            • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:01
                                              uwazasz ze ,sluzenie kosciolowi katolickiemu jest czyms rozsadnym ,a
                                              antyklerykalizm nie?? znam wielu co glosowalo na SLD w poprzednich wyborach ,a
                                              w tych juz nie i jako jedyny powod podawali to ze SLD z klerem sie za mocno
                                              obwachuje!!
                                              • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:09
                                                glosuj na kogo chcesz, i rob co chcesz; to prawo demokracji; nie obrazaj jednak
                                                tych, ktorzy glosowali inaczej, i inaczej postrzegaja rzeczywistosc; ich prawo -
                                                podobnie, jak Twoim prawem jest sie z nimi nie zgadzac; mierzi mnie, ze
                                                probujesz ze mna (czy z Mysza) polemizowac, poslugujac sie gotowymi "fiszkami"
                                                GW: sam siebie osmieszasz; zacznij myslec samodzielnie i nie uzywaj inwektyw:
                                                wtedy staniesz sie partnerem do dyskusji; narazie brniesz w schematy
                                                tzw. "myslenia" narzucone przez GW: to Twoja zguba

kolter napisał:

> uwazasz ze ,sluzenie kosciolowi katolickiemu jest czyms rozsadnym ,a
                                                > antyklerykalizm nie?? znam wielu co glosowalo na SLD w poprzednich
                                                wyborach ,a
                                                > w tych juz nie i jako jedyny powod podawali to ze SLD z klerem sie za mocno
                                                > obwachuje!!
                                                • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:15
                                                  o przganial kociol garkowi ,znalazl sie ten tolerancyjny !!,ale napewno dla
                                                  tego klechy gwalciciela jakos tam na tym forum nie brylowales ,tylko bardzo(
                                                  tolerancyjny ) post pusciles ze to nie byl ksiadz a czlonek lamdy ,twoja
                                                  tolerancja to kler ,pis i twoj wrodzony ksiezowski antysemityzm
                                                  • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:24
                                                    niczego nie rozumiesz (jak zwykle); nie bronilem ksiedza, ktory popelnil
                                                    zbrodnie (jezeli zarzuty sie potwierdza: molestowanie nieletnich to dla mnie
                                                    zbrodnia), a jedynie nasmiewalem sie z tego "newsa" Wyborczej; a to, ze
                                                    srodowiska homoseksualne sa uwazane za najbardziej podejrzane - jezeli chodzi o
                                                    molestowanie nieletnich - to nie moj wymysl; to statystyki o tym mowia; stad
                                                    tez i moja prowokacja w tym wzgledzie; tym bardziej, ze - jak podaja oficjalne
                                                    zrodla niemieckie - wsrod homoseksualistow wzrosla liczba zakazen wirusem HIV
                                                    (w stosunku do roku 2004) o ponad 60 %; nie zrozumiales kontekstu: to Twoj, a
                                                    nie moj problem

kolter napisał:

> o przganial kociol garkowi ,znalazl sie ten tolerancyjny !!,ale napewno dla
                                                    > tego klechy gwalciciela jakos tam na tym forum nie brylowales ,tylko bardzo(
                                                    > tolerancyjny ) post pusciles ze to nie byl ksiadz a czlonek lamdy ,twoja
                                                    > tolerancja to kler ,pis i twoj wrodzony ksiezowski antysemityzm
                                                  • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:32
                                                    ale w rydzyjku nie uslyszysz ,ze w USA robi sie anonimowe ankiety z ksiedzami z
                                                    ktorych wynika ze ponad 30% amerykanskich ksiezy to homoseksualisci ,a 50%
                                                    amerykanskich ksiezy to ateisci ,w TV trwam nie mowia ze kosciol wyplacil juz
                                                    ponad miliard $ za molestowanie dzieci!!a czemu ty taki prawy nie protestujesz
                                                    kiedy do polski ma przyjechac milosnik pedofili benek wasz nowy papiez , on
                                                    jest w jednej ze spraw o pedofilie osarzany o to ze dopomogl w ukryciu
                                                    conajmniej 3 aktow molestowania,nawet watykan w tej sprawie dowiadywal sie w
                                                    departamencie stanu bo bali sie ze godo USA jak noriege w kajdankach przywiaza
                                                  • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:36
                                                    nie wiem, czego Cie nauczyli w Twoim Mannheim: Benedykt XVI (kardynal
                                                    Ratzinger) to jeden z najwiekszych wrogow pedofilii; to on zwrocil uwage JP II
                                                    na ten problem w Kosciele; poczytaj, posluchaj, przeanaliuj, a potem pisz;
                                                    natazie "pleciesz"

kolter napisał:

> ale w rydzyjku nie uslyszysz ,ze w USA robi sie anonimowe ankiety z ksiedzami
                                                    z
                                                    >
                                                    > ktorych wynika ze ponad 30% amerykanskich ksiezy to homoseksualisci ,a 50%
                                                    > amerykanskich ksiezy to ateisci ,w TV trwam nie mowia ze kosciol wyplacil juz
                                                    > ponad miliard $ za molestowanie dzieci!!a czemu ty taki prawy nie
                                                    protestujesz
                                                    > kiedy do polski ma przyjechac milosnik pedofili benek wasz nowy papiez , on
                                                    > jest w jednej ze spraw o pedofilie osarzany o to ze dopomogl w ukryciu
                                                    > conajmniej 3 aktow molestowania,nawet watykan w tej sprawie dowiadywal sie w
                                                    > departamencie stanu bo bali sie ze godo USA jak noriege w kajdankach przywiaza
                                                  • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:42
                                                    taki z niego wrog ze az bal sie z watykanu wyjechac,???co ty certolisz to
                                                    wlasnie ten pan w 2001 podpisal papierek z ktorego jasno wynika ze biskupi maja
                                                    ukrywac przez minimum 10 lat dokumenty dotyczace pedofili!! no tak ,ale pewno
                                                    Michnik o tym pisal wiec to klamstwo, a znasz ksiazke Ratzingera sol ziemi ??
                                                    w ktorej to jasno wyznaje ze kosciol mial kiedys swoje bzrdele ,na pytanie
                                                    dzienikarza odpowiedzial ze tak to prawda bo my lubimy miec wszystko
                                                    poukladane!!
                                                  • silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:55
                                                    jestes miernym interlokutorem; co Ty wiesz na temat "Soli ziemi"? To co Bild
                                                    albo Spiegel napisal? czytales cala ksiazke (wywiad)? nie, i taki jest poziom
                                                    Twoich replik: pomieszany Bild ze Spieglem;

kolter napisał:

> taki z niego wrog ze az bal sie z watykanu wyjechac,???co ty certolisz to
                                                    > wlasnie ten pan w 2001 podpisal papierek z ktorego jasno wynika ze biskupi
                                                    maja
                                                    >
                                                    > ukrywac przez minimum 10 lat dokumenty dotyczace pedofili!! no tak ,ale pewno
                                                    > Michnik o tym pisal wiec to klamstwo, a znasz ksiazke Ratzingera sol
                                                    ziemi ??
                                                    > w ktorej to jasno wyznaje ze kosciol mial kiedys swoje bzrdele ,na pytanie
                                                    > dzienikarza odpowiedzial ze tak to prawda bo my lubimy miec wszystko
                                                    > poukladane!!
                                                  • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 03:04
                                                    idz do byle jakiej katolickiej czytelni i tam spojrz do soli ziemi dla
                                                    ulatwienia dodam ci madralo ze jest to mniejwiecej napisane pomiedzy 80 a 90
                                                    stonami!!
                                                  • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 03:05
                                                    Jakies 6-7 lat temu mialem to cos jako lekture bo lubie wiedziec ,co tak wrog
                                                    pisze
                                    • kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:50
                                      daj mi jej maila to kwiaty przesle
                                      ,no dobra jezeli ja urazilem to Przepraszam
                                  • mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:48
                                    kolter napisał:

> ja jako wierny kibic twych dziel wpadlem w ten sam ton obracania kota ogonem
                                    i
                                    > tak sobie pisze poprostu

Poniewaz mialam juz doswidaczenie z twoim wywracaniem kota ogonem, wiec nie
                                    spodziewaj sie, ze bede z toba polemizowala.

Wywracaj sobie co chcesz, nawet wlasne galy ~ ale mnie do tego nie mieszaj!

• kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:51
                                      to ja cie przepraszam a ty znow skaczesz do bicia!!
                      • bbn777 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 15:30
                        mysz_polna5 napisała:
                        > Nie ratuj "MYSLENIA" wlasnego, bo wywijasz szpagat :))))))))
                        > Czas terazniejszy: nie slucha i nie lubi.
                        > Czasz przeszly: sluchalem i nie lubie.
                        > To nie ja ukladalam te ankiete. A dziwnie jestem pewna, ze ci najwieksi
                        > krytykani, to: "nie slucha i nie lubi" Hahahahaha

Widzisz - jak dla mnie "nie slucham, nie lubie" brzmi jednoznacznie - nie ma tam
                        nic o czasie przeszlym tam nie ma. Chyba, ze z gory zakladasz, ze Twoi rozmowcy
                        na tym forum to debile i nie potrafia czytac, sluchac, oceniac i wyciagac
                        wlasnych wnioskow. Ale jezeli tak jest to cala dyskusja jest bezcelowa i
                        swiadczy to tylko o Twoim poziomie.

Poza tym - nawet jezeli ktos nie slucha i nigdy nie sluchal, to rowniez moze nie
                        lubiec. Bo z RM nie da sie nie zetknac. A taki kontakt, bardzo czesto przelotny,
                        moze pozostawic zle wrazenie. Nie musze zazywac narkotykow, zeby wiedziec ze ich
                        nie lubie, prawda?

Pozdrawiam
                • frank_drebin No coz to radze jedynie lekture GW z tzw. 16.02.06, 00:38
                  zrozumieniem. Czyli nie tylko czytaj, ale i rozumiej co pisza :) A co do
                  tekstu Episkopatu - rozumiem, ze go dokladnie przestudiowales ???? :)
                  nikodem123 napisał:

> No proszę, nie wiesz co episkopat napisał do redemptorystów!
                  >
                  > A tak chciałem zauważyć, że to właśnie GW trzyma niezmienny pogląd, że Kościoł
                  > od polityki powinien trzybać się bardzo daleko.
    • imprezagt Jaka pouczająca ankieta !!! 16.02.06, 00:00
      Oj, potknęła się gazeta. Takie ciekawe wnioski z ankiety niechcący się
      pojawiły... no, no.

Oczywiście ankiety tradycyjnie tendencyjnej, bo nie ma opcji że ktoś słucha ale
      nie jest ani lubiący ani nie lubiącym, bo robi to w celach informacyjnych a nie
      afirmacyjnych. Jak większość słuchacyz rózneych stacji.

Otóż znakomita większość głosujących

NIE ZNA i NIE LUBI tego radia

Ja powiem więcej. Daje sobie łeb uciąć że conajmniej 85% zaciekłych krytyków
      tego radia nigdy nie miało okazji go wysłuchać, ani jednego programu czy
      audycji w nim emitowanego.

A swoje "opinie" i stanowisko opiera na "informacjach" dostarczonych np. przez
      gazetę wyborczą czy inne medium. Któremu oczywiście bezgranicznie ufa.

A ja sugeruję wszysktim krytykom jak i neutralnym, żeby przed wyrażeniem opini,
      pozytywnej bądź negatywnej, zdobyli się choć na minimum wysiłku i spróbowali
      choć jednej audycji/dyskusji posłuchać. Najciekawsze są chyba wieczorem.

Warto przecież mieć w miarę uzasadniony pogląd i skonfrontować czy to co
      piszą / mówią inne media ma jakieś podstawy i oparcie w rzeczywistości. Tym
      bardziej że wisiłek minimalny.

W też sobie uświadomić że takie bezgraniczne zaufanie nawet tak "znamienitemu
      autorytetowi moralnemu" ;) jak gazeta wyborcza często prowadzi na manowce. I
      przez wiele lat tkwi się w nieswiadomości swoich pochopnych sądów.

Jest wiele mediów, i warto sobie czasem zdywersyfikować (modne ostanio słowo)
      źródła informacji. Tak na wszelki wypadek, bo jak wiadomo dzisiaj ufać można
      tylko sobie.
      • todundliebe Re: Jaka pouczająca ankieta !!! 16.02.06, 00:07
        I to jest problem, o. Rydzyk zlamal monopol na informacje. Grzech i zbrodnia,
        jedyna sprawdzona metoda na takiego wroga postepu to kamuszek do nog i do Wiselki.
        • nikodem123 Re: Jaka pouczająca ankieta !!! 16.02.06, 00:12
          Nie, jest jeszcze inna metoda! Namówić sprzedajny, polski Kościoł katolicki do
          jego krytyki! Wtedy te sługusy lewactwa - Kościól katolicki pokąsa proroka Rydzyka.

"Sprzedajny Kościół katolicki" - to oczywiście sarkazm.
    • piezo1 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:02
      Oj, nie poradzą sobie...
      Różnica między polskim Kościołem i rydzykowym Kościołem jest = róznicy między
      Kościołem katolickim, jako całością, a owym Kościołem polskim.
      To tak, jakby polski kler nie popierał faktycznie jednej, rządzącej partii. Od
      lat antyklerykałowie twierdzą, że klerowi zawsze najbliżej do ugrupowania
      zwycięskiego - dziś więc do PiS.
      Bolesne dla kleru jest tylko to, że w wyniku działania Rydzyka tak bardzo
      wyraźnie i niepodważalnie to widać. Przecież, broń Boże!, jeszcze naród się
      ocknie i zbuntuje - jak na zachodzie - i kler nie będzie dłużej ulgowo
      traktowany przez sądy!
    • liberau Episkopat ma dość komuchów i ubeków u Rydzyka? 16.02.06, 00:07
      Ciekawe gdzie się teraz chłopaki z NKWD i od tow. Moczara zadekują, jak trzeba
      się będzie wynosić z Radyja? Gdzie znajdą pracę redaktorzy fasadowych,
      PZPR-owskich szmatławców pesudo-katolickich, pracujących obecnie dla O. Tadeusza
      Rydzyka? Szanowny Episkopacie - trochę więcej miłości bliźniego!
    • abhaod Religia nie ma nic do szukania w polityce. 16.02.06, 00:08
      rydzyk chyba oglosi sie Mesjaszem
      • piezo1 Re: Religia nie ma nic do szukania w polityce. 16.02.06, 00:13
        No, to akurat, co w tytule, wynika ze słów ewangelicznego Jezusa.
        Ale Kościół kat. NIE OPIERA SIĘ NA Biblii TYLKO NA INNEJ KSIĘDZE - Katechizmie.
        Więc ma prawo, m.in., mieszać się do polityki. Choć, gdy czyni to zbyt wyraźnie
        to tałatajstwo może się zorientować: Ocho! Kler odgórnie olewa Biblię.
    • silesius.monachijski Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:17
      www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70091,3164561.html
      • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:35
        co zabolalo ze twego brata z zakonu maja dosc i walisz tematy zastepcze
        • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:39
          To jeszcze jeden "temat zastepczy"; i co ty na to? 3 razy znikalem z forum za
          to; cenzura w gw? nie do pomyslenia!
          .
          na lamach GW; ciagle napasci na RM, o. Ryzdyka, i najbardziej chamskie
          komentarze sa tolerowane; a oto moj post, ktoty juz 3-krotnie "znikal" z
          watku "IPN oczernia Kuronia";
          .
          partie komunistyczna zalozyli zasymilowani zydzi niemieccy,
          glownie Karol Mraks
          syn Herszela, ktory wprawdzie oficjalnie glosil komunizm, zas
          zycie cale
          darmozjadowal za pieniadze fryderyka engelsa (o podobnje
          prowienencji)
          posiadacza fabryk w manchesterze; wogole ciekawy faktem jest (o
          czym pisal i
          Kolakowski w glownych nurtach mrksizmu), ze czesc zasymilizowanej
          w niemczech
          mlodziezy zydowskiej dostrzegala w tw "klasie robozniczej" jakas
          forme
          kolektywnego mesjasza, tak bardzo przeciez oczekiwanego;
          wulgaryzacja
          tej "wiary" bylo przejecie po II wojnie swiatowej wladzy w wielu
          krajach europy
          srodkowej przez chamskie w istocie grupy "komunizujacego" plebsu
          zydowskiego (w
          zadnym wypadku ludzie pokroju Wiesenthala, Rubinsteina czy
          Slonimskiego: jezeli
          chodzi o Polske), ktore za cel glowny postawily sobie pastwienie
          sie nad
          etniczna wiekszoscia w tych krajach, nie stroniac od
          najbrutalniejssych form
          fizycznej przemocy. Z takiego srodowiska wywodza sie i Kuron i
          Michnik, i
          Blumsztajn. Nie mam ochoty tego watku dalej ciagnac: oburza
          jedynie to, ze
          srodowiska te niczego sie nie nauczyly, i dalej probuja narzucac
          wiekszosci
          spoleczenstwa swoja zaklamana wizje historii. Nie roznia sie w tym
          wzgledzie od
          wloskich i niemieckich neofaszystow. I folguja starej
          goebelsowskiej zasadzie:
          klamstwo powtarzane 10 razy staje sie prawda
          .
          czyli jak to jest: RM mozna opluwac do woli, a proba przedstawienia pewnej
          sytuacji, w ktora byl uwiklany "swiety" GW, Jacek Kuron musi byc calkowicie
          kasowana? i To ma byc "wolnosc opninii" w rozumieniu GW? gratuluje

.
          glownie Karol Mraks
          zycie cale
          prowienencji)
          czym pisal i
          w niemczech
          forme
          wulgaryzacja
          krajach europy
          zydowskiego (w
          sie nad
          najbrutalniejssych form
          Michnik, i
          jedynie to, ze
          wiekszosci
          wzgledzie od
          goebelsowskiej zasadzie:
          .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36885139&a=36894696
          kolter napisał:

> co zabolalo ze twego brata z zakonu maja dosc i walisz tematy zastepcze
          • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:46
            Gowno mnie teraz obchodzi kiedy komuna powstala ,mnie interesuje tylko to ze
            nasi Biskupi z reka w nocniku sie budza,dobrze im tak chcieli miec swoj glos ,a
            maja glos ksenofoba ,zydozercy i naciagacza wdow i biednych!! amen Bracie
            Silesiusie ,mnie tak naprawde interesuje jaki kpopr sutanny i czy innego tam
            worka pokutnego nosisz !!!!bo tylko klecha moze tak drugiego klechy bronic
            • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:51
              widzisz, klecha nie jestem, ale ani Twoich postow nie wycinam, ani nie zglaszam
              do wycinania; a jednak to ma znaczenie; to co stalo sie po wojnie z KK ma duzy
              zwiazek z tym co napisalem o genezie wprowadzania komunistycznych porzadkow w
              Polsce; teraz slucham RM: nadaja piekna piosenke z repartuaru "Piwnicy pod
              Baranami": "Grajmy Panu na harfie, grajmy Panu na cytrze"; to nie jest
              tak "glupio proste", jak zdaje sie sugerowac "News" GW; i te wyniki: ponad 70 %
              oglasza, ze nie slucha RM i radia nie lubi; kto tutaj z siebie robi idiote?

kolter napisał:

> Gowno mnie teraz obchodzi kiedy komuna powstala ,mnie interesuje tylko to ze
              > nasi Biskupi z reka w nocniku sie budza,dobrze im tak chcieli miec swoj
              glos ,a
              >
              > maja glos ksenofoba ,zydozercy i naciagacza wdow i biednych!! amen Bracie
              > Silesiusie ,mnie tak naprawde interesuje jaki kpopr sutanny i czy innego tam
              > worka pokutnego nosisz !!!!bo tylko klecha moze tak drugiego klechy bronic
              • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:58
                no tak a mowili w rydzyjku ze biskupi dopatrzyli sie niejasnosci w rejestracji
                TV Trwam ,wlasnie cos takiego mi mignelo przed oczyma. a mowili moze w rm o tym
                zboczonym panu w czarnej kiece ktory molestowal dziecko .takich newsow tam
                niema ,bo jest to tylko rydzyjko do siania nienawisci i do podawania nr kont
                dla jeleni!!
                • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:02
                  poroza tez nie posiadam, wiec pudlo; prawda jest - o czym napisalem w jednym z
                  postow w dyskusji z fritzem powyzej, ze czesc KK boi sie lustracji; PiS jest
                  zdecydowany pojsc na calego, i co poniektorzy (niestety) czlonkowie Episkopatu
                  bardzo sie przestraszyli; zas GW powinna sie zajac swoja totalitarna
                  zaiscie "ideologia politycznej poprawnosci"; dyskusja na ten temat byla juz w
                  rzepie i we wprost; GW tematu unika; moj post na temat genezy rzadow komunistow
                  w Polsce po czesci tego dotyczyl; rozumiem: to temat wielce niewygodny

kolter napisał:

> no tak a mowili w rydzyjku ze biskupi dopatrzyli sie niejasnosci w
                  rejestracji
                  > TV Trwam ,wlasnie cos takiego mi mignelo przed oczyma. a mowili moze w rm o
                  tym
                  >
                  > zboczonym panu w czarnej kiece ktory molestowal dziecko .takich newsow tam
                  > niema ,bo jest to tylko rydzyjko do siania nienawisci i do podawania nr kont
                  > dla jeleni!!
                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:06
                    jak mnie pamiec nie myli na samym poczatu tej tak zwanej demokracji glosno
                    bylo o tym ze solidarnosciowy wiceminister zdaje sie Kozlowski(niepamietam
                    nazwiska)dal glempowi akta kilku tysiecy ksiezy ,choc niepamietam czy akurat
                    byli to kapusie ,czy ofiary!!
                    • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:25
                      kozlowski zasluzyl sie glownie tym, ze wpuscil michnika w akta bezpieki (znana
                      sprawa); a ten zrobil "co uwazal za stosowne"; nie bylo po temu zadnych podstaw
                      prawnych; po prostu "aurorytet" Michnik sam ocenil, co trzeba zniszczyc, a co
                      warto zachowac; nie zauwazyl teczki swojego przyjaciela Maleszki, i to byl blad

kolter napisał:

> jak mnie pamiec nie myli na samym poczatu tej tak zwanej demokracji glosno
                      > bylo o tym ze solidarnosciowy wiceminister zdaje sie Kozlowski(niepamietam
                      > nazwiska)dal glempowi akta kilku tysiecy ksiezy ,choc niepamietam czy akurat
                      > byli to kapusie ,czy ofiary!!
                      • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:29
                        Ten kozlowski zostal mi w pamieci bo do pracy wozili go tytanowym mercem a jego
                        szef w tym czasie kiszczak peugeotem 205
                        • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:32
                          troche Ci sie pomylilo; Kozlowski sam byl szefem MSW - po odejsciu Kiszczaka; i
                          to on wpuscil "lisa" Michnika do "kurnika" archiwow MSW

kolter napisał:

> Ten kozlowski zostal mi w pamieci bo do pracy wozili go tytanowym mercem a
                          jego
                          >
                          > szef w tym czasie kiszczak peugeotem 205
                          • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:33
                            najpierw kiszczak byl szefem kozlowskiego
                            • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:41
                              ale michnika wpuscil kozlowski

kolter napisał:

> najpierw kiszczak byl szefem kozlowskiego
                              • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:44
                                a niech sobie puszcza kogo chce ,a wierzysz w to ze jak pisuarki cos znajda na
                                swoich kolesi z rydzyjka nie ujawnia im tego??no moze jeszcze zechca perfidnie
                                ich wykozystac!
                                • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:51
                                  z tego co wiem, to Rydzyk pod tym wzgledem bardzo starannie dobieral
                                  wspolpracownikow (bo zdawal sobie sprawe z tego, jak na niego "niezalezne"
                                  media napadna); t akurat nie mam obaw; co innego to czesc Episkopatu i kurie
                                  decezjalne (viede: sprawa ks. Zaleskiego w Kakowie)

kolter napisał:

> a niech sobie puszcza kogo chce ,a wierzysz w to ze jak pisuarki cos znajda
                                  na
                                  > swoich kolesi z rydzyjka nie ujawnia im tego??no moze jeszcze zechca
                                  perfidnie
                                  > ich wykozystac!
                                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:55
                                    dla mnie osobiscie jak kler sie zre to sama radosc .bo to tylko powierdza stara
                                    prawde ze jest to diabelska sekta
                          • nikodem123 Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:34
                            ciekawe czego Michnik w tych archiwach szukał? Pewnie chciał zniszczyc dowody,
                            że siedział w pierdlu bo donosil na samego siebie.
                            • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:38
                              Do nikodem123! wiesz tacy jak np giertych i jego tato nie maja nic wspolnego z
                              tym co naprawde cos dla kraju za komuny robili ,bija wiec piane przez swoich
                              klakierow i wychodzi dzis na to ze kuron siedzial w pudle za kradzierz komdomow
                              w biedronce a nie za walke z bolszewia!!
                              • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:45
                                a moze powiesz nam tutaj, kim byli rodzice michnika, co ronili i pisali
                                (ojciec - ozjasz szchter "kapowal" komunistycznych" wspolbraci w II RP, zas
                                matka Helana, pisala obrzydliwie glupie podreczniki wychowawcze dla mlodziezy),
                                oraz dlaczego przyrodni brat michnika, stefan, z´brodniarz stalinowski, pobiera
                                do tej pory emerytura, siedzac w Szwecji (niedaleko od Uppsali); napisz cos o
                                tym, znawco historii;

kolter napisał:

> Do nikodem123! wiesz tacy jak np giertych i jego tato nie maja nic wspolnego
                                z
                                > tym co naprawde cos dla kraju za komuny robili ,bija wiec piane przez swoich
                                > klakierow i wychodzi dzis na to ze kuron siedzial w pudle za kradzierz
                                komdomow
                                >
                                > w biedronce a nie za walke z bolszewia!!
                                • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:49
                                  gowno mnie michnik i jego kolesie interesuja ,ale zdaje sie ze to miedzy innymi
                                  w polsce doszlo do niezlej zadymy w 1968 ,a z twojego powodu co sie dzialo??dla
                                  informacji twojej i twoich znajomych ,nie popieram PIS,PO ,SO ;LPR,SLD ,jestem
                                  tylko antyklerykalem, a i nnych koteri nie popieram SDLP itp,itd olewam
                                  michnika i innych,nieglosuje w wyborach bo wszystkie koterie od lewa do prawa
                                  klerowi dupe liza
                                  • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:56
                                    nierosadne podejscie do sprawy; jezeli inni ci nie odpowiadaja, to zaloz swoja
                                    partie; to bardzo wygodne: "olewam" wszystkich, nic nie robie, i wszystkich
                                    innych - ktorzy cokolwiek robia - potepiam w czambul; nie rozumiesz, ze sam
                                    siebie osmieszasz?

kolter napisał:

> gowno mnie michnik i jego kolesie interesuja ,ale zdaje sie ze to miedzy
                                    innymi
                                    >
                                    > w polsce doszlo do niezlej zadymy w 1968 ,a z twojego powodu co sie dzialo??
                                    dla
                                    >
                                    > informacji twojej i twoich znajomych ,nie popieram
                                    PIS,PO ,SO ;LPR,SLD ,jestem
                                    > tylko antyklerykalem, a i nnych koteri nie popieram SDLP itp,itd olewam
                                    > michnika i innych,nieglosuje w wyborach bo wszystkie koterie od lewa do prawa
                                    > klerowi dupe liza
                                    • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:58
                                      no tak moze osmieszam sie w oczach twoich i twoich znajomych ,ale to jest tylko
                                      jakas mala grupa moich oponentow ,no wszyscy mnie kochac i podziwiac nie musza
                                • nikodem123 Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:51
                                  Tak! Ukażmy Michnika za grzechy jego rodziców, a nas wszystkich za grzech matki
                                  - Ewy oraz za grzech kazirodztwa naszych pierwszych rodziców. Wszak na początku
                                  był tylko Adam i Ewa i ich dzieci, a potem Noe z żoną i znów tylko ich dzieci.

Niech wina spływa z rodziców na dzieci po wsze caszy! Niech kary nas nie omijają.
                                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:53
                                    Nikodem 123 ,nie pisz Silesiusowi o pierwszych ludziach w bibli ,bo choc to
                                    jedne z pierwszych slow bibli to Silesius jeszcze do nich nie doszedl
                                    • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:12
                                      no walsnie, a co znaczy: "bereszit bara Elohim"? koterze?

kolter napisał:

> Nikodem 123 ,nie pisz Silesiusowi o pierwszych ludziach w bibli ,bo choc to
                                      > jedne z pierwszych slow bibli to Silesius jeszcze do nich nie doszedl
                                      • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:20
                                        o znasz aramejski ,niewiem co znaczy to zdanie wiem ze Elohim to Bog, i wiem ze
                                        ten sam Bog dal ludziom deklaog ktory ty i twoi Bracia w kaplanstwie wieki temu
                                        sfalszowaliscie usuwajac nakaz nie tworzenia i nie oddawania czci wizerunkom
                                        • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:25
                                          znow pudlo; nie jestem kaplanem; to pierwsze slowa Bliblii

kolter napisał:

> o znasz aramejski ,niewiem co znaczy to zdanie wiem ze Elohim to Bog, i wiem
                                          ze
                                          >
                                          > ten sam Bog dal ludziom deklaog ktory ty i twoi Bracia w kaplanstwie wieki
                                          temu
                                          >
                                          > sfalszowaliscie usuwajac nakaz nie tworzenia i nie oddawania czci wizerunkom
                                          • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:33
                                            no tak czyli znasz juz pierwsze ,a kiedy 4,5 i dalej az cie olsni i zostaniesz
                                            innowierca??
                                            • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:39
                                              a po co? nie moj problem, tylko Twoj; chcesz, to nawroc sie na islam; Twoj
                                              wybor; ja trzymam sie swojej nauki, swoich przekonan, i kieruje sie swoim
                                              wolnym sumieniem (czego i Tobie zycze)

kolter napisał:

> no tak czyli znasz juz pierwsze ,a kiedy 4,5 i dalej az cie olsni i
                                              zostaniesz
                                              > innowierca??
                                              • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:43
                                                masz racje ,lepiej raz na jakis czas ksiedzu do ucha napluc ,i dostac smieszne
                                                rozgrzeszenie ,niz uczciwie do Boga wzrok wzrocic
                                                • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:51
                                                  hehehe; a Ty wogole jestes w stanie pojac, kto to jest Bog? powaznie sie nad
                                                  tym zastanawiales? mocno w to watpie;

kolter napisał:

> masz racje ,lepiej raz na jakis czas ksiedzu do ucha napluc ,i dostac
                                                  smieszne
                                                  > rozgrzeszenie ,niz uczciwie do Boga wzrok wzrocic
                                                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:59
                                                    jestem antyklerykalem a nie ateista ,a co do Boga to pamietam slowa apostola
                                                    Pawla jakie skierowal do grekow opisano to w dziejach apostolskich,Bog ,ktory
                                                    stworzyl swiat i wszystko na nim,on ktory jest Panem nieba i ziemi,nie mieszka
                                                    w swiatyniach zbudowanych ludzka reka!!(....) Bedac wiec z rodu Bozego ,nie
                                                    powinnismy sadzic ,ze Bog jest podobny do zlota albo srebra ,albo do
                                                    kamienia,wytworu rak i mysli czlowieka !! w polaczeniu z tym co napisano w
                                                    dekalogu ,ale nie tym co wy nauczacie zycie ci milej drogi przez balwochwalczy
                                                    bluznierczy babilon
                                                  • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:03
                                                    poczytaj Nietzschego "Antychrysta"; wtedy mozesz dotkniesz "Istoty tajemnicy",
                                                    ktorej zupelnie nie pojales

kolter napisał:

> jestem antyklerykalem a nie ateista ,a co do Boga to pamietam slowa apostola
                                                    > Pawla jakie skierowal do grekow opisano to w dziejach apostolskich,Bog ,ktory
                                                    > stworzyl swiat i wszystko na nim,on ktory jest Panem nieba i ziemi,nie
                                                    mieszka
                                                    > w swiatyniach zbudowanych ludzka reka!!(....) Bedac wiec z rodu Bozego ,nie
                                                    > powinnismy sadzic ,ze Bog jest podobny do zlota albo srebra ,albo do
                                                    > kamienia,wytworu rak i mysli czlowieka !! w polaczeniu z tym co napisano w
                                                    > dekalogu ,ale nie tym co wy nauczacie zycie ci milej drogi przez
                                                    balwochwalczy
                                                    > bluznierczy babilon
                                                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:06
                                                    wy katolicy ,jako biblijni analfabeci zawsze szukacie odskoczni od zrodla ,wiem
                                                    ze was biblia pije w palce ,bo za duzo tam prawdy o was faryzeuszach
                                                  • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:09
                                                    problem w tym, ze ja wiem, o czym mowie, a Ty poslugujesz sie komunalami, ktore
                                                    niektore gazeciarskie srodowiska uwazaja za tzw. "prawde"; w sumie, to zal mi
                                                    Ciebíe

kolter napisał:

> wy katolicy ,jako biblijni analfabeci zawsze szukacie odskoczni od
                                                    zrodla ,wiem
                                                    >
                                                    > ze was biblia pije w palce ,bo za duzo tam prawdy o was faryzeuszach
                                                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:12
                                                    aha ty wiesz ale wkolo sami debile ,no tak typowa postawa klechy ,wlasnie taki
                                                    wszech wiedzacy pleban skutecznie mi otworzyl oczy na wasze falszywe nauki.wiec
                                                    choc raz mi odpowiedz na pytanie ,czemu sfalszowaliscie dekalogo skoro
                                                    niemodlicie sie do obrazow tylko do jakiegs tam boga??
                                                  • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:17
                                                    gdybys poczytal zrodla, tobys takich glupot nie pisal; ale to Twoj problem:
                                                    probem Twojej "wiedzy", i rozumienia Pisma; poslugujesz sie gazetowymi
                                                    komunalami; troche mi Cie zal; i nie jestem klecha

kolter napisał:

> aha ty wiesz ale wkolo sami debile ,no tak typowa postawa klechy ,wlasnie
                                                    taki
                                                    > wszech wiedzacy pleban skutecznie mi otworzyl oczy na wasze falszywe
                                                    nauki.wiec
                                                    >
                                                    > choc raz mi odpowiedz na pytanie ,czemu sfalszowaliscie dekalogo skoro
                                                    > niemodlicie sie do obrazow tylko do jakiegs tam boga??
                                                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:21
                                                    znowu ton madrali ,my ktorzy na tym forum ,nie jestesmy z twojej bajki to mamy
                                                    zle zrodla ,ale ty i twoi koledzy to juz same prawdy objawione, wiec odpowiedz
                                                    mi nie klecho ,czemu jestes taki wierzacy skoro twoi patroni duchowi to
                                                    mordercy ,klamcy i zlodzieje?? jezeli jestes taki wierzacy w Boga czemu na te
                                                    bohomazy nie pluniesz ,przecierz dekalog wyraznie mowi ze nie wolno czynic
                                                    bohomazow ,ani im czci oddawac,!!!
                                                  • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:25
                                                    to Twoje - bardzo prymitywne - rozumienie slow Pisma; nie bede tego dalej
                                                    roztrzasal, bo widze, ze jestes ideologicznie "usposobiony"; troche mi Cie zal

kolter napisał:

> znowu ton madrali ,my ktorzy na tym forum ,nie jestesmy z twojej bajki to
                                                    mamy
                                                    > zle zrodla ,ale ty i twoi koledzy to juz same prawdy objawione, wiec
                                                    odpowiedz
                                                    > mi nie klecho ,czemu jestes taki wierzacy skoro twoi patroni duchowi to
                                                    > mordercy ,klamcy i zlodzieje?? jezeli jestes taki wierzacy w Boga czemu na te
                                                    > bohomazy nie pluniesz ,przecierz dekalog wyraznie mowi ze nie wolno czynic
                                                    > bohomazow ,ani im czci oddawac,!!!
                                                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:30
                                                    a ty do michnika palasz miloscia wprost taka jak tempelariusz do
                                                    saracena ,wiec mi nie wciskaj bzdur tylko odpowiedz na proste pytanie jakie ci
                                                    zadalem !!! skoro twoj koscool organizowal wyprawy krzyzowe ,palil na stosach
                                                    mordowal za posiadanie bibli ,wybil polowe ameryki ,czy uwarzasz ze ci ludzie
                                                    mieli cos wspolnego z pacyfista Jezusem??? ,a gdzie w ewangeliach jest napisane
                                                    ze nalezy heretykow wybijac ???
                                                  • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:37
                                                    juz nic nie rozumiesz: poslugujesz sie jedynie najprymitywniejsza ideologia;
                                                    dopoki nie zadasz sobie trudu zrozumienia historycznych kontekstow, i
                                                    poczytania ksiazek, ktore w obiektywny sposob o tym traktuja, pozostajesz dla
                                                    mnie smiesznym ideologiem; wspolczuje;

kolter napisał:

> a ty do michnika palasz miloscia wprost taka jak tempelariusz do
                                                    > saracena ,wiec mi nie wciskaj bzdur tylko odpowiedz na proste pytanie jakie
                                                    ci
                                                    >
                                                    > zadalem !!! skoro twoj koscool organizowal wyprawy krzyzowe ,palil na stosach
                                                    > mordowal za posiadanie bibli ,wybil polowe ameryki ,czy uwarzasz ze ci ludzie
                                                    > mieli cos wspolnego z pacyfista Jezusem??? ,a gdzie w ewangeliach jest
                                                    napisane
                                                    >
                                                    > ze nalezy heretykow wybijac ???
                                                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:43
                                                    no tak ,ty wiesz wszystko alfa i omega, ja zadalem proste pytanie na ktore nie
                                                    odpowiesz z jednego powodu ,bo wiesz ze mam racje ze jestescie kosciolem
                                                    szatana ,Boga w nim niema i niebylo Tylko nienawisc ,i zlosc ,papiez Jan Pawel
                                                    1 powiedzial ze kosciol zabil okolo 40 swoich papiezy jego tez!!tacy to
                                                    rzadzili nami nastepcy Piotra!!
              • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:59
                aha ,ja tez ani twoich ani niczyjich postow nie wycinam ,bo tak jak i ty masz
                prawo glosu tak i ja chce miec!!mamy gowniana demokracje ale mamy
                • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:12
                  napisz wiec do adminow tego forum, zeby nie wycinali moich postow - nie jestem
                  wulgrny - i nie banowali mnie na 12 godzin, jak w przypadku postu o partii
                  komunistycznej na watku o kuroniu

kolter napisał:

> aha ,ja tez ani twoich ani niczyjich postow nie wycinam ,bo tak jak i ty masz
                  > prawo glosu tak i ja chce miec!!mamy gowniana demokracje ale mamy
                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:13
                    dzis wywalili mi tez 3 choc nie nazwalem nikogo po imieniu,a zreszta ty masz tu
                    wiecej kolegow
                    • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:29
                      ja juz mialem grozby, ze "bedzie sie wobec Pan wszczynac postepowanie karne za
                      gloszenie opinii niezgodnych z prawda, i podburzajacych do obalenia
                      konstytucyjnego porzadku w Polsce" (to za rzadow sld), i pare innych, rownie
                      ciekawych; ciekawi mnie jedynie, ze puszcza sie mocih klonow: sileniusa,
                      parweniusz i megii34, wyzywajacych mnie od najgorszych, a mnie banuje sie na 12
                      godzin;
                      .
                      de gustibus non dispudandum esse puto

kolter napisał:

> dzis wywalili mi tez 3 choc nie nazwalem nikogo po imieniu,a zreszta ty masz
                      tu
                      >
                      > wiecej kolegow
                      • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:32
                        mi tez pare razy jakis mily ktos grozil kryminalem !! sram na buca jestem w
                        mannheim i tez mi moga skoczyc
                        • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:15
                          mi nie, bo czesto odwiedzam chora Mame w Polsce (pare razy na rok); ale i tak
                          sie nikogo nie boje (to mam w genach)

kolter napisał:

> mi tez pare razy jakis mily ktos grozil kryminalem !! sram na buca jestem w
                          > mannheim i tez mi moga skoczyc
                  • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:15
                    Kuron siedzial 9 lat w pudle za komuny ,wiec dorabianie mu brody jest
                    idiotyzmem ,a jezeli nawet kiedys zwochal sie z bolszewia to szybko mu przeszlo
                    • todundliebe Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:26
                      Znaczy Trocki tez opozycjonista i walczyl z komuna bo musial uciekac z ZSRR.
                      • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:47
                        no wlasnie: a Morel, Wolinska czy Stefan Michnik: tez
                        zasluzeni "opozycjonisci", nieprawdaz?

todundliebe napisał:

> Znaczy Trocki tez opozycjonista i walczyl z komuna bo musial uciekac z ZSRR.
                    • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:36
                      nie zapominaj, ile zla wyrzadzil Kuron Polsce w czerwonym harcerstwie; to, ze
                      potem wszedl w te wewnetrzne pzprowskie rozgrywki to jego problem; to nie zaden
                      swiety (jak chcialaby GW); sam - w 1081 roku "pociagalem" z tego slynnego
                      termosu; dobre whiskey

kolter napisał:

> Kuron siedzial 9 lat w pudle za komuny ,wiec dorabianie mu brody jest
                      > idiotyzmem ,a jezeli nawet kiedys zwochal sie z bolszewia to szybko mu
                      przeszlo
                      • nikodem123 Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:39
                        O Marii Magdalenie tez można by wiele niepochlebnego powiedzieć (chyba była
                        prostytutką - dobrze pamiętam?), tymbardziej że w pierdlu nie siedziała.
                        • silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:48
                          ale sie szczerze nawrocila; tego ani o michniku ani o kuroniu powiedziec nie
                          mozna; wystarczy spojrzec na obraz Tycjana w Ermitazu, zeby zrozumiec roznice
                          miedzy Maria Magdalena, a powyzszymi osobnikami
                          nikodem123 napisał:

> O Marii Magdalenie tez można by wiele niepochlebnego powiedzieć (chyba była
                          > prostytutką - dobrze pamiętam?), tymbardziej że w pierdlu nie siedziała.
                      • kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:40
                        ale 9 lat siedzial ,kazdy sie myli nawet ty broniac watpliwych wartosci
                        gloszonych przez tadka torunskiego
    • lukec Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:18
      Bardzo "dziękuję" panom moderatorom za nieprzepuszczenie mojej WOLNEJ wypowiedzi
      na forum Gazety. Bardzo "dziękuję" wam - którzy NIESTETY wpływacie na
      dengrengolade tej i tak już chorej demokracji, dziękuję bardzo, napewno wasze
      matki i wasi ojcowie byliby z was dumni, chore pionki PiSu i nie tylko. Przykro
      mi, ale tylko takie przekleństwa mi pozostają, bo na taką chołotę w waszym
      wykonaniu nic więcej dodać nic ująć...
    • silesius.monachijski Dosc ciekawa sytuacja z "gloszeniem prawdy" 16.02.06, 00:25
      .
      glownie Karol Mraks
      zycie cale
      prowienencji)
      czym pisal i
      w niemczech
      forme
      wulgaryzacja
      krajach europy
      zydowskiego (w
      sie nad
      najbrutalniejssych form
      Michnik, i
      jedynie to, ze
      wiekszosci
      wzgledzie od
      goebelsowskiej zasadzie:
      .
    • hatteras Wszyscy mamy dosc zwyrodnialca Rydzyka 16.02.06, 00:26
      Zprofanowa? koscio? i wiare katolicka.Zwyrodnialec,ktory zas?ozy? na pogarde i
      potepienie wszystkich uczciwych ludzi!
    • zwalonytrojanski CIekawe ile płaci gazeta 16.02.06, 00:28
      rozgłośni za to że istnieje. Gdyby nie RM to nie miała by racji bytu. (byt
      zawsze kojaży mi się z odbytem-tylko nie widzę związku)
    • qvic Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:29
      pan Rydzyk na szafot !!!!!
    • qvic Rydzyk na szafot 16.02.06, 00:31
      • zwalonytrojanski Re: Rydzyk na szafot 16.02.06, 00:32
        kolega tak jak antysemici sieje nienawiść?!
      • terence Re: Rydzyk na szafot 16.02.06, 00:40
        i co Ci da taka wypowiedź, woda na młyn moherów, myśl , to nie boli
        cholera jak powstrzymać tą sekteeeee???????
    • homosexualista2 Ten Rydzyk to jakiś ANTYCHRYST 16.02.06, 00:36
      NIEDłUGO REWOLUCJE PRZEPROWADZI I WSZYSTKICH NA KRZYZACH BEDZIE WIESZAł ZA
      NIEPOSLUSZENSTWO A SAM BEDZIE SIE PLAWIL W LUKSUSIE!!!!!!!!
    • terence Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:36
      ej co jest , z ankiety wynika że większość nie lubi i nie słucha? toż to woda na młyn moherów... ja słucham , szczególnie wieczorami i mi się NIE PODOBA taka twarz a właściwie ryj Kościoła! to z Bogiem nie ma nic wspólnego, wiara płytka jak naleśnik, nijak nie dajaca się połączyć ze słowami z Nowego Testamentu (znacie się czy się nie znacie?ja czytałem)
      faryzeusze i uczeni w piśmie , biada wam...
      a głowami księży (w kazdym razie niektórych) piekło będzie wybrukowane...
      .........
      "Mundury jak kapłani w Babilonie
      Władzę polityczną wzmacniają nieustannie
      Są bronić jej gotowi wieczorem i rankiem
      Twoją ręką ale swoim pistoletem
      Palec wskazujący podniesiony do góry
      To wzmacnia powagę postury
      I teraz ci powiem mój miły kolego
      To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego!
      Apostołowie Słowo Boże spisali
      Ludzie je zmienili, celom swym poddali
      Podają sobie ręce, ze świata zbrodniarzami
      Naradzają się i knują ponad ludu głowami
      Ja w dniu, kiedy w Boga uwierzyłem
      Członkiem tej instytucji przestać być musiałem
      I teraz ci powiem mój miły kolego
      To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego!
      Na świecie głód, świątyń w brud
      Podróże po całym świecie
      Czy zboże dla głodnych dzieci?
      Politycznie wzrasta, oczy na prawdę zamyka
      Czy ty potrzebujesz takiego pośrednika?
      Bo ja nie potrzebuję takiego pośrednika!

"Święć się Imię Twoje" - mówią
      I Imię Twoje ukrywają
      "Odpuszczamy naszym winowajcom" -
      Win nie odpuszczają
      "Przyjdź Królestwo Twoje" -
      Wcale jego nie czekają"
      Kazik S.
      • terence Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:43
        jeśli nic nie da się zrobić trzeba zacząć się śmiać :)

www.darthrydzyk.com
        • kaczkozerca Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 02:58
          www.darthrydzyk.com - dawno tak sie nie zlałem ze smiechu.... qrwa a myślałem
          że już nie popuszcze... buuhahahhaha

• stmikolajczyk Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:43
      Radio Maryja oraz Ojciec Tadeusz Rydzyk służą Polsce. Wrogowie to jakaś
      agentura w Kościele.
    • vvvitek Pani Anna na antenie (udało jej się dodzwonić ;-) 16.02.06, 00:43
      Może nie na temat, ale tak akurat zauważyłem. Do RM dzwoni wielu słuchaczy i
      regułą jest, że praktycznie każdy się bardzo cieszy że udało mu się po raz
      pierwszy połączć. Wystarczy posłuchać, większość z nich dodzwoniło się po raz
      pierwszy, choć próbowało "od zawsze" (wierne słowa kilku słuchaczy).
      Tymczasem praktycznie codziennie na antenę dodzwania się słuchaczka, pani Anna.
      Pani Anna to swego rodzaju fenomen. Każda jej wypowiedź to słodzenie i
      wazeliniarstwo. Dziś, nawet przed chwilę, wygłaszała peany na temat Radia
      Maryja, jakie to wspaniałe radio, bo zaprasza polityków, umożliwia rzeczową
      dyskuskę, spokojną i EDUKUJE Polaków, którzy przecież niczego nie wiedzą, bo w
      telewizji jak widać jest bagno. Później długa analiza (cotygodniowa) nt. mediów
      i wyższości RM, domorosłe porady na co TV powinna przeznaczyć pieniądze i wywód
      do liberaliźmie, ekipie Rokity i Tuska atakującej wszystko i wszystkich itd. Kto
      ma radio, niech włączy, kabaret! A swoją drogą, pani Anna ma jakieś dziwne
      szczęście do dodzwaniania się. Co na to zwolennicy RM?
      • kolter Re: Pani Anna na antenie (udało jej się dodzwonić 16.02.06, 00:48
        jak ten Rydz to robi ze jest w stanie zmienic glos na kobiecy??moze to jego
        drugie ja !!
      • terence Re: Pani Anna na antenie (udało jej się dodzwonić 16.02.06, 00:55
        hehe chyba wiem która, ale oprócz Pani Ani znalazło by się jeszcze pare stałych aktywistek, niektóre ładnie z kartek jadą propagande...

..........
        www.dartrydzyk.com
    • ak813 A JA MAM DOSYC ZAPOTNIALEGO MICHNIKA 16.02.06, 00:49
      • terence Re: A JA MAM DOSYC ZAPOTNIALEGO MICHNIKA 16.02.06, 00:52
        i masz do tego prawo, idź napisz to na forum Naszego Dziennika albo Radia ma ryja...
        aaa nie możesz bo nie ma...:)

.............
        www.darthrydzyk.com
    • zbyszek2005 Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu nowego? 16.02.06, 00:50
      Proponuję aby poprosić na rozjemcę, doświadczonego, emerytowanego filozofa z
      KUL-u, Ojca Krąpca. Gość zna się na rzeczy i na Eurobiskupach (szczególnie tych
      jeszcze niezlustrowanych). Jego dawniejsze, bogate w doświadczenia z owocnej
      współpracy z komórką bezpieki - Towarzystwem Opieki nad Polonią Zagraniczną -
      "Polonia" kontakty, mogą znów okazać się tu bezcenne. Ojczulek ma przecież
      wielu, namaszczonych przez siebie, spolegliwych i "zasłużonych dla sprawy"
      wykładowców, którzy w mig sprawę ukręcenia łba Radiu Maryja załatwią (co jest
      po myśli eurobiskupiej i Gazety Adasia). Nie takie łby (habilitacje i
      niewygodne dla reżimu PRL profesury), się kiedyś ukręcało.
      • todundliebe Re: Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu now 16.02.06, 00:55
        Z zachowania się naczalstwa GW, wspomaganego przez, caly niemal pookraglostolowy
        układ, (co widczne szczególnie w TV, jeszcze ciagle w lapach
        czerwono-rozowych),wyedukowac można strategie Naszej Partii tj. PO. Tylko ze
        inteligencji na tych lamach jak na lekarstwo, najpierw zostala drastycznie
        przetrzebiona przez Hitlera i Stalina, potem 16 lat prania muzgow, jak pisal
        prof. Kolakowski:”trzeba glosic pewne rzeczy, jeśli partia kaze” bo słusznie
        uwazali, ze pozostawienie tej warstwy społecznej przy zyciu utrudnia podboj masy
        narodu polskiego. Szczescie było już blisko, a tu pojawia się o.Rydzyk i
        niezalezna informacja, wot i caly problem.
        • terence Re: Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu now 16.02.06, 00:58
          tak tak Wy wiecie swoje , a My to spisek okrągłostołowy atakujący wrednie Najwyższego Wspaniałego Jedynego Wszystkowiedzącego Ojca Dyrektora i jego dzieło...
          ciekawy pogląd i jaki głęboki, sam to Pan wymyślił czy w Radiu Ma ryja mówili?
          .........
          www.darthrydzyk.com
          • terence Re: Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu now 16.02.06, 01:00
            tylko bez jazd i ekscytacji ze jestem komuchem albo różowym ciepłym ...
            nie lubie płytkiego myślenia!
        • vvvitek Re: Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu now 16.02.06, 00:58
          > niezalezna informacja, wot i caly problem.

tak, nierzetelna informacja, wot i cały problem.
    • kobieta.ksiadz o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopatu, 16.02.06, 00:55
      ktory zdradzil Poalakow. Kosciol nie moze byc neutralny wobec gigantycznego
      wyzysku, ponizenia i brutalizowania miliardow ludzi przez globalny mafijny
      kapitalizm.
      Viva vita!
      • kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 01:03
        Kosciol przez wieki gnebil ludzi i wyzyskiwal do cna jak mogl ,wiec w jego
        tradycji sa takie orly jak tadek torunski
        • lodz123 Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 02:54
          kolter napisał:

> Kosciol przez wieki gnebil ludzi i wyzyskiwal do cna jak mogl ,wiec w jego
          > tradycji sa takie orly jak tadek torunski

Glupis. Idz do psychiatry. Czy myslis ze Rydzyk albo jakis inny ksiadz zostal
          ksiedzem aby byc bogaty? Czy myslis ze ktos zostaje ksiedzem bo mu
          nawala "zlote gory"?
          Oczywiscie ze nie bo wiekszosc ksiezy nie ma domu, wlasnego samochodu itp.
          • silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:01
            kolter z Mannheim - glowne zdrodlo utrzymania to koszary amerykanskiej armii -
            i tak niczego nie zrozumie; probuje jak moge; ale stopien indoktrynacji
            zaiste "nieziemski"

lodz123 napisał:

> kolter napisał:
            >
            > > Kosciol przez wieki gnebil ludzi i wyzyskiwal do cna jak mogl ,wiec w jeg
            > o
            > > tradycji sa takie orly jak tadek torunski
            >
            > Glupis. Idz do psychiatry. Czy myslis ze Rydzyk albo jakis inny ksiadz zostal
            > ksiedzem aby byc bogaty? Czy myslis ze ktos zostaje ksiedzem bo mu
            > nawala "zlote gory"?
            > Oczywiscie ze nie bo wiekszosc ksiezy nie ma domu, wlasnego samochodu itp.
          • kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:01
            a co na ten temat mowia ,amerykanie ?? ano wedlug ich ankiet wynika ze ponad
            polowa amerykanskich ksiezy traktuje kaplanstwo jako zyskowna prace??
            • silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:05
              podaj konkretne linki; narazie to Twoje gdybanie

kolter napisał:

> a co na ten temat mowia ,amerykanie ?? ano wedlug ich ankiet wynika ze ponad
              > polowa amerykanskich ksiezy traktuje kaplanstwo jako zyskowna prace??
              • kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:08
                akutat jak to czytalem to niemialem neta ,ale to nie dowod ze to klamstwo
                Prawda panie madralo??
                • silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:11
                  znow "cyganisz"; cos Ci sie o uszy obilo, to "walisz na odlew"; a prawdy zadnej
                  w tym nie ma; podobnie jak w newsach GW

kolter napisał:

> akutat jak to czytalem to niemialem neta ,ale to nie dowod ze to klamstwo
                  > Prawda panie madralo??
                  • kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:15
                    czyli wszyscy klamia ,ale ty i twoja tuba z torunia to piewcy prawdy i milosci
                    ,gosciu ja to czytalem kilka lat temu ,wiec niewale na odlew tylko ,pisze co
                    pamietam ,tak samo o twoim przyjacielu benku 16 czytalem w telegazecie w pr1
                    polskiej tv,tez klamia??
                    • silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:21
                      jezeli chcesz polemizowac, to cytuj "sol ziemi"; autor wywiadu z owczesnym
                      kardynalem Ratzingerem to moj dobry znajomy z Monachium; dlatego wiem, ze
                      klamiesz; gazeciarze zawsze przeinaczaja fakty; madry czlowiek to wie; a Ty?

kolter napisał:

> czyli wszyscy klamia ,ale ty i twoja tuba z torunia to piewcy prawdy i milosci
                      > ,gosciu ja to czytalem kilka lat temu ,wiec niewale na odlew tylko ,pisze co
                      > pamietam ,tak samo o twoim przyjacielu benku 16 czytalem w telegazecie w pr1
                      > polskiej tv,tez klamia??
                      • kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:23
                        ty to wogule znasz pol swiata ,wiec moze wez do reki ta ksiazke i sam zobacz co
                        zanotowal twoj kolega!!!ja ja czytalem zbior bzdet !!!
                        • silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:27
                          od godziny lezy "sol ziemi" przede mna; cytuj klamco; sam wiesz, ze klamiesz;
                          poczekam na cytaty; wtedy Ci odpowiem; klamiesz jak gw

kolter napisał:

> ty to wogule znasz pol swiata ,wiec moze wez do reki ta ksiazke i sam zobacz
                          co
                          >
                          > zanotowal twoj kolega!!!ja ja czytalem zbior bzdet !!!
                          • kolter [...] 16.02.06, 03:31
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 02:42
        ile juz wypiles/wypilas? co slowo to blad

kobieta.ksiadz napisała:

> ktory zdradzil Poalakow. Kosciol nie moze byc neutralny wobec gigantycznego
        > wyzysku, ponizenia i brutalizowania miliardow ludzi przez globalny mafijny
        > kapitalizm.
        > Viva vita!
        • bbn777 Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 15:51

> ile juz wypiles/wypilas? co slowo to blad

Niedawno broniles Myszy przed obraza, bo jest kobieta... Teraz sam obrazasz inna
          kobiete. Wiecej tolerancji... Sa takie choroby jak dyslekcja/dysortografia. Nie
          dyskwalifukuja one jednak osob na nie cierpiace od wolnosci wypowiedzi...
          Poza tym - przyczepianie sie do ortografii to cios ponizej pasa.

(tylko nie mysl, ze bronie poziom merytoyczny wypowiedzi...)

Pozdrawiam
    • tmp1 A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 00:56
      Nic nie robią tylko się awanturują. Najpierw dali, a teraz chcą zabrać Ojcu
      Tadeuszowi jego Święte Radio. Wszystko z zazdrości i z zawiści.
      • vvvitek Re: A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 01:04
        Ty, polkatolik, mów za siebie. Bo ja w końcu, po raz pierwszy zaczynam być dumny
        z episkopatu, że zareagował. Późno bo późno ale w końcu jest reakcja. Straty i
        tak już są niepowetowane, bo te kilka milionów słuchaczy to już oderwało się od
        stadka kościoła. Mają swojego pasterza. Tego, który głosi że ma monopol na
        prawdę. Kiedyś za takim jednym też poszły miliony. Teraz pukają co roku do
        waszych domów i rozprawiają o Jehowie. Co będzie za 10 lat? Pewnie zapuka do
        mnie ekipa żeby pogadać o prawdzie.
        • sevho Re: A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 01:09
          jesteś dumny z episkopatu? a jakim prawem episkopat się wtrąca do pluralizmu w
          mediach. Co to u księży ma obowiązywać pogląd polityczny iz mają nie mieć
          takich poglądów. Jak episkopat ma taki punkt widzenia niech otwiera sobie
          radio, albo niech promuje partię PO, ciekawe jaka będą mieli słuchalność ? :)
          Po prostu w konkurencji z Rydzykiem episkopat jest blada du.pa I to jest
          najprawdziwszy jej obraz.
          • vvvitek Re: A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 01:23
            Episkopat nie wtrąca się do pluralizmu w mediach. Bo media kościelne nie rządzą
            się prawami mediów niezależnych. Jeżeli ktokolwiek w koloratce rozprawia o
            religii, musi to robić zgodnie z nauką kościoła, wypracowaną przez wieki.
            Kościół nie zajmuje się polityką, dlatego zachowuje swoją niezależność, działa
            we wszystkich prawie krajach na świecie, jest NIEZALEŻNY. A tu taki Rydzyk
            zacznyna budować katolicką rozgłośnię, silnie spolaryzowaną w prawo w stronę
            PISu, szerzy pod płaszykiem prawdy i patriotyzmu treści sprzeczne z prawdą, bo
            zmanipulowane. Nie dopuszcza na antenie do dyskusji wzsystkich opcji
            politycznych. Czy to nie jest troszkę sprzeczne z wolnością mediów?
            Właśnie w tej chwili słucham:
            "- Dopuszczane są do głosu wszystkie osoby, słuchacze, profesorzy, politycy
            [...] to ogólnopolskie komunikowanie się [...]"
            Jakich "wszystkich"? Audycje nie są na żywo, tylko z kilkusekkundowym
            opóźnieniem służącym wychwyceniu osób politycznie niepoprawnych. Zapraszane są
            osoby wyłącznie kryycznie nastawione do tzw. "liberalizmu", którego pojęcie
            zostało na antenie RM totalnie wypatrzone i jest kojażone dzięki misji
            edukacyjnej RM jako esencja wszelkiego zła na świecie.
            Episkopat nie został stworzony jako konkurencja dla Rydzyka. On był, jest i
            będzie. A Rydzyk zapewne trafi prędzej czy później do podręczników
            socjotechniki, miesięczników o sektach czy jakiejść nowej organizacji, syntezy
            OpusDei, szarej eminencji jakichś nacjonalistycznych mediów i wielkiej
            organizacji ekonomicznej.
      • liberau Re: A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 01:19
        W takiej sytuacji pozostaje Wam przestać być polskimi albo przestać być
        katolikami. Można też pójść śladami O. Tadeusza i pojechać po bandzie - czyli
        wybrać obie opcje na raz.
        • tmp1 Jeszcze przyjdzie koza do woza 16.02.06, 23:05
          liberau napisał:

> W takiej sytuacji pozostaje Wam przestać być polskimi albo przestać być
          > katolikami. Można też pójść śladami O. Tadeusza i pojechać po bandzie - czyli
          > wybrać obie opcje na raz.

Nie Ty będziesz decydować o tym kto jest katolikiem albo Polakiem a kto nie.
          A co do reakcji na pomysły masonerii i unijnych liberałow mających swoich
          przedstawicieli w Episkopacie, to wystarczy jak przestanę chodzić do Kościoła i
          dawać na tacę. Ostatecznie jest zimno, ślisko, a w Kościele ciasno i duszno. Mi
          wystarczy niedzielna msza na Polonii oraz Apel Jasnogórski w TV Trwam. Moją
          parafią jest Rodzina Radia Maryja.
          Jak zacznie im brakować pieniedzy, to się przeproszą z Ojcem Tadeuszem, do
          którego będą szły przekazy z tego co nie poszło na tacę.
          • kolter Re: Jeszcze przyjdzie koza do woza 16.02.06, 23:08
            skoro jest to jedyna kas jaka dostaje tadek od jelonkow to jest ok ,problem
            zaczyna sie kiedy np totalizator daje na te faszystowskie g...kase!!
    • kobieta.ksiadz o. Rydzyk zaczal zagrazac swiatowym mafiom 16.02.06, 01:04
      wiec one zmowily sie z episkopatem, zeby go wykonczyc. Teraz on musi sie
      oddzielic od episkopatu i stworzyc wlasny kosciol. Nie bedzie pierwszym ani
      ostatnim heretykiem w KK. Jesli naprawde bedzie bronil ludzi, oni, jak rowniez
      liczni ksieza za nim pojda, a episkopat bedzie prawil kazania do swoich
      biskupow i pojdzie w tany z globalnym kapitalizmem. Zreszta, on zawsze trzymal
      z tymi u zlobu, a nie z maluczkimi, z ktorych zyl.
      • vvvitek Re: o. Rydzyk zaczal zagrazac swiatowym mafiom 16.02.06, 01:13
        A jaka różnica? Teraz z tymi maluczkimi z których, jak trafnie piszesz, żył,
        trzyma Rydzyk. Bardzo trafnie "z któych żył". Żal mi tych biednych prostych
        ludzi, tak podatnych na socjotechniczne sztuczki, na wmawianie spiskowej teorii
        dziejów. Dlatego trzeba usunąć z kierowania radiem Rydzyka, a radio pozostawić
        bo jest potrzebne. Bo co Rydzyk zrobił dla pojednania, dla krzewienia miłości?
        Same tyrady o liberałach. Zapomniał że te miliony liberałów, oglądających m.in.
        TVN i czytających Wyborczą, to ludzie zdolni do SAMODZIELNEGO myślenia,
        wyedukowani, często dobrzy katolicy. Ojcie, zdobądź się na odwagę i nie
        zasłaniaj Bogiem, skoro tak ciągle na Niego się powołujesz i pomiatasz Jego
        imieniem. Dotąd tylko dość sprytnie podsycasz nienawiść.

> Zreszta, on zawsze trzymal z tymi u zlobu, a nie z maluczkimi, z ktorych zyl.
        • aradian Re: o. Rydzyk zaczal zagrazac swiatowym mafiom 16.02.06, 18:26
          Ciekawa jestem vvvitek czy na równi z tymi, o których wspominasz żal ci milionów
          bezrobotnych,którzy ten stan rzeczy zawdzięczają transformacji,o którą, o
          ironio, walczyli. Gdyby wiedzieli co ich czeka nie wiem czy przypadkiem nie
          woleliby zachować status quo. Czy żal ci milionów żyjących na granicy nędzy,
          głodujących dzieci? Czy Polska ma być tylko dla wybranych? Bo na to obecnie
          wygląda. Koncentrujecie się wokół Rydzyka, a zdaje się nie dostrzegacie znacznie
          poważniejszych zagrożeń. Takie wieczne tematy zastępcze choćby jak rozdmuchiwana
          ptasia grypa. Wake up zanim będzie naprawdę za późno.
    • me-e jaka partie popiera rm...? 16.02.06, 01:10
      ...bo z tego co sie orirentuje to popiera...psl...lpr...samoobrone...pis...nie
      popiera lsd i po...czy gdyby rm popieralo po to by znaczylo -ok...i czy by to
      znaczylo ,ze kosciol musi popierac wszystkich...a w szczegolnosci wrogow
      swoich...rm popiera j/w...tygodnik powszechny... popiera po i lewakow...wiec o
      co w tym wszystkim chodzi...milujmy sie ale popierajmy swoich...roznorodnosc
      pochodzi od samego stworcy...spojzcie na siebie...nawzajem...czy jestescie tacy
      sami...czy mamy byc ...klonami...?
      • frodo12 Re: jaka partie popiera rm...? 16.02.06, 01:17
        Bo trzeba być twardym, ale nie brutalnym...
    • legato11 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 01:17
      stanowcze NIE dla Radia z Twarzą!
      • kobieta.ksiadz Tu nie wazne, kto stoi na czele RM, 16.02.06, 01:22
        wazne, zeby istniala silna organizacja, ktora broni ludzi przez zabojczym
        globalnym kapitalizmem. RM wypelnia proznie prawdziwej partii lewicowej.
        • me-e Re: Tu nie wazne, kto stoi na czele RM, 16.02.06, 01:30
          ...kapitalizm polega...na malych piekarniach...globalizm polega na jednej
          wielkiej piekarni...zachlanosc globalistow...sprowadzi ludzkosc do
          nieszczescia...a w najlepszym przypadku do wspolnego takiego samego myslenia
          pod kara ...za myslenie nie zgodne z poprawnoscia polityczna...wiec globalizm
          smialo mozna nazwac nowoczesnym bolszewizmem...zamiast mundorkow...jednakowo
          wygladajace marchewki zgodnie z norma...gg 0001

kobieta.ksiadz napisała:

> wazne, zeby istniala silna organizacja, ktora broni ludzi przez zabojczym
          > globalnym kapitalizmem. RM wypelnia proznie prawdziwej partii lewicowej.
        • wet3 do "kobieta.ksiadz" 16.02.06, 04:04
          kobieta.ksiadz napisała:

> wazne, zeby istniala silna organizacja, ktora broni ludzi przez zabojczym
          > globalnym kapitalizmem. RM wypelnia proznie prawdziwej partii lewicowej.

Globalny kapitalizm jest czyms potwornym! Ale czy Ty wierzysz w to, ze RM
          spelnia role partii lewicowej??? Co za nonsens!
          Moze dojdzie do tego wtedy gdy dyrektorem RM bedzie ksiadz-samica.
      • czarek1 A ja sluchalem 16.02.06, 05:04
        A ja sluchalem RM i stwierdzam,ze audycje polityczne sa czyms ohydnym, kipiacym
        nienawiscia dow szystkich, ktorzy sie z nimi nie zgadzaja. Ciagle tez zahaczaja
        o Zydow, stwarzajac wrazenei, ze wszelkie zlo w Polsce, to niby ich wina.
        Kroluje w tym neijaki ksiadz prof. Czeslaw Bartnik, wyjatkowo oglupiajacy
        sluchaczy w tym kierunku.
        • wet3 do czarek1 16.02.06, 15:17
          czarek1 napisał:

> A ja sluchalem RM i stwierdzam,ze audycje polityczne sa czyms ohydnym,
          kipiacym
          >
          > nienawiscia dow szystkich, ktorzy sie z nimi nie zgadzaja. Ciagle tez
          zahaczaja
          >
          > o Zydow, stwarzajac wrazenei, ze wszelkie zlo w Polsce, to niby ich wina.
          > Kroluje w tym neijaki ksiadz prof. Czeslaw Bartnik, wyjatkowo oglupiajacy
          > sluchaczy w tym kierunku.

Pisze o rzekomym spelnianiu roli partii lewicowej przez RM. Po przeczytaniu
          Twego postu musze z przykroscia stwierdzic, ze podobnie jak niejaka Wanda
          Wasilewska, odszedles od spraw polskich. Widze ze nie identyfikujesz siebie z
          naszym narodem, jego interesami i uwazasz, mowienie prawdy za cos wrecz
          oglupiajacego i nienawistnego. Smutne to! Postudiuj dokladniej historie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka