tragish Jak można nie lubić czegoś, czego się nie zna???! 15.02.06, 23:55 ten sondaż bardzo dobrze obrazuje sytuację. WIększość ludzi ,którzy głośno wyrażają dezaprobatę dla Radia M. tak naprawdę w ogóle go nie zna. Całą wiedzę na temat tego o czym mówi się w radiu czerpią z Gazety. Ale nawet jeśli.... to NIE MA OBOWIĄZKU LUBIENIA RADIA MARYJA!!!!!!!!!! Nie lubisz -> nie słuchasz, proste??? .... ALE DLACZEGO NIENAWIDZISZ???? Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Jak można nie lubić czegoś, czego się nie zna 16.02.06, 00:11 tragish napisał: > > ten sondaż bardzo dobrze obrazuje sytuację. WIększość ludzi ,którzy głośno > wyrażają dezaprobatę dla Radia M. tak naprawdę w ogóle go nie zna. Całą wiedzę > na temat tego o czym mówi się w radiu czerpią z Gazety. > > Ale nawet jeśli.... to NIE MA OBOWIĄZKU LUBIENIA RADIA MARYJA!!!!!!!!!! > > Nie lubisz -> nie słuchasz, proste??? .... ALE DLACZEGO NIENAWIDZISZ???? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36885139&a=36890529 Odpowiedz Link Zgłoś
zwalonytrojanski To że polski Episkopat 15.02.06, 23:55 przestał być już instytucją chrześcijańską to widać. Pytanie tylko jaką jest? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Ustalmy jedno. Episkopat ma dosc, czy GW 15.02.06, 23:56 chcialaby zeby mial dosc ;) Bo w teksty GW o RM to wierze tak jak w teksty Trybuny Ludu o np. radomskich warcholach ... I to by bylo na tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Episkopat jak komuchy? 15.02.06, 23:59 Czyli teksty episkopatu o RM to też jakby teksty komuchów o "radomskich warchołach"?! Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Oddziel tekst od komentarza ..... Zreszta takie 16.02.06, 00:04 mieszanie w materialach dziennikarskich uznawane za dosc spore naduzycie jest nagminnie stosowane przez GW. Nie mowie juz o tym, ze GW jakos nie przeszkadza, gdy ich "nadworni" hierarchowie odnosza sie wprost do polityki ...... ;) nikodem123 napisał: > Czyli teksty episkopatu o RM to też jakby teksty komuchów o "radomskich > warchołach"?! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Oddziel tekst od komentarza ..... Zreszta tak 16.02.06, 00:08 No to może powiesz nam, jakie według Ciebie jest stanowisko episkopatu wobec RM? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Widzisz tekstu nie czytalem i w przeciwienstwie do 16.02.06, 00:15 "dziennikarzy" z GW nie bede wyciagal wnioskow z im wygodnie zacytowanych fragmentow tego tekstu. Wiec nie nie powiem Ci jak oceniaja wedlug mnie. Ogolnie co do samego tematu Episkopat i RM to wiadomo, ze sa podzialy - wiec .... I co do samego sedna albo jakiekolwiek mieszanie sie w kosciola w polityke uwazamy ze be, albo jestesmy hipokrytami (jak GW), ze jak tajkie mieszanie sie idzie to po naszej mysli to takie mieszanie sie jest cacy ..... nikodem123 napisał: > No to może powiesz nam, jakie według Ciebie jest stanowisko episkopatu wobec RM > ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Widzisz tekstu nie czytalem i w przeciwienstw 16.02.06, 00:32 No proszę, nie wiesz co episkopat napisał do redemptorystów! A tak chciałem zauważyć, że to właśnie GW trzyma niezmienny pogląd, że Kościoł od polityki powinien trzybać się bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:37 Ale sie usmialam. Te 74% juz bardziej skompromitowac sie nie moglo! To jest przyznanie sie, do braku samodzielnego myslenie, i lenistwa umyslowego. Hahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:44 Myzso, jaka jest "prawda" gw niech zaswiadzczy ponizszy link; nie ma sie juz czemu dziwic; . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36885139&a=36894696 mysz_polna5 napisała: > Ale sie usmialam. Te 74% juz bardziej skompromitowac sie nie moglo! > > To jest przyznanie sie, do braku samodzielnego myslenie, i lenistwa umyslowego. > > Hahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:51 silesius.monachijski napisał: Mnie nie musisz przekonywac. Mam oczy szeroko otwarte. Oprocz zmartwienia GW, ze Episkopat ma dosyc ojca Rydzyka, to jeszcze ubolewa, ze Nasz Dziennik bedzie rozdawany w samolotach LOT-u, zamiast Trybuny Ludu. GW, cholernie troszczy sie o nasze mozgi, a efektem tego jest ten wynik ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM. Poezja ;))))))))))))))))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:54 powinnismy te "poezje" ujac w czdzyslow; napisalem wczesniej, ze ten "news" w GW ma zwiazek z obawa czesci srodowisk koscielnych przed lustracja; stad tez i ten "przeciek" do mediow; mi jest przykro Myszo, bo to Twoj i moj Kosciol; a ks.tow. Boniecki od razu przyklasnal; zenada mysz_polna5 napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > > > Mnie nie musisz przekonywac. Mam oczy szeroko otwarte. > > Oprocz zmartwienia GW, ze Episkopat ma dosyc ojca Rydzyka, to jeszcze ubolewa, > ze Nasz Dziennik bedzie rozdawany w samolotach LOT-u, zamiast Trybuny Ludu. > > GW, cholernie troszczy sie o nasze mozgi, a efektem tego jest ten wynik ankiety > : > 74% nie slucha i nie lubi RM. Poezja ;))))))))))))))))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 00:58 silesius.monachijski napisał: > powinnismy te "poezje" ujac w czdzyslow; napisalem wczesniej, ze ten "news" w > GW ma zwiazek z obawa czesci srodowisk koscielnych przed lustracja; stad tez i > ten "przeciek" do mediow; mi jest przykro Myszo, bo to Twoj i moj Kosciol; a > ks.tow. Boniecki od razu przyklasnal; zenada Jest mi przykro. Ale uwazam, ze Kosciol powinien przez to przejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:09 bez lustracji nie przejdzie Myszo; rozumiem to ja, i rozumieja Kaczynscy; stad tez i ta polaryzacja i niewybredne staki na RM (takze - niestety z udzialem polskiego duchowienstwa); ks. Zaleskiego z Krakowa znam, bo i mi pomagal, gdy - raz po raz - zamykano mnie na 48 godzin w prlowskim "pierdlu". Smutne, ze to wlasnie on musi dopominac sie w kurii krakowskiej o sprawiedliwosc, a niektorzy "duchowni" dorabiaja mu "rogi". Moze nie do konca mnie zrozumiesz, ale mnie to strasznie boli; kogos, kto sluzyl do Mszy u ks.biskupa Pietraszki, u ks. Plonki i u ks. Tischnera; to nie tak drodzy hierarchowie! RM broni resztek tego, co w ostatnich 16 latach udalo sie uratowac; jest mi niezmiernie przykro, bo to nie chodzi o GW, ale o "moj Kosciol"! mysz_polna5 napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > powinnismy te "poezje" ujac w czdzyslow; napisalem wczesniej, ze ten "new > s" w > > GW ma zwiazek z obawa czesci srodowisk koscielnych przed lustracja; stad > tez > i > > ten "przeciek" do mediow; mi jest przykro Myszo, bo to Twoj i moj Kosciol > ; a > > ks.tow. Boniecki od razu przyklasnal; zenada > > > Jest mi przykro. Ale uwazam, ze Kosciol powinien przez to przejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:05 jesteś tym zawiedziony ??? bo mnie to wcale nie dziwi ------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:09 z tym naszym dzienikiem to przesada w samolotach ,ludzie zaczna czytac co im kosciol szykuje za meki w piekle i latac przestana! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:14 co Ty gadasz! latalem lotem czesto - ostanio mi "nie pasi"; tam masz glownie do wybotu gw i rzepe, a z tygodnikow polityke i wprost; nd to bedzie chyba z 5 % oferty kolter napisał: > z tym naszym dzienikiem to przesada w samolotach ,ludzie zaczna czytac co im > kosciol szykuje za meki w piekle i latac przestana! Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:07 mysz_polna5 napisała: > Ale sie usmialam. Te 74% juz bardziej skompromitowac sie nie moglo! > > To jest przyznanie sie, do braku samodzielnego myslenie, i lenistwa umyslowego. > > Hahahahahaha! Jejku... ile razy trzeba to powtarzac? nie slucham nie rowna sie nie sluchalem nigdy... Ale taki wniosek wymaga MYSLENIA... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:17 co Ty gadasz? ludzie rm wogole nie czytaja; pisza co gw zasugeruje; kiedy ostatni raz sluchales rm czy czytales nd? pewnie nigdy; w tym caly problem: gw chce byc wyrocznia: jak ta Pytia w delfach; czy michnik tez siedzi na trojnogu? bbn777 napisał: > mysz_polna5 napisała: > > > Ale sie usmialam. Te 74% juz bardziej skompromitowac sie nie moglo! > > > > To jest przyznanie sie, do braku samodzielnego myslenie, i lenistwa umysl > owego. > > > > Hahahahahaha! > > Jejku... ile razy trzeba to powtarzac? nie slucham nie rowna sie nie sluchalem > nigdy... > Ale taki wniosek wymaga MYSLENIA... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:19 bbn777 napisał: > Jejku... ile razy trzeba to powtarzac? nie slucham nie rowna sie nie sluchalem > nigdy... > Ale taki wniosek wymaga MYSLENIA... Nie ratuj "MYSLENIA" wlasnego, bo wywijasz szpagat :)))))))) Czas terazniejszy: nie slucha i nie lubi. Czasz przeszly: sluchalem i nie lubie. To nie ja ukladalam te ankiete. A dziwnie jestem pewna, ze ci najwieksi krytykani, to: "nie slucha i nie lubi" Hahahahaha Procent sie zwikasza :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:22 Procent im sie zwieksza po wypiciu odpowiedniej ilosci "procentow"; to typowa komunistyczna przypadlosc; a i szef tejze gazety moglby cos na ten temat powiedziec; . pozdrawiam Myszo mysz_polna5 napisała: > bbn777 napisał: > > > Jejku... ile razy trzeba to powtarzac? nie slucham nie rowna sie nie sluc > halem > > nigdy... > > Ale taki wniosek wymaga MYSLENIA... > > > Nie ratuj "MYSLENIA" wlasnego, bo wywijasz szpagat :)))))))) > Czas terazniejszy: nie slucha i nie lubi. > Czasz przeszly: sluchalem i nie lubie. > To nie ja ukladalam te ankiete. A dziwnie jestem pewna, ze ci najwieksi > krytykani, to: "nie slucha i nie lubi" Hahahahaha > > Procent sie zwikasza :))))))))))))) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:23 Silesius i Myszka maja sie ku sobie,fuj jakie paskudne beda z tego dzieci!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:31 zmartwie Cie; nawet nie wiem, kim Mysza jest; i nie dociekam; jej obecnosc tutaj jest na takiej samej zasadzie, jak moja: wyglaszamy swoje poglady; a ze cie czesto zgadzamy? coz w tym zdroznego? ona ma swoje zycie, a ja moje kolter napisał: > Silesius i Myszka maja sie ku sobie,fuj jakie paskudne beda z tego dzieci!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:34 i nikt tego nie kwestjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:41 wiec dlaczego piszesz glupoty o "wspolnych dzieciach"? obrazasz Mysze; po co tego rodzaju prymitywna "polemika"? niech Mysza sama powie, co chce powiedziec! kolter napisał: > i nikt tego nie kwestjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:42 ja jako wierny kibic twych dziel wpadlem w ten sam ton obracania kota ogonem i tak sobie pisze poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:46 ale Mysza to kobieta; wiec uszanuj jej uczucia kolter napisał: > ja jako wierny kibic twych dziel wpadlem w ten sam ton obracania kota ogonem i > tak sobie pisze poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:50 silesius.monachijski napisał: Sil. dziekuje. Ale zakonczmy ten temat :))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:52 Masz racje: wole Twoje komentarze, niz smieszne dyskusje i "wycieczki osobiste"; mysz_polna5 napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Sil. dziekuje. Ale zakonczmy ten temat :))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:56 wolisz jej komentarze ,niz smieszne dyskusje ,ale jakos mi non top odpisujesz!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:57 probowalem cie nawrocic na zdrowy rozsadek; widze, ze to niemozliwe; wiec i ja sie poddaje kolter napisał: > wolisz jej komentarze ,niz smieszne dyskusje ,ale jakos mi non top odpisujesz!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:01 uwazasz ze ,sluzenie kosciolowi katolickiemu jest czyms rozsadnym ,a antyklerykalizm nie?? znam wielu co glosowalo na SLD w poprzednich wyborach ,a w tych juz nie i jako jedyny powod podawali to ze SLD z klerem sie za mocno obwachuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:09 glosuj na kogo chcesz, i rob co chcesz; to prawo demokracji; nie obrazaj jednak tych, ktorzy glosowali inaczej, i inaczej postrzegaja rzeczywistosc; ich prawo - podobnie, jak Twoim prawem jest sie z nimi nie zgadzac; mierzi mnie, ze probujesz ze mna (czy z Mysza) polemizowac, poslugujac sie gotowymi "fiszkami" GW: sam siebie osmieszasz; zacznij myslec samodzielnie i nie uzywaj inwektyw: wtedy staniesz sie partnerem do dyskusji; narazie brniesz w schematy tzw. "myslenia" narzucone przez GW: to Twoja zguba kolter napisał: > uwazasz ze ,sluzenie kosciolowi katolickiemu jest czyms rozsadnym ,a > antyklerykalizm nie?? znam wielu co glosowalo na SLD w poprzednich wyborach ,a > w tych juz nie i jako jedyny powod podawali to ze SLD z klerem sie za mocno > obwachuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:15 o przganial kociol garkowi ,znalazl sie ten tolerancyjny !!,ale napewno dla tego klechy gwalciciela jakos tam na tym forum nie brylowales ,tylko bardzo( tolerancyjny ) post pusciles ze to nie byl ksiadz a czlonek lamdy ,twoja tolerancja to kler ,pis i twoj wrodzony ksiezowski antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:24 niczego nie rozumiesz (jak zwykle); nie bronilem ksiedza, ktory popelnil zbrodnie (jezeli zarzuty sie potwierdza: molestowanie nieletnich to dla mnie zbrodnia), a jedynie nasmiewalem sie z tego "newsa" Wyborczej; a to, ze srodowiska homoseksualne sa uwazane za najbardziej podejrzane - jezeli chodzi o molestowanie nieletnich - to nie moj wymysl; to statystyki o tym mowia; stad tez i moja prowokacja w tym wzgledzie; tym bardziej, ze - jak podaja oficjalne zrodla niemieckie - wsrod homoseksualistow wzrosla liczba zakazen wirusem HIV (w stosunku do roku 2004) o ponad 60 %; nie zrozumiales kontekstu: to Twoj, a nie moj problem kolter napisał: > o przganial kociol garkowi ,znalazl sie ten tolerancyjny !!,ale napewno dla > tego klechy gwalciciela jakos tam na tym forum nie brylowales ,tylko bardzo( > tolerancyjny ) post pusciles ze to nie byl ksiadz a czlonek lamdy ,twoja > tolerancja to kler ,pis i twoj wrodzony ksiezowski antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:32 ale w rydzyjku nie uslyszysz ,ze w USA robi sie anonimowe ankiety z ksiedzami z ktorych wynika ze ponad 30% amerykanskich ksiezy to homoseksualisci ,a 50% amerykanskich ksiezy to ateisci ,w TV trwam nie mowia ze kosciol wyplacil juz ponad miliard $ za molestowanie dzieci!!a czemu ty taki prawy nie protestujesz kiedy do polski ma przyjechac milosnik pedofili benek wasz nowy papiez , on jest w jednej ze spraw o pedofilie osarzany o to ze dopomogl w ukryciu conajmniej 3 aktow molestowania,nawet watykan w tej sprawie dowiadywal sie w departamencie stanu bo bali sie ze godo USA jak noriege w kajdankach przywiaza Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:36 nie wiem, czego Cie nauczyli w Twoim Mannheim: Benedykt XVI (kardynal Ratzinger) to jeden z najwiekszych wrogow pedofilii; to on zwrocil uwage JP II na ten problem w Kosciele; poczytaj, posluchaj, przeanaliuj, a potem pisz; natazie "pleciesz" kolter napisał: > ale w rydzyjku nie uslyszysz ,ze w USA robi sie anonimowe ankiety z ksiedzami z > > ktorych wynika ze ponad 30% amerykanskich ksiezy to homoseksualisci ,a 50% > amerykanskich ksiezy to ateisci ,w TV trwam nie mowia ze kosciol wyplacil juz > ponad miliard $ za molestowanie dzieci!!a czemu ty taki prawy nie protestujesz > kiedy do polski ma przyjechac milosnik pedofili benek wasz nowy papiez , on > jest w jednej ze spraw o pedofilie osarzany o to ze dopomogl w ukryciu > conajmniej 3 aktow molestowania,nawet watykan w tej sprawie dowiadywal sie w > departamencie stanu bo bali sie ze godo USA jak noriege w kajdankach przywiaza Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:42 taki z niego wrog ze az bal sie z watykanu wyjechac,???co ty certolisz to wlasnie ten pan w 2001 podpisal papierek z ktorego jasno wynika ze biskupi maja ukrywac przez minimum 10 lat dokumenty dotyczace pedofili!! no tak ,ale pewno Michnik o tym pisal wiec to klamstwo, a znasz ksiazke Ratzingera sol ziemi ?? w ktorej to jasno wyznaje ze kosciol mial kiedys swoje bzrdele ,na pytanie dzienikarza odpowiedzial ze tak to prawda bo my lubimy miec wszystko poukladane!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 02:55 jestes miernym interlokutorem; co Ty wiesz na temat "Soli ziemi"? To co Bild albo Spiegel napisal? czytales cala ksiazke (wywiad)? nie, i taki jest poziom Twoich replik: pomieszany Bild ze Spieglem; kolter napisał: > taki z niego wrog ze az bal sie z watykanu wyjechac,???co ty certolisz to > wlasnie ten pan w 2001 podpisal papierek z ktorego jasno wynika ze biskupi maja > > ukrywac przez minimum 10 lat dokumenty dotyczace pedofili!! no tak ,ale pewno > Michnik o tym pisal wiec to klamstwo, a znasz ksiazke Ratzingera sol ziemi ?? > w ktorej to jasno wyznaje ze kosciol mial kiedys swoje bzrdele ,na pytanie > dzienikarza odpowiedzial ze tak to prawda bo my lubimy miec wszystko > poukladane!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 03:04 idz do byle jakiej katolickiej czytelni i tam spojrz do soli ziemi dla ulatwienia dodam ci madralo ze jest to mniejwiecej napisane pomiedzy 80 a 90 stonami!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 03:05 Jakies 6-7 lat temu mialem to cos jako lekture bo lubie wiedziec ,co tak wrog pisze Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:50 daj mi jej maila to kwiaty przesle ,no dobra jezeli ja urazilem to Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:48 kolter napisał: > ja jako wierny kibic twych dziel wpadlem w ten sam ton obracania kota ogonem i > tak sobie pisze poprostu Poniewaz mialam juz doswidaczenie z twoim wywracaniem kota ogonem, wiec nie spodziewaj sie, ze bede z toba polemizowala. Wywracaj sobie co chcesz, nawet wlasne galy ~ ale mnie do tego nie mieszaj! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 01:51 to ja cie przepraszam a ty znow skaczesz do bicia!! Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Wyniki ankiety: 74% nie slucha i nie lubi RM 16.02.06, 15:30 mysz_polna5 napisała: > Nie ratuj "MYSLENIA" wlasnego, bo wywijasz szpagat :)))))))) > Czas terazniejszy: nie slucha i nie lubi. > Czasz przeszly: sluchalem i nie lubie. > To nie ja ukladalam te ankiete. A dziwnie jestem pewna, ze ci najwieksi > krytykani, to: "nie slucha i nie lubi" Hahahahaha Widzisz - jak dla mnie "nie slucham, nie lubie" brzmi jednoznacznie - nie ma tam nic o czasie przeszlym tam nie ma. Chyba, ze z gory zakladasz, ze Twoi rozmowcy na tym forum to debile i nie potrafia czytac, sluchac, oceniac i wyciagac wlasnych wnioskow. Ale jezeli tak jest to cala dyskusja jest bezcelowa i swiadczy to tylko o Twoim poziomie. Poza tym - nawet jezeli ktos nie slucha i nigdy nie sluchal, to rowniez moze nie lubiec. Bo z RM nie da sie nie zetknac. A taki kontakt, bardzo czesto przelotny, moze pozostawic zle wrazenie. Nie musze zazywac narkotykow, zeby wiedziec ze ich nie lubie, prawda? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No coz to radze jedynie lekture GW z tzw. 16.02.06, 00:38 zrozumieniem. Czyli nie tylko czytaj, ale i rozumiej co pisza :) A co do tekstu Episkopatu - rozumiem, ze go dokladnie przestudiowales ???? :) nikodem123 napisał: > No proszę, nie wiesz co episkopat napisał do redemptorystów! > > A tak chciałem zauważyć, że to właśnie GW trzyma niezmienny pogląd, że Kościoł > od polityki powinien trzybać się bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Jaka pouczająca ankieta !!! 16.02.06, 00:00 Oj, potknęła się gazeta. Takie ciekawe wnioski z ankiety niechcący się pojawiły... no, no. Oczywiście ankiety tradycyjnie tendencyjnej, bo nie ma opcji że ktoś słucha ale nie jest ani lubiący ani nie lubiącym, bo robi to w celach informacyjnych a nie afirmacyjnych. Jak większość słuchacyz rózneych stacji. Otóż znakomita większość głosujących NIE ZNA i NIE LUBI tego radia Ja powiem więcej. Daje sobie łeb uciąć że conajmniej 85% zaciekłych krytyków tego radia nigdy nie miało okazji go wysłuchać, ani jednego programu czy audycji w nim emitowanego. A swoje "opinie" i stanowisko opiera na "informacjach" dostarczonych np. przez gazetę wyborczą czy inne medium. Któremu oczywiście bezgranicznie ufa. A ja sugeruję wszysktim krytykom jak i neutralnym, żeby przed wyrażeniem opini, pozytywnej bądź negatywnej, zdobyli się choć na minimum wysiłku i spróbowali choć jednej audycji/dyskusji posłuchać. Najciekawsze są chyba wieczorem. Warto przecież mieć w miarę uzasadniony pogląd i skonfrontować czy to co piszą / mówią inne media ma jakieś podstawy i oparcie w rzeczywistości. Tym bardziej że wisiłek minimalny. W też sobie uświadomić że takie bezgraniczne zaufanie nawet tak "znamienitemu autorytetowi moralnemu" ;) jak gazeta wyborcza często prowadzi na manowce. I przez wiele lat tkwi się w nieswiadomości swoich pochopnych sądów. Jest wiele mediów, i warto sobie czasem zdywersyfikować (modne ostanio słowo) źródła informacji. Tak na wszelki wypadek, bo jak wiadomo dzisiaj ufać można tylko sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Jaka pouczająca ankieta !!! 16.02.06, 00:07 I to jest problem, o. Rydzyk zlamal monopol na informacje. Grzech i zbrodnia, jedyna sprawdzona metoda na takiego wroga postepu to kamuszek do nog i do Wiselki. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Jaka pouczająca ankieta !!! 16.02.06, 00:12 Nie, jest jeszcze inna metoda! Namówić sprzedajny, polski Kościoł katolicki do jego krytyki! Wtedy te sługusy lewactwa - Kościól katolicki pokąsa proroka Rydzyka. "Sprzedajny Kościół katolicki" - to oczywiście sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
piezo1 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:02 Oj, nie poradzą sobie... Różnica między polskim Kościołem i rydzykowym Kościołem jest = róznicy między Kościołem katolickim, jako całością, a owym Kościołem polskim. To tak, jakby polski kler nie popierał faktycznie jednej, rządzącej partii. Od lat antyklerykałowie twierdzą, że klerowi zawsze najbliżej do ugrupowania zwycięskiego - dziś więc do PiS. Bolesne dla kleru jest tylko to, że w wyniku działania Rydzyka tak bardzo wyraźnie i niepodważalnie to widać. Przecież, broń Boże!, jeszcze naród się ocknie i zbuntuje - jak na zachodzie - i kler nie będzie dłużej ulgowo traktowany przez sądy! Odpowiedz Link Zgłoś
liberau Episkopat ma dość komuchów i ubeków u Rydzyka? 16.02.06, 00:07 Ciekawe gdzie się teraz chłopaki z NKWD i od tow. Moczara zadekują, jak trzeba się będzie wynosić z Radyja? Gdzie znajdą pracę redaktorzy fasadowych, PZPR-owskich szmatławców pesudo-katolickich, pracujących obecnie dla O. Tadeusza Rydzyka? Szanowny Episkopacie - trochę więcej miłości bliźniego! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Religia nie ma nic do szukania w polityce. 16.02.06, 00:08 rydzyk chyba oglosi sie Mesjaszem Odpowiedz Link Zgłoś
piezo1 Re: Religia nie ma nic do szukania w polityce. 16.02.06, 00:13 No, to akurat, co w tytule, wynika ze słów ewangelicznego Jezusa. Ale Kościół kat. NIE OPIERA SIĘ NA Biblii TYLKO NA INNEJ KSIĘDZE - Katechizmie. Więc ma prawo, m.in., mieszać się do polityki. Choć, gdy czyni to zbyt wyraźnie to tałatajstwo może się zorientować: Ocho! Kler odgórnie olewa Biblię. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:17 www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70091,3164561.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:35 co zabolalo ze twego brata z zakonu maja dosc i walisz tematy zastepcze Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:39 To jeszcze jeden "temat zastepczy"; i co ty na to? 3 razy znikalem z forum za to; cenzura w gw? nie do pomyslenia! . na lamach GW; ciagle napasci na RM, o. Ryzdyka, i najbardziej chamskie komentarze sa tolerowane; a oto moj post, ktoty juz 3-krotnie "znikal" z watku "IPN oczernia Kuronia"; . partie komunistyczna zalozyli zasymilowani zydzi niemieccy, glownie Karol Mraks syn Herszela, ktory wprawdzie oficjalnie glosil komunizm, zas zycie cale darmozjadowal za pieniadze fryderyka engelsa (o podobnje prowienencji) posiadacza fabryk w manchesterze; wogole ciekawy faktem jest (o czym pisal i Kolakowski w glownych nurtach mrksizmu), ze czesc zasymilizowanej w niemczech mlodziezy zydowskiej dostrzegala w tw "klasie robozniczej" jakas forme kolektywnego mesjasza, tak bardzo przeciez oczekiwanego; wulgaryzacja tej "wiary" bylo przejecie po II wojnie swiatowej wladzy w wielu krajach europy srodkowej przez chamskie w istocie grupy "komunizujacego" plebsu zydowskiego (w zadnym wypadku ludzie pokroju Wiesenthala, Rubinsteina czy Slonimskiego: jezeli chodzi o Polske), ktore za cel glowny postawily sobie pastwienie sie nad etniczna wiekszoscia w tych krajach, nie stroniac od najbrutalniejssych form fizycznej przemocy. Z takiego srodowiska wywodza sie i Kuron i Michnik, i Blumsztajn. Nie mam ochoty tego watku dalej ciagnac: oburza jedynie to, ze srodowiska te niczego sie nie nauczyly, i dalej probuja narzucac wiekszosci spoleczenstwa swoja zaklamana wizje historii. Nie roznia sie w tym wzgledzie od wloskich i niemieckich neofaszystow. I folguja starej goebelsowskiej zasadzie: klamstwo powtarzane 10 razy staje sie prawda . czyli jak to jest: RM mozna opluwac do woli, a proba przedstawienia pewnej sytuacji, w ktora byl uwiklany "swiety" GW, Jacek Kuron musi byc calkowicie kasowana? i To ma byc "wolnosc opninii" w rozumieniu GW? gratuluje na lamach GW; ciagle napasci na RM, o. Ryzdyka, i najbardziej chamskie komentarze sa tolerowane; a oto moj post, ktoty juz 3-krotnie "znikal" z watku "IPN oczernia Kuronia"; . partie komunistyczna zalozyli zasymilowani zydzi niemieccy, glownie Karol Mraks syn Herszela, ktory wprawdzie oficjalnie glosil komunizm, zas zycie cale darmozjadowal za pieniadze fryderyka engelsa (o podobnje prowienencji) posiadacza fabryk w manchesterze; wogole ciekawy faktem jest (o czym pisal i Kolakowski w glownych nurtach mrksizmu), ze czesc zasymilizowanej w niemczech mlodziezy zydowskiej dostrzegala w tw "klasie robozniczej" jakas forme kolektywnego mesjasza, tak bardzo przeciez oczekiwanego; wulgaryzacja tej "wiary" bylo przejecie po II wojnie swiatowej wladzy w wielu krajach europy srodkowej przez chamskie w istocie grupy "komunizujacego" plebsu zydowskiego (w zadnym wypadku ludzie pokroju Wiesenthala, Rubinsteina czy Slonimskiego: jezeli chodzi o Polske), ktore za cel glowny postawily sobie pastwienie sie nad etniczna wiekszoscia w tych krajach, nie stroniac od najbrutalniejssych form fizycznej przemocy. Z takiego srodowiska wywodza sie i Kuron i Michnik, i Blumsztajn. Nie mam ochoty tego watku dalej ciagnac: oburza jedynie to, ze srodowiska te niczego sie nie nauczyly, i dalej probuja narzucac wiekszosci spoleczenstwa swoja zaklamana wizje historii. Nie roznia sie w tym wzgledzie od wloskich i niemieckich neofaszystow. I folguja starej goebelsowskiej zasadzie: klamstwo powtarzane 10 razy staje sie prawda . czyli jak to jest: RM mozna opluwac do woli, a proba przedstawienia pewnej sytuacji, w ktora byl uwiklany "swiety" GW, Jacek Kuron musi byc calkowicie kasowana? i To ma byc "wolnosc opninii" w rozumieniu GW? gratuluje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36885139&a=36894696 kolter napisał: > co zabolalo ze twego brata z zakonu maja dosc i walisz tematy zastepcze Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:46 Gowno mnie teraz obchodzi kiedy komuna powstala ,mnie interesuje tylko to ze nasi Biskupi z reka w nocniku sie budza,dobrze im tak chcieli miec swoj glos ,a maja glos ksenofoba ,zydozercy i naciagacza wdow i biednych!! amen Bracie Silesiusie ,mnie tak naprawde interesuje jaki kpopr sutanny i czy innego tam worka pokutnego nosisz !!!!bo tylko klecha moze tak drugiego klechy bronic Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:51 widzisz, klecha nie jestem, ale ani Twoich postow nie wycinam, ani nie zglaszam do wycinania; a jednak to ma znaczenie; to co stalo sie po wojnie z KK ma duzy zwiazek z tym co napisalem o genezie wprowadzania komunistycznych porzadkow w Polsce; teraz slucham RM: nadaja piekna piosenke z repartuaru "Piwnicy pod Baranami": "Grajmy Panu na harfie, grajmy Panu na cytrze"; to nie jest tak "glupio proste", jak zdaje sie sugerowac "News" GW; i te wyniki: ponad 70 % oglasza, ze nie slucha RM i radia nie lubi; kto tutaj z siebie robi idiote? kolter napisał: > Gowno mnie teraz obchodzi kiedy komuna powstala ,mnie interesuje tylko to ze > nasi Biskupi z reka w nocniku sie budza,dobrze im tak chcieli miec swoj glos ,a > > maja glos ksenofoba ,zydozercy i naciagacza wdow i biednych!! amen Bracie > Silesiusie ,mnie tak naprawde interesuje jaki kpopr sutanny i czy innego tam > worka pokutnego nosisz !!!!bo tylko klecha moze tak drugiego klechy bronic Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:58 no tak a mowili w rydzyjku ze biskupi dopatrzyli sie niejasnosci w rejestracji TV Trwam ,wlasnie cos takiego mi mignelo przed oczyma. a mowili moze w rm o tym zboczonym panu w czarnej kiece ktory molestowal dziecko .takich newsow tam niema ,bo jest to tylko rydzyjko do siania nienawisci i do podawania nr kont dla jeleni!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:02 poroza tez nie posiadam, wiec pudlo; prawda jest - o czym napisalem w jednym z postow w dyskusji z fritzem powyzej, ze czesc KK boi sie lustracji; PiS jest zdecydowany pojsc na calego, i co poniektorzy (niestety) czlonkowie Episkopatu bardzo sie przestraszyli; zas GW powinna sie zajac swoja totalitarna zaiscie "ideologia politycznej poprawnosci"; dyskusja na ten temat byla juz w rzepie i we wprost; GW tematu unika; moj post na temat genezy rzadow komunistow w Polsce po czesci tego dotyczyl; rozumiem: to temat wielce niewygodny kolter napisał: > no tak a mowili w rydzyjku ze biskupi dopatrzyli sie niejasnosci w rejestracji > TV Trwam ,wlasnie cos takiego mi mignelo przed oczyma. a mowili moze w rm o tym > > zboczonym panu w czarnej kiece ktory molestowal dziecko .takich newsow tam > niema ,bo jest to tylko rydzyjko do siania nienawisci i do podawania nr kont > dla jeleni!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:06 jak mnie pamiec nie myli na samym poczatu tej tak zwanej demokracji glosno bylo o tym ze solidarnosciowy wiceminister zdaje sie Kozlowski(niepamietam nazwiska)dal glempowi akta kilku tysiecy ksiezy ,choc niepamietam czy akurat byli to kapusie ,czy ofiary!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:25 kozlowski zasluzyl sie glownie tym, ze wpuscil michnika w akta bezpieki (znana sprawa); a ten zrobil "co uwazal za stosowne"; nie bylo po temu zadnych podstaw prawnych; po prostu "aurorytet" Michnik sam ocenil, co trzeba zniszczyc, a co warto zachowac; nie zauwazyl teczki swojego przyjaciela Maleszki, i to byl blad kolter napisał: > jak mnie pamiec nie myli na samym poczatu tej tak zwanej demokracji glosno > bylo o tym ze solidarnosciowy wiceminister zdaje sie Kozlowski(niepamietam > nazwiska)dal glempowi akta kilku tysiecy ksiezy ,choc niepamietam czy akurat > byli to kapusie ,czy ofiary!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:29 Ten kozlowski zostal mi w pamieci bo do pracy wozili go tytanowym mercem a jego szef w tym czasie kiszczak peugeotem 205 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:32 troche Ci sie pomylilo; Kozlowski sam byl szefem MSW - po odejsciu Kiszczaka; i to on wpuscil "lisa" Michnika do "kurnika" archiwow MSW kolter napisał: > Ten kozlowski zostal mi w pamieci bo do pracy wozili go tytanowym mercem a jego > > szef w tym czasie kiszczak peugeotem 205 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:33 najpierw kiszczak byl szefem kozlowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:41 ale michnika wpuscil kozlowski kolter napisał: > najpierw kiszczak byl szefem kozlowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:44 a niech sobie puszcza kogo chce ,a wierzysz w to ze jak pisuarki cos znajda na swoich kolesi z rydzyjka nie ujawnia im tego??no moze jeszcze zechca perfidnie ich wykozystac! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:51 z tego co wiem, to Rydzyk pod tym wzgledem bardzo starannie dobieral wspolpracownikow (bo zdawal sobie sprawe z tego, jak na niego "niezalezne" media napadna); t akurat nie mam obaw; co innego to czesc Episkopatu i kurie decezjalne (viede: sprawa ks. Zaleskiego w Kakowie) kolter napisał: > a niech sobie puszcza kogo chce ,a wierzysz w to ze jak pisuarki cos znajda na > swoich kolesi z rydzyjka nie ujawnia im tego??no moze jeszcze zechca perfidnie > ich wykozystac! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:55 dla mnie osobiscie jak kler sie zre to sama radosc .bo to tylko powierdza stara prawde ze jest to diabelska sekta Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:34 ciekawe czego Michnik w tych archiwach szukał? Pewnie chciał zniszczyc dowody, że siedział w pierdlu bo donosil na samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:38 Do nikodem123! wiesz tacy jak np giertych i jego tato nie maja nic wspolnego z tym co naprawde cos dla kraju za komuny robili ,bija wiec piane przez swoich klakierow i wychodzi dzis na to ze kuron siedzial w pudle za kradzierz komdomow w biedronce a nie za walke z bolszewia!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:45 a moze powiesz nam tutaj, kim byli rodzice michnika, co ronili i pisali (ojciec - ozjasz szchter "kapowal" komunistycznych" wspolbraci w II RP, zas matka Helana, pisala obrzydliwie glupie podreczniki wychowawcze dla mlodziezy), oraz dlaczego przyrodni brat michnika, stefan, z´brodniarz stalinowski, pobiera do tej pory emerytura, siedzac w Szwecji (niedaleko od Uppsali); napisz cos o tym, znawco historii; kolter napisał: > Do nikodem123! wiesz tacy jak np giertych i jego tato nie maja nic wspolnego z > tym co naprawde cos dla kraju za komuny robili ,bija wiec piane przez swoich > klakierow i wychodzi dzis na to ze kuron siedzial w pudle za kradzierz komdomow > > w biedronce a nie za walke z bolszewia!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:49 gowno mnie michnik i jego kolesie interesuja ,ale zdaje sie ze to miedzy innymi w polsce doszlo do niezlej zadymy w 1968 ,a z twojego powodu co sie dzialo??dla informacji twojej i twoich znajomych ,nie popieram PIS,PO ,SO ;LPR,SLD ,jestem tylko antyklerykalem, a i nnych koteri nie popieram SDLP itp,itd olewam michnika i innych,nieglosuje w wyborach bo wszystkie koterie od lewa do prawa klerowi dupe liza Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:56 nierosadne podejscie do sprawy; jezeli inni ci nie odpowiadaja, to zaloz swoja partie; to bardzo wygodne: "olewam" wszystkich, nic nie robie, i wszystkich innych - ktorzy cokolwiek robia - potepiam w czambul; nie rozumiesz, ze sam siebie osmieszasz? kolter napisał: > gowno mnie michnik i jego kolesie interesuja ,ale zdaje sie ze to miedzy innymi > > w polsce doszlo do niezlej zadymy w 1968 ,a z twojego powodu co sie dzialo?? dla > > informacji twojej i twoich znajomych ,nie popieram PIS,PO ,SO ;LPR,SLD ,jestem > tylko antyklerykalem, a i nnych koteri nie popieram SDLP itp,itd olewam > michnika i innych,nieglosuje w wyborach bo wszystkie koterie od lewa do prawa > klerowi dupe liza Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:58 no tak moze osmieszam sie w oczach twoich i twoich znajomych ,ale to jest tylko jakas mala grupa moich oponentow ,no wszyscy mnie kochac i podziwiac nie musza Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:51 Tak! Ukażmy Michnika za grzechy jego rodziców, a nas wszystkich za grzech matki - Ewy oraz za grzech kazirodztwa naszych pierwszych rodziców. Wszak na początku był tylko Adam i Ewa i ich dzieci, a potem Noe z żoną i znów tylko ich dzieci. Niech wina spływa z rodziców na dzieci po wsze caszy! Niech kary nas nie omijają. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:53 Nikodem 123 ,nie pisz Silesiusowi o pierwszych ludziach w bibli ,bo choc to jedne z pierwszych slow bibli to Silesius jeszcze do nich nie doszedl Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:12 no walsnie, a co znaczy: "bereszit bara Elohim"? koterze? kolter napisał: > Nikodem 123 ,nie pisz Silesiusowi o pierwszych ludziach w bibli ,bo choc to > jedne z pierwszych slow bibli to Silesius jeszcze do nich nie doszedl Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:20 o znasz aramejski ,niewiem co znaczy to zdanie wiem ze Elohim to Bog, i wiem ze ten sam Bog dal ludziom deklaog ktory ty i twoi Bracia w kaplanstwie wieki temu sfalszowaliscie usuwajac nakaz nie tworzenia i nie oddawania czci wizerunkom Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:25 znow pudlo; nie jestem kaplanem; to pierwsze slowa Bliblii kolter napisał: > o znasz aramejski ,niewiem co znaczy to zdanie wiem ze Elohim to Bog, i wiem ze > > ten sam Bog dal ludziom deklaog ktory ty i twoi Bracia w kaplanstwie wieki temu > > sfalszowaliscie usuwajac nakaz nie tworzenia i nie oddawania czci wizerunkom Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:33 no tak czyli znasz juz pierwsze ,a kiedy 4,5 i dalej az cie olsni i zostaniesz innowierca?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:39 a po co? nie moj problem, tylko Twoj; chcesz, to nawroc sie na islam; Twoj wybor; ja trzymam sie swojej nauki, swoich przekonan, i kieruje sie swoim wolnym sumieniem (czego i Tobie zycze) kolter napisał: > no tak czyli znasz juz pierwsze ,a kiedy 4,5 i dalej az cie olsni i zostaniesz > innowierca?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:43 masz racje ,lepiej raz na jakis czas ksiedzu do ucha napluc ,i dostac smieszne rozgrzeszenie ,niz uczciwie do Boga wzrok wzrocic Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:51 hehehe; a Ty wogole jestes w stanie pojac, kto to jest Bog? powaznie sie nad tym zastanawiales? mocno w to watpie; kolter napisał: > masz racje ,lepiej raz na jakis czas ksiedzu do ucha napluc ,i dostac smieszne > rozgrzeszenie ,niz uczciwie do Boga wzrok wzrocic Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:59 jestem antyklerykalem a nie ateista ,a co do Boga to pamietam slowa apostola Pawla jakie skierowal do grekow opisano to w dziejach apostolskich,Bog ,ktory stworzyl swiat i wszystko na nim,on ktory jest Panem nieba i ziemi,nie mieszka w swiatyniach zbudowanych ludzka reka!!(....) Bedac wiec z rodu Bozego ,nie powinnismy sadzic ,ze Bog jest podobny do zlota albo srebra ,albo do kamienia,wytworu rak i mysli czlowieka !! w polaczeniu z tym co napisano w dekalogu ,ale nie tym co wy nauczacie zycie ci milej drogi przez balwochwalczy bluznierczy babilon Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:03 poczytaj Nietzschego "Antychrysta"; wtedy mozesz dotkniesz "Istoty tajemnicy", ktorej zupelnie nie pojales kolter napisał: > jestem antyklerykalem a nie ateista ,a co do Boga to pamietam slowa apostola > Pawla jakie skierowal do grekow opisano to w dziejach apostolskich,Bog ,ktory > stworzyl swiat i wszystko na nim,on ktory jest Panem nieba i ziemi,nie mieszka > w swiatyniach zbudowanych ludzka reka!!(....) Bedac wiec z rodu Bozego ,nie > powinnismy sadzic ,ze Bog jest podobny do zlota albo srebra ,albo do > kamienia,wytworu rak i mysli czlowieka !! w polaczeniu z tym co napisano w > dekalogu ,ale nie tym co wy nauczacie zycie ci milej drogi przez balwochwalczy > bluznierczy babilon Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:06 wy katolicy ,jako biblijni analfabeci zawsze szukacie odskoczni od zrodla ,wiem ze was biblia pije w palce ,bo za duzo tam prawdy o was faryzeuszach Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:09 problem w tym, ze ja wiem, o czym mowie, a Ty poslugujesz sie komunalami, ktore niektore gazeciarskie srodowiska uwazaja za tzw. "prawde"; w sumie, to zal mi Ciebíe kolter napisał: > wy katolicy ,jako biblijni analfabeci zawsze szukacie odskoczni od zrodla ,wiem > > ze was biblia pije w palce ,bo za duzo tam prawdy o was faryzeuszach Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:12 aha ty wiesz ale wkolo sami debile ,no tak typowa postawa klechy ,wlasnie taki wszech wiedzacy pleban skutecznie mi otworzyl oczy na wasze falszywe nauki.wiec choc raz mi odpowiedz na pytanie ,czemu sfalszowaliscie dekalogo skoro niemodlicie sie do obrazow tylko do jakiegs tam boga?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:17 gdybys poczytal zrodla, tobys takich glupot nie pisal; ale to Twoj problem: probem Twojej "wiedzy", i rozumienia Pisma; poslugujesz sie gazetowymi komunalami; troche mi Cie zal; i nie jestem klecha kolter napisał: > aha ty wiesz ale wkolo sami debile ,no tak typowa postawa klechy ,wlasnie taki > wszech wiedzacy pleban skutecznie mi otworzyl oczy na wasze falszywe nauki.wiec > > choc raz mi odpowiedz na pytanie ,czemu sfalszowaliscie dekalogo skoro > niemodlicie sie do obrazow tylko do jakiegs tam boga?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:21 znowu ton madrali ,my ktorzy na tym forum ,nie jestesmy z twojej bajki to mamy zle zrodla ,ale ty i twoi koledzy to juz same prawdy objawione, wiec odpowiedz mi nie klecho ,czemu jestes taki wierzacy skoro twoi patroni duchowi to mordercy ,klamcy i zlodzieje?? jezeli jestes taki wierzacy w Boga czemu na te bohomazy nie pluniesz ,przecierz dekalog wyraznie mowi ze nie wolno czynic bohomazow ,ani im czci oddawac,!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:25 to Twoje - bardzo prymitywne - rozumienie slow Pisma; nie bede tego dalej roztrzasal, bo widze, ze jestes ideologicznie "usposobiony"; troche mi Cie zal kolter napisał: > znowu ton madrali ,my ktorzy na tym forum ,nie jestesmy z twojej bajki to mamy > zle zrodla ,ale ty i twoi koledzy to juz same prawdy objawione, wiec odpowiedz > mi nie klecho ,czemu jestes taki wierzacy skoro twoi patroni duchowi to > mordercy ,klamcy i zlodzieje?? jezeli jestes taki wierzacy w Boga czemu na te > bohomazy nie pluniesz ,przecierz dekalog wyraznie mowi ze nie wolno czynic > bohomazow ,ani im czci oddawac,!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:30 a ty do michnika palasz miloscia wprost taka jak tempelariusz do saracena ,wiec mi nie wciskaj bzdur tylko odpowiedz na proste pytanie jakie ci zadalem !!! skoro twoj koscool organizowal wyprawy krzyzowe ,palil na stosach mordowal za posiadanie bibli ,wybil polowe ameryki ,czy uwarzasz ze ci ludzie mieli cos wspolnego z pacyfista Jezusem??? ,a gdzie w ewangeliach jest napisane ze nalezy heretykow wybijac ??? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:37 juz nic nie rozumiesz: poslugujesz sie jedynie najprymitywniejsza ideologia; dopoki nie zadasz sobie trudu zrozumienia historycznych kontekstow, i poczytania ksiazek, ktore w obiektywny sposob o tym traktuja, pozostajesz dla mnie smiesznym ideologiem; wspolczuje; kolter napisał: > a ty do michnika palasz miloscia wprost taka jak tempelariusz do > saracena ,wiec mi nie wciskaj bzdur tylko odpowiedz na proste pytanie jakie ci > > zadalem !!! skoro twoj koscool organizowal wyprawy krzyzowe ,palil na stosach > mordowal za posiadanie bibli ,wybil polowe ameryki ,czy uwarzasz ze ci ludzie > mieli cos wspolnego z pacyfista Jezusem??? ,a gdzie w ewangeliach jest napisane > > ze nalezy heretykow wybijac ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 03:43 no tak ,ty wiesz wszystko alfa i omega, ja zadalem proste pytanie na ktore nie odpowiesz z jednego powodu ,bo wiesz ze mam racje ze jestescie kosciolem szatana ,Boga w nim niema i niebylo Tylko nienawisc ,i zlosc ,papiez Jan Pawel 1 powiedzial ze kosciol zabil okolo 40 swoich papiezy jego tez!!tacy to rzadzili nami nastepcy Piotra!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 00:59 aha ,ja tez ani twoich ani niczyjich postow nie wycinam ,bo tak jak i ty masz prawo glosu tak i ja chce miec!!mamy gowniana demokracje ale mamy Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:12 napisz wiec do adminow tego forum, zeby nie wycinali moich postow - nie jestem wulgrny - i nie banowali mnie na 12 godzin, jak w przypadku postu o partii komunistycznej na watku o kuroniu kolter napisał: > aha ,ja tez ani twoich ani niczyjich postow nie wycinam ,bo tak jak i ty masz > prawo glosu tak i ja chce miec!!mamy gowniana demokracje ale mamy Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:13 dzis wywalili mi tez 3 choc nie nazwalem nikogo po imieniu,a zreszta ty masz tu wiecej kolegow Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:29 ja juz mialem grozby, ze "bedzie sie wobec Pan wszczynac postepowanie karne za gloszenie opinii niezgodnych z prawda, i podburzajacych do obalenia konstytucyjnego porzadku w Polsce" (to za rzadow sld), i pare innych, rownie ciekawych; ciekawi mnie jedynie, ze puszcza sie mocih klonow: sileniusa, parweniusz i megii34, wyzywajacych mnie od najgorszych, a mnie banuje sie na 12 godzin; . de gustibus non dispudandum esse puto kolter napisał: > dzis wywalili mi tez 3 choc nie nazwalem nikogo po imieniu,a zreszta ty masz tu > > wiecej kolegow Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:32 mi tez pare razy jakis mily ktos grozil kryminalem !! sram na buca jestem w mannheim i tez mi moga skoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 02:15 mi nie, bo czesto odwiedzam chora Mame w Polsce (pare razy na rok); ale i tak sie nikogo nie boje (to mam w genach) kolter napisał: > mi tez pare razy jakis mily ktos grozil kryminalem !! sram na buca jestem w > mannheim i tez mi moga skoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:15 Kuron siedzial 9 lat w pudle za komuny ,wiec dorabianie mu brody jest idiotyzmem ,a jezeli nawet kiedys zwochal sie z bolszewia to szybko mu przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:26 Znaczy Trocki tez opozycjonista i walczyl z komuna bo musial uciekac z ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:47 no wlasnie: a Morel, Wolinska czy Stefan Michnik: tez zasluzeni "opozycjonisci", nieprawdaz? todundliebe napisał: > Znaczy Trocki tez opozycjonista i walczyl z komuna bo musial uciekac z ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:36 nie zapominaj, ile zla wyrzadzil Kuron Polsce w czerwonym harcerstwie; to, ze potem wszedl w te wewnetrzne pzprowskie rozgrywki to jego problem; to nie zaden swiety (jak chcialaby GW); sam - w 1081 roku "pociagalem" z tego slynnego termosu; dobre whiskey kolter napisał: > Kuron siedzial 9 lat w pudle za komuny ,wiec dorabianie mu brody jest > idiotyzmem ,a jezeli nawet kiedys zwochal sie z bolszewia to szybko mu przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:39 O Marii Magdalenie tez można by wiele niepochlebnego powiedzieć (chyba była prostytutką - dobrze pamiętam?), tymbardziej że w pierdlu nie siedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:48 ale sie szczerze nawrocila; tego ani o michniku ani o kuroniu powiedziec nie mozna; wystarczy spojrzec na obraz Tycjana w Ermitazu, zeby zrozumiec roznice miedzy Maria Magdalena, a powyzszymi osobnikami nikodem123 napisał: > O Marii Magdalenie tez można by wiele niepochlebnego powiedzieć (chyba była > prostytutką - dobrze pamiętam?), tymbardziej że w pierdlu nie siedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nad tym wypada sie zastanowic; co tym Rydzyk 16.02.06, 01:40 ale 9 lat siedzial ,kazdy sie myli nawet ty broniac watpliwych wartosci gloszonych przez tadka torunskiego Odpowiedz Link Zgłoś
lukec Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:18 Bardzo "dziękuję" panom moderatorom za nieprzepuszczenie mojej WOLNEJ wypowiedzi na forum Gazety. Bardzo "dziękuję" wam - którzy NIESTETY wpływacie na dengrengolade tej i tak już chorej demokracji, dziękuję bardzo, napewno wasze matki i wasi ojcowie byliby z was dumni, chore pionki PiSu i nie tylko. Przykro mi, ale tylko takie przekleństwa mi pozostają, bo na taką chołotę w waszym wykonaniu nic więcej dodać nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Dosc ciekawa sytuacja z "gloszeniem prawdy" 16.02.06, 00:25 na lamach GW; ciagle napasci na RM, o. Ryzdyka, i najbardziej chamskie komentarze sa tolerowane; a oto moj post, ktoty juz 3-krotnie "znikal" z watku "IPN oczernia Kuronia"; . partie komunistyczna zalozyli zasymilowani zydzi niemieccy, glownie Karol Mraks syn Herszela, ktory wprawdzie oficjalnie glosil komunizm, zas zycie cale darmozjadowal za pieniadze fryderyka engelsa (o podobnje prowienencji) posiadacza fabryk w manchesterze; wogole ciekawy faktem jest (o czym pisal i Kolakowski w glownych nurtach mrksizmu), ze czesc zasymilizowanej w niemczech mlodziezy zydowskiej dostrzegala w tw "klasie robozniczej" jakas forme kolektywnego mesjasza, tak bardzo przeciez oczekiwanego; wulgaryzacja tej "wiary" bylo przejecie po II wojnie swiatowej wladzy w wielu krajach europy srodkowej przez chamskie w istocie grupy "komunizujacego" plebsu zydowskiego (w zadnym wypadku ludzie pokroju Wiesenthala, Rubinsteina czy Slonimskiego: jezeli chodzi o Polske), ktore za cel glowny postawily sobie pastwienie sie nad etniczna wiekszoscia w tych krajach, nie stroniac od najbrutalniejssych form fizycznej przemocy. Z takiego srodowiska wywodza sie i Kuron i Michnik, i Blumsztajn. Nie mam ochoty tego watku dalej ciagnac: oburza jedynie to, ze srodowiska te niczego sie nie nauczyly, i dalej probuja narzucac wiekszosci spoleczenstwa swoja zaklamana wizje historii. Nie roznia sie w tym wzgledzie od wloskich i niemieckich neofaszystow. I folguja starej goebelsowskiej zasadzie: klamstwo powtarzane 10 razy staje sie prawda . czyli jak to jest: RM mozna opluwac do woli, a proba przedstawienia pewnej sytuacji, w ktora byl uwiklany "swiety" GW, Jacek Kuron musi byc calkowicie kasowana? i To ma byc "wolnosc opninii" w rozumieniu GW? gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Wszyscy mamy dosc zwyrodnialca Rydzyka 16.02.06, 00:26 Zprofanowa? koscio? i wiare katolicka.Zwyrodnialec,ktory zas?ozy? na pogarde i potepienie wszystkich uczciwych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
zwalonytrojanski CIekawe ile płaci gazeta 16.02.06, 00:28 rozgłośni za to że istnieje. Gdyby nie RM to nie miała by racji bytu. (byt zawsze kojaży mi się z odbytem-tylko nie widzę związku) Odpowiedz Link Zgłoś
qvic Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:29 pan Rydzyk na szafot !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zwalonytrojanski Re: Rydzyk na szafot 16.02.06, 00:32 kolega tak jak antysemici sieje nienawiść?! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Rydzyk na szafot 16.02.06, 00:40 i co Ci da taka wypowiedź, woda na młyn moherów, myśl , to nie boli cholera jak powstrzymać tą sekteeeee??????? Odpowiedz Link Zgłoś
homosexualista2 Ten Rydzyk to jakiś ANTYCHRYST 16.02.06, 00:36 NIEDłUGO REWOLUCJE PRZEPROWADZI I WSZYSTKICH NA KRZYZACH BEDZIE WIESZAł ZA NIEPOSLUSZENSTWO A SAM BEDZIE SIE PLAWIL W LUKSUSIE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:36 ej co jest , z ankiety wynika że większość nie lubi i nie słucha? toż to woda na młyn moherów... ja słucham , szczególnie wieczorami i mi się NIE PODOBA taka twarz a właściwie ryj Kościoła! to z Bogiem nie ma nic wspólnego, wiara płytka jak naleśnik, nijak nie dajaca się połączyć ze słowami z Nowego Testamentu (znacie się czy się nie znacie?ja czytałem) faryzeusze i uczeni w piśmie , biada wam... a głowami księży (w kazdym razie niektórych) piekło będzie wybrukowane... ......... "Mundury jak kapłani w Babilonie Władzę polityczną wzmacniają nieustannie Są bronić jej gotowi wieczorem i rankiem Twoją ręką ale swoim pistoletem Palec wskazujący podniesiony do góry To wzmacnia powagę postury I teraz ci powiem mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego! Apostołowie Słowo Boże spisali Ludzie je zmienili, celom swym poddali Podają sobie ręce, ze świata zbrodniarzami Naradzają się i knują ponad ludu głowami Ja w dniu, kiedy w Boga uwierzyłem Członkiem tej instytucji przestać być musiałem I teraz ci powiem mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego! Na świecie głód, świątyń w brud Podróże po całym świecie Czy zboże dla głodnych dzieci? Politycznie wzrasta, oczy na prawdę zamyka Czy ty potrzebujesz takiego pośrednika? Bo ja nie potrzebuję takiego pośrednika! "Święć się Imię Twoje" - mówią I Imię Twoje ukrywają "Odpuszczamy naszym winowajcom" - Win nie odpuszczają "Przyjdź Królestwo Twoje" - Wcale jego nie czekają" Kazik S. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:43 jeśli nic nie da się zrobić trzeba zacząć się śmiać :) www.darthrydzyk.com Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 02:58 www.darthrydzyk.com - dawno tak sie nie zlałem ze smiechu.... qrwa a myślałem że już nie popuszcze... buuhahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
stmikolajczyk Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 00:43 Radio Maryja oraz Ojciec Tadeusz Rydzyk służą Polsce. Wrogowie to jakaś agentura w Kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
vvvitek Pani Anna na antenie (udało jej się dodzwonić ;-) 16.02.06, 00:43 Może nie na temat, ale tak akurat zauważyłem. Do RM dzwoni wielu słuchaczy i regułą jest, że praktycznie każdy się bardzo cieszy że udało mu się po raz pierwszy połączć. Wystarczy posłuchać, większość z nich dodzwoniło się po raz pierwszy, choć próbowało "od zawsze" (wierne słowa kilku słuchaczy). Tymczasem praktycznie codziennie na antenę dodzwania się słuchaczka, pani Anna. Pani Anna to swego rodzaju fenomen. Każda jej wypowiedź to słodzenie i wazeliniarstwo. Dziś, nawet przed chwilę, wygłaszała peany na temat Radia Maryja, jakie to wspaniałe radio, bo zaprasza polityków, umożliwia rzeczową dyskuskę, spokojną i EDUKUJE Polaków, którzy przecież niczego nie wiedzą, bo w telewizji jak widać jest bagno. Później długa analiza (cotygodniowa) nt. mediów i wyższości RM, domorosłe porady na co TV powinna przeznaczyć pieniądze i wywód do liberaliźmie, ekipie Rokity i Tuska atakującej wszystko i wszystkich itd. Kto ma radio, niech włączy, kabaret! A swoją drogą, pani Anna ma jakieś dziwne szczęście do dodzwaniania się. Co na to zwolennicy RM? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Pani Anna na antenie (udało jej się dodzwonić 16.02.06, 00:48 jak ten Rydz to robi ze jest w stanie zmienic glos na kobiecy??moze to jego drugie ja !! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Pani Anna na antenie (udało jej się dodzwonić 16.02.06, 00:55 hehe chyba wiem która, ale oprócz Pani Ani znalazło by się jeszcze pare stałych aktywistek, niektóre ładnie z kartek jadą propagande... .......... www.dartrydzyk.com Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: A JA MAM DOSYC ZAPOTNIALEGO MICHNIKA 16.02.06, 00:52 i masz do tego prawo, idź napisz to na forum Naszego Dziennika albo Radia ma ryja... aaa nie możesz bo nie ma...:) ............. www.darthrydzyk.com Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu nowego? 16.02.06, 00:50 Proponuję aby poprosić na rozjemcę, doświadczonego, emerytowanego filozofa z KUL-u, Ojca Krąpca. Gość zna się na rzeczy i na Eurobiskupach (szczególnie tych jeszcze niezlustrowanych). Jego dawniejsze, bogate w doświadczenia z owocnej współpracy z komórką bezpieki - Towarzystwem Opieki nad Polonią Zagraniczną - "Polonia" kontakty, mogą znów okazać się tu bezcenne. Ojczulek ma przecież wielu, namaszczonych przez siebie, spolegliwych i "zasłużonych dla sprawy" wykładowców, którzy w mig sprawę ukręcenia łba Radiu Maryja załatwią (co jest po myśli eurobiskupiej i Gazety Adasia). Nie takie łby (habilitacje i niewygodne dla reżimu PRL profesury), się kiedyś ukręcało. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu now 16.02.06, 00:55 Z zachowania się naczalstwa GW, wspomaganego przez, caly niemal pookraglostolowy układ, (co widczne szczególnie w TV, jeszcze ciagle w lapach czerwono-rozowych),wyedukowac można strategie Naszej Partii tj. PO. Tylko ze inteligencji na tych lamach jak na lekarstwo, najpierw zostala drastycznie przetrzebiona przez Hitlera i Stalina, potem 16 lat prania muzgow, jak pisal prof. Kolakowski:”trzeba glosic pewne rzeczy, jeśli partia kaze” bo słusznie uwazali, ze pozostawienie tej warstwy społecznej przy zyciu utrudnia podboj masy narodu polskiego. Szczescie było już blisko, a tu pojawia się o.Rydzyk i niezalezna informacja, wot i caly problem. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu now 16.02.06, 00:58 tak tak Wy wiecie swoje , a My to spisek okrągłostołowy atakujący wrednie Najwyższego Wspaniałego Jedynego Wszystkowiedzącego Ojca Dyrektora i jego dzieło... ciekawy pogląd i jaki głęboki, sam to Pan wymyślił czy w Radiu Ma ryja mówili? ......... www.darthrydzyk.com Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu now 16.02.06, 01:00 tylko bez jazd i ekscytacji ze jestem komuchem albo różowym ciepłym ... nie lubie płytkiego myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
vvvitek Re: Euro-Episkopat ma dość o. Rydzyka i co tu now 16.02.06, 00:58 > niezalezna informacja, wot i caly problem. tak, nierzetelna informacja, wot i cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta.ksiadz o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopatu, 16.02.06, 00:55 ktory zdradzil Poalakow. Kosciol nie moze byc neutralny wobec gigantycznego wyzysku, ponizenia i brutalizowania miliardow ludzi przez globalny mafijny kapitalizm. Viva vita! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 01:03 Kosciol przez wieki gnebil ludzi i wyzyskiwal do cna jak mogl ,wiec w jego tradycji sa takie orly jak tadek torunski Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 02:54 kolter napisał: > Kosciol przez wieki gnebil ludzi i wyzyskiwal do cna jak mogl ,wiec w jego > tradycji sa takie orly jak tadek torunski Glupis. Idz do psychiatry. Czy myslis ze Rydzyk albo jakis inny ksiadz zostal ksiedzem aby byc bogaty? Czy myslis ze ktos zostaje ksiedzem bo mu nawala "zlote gory"? Oczywiscie ze nie bo wiekszosc ksiezy nie ma domu, wlasnego samochodu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:01 kolter z Mannheim - glowne zdrodlo utrzymania to koszary amerykanskiej armii - i tak niczego nie zrozumie; probuje jak moge; ale stopien indoktrynacji zaiste "nieziemski" lodz123 napisał: > kolter napisał: > > > Kosciol przez wieki gnebil ludzi i wyzyskiwal do cna jak mogl ,wiec w jeg > o > > tradycji sa takie orly jak tadek torunski > > Glupis. Idz do psychiatry. Czy myslis ze Rydzyk albo jakis inny ksiadz zostal > ksiedzem aby byc bogaty? Czy myslis ze ktos zostaje ksiedzem bo mu > nawala "zlote gory"? > Oczywiscie ze nie bo wiekszosc ksiezy nie ma domu, wlasnego samochodu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:01 a co na ten temat mowia ,amerykanie ?? ano wedlug ich ankiet wynika ze ponad polowa amerykanskich ksiezy traktuje kaplanstwo jako zyskowna prace?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:05 podaj konkretne linki; narazie to Twoje gdybanie kolter napisał: > a co na ten temat mowia ,amerykanie ?? ano wedlug ich ankiet wynika ze ponad > polowa amerykanskich ksiezy traktuje kaplanstwo jako zyskowna prace?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:08 akutat jak to czytalem to niemialem neta ,ale to nie dowod ze to klamstwo Prawda panie madralo?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:11 znow "cyganisz"; cos Ci sie o uszy obilo, to "walisz na odlew"; a prawdy zadnej w tym nie ma; podobnie jak w newsach GW kolter napisał: > akutat jak to czytalem to niemialem neta ,ale to nie dowod ze to klamstwo > Prawda panie madralo?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:15 czyli wszyscy klamia ,ale ty i twoja tuba z torunia to piewcy prawdy i milosci ,gosciu ja to czytalem kilka lat temu ,wiec niewale na odlew tylko ,pisze co pamietam ,tak samo o twoim przyjacielu benku 16 czytalem w telegazecie w pr1 polskiej tv,tez klamia?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:21 jezeli chcesz polemizowac, to cytuj "sol ziemi"; autor wywiadu z owczesnym kardynalem Ratzingerem to moj dobry znajomy z Monachium; dlatego wiem, ze klamiesz; gazeciarze zawsze przeinaczaja fakty; madry czlowiek to wie; a Ty? kolter napisał: > czyli wszyscy klamia ,ale ty i twoja tuba z torunia to piewcy prawdy i milosci > ,gosciu ja to czytalem kilka lat temu ,wiec niewale na odlew tylko ,pisze co > pamietam ,tak samo o twoim przyjacielu benku 16 czytalem w telegazecie w pr1 > polskiej tv,tez klamia?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:23 ty to wogule znasz pol swiata ,wiec moze wez do reki ta ksiazke i sam zobacz co zanotowal twoj kolega!!!ja ja czytalem zbior bzdet !!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 03:27 od godziny lezy "sol ziemi" przede mna; cytuj klamco; sam wiesz, ze klamiesz; poczekam na cytaty; wtedy Ci odpowiem; klamiesz jak gw kolter napisał: > ty to wogule znasz pol swiata ,wiec moze wez do reki ta ksiazke i sam zobacz co > > zanotowal twoj kolega!!!ja ja czytalem zbior bzdet !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter [...] 16.02.06, 03:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 02:42 ile juz wypiles/wypilas? co slowo to blad kobieta.ksiadz napisała: > ktory zdradzil Poalakow. Kosciol nie moze byc neutralny wobec gigantycznego > wyzysku, ponizenia i brutalizowania miliardow ludzi przez globalny mafijny > kapitalizm. > Viva vita! Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: o. Rydzyk musi sie wiec odzielic od episkopat 16.02.06, 15:51 silesius.monachijski napisał: > ile juz wypiles/wypilas? co slowo to blad Niedawno broniles Myszy przed obraza, bo jest kobieta... Teraz sam obrazasz inna kobiete. Wiecej tolerancji... Sa takie choroby jak dyslekcja/dysortografia. Nie dyskwalifukuja one jednak osob na nie cierpiace od wolnosci wypowiedzi... Poza tym - przyczepianie sie do ortografii to cios ponizej pasa. (tylko nie mysl, ze bronie poziom merytoyczny wypowiedzi...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tmp1 A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 00:56 Nic nie robią tylko się awanturują. Najpierw dali, a teraz chcą zabrać Ojcu Tadeuszowi jego Święte Radio. Wszystko z zazdrości i z zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
vvvitek Re: A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 01:04 Ty, polkatolik, mów za siebie. Bo ja w końcu, po raz pierwszy zaczynam być dumny z episkopatu, że zareagował. Późno bo późno ale w końcu jest reakcja. Straty i tak już są niepowetowane, bo te kilka milionów słuchaczy to już oderwało się od stadka kościoła. Mają swojego pasterza. Tego, który głosi że ma monopol na prawdę. Kiedyś za takim jednym też poszły miliony. Teraz pukają co roku do waszych domów i rozprawiają o Jehowie. Co będzie za 10 lat? Pewnie zapuka do mnie ekipa żeby pogadać o prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sevho Re: A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 01:09 jesteś dumny z episkopatu? a jakim prawem episkopat się wtrąca do pluralizmu w mediach. Co to u księży ma obowiązywać pogląd polityczny iz mają nie mieć takich poglądów. Jak episkopat ma taki punkt widzenia niech otwiera sobie radio, albo niech promuje partię PO, ciekawe jaka będą mieli słuchalność ? :) Po prostu w konkurencji z Rydzykiem episkopat jest blada du.pa I to jest najprawdziwszy jej obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
vvvitek Re: A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 01:23 Episkopat nie wtrąca się do pluralizmu w mediach. Bo media kościelne nie rządzą się prawami mediów niezależnych. Jeżeli ktokolwiek w koloratce rozprawia o religii, musi to robić zgodnie z nauką kościoła, wypracowaną przez wieki. Kościół nie zajmuje się polityką, dlatego zachowuje swoją niezależność, działa we wszystkich prawie krajach na świecie, jest NIEZALEŻNY. A tu taki Rydzyk zacznyna budować katolicką rozgłośnię, silnie spolaryzowaną w prawo w stronę PISu, szerzy pod płaszykiem prawdy i patriotyzmu treści sprzeczne z prawdą, bo zmanipulowane. Nie dopuszcza na antenie do dyskusji wzsystkich opcji politycznych. Czy to nie jest troszkę sprzeczne z wolnością mediów? Właśnie w tej chwili słucham: "- Dopuszczane są do głosu wszystkie osoby, słuchacze, profesorzy, politycy [...] to ogólnopolskie komunikowanie się [...]" Jakich "wszystkich"? Audycje nie są na żywo, tylko z kilkusekkundowym opóźnieniem służącym wychwyceniu osób politycznie niepoprawnych. Zapraszane są osoby wyłącznie kryycznie nastawione do tzw. "liberalizmu", którego pojęcie zostało na antenie RM totalnie wypatrzone i jest kojażone dzięki misji edukacyjnej RM jako esencja wszelkiego zła na świecie. Episkopat nie został stworzony jako konkurencja dla Rydzyka. On był, jest i będzie. A Rydzyk zapewne trafi prędzej czy później do podręczników socjotechniki, miesięczników o sektach czy jakiejść nowej organizacji, syntezy OpusDei, szarej eminencji jakichś nacjonalistycznych mediów i wielkiej organizacji ekonomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
liberau Re: A polscy katolicy mają dość Episkopatu 16.02.06, 01:19 W takiej sytuacji pozostaje Wam przestać być polskimi albo przestać być katolikami. Można też pójść śladami O. Tadeusza i pojechać po bandzie - czyli wybrać obie opcje na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
tmp1 Jeszcze przyjdzie koza do woza 16.02.06, 23:05 liberau napisał: > W takiej sytuacji pozostaje Wam przestać być polskimi albo przestać być > katolikami. Można też pójść śladami O. Tadeusza i pojechać po bandzie - czyli > wybrać obie opcje na raz. Nie Ty będziesz decydować o tym kto jest katolikiem albo Polakiem a kto nie. A co do reakcji na pomysły masonerii i unijnych liberałow mających swoich przedstawicieli w Episkopacie, to wystarczy jak przestanę chodzić do Kościoła i dawać na tacę. Ostatecznie jest zimno, ślisko, a w Kościele ciasno i duszno. Mi wystarczy niedzielna msza na Polonii oraz Apel Jasnogórski w TV Trwam. Moją parafią jest Rodzina Radia Maryja. Jak zacznie im brakować pieniedzy, to się przeproszą z Ojcem Tadeuszem, do którego będą szły przekazy z tego co nie poszło na tacę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Jeszcze przyjdzie koza do woza 16.02.06, 23:08 skoro jest to jedyna kas jaka dostaje tadek od jelonkow to jest ok ,problem zaczyna sie kiedy np totalizator daje na te faszystowskie g...kase!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta.ksiadz o. Rydzyk zaczal zagrazac swiatowym mafiom 16.02.06, 01:04 wiec one zmowily sie z episkopatem, zeby go wykonczyc. Teraz on musi sie oddzielic od episkopatu i stworzyc wlasny kosciol. Nie bedzie pierwszym ani ostatnim heretykiem w KK. Jesli naprawde bedzie bronil ludzi, oni, jak rowniez liczni ksieza za nim pojda, a episkopat bedzie prawil kazania do swoich biskupow i pojdzie w tany z globalnym kapitalizmem. Zreszta, on zawsze trzymal z tymi u zlobu, a nie z maluczkimi, z ktorych zyl. Odpowiedz Link Zgłoś
vvvitek Re: o. Rydzyk zaczal zagrazac swiatowym mafiom 16.02.06, 01:13 A jaka różnica? Teraz z tymi maluczkimi z których, jak trafnie piszesz, żył, trzyma Rydzyk. Bardzo trafnie "z któych żył". Żal mi tych biednych prostych ludzi, tak podatnych na socjotechniczne sztuczki, na wmawianie spiskowej teorii dziejów. Dlatego trzeba usunąć z kierowania radiem Rydzyka, a radio pozostawić bo jest potrzebne. Bo co Rydzyk zrobił dla pojednania, dla krzewienia miłości? Same tyrady o liberałach. Zapomniał że te miliony liberałów, oglądających m.in. TVN i czytających Wyborczą, to ludzie zdolni do SAMODZIELNEGO myślenia, wyedukowani, często dobrzy katolicy. Ojcie, zdobądź się na odwagę i nie zasłaniaj Bogiem, skoro tak ciągle na Niego się powołujesz i pomiatasz Jego imieniem. Dotąd tylko dość sprytnie podsycasz nienawiść. > Zreszta, on zawsze trzymal z tymi u zlobu, a nie z maluczkimi, z ktorych zyl. Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: o. Rydzyk zaczal zagrazac swiatowym mafiom 16.02.06, 18:26 Ciekawa jestem vvvitek czy na równi z tymi, o których wspominasz żal ci milionów bezrobotnych,którzy ten stan rzeczy zawdzięczają transformacji,o którą, o ironio, walczyli. Gdyby wiedzieli co ich czeka nie wiem czy przypadkiem nie woleliby zachować status quo. Czy żal ci milionów żyjących na granicy nędzy, głodujących dzieci? Czy Polska ma być tylko dla wybranych? Bo na to obecnie wygląda. Koncentrujecie się wokół Rydzyka, a zdaje się nie dostrzegacie znacznie poważniejszych zagrożeń. Takie wieczne tematy zastępcze choćby jak rozdmuchiwana ptasia grypa. Wake up zanim będzie naprawdę za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e jaka partie popiera rm...? 16.02.06, 01:10 ...bo z tego co sie orirentuje to popiera...psl...lpr...samoobrone...pis...nie popiera lsd i po...czy gdyby rm popieralo po to by znaczylo -ok...i czy by to znaczylo ,ze kosciol musi popierac wszystkich...a w szczegolnosci wrogow swoich...rm popiera j/w...tygodnik powszechny... popiera po i lewakow...wiec o co w tym wszystkim chodzi...milujmy sie ale popierajmy swoich...roznorodnosc pochodzi od samego stworcy...spojzcie na siebie...nawzajem...czy jestescie tacy sami...czy mamy byc ...klonami...? Odpowiedz Link Zgłoś
frodo12 Re: jaka partie popiera rm...? 16.02.06, 01:17 Bo trzeba być twardym, ale nie brutalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
legato11 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 01:17 stanowcze NIE dla Radia z Twarzą! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta.ksiadz Tu nie wazne, kto stoi na czele RM, 16.02.06, 01:22 wazne, zeby istniala silna organizacja, ktora broni ludzi przez zabojczym globalnym kapitalizmem. RM wypelnia proznie prawdziwej partii lewicowej. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Tu nie wazne, kto stoi na czele RM, 16.02.06, 01:30 ...kapitalizm polega...na malych piekarniach...globalizm polega na jednej wielkiej piekarni...zachlanosc globalistow...sprowadzi ludzkosc do nieszczescia...a w najlepszym przypadku do wspolnego takiego samego myslenia pod kara ...za myslenie nie zgodne z poprawnoscia polityczna...wiec globalizm smialo mozna nazwac nowoczesnym bolszewizmem...zamiast mundorkow...jednakowo wygladajace marchewki zgodnie z norma...gg 0001 kobieta.ksiadz napisała: > wazne, zeby istniala silna organizacja, ktora broni ludzi przez zabojczym > globalnym kapitalizmem. RM wypelnia proznie prawdziwej partii lewicowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do "kobieta.ksiadz" 16.02.06, 04:04 kobieta.ksiadz napisała: > wazne, zeby istniala silna organizacja, ktora broni ludzi przez zabojczym > globalnym kapitalizmem. RM wypelnia proznie prawdziwej partii lewicowej. Globalny kapitalizm jest czyms potwornym! Ale czy Ty wierzysz w to, ze RM spelnia role partii lewicowej??? Co za nonsens! Moze dojdzie do tego wtedy gdy dyrektorem RM bedzie ksiadz-samica. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 A ja sluchalem 16.02.06, 05:04 A ja sluchalem RM i stwierdzam,ze audycje polityczne sa czyms ohydnym, kipiacym nienawiscia dow szystkich, ktorzy sie z nimi nie zgadzaja. Ciagle tez zahaczaja o Zydow, stwarzajac wrazenei, ze wszelkie zlo w Polsce, to niby ich wina. Kroluje w tym neijaki ksiadz prof. Czeslaw Bartnik, wyjatkowo oglupiajacy sluchaczy w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do czarek1 16.02.06, 15:17 czarek1 napisał: > A ja sluchalem RM i stwierdzam,ze audycje polityczne sa czyms ohydnym, kipiacym > > nienawiscia dow szystkich, ktorzy sie z nimi nie zgadzaja. Ciagle tez zahaczaja > > o Zydow, stwarzajac wrazenei, ze wszelkie zlo w Polsce, to niby ich wina. > Kroluje w tym neijaki ksiadz prof. Czeslaw Bartnik, wyjatkowo oglupiajacy > sluchaczy w tym kierunku. Pisze o rzekomym spelnianiu roli partii lewicowej przez RM. Po przeczytaniu Twego postu musze z przykroscia stwierdzic, ze podobnie jak niejaka Wanda Wasilewska, odszedles od spraw polskich. Widze ze nie identyfikujesz siebie z naszym narodem, jego interesami i uwazasz, mowienie prawdy za cos wrecz oglupiajacego i nienawistnego. Smutne to! Postudiuj dokladniej historie. Odpowiedz Link Zgłoś