Dodaj do ulubionych

Episkopat ma dość o. Rydzyka

• maxi_63 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 12:17
      A Rydzyk episkopatu nie. A tak poważnie to ktoś, kto tak tytułuje swoje
      "wypociny" nie jest obiektywny. Jaki interes ma "GW" w atakowaniu Rydzyka? Może
      jakiś ma? Ja nie mam i czytam ze zrozumieniem to co powiedzieli przedstawiciele
      episkopatu oraz to co na antenie "RM" i TV"T" nadają. W ramówce do minimum
      ograniczono audycje publicystyczne i serwsy wiadomości, a że "GW" nie trawi
      konkurencji to ich sprawa.
      P.s. Episkopat nie wypowiadał się przeciw Rydzykowi tylko przeciw nadmiernemu,
      zdaniem episkopatu, angażowaniu tych mediów w popieranie konkretnych ugrupowań
      politycznych.
      P.s. 2 Skąd rząd miał wziąć niezależne media w Polsce? Wziął co było przychylne
      temu rządowi. Żegnajcie ogłoszenia rządowe w "Trybunie", "GW" i "Rz". Nich teraz
      skorzysta "Nasz Dziennik", "Gazeta Polska" itp.
      • wet3 do maxi_63 16.02.06, 16:01
        maxi_63 napisał:

> A Rydzyk episkopatu nie. A tak poważnie to ktoś, kto tak tytułuje swoje
        > "wypociny" nie jest obiektywny. Jaki interes ma "GW" w atakowaniu Rydzyka?
        Może
        > jakiś ma? Ja nie mam i czytam ze zrozumieniem to co powiedzieli
        przedstawiciele
        > episkopatu oraz to co na antenie "RM" i TV"T" nadają. W ramówce do minimum
        > ograniczono audycje publicystyczne i serwsy wiadomości, a że "GW" nie trawi
        > konkurencji to ich sprawa.
        > P.s. Episkopat nie wypowiadał się przeciw Rydzykowi tylko przeciw nadmiernemu,
        > zdaniem episkopatu, angażowaniu tych mediów w popieranie konkretnych ugrupowań
        > politycznych.
        > P.s. 2 Skąd rząd miał wziąć niezależne media w Polsce? Wziął co było
        przychylne
        > temu rządowi. Żegnajcie ogłoszenia rządowe w "Trybunie", "GW" i "Rz". Nich
        tera
        > z
        > skorzysta "Nasz Dziennik", "Gazeta Polska" itp.

Dziekuje za rzeczowe wytlumaczenie forumowiczom stanowiska episkopatu. Jestem
        przekonany, ze wystepowanie politykow w RM i Trwam nie ma NIC wspolnego z
        angazowaniem sie tych mediow w popieraniu pewnych ugrupowan politycznych. Po
        prostu sa one WYBIERANE przez politykow. Politycy maja prawo wybierac takie
        media ktore uwazaja za rzetelne. Tak jest wszedzie! Episkopat zrobil BLAD!
        Powinien nie mowic nic. Przeciez politycy roznych partii politycznych i
        przedstawiciele KK wystepuja w Polsacie i nikt z tego powodu szat nie
        rozdziera. To nie wina O.Rydzyka, ze np. PO odmowila przyjscia do Torunia na
        dyspute. GW prowadzi nagonke na RM i Trwam - bo przerwaly one monopol srodkow
        przekazu politycznie poprawnych i jedynie slusznych. Stworzyly bardzo grozna (a
        byc moze SMIERTELNA) konkurencje dla niej. Dlatego tez wszelkimi (dozwolonymi i
        niedozwolonymi) metodami GW zwalcza srodki O.Rydzyka.
        Pozdrawiam.
    • zwyczajnyczlowiek Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 12:21
      a co ten satruszek by zrobil? rydz i tak robi co mu sie podoba
      • widziane_inaczej [...] 16.02.06, 12:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • baciarek Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 12:38
        Nareszcie - co niektórzy się rozpędzili - a w szczególności prostactwo liczące
        na to że modlitwa i opluwanie żydów uzdrowi ten kraj.Zacząłbym od zachęty
        ZAIKS'a do rozliczenia utworów puszczonych w tych mediach poprzez koncesję,
        opłaty a na koniec wpuścił pare psów z fiskusa i przejrzał fakturki jeśli
        wogóle jakieś są.Mam ogromne wątpliwości idąc obok jakiegokolwiek kościoła czy
        mam tam wogóle po co wchodzić. Modlić się sam potrafie i żyć według praw
        kościelnych również - na religie chodziłem - mam wyrobione zdanie i świadomość
        społeczną i nie widzi mi się, że jakiś pleban w mediach będzie pokazywał palcem
        kto ma rządzić w tym kraju. Myśle że dzięki Rydzykowi wielu ludzi straciło
        szacunek do kościoła i raczej nie ma ochoty widzieć kościoła na oczy ( mówie o
        ludziach, którzy nie składają liter czytając).
        • widziane_inaczej [...] 16.02.06, 12:47
        • wet3 do baciarka 16.02.06, 16:06
          Mlody czlowieku. Siadz na cztery litery i naucz sie PRAWDZIWEJ historii Polski.
          Po co pisac niedorzecznosci.
    • xxxxyyyyzzzz [...] 16.02.06, 12:27
      • widziane_inaczej [...] 16.02.06, 12:40
    • kig7276 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka i wzajemnie. 16.02.06, 12:27
      Episkopat moze dla Rydzyka zrobic tylko to:zebrac sie ponownie do kupy i na
      komende skoczyc Ojcu obiema nogami z kleczkow na plecy.Wladza w kosciele to
      o.Rydzyk, bo tego rzada gmin.A swoja droga, to niech szanowny Episkopat napije
      sie mszalnego winka i przypomni sobie, jak w latach 80-tych owczesna wredna
      wladza komunistyczna zaproponowala dla kosciola transmitowanie w programie I
      radia w kazda niedziele mszy swietych.Nastapilo radykalne odrzucenie propozycji
      z uzasadnieniem,ze przekazywane msze sw. za posrednictwem mediow sa niewazne,
      bo tego nie uznaje Bog.Okazuje sie jednak, ze i z Panem Bogiem mozna zalatwic.
    • przegrzmot ...episkopat ma dosc...(w tajnym liscie)...etc 16.02.06, 12:31
      - Drodzy Rodacy !

Czy naprawde nie da sie nic zrobic, z tym samozwanczym,bunczucznym sromotnym
      muchomorem...???!!!

Pierwszy bym go zastrzelil,uwalniajac ubezwlasnowolnione tysiace "moherow".

Drogi Adminie.! Prosze nie wycinaj mojego komentarza,na zasadzie:"niech pierwej
      rzuci kamien,ktory jest bez grzechu"...

- Jestem okrutnym grzesznikiem !!!
      - lecz moje grzechy to pikus,przy ojcu???!sromotnym rydzyku.

Zatem:Drogi Adminie! masz moje parametry,to powiedz calemu swiatu,ze ja go moge
      zastrzelic.
      ...Jestem okrutnym grzesznikiem.
      • widziane_inaczej [...] 16.02.06, 12:38
    • atopor Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 12:42
      To, ze obecna sytuacja jest zenujace dla prawie wiekszosci.
      Czyzby takze episkopat zrozumial, ze straci na tym i PiS i Kosciol ?
    • marekbartos Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 12:47
      Nareszcie doczekaliśmy się stanowczej odpowiedzi Episkopatu na rozbestwienie
      powyższych "mediów". Uważam, że stało się to o wiele za późno, ale pierwszy krok
      został wykonany. Zważywszy na to, kto jest autorem listu, nie będzie już można
      powiedzieć, że jest to atak na Kościół, co stało się ostatnimi czasy nagminne w
      przypadku jekiejkolwiek krytyki Rydzyka :)
    • hanys.monachijski Episkopat powinien ogłosić z ambon list pasterski 16.02.06, 12:53
      A w liście do wiernych przedstawić stanowisko KEP w sprawie Radia Maryja i TV
      Trwam.Pisanie listów do zakonników nad którymi KEP nie ma żadnej jurysdykcji
      jest bezsensowne,zwłaszcza wobec ich cynizmu i zatwardziałości.Jednakowoż
      słuchaczami RM i TV Trwam i darczyncami na jego rzecz jest w olbrzymiej
      większości laikat kościoła rzymsko-katolickiego i to dzięki słuchaczom to radio
      funkcjonuje a więc jeśli coś w tej sprawie chce episkopat wypowiedzieć lub zająć
      jakieś stanowisko to właśnie powinien wyrazić jasno w liście pasterskim KEP i
      ogłosić jego treść na niedzielnych mszach św.Na pewno taka treść dotrze do
      adresatów.Dziwi mnie dlaczego Episkopat Polski jeszcze tego nie zrobił.
    • aforembs [...] 16.02.06, 12:54
    • rom48 Do obroncow Rydzyka i tezKrK 16.02.06, 12:55
      Kto z was zna dobrze Pismo Swiete?? Poczytajcie w Starym Testamencie Dekalog. Jest w Ksiedze Wyjscia i Powtorzonego Prawa. Sprawdzcie cze jest on taki sam jak podaja w katechizmach i pomyslcie czy jezeli jest zaklaman podstawa religii to czy cala religia nie jest zaklamana. Znajdzcie gdzie jest napisane o istnieniu czysca i wniebowzieciu Maryi. Jezeli znajdziecie dajcie mi znac to uwierze w to co glosi KrK.
      • widziane_inaczej Gdzie brałeś nauki teologiczne? U o.Nadredaktora? 16.02.06, 13:05
    • widziane_inaczej To symptomatyczne gdy Chłopcy od Michnika panikują 16.02.06, 13:02
      • barbara444 Z paniki GW kradnie tajne listy Episkopatu 16.02.06, 13:20
        Oni nigdy ta GW nic uczciwego nie zrobili.

Kradna szpieguja motaja i pluja.
    • 1309alek Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 13:05
      Brawo Episkopat Polski-rozgoncie to towarzystwo,im szybciej tozrobicie to
      bedzie lepiej dla prawdziwych katolikow a nie tych medialnych Jarkow i jego
      wiernych poddanych,przeciez oni teraz poznali radio Maryja a co bylo do tej
      pory,to sa buce ktorzy wykorzystuja kazda koazje by sie oblowic i jak najwiecej
      zgarnac.Dziwie sie tylko ,ze Ojciec Swiety swoim wielkim autorytetem nie zrobil
      z tym towarzystwem porzadku,po co przyjmowac na audiencji ludzi niegodnych,ale
      abiskup Dziwisz tez to robil.Skonczyc z tym towarzystwem w telewizji Trwam i
      radiu Maryja
    • premier.z.krakowa TVN,wybiórcza niczym się nie różni od R.Maryja 16.02.06, 13:05
      Rozumiem wasze oburzenie o brak wolności słowa i cenzure.
      Tylko jak nazwać zdjęcie z emisji(podczas kampani wyborczej) w TVN reportażu o tym jak rodzina D.Tuska potwierdza jego publiczne kłamstwa.
      To oczywiście nie jest cenzura i to jest wolność słowa?
      Bo przecież manipulacje, kłamstwa, cenzura w wykonaniu TVN TVN24, radia zet, wybiórczej jest jak najbardziej wporządku bo to robimy my PO-cy.
      Media są w naszych rękach i tak ma pozostać. Wolność słowa jest dobra ale tylko dla nas, bo to my mamy rację i jesteśmy naj....
      Oglądając ostatni program Teraz my w TVN to przypominają się czasy PRL.
      Takiej jawnej manipulacji to dawno nie widziałem. Pełno aluzji niedomówień, sugestii składanie w odpowiedni sposób ujęć. Ten ekspert razem z "dziennikarzami" rozmawiając o manipulacji przeprowadzali największą manipulacje. Gołym okiem było widać że wszystkie pytania i odpowiedzi są wcześniej razem przygotowane.
      Jak Pietrzak ni chciał odpowiedzieć na tendencyjne pytanie tak jak chciał prowadzący to odpowiadał za pytanego - brawo.
      Widać jaki poziom prezentują te media, a szkolenia przechodzili chyba w SB.
      Temat polityczny nr 1 jak wygląda ręka J.Kaczyńskiego.
      Przecież jak na zachodzie ktoś w telewizji coś takiego by zrobił, to wyleciałby na zbity pysk i nie znalazł nigdzie pracy.
      Oglądając przez ostatnie miesiące TVN zastanawiam się czy tam są jacyś dyrektorzy programowi odpowiadający za poziom i jakość tej stacji.
      W dwoch ostatnich podanych przez Fakty sondażach pomylili się tyko dwa razy zapewne przez przypadek na korzyść PO a niekorzyść PIS.
      Zarzucacie szanowni PO-cy agresję i stronniczość r.Maryja, a jak to wygląda w TVN. Takiej ilości agresji i stronniczośći to pewnie starczyłoby na wszystkie media o.Rydzyka.
      Polecam Szkło Kontaktowe i posłuchać ile tam jest dobroci i rzetelności dziennikarskiej.
      • bbn777 Re: TVN,wybiórcza niczym się nie różni od R.Maryj 16.02.06, 15:09
        Tylko, ze tvn nie twierdzi ze jest katolickim glosem w Twoim domu...
    • teraz10 Odezwał się obskurancki sekciarz-sodomita: idź 16.02.06, 13:05
      lizać zadki michniko-gieremkom, idź kłaniać się kaczorkowi donaldowi jaskowi
      rokicie i innym poprańcom.
      • 1111a16 Re: Odezwał się obskurancki sekciarz-sodomita: id 16.02.06, 21:48
        teraz10- jesteś strasznie zacietrzewiony jak macherek.Masz klapki na oczach jak
        koń pociągowy, nie widzisz różnicy między dobrem, a złem. Ale niedługo zobaczysz
        i przekonasz się na własnej skórze jak te rządy rydzyka i kaczek odbiją się na
        twoim życiu. Pogadamy wtedy.
    • todundliebe Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 13:06
      Grzech smiertelny Radia Maryja to zlamanie monopolu na inforacje. Mamy
      tolerancje i wolnosc slowa ale wybiorcza(np.dyskusja o obrazaniu uczuc
      muzulmanow). Wspolnota Europejska, z nia Polska coraz bardziej upodabniaja sie
      do ZSRR.
    • greg09 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 13:11
      BOGU DZIEKI ZE MA DOSC-NARESZCIE!!!!
      RYDZYK DOWODEM NA ISTNIENIE SZATANA.
      • m15 rydzyk-nie słucham twego radia,ale ubeckiej nagonk 16.02.06, 13:27
        i na twoje radio nie popieram,wolność mediów jest stróżem demokracji,kim są
        dzisiejsi cenzorzy próbujący uciszyć ciebie-wszyscy wiemy
        • e-4l Re: rydzyk-nie słucham twego radia,ale ubeckiej n 16.02.06, 14:03
          RM jest bardzo potrzebne jako nieprzebrane źródło materiału dla kabaretów.
    • robert.opty MOHERY !!! 16.02.06, 13:20
      www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny
      • m15 te komusze trele mówią jedno-bereza jest konieczna 16.02.06, 13:34
        i mimo wcześniejszych obietnic bezkarności ,trzeba będzie wrócić do koncepcji
        izolacji elementów wrogich polskiej racji stanu,nalezy także przemyśleć sens
        udostępniania rynku mediom polskojęzycznym o ewidentnie antypolskim nastawieniu
    • wuetend Re: Faktem jest jednak.. 16.02.06, 13:26
      .. ze jakies drobne podskoki małych wywrotowców i danie im lekkiego klapsa nie
      zasluguje na to, zeby pol dnia widniec jako glowny news
    • apropag Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 13:38
      mamrotha napisała:

> Zabrakło Jana Pawła II i wszystko się sypie.
      > Jacy obywatele taki kościół i politycy.
      > Co się dziwić.
      Jest Benedykt XVI ktory poprowadzi to dalej. Nic sie nie Sypie Jaki Kosciol
      tacy politycy a Obywatele tacy beda jakich sobie wychowamy.
      http:spaces.msn.com/Tadeusz1944germany/
      • hatra Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 13:46
        "W jakim kraju my żyjemy - pomyślałem czytając kolejne info w onecie. Wkurzyłem
        się. Ja człek wykształcony, z dobra posadką, mało tego, pracujący na giełdzie, w
        mekkce liberalizmu - byłem oburzony. Za chwile dopusciłem do głowy taka myśl.
        Okey, ale ja nigdy nie sluchalem tej stacji. Wlazlem na google i znalazlem link
        do RM. Mysle, poslucham tych bzdur.

Jako, że pracuje przy kompie to puscilem sobie RM i slucham ich do tej pory
        przez jakies 5-7 godzin.

Zdebialem. przeciez to normalna stacja. Tyle tylko, że katolicka. Ci ludzie
        modla sie i czuc że z ich slow bije ogromny patriotyzm. Mało tego, poruszają
        tematy których nie uswiadczysz w zadnym komercyjnym polskim medium - bo sa to
        tematy niezreczne nazwijmy je (np. była rzecz o niezaleznej energetyce i
        dzialaniach dotychczasowych wladz w tej sparwie). Byłem na serio pod wrazeniem.

Powiem Wam tak - nigdy do lewaków nie należalem, postkomuny nawet nie cierpie bo
        wiem ile szkody czerwoni wyrzadzili Polsce. PiS i PO byly mi zawsze obojetne,
        myslalem nawet swojego czasu, z uwagi na moje ekonomiczne wyksztalcenie, ze PO
        jest kagankiem postepu a PiS trąci populizmem. Zmienilem absolutnie zdanie.

Od teraz zastanawiam sie, dlaczego PO i liberalne media tak bardzo pluja na te
        rozglosnie ? jakiż mają w tym interes ? fakt, sluchalem ich tylko kilka godzin
        ale konsekwentnie. Na tę chwilę jestem zdumiony. gdzie ten ciemnogrod, pytam ??
        mieszkam i pracuje w usa i takich stacji jak RM jest tu setki jesli nie tysiace,
        i to reprezentuja rozne religie. komu na tym zalezy, slucha, reszcie to wisi gdzieś.
        PYTAM, kto i dlaczego tak pluje na RM ?? Pewnie do tego jeszcze daleko, ale obym
        niebawem nie byle goracym zwolennikiem tego radia - na przekor lewackim i
        PO-wskim tzw. `postepowym pogladom'. do czego doprowadzaja ich idee widac
        dzisiaj dokladnie we Francji.

Powiem tak, wydaje mi się, że ktoś sądzi, że plując na to radio robi im złą
        reklamę. Ja myśle wrecz odwrotnie. Wydaje mi się, choć nie jestem ich fanem bo
        to nie moja generacja, że skutek będzie taki, że z powodu braku wolnych mediów,
        ludzie zaczynaja ich słuchać. Gdyby nie to plucie żadna inna siła nie skłoniła
        by mnie żeby posłuchac tej stacji, Ba nawet potrudziłem się żeby znależć link do
        nich w necie. Jeśli czytam w mediach że Gazeta Wybiórcza podaje, zdaniem GW, GW
        ujawnia, Gw donosi ... to mam serdecznie dość. Zwlaszca gdy okazuje się po
        czasie ze to bzdury i klamstwa.

Wszystkich ktorzy tak jak ja, chcieliby wyrobic sobie wlasny osad na temat
        stacji polecam posluchanie tej rozglosni. mysle, ze warto czasami podjac probe
        wyrobienia sobie wlasnej oceny pewnych zdarzen aniezeli paplac co podaja media.
        Oczywiście pominmy ze jest to radio po pierwsze o charakterze religijnym, po
        drugie jest skierowane do starszej generacji niż trzydziestolatkowie wiec na
        dłuższą mete sluchanie ich odpada ale dzisiaj mogę powiedziec ze mam o nich
        wlasne zdanie. z autopsji. I jest ono pozytywne bo jest to normalna stacja o
        okreslonym swiatopogladzie. Z tego widac, ze zyjecie w totalnym ciemnogrodzie,
        ale czerwonym ciemnogrodzie gdzie media sa prywatne ale nie wolne i dlatego
        podaja zamiast faktow bełkot który im pasuje. Nie ma to też nic wspolnego z
        liberalizmem na które niektóre, uwazajace się, za POstepowe partie się powolują.
        Widac sa tez inne definicje liberalizmu dla zacofanego Polaka i inna definicja
        ksiazkowa.
        Patriszia1, 16.02.2006 07:23
        [wiadomosci.onet.pl]

tudzież cytując perfidię satyryka St.J. LECA (1909 - 1966), tóry głosił, że:
        "Niektórzy myślą, że obiektywizm jest wtedy, gdy zarówno lewymi i prawym okiem
        widzą dokładnie to samo."
        • terence Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 15:03
          w sumie prawie hatra masz racje... gdyby nie te pare % audycji (np.bredzenie w
          rozmowach niedokonczinych) i głoszenie Jedynego Słusznego Zdania Ojca Dyrektora
          oraz brak mozliwości polemiki z wymyślanymi teoriami spiskowymi dziejów (i nie
          tylko, teorie są różne) oraz to że prawo (państwo) nie tyka Ojca Dyrektora
          nawet koniuszkiem palca (rozliczanie się podatki faktury akredytacja MEN toż to
          wymysły Szatana?), no i to że Dyro pcha się do władzy i polityki (taki
          charakterek)
          gdyby nie to byłoby wszystko w porządku...
          prawie robi wielką różnice...
          ........
          www.darthrydzyk.com
    • halfliner [...] 16.02.06, 13:45
    • skuffka Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 13:56
      i co z tego.... Episkopat próbował już milion razy pisać listy do
      redemptorystów i lądowały one w koszu bez żadnego efektu. obawiam się że teraz
      odniesie to podobny skutek.
    • kozaczek3 Statut RM jest tajemnicą wiary,jak w mafii 16.02.06, 13:57
      Przecież wszystkie statuty są dołączone do wniosku o koncesję.
      Wystarczy się zwrócić do KRRiT.
      Chyba, że Radio Maryja nie musi nic przedkładać.
      Działa w imieniu Boga (czytaj o Dyrektora ). Amen.
      Niech będzie pochylony.
    • gilu33 Po kiego grzyba wypisujesz posty ??? 16.02.06, 13:57
      skoro tak męczy cię GW,to po cholerę bazgrzesz cienkie epistoły na łamach
      Gazety właśnie??? Pisz w Naszym dzienniku, który kupuje 5 tyś ludzi w Polsce!
      • widziane_inaczej Bo mnie bawią Bezrozumne Wybiórcze Matoły 16.02.06, 14:03
        • terence Re: Bo mnie bawią Bezrozumne Wybiórcze Matoły 16.02.06, 15:39
          taaa kto tu jest Bezrozumny
          jak ja bym chcaił porozmawiać na forum Radia Ma ryja albo innej Rydzykowej
          propagandy...jedynie słusznej
          na każdą sprawe można spojzeć z różnych stron a nie tylko z jednej strony Ojca
          Dyrektora (jedynie słusznej), zdejm beret i klapki z oczu...
          P.S. nie twierdze że wyborcza to 100% ideał... ale przynajmniej nie ma tak
          dużego ryja :)

..........
          www.darthrydzyk.com
    • widziane_inaczej Ogłupiały Wybiórczy Cenzor tnie na lewo i na prawo 16.02.06, 13:59
    • jagutka76 co z tego ze napisali list... 16.02.06, 14:08
      .. szkoda tylko kartki papieru i tuszu... Ojciec Dyrektor pewnie nie doczytal
      go do konca i spalil na popiol... tego szalenca nic nie powstrzyma... biada
      nam... biada...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka