block-buster 17.02.06, 20:34 Pan Handzlik to jednak kawal prawdziwego czlowieka jest.Szkoda,ze jest tylko radnym w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m635 "Szczur" to Kazimierz Kasprzyk, esbeckie ścierwo 17.02.06, 21:15 Po nazwisku ich trzeba! Boicie się? Czego? Kazimierz Kasprzyk. Zapamiętajcie to nazwisko. To on zastraszał i gnębił ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: "Szczur" to Kazimierz Kasprzyk, esbeckie ście 17.02.06, 21:36 m635 napisał: > Po nazwisku ich trzeba! > Boicie się? Czego? > > Kazimierz Kasprzyk. Zapamiętajcie to nazwisko. To on zastraszał i gnębił ludzi. GW jeszcze nie opisala Kasprzyka i jego dylematow a temat godny jest samegoora naczelnego.Mysle ze tylko on jest w stanie spojrzec na ten problem z nalezytym dystansem i filozoficzna glebia. wiec lepiej poczekac, moze Odpowiedz Link Zgłoś
puba Re: "Szczur" to Kazimierz Kasprzyk, esbeckie ście 19.02.06, 09:58 w imię nienawiści czy przebaczenia? czy jesteśmy na tyle silni i duchowo i w naszej wierze by zamiast nienawidzić postarać sie przebaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: "Szczur" to Kazimierz Kasprzyk, esbeckie ście 21.02.06, 11:30 puba napisał: > w imię nienawiści czy przebaczenia? > > czy jesteśmy na tyle silni i duchowo i w naszej wierze by zamiast nienawidzić > postarać sie przebaczyć? Jak napisze ktos z pisu to nienawisci, jak z Gw-anej to przebaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: "Szczur" to Kazimierz Kasprzyk, esbeckie ście 18.02.06, 00:00 nie bądź naiwny, to z całą pewnością nie jest jego prawdziwe nazwisko. Służbowy pseudonim. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: "Szczur" to Kazimierz Kasprzyk, esbeckie ście 18.02.06, 00:43 fajka2 napisała: > nie bądź naiwny, to z całą pewnością nie jest jego prawdziwe nazwisko. Służbowy > pseudonim. To jest prawdziwe nazwisko. Zetknąłem się z tym s...synem. Odpowiedz Link Zgłoś
matola19 Re: "Szczur" to Kazimierz Kasprzyk, esbeckie ście 18.02.06, 13:31 m635 napisał: > Po nazwisku ich trzeba! > Boicie się? Czego? > > Kazimierz Kasprzyk. Zapamiętajcie to nazwisko. To on zastraszał i gnębił ludzi. > W PiS Też są dokładnie tacy sami co już od wczoraj zastraszają - a zaczną gnębić. Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Re: "Szczur" to Kazimierz Kasprzyk, esbeckie ście 19.02.06, 01:35 matola19 napisał: > W PiS Też są dokładnie tacy sami co już od wczoraj zastraszają - a zaczną gnęb > ić. matoł19 - szkoda, że nie będziesz już mógł na własnej skórze przekonać się co to jest SB. Nie pisałbyś takich bredni s...synu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz.okrutna A agent Ketman to dziennikarz GW... 17.02.06, 21:32 A agent Ketman to dziennikarz GW... ceniony, nagradzany, cenzurujący wypowiedzi na Forum. Taka sobie Myszka mała... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: A agent Ketman to dziennikarz GW... 18.02.06, 00:02 coś dane nieaktualne... rozum też wywiało Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Agent, mój brat 17.02.06, 21:42 Wildstein był dla Maleszki niczym brat. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Handzlik to bardzo przyzwoity człowiek 18.02.06, 00:14 swoją drogą w I kadencji był posłem Unii Demokratycznej, teraz w PO Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Agent, mój brat 18.02.06, 01:23 Więc jednak można sie przyznać, przejść katharsis, przeprosić... i uzyskac przebaczenie. Można żyć, jak człowiek, może bardziej, niż przedtem. Wierzę , może głupio, w prawdę o naszej historii, do której mamy wszyscy prawo. I o to tylko chodzi. Tylko i aż. I po co ta antylustracyjna histeria, obelgi, straszenie szubienicami, barbarzyństwem, ciemnogrodem, hołotą i faszyzmem? I po co do swojego egoistycznego strachu o ujawnienie przeszłości dorabiać antypisowska ideologię, wygadywać najdziksze brednie o dyktaturze?? Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie GW-no to jedna braterska agentura SB 18.02.06, 07:49 Oczyscic zycie publiczne z tej czerwonej holoty bandziorow, mordercow, kapusiow. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: GW-no to jedna braterska agentura SB 18.02.06, 11:26 gw_klamie napisała: > Oczyscic zycie publiczne z tej czerwonej holoty bandziorow, mordercow, kapusiow > . Oczyszczanie idzie pełną parą: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3170578.html Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus naskoczcie nam :-))) 19.02.06, 00:39 > Oczyscic zycie publiczne z tej czerwonej holoty bandziorow, mordercow, > kapusiow mozecie nam naskoczyc, PiSiorki :-))) choc lepiej zeby ten kurdupel zrobil lodzika boskiemu Romanowi i Andrzejkowi. Nawet nie musialby sie schylac :-)) fajna prace mam, kasy dosyc, wiec co mi zrobicie, PiSiorki i LePRy?? Nic, mozecie tylko bluzgac w bezsilnosci. A ja sie z Was smieje i z ksiedza Muchomorka. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha jestescie bezsilni a od GW sie odwal. Mozesz tez im tylko naskoczyc, bo Wyborcza byla jest i bedzie najpoczytniejsza gazeta w Polsce. NIC NAM NIE MOZECIE ZROBIC :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
no_guts_no_glory A co? Pewnie ci sie w zyciu nie ulozylo...? 19.02.06, 07:48 Praca kiepska, zona sie starzeje, dzieci jakos sie do ksiazek nie garna, corka pewnie w ciazy ... A te wsystkie ubole, komuchy, mordercy, kapusie, zlodzieje, masoni i cyklisci plawia sie w dostatku, ktory powstal w wyniku twojej ciezkiej pracy. A jesli pracowales ciezko i nic z tego nie masz to masz powody do zlosci. Tylko ze zly mozesz byc tylko na siebie - zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji, ale jak to sie mowi: "slabemu plywakowi woda za rzadka" A to wszystko tylko i wylacznie jesli masz ponad 40 lat i cokolwiek pamietasz sprzed roku 89... zycze sukcesow! Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie Re: Esbecjo o czym bełkoczesz? 19.02.06, 08:57 Oczywiscie ze jestem wielkim fanem PiS-u jak i uczciwosci i moralnośći w zyciu spolecznym i publicznym. Swietnie zarabiam, ale nie mysle zeby to bylo dla mnie najwazniejsze. Słucham tez radia Maryja i szczyce się tym. Natomiast wstydze sie ze podczytuje GW-no,z taką nikczemnoscią i zaklamanieiem jakimi sie w tej gazecie spotkalem - nie bylo mi dane nigdy w zyciu zaznac. Co zlego w tym ze chce sie ujawnienia mordercow, kapusiow i lajdakow, ktorzy torturowali ludzi, mordowali ludzilub swymoi donosami ulatwiali to mordercom. Dlaczego jestescie zaslepieni tak nienawiscią czerwoni pobratymcy? Bezmyslni towarzysze czas zrzucic klapki z oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal No to po ch.. ją podczytujesz? Masochista? 19.02.06, 13:18 gw_klamie napisała: > wstydze sie ze podczytuje GW-no,z taką nikczemnoscią i zaklamanieiem jakimi sie w tej gazecie spotkalem - nie bylo mi dane nigdy w zyciu zaznac. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: No to po ch.. ją podczytujesz? Masochista? 21.02.06, 11:28 pantanal napisał: > gw_klamie napisała: > > > wstydze sie ze podczytuje GW-no,z taką nikczemnoscią i zaklamanieiem jaki > mi > sie w tej gazecie spotkalem - nie bylo mi dane nigdy w zyciu zaznac. Stara zasada - dobrze wiedziec co wrog kombinuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bedezet Re: Agent, mój brat 18.02.06, 11:17 tytuł "agent mój brat" - jakie to ujmujące - zli lustratorzy, wredny PiS, a kapusie - ludzie tacy jak my, no i przeciez byli tylko tacy których SB złamała grożbami. jakos GW sie nie zajaknie o ochotnikach, platnych kapusiach, zdrajcach z własnej woli. a co z Maleszką? nadal na etacie w GW? jak to jest możliwe? zatrudniają byłego kapusia - i wszystko git.... szkoda gadac po raz ktorys przypominam - poczytajcie "Polactwo" Rafała A. Ziemkiewicza. a propo, ciekawe jak tam proces ktorym Michnik straszył RAZa? cos ucichła sprawa ostatnio..... Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Agent - mój redaktor 18.02.06, 13:10 Agent - brat, trza się pochylać i podziwiać. A ci na których donoszono - ofiary - to teraz wrogowie. Bezczelne typki, które chcą ujawnienia ubeckich agentów. Takie Wildsteiny. Z UBeckim pozdrowieniem dla redaktorów szmacianej gazety. niepoprawnypolitycznie Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus a co z niewinnymi ludzmi? 19.02.06, 00:43 niepoprawnypolitycznie napisał: > Agent - brat, trza się pochylać i podziwiać. A ci na których donoszono - > ofiary - to teraz wrogowie. Bezczelne typki, które chcą ujawnienia ubeckich > agentów. Takie Wildsteiny. takie Wildsteiny domagaly sie prawa do obsmarowania niewinnych ludzi. Bo "polska" holota czesto od razu niszczyla zycie czlowiekowi, ktorego nazwisko - niezaleznie od kontekstu - pojawialo sie na Liscie W. Ludzie ktorzy byli przesladowani przez UBoli, teraz zostali wywieszeni na jednej kartce z ich oprawcami, a czesto nawet byli to ich imiennicy o identycznych personaliach Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: a co z niewinnymi ludzmi? 19.02.06, 12:22 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,0.html?skan=2519037 Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 "kombatanci"-pora po kasę - J.McCarthy 18.02.06, 22:24 "kombatanci"-pora po kasę - J.McCarthy Odpowiedz Link Zgłoś
logophilos niech mi ktoś wytłumaczy,dlaczego 18.02.06, 22:54 nic nie można zrobić prawdziwym zbrodniarzom - czyli esbekom? Donosiciele to często ludzie słabi i szantażowani. Mozna by im teraz dać spokój. Winni są ci oprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: niech mi ktoś wytłumaczy,dlaczego 19.02.06, 11:18 logophilos napisał: > nic nie można zrobić prawdziwym zbrodniarzom - czyli esbekom? Donosiciele to > często ludzie słabi i szantażowani. Mozna by im teraz dać spokój. Winni są ci > oprawcy. Ja tez nie moge tego zrozumiec. Polityczni mocodawcy ubekow, bez ktorych ubecja by nie istniala w wolnej Polsce stali sie preziami, premierami i GTW. To kolejne kuriozum tego swiata.... Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re: Agent, mój brat i wszystkie solidaruchy!!!! 18.02.06, 23:03 Bierzcie się za łby kołtuńskie solidaruchy -przecież taki element co był w solidarności to tylko kupa gnoju i tzw: +chłopki roztropki+ która to za wsze pieniążki lub za premie w zakladzie pracy -sprzedawali wszystkich i wszystko co tylko agentura potrzebowała.Zwiazek wykorzystowali tylko dla mistyfikacji no i poczywiście jako zaplecze do ewentualnych profitów po rozpędzeniu komuny -co wielu do dziś wykorzystuje. Cieszę się że to proletarjackie barachło z solidarnośći z lat 80 teraz bierze się za łby -to wam się należy i to was wykonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Przecież to obłęd :-(. 19.02.06, 01:10 Szczurami można nazwać wszystkich z tej opowieści. Każdy chce być tym który ostatni będzie mówił - mam rację. Kraków to piękne miasto ale złych ludzi. Szefem IPN zostaje R. Terlecki który doniósł nowej władzy na swojego ojca też donosiciela zresztą. Ojciec pisarz, syn profesor!. Kurtyka za sprawę z Przewoźnikiem też przecież kiedyś po zmianie władzy pójdzie siedzieć. Księża nie tylko pedofile ale i informatorzy służb :-(. Zaczadzeni uczestnicy wyścigu szczurów nawet nie zauważą że nasz kraj przestanie istnieć a Kraków z okolicą po Zakopane zostanie rezerwatem zła - przykładem dla świata jak nie należy czynić. Na dodatek można dołączyć komendanta policji Rapackiego który wraz z żoną jest umoczony w aferę prywatyzacji PZU ot takie przestępstwo białych (i niebieskiego) kołnierzyków. Zapłacimy za to co tam - około 10 mld zł. Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Tak, to obłęd! Lecz się psychiatrycznie. 19.02.06, 01:42 Dokonałeś rzeczy niezwykłej - tyle kłamstw i oszczerstw zmieścić w paru zdaniach to sztuka. Esbecka sztuka. To się nazywała praca "po zagadnieniach D" czyli dezintegracja i dezinformacja. Jak widać robota idzie dalej pełną parą. PRl-u już nie ma a esbekiem się zostaje do grobowej deski. Taka ku..ka natura... Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Tak, to obłęd! Lecz się psychiatrycznie. 19.02.06, 09:09 janstrak napisał: > Dokonałeś rzeczy niezwykłej - tyle kłamstw i oszczerstw zmieścić w > paru zdaniach to sztuka. Esbecka sztuka. To się nazywała praca > "po zagadnieniach D" Nie wiem co to jest "praca po zagadnieniach D". Ty dobrze się orientujesz. Nie próbujesz oszukać metodą - łapaj złodzieja choć sam jesteś złodziej? W którym miejscu nie napisałem prawdy? To wszystko są dane które wyczytałem w mediach - stąd pretensje jeżeli to nieprawda - do całych mediów. Nie wierzę jednak by media kłamały. Mogą robić czarny PR ale już inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: Agent 19.02.06, 01:38 Agent na agencie, agentem pogania. Wikipedia lustracji Tego służbistę z SB osądzić. Paragraf sie znajdzie. ------- Bies. Gorące wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Agent 19.02.06, 07:15 tak jak sie głębiej nad tym zastanowiś to wiekszość ztych postów powyżej wzbudza smutek i żal. i nie chodzi o przeszłośc tylko o terażniejszość... że też zawsze można wygrzebać coś jeszcze abyśmy skoczyli sobie do gardeł... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Agent 19.02.06, 07:20 PS wyrazy podziwu dla p. Handzlika - może trzeba miec olbrzymia odwagę by się przyznac, ale wspaniałomyślność która pozwala wybaczyć to jest to "cos", dzięki czemu można jeszcze wierzyc w ludzi. Zajebisty gest, naprawdę, szacunek panie Handzlik. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Agent 19.02.06, 07:33 A czy zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego 90 % wszystkich sensacji na tamat TW pochodzi z Krakowa? Profesorowie, ksieża, robotnicy, prawnicy itd. Z innych miast jakoś tylko tak cienko. Dlaczego więc Krakow? Czy to oznacza, że główna działalność UB i SB koncentrowała się w Krakowie? A może krakowiacy są jakś genetycznie podatni na współpracę ze służbami. Może UB prowadziło w Krakowie dokładniejszą dokumentację? A może to zgubny wpływ Nowej Huty i jej wyziewów imienia Lenina? (tu są pewne podejrzenia, jeśli wziąć pod uwagę, że to miasto ministrów Ziobry i Wassermanna, prezesa Rokity, i co większych lustratorów z okolic IPN) Odpowiedz Link Zgłoś
erubu Mentalnosc Kalego gazetki 19.02.06, 09:02 Ile to krokodylich lez wylewa gazetka w obronie wspolpracownikow UB i SB. A co z tymi ktorzy stracili zdrowie a nawet zycie ? potracili rodziny ? Autor wyraznie mial jeden cel, zaniechac lustracji i ochronic kanalie donoszace na swych wspoltowarzyszy. Jak trafne wydaje sie przyslowie " kruk krukowi oka nie wykole" Odpowiedz Link Zgłoś
strong7 Re: Agent, mój brat 19.02.06, 09:34 Na tle tych wsszystkich postów ziejacych wzajemną nienawiscią,niezwykle szlachetna i miłosierna jest postawa Handzlika - bohatera ,nie tylko reportażu,który umiał wybaczyć oprawcom. Temat godny scenariusza filmowego o minionych,trudnych i jeszcze nierozliczonych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Obejrzyjcie teatr "Miś Kolabo" 19.02.06, 10:13 Mimo, że zostałem policjantem po 1990 roku, metody werbunku się nie zmieniły. Pracowały nad tym całe pokolenia psychologów. Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Doskonała rzecz - ale nie dla matołów (za... 19.02.06, 22:19 ...bardzo im komplikuje obraz świata) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Proste sprawy GW potrafi "upaprać" swoją doktryna 19.02.06, 10:47 która nam wmawia że prawdziwymi ofiarami sa kapusie!Nie dopuszczajcie ich dziennikarzy do spraw gdzie chodzi o prawdę,honor,skruche i wybaczenie! Wszystko zechca selektywnie wykorzystac przeciw lustracji i dekomunizacji!!Czego sie boją???Czy tak jak za poprzedniej okupacji kapusiom grozi "czapa"? Nie !! Nasz litościwwy naród chce tylko by znikneli na zawsze z funkcji publicznych!To dla GW cena za wysoka?? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Proste sprawy GW potrafi "upaprać" swoją dokt 21.02.06, 11:37 A komentowany tekst czytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Agent, mój brat 19.02.06, 10:54 GW ale jesteś obłudna,chwyt ponizej pasa.Jak ktoś sie kształci na lekarza to ma mieć przed oczami przysiegę Hipokratesa.Dziwne że w swej obronie komunistów zapominacie ilu ludziom zniszczyli ludzi i ilu zamordowali.Michnik i spółka wracacie do korzeni.Jesoooo ale obłuda i hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasz666 Re: Agent, mój brat 19.02.06, 13:51 Tego rodzaju wypowiedzi, na różnych zresztą forach, jest więcej. Charakterystyczny jest podniesiony głos, agresywne sformułowania, często też marna polszczyzna, a przede wszystkim ewidentne braki w znajomości historii oraz nieznajomość komentowanego artykułu. Pozwolę sobie wobec tego przypomnieć, że: artykuł dotyczy konkretnej sprawy konkretnego człowieka i nie tylko nie nawołuje do totalnego wybaczenia wszystkim agentom, ale wprost przeciwnie, namawia do rozpatrzenia każdej sprawy, każdego życiorysu indywidualnie; Adam Michnik, bez względu na to, co kto sądzi o jego gazecie, był jednym z czołowych działaczy opozycji demokratycznej, a co za tym idzie, ofiarą, a nie funkcjonariuszem komunistycznego aparatu represji. Po to Pan Bóg dał człowiekowi mózg, żeby go używał do myślenia - radzę spróbować, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
aaronia_carrottella Re: Agent, mój brat 20.02.06, 15:05 WŁAŚNIE! ŚWIĘTE SŁOWA!!! Poto macie mózgi żeby myśleć nad tym co mówicie i piszecie... A że większość z tych,co tak krytykują Michnika,weszli na to forum żeby wylać swoje frustracje, to już inna sprawa.... POZDRAWIAM WIELBICIELI REDAKTORA A.M :* Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Agent, mój brat 21.02.06, 11:33 jonasz666 napisał: Chodzi o to jakich argumentow sie uzywa. A argument ze "mimo wszystko" jakas lekarka przyszla do chorego jest CHORY! Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Agent z cala pewnoscia nie moj brat 19.02.06, 11:10 Sprawa jest bardzo prosta. Nalezy ujawnic WSZYSTKICH agentow.Nalezy tez dac im szanse wytlumaczenia swojej dzialanosci i kontekstu w jakim dzialali. Sedziami powinny byc ich ofiary. Jesli im przebaczaja lub nieprzebaczaja to ich sprawa. Ja jedynie nie chce aby ta miernota wystepowala w roli "autorytetow" czy zajmowala jakiekolwiek funkcje publiczne. To wszystko. Prawda oczyszcza. Michnik jak zwykle miesza biale z czarnym aby wyszla jednakowa gnojowka dla wszyskich i g...no dalej kwitlo. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Agent z cala pewnoscia nie moj brat 19.02.06, 22:13 Masz racje "goldilock" ujawnic wszystkich NIE ZAPOMINAJAC O KSIEZACH !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 a jaka jest definicja agenta 19.02.06, 22:44 a jaka jest definicja agenta? będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: a jaka jest definicja agenta 21.02.06, 11:31 ewa9823 napisała: > a jaka jest definicja agenta? będę wdzięczna za odpowiedź Poczytaj w podreczniku dla esbekow. W niektorych zntykwariatach mozna je kupic... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Agent, mój brat 21.02.06, 11:23 A jak wyjdzie sprawa pozbawienia takich ludzi jak szczur prawa do emerytury (esbeckiej) to pan Smoleński napisze ze to podlosc?? Odpowiedz Link Zgłoś