johnybegood13 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:44 ...jeżeli niejaki Rydzyk jest ojcem - księdzem to kim do cholery jest BÓG!!! człowieku mocherowy beret przysłonił ci umysł i wzrok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viatcheslav Re:BANDYTA Z TORUNIA 18.02.06, 10:45 Osądzić pie..nego śmiecia i złodzieja i zamknąć gnidę na 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
siemowit4 GW nie kasuje posta łamiącego prawo 18.02.06, 10:45 zgłosiłem to około 7.15 rano - teraz jest 10.50 mam nadzieje 18261826www, że nie piszesz przez proxy - bo ja tego nie zostawie bez reakcji - zrozumiano ? Odpowiedz Link Zgłoś
i_co_zrobiazrydzykiem Ludzie z IT z PKOBP wiedza od KASIE RYDZYKA... 18.02.06, 11:14 w ogole to nie takie informacje wyciagnac dziennikarzom, co sie nagle stalo..... i to przez tylke lat sie ciagnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:48 Bardzo mnie bawi to, jak pan posel Cymanski od jakiegos czasu uzywa mamy by czyny lub zjawiska za pomoca jej przykladu uzasadniac. Proponuje powolac panstwowa instytucje - cos w rodzaju tej z Sevres, gdzie szanowna rodzicielka posla moglaby zasiadac w charakterze wzorca tzw. "zwyklego Polaka" lub w tym przypadku "zwyklej Polki". Odpowiedz Link Zgłoś
sievert calkiem ciekawy pomysl heheh 18.02.06, 10:59 ale w takim razie co z mama I sekretarza ? obrazilaby sie tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:54 struve... ty bydlaku!.. rydzyk jest największym złodziejem w kraju! wymyślasz świństwa na innych by ukryć łajdactwa rydzyka... powinien siedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 12:34 wilmor1 napisał: > struve... ty bydlaku!.. rydzyk jest największym złodziejem w kraju! wymyślasz > świństwa na innych by ukryć łajdactwa rydzyka... powinien siedzieć! Wilmor, ty maniaku czerwony. Masz czarno przed oczami, znaczy się ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 [...] 18.02.06, 16:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Teraz wiemy po kim brzydki Tadzio Cymanski... 18.02.06, 10:55 odziedziczyl bezdenna glupote! Glupota na pewno nie zarazil go Rydzyk, bo to straszny cwaniak. Taki Grobelny zdewocialych ciot, ktory ich orznal na gruba kase. To jest klasa gangsterstwa!!! Al Capone moglby sie od rydzyka uczyc jak krasc, miec wladze i ponosic zero odpowiedzialnosci. Naprawde nalezy podziwiac cwaniactwo Rydzyka. To strasznie sprytny oprych, ktory przy niezwykle niskiej wiedzy i kulturze osobistej orznal w d..e kilkaset tysiecy zdewocialych frajerow. Teraz ciotki z rodziny Radia M moga klepnac pacierzyk sie do swietego Antoniego o ta forse na stocznie.Tylko musza pamietac, ze najpierw swietemu trzeba zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
jam49 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:58 Mam tylko mature i ponad 40 lat. A pan Rydzyk skończył studia kościelne i napewno jest bardzo mądry. Skoro zapalanował zbiórkę pieniędzy dla siebie to ją sobie zrealizował. Trudno jest się dziwić... Jest to takie same działanie jak np. osoby, która ogłasza, że zbiera pieniądze na operację bardzo chorego dziecka, chodzi ze zdjęciem tego dziecka i opowiada jak mu ta operacja pomoże - tylko trzeba zebrać ogromne pieniądze. Dużo ludzi poruszonych tym tematem bierze i wpłaca pieniądze. Dużo pieniędzy. Jest wiele osób zachęconych umiejętnie, które przepisują nawet swoje testamenty i mieszkania zostawiając swoje własne rodziny "na lodzie"... A po uzbieraniu OGROMNYCH pieniędzy to naprawdę chore dziecko nie dostaje NIC...!!! Tym bardziej ludzie pomagali, dając pieniądze na Stocznię, że wiedzieli, iż tam pracuje kilkanaście tysięcy osób, które mają swe rodziny na utrzymaniu. Zostali oni wszyscy oraz ofiarodawcy zrobieni w .... Jeśli Pan Bóg istnieje i wie o tym wszystkim, to już tego "Ojca" od tego radia właśnie skreślił!!! Raz na zawsze. I potępił go na wieki. Ciekawe gdzie będzie pochowany ten "cudotwórca". Napewno nie jak ks. Twardowski. Odpowiedz Link Zgłoś
mazal13 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:59 Od dluzszego czasu sledze wypowiedzi osobnika ps.struve i jestem zaszokowany jakim oszolomstwem mozna sie wykazywac i tempota.Jest to dla mnie przerazajace bo jezeli wyobraze sobie ze takich glupich i omamionych ludzi jest wiecej o wiele wiecej to ogarnia mnie strach.Rydzyk jest dla mnie w kazdym calu z krwi i kosci KANCIARZEM MATACZEM PRZEKRETEM WYPIE..CZEM OSZYSTEM ZAKLAMANCEM ZLODZIEJEM itd. ktory rzyruje na starszych ludziach i nie tylko(co jest smutne) dla swojej wygody i interesu z ktorego wyciaga olbrzymie zyski.Mamy przyklad STOCZNI i jestem pewien ze takich przewal jest jeszcze wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych LUDZIE POKROJU "STRUVE" ... 18.02.06, 11:00 Ludzie (?) pokroju "struve" upodlają Polaków. Dla wielu (ich wpisy sa czytane na Zachodzie) Polacy są utożsamiani z Rydzykiem i ludźmi typu Sobecka, "struve", czy też Macierewicz. Sam często bywam w Niemczech i muszę się za nich wstydzić słuchając opinii Niemców. Jeden z Niemców powiedział mi dosyć dobitnie: "Osioł może rządzić tylko stadem osłów, a nigdy rumaków". Te słowa były dla mnie przykre, ale jakże prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: LUDZIE POKROJU "STRUVE" ... 18.02.06, 11:14 Niemiec Ci to powiedzial? A ich komunistyczno-nacjonalistyczno-populistyczny rzad poprzedniej kadencji to im Polacy wybrali? Sorry ale Niemcy wybrali kanclerza ktory ich sprzedal Ruskim W SWIETLE kamer a oni mowia jeszcze ze to dobrze. Niemcy to jest dopiero stado oslow :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: calcinus,sowi 18.02.06, 12:53 Proponuje problemy Niemców zostawić - Niemcom. Czy ich sprzedał (?) to jest "andere sache". Niemcy sobie poradza.Zajmijmy się naszym stadem. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: calcinusovi 18.02.06, 13:01 Zostaw problemy Niemców im samym. Oni sobie poradzą. Zajmijmy się naszym stadem. Odpowiedz Link Zgłoś
conthekst Niemcy i Polska? A Rydzyk się śmieje :/ 19.02.06, 05:32 Z tymi niemcami toście wypalili :/ Porównajcie najpierw warunki jakie panują tam i tu... I to socjalne!!! Dam Wam przykład. Moja siostra musiała tam szukać pracy bo w Polsce dla niej nie było. Było to spowodowane problemami z kręgosłupem. W Polsce w Piekarach Śląskich powiedziano jej, że owszem, ale najpierw szpital, w którym MUSIAŁA wykupić DOBROWOLNĄ cegiełkę bo traktowaną ją jak śmiecia. Po 2 tygodniach powiedziano, że musi przejść płatną operację bo sytuacja jest fatalna i nie ma poprawy. Wypisała się ze szpitala na własną odpowiedzialność. Po 4 latach od tej decyzji funkcjonuje nadal normalnie i jest w Niemczech gdzie ma DARMOWĄ opiekę lekarską, DARMOWĄ rehabilitację w związku z tymi problemami a lekarz jest zawsze do jej dyspozycji. Do tego w urzędzie pracy ma zawsze do dyspozycji osobę władającą językiem polskim w razie jakichś wątpliwości czy pytań. Pełne ubezpieczenie jako bezrobotna oraz wiele innych świadczeń o których Polacy nawet nie mają pojęcia w naszym kraju, że takowe istnieją i moga się komuś należeć. Tak więc Niemcom zostawcie Niemcy. Oni o siebie zadbają znacznie lepiej niż Polacy o Polskę. A teraz odnośnie tematu głównego... Sytuacja z radiem to po prostu wielka kpina z tego jak można w świetle prawa okradać ludzi i nie ponosić za to żadnej odpowiedzialności. Jak w, zdawałoby się, katolickim radiu można pozwolić na rozbrzmiewaniu na jego falach treści sprzecznych z prawem i wbrew temu co głosi sama doktryna katolicka? Nie słucham radia bo to podobnie jak telewizja obecnie megafon populistycznych haseł mający na celu ogłupienie siedzących przed nimi ludzi. Słucham rozgłośni internetowych oraz czytam gazety internetowe oraz sam przeszukuję jego zasoby "z głową". Nie wszystko co w nim jest można przyjmować bezkrytycznie. Dlatego dziwię się zwolennikom radia M... Jak można w tak ślepy sposób komuś ufać? Ja nawet do najbliższych mi osób nie podchodzę bezkrytycznie! Nie szukam nigdzie spisku bo to żałosne ale podchodzę trzeźwo do wszystkiego. Jestem informatykiem z wykształcenia więc śmieszy mnie fakt takiego skrywania się za niemożnością stworzenia fora internetowego i problemów jego cenzurowania. Jeśli ktoś ma pieniądze na prowadzenie stacji radiowej czy telewizyjnej to kwestia finansowania forum jest częścią promila takiej działalności. Do tego znacznie prostszą niż się wydaje. Tak więc zasłanianie się takimi bredniami jest tylko robieniem z siebie głupca. Najpierw proszę się zapoznać z faktami dotyczącymi działalności i działania for a dopiero potem pisać coś co jest od podstaw żenującym okazywaniem swojej niewiedzy. Kwestia osób uznanych za autorytety. Buahahaha.... Pierwsze słyszę o takich osobach :D Najpierw to ja się chciałbym dowiedzieć jakie były osiągnięcia owych osób i jakie prace pisali czy tego typu miarodajne rzeczy. Tytuł to dla mnie tylko parę liter przed nazwiskiem i nie jest adekwatny do tego kim dana osoba jest. Znam profesorów, którzy prezentują poziom kultury na poziomie bruku a jedyną ich "zabawą" jest gnębienie studentów. To nie są w żadnym wypadku autorytety dla mnie. Telewizja publiczna już dawno temu straciła w moich oczach i radio podobnie. Serwują papkę zdolną do przyswojenia jedynie przez mało ambitne i ogłupione masy. Z każdej strony zalew populizmu i demagogii od którego wszystkie płyny ustrojowe mają się zamiar wydostać każdym możliwym otworem z ciała. Rydzyk nie jest w tym gorszy. Na szczęście moja babcia ma jeszcze rozum. Chodzi w moherowym berecie ale potrafii rozpoznać naciągacza. Sam jestem katolikiem tylko z metryki. Mam swoje zasady moralne bliskie tym którym ponoć Kościół Katolicki hołduje, ale czego zupełnie nie widać. Co do autorytetów moralnych to takowych nie mam. Ale najbardziej z tych katolickich w Polsce cenię abp Pieronka. A dlaczego? Ponieważ potrafi mówić nie tylko o moralności ale także tym, że KK nie jest w obecnym tworze idealny i powinien być zreformowany gdyż nie przystaje do dzisiejszych realiów. Do tego jego słowa poruszają także problemy życia codziennego dotyczące sytuacji młodzieży oraz innych grup społecznych w sposób w jaki Ojciec Dyrektor wątpliwe by mówił. Jestem osobą o kontrowersyjnych czasem poglądach i własnym zdaniu za co już od dawna jestem krytykowany przez tych "jedynie słusznych". Mohery na sam mój widok pewnie by mnie wyklęły bo chodzę głównie w czarnym, mam długie włosy i wygląd "okołosatanistyczny" ;) Już zresztą z tego powodu z ich "bojówkami" miałem do czynienia :/ To są fanatycy, którzy za jedno złe słowo odnośnie radia są gotowi kogoś niemal z ziemią zrównać. A że zazwyczaj mimo dużej liczby lat szybko kończą im się argumenty to po kilku minutach lecą Żydzi, masoni i inne tego typu teksty. Czyżby skleroza? A może po prostu są tak ogłupiali, że nie potrafią sami myśleć? A już szczytami są dla mnie sytuacje gdy oczerniając coś powołują się na to co oczerniają :D To tak jakby sklinali Szatana jednocześnie powołując się na to co on o sobie powiedział ;) Czy to jest logiczne? Do tego nienawiść do Żydów... To co... Jezusa, Marię i Józefa też najlepiej do gazu? Nie... Bo to są dobrzy Żydzi :D:D:D:D:D No po prostu śmieszne. To może jeszcze byśmy wzięli i podzielili wszystko tak? Byli dobrzy i źli hitlerowcy... Dobrzy i źli NKWDziści, Dobrzy i źli ZOMOwcy... Przecież to jest chore :/ Struve... Patrzę na Twoje posty i widzę, że starasz się nie odpowiadać tym którzy faktycznie trzymią poziom dna ale na konkretne argumenty tu padające też nie odpowiadasz bądź odpowiadasz wykrętnie odbijając pytanie pytaniem ewentualnie przeprowadzasz atak na rozmówcę. Zachowujesz się jak FANATYK. Nie chcesz widzieć tego co złe jest w Twoim własnym gnieździe i oddalasz to od siebie udając, że tego nie ma. Niby skąd się wzięły pieniądze na prowadzenie jednocześnie stacji telewizyjnej, radiowej, gazety, portalu internetowego i szkoły? Politechnika którą kończę finansowana ze środków państwowych ledwo wiąże koniec z końcem i czasem nawet na kredę nie ma kasy a tu wszystko prosperuje jakby miało wielomilionowe zaplecze finansowe :/ A niby skąd te środki? Ze składek i datków??? Policzmy może... Dajmy tak tu przytaczane 2% z, zaokrąglmy, 40mln Polaków a więc 800tys. i przemnóżmy przez 10zł jako datek... Ładnie, 8mln ale to nadal mało jak na takie imperium medialne!!! To skąd jest kasa na to wszystko? A gdzie na stale zużywający się sprzęt, opłaty, płace dla zatrudnionych? Skąd się na to biorą środki? Przecież od tego jeszcze trzeba odprowadzić podatki od osób fizycznych, VAT, za usługi wszelakie, media itp. Do tego jeszcze to mieszanie się całości Kościoła w politykę. KK pragnie sobie uszczknąć z tego korytka dla siebie ale to co robi Ojciec Dyrektor to już jest szczyt. Nawet arcybiskupi tak jawnie nie prezentują swoich poglądów politycznych jak on. On nawet nie ukrywa swoich zapatrywań. Rzuca konkretnie nazwiskami i nazwami partii. Nie głosowałem na PiS i nie przyłożę nigdy ręki do tego co robią jeśli nie uznam tego za słuszne. Ale na razie to co wyprawiają woła o pomstę do nieba. Nie mają nawet pomysłu na rządzenie a jedyne co robią to kolejne odwlekanie różnych ustaw oraz rozporządzeń. W moim powiecie wygrało PO i słusznie zresztą. Głosy na senatora zdobyły osoby z PO oraz SO (ze względu na dużą część środowiska wiejskiego). To jak rządzi PiS widać już gołym okiem. Kłótnie, ataki na opozycjonistów, szukanie wrogów publicznych, działania mające na celu opanowanie całości władzy gdzie to tylko możliwe, populizm w tekstach i działaniach. W tej sytuacji nie dziwię się, że ludzie tak reagują, iż chcą opuszczać tę tonącą łajbę o szumnej nazwie Polska. Tu nie ma już żadnej przyszłości dla młodych. Patrząc na budżet można się tylko zastanawiać jak załatać tę dziurę bo zakryć się jej nie da niczym. A tu jeszcze PiS nam dowala kolejne socjalne wydatki. Do tego Świątynia opatrzności... Na co to? I dlaczego z budżetu to ma być po części finansowane? To budowla SAKRALNA i tłumaczenie z muzeum Odpowiedz Link Zgłoś
conthekst ...CD 19.02.06, 05:38 (...)jest conajmniej nie na miejscu. Po co wydawać na to "muzeum" miliony skoro w uczelniach nie ma na opłaty za prąd nieraz? To jest właśnie prawdziwie potrzebne wsparcie materialne dla podwyższenia poziomu kulturalnego! No ale to nie na rękę dla kogoś kto ma we własnym interesie utrzymywać lud w ciemności. RM tylko się ładnie do tego przyczynia. Ma błogosławieństwo prezydenta, dostęp do miejsc i materiałów gdzie inne media są dyskryminowane... Tak... To jest równość według PiS. Aż mi się nóż w kieszeni otwiera słysząc ich wyjaśnienia i teksty. Część się nawet składnie nie trzyma i to widać nawet bez wielkiego wysiłku umysłowego. Pozostaje chyba tylko czekać aż ten kraj pochłonie anarchia i biedota wyjdzie na ulicę walczyć o swoje... A ta biedota to niemało bo ponad połowa społeczeństwa. Ostatnio widziałem "ciekawe zdjęcie". Ludzi z transparentem na którym było wypisana prośba o nie odśnieżanie dachu budynku Sejmu. Śmieszne i tragiczne zarazem. A dlaczego? Bo tu nie ma już podziału na prawicę i lewicę (jak to jest zazwyczaj) tylko że ten budynek wogóle ma runąć! Oto zaufanie polskiego społeczeństwa do polityków. Jak się babrają tam gdzie nie powinnni to potem są efekty. Może na zgliszczach tej nowo powstającej IV RP powstanie coś co będzie rzeczywistą IV RP, którą obiecywał Kaczyński. Bo na razie robi on niemal dokładnie na odwrót w stosunku do tego o czym prawił bajki. Może więc parafrazując zdanie Andrew w kościele powinno się mówić "Rydzyk musi odejść!" :D A najlepiej walnąć mu ekskomunikę i zobaczymy co się będzie działo ;) Ciekawe czy nadal by działał "w imię Pana" :D I nie próbuj mi mydlić oczu Struve bo mam je szeroko otwarte, widzę gdzie zmierza nasz kraj i żaden Rydzyk modlitwą nic nie zmieni. Bo jeśli ma on nauczać swojej moralności to ja wyjeżdżam z tego kraju zanim nadejdzie V rozbiór Polski. Tym razem w świetle prawa i sprawiedliwości ;) Zresztą dla tego kraju chyba najlepiej by było przeżyć jeszcze raz zabory żeby docenić takie wartości jak wolność i samostanowienie o sobie. Ale władza i tak by się wyżywiła... Nieważne pod jakim szyldem. Ciekawe tylko jak szybko nauczyliby się mówić po rosyjsku czy niemiecku :/ A może od razu podzielić Polskę na dwie i jedną oddać Jarosławowi zaś drugą Lechowi i ustalić dziedziczenie władzy? Jak na razie RM i Tv Trwam stanowią rozgłośnie propagandowe dla PiS. Nawet katolickie miejsca, które jeszcze w moim mieście popierały tę stację i miały reklamy na ścianach odnośnie jej fali nadawania od tego odstąpiły. Zostały one zamalowane na biało. Tak więc może i kiedyś miało ono poparcie i było katolickie ale teraz to jest wrzód, który trzeba usunąć. Jest ono jak niemal każdy polski rząd. W zamierzeniach wspaniałe. W wykonaniu fatalne i wołające o pomstę dla twórcy. Jedyne czego nie można mu zarzucić to sukces medialny. Ale żerowanie na czymś takim jak uczucia religijne to moim zdaniem ohydne postępowanie, które należy tępić z całkowitą bezwzględnością. Jeśli partia pseudorządząca ma zamiar wogóle coś zrobić w tym względzie to niech robi a nie markuje. Ludziom w końcu skończy się cierpliwość i nawet moherowa armia ich nie obroni. Z ojcem R. będzie to samo. To pokolenie może jeszcze go nie osądzi ale następne już tak. No chyba, że zadba on o odpowiednie wykształcenie w jego duchu "następców" a na to się na razie zanosi. W końcu babcie kiedyś muszą umrzeć ale na imperium pieniądze jakoś muszą płynąć. Tak więc nie dziwię się wyborowi tego szarlatana i hochsztaplera(bo inaczej go nie można nazwać) co do tego czego się uczy w owej "szkole". No bo jak najłatwiej przekonać do siebie ludzi jak nie poprzez media? Jeszcze nadejdzie czas, że gdzie się nie obejrzymy to będziemy widzieli jego uśmiechniętą twarz i pewnie wzorowaną na jakiegoś cierpiącego lub anioła. Tylko że akurat do obu tych postaw mu daleko. Cierpi to może i on gdy mu za mało prześlą :P A aniołem to on jest... ale upadłym ;) Nawet kolor mu pasuje... Szkoda tylko, że nie ma jeszcze do tego białych pasków bo gdyby normalna osoba takie wałki z pieniędzmi robiła to już albo by siedziała albo by się procesy za nią ciągnęły od dawna. Jeśli tak bardzo Ojcu zależy na moralności i wyższych celach to niech najpierw rozliczy się z własnym sumieniem, potem z osobami, które mu ślepo ufają i odda im to co im się należy a na koniec odda się pod jurysdykcję Episkopatu bo na razie skutecznie przez wszystkimi tymi rzeczami się miga. Nawet władze jego zakonu nie mają nad nim władzy bo robi i tak swoje mimo ich zaleceń. Tak... prawdziwy przykład zakonnika i dobrego chrześcijanina. Jak jest taki dobry to niech idzie w ślady matki Teresy. Ale jeśli mu się nie chce do biednej Azji jechać lub Afryki to mam tańsze... polskie rozwiązanie. Niech zacznie pracować jako wolontariusz na dworcach, w domach samotnych czy tego typu ośrodkach gdzie są naprawdę potrzebujący. Bo na razie to te tzw. przez niego żydo-masońskie organizacje i stacje czy też osoby każda z nich osobna więcej zrobiła dla nich niż ta stacja do tej pory od czasu zawiązania. A co do przystanku Woodstock i WOŚP to by się zdziwił mocno Rydzyk gdyby usłyszał jakie podejście mają do tego nawet Ci, których jego armia by nazwała "Satanistami". W moim mieście co roku właśnie kapele metalowe na WOŚP grają i nie biorą za to złamanego grosza a same do skrzynki jeszcze dorzucą. A więc co? Może ta akcja to w takim wypadku dzieło Szatana? Tylko czemu zamiast radioodbiornika stoją w salach aparatury zakupione za te pieniądze? Dodam tylko, że w szpitalach w moim mieście stoi sprzęt darowany przez akcję o wartości ponad 10-krotnie większej niż zebrano w tym roku. Może Ojciec Dyrektor i jego podwładni zrobili kiedykolwiek więcej dla narodu niż Owsiak potrafi w ciągu jednego finału? I nie mam zamiaru słuchać tu czegoś o potrzebach duchowych bo te ma każdy a nie każdy jest słuchaczem tego radia i się jakoś potrafi obyć bez tych ukojeń "Made in Toruń". Takie przygrywki o potrzebach to możecie wciskać ogłupiałym słuchaczom i telewidzom. Jeśli ktoś ma solidny szkielet moralny to bez tego potrafi sobie poradzić w sytuacjach dnia codziennego. Sam jestem po takich, które niejednego by doprowadziły do samobójstwa a żyję i widzę jak świat wokół mnie wygląda i do czego zmierza. A to jak wygląda to co robi owo radio jest dla mnie splugawieniem i zaprzeczeniem wszelkich wartości na jakich wyrosła wiara katolicka. Osoby z wyższym wykształceniem wśród słuchaczy? Chyba jedynie w celach badawczych nad tym zjawiskiem, unikalnym w skali Europy a być może i świata :D Przyznawać się do słuchania tego radia to kompromitacja - zgadzam się. Jest ono bardziej populistyczne niż 10 Lepperów razem :) Gra na ludzkich obawach, frustracjach i niepewności dążąc co całkowitego zniewolenia słuchaczy. Zarówno psychicznego jak i finansowego. Tak działają sekty. Zresztą wystarczy spojrzeć na sposób w jaki owo radio działa aby zauważyć podobieństwa. jeo nadawanie nie tylko powinno zostać zakazane ale istnienie zakazane jako związku wyznaniowego o naturze sekciarskiej. I z tego co mówię nie sączy się jad. Ja tylko komentuję to co widzę bez upiększania i podkolorywowania oraz bez tej otoczki mistycznej jaką próbuje jej "patron" narzucić dla postronnych. Czas odrzucić nimb z jego osoby i pokazać człowieka zeputego bogactwem oraz chciwością, który dogadza swoim żądzom oraz zachciankom w imię źle pojmowanego dobra. A na dodatek jeszcze wyłudzający w tym celu pieniądze od osób, które najbardziej same ich potrzebują. To jest moje zdanie do którego każdy może się ustosunkować. Ale większość zapewne je popiera widząc zepsucie i fałszywość tej osoby źle skrywaną pod "świętością" sutanny. Odpowiedz Link Zgłoś
qube Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:00 i po co ta cala dyskusja? moherow nic nie przekona wiec szkoda strzepic jezyka. pranie mozgow zrobilo swoje. tu zadna swobodna wymiana pogladow nie pomoze. pocieszam sie mysla ze za pare lat obudza sie z reka w nocniku ale wtedy bedzie za pozno. glupi narod ktory pozwala soba tak pomiatac i okradac. historia pokaze kto mial racje. a ta mala czarna lajze ktora tak sklocila narod ze soba powinno sie na szafot zaprowadzic. tu nie chodzi juz o to ktora strona ma racje - tylko o to dlaczego nie pozwala sie polsce w spokoju rozwijac. dlaczego zawsze ktos miesza??? dlaczego zawsze znajdzie sie ktos pokroju rydzyka, giertycha, leppera, cymanskiego???czy naprawde nie ma u nas ludzi ktorzy potrafiliby madrze rzadzic a nie mieszac nam w glowach becikowymi i komisjami sledczymi? pewien pralat tez byl zdaje sie nietykalny? i swoi go uspokoili, wiec to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
oko21 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:01 brak słów opus dei zbrodniarze na tronach Odpowiedz Link Zgłoś
oko21 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:10 OPU$ DEI Odpowiedz Link Zgłoś
janzdziarski Kontrolowac WOSP, wara od Ma Ryja 18.02.06, 11:12 Tak to jest, Owsiak to awaturnik,namawia mlodych do zlego,kontrola, kontrola, kontrola.....do ostatniej zlotowki!!!! Rydzyk jest swiety, cacy i pomaga ludziom. Rece precz od Rydzyka,od milionow, ktore zawlaszczyl, helikopterow i samochodow, ktore kupil.Pieniedzy w reklamowkach, nazizmu, nienawisci i hipokryzji, ktowa sieje Rydzyk. Jemu immunitet, jemu rzadowe samochody, jemu wladza i bezkarnosc. Papez, Kardynal i Biskup....on ma ich w d.... Wypada mi tylko zakonczyc slawnymi trzema slowami do ks. Rydzyka:>ch... ci w du....> Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: struve, "pieknie" napisałes ! jak to się mówi 18.02.06, 11:15 "z nerwem". Ale, Kochany nie odpowiedziałeś...gdzie się podziała kasa !? Odpowiedz Link Zgłoś
ceniekceniek Do Gacka1956 i Jemu podobnych 18.02.06, 11:16 "e: POD SAD ZLODZIEJA RYDZYKA I JEGO BANDE RM!!! gacek1956 napisał: 18.02.06, 10:11 Ojciec Rydzyk niezmarnował pieniędzy moja rodzina dała wtedy sporo grosza i nie mamy żadnej pretęsji !!!!Życzymy Ojcu Rydzykowi dalszego rozkwitu i gnębienia UBecji i innych tego typu czerwonych parchatych gadów !!! " A może Twoja "gacku-tysiąc dziewięćset pięćdziesiąty szósty" rodzina zamiast dawać (jak sam zresztą piszesz) >sporo grosza< ojcu"R", powinna zainwestować w Twoją edukację, bo umiejętnością posługiwania się jezykiem polskim "nie grzeszysz". P.S.Zastanawiam się czy jest to zjawisko naturalne, że im bardziej nędzna edukacja i wykształcenie, tym bardziej zajadłe wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Do Gacka1956 i Jemu podobnych 18.02.06, 11:19 Radio Maryja i TV Trwam są jedynymi mediami wolnymi w tym biednym kraju.Dlatego z taka wściekłościa są zwalczane , pomawiane przez polskojęzyczne media. Odpowiedz Link Zgłoś
ceniekceniek Re: Do Gacka1956 i Jemu podobnych 18.02.06, 11:39 Oj meliso-meliso bb-bb. Przeczytaj dwa razy ten tekst. Toż ta nienawiśc płynie przede wszystkim od słuchaczy RM. Jednym żywotnych tego dowodów jest gościu o nick-u "gacek1956". Odpowiedz Link Zgłoś
bezlitosny I ogłaszasz to na forum "polskojęzycznej" GW :-) 18.02.06, 11:45 melisa-bb napisała: > Radio Maryja i TV Trwam są jedynymi mediami wolnymi w tym biednym kraju.Dlatego > z taka wściekłościa są zwalczane , pomawiane przez polskojęzyczne media. Nie uważasz, że to _o_czym_ piszesz stoi w sprzeczności z tym _na_jakim_forum_ piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:23 forsa z kwesty jest zlozona w bankach rosyjskich i pracuje na chwale ojca cwancykatora. a cymanski to jakis poje..y przyglup. skad jest ta kreatura? chyba nie z w-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
ves3 WIADOMO że kupił za nie Maybacha! 18.02.06, 11:25 a tak swoją drogą,to prawda ze ma ten samochód bo chwalił sie w TV Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:25 Co zrobił? Po prostu zdefraudował. Tak trudno o tym wprost powiedzieć? A kim on jest? Swiętą krową? W jakim raju i w jakiej cywilizacji my żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:27 Rydzyk jest poprostu wielki hochsztaplerem i defraudantem. A dodatkowo świętą krową. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:27 Ty chyba musisz nosić moherowy berecik, bo twoje zwoje mózgowe nie pracują jak należy. Oszołomie z trwam. Przekrętami, które zrobił rydzyk ze swoją kompanią idiotów można by obdzielić kilka małych krajów. Myślę, ze za kilka lat będzie powołana komisja śledcza ds przekrętów przez tego, którego ojciec jest nn. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.podgorski1 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:27 Czy ja dobrze rozumiem ?, tzn, że organizacja (Radio maryja) wspierająca Rząd tzw. IV RP jest finansowana pieniędzmi pochodzącymi z przestępstwa i wszystko jest - O'k i nikt z tym nic nie robi, a co na to NIK ? - czy my już mieszkamy w Białorusi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:28 Najgorsze jest to, ze radio Maryja nie jest juz niszowa rozglosnia walczacych o zbawienie za kazda cene babci.Z czasem podlaczalo sie do niego coraz wiecej oszolomow, ktorych pociaga wladza.Podlacza sie taki Cymanski w nurt i juz nagle ze zwyklego gowna robi sie polityk przedniej masci(nie mialbym skupulow powiedziec tego cwaniakowi bez zasad w twarz).To samo bylo z prostakiem i ignorantem Lepperem, ktory ma teraz wielka partie ludzi ktorzy sie podlaczyli.Ci wszyscy ludzie, ktorzy "studiuja" na pozal sie Boze uczelni rydzyka(specjalnie z malej) - waszym zdaniem pojechali tam po wyksztalcenie? Pojechali tam tylko dlatego ze zweszyli dobra koniunkture.rydzyk gromadzi wokol siebie coraz wieksza rzesze przydupasow i to jest mechanizm zdobywania wplywu na wladze.Uwazam,ze powinnismy podzielic kraj na dwie czesci-jedna dla rydzyka i jego przydupasow i druga dla innych.Zobaczymy jak rydzykowcy za piec lat nadal po swojej stronie beda tepic zydow , masonow i cyklistow,a do nas przyjezdzac do pracy za piec dolcow na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:31 Odpowiedz:ukradl i przeznaczyl na swoj interes,Maybachy itp.Rozliczenia nigdy nie bedzie,tak jak i rozliczenia dochodow i majatku koscielnego.Potrzebny jest kolejny wujaszek Soso,bo tylko on moglby sobie poradzic z mafia,ktora ma juz 2 tysiace lat historii. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek21krosno Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:31 Niestety jest tak że ludzie w to uwierzą to co pisze GW. Dla mnie jest jasne że było tak jak to opisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:31 Nihil novi sub Jouve ! Tak było od za(s)rania naszych dziejów, jedni pracowali, walczyli, oddawali zycie ("za Ojczyznę"), gnili w kazamatach, a motłoch kradł, kradł, kradł, i będzie kradł. "Polacy ? to może i wspaniały naród, ale żadne społeczenstwo" (Norwid). Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka9 Re: Proposition dla Rydzyka 18.02.06, 11:42 Zakonniku! Załóż sobie państwo zakonne w Toruniu i okolicach. Posprowadzaj sobie wygodnych Co polityków i wiernych sekciarzy. Od reszty Polski wara, Szatanie w przebraniu zakonnika! Jak tak dalej pójdzie to wszyscy zdolni i młodzi wyjadą, a my zostaniemy republiką na wzór Białorusi, tylko, że katolicką i z rządem PiSowkim, czyli socjalno-narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 ODWOLUJE !! 18.02.06, 15:59 Jesli jego dzieci maja sie wdac w ojca to odwoluje wszystko i poddaje sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:39 Fanatyzm wyznawców sekty Rydzyka, największego krętacza i złodzieja III RP, jest porażający. Ten post tego dowodzi. I chyba rzeczywiście przetrwa jeszcze długo. Trwam, trwam w swej wierze w mego guru. Guru jest dobry, guru jest święty. Jeśli guru coś ukradnie - to w dobrej przecież wierze. Itd... Ale guru kiedyś trafi do pudła, to kwestia czasu. A już w piekle razem z innymi książętami kościoła znajdzie sie bankowo. Pozdrawiam i współczuję, bo ślepota i fanatyzm zawsze budziły moją litość. Tylko bardzo proszę nie uszczęśliwiajcie innych na siłę i sami się zrzucajcie na swojego guru i jego sektę. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Poczatek konca z?odzieja z Torunia 18.02.06, 11:43 Teraz nalezy nag?osnic sprawe na ca?y swiat! Z?odziej rydzyk jest juz skonczony ,to jest tylko kwestia czasu! Odpowiedz Link Zgłoś