Dodaj do ulubionych

Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocznię?

• johnybegood13 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:44
      ...jeżeli niejaki Rydzyk jest ojcem - księdzem to kim do cholery jest BÓG!!!

człowieku mocherowy beret przysłonił ci umysł i wzrok!!!
      • viatcheslav Re:BANDYTA Z TORUNIA 18.02.06, 10:45
        Osądzić pie..nego śmiecia i złodzieja i zamknąć gnidę na 15 lat.
    • siemowit4 GW nie kasuje posta łamiącego prawo 18.02.06, 10:45
      zgłosiłem to około 7.15 rano - teraz jest 10.50

mam nadzieje 18261826www, że nie piszesz przez proxy - bo ja tego nie zostawie bez reakcji - zrozumiano ?
      • i_co_zrobiazrydzykiem Ludzie z IT z PKOBP wiedza od KASIE RYDZYKA... 18.02.06, 11:14

w ogole to nie takie informacje wyciagnac
        dziennikarzom, co sie nagle stalo.....

i to przez tylke lat sie ciagnie!!!!
    • apoplaws Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:48
      Bardzo mnie bawi to, jak pan posel Cymanski od jakiegos czasu uzywa mamy by
      czyny lub zjawiska za pomoca jej przykladu uzasadniac. Proponuje powolac
      panstwowa instytucje - cos w rodzaju tej z Sevres, gdzie szanowna rodzicielka
      posla moglaby zasiadac w charakterze wzorca tzw. "zwyklego Polaka" lub w tym
      przypadku "zwyklej Polki".
      • sievert calkiem ciekawy pomysl heheh 18.02.06, 10:59
        ale w takim razie co z mama I sekretarza ? obrazilaby sie tez :)
    • wilmor1 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:54
      struve... ty bydlaku!.. rydzyk jest największym złodziejem w kraju! wymyślasz
      świństwa na innych by ukryć łajdactwa rydzyka... powinien siedzieć!
      • gandalf70 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 12:34
        wilmor1 napisał:

> struve... ty bydlaku!.. rydzyk jest największym złodziejem w kraju! wymyślasz
        > świństwa na innych by ukryć łajdactwa rydzyka... powinien siedzieć!
        Wilmor, ty maniaku czerwony. Masz czarno przed oczami, znaczy się ślepy.
        • wilmor1 [...] 18.02.06, 16:11
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • obywatelgkar Teraz wiemy po kim brzydki Tadzio Cymanski... 18.02.06, 10:55
      odziedziczyl bezdenna glupote!
      Glupota na pewno nie zarazil go Rydzyk, bo to straszny cwaniak. Taki Grobelny
      zdewocialych ciot, ktory ich orznal na gruba kase. To jest klasa
      gangsterstwa!!! Al Capone moglby sie od rydzyka uczyc jak krasc, miec wladze i
      ponosic zero odpowiedzialnosci. Naprawde nalezy podziwiac cwaniactwo Rydzyka.
      To strasznie sprytny oprych, ktory przy niezwykle niskiej wiedzy i kulturze
      osobistej orznal w d..e kilkaset tysiecy zdewocialych frajerow. Teraz ciotki z
      rodziny Radia M moga klepnac pacierzyk sie do swietego Antoniego o ta forse na
      stocznie.Tylko musza pamietac, ze najpierw swietemu trzeba zaplacic.
    • jam49 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:58
      Mam tylko mature i ponad 40 lat. A pan Rydzyk skończył studia kościelne i
      napewno jest bardzo mądry. Skoro zapalanował zbiórkę pieniędzy dla siebie to ją
      sobie zrealizował. Trudno jest się dziwić...
      Jest to takie same działanie jak np. osoby, która ogłasza, że zbiera pieniądze
      na operację bardzo chorego dziecka, chodzi ze zdjęciem tego dziecka i opowiada
      jak mu ta operacja pomoże - tylko trzeba zebrać ogromne pieniądze. Dużo ludzi
      poruszonych tym tematem bierze i wpłaca pieniądze. Dużo pieniędzy. Jest wiele
      osób zachęconych umiejętnie, które przepisują nawet swoje testamenty i
      mieszkania zostawiając swoje własne rodziny "na lodzie"...
      A po uzbieraniu OGROMNYCH pieniędzy to naprawdę chore dziecko nie dostaje
      NIC...!!!
      Tym bardziej ludzie pomagali, dając pieniądze na Stocznię, że wiedzieli, iż tam
      pracuje kilkanaście tysięcy osób, które mają swe rodziny na utrzymaniu. Zostali
      oni wszyscy oraz ofiarodawcy zrobieni w ....

Jeśli Pan Bóg istnieje i wie o tym wszystkim, to już tego "Ojca" od tego radia
      właśnie skreślił!!! Raz na zawsze. I potępił go na wieki. Ciekawe gdzie będzie
      pochowany ten "cudotwórca". Napewno nie jak ks. Twardowski.
      • iwka901 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:00
        AMEN
    • mazal13 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 10:59
      Od dluzszego czasu sledze wypowiedzi osobnika ps.struve i jestem zaszokowany
      jakim oszolomstwem mozna sie wykazywac i tempota.Jest to dla mnie przerazajace
      bo jezeli wyobraze sobie ze takich glupich i omamionych ludzi jest wiecej o
      wiele wiecej to ogarnia mnie strach.Rydzyk jest dla mnie w kazdym calu z krwi i
      kosci KANCIARZEM MATACZEM PRZEKRETEM WYPIE..CZEM OSZYSTEM ZAKLAMANCEM
      ZLODZIEJEM itd. ktory rzyruje na starszych ludziach i nie tylko(co jest smutne)
      dla swojej wygody i interesu z ktorego wyciaga olbrzymie zyski.Mamy przyklad
      STOCZNI i jestem pewien ze takich przewal jest jeszcze wiecej.
    • walbrzych LUDZIE POKROJU "STRUVE" ... 18.02.06, 11:00
      Ludzie (?) pokroju "struve" upodlają Polaków. Dla wielu (ich wpisy sa czytane na
      Zachodzie) Polacy są utożsamiani z Rydzykiem i ludźmi typu Sobecka, "struve",
      czy też Macierewicz. Sam często bywam w Niemczech i muszę się za nich wstydzić
      słuchając opinii Niemców.
      Jeden z Niemców powiedział mi dosyć dobitnie: "Osioł może rządzić tylko stadem
      osłów, a nigdy rumaków". Te słowa były dla mnie przykre, ale jakże prawdziwe...
      • calcinus Re: LUDZIE POKROJU "STRUVE" ... 18.02.06, 11:14
        Niemiec Ci to powiedzial? A ich komunistyczno-nacjonalistyczno-populistyczny
        rzad poprzedniej kadencji to im Polacy wybrali? Sorry ale Niemcy wybrali
        kanclerza ktory ich sprzedal Ruskim W SWIETLE kamer a oni mowia jeszcze ze to
        dobrze.
        Niemcy to jest dopiero stado oslow :)
        • jerzy.kosecki Re: calcinus,sowi 18.02.06, 12:53
          Proponuje problemy Niemców zostawić - Niemcom. Czy ich sprzedał (?) to
          jest "andere sache". Niemcy sobie poradza.Zajmijmy się naszym stadem.
        • jerzy.kosecki Re: calcinusovi 18.02.06, 13:01
          Zostaw problemy Niemców im samym. Oni sobie poradzą. Zajmijmy się naszym
          stadem.
          • conthekst Niemcy i Polska? A Rydzyk się śmieje :/ 19.02.06, 05:32
            Z tymi niemcami toście wypalili :/ Porównajcie najpierw warunki jakie panują tam
            i tu... I to socjalne!!! Dam Wam przykład. Moja siostra musiała tam szukać pracy
            bo w Polsce dla niej nie było. Było to spowodowane problemami z kręgosłupem. W
            Polsce w Piekarach Śląskich powiedziano jej, że owszem, ale najpierw szpital, w
            którym MUSIAŁA wykupić DOBROWOLNĄ cegiełkę bo traktowaną ją jak śmiecia. Po 2
            tygodniach powiedziano, że musi przejść płatną operację bo sytuacja jest fatalna
            i nie ma poprawy. Wypisała się ze szpitala na własną odpowiedzialność. Po 4
            latach od tej decyzji funkcjonuje nadal normalnie i jest w Niemczech gdzie ma
            DARMOWĄ opiekę lekarską, DARMOWĄ rehabilitację w związku z tymi problemami a
            lekarz jest zawsze do jej dyspozycji. Do tego w urzędzie pracy ma zawsze do
            dyspozycji osobę władającą językiem polskim w razie jakichś wątpliwości czy
            pytań. Pełne ubezpieczenie jako bezrobotna oraz wiele innych świadczeń o których
            Polacy nawet nie mają pojęcia w naszym kraju, że takowe istnieją i moga się
            komuś należeć. Tak więc Niemcom zostawcie Niemcy. Oni o siebie zadbają znacznie
            lepiej niż Polacy o Polskę.

A teraz odnośnie tematu głównego... Sytuacja z radiem to po prostu wielka kpina
            z tego jak można w świetle prawa okradać ludzi i nie ponosić za to żadnej
            odpowiedzialności. Jak w, zdawałoby się, katolickim radiu można pozwolić na
            rozbrzmiewaniu na jego falach treści sprzecznych z prawem i wbrew temu co głosi
            sama doktryna katolicka? Nie słucham radia bo to podobnie jak telewizja obecnie
            megafon populistycznych haseł mający na celu ogłupienie siedzących przed nimi
            ludzi. Słucham rozgłośni internetowych oraz czytam gazety internetowe oraz sam
            przeszukuję jego zasoby "z głową". Nie wszystko co w nim jest można przyjmować
            bezkrytycznie. Dlatego dziwię się zwolennikom radia M... Jak można w tak ślepy
            sposób komuś ufać? Ja nawet do najbliższych mi osób nie podchodzę bezkrytycznie!
            Nie szukam nigdzie spisku bo to żałosne ale podchodzę trzeźwo do wszystkiego.
            Jestem informatykiem z wykształcenia więc śmieszy mnie fakt takiego skrywania
            się za niemożnością stworzenia fora internetowego i problemów jego cenzurowania.
            Jeśli ktoś ma pieniądze na prowadzenie stacji radiowej czy telewizyjnej to
            kwestia finansowania forum jest częścią promila takiej działalności. Do tego
            znacznie prostszą niż się wydaje. Tak więc zasłanianie się takimi bredniami jest
            tylko robieniem z siebie głupca. Najpierw proszę się zapoznać z faktami
            dotyczącymi działalności i działania for a dopiero potem pisać coś co jest od
            podstaw żenującym okazywaniem swojej niewiedzy.
            Kwestia osób uznanych za autorytety. Buahahaha.... Pierwsze słyszę o takich
            osobach :D Najpierw to ja się chciałbym dowiedzieć jakie były osiągnięcia owych
            osób i jakie prace pisali czy tego typu miarodajne rzeczy. Tytuł to dla mnie
            tylko parę liter przed nazwiskiem i nie jest adekwatny do tego kim dana osoba
            jest. Znam profesorów, którzy prezentują poziom kultury na poziomie bruku a
            jedyną ich "zabawą" jest gnębienie studentów. To nie są w żadnym wypadku
            autorytety dla mnie. Telewizja publiczna już dawno temu straciła w moich oczach
            i radio podobnie. Serwują papkę zdolną do przyswojenia jedynie przez mało
            ambitne i ogłupione masy. Z każdej strony zalew populizmu i demagogii od którego
            wszystkie płyny ustrojowe mają się zamiar wydostać każdym możliwym otworem z
            ciała. Rydzyk nie jest w tym gorszy. Na szczęście moja babcia ma jeszcze rozum.
            Chodzi w moherowym berecie ale potrafii rozpoznać naciągacza. Sam jestem
            katolikiem tylko z metryki. Mam swoje zasady moralne bliskie tym którym ponoć
            Kościół Katolicki hołduje, ale czego zupełnie nie widać. Co do autorytetów
            moralnych to takowych nie mam. Ale najbardziej z tych katolickich w Polsce cenię
            abp Pieronka. A dlaczego? Ponieważ potrafi mówić nie tylko o moralności ale
            także tym, że KK nie jest w obecnym tworze idealny i powinien być zreformowany
            gdyż nie przystaje do dzisiejszych realiów. Do tego jego słowa poruszają także
            problemy życia codziennego dotyczące sytuacji młodzieży oraz innych grup
            społecznych w sposób w jaki Ojciec Dyrektor wątpliwe by mówił.
            Jestem osobą o kontrowersyjnych czasem poglądach i własnym zdaniu za co już od
            dawna jestem krytykowany przez tych "jedynie słusznych". Mohery na sam mój widok
            pewnie by mnie wyklęły bo chodzę głównie w czarnym, mam długie włosy i wygląd
            "okołosatanistyczny" ;) Już zresztą z tego powodu z ich "bojówkami" miałem do
            czynienia :/ To są fanatycy, którzy za jedno złe słowo odnośnie radia są gotowi
            kogoś niemal z ziemią zrównać. A że zazwyczaj mimo dużej liczby lat szybko
            kończą im się argumenty to po kilku minutach lecą Żydzi, masoni i inne tego typu
            teksty. Czyżby skleroza? A może po prostu są tak ogłupiali, że nie potrafią sami
            myśleć? A już szczytami są dla mnie sytuacje gdy oczerniając coś powołują się na
            to co oczerniają :D To tak jakby sklinali Szatana jednocześnie powołując się na
            to co on o sobie powiedział ;) Czy to jest logiczne? Do tego nienawiść do
            Żydów... To co... Jezusa, Marię i Józefa też najlepiej do gazu? Nie... Bo to są
            dobrzy Żydzi :D:D:D:D:D No po prostu śmieszne. To może jeszcze byśmy wzięli i
            podzielili wszystko tak? Byli dobrzy i źli hitlerowcy... Dobrzy i źli NKWDziści,
            Dobrzy i źli ZOMOwcy... Przecież to jest chore :/

Struve... Patrzę na Twoje posty i widzę, że starasz się nie odpowiadać tym
            którzy faktycznie trzymią poziom dna ale na konkretne argumenty tu padające też
            nie odpowiadasz bądź odpowiadasz wykrętnie odbijając pytanie pytaniem
            ewentualnie przeprowadzasz atak na rozmówcę. Zachowujesz się jak FANATYK. Nie
            chcesz widzieć tego co złe jest w Twoim własnym gnieździe i oddalasz to od
            siebie udając, że tego nie ma. Niby skąd się wzięły pieniądze na prowadzenie
            jednocześnie stacji telewizyjnej, radiowej, gazety, portalu internetowego i
            szkoły? Politechnika którą kończę finansowana ze środków państwowych ledwo wiąże
            koniec z końcem i czasem nawet na kredę nie ma kasy a tu wszystko prosperuje
            jakby miało wielomilionowe zaplecze finansowe :/ A niby skąd te środki? Ze
            składek i datków??? Policzmy może... Dajmy tak tu przytaczane 2% z, zaokrąglmy,
            40mln Polaków a więc 800tys. i przemnóżmy przez 10zł jako datek... Ładnie, 8mln
            ale to nadal mało jak na takie imperium medialne!!! To skąd jest kasa na to
            wszystko? A gdzie na stale zużywający się sprzęt, opłaty, płace dla
            zatrudnionych? Skąd się na to biorą środki? Przecież od tego jeszcze trzeba
            odprowadzić podatki od osób fizycznych, VAT, za usługi wszelakie, media itp.
            Do tego jeszcze to mieszanie się całości Kościoła w politykę. KK pragnie sobie
            uszczknąć z tego korytka dla siebie ale to co robi Ojciec Dyrektor to już jest
            szczyt. Nawet arcybiskupi tak jawnie nie prezentują swoich poglądów politycznych
            jak on. On nawet nie ukrywa swoich zapatrywań. Rzuca konkretnie nazwiskami i
            nazwami partii. Nie głosowałem na PiS i nie przyłożę nigdy ręki do tego co robią
            jeśli nie uznam tego za słuszne. Ale na razie to co wyprawiają woła o pomstę do
            nieba. Nie mają nawet pomysłu na rządzenie a jedyne co robią to kolejne
            odwlekanie różnych ustaw oraz rozporządzeń. W moim powiecie wygrało PO i
            słusznie zresztą. Głosy na senatora zdobyły osoby z PO oraz SO (ze względu na
            dużą część środowiska wiejskiego). To jak rządzi PiS widać już gołym okiem.
            Kłótnie, ataki na opozycjonistów, szukanie wrogów publicznych, działania mające
            na celu opanowanie całości władzy gdzie to tylko możliwe, populizm w tekstach i
            działaniach. W tej sytuacji nie dziwię się, że ludzie tak reagują, iż chcą
            opuszczać tę tonącą łajbę o szumnej nazwie Polska. Tu nie ma już żadnej
            przyszłości dla młodych. Patrząc na budżet można się tylko zastanawiać jak
            załatać tę dziurę bo zakryć się jej nie da niczym. A tu jeszcze PiS nam dowala
            kolejne socjalne wydatki. Do tego Świątynia opatrzności... Na co to? I dlaczego
            z budżetu to ma być po części finansowane? To budowla SAKRALNA i tłumaczenie z
            muzeum
          • conthekst ...CD 19.02.06, 05:38
            (...)jest conajmniej nie na miejscu. Po co wydawać na to "muzeum" miliony skoro
            w uczelniach nie ma na opłaty za prąd nieraz? To jest właśnie prawdziwie
            potrzebne wsparcie materialne dla podwyższenia poziomu kulturalnego! No ale to
            nie na rękę dla kogoś kto ma we własnym interesie utrzymywać lud w ciemności. RM
            tylko się ładnie do tego przyczynia. Ma błogosławieństwo prezydenta, dostęp do
            miejsc i materiałów gdzie inne media są dyskryminowane... Tak... To jest równość
            według PiS. Aż mi się nóż w kieszeni otwiera słysząc ich wyjaśnienia i teksty.
            Część się nawet składnie nie trzyma i to widać nawet bez wielkiego wysiłku
            umysłowego.
            Pozostaje chyba tylko czekać aż ten kraj pochłonie anarchia i biedota wyjdzie na
            ulicę walczyć o swoje... A ta biedota to niemało bo ponad połowa społeczeństwa.
            Ostatnio widziałem "ciekawe zdjęcie". Ludzi z transparentem na którym było
            wypisana prośba o nie odśnieżanie dachu budynku Sejmu. Śmieszne i tragiczne
            zarazem. A dlaczego? Bo tu nie ma już podziału na prawicę i lewicę (jak to jest
            zazwyczaj) tylko że ten budynek wogóle ma runąć! Oto zaufanie polskiego
            społeczeństwa do polityków. Jak się babrają tam gdzie nie powinnni to potem są
            efekty. Może na zgliszczach tej nowo powstającej IV RP powstanie coś co będzie
            rzeczywistą IV RP, którą obiecywał Kaczyński. Bo na razie robi on niemal
            dokładnie na odwrót w stosunku do tego o czym prawił bajki.

Może więc parafrazując zdanie Andrew w kościele powinno się mówić "Rydzyk musi
            odejść!" :D A najlepiej walnąć mu ekskomunikę i zobaczymy co się będzie działo
            ;) Ciekawe czy nadal by działał "w imię Pana" :D I nie próbuj mi mydlić oczu
            Struve bo mam je szeroko otwarte, widzę gdzie zmierza nasz kraj i żaden Rydzyk
            modlitwą nic nie zmieni. Bo jeśli ma on nauczać swojej moralności to ja
            wyjeżdżam z tego kraju zanim nadejdzie V rozbiór Polski. Tym razem w świetle
            prawa i sprawiedliwości ;) Zresztą dla tego kraju chyba najlepiej by było
            przeżyć jeszcze raz zabory żeby docenić takie wartości jak wolność i
            samostanowienie o sobie. Ale władza i tak by się wyżywiła... Nieważne pod jakim
            szyldem. Ciekawe tylko jak szybko nauczyliby się mówić po rosyjsku czy niemiecku
            :/ A może od razu podzielić Polskę na dwie i jedną oddać Jarosławowi zaś drugą
            Lechowi i ustalić dziedziczenie władzy? Jak na razie RM i Tv Trwam stanowią
            rozgłośnie propagandowe dla PiS. Nawet katolickie miejsca, które jeszcze w moim
            mieście popierały tę stację i miały reklamy na ścianach odnośnie jej fali
            nadawania od tego odstąpiły. Zostały one zamalowane na biało. Tak więc może i
            kiedyś miało ono poparcie i było katolickie ale teraz to jest wrzód, który
            trzeba usunąć. Jest ono jak niemal każdy polski rząd. W zamierzeniach wspaniałe.
            W wykonaniu fatalne i wołające o pomstę dla twórcy. Jedyne czego nie można mu
            zarzucić to sukces medialny. Ale żerowanie na czymś takim jak uczucia religijne
            to moim zdaniem ohydne postępowanie, które należy tępić z całkowitą
            bezwzględnością. Jeśli partia pseudorządząca ma zamiar wogóle coś zrobić w tym
            względzie to niech robi a nie markuje. Ludziom w końcu skończy się cierpliwość i
            nawet moherowa armia ich nie obroni. Z ojcem R. będzie to samo. To pokolenie
            może jeszcze go nie osądzi ale następne już tak. No chyba, że zadba on o
            odpowiednie wykształcenie w jego duchu "następców" a na to się na razie zanosi.
            W końcu babcie kiedyś muszą umrzeć ale na imperium pieniądze jakoś muszą płynąć.
            Tak więc nie dziwię się wyborowi tego szarlatana i hochsztaplera(bo inaczej go
            nie można nazwać) co do tego czego się uczy w owej "szkole". No bo jak
            najłatwiej przekonać do siebie ludzi jak nie poprzez media? Jeszcze nadejdzie
            czas, że gdzie się nie obejrzymy to będziemy widzieli jego uśmiechniętą twarz i
            pewnie wzorowaną na jakiegoś cierpiącego lub anioła. Tylko że akurat do obu tych
            postaw mu daleko. Cierpi to może i on gdy mu za mało prześlą :P A aniołem to on
            jest... ale upadłym ;) Nawet kolor mu pasuje... Szkoda tylko, że nie ma jeszcze
            do tego białych pasków bo gdyby normalna osoba takie wałki z pieniędzmi robiła
            to już albo by siedziała albo by się procesy za nią ciągnęły od dawna. Jeśli tak
            bardzo Ojcu zależy na moralności i wyższych celach to niech najpierw rozliczy
            się z własnym sumieniem, potem z osobami, które mu ślepo ufają i odda im to co
            im się należy a na koniec odda się pod jurysdykcję Episkopatu bo na razie
            skutecznie przez wszystkimi tymi rzeczami się miga. Nawet władze jego zakonu nie
            mają nad nim władzy bo robi i tak swoje mimo ich zaleceń. Tak... prawdziwy
            przykład zakonnika i dobrego chrześcijanina. Jak jest taki dobry to niech idzie
            w ślady matki Teresy. Ale jeśli mu się nie chce do biednej Azji jechać lub
            Afryki to mam tańsze... polskie rozwiązanie. Niech zacznie pracować jako
            wolontariusz na dworcach, w domach samotnych czy tego typu ośrodkach gdzie są
            naprawdę potrzebujący. Bo na razie to te tzw. przez niego żydo-masońskie
            organizacje i stacje czy też osoby każda z nich osobna więcej zrobiła dla nich
            niż ta stacja do tej pory od czasu zawiązania.

A co do przystanku Woodstock i WOŚP to by się zdziwił mocno Rydzyk gdyby
            usłyszał jakie podejście mają do tego nawet Ci, których jego armia by nazwała
            "Satanistami". W moim mieście co roku właśnie kapele metalowe na WOŚP grają i
            nie biorą za to złamanego grosza a same do skrzynki jeszcze dorzucą. A więc co?
            Może ta akcja to w takim wypadku dzieło Szatana? Tylko czemu zamiast
            radioodbiornika stoją w salach aparatury zakupione za te pieniądze? Dodam tylko,
            że w szpitalach w moim mieście stoi sprzęt darowany przez akcję o wartości ponad
            10-krotnie większej niż zebrano w tym roku. Może Ojciec Dyrektor i jego
            podwładni zrobili kiedykolwiek więcej dla narodu niż Owsiak potrafi w ciągu
            jednego finału? I nie mam zamiaru słuchać tu czegoś o potrzebach duchowych bo te
            ma każdy a nie każdy jest słuchaczem tego radia i się jakoś potrafi obyć bez
            tych ukojeń "Made in Toruń". Takie przygrywki o potrzebach to możecie wciskać
            ogłupiałym słuchaczom i telewidzom. Jeśli ktoś ma solidny szkielet moralny to
            bez tego potrafi sobie poradzić w sytuacjach dnia codziennego. Sam jestem po
            takich, które niejednego by doprowadziły do samobójstwa a żyję i widzę jak świat
            wokół mnie wygląda i do czego zmierza. A to jak wygląda to co robi owo radio
            jest dla mnie splugawieniem i zaprzeczeniem wszelkich wartości na jakich wyrosła
            wiara katolicka. Osoby z wyższym wykształceniem wśród słuchaczy? Chyba jedynie w
            celach badawczych nad tym zjawiskiem, unikalnym w skali Europy a być może i
            świata :D Przyznawać się do słuchania tego radia to kompromitacja - zgadzam się.
            Jest ono bardziej populistyczne niż 10 Lepperów razem :) Gra na ludzkich
            obawach, frustracjach i niepewności dążąc co całkowitego zniewolenia słuchaczy.
            Zarówno psychicznego jak i finansowego. Tak działają sekty. Zresztą wystarczy
            spojrzeć na sposób w jaki owo radio działa aby zauważyć podobieństwa. jeo
            nadawanie nie tylko powinno zostać zakazane ale istnienie zakazane jako związku
            wyznaniowego o naturze sekciarskiej.

I z tego co mówię nie sączy się jad. Ja tylko komentuję to co widzę bez
            upiększania i podkolorywowania oraz bez tej otoczki mistycznej jaką próbuje jej
            "patron" narzucić dla postronnych. Czas odrzucić nimb z jego osoby i pokazać
            człowieka zeputego bogactwem oraz chciwością, który dogadza swoim żądzom oraz
            zachciankom w imię źle pojmowanego dobra. A na dodatek jeszcze wyłudzający w tym
            celu pieniądze od osób, które najbardziej same ich potrzebują. To jest moje
            zdanie do którego każdy może się ustosunkować. Ale większość zapewne je popiera
            widząc zepsucie i fałszywość tej osoby źle skrywaną pod "świętością" sutanny.
    • qube Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:00
      i po co ta cala dyskusja? moherow nic nie przekona wiec szkoda strzepic jezyka.
      pranie mozgow zrobilo swoje. tu zadna swobodna wymiana pogladow nie pomoze.
      pocieszam sie mysla ze za pare lat obudza sie z reka w nocniku ale wtedy bedzie
      za pozno. glupi narod ktory pozwala soba tak pomiatac i okradac. historia pokaze
      kto mial racje. a ta mala czarna lajze ktora tak sklocila narod ze soba powinno
      sie na szafot zaprowadzic. tu nie chodzi juz o to ktora strona ma racje - tylko
      o to dlaczego nie pozwala sie polsce w spokoju rozwijac. dlaczego zawsze ktos
      miesza??? dlaczego zawsze znajdzie sie ktos pokroju rydzyka, giertycha, leppera,
      cymanskiego???czy naprawde nie ma u nas ludzi ktorzy potrafiliby madrze rzadzic
      a nie mieszac nam w glowach becikowymi i komisjami sledczymi?

pewien pralat tez byl zdaje sie nietykalny? i swoi go uspokoili, wiec to tylko
      kwestia czasu.
    • oko21 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:01
      brak słów
      opus dei
      zbrodniarze na tronach
    • oko21 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:10
      OPU$ DEI
    • janzdziarski Kontrolowac WOSP, wara od Ma Ryja 18.02.06, 11:12
      Tak to jest, Owsiak to awaturnik,namawia mlodych do zlego,kontrola, kontrola,
      kontrola.....do ostatniej zlotowki!!!! Rydzyk jest swiety, cacy i pomaga
      ludziom. Rece precz od Rydzyka,od milionow, ktore zawlaszczyl, helikopterow i
      samochodow, ktore kupil.Pieniedzy w reklamowkach, nazizmu, nienawisci i
      hipokryzji, ktowa sieje Rydzyk. Jemu immunitet, jemu rzadowe samochody, jemu
      wladza i bezkarnosc. Papez, Kardynal i Biskup....on ma ich w d....
      Wypada mi tylko zakonczyc slawnymi trzema slowami do ks. Rydzyka:>ch... ci w du....>
    • jerzy.kosecki Re: struve, "pieknie" napisałes ! jak to się mówi 18.02.06, 11:15
      "z nerwem". Ale, Kochany nie odpowiedziałeś...gdzie się podziała kasa !?
    • ceniekceniek Do Gacka1956 i Jemu podobnych 18.02.06, 11:16
      "e: POD SAD ZLODZIEJA RYDZYKA I JEGO BANDE RM!!!

gacek1956 napisał: 18.02.06, 10:11
      Ojciec Rydzyk niezmarnował pieniędzy moja rodzina dała wtedy sporo grosza i nie
      mamy żadnej pretęsji !!!!Życzymy Ojcu Rydzykowi dalszego rozkwitu i gnębienia
      UBecji i innych tego typu czerwonych parchatych gadów !!! "

A może Twoja "gacku-tysiąc dziewięćset pięćdziesiąty szósty" rodzina zamiast dawać (jak sam zresztą piszesz) >sporo grosza< ojcu"R", powinna zainwestować w Twoją edukację, bo umiejętnością posługiwania się jezykiem polskim "nie grzeszysz".
      P.S.Zastanawiam się czy jest to zjawisko naturalne, że im bardziej nędzna edukacja i wykształcenie, tym bardziej zajadłe wypowiedzi?
      • melisa-bb Re: Do Gacka1956 i Jemu podobnych 18.02.06, 11:19
        Radio Maryja i TV Trwam są jedynymi mediami wolnymi w tym biednym kraju.Dlatego
        z taka wściekłościa są zwalczane , pomawiane przez polskojęzyczne media.
        • ceniekceniek Re: Do Gacka1956 i Jemu podobnych 18.02.06, 11:39
          Oj meliso-meliso bb-bb.
          Przeczytaj dwa razy ten tekst.
          Toż ta nienawiśc płynie przede wszystkim od słuchaczy RM.
          Jednym żywotnych tego dowodów jest gościu o nick-u "gacek1956".
        • bezlitosny I ogłaszasz to na forum "polskojęzycznej" GW :-) 18.02.06, 11:45
          melisa-bb napisała:

> Radio Maryja i TV Trwam są jedynymi mediami wolnymi w tym biednym kraju.Dlatego
          > z taka wściekłościa są zwalczane , pomawiane przez polskojęzyczne media.

Nie uważasz, że to _o_czym_ piszesz stoi w sprzeczności z tym _na_jakim_forum_
          piszesz?
    • the.gypsy Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:23
      forsa z kwesty jest zlozona w bankach rosyjskich i pracuje na chwale ojca
      cwancykatora.
      a cymanski to jakis poje..y przyglup. skad jest ta kreatura? chyba nie z w-wy.
    • ves3 WIADOMO że kupił za nie Maybacha! 18.02.06, 11:25
      a tak swoją drogą,to prawda ze ma ten samochód bo chwalił sie w TV
    • antonioni1 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:25
      Co zrobił? Po prostu zdefraudował. Tak trudno o tym wprost powiedzieć? A kim on
      jest? Swiętą krową? W jakim raju i w jakiej cywilizacji my żyjemy?
      • camelot Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:27
        Rydzyk jest poprostu wielki hochsztaplerem i defraudantem. A dodatkowo świętą
        krową.
    • szatan33 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:27
      Ty chyba musisz nosić moherowy berecik, bo twoje zwoje mózgowe nie pracują jak
      należy. Oszołomie z trwam. Przekrętami, które zrobił rydzyk ze swoją kompanią
      idiotów można by obdzielić kilka małych krajów. Myślę, ze za kilka lat będzie
      powołana komisja śledcza ds przekrętów przez tego, którego ojciec jest nn.
    • jerzy.podgorski1 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:27
      Czy ja dobrze rozumiem ?, tzn, że organizacja (Radio maryja) wspierająca Rząd
      tzw. IV RP jest finansowana pieniędzmi pochodzącymi z przestępstwa i wszystko
      jest - O'k i nikt z tym nic nie robi, a co na to NIK ? - czy my już mieszkamy w
      Białorusi ???
    • p.pirx Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:28
      Najgorsze jest to, ze radio Maryja nie jest juz niszowa rozglosnia walczacych o
      zbawienie za kazda cene babci.Z czasem podlaczalo sie do niego coraz wiecej
      oszolomow, ktorych pociaga wladza.Podlacza sie taki Cymanski w nurt i juz nagle
      ze zwyklego gowna robi sie polityk przedniej masci(nie mialbym skupulow
      powiedziec tego cwaniakowi bez zasad w twarz).To samo bylo z prostakiem i
      ignorantem Lepperem, ktory ma teraz wielka partie ludzi ktorzy sie
      podlaczyli.Ci wszyscy ludzie, ktorzy "studiuja" na pozal sie Boze uczelni
      rydzyka(specjalnie z malej) - waszym zdaniem pojechali tam po wyksztalcenie?
      Pojechali tam tylko dlatego ze zweszyli dobra koniunkture.rydzyk gromadzi wokol
      siebie coraz wieksza rzesze przydupasow i to jest mechanizm zdobywania wplywu
      na wladze.Uwazam,ze powinnismy podzielic kraj na dwie czesci-jedna dla rydzyka
      i jego przydupasow i druga dla innych.Zobaczymy jak rydzykowcy za piec lat
      nadal po swojej stronie beda tepic zydow , masonow i cyklistow,a do nas
      przyjezdzac do pracy za piec dolcow na miesiac.
    • emeryt21 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:31
      Odpowiedz:ukradl i przeznaczyl na swoj interes,Maybachy itp.Rozliczenia nigdy
      nie bedzie,tak jak i rozliczenia dochodow i majatku koscielnego.Potrzebny jest
      kolejny wujaszek Soso,bo tylko on moglby sobie poradzic z mafia,ktora ma juz 2
      tysiace lat historii.
    • grzesiek21krosno Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:31
      Niestety jest tak że ludzie w to uwierzą to co pisze GW. Dla mnie jest jasne że było tak jak to opisałaś.
    • jerzy.kosecki Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:31
      Nihil novi sub Jouve ! Tak było od za(s)rania naszych dziejów, jedni pracowali,
      walczyli, oddawali zycie ("za Ojczyznę"), gnili w kazamatach, a motłoch kradł,
      kradł, kradł, i będzie kradł. "Polacy ? to może i wspaniały naród, ale żadne
      społeczenstwo" (Norwid).
    • london13 Cymanski wracaj do robienia dzieci 18.02.06, 11:33
      • marchefka9 Re: Proposition dla Rydzyka 18.02.06, 11:42
        Zakonniku! Załóż sobie państwo zakonne w Toruniu i okolicach. Posprowadzaj sobie
        wygodnych Co polityków i wiernych sekciarzy.
        Od reszty Polski wara, Szatanie w przebraniu zakonnika!
        Jak tak dalej pójdzie to wszyscy zdolni i młodzi wyjadą, a my zostaniemy
        republiką na wzór Białorusi, tylko, że katolicką i z rządem PiSowkim, czyli
        socjalno-narodowym.
      • london13 ODWOLUJE !! 18.02.06, 15:59
        Jesli jego dzieci maja sie wdac w ojca to odwoluje wszystko i poddaje sie!!!
    • wikal Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 11:39
      Fanatyzm wyznawców sekty Rydzyka, największego krętacza i złodzieja III RP,
      jest porażający. Ten post tego dowodzi. I chyba rzeczywiście przetrwa jeszcze
      długo. Trwam, trwam w swej wierze w mego guru. Guru jest dobry, guru jest
      święty. Jeśli guru coś ukradnie - to w dobrej przecież wierze. Itd... Ale guru
      kiedyś trafi do pudła, to kwestia czasu. A już w piekle razem z innymi
      książętami kościoła znajdzie sie bankowo. Pozdrawiam i współczuję, bo ślepota i
      fanatyzm zawsze budziły moją litość. Tylko bardzo proszę nie uszczęśliwiajcie
      innych na siłę i sami się zrzucajcie na swojego guru i jego sektę.
      • hatteras Poczatek konca z?odzieja z Torunia 18.02.06, 11:43
        Teraz nalezy nag?osnic sprawe na ca?y swiat! Z?odziej rydzyk jest juz skonczony
        ,to jest tylko kwestia czasu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka