rbajor 18.02.06, 07:16 brrr zimno się robi po tym wystapieniu przypomina wystąpienia np Pinocheta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńskiego 18.02.06, 07:19 Nie wiem dlaczego ale miałem wczoraj takie jakieś skojarzenia dziwne, z innym ,niewielkiego wzrostu człowiekiem,walącym w pulpit i wrzeszczącym...tamten miał taki wąsik niepozorny... Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt.z.mojrzeszowa Re: Tak kroczy kaczyzm-faszyzm! n/t b/t b/o 18.02.06, 07:32 Nie będzie w Polsce dyktatury. Będzie porządek - mówił w piątek prezes PiS podczas sejmowej debaty o stu dniach rządu Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ha, ha, ha!!!;))))))))))))))) 18.02.06, 07:34 emeryt.z.mojrzeszowa napisał: > Nie będzie w Polsce dyktatury. Będzie porządek - mówił w piątek prezes PiS podc > zas sejmowej debaty o stu dniach rządu Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_rodowicz UKŁAD ROBI JUŻ W GACIE – IV RP NADCHODZI !!! 18.02.06, 15:10 Do tej pory złodziejsko-esbecki układ i jego media nie wierzyli .... teraz już głośno i panicznie robią w gacie !!! CZWARTA RP Z KARZĄCĄ REKĄ SPRAWIEDLOWOŚCI NADCHODZI ! Jarosław Kurski jako pachołek tego układu popełnia bzdety jak ten powyższy zakłamany artykuł i to na łamach głównej tuby układu giewu ! Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: O rany! Kto cię walnął w łebek???;))) 18.02.06, 15:48 wojtek_rodowicz napisał: > Do tej pory złodziejsko-esbecki układ i jego media > nie wierzyli .... teraz już głośno i panicznie robią w gacie !!! > CZWARTA RP Z KARZĄCĄ REKĄ > SPRAWIEDLOWOŚCI NADCHODZI ! > > Jarosław Kurski jako pachołek tego układu popełnia > bzdety jak ten powyższy zakłamany artykuł > i to na łamach głównej tuby układu giewu ! Współczuję... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cienias-esbol [...] 18.02.06, 20:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nowomowa II PRL-u: "Kto nie z nami, to - Układ" 19.02.06, 01:48 Klasyka. Tylko młodzi "antykomuniści" już nie pamiętają chwytów nowomowy i biorą się na to jak na lep. A to przecież stary dobry chwyt: "WIADOME SIŁY". Pozwalał on insynuować i za jednym zamachem piętnował jako wspólników wroga tych, którzy zapytywaliby o jakieś dowody. Przecież owe "siły" są "WIADOME". Nie sposób uczciwie pytać o to, co "wiadome":) Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Chory facet z ewidentną manią prześladowczą 19.02.06, 13:23 Niestety na to wygląda. Spiskowa teoria dziejów, Żydzi, Masoni, itd., itp. Załamujący człowiek. Kogo wybraliście??? I to dwa razy?!?!? Na dodatek nie dociera do tych ludzi z PiS ze realnie rzecz biorac reszta Polski ma XX wiek w d... i chce zdecydowanej koncentracji na naszym udziale w Europie, wzrostu gospodarczego, wiekszego poczucia bezpieczenstwa i ogolnie powrotu cywilizacji w Polsce. Jak przez tych facetow zamiast wzrostu bedziemy mieli spadek, to ciezko tego pozaluja i dolacza MORALNIE do swoich kolesiow z SB ktorych tak uparcie wszedzie szukaja. Niestety ten fakt moze do nich nie dotrzec. Kompletny chaos Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.z.pelnymi [...] 19.02.06, 18:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_jasinski AGENCI PO-KOMUNY UPRAWIAJĄ SABOTAŻ !!!!!!!!! 19.02.06, 22:16 Na średnich i dolnych szczeblach ministerstw wciąż wykrywani są zamaskowani postkomunistyczni sabotarzyści, którzy z zaciekłościa walczą przeciw praworządnej IV-tej RP i tworza zgraną klikę razem z niepolskimi mediami takimi jak gw ... Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.z.pelnymi [...] 19.02.06, 18:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abraxas56 [...] 18.02.06, 16:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To tylko Rottenkaczor - jak rotten tomato: 18.02.06, 19:12 Od spodu czerwony, po wierzchu brunatny Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: To tylko Rottenkaczor - jak rotten tomato: 18.02.06, 19:34 kropek_oxford napisał: > Od spodu czerwony, po wierzchu brunatny Kropku - nie brunatny, tylko czarny! :P Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A ty,"kropek" nie ściemniaj,twój Putin go lubi,ofe 19.02.06, 18:22 nsywa uśmiechu, ten sam autorytarny typ myslenia,rządzenia. Niebawem sie pogodza. Putin liczy na destabilizację RP i wyhamowanie intergacji UE przez Kaczora.Liga Przyjaciół Rosji, Rydzyk z nadajnikami KGB pod Moskwą i SO (wiadomo przez kogo szkolona) w Biurze Politycznym bardzo mu też pasują. Ale ty to wiesz. Jak Putin się z Kaczorem juz zbratają, to wsadzisz mordę w kubeł i zajmiesz sie głównie Amerykanami w Iraku :). Przykładów na takie działanie sowieckiej agentury jest mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
robertptrs Re: Tak kroczy kaczyzm-faszyzm! n/t b/t b/o 18.02.06, 11:23 kto tak krzyczał w 1939 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Krzyczal inaczej: "Ordung! Ordung! Ordung!" n/t 18.02.06, 16:06 A zaczal juz w 1933:) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Do paktu Ribbentrop-Mołotow europ."lewica" i agen 19.02.06, 18:27 ci NKWD gadali tak samo, jak ty - nic nowego nie potraficie wymyslic. A od zawarcia paktu - morda w kubeł :). Jak Kaczor z Putinem sie pogodzą (a idzie ku temu), z tobą bedzie to samo. Zawęzisz zainteresowania do Guantanamo :) Odpowiedz Link Zgłoś
jawu Kaczy bolszewizm 18.02.06, 18:29 Słuchałem, słuchałem i jestem zaniepokojony. Przecież, to co mówił Kaczyński to jaby Lenin, tylko tytuły inne i zamiast Rosja jest IV RP. Walka polityczna o władzę jak z wypisz wymaluj leninowskiej strategii objęcia władzy, zwalczanie przeciwników politycznych jak w "Kto kogo" Lenina. Ma być sprawiedliwość, równość i porządek, to jak z bolszewickich haseł tuż przed rewolucją. Napaści polityczne jak "w zaostrzającej się walce klas". Ta sama mentalność, czy takie same dążenia. Oby bez łagrów. Odpowiedz Link Zgłoś
bej_80169 Re: Tak kroczy kaczyzm-faszyzm! n/t b/t b/o 19.02.06, 20:22 Przemówienie to również w pewnym stopnu wpisywało się w atmosferę przedstawioną w filmie "Kabaret" (nota bene wcale nie rozrywkową). Odpowiedz Link Zgłoś
basso.buffo Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 08:23 a mnie sie skojarzyl z takim jednym, ktory zdjetym z nogi butem, walil o pulpit mownicy... Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Skojarzenia 18.02.06, 09:59 Dziwne, ale na tym forum pod tekstem pana Kurskiego wszyscy, no prawie wszyscy dyskutanci maja jakies skojarzenia. To przypomina taki istniejacy kiedys w TV teleturniej. Zabawa dobra, ale czy sensowna? Jezeli skojarzenia pana Kurskiego i jego czytelnikow a takze przypisywanie choroby psychicznej panu Kaczynskiemu to jedyne argumenty w dyskusji nad tym, co powiedzial Kaczynski, to rzeczywiscie niewiele. A na to wyglada, bo z tych wszystkich tekstow o J. Kaczynskim, ktore do tej pory przeczytalem w GW wynika, ze wiekszosc komentatorow od pana Kuczynskiego po pana Kurskiego analizuje glownie psychike szefa PiS. Nie majac innych argumentow chca po prostu z niego zrobic wariata. Pogratulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Skojarzenia to historia 18.02.06, 10:55 > Dziwne, ale na tym forum pod tekstem pana Kurskiego wszyscy, no prawie wszyscy > dyskutanci maja jakies skojarzenia. To wcale nie dziwne, po prostu postępowanie Kaczyńskiego przywołuje paralele historyczne z czasów tworzenia się różnych dyktatur i systemów totalitarnych. Np. mi, od wielu lat Kaczyński kojarzy się z Gomułką. Człowiek który doszedł do władzy wykorzystując zaufani zwykłych ludzi, który jednocześnie nigdy masom nie ufał i uważał że aparat represji jest niezbędny bo naród jest głupi. I jeżeli wczoraj usłyszałem jak Kaczyński z trybuny sejmowej mówi że tylko głupi może mu nie wierzyć, to mam podstawy przypuszczać że Gomułka i Kaczyński mają podobne poglądy na sposób sprawowania władzy. Takich paraleli jest zresztą znacznie więcej, wielokrotnie były omawiana na forum. Te skojarzenia, to historia a nie teleturniej. > Nie majac innych argumentow chca po prostu z niego zrobic wariata. Nie widziałem, żeby ktoś napisał że Kaczyński to wariat. Inna sprawa to świadome i podświadome motywy działania przywódcy - brak rodziny, skłonność do pokrzykiwania, wyzywanie oponentów od "głupich ludzi", dowartościowanie się przez bezprawne wysiadywania w ławach rządowych sejmu, organizowana klaka itd itd. To są fakty, a ten człowiek ma wpływ na losy 40 mln narodu. Oczywiście, że wolałbym podyskutować o polityce walki z bezrobociem, rozwoju nauki i edukacji, restrukturyzacji rolnictwa, górnictwa itd. ale tu pustka Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Skojarzenia to historia 18.02.06, 12:11 cyklista napisała: (...) > Oczywiście, że wolałbym podyskutować o polityce walki z bezrobociem, rozwoju > nauki i edukacji, restrukturyzacji rolnictwa, górnictwa itd. ale tu pustka Dla PiS to gospodarka to temat zastepczy, zlosliwie podnoszony przez opozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Skojarzenia to historia 18.02.06, 13:55 bryt.bryt napisał: > cyklista napisała: > > (...) > > Oczywiście, że wolałbym podyskutować o polityce walki z bezrobociem, rozw > oju > > nauki i edukacji, restrukturyzacji rolnictwa, górnictwa itd. ale tu pustk > a > > Dla PiS to gospodarka to temat zastepczy, zlosliwie podnoszony przez opozycje. trzeba rozdmuchiwac wszelkie bezsensowne wypowiedzi Kaczynskich (obu, choc Prezydent sie tak nie udziela) i ich ludzi. Dobrze, ze zaczynaja sie juz klocic, nawet LPR i Samoobrona coraz ostrzej wystepuje przeciw nim. ROZWALIC uklad PiS-SO-LPR!!! "TAK" DLA PRZYSPIESZONYCH WYBORÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak Re: Skojarzenia to historia 18.02.06, 15:17 przyspieszone obecnie niewiele zmienia :) chyba zeby jowy wprowadzic to jest jakas szansa ze uklad sil bedzie inny (blizszy rzeczywistym preferencjom spoleczenstwa) Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer [...] 18.02.06, 16:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak Re: Skojarzenia 18.02.06, 15:13 widzisz to nie tak... ja bym chetnie powiedzial co mysle o naszej obecnej wladzy ale bylaby to wypowiedz mocno niecenzuralna a poza tym podpadalaby pod kilkanascie paragrafow (nawet jakby nie podpadala to bym sie bal ze zaraz jakis nowy specjalnie zmajstruja i to taki dzialajacy wstecz zeby mnie ukarac) a ja nie chce isc do wiezienia :) wiec waze kazde slowo albo trzymam jezyk za zebami i czekam do kolejnych wyborow - no w ostatecznosci jak sytuacja stanie sie naprawde beznadziejna to pozostaje emigracja :) widzisz tak to jest ze jareczek moze opozycje publicznie wyzywac od przestepcow, zdrajcow narodu itp itd ale zeby skrytykowac wladze (i to taka ktora zaczyna holdowac zasadzie ze "jak ktos na nia reke podniesie to...") to trzeba grac w skojarzenia niedopowiedzenia itp itd hmm no i chyba bardzo duzo ludzi robi wlasnie tak samo jak ja tak przy okazji poczytaj sobie "paradyzje" zajdla to bedziesz wiedzial o co chodzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer [...] 18.02.06, 16:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Re: chca po prostu z niego zrobic wariata 18.02.06, 15:43 To nie to co robić stale z każdego (kto ma choć trochę inne zdanie) komucha, lewaka, złodzieja, agenta itp., prawda?... Zresztą - nikt nic nie musi "robić" ; wystarczy suchy opis schorzenia w zestawieniu z transmisją w TV. Wnioski każdy może wyciągnąć sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
abraxas56 [...] 18.02.06, 16:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
matka-teresa Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 10:01 identyczne skojazenie, brakowalo tylko znanego gestu... Odpowiedz Link Zgłoś
podpisany Re: Zupelnie jak speach Bush'a 18.02.06, 10:30 Cos mi to przypomina.....? Obserwujcie, od jutra speache naszego kochanego Prezia beda zaczynaly sie: .... Mialem wizje, Pan Bog mi powiedzial,ze ........." W encyklopedii nadadza mu tutul honoris causa - dr wizjonista. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Internal memo 18.02.06, 12:24 Internal memo Oficer prowadzacy Do kierownikow jednostek Chcialem pogratulowac GW skutecznego wyprania mozgow swoich czytelnikow i uczestnikow forum internetowego. Udalo sie wyksztalcic u "konsumentow koncernu Agora" zadawalajace reakcje na wysylane przez koncern bodzce. Tresowani nie maja juz potrzeby samodzielnej i krytycznej analizy otrzymywanych informacji, wystarcza im odczucia, emocje i wrazenia. Gdyby nie chwilowe problemy koncernu wywolane walka buldogow pod dywanem oraz pozniejszym niespodziewanym dojsciem do wladzy niewlasciwych (z punktu widzenia koncernu) ludzi mielibysmy juz w sposob zadawalajacy "uwrazliwiona" postepowa czesc spoleczenstwa i czekalaby nas wszystkich z nimi swietlana przyszlosc. A pozostali niech zdechna z glodu albo niech jedza ciastka, skoro nie maja na chleb. Niestety chwilowo szerzy sie kontrrewolucja, ktorej trzeba powiedziec stanowcze nie. Cala postepowa czesc spoleczenstwa w imie komfortowego samopoczucia powinna jak najczesciej i jak najbardziej przekonujaco opisywac swoje niepokojace wrazenia zwiazane z postepujaca kontrrewolucja i w ten sposob wplywac na mniej wrazliwa i postepowa ale przeciez nie mniej (niewiele mniej) wartosciowa czesc spoleczenstwa. I tak wrazenia, emocje i odczucia powinny poplynac w glab coraz ciemniejszego spoleczenstwa az do osiagniecia zadawalajacego statystycznie efektu pozwalajacego demokratycznie ponownie ustanowic sluszna wladze i sprzyjajace warunki do rozwoju koncernu oraz oczywiscie pozostajacych w awangardzie postepowych sil spoleczenstwa. Zaleca sie intensyfikacje w zakresie uwrazliwiania ze wzgledu na niepokojaca deprecjacje walorow koncernu oraz zaufania kluczowych partnerow, wzrost sily wrogich koncernow i postepujace ujawnianie roli wspolpracownikow. W imie nieujawnionych wspolpracownikow, postepu, swietlanej przyszlosci i kursu gieldowego, do boju! Oficer prowadzacy ... d/w Sztab generalny a/a Odpowiedz Link Zgłoś
andiboz Re: Internal memo 18.02.06, 16:33 Co ci ten koncern zrobił? Wywalili z pracy? "Toczy się kontrewolucja przeciw postępowej części społeczeństwa", tzn przeciw moherowym beretom? Chyba jakiś potężniejszy koncern wyprał ci mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Internal memo 18.02.06, 16:40 jemu nikt nic nie wypral -to typowy shithead Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Internal memo 18.02.06, 19:08 Czyli generalnie uważasz (ciekawe dlaczego...), że grupa ludzi, jaką stanowią czytelnicy GW (czemu sądzisz, ze czytelnicy GW nie czytaja po tym innej prasy ?) są głupi i pozbawieni zdolności do samodzielnej oceny sytuacji i krytycznego podejścia do opinii i komentarzy innych... Z pewnością dało by się stwierdzić obecność takich ubezwłasnowolnionych mentalnie ludzi wśród tutejszych forumowiczów i czytelników. Tak samo jak wśród forumowiczów i czytelników innych mediów. Różnica polegałaby prawdopodobnie na wielkości odsetka tych osób z ogólnej liczby. Przecież to normalne. Ale zarzucanie braku posiadania rozumu WSZYSTKIM to chyba lekka przesada. A skoro zarzucasz to wszystkim, to i również sobie, bowiem też jesteś i czytelnikiekm GW i tutejszym forumowiczem. No, chyba że uważasz się tutaj za jedynego sprawiedliwego o posiadającego Mądrość i Wiedzę o Prawdzie. Ale tu z kolei nasuwa mi się pewne skojarzenie z naszym Wodzem i jego Wielkim Bratem... Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Internal memo 18.02.06, 21:16 Poprostu smieje sie z Was. O Wy swiatli... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Internal memo 19.02.06, 00:04 Lecz niestety to pusty śmiech... A śmiech jest często formą obrony własnych poglądów spowodowaną brakiem rzeczowych argumentów na dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
kalawaw Sala Kongresowa czeka towarzyszu Kaczyński (J) 18.02.06, 20:19 I Sekretarz (lub Sekretarz Generalny - jak kto woli) Komitetu Centralnego PiS J.K. powinien już zadbać o organizowanie dorocznych partyjnych zjazdów w znanej trochę starszym Polakom Sali Kongresowej. A latem polecam Stadion Dziesięciolecia. A na koniec niech będzie "sztandar pisuaru wyprowadź". Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Re: Zupelnie jak speach Bush'a 19.02.06, 11:02 Przyznaje ci racje. Nie jestem wrogo nastawiony do jakiejkolwiek religi, przeciwnie szanuje osobiste konwikcje kazdego homo sapiens. Wydaje mi sie, ze slusznie walczylismy wszyscy w Europie o oddzielenie wladzy i wplywow koscielnych od polityki. Kosciol ma swoje bardzo chwalebne zadania - ale tylko w gronie wiernych "ich wyznania". Polityka, logicznie - powinna dotyczyc wszystkich - religijnych, ateistow, itd. Nie wyobrazam sobie zycia w kraju w ktorym demokratycznie wybrany prezydent, ktorego glowna i zasadnicza rola jest reprezentowanie CALEGO NARODU - pozwala sobie na wypowiedzi polityczno-religijne. est to prosta DZIECINIADA, i swiadczy o NIEDOJRZALOSCI politycznej tegoz to demokratycznie wybranego prezydenta. A, ze porownales naszego "prezia" (jak to ladnie sformulowales) do fanatyka sekty religijnej Busha - masz racje. Obawiam sie, ze ten nasz prezydent bedzie probowal przeskoczyc talenty Busha, co mozna przetlumaczyc, ze nasz kraj zostanie znienawidzony przez wszystkich w Europie i na swiecie. Pytanie: czy my tego potrzebujemy? Osobiscie, nie popieram tycvh religijno-politycznych wystapien, zwlaszcza w XXI wieku - techniki, nowosci, ery lotow na ksiezyc i inne planety. Pamietam, kiedy w czasach stalinowskich, usilowano nas odsunac od religii, a teraz obserwuje ze smutkiem, ze wladze usiluja na sile nas NAWROCIC do religii. A gdzie jest DEMOKRACJA, wolnosc slowa i czynow. Zle sie zaczyna dziac w tej naszej Polsce, a moze poprostu zle glosowalismy, zaslepieni popularyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 16:06 Zapomniales wspomniec o Chruszczewie , tez walil ale butem w pulpit na przemowieniu w ONZ grozac wojna atomowa w 1965 roku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
abraxas56 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 16:52 Doskonale porownanie! Ja mieszkam w Kanadzie ale widze ze jeszcze sa ludzie w Polsce co jasno widza ta przerazajaca rzeczywistosc. Tymi dwoma co podpier....ksiezyc to kieruje tylko zawisc, podlosc, chec do "wyczyszczenia" narodu! Typowe dla hitleryzmu i komunizmu! Czyzby nowe obozy dla "innych" "nieposlusznych"? Czarne listy? Heil Kaczor??? I tak to narod wybral sobie nowych(podwojnie) fuehrerow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tanhauser Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńskiego 18.02.06, 07:27 No cóż, wygląda na to, że mamy do czynienia z nadroższą w historii RP kuracją z manii, kompleksów i uprzedzeń - oto znękany Kaczor, ostatni sprawiedliwy, słońce Tatr, staje do walki z złem ostatecznym. Dlatego trzeba na to pieniędzy dla premiera i prezydenta(co wczoraj przyklepano). No i musi mu sprzyjać opatrzność (za jedyne 20 mln rocznie). Pocieszające jest to, że historia rozprawia się z takimi panami bezlitośnie, za 5-10 lat, o rządzie pana M. i szarej eminencji będzie pamiętało tylu co o Krzaku i jego Buzku. A tanie państwo? Jakie tanie państwo? W ogóle jakie państwo? "Przecież państwo to JA"! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lub.czasopisma Patologiczny to jest Jaroslaw Kaczynski 18.02.06, 08:16 a nie uklad o ktorym w kolko powtarza Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 11:15 > No cóż, wygląda na to, że mamy do czynienia z nadroższą w historii RP kuracją > z manii, kompleksów i uprzedzeń - oto znękany Kaczor, ostatni sprawiedliwy, > słońce Tatr, staje do walki z złem ostatecznym. Ty, napisz coś od siebie, nie powtarzaj bełkotu i wyzwisk przelewających sie przez to forum. Co mnie obchodzą mechanizmy skojarzeniowe twojej psychiki, z tym do psychoterapeuty. Napisz może w którym miejscu Kaczyński się myli i dlaczego. Wiem, że to trudne, ale spróbuj. Tylko trudne rzeczy są interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 16:43 mam nadzieje ze przyjdzie dzien i to bardzo szybko w ktorym beda szczac na jego grob. Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 19.02.06, 08:50 polakmoronslayer napisał: > mam nadzieje ze przyjdzie dzien i to bardzo szybko w ktorym beda szczac na jego grob. No, to jest napisane z prawdziwym taktem i kultura, o ktora nie podejrzewalbym przeciwnikow J. Kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mariantonia Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 19.02.06, 23:04 Sansibar, wydaje mi się, że nie bardzo potrafisz sam zanalizować wypowiedź Kaczyńskiego. A składa sie ona z kilku warstw. 1. ewnetualne plany programowe - w tej sprawie właściwie nic konkretnego, ważnego nie było powiedziane,a więc nie może zawierać błędów. 2. A nie mogło być, ponieważ przewagę miała warstwa słowno-emocjonalna: agresywnie brzmiące pohukiwanie na "wiadome" siły, łże- władze, głupców itp. Wreszcvie najgroźniej brzmiące obietnice, wypowiedziane językiem poststalinowskim, zapowiedzi rozliczeń i wyciąganie konsekwencji, ptrzy czym śmierć polityczna chyba należy do najlżejszych. i ostatnie: wszystko podlane gromkimi odniesieniami do patriotyzmu, polskości itd. W rezultacie mieliśmy do czynienia z najbardziej typowym dla XX-wiecznych dyktatorów przesdstawieniem, i statnia odsłona w postaci "huraganu" niemilknących braw zwolennikow.Jako wielbicielowi naszych Braci, radzę Ci dotrzec do przedwojennych kronik filmowych i obejrzyj tam reakcję ludzi na przemówienia Hitlera - przemówienia, które w warstwie argumentów nic nie zawierały - ludzie przyjmowali je jednak wrecz histerycznie. SprObuj też odszukać jakies tasmy z przemówieniami Stalina, można to też zobaczyć w filmach z tego okresu - ta atmosfera zasłuchania i zachwyt w oczach. To są osiągnięcia narazie niedostępne Jarosławowi K. - ale poczekajmy, niedługo może i do tego dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 13:27 mam nadzieje, ze ten rzad i Sejm nie doczeka do konca kadencji Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora z chorymi psychicznie się nie dyskutuje 18.02.06, 07:45 tylko się ich leczy, a Jarosław jest w moim przekonaniu bardzo szkodliwy dla otoczenia, więc powinno się go leczyć siłą. Od dłuższego czasu widać,że jest psychopatą Odpowiedz Link Zgłoś
alinea Skandaliczne są te treści. Skąd ta nienawiść? 18.02.06, 13:33 tora_tora napisał: > z chorymi psychicznie się nie dyskutuje > tylko się ich leczy, a Jarosław jest w moim przekonaniu bardzo szkodliwy dla > otoczenia, więc powinno się go leczyć siłą. Od dłuższego czasu widać,że jest > psychopatą Doprawdy, może to panika? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Skandaliczne są te treści. Skąd ta nienawiść? 18.02.06, 20:21 to bardzo uzasadniona panika. Bardzo podobna do tej w jaką wpadli ci kolesie z małej wioski, którzy w końcu zatłukli jakiegoś dziada-psychola i potem dopiero Ziobro ich wypuścił z pierdla. Jak jakieś pojeb chce ludziom zniszczyć całe życie, to ludzie mają prawo wpadać w panike. bo niczym nie zasłużyli na niszczenie sobie życia. A jakieś układy ich nie obchodzą, chcą mieć tylko spokój od pojebów. Odpowiedz Link Zgłoś
attech Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 07:53 Skoro tutaj wszyscy są na NIE, to skąd biorą się tak wysokie sondaże poparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
predo Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 09:39 attech napisał: > Skoro tutaj wszyscy są na NIE, to skąd biorą się tak wysokie sondaże poparcia? niestety wszyscy wyksztalceni sa na nie, glosuja na pis prostaczki ktore nie maja dostepu do internetu - tacy co jezdza na jasna gore i wyzywaja reporterow tvn od zydow krzyczac na nich raus :/ Odpowiedz Link Zgłoś
toxoplazma wyborcy PiS wyzywają reporterów od Zydów? 18.02.06, 10:04 analiza typowa dla psychola. wyborcy PiS wyzywają reporterów od Zydów i krzyczą do nich Raus? w przerwie pielgrzymek na Jasna Górę? to wypisują inteligentni i wykształceni wyborcy PO, a może SLD? PiS to antysemici? gratulacje! ale z takimi pogladami nie wygracie wyborów nawet za 100 lat. 90% ludzi w Polsce deklaruje że są katolikami. a Zydów jest może 1 %. Odpowiedz Link Zgłoś
juice99 Re: wyborcy PiS wyzywają reporterów od Zydów? 18.02.06, 14:02 jeśli jesteś nieświadom to sobie obejrzyj film o tym, to się zdziwisz heh. nakręcone rekacje ludzi na ekipę TVNu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariantonia Re: wyborcy PiS wyzywają reporterów od Zydów? 19.02.06, 23:12 Niestety, to co napisano o pokrzykiwaniu na reporterów : Raus Tu Żydzie! to prawda. Nie twierdzę, że tak jest zawsze, ale sama byłam świadkiem takich manifestacji, przy czym rej wodzili albo starzy ludzie, albo młodzi. Nie można zaprzeczac faktom. Dyskutować można o tym jak zmienić taką sutuację a nie zamykać oczy na fakty. Byłoby cudownie gdybyś w swoim środowisku sptóbował/a coś z tym zrobić, bo narazie to kompromituje katolików i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
matka-teresa Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 10:05 popieraja ci, ktorzy nie korzystaja z internetu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Głupawy i arogancki komentarz 18.02.06, 08:00 Za małyś pan panie Kurski do takich spraw Odpowiedz Link Zgłoś
pollion Re: Głupawy i arogancki komentarz 18.02.06, 08:11 czy kolega jest i PISU ARU? Pana Kurskiego nie obrazi byle duren a kolega do piet mu nie dorasta!! spotykam czasem na swojej drodze takich typow jak pan i czasem nie wiem jak sie zachowac do takich ludzi nie trafiaja zadne argumety Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Głupawy i arogancki komentarz 18.02.06, 11:05 pollion napisał: > czy kolega jest i PISU ARU? Pana Kurskiego nie obrazi byle duren a kolega do > piet mu nie dorasta!! spotykam czasem na swojej drodze takich typow jak pan i > czasem nie wiem jak sie zachowac do takich ludzi nie trafiaja zadne argumety Ale czy były w komentarzu Kurskiego jakieś argumenty? Raczej ograne frazesy. Kaczyński przedstawił bezlitosna diagnozę III RP, a Kurski na to bla bla i cos tam o autortetach moralnych, i jeszcze wyciera sobie gebę Strzemboszem, którego ostatnio awansowano na "autorytet" moralny, bez jego wiedzy i zgody. Rozumiem, że miał mało czasu, ale czy to jest aby wystarczjący powód aby tłuc wierszówkę w sposób tak kompromitujący. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt korzystac z glowy, jak najczesciej 18.02.06, 12:21 sansibar napisał: (...) > Kaczyński przedstawił bezlitosna diagnozę III RP(...) Idac tropem "psychologicznym" mozna napisac, ze Kaczynski przedstawil bezlitosna diagnoze stanu wlasnego umyslu. Ale mowiac bardziej z sensem, opowiadal bzdety. Takie bzdety, ze czasem juz nie wiem, jak argumentowac. Bo co mozna powiedziec na to, ze wedlug Kaczynskiego "(...)"Nie ma mowy o żadnej polityce gospodarczej. W ciągu tych 17 lat tej polityki nie było, były natomiast różnego rodzaju naciski, które z tych decyzji wynikały"(...)"? Niestyety, az sie cisnie komentarz dotyczacy stanu umyslu autora tych slow ... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: korzystac z glowy, jak najczesciej 18.02.06, 13:30 bzdety totalne, szczegolnie te o Balcerowiczu. Gdyby nie p. Balcerowicz, mielibysmy teraz sytuacje ekonomiczna porownywalna z Bulgaria Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak Re: korzystac z glowy, jak najczesciej 18.02.06, 15:47 spoko niedlugo bulgaria nas przegoni :) kaczorki juz o to zadbaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Re: korzystac z glowy, jak najczesciej 19.02.06, 08:55 critto napisał: > PS. 1000 razy bardziej wole III RP od "IV RP", ktora mam nadzieje nie nadejdzie Skad wiesz? Jasnowidz z ciebie czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Nie jestem ani z PIS ani z Samo ani Lig 18.02.06, 12:50 Tym sie roznie od ciebie ze nam troche historie i wiem o czym kaczor gadal. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Tez myslalem, ze omawial dojscie Hitlera do 18.02.06, 19:14 wladzy. Ale co to ma wspolnego z IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Głupawy i arogancki komentarz 18.02.06, 08:21 altspringe napisał: > Za małyś pan panie Kurski do takich spraw O którym Kurskim ta mowa? Dziwnie ułożyły się drogi życiowe w tej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariantonia Re: Oczywiscie o przydupasu Michnika 19.02.06, 23:18 Zanim zaczniesz korzystać z klawiatury, naucz sie lepiej polskiego. Wiemy, że polska gramatyka jest trudna ale jednak lepiej się jej naucz. Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak na takim samym poziomie jak wystapienie jarka :) 18.02.06, 14:54 tak tak jareczku "bedzie porzadek" - "ordnung muss sein" :D Odpowiedz Link Zgłoś
andiboz Re: Głupawy i arogancki komentarz 18.02.06, 16:40 altspringe napisał: > Za małyś pan panie Kurski do takich spraw Jakiś duży to napisał! I jaki mądry i odważny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abraxas56 Re: Głupawy i arogancki komentarz 18.02.06, 17:00 A tobie zycze zdrowia PSYCHICZNEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 08:43 Kaczory - to zakompleksieni paranoicy. Ale bardzo inteligentni. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 08:52 Dobry i mocny komentarz. Aż ciarki chodzą po grzbiecie. I te owacje na stojącą posłów PiSu. - "wodzu prowadź"! A co do Kurskich. Czy mamy do czynienia z Kainem i Ablem? Jeśli tak, to mam nadzieje ze w wersji humanitarnej bez elementu drastycznej przemocy fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 09:06 obcy444 napisał: > Kaczory - to zakompleksieni paranoicy. Ale bardzo inteligentni. Ponadto maja "misje do spelnienia". Takie typy znane sa w historii, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 11:25 dr.szfajcner napisał: > obcy444 napisał: > > > Kaczory - to zakompleksieni paranoicy. Ale bardzo inteligentni. > > Ponadto maja "misje do spelnienia". > Takie typy znane sa w historii, niestety. A jakież to gazetki i jakież autoryteciki nadzwyczaj moralne paplały jak katarynka o "misji rządu Mazowieckiego". Raz misja jest be a raz cacy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mariantonia Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 19.02.06, 23:24 Oczywiście, że tak, i co dziwniejsze nic w tym nie ma złego. Raz misja jest niezbędna, wymagająca ogromnego wysiłku, kiedy indziej inna misja (np misja nawracanie południowoamerykańskich Indian - krwawa i okrutna) może być zła, albo niepotrzebna, albo przesadna, albo oczekiwana lub nieoczekiwana itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sq2bnx J,Kaczyński chory na "władzę".... 18.02.06, 08:57 Niezwykle trafna ocena sytuacji w Polsce przez p.Kurskiego. Kaczyński to groźny przypadek choroby psychicznej, to człowiek opentany manią posiadania władzy absolutnej. Wczorajsze jego wystąpienie jako zywo przypominało Furera Hitlera z lat 30-tych. Polacy muszą dać mu odpór taki ze raz na zawsze ten obłąkaniec i jego PiS zniknie z polskiej sceny politycznej. RODACY nie dajcie się ogłupić przez tego małego człowieczka! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz92 Re: J,Kaczyński chory na "władzę".... 18.02.06, 11:19 Najwyzszy juz czas na zrewidowanie nadawanych w czasach PRL-u polskich obywatelstw. I nie powinna wystarczac pobiezna znajomosc jezyka. Takich, ktorzy nie potrafia bezblędnie napisac slowa "Opętany" powinno sie natychmiast odeslac do kraju pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andiboz Re: J,Kaczyński chory na "władzę".... 18.02.06, 16:53 janusz92 napisał: > Najwyzszy juz czas na zrewidowanie nadawanych w czasach PRL-u polskich > obywatelstw. I nie powinna wystarczac pobiezna znajomosc jezyka. Takich, ktorzy > > nie potrafia bezblędnie napisac slowa "Opętany" powinno sie natychmiast odeslac > > do kraju pochodzenia. Pisze się pobieżna a nie pobiezna, napisać a nie napisac itd Wyjeżdżaj do kraju pochodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bej_80169 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 09:10 Oglądając wystąpienie Kaczyńskiego przyszedł mi na myśl film "Kabaret".Kto oglądał wie o co chodzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
japolak wraca nowe? 18.02.06, 09:41 Stuletnie komuchy mogły się radować i jednoczesnie trochę pogubic, słuchając tego "referatu o zaostrzaniu walki klasowej w trakcie budowy kapitalizmu". Fajnie byłoby, gdyby jeszcze zdjął Kaczyński buta, jak Chruszczow w ONZ i zaczął nim walić w pulpit. Od czasu Bieruta i Gomułki (oraz tego faceta, który w czasie wydarzeń czerwcowych 1956 obiecywał odrąbanie ręki, zagrażającej Polsce i socjalizmowi) Sejm nie widział tak ambitnego przemówienia. Te obietnice, iż stojące w ordynku łżeelity zniszczy każdym sposobem, to przekonanie iż zna prawdę objawioną prowadzącą do jedynej słusznej drogi - i całą resztę trzeba zmiażdżyć... Robi się ciasno i duszno. Ktoś kiedyś pisał o groźbie "twórczej syntezy wad obu ustrojów" - mamy więc popłuczyny po przedwojennym obozie w Berezie uzupełnione o stylistyke i pomysły orgasnizacyjne, wszechogarniającą pryncypilaność i podejrzliwość Stalina, Berii. Te owacje na stojąco, nerwowo podrywający się premier i ministrowie, świadomi iż jedno zmarszczenie brwi może ich wyrzucić za burtę. Ci "koalicjanci", jednocześnie kpiący z premiera, choć już nie Prezesa... Ktoś do mnie pisze: "Czy można na ochotnika zapisać się na deportację za krąg polarny? Na Alaskę..." Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 09:50 Dziadek Tuska był w Wehrmachcie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pogo22 [...] 18.02.06, 09:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alexfryd1 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 10:14 Jarosław Kurski - po tym komentarzu przekonał nas, że jest Brutusem. Udowodnił, że zdarza się mu coś sensownego napisać tylko raz na rok, a może jeszcze rzadziej. I że ten "ostatni raz" już się dokonał jesienią ubiegłego roku. Mamy zupełnie inną ocenę wystąpienia Jarosława Kaczyńskiego. To było historyczne przemówienie męża stanu. Dawno Polska nie miała sposobności oglądania i słuchania tylu słów gorzkiej prawdy. Tacy jak Pan faryzeusze szkodzić będą, ale na szczęście jest to niegroźne. Opozycja stawia się poza nawiasem społeczeństwa. Czy Kurski ma szanse stać się napowrót rozsądnym obywatelem naszego kraju - osobiście bardzo w to wątpię. Może Pan ma jakieś kompleksy? Może to zawiść? A w takim razie, czy nie cierpi Pan na przerost ambicji? Na te pytania powinien Pan sobie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 10:17 alexfryd1 napisał: >(bla, bla) Idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
mariantonia Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 19.02.06, 23:27 Na litość boską, to nie ten Kurski, to jego brat, od lat zwiazany z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
alexfryd1 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 10:22 Odpowiedziałem, ale nie mogę znaleźć tej mojej odpowiedzi. Czy to efekt cenzury (moderatora)? Odpowiedz Link Zgłoś
alexfryd1 Bravo, bravissimo! Wiwat Jarosław Kaczyński. 18.02.06, 11:17 alexfryd1 napisał: W roku ubiegłym korupcja osiągnęłą sumę 8 mld zł. Odzyskano około 8 %. Dziwić się należy tym wszystkim, którzy wściekają się na powołanie CBA. Ludzie uczciwi bili brawa Kaczyńskiemu na stojąco. Całe wystąpienie Kaczyńskiego - to pokaz inteligencji, talentu, przywództwa i ogromnej odwagi. Po raz pierwszy w sejmie w pełni poznaliśmy człowieka, który ma wizję realnej naprawy państwa i modernizacji gospodarki. To właśnie stworzyło niespotykaną od wielu lat atmosferę, pogody ducha, wiary i optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Bravo, bravissimo! Wiwat Jarosław Kaczyński. 18.02.06, 12:25 alexfryd1 napisał: > alexfryd1 napisał: > > W roku ubiegłym korupcja osiągnęłą sumę 8 mld zł. Odzyskano około 8 %. Dziwić > się należy tym wszystkim, którzy wściekają się na powołanie CBA. Ludzie uczciwi > bili brawa Kaczyńskiemu na stojąco. Całe wystąpienie Kaczyńskiego - to pokaz > inteligencji, talentu, przywództwa i ogromnej odwagi. > Po raz pierwszy w sejmie w pełni poznaliśmy człowieka, który ma wizję realnej > naprawy państwa i modernizacji gospodarki. To właśnie stworzyło niespotykaną od > wielu lat atmosferę, pogody ducha, wiary i optymizmu. Nie no, co za ... kabaret? Odpowiedz Link Zgłoś
vito123 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 10:22 Nie na próżno Michał Kamiński-piesek Kaczorka i sługus jeździł po nauki do Pinoheta!!!! Trzeba sie juz BAĆ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 13:39 Pinochet przynajmniej mial rozsadny, liberalny program gospodarczy (dzieki "Chlopcom z Chicago" (Chicago Boys), czyli m.in. Miltonowi Friedmanowi i jego 'szkole monetarystow')... PiS to niestety 'lewica pobozna' (lewicowy, 'solidarny' program gospodarczy zamiast stawiania na liberalizm, niskie podatki i szybki rozwoj). Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 10:27 J.Kaczyński: nie pozwolimy, by front obrony przestępców zwyciężył. Nie będzie w Polsce dyktatury i tylko ktoś bardzo głupi może wierzyć w to zagrożenie. Nie będzie autorytaryzmu, bo też tylko bardzo głupi ludzie mogą w to wierzyć. Natomiast będzie w Polsce porządek. nie słyszałem: żeby UBek przyznał się, że jest ubek, żeby aferzysta przyznał się, że jest aferzystą Zeby GW przyznała się, że jest załganą szmatą Odpowiedz Link Zgłoś
fsopolonez Po takim komentarzu tez bym sie bał, koszerna wie 18.02.06, 10:28 Koszernna wie jak atakowac, gdy się nie ma argumentów. Po 16 latach znalazł sie gosc , który prawdziwie zdiagnozował sytacje. Ale to jest niewygodne, bo wyjda układziki Michnika z UKŁDEM i calazakłamana rzeczywistosc tych lat. W sumie szkoda ze Rywin i GTW nie wykończyli swoich towazyszy z koszernej. Teraz by takich bzdur nie pisała, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ale p. Jarosław Kurski kłamie 18.02.06, 10:28 J. Kurski pisze: "należą do "frontu obrony przestępców". W tym froncie znajdują się takie niekwestionowane autorytety jak prof. Adam Strzembosz, prof. Andrzej Zoll czy przewodniczący Trybunału Konstytucyjnego prof. Marek Safjan" słuchałem tego wystąpienia Odpowiedz Link Zgłoś
toskania8 bo z tym się nie da rzeczowo dyskutować 18.02.06, 10:31 ktoś (oj, przepraszam, zapomniałam nick-a), napisał, że nie ma tu rzeczowej dyskusji i poemiki a tylko rozstrząsanie stanu psychicznego niejakiego (jakoś mi się nie chce napisać Pana) Jarosława. No w rzeczy samej nie ma. Tyle, że rzeczowo da się dyskutować i poemizować z rzeczową argumentacją a nie z wrzaskami, inwektywami i waleniem w pulpit. To są mali ludzie, ale niestety, jak uczy historia, zanim ich wiatr owej historii zmiecie, potrafią narobić bardzo, bardzo wiele złego. Strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: bo z tym się nie da rzeczowo dyskutować 18.02.06, 13:37 dokladnie, ogladalem to wystapienie - same wrzaski i inwektywy. Na koniec Jaroslaw Kaczynski wykrzyczal gestykulujac zywo "BEDZIE W POLSCE PO-RZĄ- DEK!!!"... Gesty w stylu dyktatorow, mam nadzieje, ze nic wiecej z tego nie wyniknie, ze po prostu taki ma styl... Ale mozna juz zaczac tesknic do rzadow SLD, choc ja nie zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
ricki_47 Re: bo z tym się nie da rzeczowo dyskutować 19.02.06, 19:40 I trwaj biedaczku w tym błogim stanie radosnego upojenia opozycyjnością ala TUŚ TUŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Brawo dla... 18.02.06, 10:36 ...Jarosława Kaczyńskiego i pozdrowienia dla wszystkich, którzy nie ulegają katastroficznej propagandzie przerażonej łże-elity i lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Brawo dla... 18.02.06, 10:53 Oczywiście brawo! W końcu jest to pierwszy polityk prawicowy, który stwierdził, że za komuny to było dobrze. No bo skoro przez 17 lat nieustannie staczamy się we wszystkich dziedzinach życia społecznego i gospodarczego, to przed tymi 17 laty poziom musiał być że ho..ho. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Brawo dla... 18.02.06, 13:40 no wlasnie.... to prawie jak "ZATRZYMAJ SIE NA SKRAJU PRZEPASCI!!! Polska stala na skraju przepasci. Zwiazek Radziecki to nasz najlepszy przyjaciel - dzieki niemu postapilismy DUZY KROK NAPRZÓD" :) Odpowiedz Link Zgłoś
sycophant Re: Brawo dla... 18.02.06, 11:54 Przypominam sobie, czas gdy komisja Rywina ujawnila jaka szara eminencja w polskej rzeczywistosci jest p. Adam Michnik. Zarzucano mu, ze nie pelniac zadnej funkcji panstwowej jest na ty z premierami, ministrami i na biezaco z ich zamierzeniami politycznymi. Ujawniono rzecz skad inad niesmaczna, a jednymi z najglosniej i najhisteryczniej wrzeszczacych o skandalu i ukladach (wtedy jeszcze slowo "czworokat" nie mialo tak glebokiego drugiego dna) byli dzisiejsi zwyciezcy z pod znaku PiS i LPR. I co? I wlasnie patrze sobie jak cala Polska emocjonuje sie z jednej strony wplywami a z drugiej strony zdrowiem psychicznym kolejnego delikwenta, ktory nie zajmujac _zadnego_ _stanowiska_ _panstwowego_ nie tylko z premierem jest na ty i zna jego zamierzenia ale mu je dyktuje. Z geba pelna frazesow o rozbijaniu "lze-elit" i ublizajac odmiennie myslacym ludziom od glupcow. Jaki z tego moral? Na logike i zdrowy rozsadek kazdy zdrowy wyznawca PiS i LPR ktory nie lubil Adama Michnika za niejasne uwiklanie w uklady z rzadzacymi, teraz do pocztu nielubianych doklada Kaczynskiego i zaczyna histerycznie rwac wlosy z glowy na sejmowej mownicy, mam racje? ;) Wiem wiem, przepraszam. Ostatnie czego oczekiwac mozna po pomienionych to logika i zdrowy rozsadek. Prawdziwe problemy mieszkancow tego kraju od znacznie wiecej niz 100 dni leza odlogiem. I bez dwoch zdan jak wciaz znacznie wieksza wina za zaniedbania nalezy obciazac mniejszosciowy rzad Belki. Niemniej jednak rzad Marcinkiewicza ostro wystartowal w tej konkurencji i ma spore szanse wysunac sie na prowadzenie. Bo rzeczywisty choc nieformalny wladca tego kraju zaslepiony jest nienawiscia do kazdego kto choc o cien rozni sie w ocenie rzeczywistosci, a wladcy formalni badz to spedzaja czas na pompatycznym informowaniu spoleczenstwa czegoz to w swych dzialaniach zaniechali, badz to na poszukiwaniu dowolnie karkolomnej ale bezkonfliktowej pozycji - skad inad sympatycznemu Panu Marcinkiewiczowi nadzwyczajnej gietkosci przy okazji nalezy pogratulowac. Smutek. Zal. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Re: Brawo dla... 18.02.06, 12:04 sycophant napisał: > Smutek. Zal. Wstyd. Nie sposób się nie zgodzić. I jeszcze trochę strach. Zaczynam się nie na żarty obawiać o polską demokrację. Coś co jeszcze parę miesięcy temu nie przeszło by przez myśl... Odpowiedz Link Zgłoś
sycophant Re: Brawo dla... 18.02.06, 12:12 Bedac optymista o kraj ani o demokracje sie nie boje. W koncu przetrwala nieomal 50 lat komunizmu, przetrwa i 4 lata dwuwladzy blizniakow. A jak szczescie dopisze to nawet nie cztery... Czasu zmarnowanego szkoda - to nie ulega kwestii, ale z perspektywy systemowej Kaczynscy to tylko taki "glitch" - byc moze niezbedny aby zrozumiec zaszyte w systemie niebezpieczenstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Równowaga 18.02.06, 12:22 sycophant napisał: > Bedac optymista o kraj ani o demokracje sie nie boje. Chcę wierzyć, że masz rację. Pewnie zresztą masz, a ja ulegam po części histerii podsycanej przez "układ". Choć ta zaciekłość w śledzeniu spisków przyprawia mnie o mdłości i zakrawa na początki mitomanii. Nie wątpię, że pewne działania podejmowane przez PiS są potrzebne i niezbędne. I jeśli to ma na celu przywrócenie jakiejś, niechby i wydumanej, równowagi, to chwała im za to, kraj wyjdzie z tego silniejszy. Instytucjonalnie, bo gospodarczo niekoniecznie. Jednak trochę się boję, bo chyba jestem pesymistą. Ale to dobrze. Zachowujemy rownowagę. Ale czy nami rządzący zachowają? Odpowiedz Link Zgłoś
sycophant Re: Równowaga 18.02.06, 12:39 Moim zdaniem to nie poczatki mitomanii - to jej terminalna faza :) Rzeczywiscie sadze ze wiekszosc dyskutantow po obu stronach ulegla histerii. Trzezwopatrzacy zwolennicy demokracji liberalnej widza tez wiele pozytywow: 1) Ziobro moze i jest bucem (podobnie jak i ja) ale spora grupa jego pomyslow nie jest taka zla. Majac watpliwosci co do koncepcji zaostrzania kar pochwalic nalezy poglad iz niezawislosc sedziow nie oznacza odebrania nam, klientom sadow prawa do krytyki ich funkcjonowania. A takze nie przeszkadza usprawnieniom w ich proceduralnym operowaniu. 2) Gospodarczo byc moze rzad zbyt tworczy jeszcze nie jest ale na Boga - najwazniejszym ministrem od gospodarki - ministrem finansow jest Zyta Gilowska! Nie smialbym marzyc o tym przed nominacja!!! 3) Niekompetentni ministrowie rolnictwa czy kultury de facto moga tylko pomoc urynkowic te skostniale dziedziny w wyniku zwyczajnych zaniechan (jak to slynne poczucie honoru ministra rolnictwa). 4) Pomysly Giertycha o "repolonizacji prasy" mozna miedzy bajki wlozyc - Giertych i Lepper wiele do powiedzenia w systemie Kaczynskiego miec nie beda. Co najwazniejsze, pokrzykiwania Kaczynskiego o rozprawieniu sie z ukladem tez miedzy bajki klade tj. oceniam jako poglady werbalne a nie rzeczywiste. Przyszlosc pokaze czy sie mylilem. Mysle ze powyzsze obserwacje to wlasnie te elementy "rownowagi" ktore dostrzec nalezy i uniesc uszy do gory. Robmy swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Brawo dla... 18.02.06, 13:54 trzeba jak najwiecej UKLADOW w PiS-ie wylapywac i wyciagac na swiatlo dzienne. Dziennikarze powinni zrozumiec, ze po grozbach wobec nich OKRES OCHRONNY dla PiS-u MUSI SIE SKONCZYC!!! DO BOJU !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 10:58 rbajor napisał: > brrr zimno się robi po tym wystapieniu > przypomina wystąpienia np Pinocheta Co ziminy prysznic? Ale zrozumiełeś coś tego? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: czy Lepper też jest mężem stanu? 18.02.06, 11:21 Dla PiS-ofanów? Bo takie samo przemówienie on mógł wygłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 18.02.06, 13:43 prysznic? nie sadze... ty mi lepiej powiedz, co myslisz o rzekomej aferze "Telegrafu"... Ja nie mam zdania, bo za malo wiem na ten temat... ale moze nalezaloby to podrazyc? Dokopac sie do zrodel?? Wtedy sie okaze, czy to tylko plotki, czy tez cos w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Jarosław Kurski komentuje wystąpienie Kaczyńs 19.02.06, 14:58 Towarzysze zero, dornowaty i wannowaty zapewne juz usuneli wszelkie dokumenty dotyczace afery Telegrafu. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Komendatorzy 18.02.06, 11:30 Spisujący z pamiętników tatusiów i dziadków. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Po komentarzu Kurskiego widać, że Salon boi się 18.02.06, 11:47 drży, noi się już samych zapowiedzi roliczenia swoich przestępstw, tego co zrobili polsce i polakom przez 17 lat. Tak jak mówił Jarosław Kaczyński do walki o zachowanie Rzeczpospolitej Grubokreskowej (zwanej III RP) stanęła w zwartym ordynku łże-elita i tzw. autorytety moralne. Do tą oprócz rządu Kazmierza Marcinkiewicza był przez 17 lat tylko jeden rząd polski rząd Jana Olszewskiego i bardzo dobrze, że powiedziane zostało wczoraj otwarcie to co wiedzą wszyscy uczciwi ludzie w polsce. Powiedziana został prawda o Leszku Balcerowiczu otwarcie powiedziano iz ten człowiek zniszczył polską gospodarke, jest winny ogromnego bezrobocia i nędzy milionów polaków. Niebawem jego czas się skończy i będzi inny prezes NBP, który mam nadzieje naprawi część tego co on zepsuł. te słowa są bardzo ważne i dobrze je zapamiętać: "To koniec rządów pewnego pana, który uchodził za wielkiego, a prawie zawsze się mylił". Oczywiście w wrogami trzeba walczyć, trzeba walczyć bezwzględnie z układem okrągłego stołu który broni Rzeczpospolitej Grubokreskowej. Znalzły się słowa prawdy o adwokatach, sędziach i prokuratorach, broniących przestępców przed sprawiedliwością. Powiedziano wreszczie z trybuny sejmowej prawde o mediach lewicowo-liberalnych w Polsce miediach polskojęzycznych bo nie polskich przecież. Ale nie wystarczy powiedzieć .. trzeba te ich ptęge złamać , zgnieść ją i to jest teraz zadanie dla polskiej prawicy walka o media. Ten komentarz Kurskiego jest tylko potwierdzeniem słów Jarosława Kaczyńskiego, układ się broni ale jego koniec jest bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
rbajor Re: Po komentarzu Kurskiego widać, że Salon boi s 18.02.06, 12:01 ta treśc jest tragiczna, to urąga rozumowi Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Po komentarzu Kurskiego widać, że Salon boi s 18.02.06, 13:46 > Do tą oprócz rządu Kazmierza Marcinkiewicza był przez 17 lat tylko jeden rząd > polski rząd Jana Olszewskiego i bardzo dobrze, że powiedziane zostało wczoraj > otwarcie to co wiedzą wszyscy uczciwi ludzie w polsce. gdyby tak bylo (ze jedyny POLSKI rzad), to byloby bardzo smutno... bo swiadczyloby, ze Polacy w ogole nie potrafia sie sami rzadzic. I nie chodzi o zadne tam nocne zmiany i inne bzdety, tylko o GOSPODARKE. W rzadzie Olszewskiego pojawil sie HORRENDALNIE ABSURDALNY pomysl 'budzetu otwartego', z ktorego kazdy moglby czerpac pelnymi garsciami, "a zaplaca nastepne pokolenia". Na szczescie dla polskiej gospodarki, ten rzad zostal odwolany... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Po komentarzu Kurskiego widać, że Salon boi s 18.02.06, 13:52 poglodek napisał: > Powiedziana został prawda o Leszku Balcerowiczu otwarcie powiedziano iz ten > człowiek zniszczył polską gospodarke, jest winny ogromnego bezrobocia i nędzy > milionów polaków. gdyby nie Balcerowicz (lub ktos inny o zblizonych pogladach) to mielibysmy teraz gospodarke na poziomie Bulgarii. Przypominam, ze gdy w Polsce srednia krajowa wynosila juz 100-250 dolarow miesiecznie, to w Bulgarii wynosila ona 8- parenascie dolarow na miesiac. >Niebawem jego czas się skończy i będzi inny prezes NBP, który > > mam nadzieje naprawi część tego co on zepsuł. ??? a co takiego Balcerowicz zepsul w NBP?? to, ze nie pozwalal naruszac rezerw dewizowych (ich naruszanie to ostatnie wariactwo, mozliwe do przeprowadzenia jedynie w razie np. wojny czy katastrofy naturalnej na skale kraju i to tez w ostatecznosci). Balcerowicz trzymal zlotowke i nie pozwolil na wzrost inflacji - CHWALA MU ZA TO, ze porzadnie rzadzil NBP-em i polityka monetarna (pieniadzem). To kolejne rzady i ich polityka _fiskalna_ (podatki i wydatki) nawalaly. > je zapamiętać: "To koniec rządów pewnego pana, który uchodził za wielkiego, a > prawie zawsze się mylił". Mam nadzieje, ze zostana zastosowane do p. J. Kaczynskiego, gdy Sejm zostanie rozwiazany... :) > Oczywiście w wrogami trzeba walczyć, trzeba walczyć bezwzględnie z układem > okrągłego stołu który broni Rzeczpospolitej Grubokreskowej. szukasz w narodzie wrogow? no to jeden z nich wlasnie do ciebie mowi i pyta, jak tam w okopach ??? ;D > Znalzły się słowa prawdy o adwokatach, sędziach i prokuratorach, broniących > przestępców przed sprawiedliwością. > Powiedziano wreszczie z trybuny sejmowej prawde o mediach lewicowo- liberalnych > w Polsce miediach polskojęzycznych bo nie polskich przecież. ech, media na calym swiecie sa miedzynarodowe i NIC na to nie poradzisz. To, ze wlasciciele mediow w Polsce sa miedzynarodowi to zaleta, nie wada. > Ale nie wystarczy > powiedzieć .. trzeba te ich ptęge złamać , zgnieść ją coraz grozniejsze wypowiedzi :) juz sie boje ;PPP > i to jest teraz zadanie > dla polskiej prawicy walka o media. a ja uwazam, ze rzadowi WARA od mediow. I uwaza tak 90% spolecznosci krajow demokratycznych. I co mi zrobisz?? > Ten komentarz Kurskiego jest tylko potwierdzeniem słów Jarosława >Kaczyńskiego, > układ się broni ale jego koniec jest bliski. A ja mam nadzieje, ze konczy sie kariera polityczna Jaroslawa Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gapulek Wspolczuje Jarkowi Kurskiemu 18.02.06, 12:08 Ma trudna role .Z jednej strony lojalnosc do brata a z drugiej do pracodawcy.A tu cos trzeba napisac.Jednak nie tylko jego rodzina jest podzielona .W mojej tez huczy od wojny na argumenty.Kto za kim i dlaczego.Na szczescie nie jestem publicysta. Odpowiedz Link Zgłoś
gapulek A kogo adwokaci maja bronic ,jak nie przestepcow ! 18.02.06, 12:11 To ich zawod .Bronia zawsze przestepcow, ktorzy tylko czasami okazuja sie niewinni.Co za bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak maja bronic TYLKO niewinnych 18.02.06, 15:06 a jak trafi im sie przestepca ot chocby taki co batonik z supermarketu ukradl to maja krzyczec o dozywocie! :D (oczywiscie to jest koment ironiczny :D) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Gapulek - w IV Reich beda bronic NIEWINNYCH! 18.02.06, 19:16 "Narod ciemny" (wg. okreslenia innego Kurskiego) przez 60 lat zapomnial, jak to z nazistami jest;) Odpowiedz Link Zgłoś