Gość: werty IP: *.chello.pl 21.11.02, 22:06 Niebawem na ziemi zapanuje ciemność, a jedynym światłem będzie blask płonących kościołów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Piekna wizja... n/t IP: *.chello.be / 213.46.162.* 21.11.02, 22:16 Matt pewnie ci sie podobalo jak Talibowie wysadzali posag Buddy.Tez pewnie uwazasz to za piekny widok. Moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: płonące kościoły IP: *.chello.be / 213.46.162.* 21.11.02, 22:14 Gość portalu: werty napisał(a): Niebawem na ziemi zapanuje ciemność, a jedynym światłem będzie blask płonących kościołów... Wszystkie koscioly ,beda plonely?Meczety,synagogi tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: płonące kościoły IP: *.chello.pl 21.11.02, 22:26 tak wszystkie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: płonące kościoły IP: *.chello.be / 213.46.162.* 21.11.02, 22:53 czyzunia napisał: a bedzie i cieplej.pa No tak ,bardzo powazny argument.Czyzunia ogrzeje swoje stare kosci przy palacym sie kosciolku.Zeby sie lepiej palilo to moze wszystkie biblie tak powrzucac? Taka "Ostatnia Wieczerza" co to ja namalowal Leonardo da Vinci tez by sie nadawala ,po co komu taki obraz? Wszystkie swiatki z przydroznych kapliczek . Czyzunia ,a ten oltarz Wita Stwosza to caly z drewna ,tam jak by sie hajcowalo!!!! Osobiscie dorzucilabym wszystkie ksiazki Krasickiego wlacznie z bajkami,bo to byl przeciez klecha. no i trzeba przestac uznawac teorie tego wstretnegokanonika Kopernika. Jak klecha wymyslil -znaczysie niesluszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: płonące kościoły IP: *.vic.bigpond.net.au 22.11.02, 02:02 Gość portalu: werty napisał(a): > Niebawem na ziemi zapanuje ciemność, a jedynym światłem będzie blask > płonących kościołów... I dobrze! Pelno w nich i w cerkwoch swietokradczych wizerunkow "tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią". A pan Bog rzekl przeciez (Exodus rozdzial 20): "3 Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! 4 Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą". Oraz: "7 Nie będziesz wzywał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, gdyż Pan nie pozostawi bezkarnie tego, który wzywa Jego imienia do czczych rzeczy*. 8 Pamiętaj o dniu szabatu, aby go uświęcić". A wy, katole, wszedzie umieszczcie "swiete" obrzy, modlicie sie do flszywych idoli Jeszu (Jezusa), Miriam (Maryji) i Karola W., nieslusznie a balwochawlczo i swietokradczo zwanego "Ojcem Sw." i nie przestzregacie dnia szabatu (soboty)! Za to splona niebawem wasze kosciolym, a wasze dusze beda cierpialy wiecznie w piekle! Kagan Odpowiedz Link Zgłoś