piaf.e Re: Czy Samoobrona to partia 24.02.06, 14:37 Z programu tej parti co wynika ? Bo niewiele wiem na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Czy Samoobrona to partia 24.02.06, 14:45 Na moje oko to centrum, trochę na lewo od Ikonowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy.pisiorek Re: Czy Samoobrona to partia 24.02.06, 14:58 To nie partia, to stado nierogacizny. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: to stado nierogacizny 25.02.06, 00:06 Aby na pewno wszystkie małżonki zlustrowane ?... ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Czy Samoobrona to partia 24.02.06, 15:57 Za granicą piszą w prasie że samoobrona to partia lewicowa skrajnie populistyczna.Pewnie że wzgledu na program.Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one Re: Czy Samoobrona to partia 24.02.06, 15:59 to klub tych co wymyslili sobie sposob na niesplacanie kredytow i wymiganie sie od odpowiedzialnosci sadowej prywatnej i karnej Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Samoobrona to połączenie 24.02.06, 16:00 tego co najgorsze w PiSie z tym co najgorsze w SLD Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Samoobrona to połączenie 24.02.06, 19:15 jacys tam odeszli z SLD do samoobrony,inni odeszli z SLD do pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Re: Samoobrona to połączenie 24.02.06, 19:30 Najlepiej powiedzieć: sztuka walki. Judo, kung-fu... coś takiego. Poważnie zaś, to fakt, zbieranina tam jest. I z NSZZ "S" i z b. PZPR. Znam jednego odwalonego w weryfikacji milicjanta. Też tam jest. A znam bo jestem tam! Krytyka "Samoobrony" mi nie przeszkadza. Sam im dokładam, jak durnie. Na Leppera nie głosowałem, bo mimo bujnej wyobraźni... Eeee, Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Samoobrona to połączenie 24.02.06, 19:36 w sumie to dobrze jak sie poważne partie z plewów oczyszczą. z PO też kilku odeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Samoobrona to połączenie 24.02.06, 19:53 Ogladając dzisiejszy sejm doszłam do wniosku że zarówno PO jak i SLD by to nasze rolnictwo szybciej i sprawniej do przodu pchneły... Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Samoobora to partia wladzy nt 24.02.06, 21:51 PIS wybrał sobie koalicjantów sobie podobnych, po drodze im razem,tyle że Polska sie cofa. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Re: Lewicowa. 25.02.06, 00:02 Oczywiście. SLD jest lewicą w ujęciu historycznym. Wyłącznie. Nazwa jest fałszywa, ale nawiązuje... i dobrze im z tym. Chodzi o "twardy" elektorat. Zaś prawdziwe oblicze tej partii jest liberalne. Aż głupio wyjaśniać. Przecież to wyszło w oczywisty sposób w trakcie ich rządów! Nie dali szans na inną klasyfikację. Liberałowie ubrani w lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin SLD jest partia liberalna tylko w sferze 25.02.06, 00:07 swiatopogladowej. Jesli chodzi o ekonomie to tez jest lewica - zreszta jak wszystkie partie zasiadajace w obecnym sejmie. tadeuszx napisał: > Oczywiście. SLD jest lewicą w ujęciu historycznym. Wyłącznie. Nazwa jest > fałszywa, ale nawiązuje... i dobrze im z tym. Chodzi o "twardy" elektorat. Zaś > prawdziwe oblicze tej partii jest liberalne. Aż głupio wyjaśniać. Przecież to > wyszło w oczywisty sposób w trakcie ich rządów! Nie dali szans na inną > klasyfikację. Liberałowie ubrani w lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: SLD jest partia liberalna tylko w sferze 25.02.06, 20:48 Skoro wszystkie są lewicowe to te najbardziej rozsądne to PO i SLD Choć programowo się różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Czy Samoobrona to partia 25.02.06, 21:06 jak na żart to dobre pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 09:52 to powazne pytanie do osób, które wiedza więcej niz ja. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one To luzny zwiazek osob,ktorzy nieoddawanie 26.02.06, 10:04 kredytow i unikniecie sadow przyjeli za sposob na zycie.Plus pewna ilosc zwyklych karierowiczow,ktorzy weszli do Sejmu,placac Lepperowi lub podpisujac mu weksle Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Piłsudski nigdy by sie nie układał z kimś takim 26.02.06, 10:58 jak Lepper. I to jest ta podstawowa róznica między Piłsudskim a Kaczyńskim Jarosławem. Oczywiście krzywdę sie robi p[anu Jarosławowi nakładając mu na glowę "maciejówkę" Naczelnika. Zdaje się, że dostaje od niej zawrotów głowy. I nie wiem czy szanowne grono naszych polityków wie o tym, ze sanacja, czyli uzdrowienie Polski przez Piłsudskiego oparte było o zdrową złotówkę. Gospodarka została oparta o konsekwentną polityke monetarną. A więc to co jest kością w gardle Leppera i jego lumpenkameryli. Samoobrona? Jest to partia lumpowska. Misztal obwieszony złotymi bransoletkami to taki ich... symbol. Czyli dorobkowiczostwo w najgorszym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one jednak oddaje mu sprawiedliwosc:publicznie 26.02.06, 11:02 powiedzial,ze Lepper nie moze liczyc na zadne stanowiska,dopoki nie uporzadkuje swojej przeszlosci prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 11:16 Piaf.e kompletnie zbaraniała : już nie wie who is who.Pis - lewica , Po - lewica , so - ponoć lewica , SLD - lewica , lpr - też lewica? A może Pis- prawica , so -prawica , so - ponoć prawica , sld - prawica , lpr - prawica. A może pis - centrowy , so - centrowy , sld - centrowy , lpr - centrowy . Morze wszyscy to komunisci , a może nazisci , może katolicy , może kosmici i cykliści , a może żydzi ??? A może wszyscy to zlodzieje? A może to Polacy? Czyli who is who , jedz na basen , popływaj sobie i przewietrzyj umysł , potem wróć i spojrzyj trzeżwo who is who. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 15:33 Samoobrona to taki pojazd dorobkiewiczów. Dziwie się, ze ten ich elektorat jeszcze nie przejrzał na oczy. To po jego grzbiecie takie Misztale, Leppery i Filipki pomnażają swoje majątki. Samoobrona oczywiście udaje lewicowych wujków. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 21:25 A może są partie jedne lewe a drugie lewicowe....jadne prawe ,inne prawicowe... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 23:12 piaf.e napisała: > A może są partie jedne lewe a drugie lewicowe....jadne prawe ,inne prawicowe... Wiesz! W tym co mówisz, jest coś na rzeczy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 15:39 kółko bogatych kryminalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 18:00 narodowa! to moja partia! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 18:18 skin.polski napisał: > narodowa! to moja partia! Ooo, jak to dobrze się składa skinie. Jak u Ciebie chłopie z czytelnictwem książek? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 18:15 piaf.e napisała: > lewicowa czy prawicowa? Wzieli sobie na celownik lewicowo - roszczeniowy elektorat. To jest tych którzy częściej kupują jabola niż mydlo czy proszek do prania. O paście do zębów to już nie mówię. Ciekawiłby mnie sondaż z pytanie do elektoratu Samoobrony o czytelnictwo książek. Wszyscy jesteśmy oszukiwani w kampaniach wyborczych ale elektorat SO jest wyjatkowo bezczelnie wystrychnięty na dudtka. Natomiast posłów Samoobrony uważam za nihilistów. Patrzą tylko swoich interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka9 Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 18:27 To nie partia. To dobrze prosperujące przedsiębiorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Czy Samoobrona to partia 26.02.06, 18:33 marchefka9 napisała: > To nie partia. To dobrze prosperujące przedsiębiorstwo. Tak. Tak. Lepper i Rydzyk to bardzo podobne przypadki. Chociaz prawdę powiedziawszy gromadka skupiona wokół Kwaśniewskiego też... co jo godom, co jo godom... nawet o kilka dystansów lepiej sobie radziła. To wszystko to kapitalizm polityczny. Jestesmy jako podatnicy i obywatele obskubywani niczym kury przed ugotowniem rosołu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Nawet na Światynię Opatrzności Bożej 26.02.06, 18:41 Panowie Posłowie nie byli w stanie dołozyć ze swojego. Ja już nawet nie śnię, ze mogliby zrobić ściepe ze swoich diet, ale mogli tych milionów poszukać w budżecie swoich kancelarii sejmu i senatu. To byłaby ofiara miła Bogu i Opatrzności. Ale nie swego nie ruszyli żakom - zmniejszyli o połowę pieniądze przeznaczone na Uniwersytet im. S. Wyszyńskiego. Wyjatkowa podłość i hipokryzja. Nasza klasa polityczna nie ma klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
yoshikodayshiky To druga czerwona fala wysypu elit troche sfatygow 27.02.06, 02:29 To druga czerwona fala wysypu elit troche sfatygowana. To tak jak ostatnie tsunami w tajlandi tam tez nie było jednej fali. Chyba fale w społeczenstwie, zmiany tez się jakoś podobnie układają. To znaczy po 1945 r. dochoidzą do władzy komuniści i to jest ta fala pierwsza Sld-owska. Samoobrona utworzyła się po SLD Samoobrona to ci co maja mieli szklarnie 1989r ci co mają sady to taczy pogacze czyli taka elita druga prewaznie czerwona. i ci z SLD zajeli stołki tych z samoobrony nie chcieli dpuscic do władzy a ci posiadacze zaczeli się bać ze stracą to co czego się dorobili i zaczeli podburzac drobnych chłopów stąd te blokady. Samoobrona to druga taka elitarna fala społeczna niestety czerwona :( Odpowiedz Link Zgłoś