Dodaj do ulubionych

Czy Onyszkiewicz zastąpi Frasyniuka

28.02.06, 13:56
Nowym przewodniczącym demokratów.pl zostanie prawdopodobnie Janusz
Onyszkiewicz. W sobotę kongres partii
(..)
Wybór Onyszkiewicza na szefa demokratów może ułatwić ewentualne porozumienie,
a nawet przyłączenie się do Platformy.
- Czy będzie pan kandydował na przewodniczącego? - Jest taka możliwość. I na
tym na razie poprzestańmy - odparł na pytanie "Rzeczpospolitej" Janusz
Onyszkiewicz.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060228/kraj/kraj_a_4.html
Demokraci, obudzcie sie do licha. Polacy czekaja !
Obserwuj wątek
    • lvl0 Większe szanse ma towarzysz Szmajdzinski. 28.02.06, 14:00
      Nawet biskup Pieronek udzielił mu poparcia.
      • gorby1 czy 1szy sekretarz KC PiSZPR tow. Jaroslaw ? 28.02.06, 14:04
        do tego dopusci ?
    • leszek.sopot No, nareszcie coś pozytywnego 28.02.06, 14:15
      Szkoda, że nie zastąpił Frasyniuka przed wyborami.
      • gorby1 moze sie zmobilizuja przed wyborami samorzadowymi 28.02.06, 14:26
        Ciekaw jestem dlaczego sa wciaz tacy niemrawi, a przeciez tak wiele osob czeka
        na nich.Dlaczego nie potrafia wykorzystac politycznej luki i zaufania,ktore
        ludzie do nich maja ?
        • krystian71 he,he ales mnie rozbawil 28.02.06, 14:34
          musiales w czasie objadu?Okulary mi wpadly do zupy
          • leszek.sopot a "objad" smakował 28.02.06, 14:45
            kup se szkła kontaktowe
            • krystian71 Re: a "objad" smakował 28.02.06, 15:00
              dziekuje, niczego sobie.
              No widzisz, nawet ze smiechu palec mi sie po klawiaturze obsliznal :)))
              w noszeniu szkiel kontaktowych trzeba robic przerwy...:(((
        • leszek.sopot Re: moze sie zmobilizuja przed wyborami samorzado 28.02.06, 14:39
          gorby1 napisał:

> Ciekaw jestem dlaczego sa wciaz tacy niemrawi, a przeciez tak wiele osob
          czeka na nich.Dlaczego nie potrafia wykorzystac politycznej luki i
          zaufania,ktore ludzie do nich maja?

Dlatego, że postąpili niemądrze w taki a nie inny sposób realizując
          powołanie "partii środka". Wpadli w kanał, bo wyszło na to, że po to zmienili
          nazwę aby przyjąć Belkę i Hausnera. Z wielkiego szumu było wielkie nic. Sporo o
          tym pisałem na wiosnę ub. roku. Frasyniuk popełniał błąd za błędem a w końcu
          ukatrupił UW. Szkoda, bo idea, z którą wystąpili krakowscy intelektualiści była
          godna poparcia.
          • krystian71 Re: moze sie zmobilizuja przed wyborami samorzado 28.02.06, 15:08
            tonacy brzydko sie chwyta.
            I tak postapil Frasyniuk wystepujac z idea sojuszu z SLD, a to byl juz dla
            niego i calej pd gwozdz do trumny.
            Czas spojrzec prawdzie w oczy i sztandar wyprowadzic
            • leszek.sopot Re: moze sie zmobilizuja przed wyborami samorzado 28.02.06, 16:51
              krystian71 napisała:

> tonacy brzydko sie chwyta.
              > I tak postapil Frasyniuk wystepujac z idea sojuszu z SLD, a to byl juz dla
              > niego i calej pd gwozdz do trumny.
              > Czas spojrzec prawdzie w oczy i sztandar wyprowadzic

Jeśli tak opisujesz ideę powołania PD, to znaczy, że jej nie znasz. Nie
              chodziło przecież o żaden sojusz z SLD, ale o stworzenie partii, w której
              mogliby działać wszyscy, dla których najważniejsze są zasady demokracji i
              tolerancji, a nie szukania wrogów i napuszczania jednych ludzi na drugich - tę
              filozofię uprawial "popis" a efekty takiego sposobu uprawiania polityki możemy
              dziś obserwować. Te efekty to taplanie się w rynsztoku wzajemnych oskarżeń,
              pomówień i bezwstydnej gry interesów, gdzie o wszystkich wartościach moralnych
              i etycznych należy zapomnieć. Liczy się tylko skuteczność i marketing. Ohydna
              wojna przypominająca śmertelny bój koncernów próbujących na wszystkie sposoby
              wykończyć konkurencję. W tej walce prawda nie ma najmniejszego znaczenia.
              • krystian71 Re: moze sie zmobilizuja przed wyborami samorzado 01.03.06, 13:01
                dziwie ci sie, nie znam "idei" powolania, a raczej znam, jest od dwoch stuleci
                ta sama, zawsze sie powoluje partie w celu przejecia rzadu i realizacji
                wlasnego programu.
                Nie ma w tym nic zdroznego, czy to dotyczy PIS-u, czy PD.
                Sam program weryfikuja wyborcy.
                Gorzej jesli widzac brak tego poparcia pod innych probuje sie podwiesic,tych
                samych, z ktorymi sie kiedys tam walczylo, czyli z SLD.
                Ale to tez nie problem, rowniez wyborcy, a konkretnie biura badania opinii
                publicznej to zweryfikowaly i na dzien dzisiejszy partia PD wypadla wogole z
                przytaczanych prognoz, przez sladowa ilosc popierajacych ja wyborcow
                pozdrawiam
                • leszek.sopot Re: moze sie zmobilizuja przed wyborami samorzado 01.03.06, 13:04
                  Ty dalej z tym SLD... powtarzanie bezsensownej mantry jeżeli wszyscy widzieli,
                  że SLD i PD szli osobno do wyborów, jest zwyczajnie głupie.
      • elfhelm Re: No, nareszcie coś pozytywnego 28.02.06, 15:43
        Onyszkiewicz oznacza najprawdopodobniej umożliwienie działaczom PD z dawnej UW
        miękkie przejście do PO.
        • leszek.sopot Re: No, nareszcie coś pozytywnego 28.02.06, 18:10
          elfhelm napisał:

> Onyszkiewicz oznacza najprawdopodobniej umożliwienie działaczom PD z dawnej UW
          > miękkie przejście do PO.

Zapewne tak, ale ja pozytywnie odbieram już samą zmianę twarzy. Frasyniuk
          niestety roztrwonił wiele ze swego wizerunku. Jedyne co go usprawiedliwia to
          to, że zbyt wielu ważnym lidermo partii "zwisała" tzw. praca organiczna i
          Władek musiał sobie radzić sam.
          • elfhelm Re: No, nareszcie coś pozytywnego 01.03.06, 12:35
            Problem UW polegał na przepsaniu 4 lata w opozycji - i mydleniu sobie oczu
            dobrym wynikiem w eurowyborach. Który to wynik został wypracowany przez 6-7
            nazwisk (4 europosłów, Krzyżanowską, Filara).
            A projekt PD ciekawy w założeniach spalił się pierwszego dnia, gdy się okazało,
            że Steinhoff nie chce, Piesiewicza nie będzie, odchodzi Borsuk i inni, dawni
            liderzy nie wykazują aktywności (jeden z moich ulubionych polityków UW - Jan
            Król), odmawiają startu w wyborach (cała plejada starych unitów jak Wierchowicz,
            Czech, Braun, Janas, Bujak, Wujcowie czy nowe osoby - chociażby Jerzy Gwiżdż,
            któremu proponowano 1. miejsce w Nowym Sączu), nie wspominając już o koszmarnej
            i nieudolnej kampanii.

Pewnym paradoksem jest, że dzisiejsza PD ma coraz mniej z dawnej UW...
            • leszek.sopot Re: No, nareszcie coś pozytywnego 01.03.06, 13:03
              elfhelm napisał:

> Problem UW polegał na przepsaniu 4 lata w opozycji - i mydleniu sobie oczu
              > dobrym wynikiem w eurowyborach. Który to wynik został wypracowany przez 6-7
              > nazwisk (4 europosłów, Krzyżanowską, Filara).

Dobry wynik choć zrobiony przez nazwiska, działał na korzyść całej partii - na
              jej wizerunek. To nie było mydlenie oczu i dlatego ze zdwojoną siłą zaatakował
              UW Rokita z Tuskiem, a kibicowali im pisowcy i Giertych.

> A projekt PD ciekawy w założeniach spalił się pierwszego dnia, gdy się
              okazało, że Steinhoff nie chce, Piesiewicza nie będzie, odchodzi Borsuk i inni,
              dawni liderzy nie wykazują aktywności (jeden z moich ulubionych polityków UW -
              Jan Król), odmawiają startu w wyborach (cała plejada starych unitów jak
              Wierchowicz, Czech, Braun, Janas, Bujak, Wujcowie czy nowe osoby - chociażby
              Jerzy Gwiżdż, któremu proponowano 1. miejsce w Nowym Sączu), nie wspominając
              już o koszmarnej i nieudolnej kampanii.

Po kolei. Po pierwsze pierwszą wpadką była głupota Frasyniuka, który zamiast
              ogłosić z jakąś pompą pomysł powołania nowej partii, zrobił to na schodach
              chlapiąc jęzorem jakieś nieprzemyślane słowa dziennikarce. Po drugie nie
              pierwszego dnia, ale po kilku tygodniach Steinhoff wycofał się z negocjacji bo
              UW nie chciała poprzeć kadydatury Religi, a jeszcze nie w smak było unitom to,
              że wokół Religi kręciły się podejrzane osoby. UW marudziła jak jakaś bogata i
              atrakcyjna pannna na wydaniu. Po trzecie, Borsuk pożegnał się z partią dopiero
              na zjeździe założycielskim protestując przeciwko sposobowi konstytuowania się
              nowej partii.
              Zgadzam się, że gorzej zrobionej kampanii wyborczej nikt nie miał. Nie chodzi
              mi o skromność środków wyborczych, ale o projekty graficzne i reklamówki
              filmowe. To była chała.

>
              > Pewnym paradoksem jest, że dzisiejsza PD ma coraz mniej z dawnej UW...

W Gdańsku nie ma nic wspólnego. Nie ma w PD ani żadnej osoby, które zakładały
              UD. Już UW było efemerydą, zlepkiem, w której najbardziej zgraną grupą byli
              liberałowie nadający partii ton i styl. Po ich odejściu był to zlepek ludzi z
              UD i spadochroniarzy od Wałęsy - Borsuk, Pusz czy Lis.
    • krystian71 to cos tak jak z Oleksym, gdy zostal szefem SLD 28.02.06, 14:20
      na 5 min przed uznaniem go za klamce lustracyjnego.
      Nazwusko Onyszkiewicza od paru dni wymawia sie jednym glosem w towarzystwie
      Balcerowicza,jako tych zamieszanych w afery poczatku lat 90-tych
      • mlot.na.lewactwo Ale mowią to kaczyści a oni jak wiadomo nie maja 28.02.06, 14:22
        racji. Racje ma tylko nadredaktor i jego sitwa w redakcji GW oraz ich partia
        polityczna nazywana PD.
        • krystian71 mnie to nie martwi, w tym wyjatkowym wypadku 28.02.06, 14:32
          Onyszkiewicz im ani zaszkodzi ani pomoze.
          Gdyby nie GW i tak nikt by nie wiedzial, kto sie z kim na tej kanapie zamienil
          miejscami :)))
    • mlot.na.lewactwo Z nich tacy demokraci jak ze mnie ksiezulo :))) 28.02.06, 14:21

• t-800 Re: Czy Onyszkiewicz zastąpi Frasyniuka 28.02.06, 15:02
      A co to za różnica? A co tam u tych demokratów, w najbliższym czasie nie będą
      palić jakichś kupieł? A może teraz by spalili jakiś budynek?
      • t-800 Re: Czy Onyszkiewicz zastąpi Frasyniuka 28.02.06, 15:02
        t-800 napisał:

> palić jakichś kupieł?

Kukieł.
        • po_godzinach Re: Czy Onyszkiewicz zastąpi Frasyniuka 28.02.06, 15:03
          zawsze tak pleciesz, co ci slina na język przyniesie? :)
          • t-800 Frasyniuk rozumie terrorystów 28.02.06, 15:06
            Katarzyna Kolenda-Zaleska: To co trzeba z tym zrobić?

Władysław Frasyniuk: Jak słucham, to być może trzeba podłożyć bombę i wysadzić
            to wszystko w powietrze.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2782785.html?as=1&ias=5

Składają wnioski o delegalizacje legalnie działających organizacji, palą i topią
            kukły, jeszcze zaraz będą bomby podkładać, To są demokracji? Komunofaszyści a
            nie demokraci! Niech jadą na Białoruś ze swoją "demokracją", albo na Kubę.
            • po_godzinach Aaaaa 28.02.06, 15:07
              tak myslałam - nie zrozumiałeś.
              • t-800 Re: Aaaaa 28.02.06, 15:09
                Władysław Frasyniuk: Co zrobić z tym szaleństwem? Psychiatra? Czy lepiej
                wysadzić się w powietrze? Ja zaczynam rozumieć terrorystów i zaczynam rozumieć
                zorganizowaną przestępczość.

serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,54125,2782785.html

"Demokraci"...
                • po_godzinach Re: Aaaaa 28.02.06, 15:11
                  nieładnie jest wyjmowac zdanie z kontekstu i nim manipulowac

ale - rób, jak umiesz
                  • t-800 Re: Aaaaa 28.02.06, 15:15
                    Tutaj całość: serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,54125,2782785.html
                    Czytaj jak Frasyniuk (który zresztą bywał w willi u "Baraniny") rozumie
                    terrorystów i przestępców.
                    • po_godzinach czytałam i dlatego piszę, że 28.02.06, 15:17
                      wyrywasz zdanie z kontekstu i nim manipulujesz.
                      • t-800 Nie czytałaś i manipulujesz 28.02.06, 15:19
                        Czy ktoś przesłuchał tego komunofaszystę na okoliczność podłożenia bomb w
                        warszawskim metrze przed drugą turą wyborów prezydeckich?
                        • po_godzinach skoro wiesz lepiej ode mnie, czy 28.02.06, 15:21
                          czytałam, czy nie - nie mamy o czym rozmawiać.
                          • t-800 Re: skoro wiesz lepiej ode mnie, czy 28.02.06, 15:24
                            Idź sobie lepiej do unabombera Frasyniuka i spalcie sobie kukłę o. Rydzyka.
                            "Demokraci"...
                            • po_godzinach Re: skoro wiesz lepiej ode mnie, czy 28.02.06, 15:33
                              prosty chłopak jesteś, t-800, przeto ci wybaczam :)
                              • t-800 Re: skoro wiesz lepiej ode mnie, czy 28.02.06, 15:50
                                Tutaj elita intelektualna, tolerancyjni, demokratyczni, wolność miłujący:
                                wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,6869488,wiadomosc.html

Tacy jak Ty.
                                • po_godzinach Re: skoro wiesz lepiej ode mnie, czy 28.02.06, 15:53
                                  No cóż, odpłacili pięknym za nadobne.
            • krystian71 he,he pelny odlot, zapomnialem o tamtym wywiadzie 28.02.06, 15:21
              Frasyniuk potepia Giertycha za zdrade, czyli udzial w Radzie Konsultacyjnej,
              zreszta obok Aleksandra Gieysztora, Kazimierza Dejmka, Kotańskiego, profesor
              prawa międzynarodowego, a w latach 1989-1993 minister spraw zagranicznych
              Krzysztofa Skubiszewskiego, a wreszcie będący największą chyba indywidualnością
              w Radzie, adwokata - znanego przede wszystkim jako obrońca w procesach
              działaczy opozycji - Władysława Siły–Nowickiego

I w tym samym akapicie usprawiedliwia swojego kolege partyjnego, Belke za
              podpisanie wspolpracy z SB.

Ci ludzie dalej bezczelnie maja wszystkich za idiotow
              • t-800 Re: he,he pelny odlot, zapomnialem o tamtym wywia 28.02.06, 15:23
                A Krzysztof Skubiszewski, przydupas gen. Jaruzelskiego z Rady Konsultacyjnej,
                zasiada razem z eurodeputowanym PD Bronisławem Geremkiem w kapitule Orderu Orła
                Białego.
                • krystian71 alez tak!!! oczom nie wierzylem,wiec nawet w googl 28.02.06, 15:28
                  ze to o taka wspolprace tej szumowinie chodzi.
                  Bo od razu Skubiszewski , kolego z UW przyszedl mi na mysl.
                  Czemu glupota chodzi zawsze pod reke z bezczelnoscia.
                  Niektorzy ludzie nie wiedza , kiedy sie z honorem wysofac i ciagle beda
                  zasmradzac powietrze
                • freemason Re: he,he pelny odlot, zapomnialem o tamtym wywia 28.02.06, 22:08
                  t-800 napisał:

> A Krzysztof Skubiszewski, przydupas gen. Jaruzelskiego z Rady Konsultacyjnej,
                  > zasiada razem z eurodeputowanym PD Bronisławem Geremkiem w kapitule Orderu
                  Orła
                  > Białego.

... tyle że Krzysztof Skubiszewski nie robi z siebie męczennika walki z
                  komunizmem i układem okragłostołowym, nie lustruje i nie dekomunizuje innych,
                  skoro wtedy był po innej stronie (choć trudno uznać by sam fakt zasiadania w RK
                  o czymkolwiek świadczył). To spora różnica.

Aha, i Skubiszewski nie jest członkiem UW/PD, więc nie wiem po co wspominasz
                  jego nazwisko?
        • humbak Re: Czy Onyszkiewicz zastąpi Frasyniuka 01.03.06, 12:45
          A to była młodzieżówka PO, czy demokratów? Bo mnie się ciągle mylą:)
          • marchefka9 Re: Czy Onyszkiewicz zastąpi Frasyniuka 01.03.06, 18:21
            Młodzi Demokraci- młodzieżówka PO (podejrzane postacie, w stylu Artymowskiego-
            kolegi Pawła P.)
            Młode Centrum- młodzieżówka demokratów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka