Dodaj do ulubionych

"Konfrontacje" w TVP-2

01.03.06, 23:12
o wolnych mediach, właśnie trwa...
Obserwuj wątek
    • flam1966 Re: "Konfrontacje" w TVP-2 01.03.06, 23:16
      jakis glupi to prowadzi. nie potrafi mowic w jezyku polskim.
      • 1normalnyczlowiek Re: "Konfrontacje" w TVP-2 01.03.06, 23:33
        flam1966 napisała:
        > jakis glupi to prowadzi. nie potrafi mowic w jezyku polskim.

"Mądrzy" kształcili się na uniwersytetach za ukradzione przez tatusiów
        postkomunistów pieniądze. Jacy elokwentni, jak szykownie się ubierają. A jakie
        autka mają.
        Żeby tylko tacy wszyscy byli.
        Należy brać z nich przykład.
        Należy?
        • a.adas A kogo okradł Tatuś Kaczorów? 01.03.06, 23:48
          Chodzi o Latkowskiego?
          W III Polsce siedział... za niewinność i
        • wiewiorzasta Re: "Konfrontacje" w TVP-2 01.03.06, 23:49
          1normalnyczlowiek napisał:

> "Mądrzy" kształcili się na uniwersytetach za ukradzione przez tatusiów
          > postkomunistów pieniądze. Jacy elokwentni, jak szykownie się ubierają. A jakie
          > autka mają.

Niektórym nawet ukończone w PRL prawo nie pomogło w opanowaniu poprawnej
          polszczyzny i sztuki płynnego i prawidłowego wysławiania się, na przykład
          Kaczyńskim :)))

> Żeby tylko tacy wszyscy byli.
          > Należy brać z nich przykład.
          > Należy?

To, że ktoś źle używa języka polskiego świadczy o jego niechlujstwie -
          czegokolwiek by nie robił - 'półtorej roku'? 'dzisiej'? 'miesiąc czasu'? Kto tak
          mowi???
          • mamablues Re: "Konfrontacje" w TVP-2 01.03.06, 23:52
            wiewiorzasta napisała:

> To, że ktoś źle używa języka polskiego świadczy o jego niechlujstwie -
            > czegokolwiek by nie robił - 'półtorej roku'? 'dzisiej'? 'miesiąc czasu'? Kto
            tak mowi???

Latkowski budzi we mnie szalenie mieszane uczucia - bierze się za tematy,
            których nikt nie tyka, ale na żywo, na wizji, momentalnie jest ugotowany. Za
            dużo adrenaliny, za mało warsztatu.
            Ale tematy bardzo odważne, to chyba pod tym względem najmocniejszy program tv.
            • kataryna.kataryna Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 00:01
              mamablues napisała:

> Latkowski budzi we mnie szalenie mieszane uczucia - bierze się za tematy,
              > których nikt nie tyka, ale na żywo, na wizji, momentalnie jest ugotowany. Za
              > dużo adrenaliny, za mało warsztatu.

Nawet mi to nie przeszkadza. Gogusiów dobrze wypadających przed kamerą jest na
              pęczki i niczego nie wnoszą a on łamie tabu.
              • mamablues Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 00:08
                kataryna.kataryna napisała:

> Nawet mi to nie przeszkadza. Gogusiów dobrze wypadających przed kamerą jest
                na
                > pęczki i niczego nie wnoszą a on łamie tabu.

To prawda, że jest nietypowy:)
                I chwała za łamanie tabu.
                To jedyny program, w trakcie którego mieszają się we mnie uczucia ekscytacji i
                zażenowania:)
                • zzzyziu Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 00:27
                  > To jedyny program, w trakcie którego mieszają się we mnie uczucia ekscytacji i
                  > zażenowania:)

:-) Mialem to samo. Ale z drugiej strony dodaje to programowi wiarygodnosci.
                  Cisnienie jak w lodzi podwodnej.
              • ave_duce Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 09:23

> mamablues napisała:
                >
                > > Latkowski budzi we mnie szalenie mieszane uczucia - bierze się za tematy,
                >
                > > których nikt nie tyka, ale na żywo, na wizji, momentalnie jest ugotowany.
                > Za
                > > dużo adrenaliny, za mało warsztatu.
                >
                >
                >
                na

A niby/nie/gogusiowe?
                Red. Anita Gargas z Ozonu po raz kolejny dowiodła,
                że do TV na żywo się nie nadaje.

;)
              • ave_duce Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 09:25

> mamablues napisała:
                >
                > > Latkowski budzi we mnie szalenie mieszane uczucia - bierze się za tematy,
                >
                > > których nikt nie tyka, ale na żywo, na wizji, momentalnie jest ugotowany.
                > Za
                > > dużo adrenaliny, za mało warsztatu.
                >
                >
                >
                na

A niby/nie/gogusiowe?
                Red. Anita Gargas z Ozonu po raz kolejny dowiodła,
                że do TV na żywo się nie nadaje.

;)
            • wiewiorzasta Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 00:02
              mamablues napisała:

> Latkowski budzi we mnie szalenie mieszane uczucia - bierze się za tematy,
              > których nikt nie tyka, ale na żywo, na wizji, momentalnie jest ugotowany. Za
              > dużo adrenaliny, za mało warsztatu.

Powinien zostać przy dokumentach albo reportażach - formuła programu jest do
              bani - stłoczone gadające głowy to nudny przeżytek, a i on się prezentuje mało
              ciekawie - jakoś naprawdę nie potrafię zaufać człowiekowi, który źle się
              posługuje mową ojczystą, zwłaszcza jeśli występuje publicznie.

> Ale tematy bardzo odważne, to chyba pod tym względem najmocniejszy program tv.

Heh :) Tak sobie właśnie pomyślalam, że gdyby zajmował się _naprawdę_ trudnymi
              tematami i naprawdę uwikłanymi w te tematy ludźmi, to już by nie żył :)
              • mamablues Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 00:12
                wiewiorzasta napisała:

> Powinien zostać przy dokumentach albo reportażach

A kto by wtedy zrobił Konfrontację?:)

- formuła programu jest do
                > bani - stłoczone gadające głowy to nudny przeżytek

No ale powiedz, tak uczciwie - nie podniosło Ci się ciśnienie w trakcie
                oglądania?

, a i on się prezentuje mało
                > ciekawie - jakoś naprawdę nie potrafię zaufać człowiekowi, który źle się
                > posługuje mową ojczystą, zwłaszcza jeśli występuje publicznie.

A po co mu ufać? Wystarczy słuchać, co dzieje się w studio.

> Heh :) Tak sobie właśnie pomyślalam, że gdyby zajmował się _naprawdę_ trudnymi
                > tematami i naprawdę uwikłanymi w te tematy ludźmi, to już by nie żył :)

Właśnie dlatego, że robi program, ma większe szanse.
                I to nie jest śmieszne. Od 1989 r. niemało ludzi zginęło w dziwnych
                okolicznościach.
                • wiewiorzasta Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 00:25
                  mamablues napisała:

> A kto by wtedy zrobił Konfrontację?:)

Chodzi mi o formułę programu opartą przede wszystkim na reportażach - tylko
                  pełniejszych, niż te pogadanki, które tu są serwowane.

> No ale powiedz, tak uczciwie - nie podniosło Ci się ciśnienie w trakcie
                  > oglądania?

Nie. Jestem niskociśnieniowiec :))
                  A serio - nie lubię programów opartych na gadających głowach, im ich więcej -
                  tym gorzej dla tematu. Co było widać, gdy pan od firmy pr przerywał (chyba)
                  Czuchnowskiemu czy Kurski Wołkowi - ohyda!

> A po co mu ufać? Wystarczy słuchać, co dzieje się w studio.

Hmmm... Dobre pytanie, na które odpowiedzi udzieliłam wcześniej - nie mam
                  zaufania do ludzi, którzy prezentują bajzel w głowie - on decyduje, kogo
                  zaprasza i robi to (być może) na bałaganiarskiej podstawie. Rozumiesz o co mi
                  chodzi? :)

> Właśnie dlatego, że robi program, ma większe szanse.

Większe szanse na co? Na śmierć w tajemniczych okolicznościach???

> I to nie jest śmieszne. Od 1989 r. niemało ludzi zginęło w dziwnych
                  > okolicznościach.

Latkowski lubi robić kontrowersyjne rzeczy, ale nie sądzę, żeby był _ktokolwiek_
                  odważny, nawet on, żeby ruszyć prawdziwe smrody.
        • orys100 Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 07:01
          > "Mądrzy" kształcili się na uniwersytetach za ukradzione przez tatusiów
          > postkomunistów pieniądze

Przepraszam Cie ... jestem z natury spokojnym człowiekiem ale teraz przegiąłeś
          d.bilu!! .. Kształciłem się na uniwersytecie za ciężko zarobionione pieniadze
          Ojca robotnika który całe zycie ciężko pracował żeby zapewnić dzieciom (w tym
          mnie) wykształcenie.
          Mam szczęście posiadać Rodziców którzy choc bez wykształcenia posiadają głeboką
          mądrość zyciową. Nie mogli mi nic dać poza mozliwością nauki i za to będę Im do
          końca zycia wdzięczny.
          A Tobie na mózg padła mania przesladowcza Prezesa Kaczyńskiego o układzie!!!
          Najlepiej wsadź od razu do więzienia wszystkich z mgr dr. i prof.
          Nie pozdrawiam tym razem .. przykro mi nie zasługujesz
      • zzzyziu Re: "Konfrontacje" w TVP-2 01.03.06, 23:40
        Czlowiek jest w stresie. Zlamal tabu. Grozono mu wypisaniem z branzy
        dziennkarskiej. I tak sie niezle trzyma.

Powodzenia Panie Latkowski!!!
        • cimokio latkowski = pośmiewisko 01.03.06, 23:45
          pajac od reportaży o kibolach i pedofilach, i tak skończy w 'życiu na gorąco'
          • pro.filutek1 Re: latkowski = pośmiewisko 02.03.06, 00:13
            Co słychać u pułkownika?
    • cimokio [...] 01.03.06, 23:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pro.filutek1 Re: "Konfrontacje" w TVP-2 01.03.06, 23:50
      Gargas to fajnista babka. :)
    • wesoly31 Re: "Konfrontacje" w TVP-2 01.03.06, 23:54
      UKŁAD MEDIALNY - środa, 1 marca, 22.50, TVP2 Szefowie spółki King&King chcą
      zablokować emisję najbliższego programu Sylwestra Latkowskiego Konfrontacja,
      podczas którego ma zostać ujawniona nieznana opinii publicznej twarz polskiego
      dziennikarstwa. Przedstawiciele czwartej władzy, którzy na co dzień wystawiają
      cenzury przedstawicielom trzech innych władz – ustawodawczej, wykonawczej i
      sądowniczej – jak ognia unikają rozliczenia własnego środowiska z PRL – owskiej
      przeszłości. Tymczasem informacje przeciekające z Instytutu Pamięci Narodowej
      nie pozostawiają wątpliwości: wielu, do dziś czynnych dziennikarzy
      opiniotwórczych mediów, często autorytetów moralnych, było agentami Służby
      Bezpieczeństwa. (Nazwiska większości z nich figurują na Liście Wildsteina.)
      Podobnie olbrzymi opór, co z ujawnieniem agentów SB we własnych szeregach,
      środowisko ma z powiedzeniem prawdy o innych bolączkach czwartej władzy:
      korupcji, czarnym PR, wpływach polityków i post PRL- owskich służb specjalnych
      • dociekliwa3 Coś się dzieje w TVP2. Nareszcie ! 02.03.06, 00:02
        Super program. Jak łyk świeżego powietrza.
        Sensacja.
        Po oczach.
        Ernest Skalski z Gazety Wyborczej też? No, no... No to puzzle się zgadzają...
        A więc jakie wolne media???
        Pewnie w TVP2 buldogi pod dywanem kotłują się...
        Nareszcie. O 16 lat za późno... Ale lepiej późno niż wcale.
        • kotek.filemon Re: Coś się dzieje w TVP2. Nareszcie ! 02.03.06, 11:58
          > Super program. Jak łyk świeżego powietrza.
          > Sensacja.
          > Po oczach.
          > Ernest Skalski z Gazety Wyborczej też? No, no... No to puzzle się zgadzają...
          > A więc jakie wolne media???
          > Pewnie w TVP2 buldogi pod dywanem kotłują się...
          > Nareszcie. O 16 lat za późno... Ale lepiej późno niż wcale.

"Nie do wiary" już od dawna w TVN leci. Polecam, czasem powiedzą coś o
          nieśmiertelnym Roswell. Co prawda minęło nie 16 lat tylko 60 ale wątki równie
          ciekawe. W każdym razie obraz chorobowy się zgadza...
    • wiewiorzasta Swoją drogą program o wolnych mediach, 02.03.06, 00:04
      a mojego krytycznego esemesa nie puścili. Za to powtarzali po trzy razy
      lizusowskie :)))
      • dociekliwa3 Re: Swoją drogą program o wolnych mediach, 02.03.06, 00:12
        Ha, ha... "Wiewiorzasta" niech Ci nerwy nie puszczają jeszcze. Za tydzień bedzie
        więcej, ha, ha... Mojego SMSa o treści "Nareszcie oddech swieżego powietrza w
        TVP2" też "nie puścili"... No to zaczyna się wietrzenie zgnilizny SBckiej w
        mediach. Na pierwszy ogień TVP. TVN i Polsat także czekają ciężkie chwile... Ha,
        ha i dobrze.
        TVN i Polsat w konfrontacji z odświeżoną TVP mogą się wyłożyć - a na pewno
        dostaną zadyszki... Czuję że za 2 miesiące oderwać się od telewizora bedzie
        trudno...
        • wiewiorzasta Re: Swoją drogą program o wolnych mediach, 02.03.06, 00:30
          dociekliwa3 napisała:

> Ha, ha... "Wiewiorzasta" niech Ci nerwy nie puszczają jeszcze. Za tydzień bedzi
          > e
          > więcej, ha, ha... Mojego SMSa o treści "Nareszcie oddech swieżego powietrza w
          > TVP2" też "nie puścili"...

Puścili - widziałam :))) Chyba, że od kogoś ściągnełaś tekst.

Ale ja napisałam _krytycznego_ esemesa - i tego już nie było. Za tydzień znowu
          spróbuję - zobaczymy 'wolnego' Latkowskiego ;)

> No to zaczyna się wietrzenie zgnilizny SBckiej w
          > mediach. Na pierwszy ogień TVP. TVN i Polsat także czekają ciężkie chwile... Ha
          > ,
          > ha i dobrze.
          > TVN i Polsat w konfrontacji z odświeżoną TVP mogą się wyłożyć - a na pewno
          > dostaną zadyszki... Czuję że za 2 miesiące oderwać się od telewizora bedzie
          > trudno...

Jeszcze się 'lud' zadziwi, jeśli ma takie nadzieje :)))

To nie SBecka droga, ale tego nawet Latkowski albo nie rozumie, albo nie chce
          (boi się?) pokazać.
          • smok5 [...] 02.03.06, 06:10
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • frau_blada Uczucia mam mieszane 02.03.06, 00:46
      Ziemkiewicz poza uwaga o ojcu Kwacha, wlasciwie z niczym sie nie przebil. Troche
      za duzo chaosu. Pan Latkowski za bardzo interweniuje w wypowiedzi innych osob.
      Pierwsze koty za ploty.
      Wiecej takich programow.
      :)
      P.S. Informacja o Skalskim jestem zaskoczona.:(
      Pani Gargas jednak wierze w temacie lustracji dzinnikarzy.
      • pandada ale o czym było? 02.03.06, 01:22
        coś konkretnego tam powiedziano?
        • frau_blada Re: ale o czym było? 02.03.06, 01:28
          O cenzurze w mediach. Wszystkich!
          • pandada Ale co? 02.03.06, 11:54
            Jest cenzura czy nie ma? I kto cenzuruje? Politycy, czy szerzej, zainteresowani?
            Korupcja? Były konkrety czy ogólniki?
            • kotek.filemon Re: Ale co? 02.03.06, 12:00
              > Jest cenzura czy nie ma? I kto cenzuruje? Politycy, czy szerzej, zainteresowani
              > ?
              > Korupcja? Były konkrety czy ogólniki?

Wszystko układ, panie... Wszystko układ...
    • zio29 Re: "Konfrontacje" w TVP-2 02.03.06, 01:25
      czy pokazano materiał którego emisję zablokowało TVN ..?

materiał dotyczył ojca Tuska ..
      • sawa.com Dobrze, dobrze... 02.03.06, 06:35
        Dobrze sie ogladało chociaz program był ciut bałaganiarski. Potknięcie
        prowadzącego zauważyłam tylko w pierwszych minutach kiedy mu tchu zabrakło.
        Zatkało go chyba z powodu tremy. Później żaglował zupełnie sprawnie. Nie
        usłyszałam tych potknięć językowych o których tu wyżej wspominano. Program mnie
        przekonał do tego, ze niepotrzebny jest NOMM czy jakos mu tam. Natomiast
        potrzebne są tego rodzaju programy. Słowo naprzeciw słowa. Prawda przeciw
        kłamstwu.
        Niepokojący jest wątek King&Kingu i Gazety Polskiej.
        Ale tu by należało pogonić głównego inspektora od prania brudnych pieniędzy.
        Ustawa o przeciwdziałaniu w wprowadzaniu... etc etc w skrócie mówi się o niej
        ustawa o praniu brudnych pieniędzy była chyba uchwalona około 2001 r. Sporo
        było czasu by posprawdzać takie dziwne osoby prawne jak owo King&King, baronów
        paliwowych i inne podejrzane typy
        • sawa.com Re: Dobrze, dobrze... 02.03.06, 07:55
          Ta budząca niepokój firma, która chce zawładnąć Gazetą Polską to jest
          King&Kong, a nie jak napisałam w poscie wyżej King&King. Pewnie skojarzenie z
          Rodowiczowej "sing sing nazywali go bo miał w sobie coś takiego... samo zło..."
          Niemniej jednak kupię dzis Gazetę Polską. Natomiast Gazeta Polska ma coraz
          lepszy pijar. Coraz lepszy pijar (po wczorajszej prezentacji pani Anity) ma też
          OZON.
          • deszczyk1 Re: Dobrze, dobrze... 02.03.06, 10:11
            Program swietny załuje ze nie ogladalem wczesniejszych odcinkow ale juz
            odrabiam zaległosci z strony www.itvp w zakladce konfrontacja.Polecam
            zwłaszcza odcinek poswiecony ks.Popiełuszce.Włos sie na głowie jezy.
            Ludzie w jakim my kraju zyjemy.
    • frank_drebin Jak wyemitowac "Konfrontacje" tak, zeby ich nie 02.03.06, 11:58
      wyemitowac ;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37751680

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka