hrabia.m.c Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 20:50 Może "Zagasować" Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 20:58 powinni sobie kupić akcje PGNiG na giełdzie. Dzięki temu że będa płacić więcej za gaz, spółka więcej zarobi, więc jej wartość powinna wzrosnąć. Akcje Orlenu na przykład podrożały na giełdzie w znacznie większym stopniu niż paliwa na stacjach. To dobry sposób na zabezpieczanie sie przed wzrostem kosztów życia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Wiesz, ze nieglupie? Lece kupowac British Gas 02.03.06, 21:00 (u nich ceny wzrosly o 25%; nb. sam mam innego dostawce gazu). Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Wiesz, ze nieglupie? Lece kupowac British Gas 02.03.06, 21:50 tylko sprawdź, czy British Gas nie podrożał już wcześniej...i czy dajmy na to Scottish Power nie jest tańsze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.01 Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 21:46 czytając franciszkaszwajcarskiego przypomniała mi się pani Zyta Gilowska. Gdy Belka wprowadził podatek od zysków oszczędnościowych p. Zyta (wtedy jeszcze PO) głośno użalała się z mównicy sejmowej, że zły rząd zabiera pieniądze biednym i emerytom, którzy sobie miesięcznie po paręset złotych wpłacają uciułanych oszczędności. Teraz już wiem - za te paręset odkładanych oszczędności emeryci i biedacy winni kupić akcje. Na forum każdy może pisać swe głębokie przemyślenia. I ironizować też. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 21:54 ja nie ironizowałem. oczywiście kupowanie bezpośrednio akcji przez kogoś kto sie nie zna na giełdzie jest mało rozsądne, ale po pierwsze gdyby taki emeryt co miesiąc odkładał stówke do funduszu inwestycyjnego zamiast trzymać na jakieś beznadziejnej lokacie to wyszedłby na tym bardzo do przodu. a po drugie wśród inwestorów indywidualnych grających na warszawskiej giełdzie zdecydowanie największy odsetek to właśnie emeryci. I prosze nie pisać, że emerytów nie stać na odkładanie stówki co miesiąc. Moja babcia ma 1000 złotych emerytury i co dwa tygodnie wciska mi na siłę jakąś stówke na buty, benzyne, czy inne dziwne historie. Myśle, że tak sie zachowuje większość emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 21:48 za to świnie tanieją Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 21:48 W tej sprawie to z podziękowaniami do prezia i tego co nie mógł skończyć, aż musieli go wykopać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 22:08 O kufa, jaki ten rzunt dobry,dal najbidniejszym emerytom i rencistom 6,2% czyli jakies 30 kilka zloty,to teraz zabierze jeszcze wiecej.Jakby ich tak wszystkich tym gazem potraktowac,to by bylo morderstwo.A jak tak po trochu wykanczac,to jest milosierdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Zachowanie, ktore przeraża 02.03.06, 22:48 Zniosłabym bardziej tę podwyżkę niz obecne władze, których zachowanie przeraża ludzi myślących z każdej opcji politycznej- nawet niektorych szeregowych członków PiS-u. Vide senator z PiS-u, p. Cugowski. Jarosław Kaczyński wypowiada się tak, jakby siedział w twierdzy i wokoł widział tylko samych wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zachowanie, ktore przeraża 02.03.06, 23:28 Paranoja to starsza nazwa utrwalonych zaburzeń urojeniowych. W istocie paranoja to występowanie usystematyzowanych i logicznie ze sobą powiązanych urojeń. Najczęściej są to urojenia prześladowcze, ksobne, wielkościowe, hipochondryczne i erotyczne. Urojenia są głównym objawem tej choroby i nie towarzyszą im zwykle omamy ani też inne objawy schizofrenii. Odpowiedz Link Zgłoś
czyste.dobro może to tylko koza? 02.03.06, 23:59 dobry Kaźmierz nie pozwoli na 12%, gaz podrożeje o 8% i wszyscy będą się cieszyć i dziękować dobroczyńcy Odpowiedz Link Zgłoś