Dodaj do ulubionych

od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emerytur

02.03.06, 20:47
się ucieszą ?
Obserwuj wątek
    • hrabia.m.c Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 20:50
      Może "Zagasować"
      • franciszekszwajcarski Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 20:58
        powinni sobie kupić akcje PGNiG na giełdzie. Dzięki temu że będa płacić więcej
        za gaz, spółka więcej zarobi, więc jej wartość powinna wzrosnąć. Akcje Orlenu
        na przykład podrożały na giełdzie w znacznie większym stopniu niż paliwa na
        stacjach. To dobry sposób na zabezpieczanie sie przed wzrostem kosztów życia.
        • kropek_oxford Wiesz, ze nieglupie? Lece kupowac British Gas 02.03.06, 21:00
          (u nich ceny wzrosly o 25%; nb. sam mam innego dostawce gazu).
          • franciszekszwajcarski Re: Wiesz, ze nieglupie? Lece kupowac British Gas 02.03.06, 21:50
            tylko sprawdź, czy British Gas nie podrożał już wcześniej...i czy dajmy na to
            Scottish Power nie jest tańsze...:)
        • andrzej.01 Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 21:46
          czytając franciszkaszwajcarskiego przypomniała mi się pani Zyta Gilowska. Gdy
          Belka wprowadził podatek od zysków oszczędnościowych p. Zyta (wtedy jeszcze PO)
          głośno użalała się z mównicy sejmowej, że zły rząd zabiera pieniądze biednym i
          emerytom, którzy sobie miesięcznie po paręset złotych wpłacają uciułanych
          oszczędności.
          Teraz już wiem - za te paręset odkładanych oszczędności emeryci i biedacy winni
          kupić akcje.
          Na forum każdy może pisać swe głębokie przemyślenia.
          I ironizować też.
          • franciszekszwajcarski Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 21:54
            ja nie ironizowałem. oczywiście kupowanie bezpośrednio akcji przez kogoś kto
            sie nie zna na giełdzie jest mało rozsądne, ale po pierwsze gdyby taki emeryt
            co miesiąc odkładał stówke do funduszu inwestycyjnego zamiast trzymać na jakieś
            beznadziejnej lokacie to wyszedłby na tym bardzo do przodu. a po drugie wśród
            inwestorów indywidualnych grających na warszawskiej giełdzie zdecydowanie
            największy odsetek to właśnie emeryci.

I prosze nie pisać, że emerytów nie stać na odkładanie stówki co miesiąc. Moja
            babcia ma 1000 złotych emerytury i co dwa tygodnie wciska mi na siłę jakąś
            stówke na buty, benzyne, czy inne dziwne historie. Myśle, że tak sie zachowuje
            większość emerytów.
    • aron2004 Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 21:48
      za to świnie tanieją
    • pink.freud Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 21:48
      W tej sprawie to z podziękowaniami do prezia i tego co nie mógł skończyć, aż musieli go wykopać:)))
      • gniewko_syn_ryba Zemsta zza grobu ;))) 02.03.06, 22:38
    • wanda43 Re: od 1 04 2006 gas +12% ,emeryci z powyżek emer 02.03.06, 22:08
      O kufa, jaki ten rzunt dobry,dal najbidniejszym emerytom i rencistom 6,2% czyli
      jakies 30 kilka zloty,to teraz zabierze jeszcze wiecej.Jakby ich tak wszystkich
      tym gazem potraktowac,to by bylo morderstwo.A jak tak po trochu wykanczac,to
      jest milosierdzie?
      • joannabarska Zachowanie, ktore przeraża 02.03.06, 22:48
        Zniosłabym bardziej tę podwyżkę niz obecne władze, których zachowanie przeraża
        ludzi myślących z każdej opcji politycznej- nawet niektorych szeregowych
        członków PiS-u. Vide senator z PiS-u, p. Cugowski. Jarosław Kaczyński wypowiada
        się tak, jakby siedział w twierdzy i wokoł widział tylko samych wrogów.
        • wanda43 Re: Zachowanie, ktore przeraża 02.03.06, 23:28

Paranoja to starsza nazwa utrwalonych zaburzeń urojeniowych. W istocie paranoja
          to występowanie usystematyzowanych i logicznie ze sobą powiązanych urojeń.
          Najczęściej są to urojenia prześladowcze, ksobne, wielkościowe, hipochondryczne
          i erotyczne. Urojenia są głównym objawem tej choroby i nie towarzyszą im zwykle
          omamy ani też inne objawy schizofrenii.
    • obywatel_piszczyk emeryci korzystają tylko z Gas Stop 02.03.06, 22:20
    • czyste.dobro może to tylko koza? 02.03.06, 23:59
      dobry Kaźmierz nie pozwoli na 12%, gaz podrożeje o 8% i wszyscy będą się
      cieszyć i dziękować dobroczyńcy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka