Dodaj do ulubionych

Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnosci

10.03.06, 11:00
Ja wiem, ze jest sporo watkow o Kurskim, ale cynizm i hipokryzja Kaczorow jest
powalajaca i nie daje szansy na przejscie do porzadku dziennego nad ich
poczynaniami.
Ten sam Kurski, ktory zostal "wywalony" z PiS, za ktorego Kaczor
"przepraszal", teraz wraca w glorii Pierwszego Sprawiedliwego. Otrzymuje
wsparcie od szefa klubu parlamentarnego PiS. W tej "nowej" roli powtarza
szmatlawe insynuacje o rodzinie Tuska i manpulacji "Faktow", robi debili z
publicznosci, a jednoczesnie ma niemal pewne, ze wejdzie do komisji, ktory
wymyslil. Sama komisja to osobny temat.
Za jakis czas (niedlugi pewnie) gnida bedzie ferowala wyroki o ludziach, do
poziomu ktorych nigdy nie dorosnie.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:02
      Nie przesadzaj. Został wywalony za kłamstwo, które nie miało miejsca.
      • wild_stein Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:12
        Nieważe czy dziadek Tuska służył u NIemców, u Ruskich czy nawet Talibów, bo
        generalnie to problem (był) rzeczonego dziadka. Nie zas Tuska, bo tegoż oceniam
        po jego czynach nie zaś jego dziadka. Zmierzam więc do tego że niezależnie od
        tego kim był i co robił przodek Donalda w niczym nie zmienia to oczywistej
        prawdy, która podniósł autor wątku, ze kol. Kurski to w rzeczy samej gnida i
        żadna komisja tego nie zmieni, ani tym bardziej nie musi tego potwierdzać.
        • venus99 Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:15
          w swojej leśniczówce będzie miał warunki żeby przygotować traktat o moralności.
        • humbak Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:15
          Pan Kurski wyciągając sprawę dziadka działał w ramach kampanii wyborczej. Nie podoba mi się to, ale w kampanii różne świństwa mają miejsce. Myślę że ocenianie Kurskiego na podstawie tej sprawy jest błędem.
          • bryt.bryt Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:17
            humbak napisał:

> Pan Kurski wyciągając sprawę dziadka działał w ramach kampanii wyborczej. Nie p
            > odoba mi się to, ale w kampanii różne świństwa mają miejsce. Myślę że ocenianie
            > Kurskiego na podstawie tej sprawy jest błędem.

"Pan" Kurski ciagnie ten temat i dzisiaj. Zapominanie o tym fakcie jest bledem.
            • humbak Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:24
              Powiedzmy sobie szczerze. Kampania się nie skończyła.
              • bryt.bryt syndrom Edgara sie rozprzestrzenia 10.03.06, 11:30
                humbak napisał:

> Powiedzmy sobie szczerze. Kampania się nie skończyła.

Sam sobie zaprzeczasz. Post wczesniej piszesz, ze to bylo swinstwo z czasow
                kampanii, a teraz jest inaczej, natomiast w tej chwili usprawiedliwiasz zupelnie
                inne stanowisko. To jak to jest? Chodzi o pisanie czegokolwiek w obronie PiS,
                byle tylko pisac, bez zwazania na sens i logike?
                Czyzby wszechobecny syndrom Edgara?
                • humbak Re: syndrom Edgara sie rozprzestrzenia 10.03.06, 11:33
                  Nigdzie nie napisałem że teraz to co innego.
                  • bryt.bryt Re: syndrom Edgara sie rozprzestrzenia 10.03.06, 11:38
                    humbak napisał:

> Nigdzie nie napisałem że teraz to co innego.

Najpierw piszesz, ze Kurski dzialal w ramach kampanii i nie ma co go teraz z tej
                    persektywy oceniac. Na uwage, ze dzisiaj mowi o Tusku to samo co wtedy
                    konstatujesz, ze kampania sie nie skonczyla. Jak mozna to rozumiec?
                    • humbak Re: syndrom Edgara sie rozprzestrzenia 10.03.06, 11:41
                      Właśnie tak jak napisałem. Posłuchaj, mnie nie chodzi o to że Kurski jest w porządku. Chodzi mi o to, że takie akcje nie są u nas rzadkością i określannie jego akurat jako kanalii za to szczególne zagranie nie ma sensu.
                      • a.adas Kurski opowiadał, że dziadek wstąpił na 10.03.06, 12:04
                        OCHOTNIKA

Ja też juz o tym zapomniałem, dopiero Elfhelm mi to wczoraj przypomniał.

Wczoraj grzmiał o "spisku TVN" i "najblizszej kuzynce Tuska" (tak, to było tak
                        eleganckie sformułowanie) ocenzurowanej oraz potwierdzajacej jego twierdzenia.
                        TVN puszcza ten materiał i ja nie wiem gdzie to potwierdzenie miałoby być... ale
                        kto o tym będzie pamiętał za miesiąc?

I powtarzam, to nie jest abstrakcyjna próżnia, posrednio dotyka milionów Polaków.
                        • humbak Re: Kurski opowiadał, że dziadek wstąpił na 10.03.06, 12:07
                          Aj... fakt. No to może niepotrzebnie gościa bronię:)
                          • scoutek Re: Kurski opowiadał, że dziadek wstąpił na 10.03.06, 12:08
                            humbak napisał:

> Aj... fakt. No to może niepotrzebnie gościa bronię:)

zupelnie niepotrzebnie
                            on to cynicznie wykorzystywal, by ciemny lud to kupil.... i kupil....
          • paseo ten sam Kurski i jego koledzy,ktorzy przygotowali 10.03.06, 11:18
            Jarucka,teraz podaja to jako przyklad wtracania sie sluzb specjalnych.Szczyt
            cynizmu i bezczelnosci.A pisowcy pieja z zachwytu.
          • wild_stein Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:23
            Drogi kolego (lub koleżanko) w pełni rozumiem (i pochwalam nawet) twoja chęć
            zachowania w tej sprawie zdrowego rozsądku, ale tym razem chyba nie ma to
            sensu. Zgadzam się bowiem na obronę każdego jednak nie pana K. Bo to nie jest
            tylko kwestia kampanii, dziadków itd... To problem psychiczny, dużo szerszy i
            mający swe źródła w przeszłości. Tenże osobnik zawsze był jaki był, ten typ tak
            ma poprostu. Nazwijmy więc gościa po imieniu (uzyte przez autora wątku
            określenie jest w miare delikatne i mało dosadne) i zamknijmy dyskusję, bo
            naprawde nie ma o kim dyskutowac.
            • humbak Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:26
              Mnie ten facet nie odpowiada. Po prostu chciałem zwrócić uwagę że wyciąganie jakichś brudów lub "brudów" z przeszłości rodziny kandydata jest u nas częste i nie ma powodu by wyłącznie na Kurskiego się o to wściekać.
        • mariner4 Daj sobie spokój 10.03.06, 11:22
          Prawicowy debil i tak tego nie zrozumie. Kurski-kanalia napluł w twarz Ślązakom,
          Pomorzakom, których rodziców lub dziadków siłą wcielono do Wehrmachtu. Znaczna
          część żołnierzy II korpusu w Italii to byli własnie dezerterzy z armii
          niemieckiej. Nawet komuniści tych ludzie się nie czepiali - np Gustlik z 4
          pancernych. Dopiero w tzw "IV RP" różne ludzkie gnidy zaczynają przesladować
          tych ludzi!
          M.
          • humbak Re: Daj sobie spokój 10.03.06, 11:27
            Nie znasz mnie, ani moich poglądów więc z łaski swojej powstrzymaj sie od takich chamskich komentarzy.
            • mariner4 Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 11:45
              wyborczej są usprawiedliwione? W takim razie podtrzymuję to co napisałem
              poprzednio. I kto tu ciagle mówi o relatywiźmie moralnym?
              M.
              • humbak Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 11:47
                Nie uważam. Ty sobie to dopowiedziałeś. Jakbyś przeczytał innemoje posty w tym wątku to byś wiedział że się pomylileś. Nie pisałem też o relatywiźmie moralnym.
              • michal00 Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:01
                > wyborczej są usprawiedliwione?

Kto klamie ten traci. Np. Tusk klamiacy na temat dziadka.
                • a.adas Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:06
                  Dowody na kłamstwa Tuska, proszę podać...
                  • michal00 Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:12
                    pisalem wczoraj i nie chce mi sie powtarzac. znajdziesz w wyszukiwarce. Komisja
                    Kurskiego obnazy ostatecznie kretactwa Donalda. oprocz dziadka byly jeszcze
                    hece z reklamowkami - np. wchodzenie na komin ktorego nie bylo, corka w wieku
                    niemowlecym pamietajaca dzielnego tatusia wychodzacego do pracy itd.
                    • bryt.bryt Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:24
                      michal00 napisał:

(...)oprocz dziadka byly jeszcze
                      > hece z reklamowkami - np. wchodzenie na komin ktorego nie bylo, corka w wieku
                      > niemowlecym pamietajaca dzielnego tatusia wychodzacego do pracy itd.

Nie masz swiadomosci, jak zenujace sa takie wypowiedzi? Granica smiesznosci w
                      wyobrazeniu pisowcow chyba nie istnieje.
                      • humbak Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:28
                        A kłamstwo wyborcze będzie rozliczane?;)
                        • a.adas Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:33
                          wuiek żony kandydata też podpada pod tą kategorię?;)
                          och, plotki i ploteczki potyliczne, znaczy się polityczne...
                      • michal00 Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:33
                        Dla kogo smieszne dla tego smieszne. Faktem jest, ze Tusk przedstawial sie jako
                        zupelnie inny czlowiek niz w rzeczywistosci poslugujac sie manipulacja i
                        klamstwami. Jednak ludzie wyczuli jego sztucznosc, nie uwierzyli w naciagana
                        biografie, dostrzegli kiepskie aktorstwo, udawane oburzenie z powodu dziadka.
                        Nie pomogly manipulacje mediow. W konsekwencji Tusk przegral - dosc spora
                        czesc osob glosujacych na niego w pierwszej turze oddala pozniej glosy na
                        Kaczynskiego.
                        • humbak Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:36
                          Faktycznie, to czy wchodził na komin, czy pracował w inny sposób w przedsiębiorstwie które się tym zajmowało zupełnie zmienia to jakim człowiekiem jest.
                          • michal00 Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:39
                            Nie, nie zmienia, ale stwarza wrazenie, ze Tusk kreci, co zreszta jest dla
                            niego bardzo charakterystyczne.
                            • humbak Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:41
                              Kręci? To był raczej zabieg marketingowy (bardziej efektywne). Tak sądzę.
                              • humbak efektowne, pardon:) /bt 10.03.06, 12:41

• michal00 Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 12:48
                                Owszem, ale efekt zabiegu zostal oslabiony przez wykazanie, ze reklamowki maja
                                niewiele wspolnego z rzeczywistoscia.

P.S. ataki na Kurskiego wynikaja z frustracji spowodowanej przegranymi
                                wyborami. Gdyby cienki Donald wygral, to nikt nie pisalby o wrednym Kurskim
                                (nawiasem mowiac akcja Kurskiego zaszkodzila Kaczynskiemu, a nie Tuskowi -
                                Tuskowi zaszkodzily kretactwa). Zwolennikom PO ciezko przyznac, ze Tusk jest
                                zwyczajna dupa wolowa i przegral na wlasne zyczenie, wiec szukaja winnych.
                                Normalka.
                                • bryt.bryt gnida to gnida i trzeba o tym mowic 10.03.06, 13:25
                                  michal00 napisał:

(...)
                                  > P.S. ataki na Kurskiego wynikaja z frustracji spowodowanej przegranymi
                                  > wyborami. (...)

Jesli mam do czynienia z Kurskim, czyli gnida majaca w imieniu rzadzacej
                                  formacji wydawac sady o ludziach, ktorym nie dorasta do piet, to warto to
                                  powiedziec. I wyimaginowana frustracja nie ma tu nic do rzeczy (nie bede sie
                                  wdawal w poboczne tematy).
                                  • humbak Re: gnida to gnida i trzeba o tym mowic 10.03.06, 18:38
                                    E tam gnida. Ja myślę że określenie bulterier bardziej pasuje. Gość ma taki fach po prostu.
                                • humbak Re: Uważasz, że kłamstwa w czasie kampanii 10.03.06, 18:37
                                  Szczerze? Sam mam ochotę Kurskiego pokrytykować, a frustracja powyborcza zeszła ze mnie błyskawicznie, o ile wogóle wytąpiła. Tusek faktycznie najlepszym kandydatem nie był. Jego poparcie i tak było zawyżone bo sporo osób głosowało przeciw Kaczyńskiemu... Oj przydałby się w Polsce prawdziwy konserwatyny liberał potrafiący zdobyć poparcie publiki:/
          • ariadna-enta Re: Daj sobie spokój 10.03.06, 18:09
            mariner4 napisał:

> Prawicowy debil i tak tego nie zrozumie. Kurski-kanalia napluł w twarz
            Ślązakom
            > ,
            > Pomorzakom, których rodziców lub dziadków siłą wcielono do Wehrmachtu. Znaczna
            > część żołnierzy II korpusu w Italii to byli własnie dezerterzy z armii
            > niemieckiej. Nawet komuniści tych ludzie się nie czepiali - np Gustlik z 4
            > pancernych. Dopiero w tzw "IV RP" różne ludzkie gnidy zaczynają przesladować
            > tych ludzi!
            > M.

No niezupełnie masz rację -nie wiem jak było na Pomorzu,ale na Śląsku po wojnie
            wielu ludzi wsadzano do obozów lub wywieziono w głąb Rosji bo Ślązak
            utozsamiany był wtedy z Niemcem. Tylko,że o tym się nie mówiło i mało kto o tym
            wie.
    • wartburg4 splunąć 10.03.06, 11:26
      W normalnym społeczeństwie mendy w rodzju Kurskiego objęte są ostracyzmem.
      Spluwać na jego widok i nie podawać ręki.
      • bryt.bryt Re: splunąć 10.03.06, 11:31
        wartburg4 napisał:

> W normalnym społeczeństwie mendy w rodzju Kurskiego objęte są ostracyzmem.
        > Spluwać na jego widok i nie podawać ręki.

Jest klopot, bo promuje go partia bedaca u wladzy.
        • wartburg4 Re: splunąć 10.03.06, 11:37
          Myślę, że to problem władzy. Promując tego kmiecia zdecydowanie więcej traci
          niż zyskuje, staje się coraz bardziej niewiarygodna.
          • paseo sam Gosiewski powiedzial publicznie,ze Kurski to 10.03.06, 11:41
            partyjne bullterrier.Mowi sie mu ; bierz i bierze bez myslenia.
            • humbak Re: sam Gosiewski powiedzial publicznie,ze Kurski 10.03.06, 11:43
              Kaczyński J. zdaje się powiedział o nim coś podbnego. Facet jest zdaje się człowiekiem do zadań. Trzeba przyznać że już raz się w tej roli sprawdził choć trudno powiedzieć by jego rola przynosiła chwałę.
              • paseo to wierny PiS -owiec,nienawidzacy wszystkiego 10.03.06, 11:45
                co sie rusza.Wiec nie ma takich problemow.
                To jak platny killer.
                • humbak Re: to wierny PiS -owiec,nienawidzacy wszystkiego 10.03.06, 11:48
                  Nie jestem pewny czy bardziej interesuje go PiS czy kariera... może to idealista po prostu- po jego wypoweidziac można tak sądzić.
          • bryt.bryt Re: splunąć 10.03.06, 11:52
            wartburg4 napisał:

> Myślę, że to problem władzy. Promując tego kmiecia zdecydowanie więcej traci
            > niż zyskuje, staje się coraz bardziej niewiarygodna.

Sondaze mowia chyba co innego. Ewentualnie jest tak, ze PiS ma ile mial, bo
            wyrywa wyborcow LPR w miejsce tych, co stracil (na rzecz PO na przyklad).
            • wartburg4 Re: splunąć 10.03.06, 12:22
              Sondaże mogą utrzymywać się w normie z innych powodów. Myślę, że na Kurskim
              PiS tylko traci.
    • haen1950 Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 11:57
      To jest bardzo proste. Ta ciota Kaczyński chce sprowadzić dyskusję politycnzą
      do poziomu magla. Uwaza, że w ten sposób znjdzie się spowrotem w centrum.
      Jeszcze się podnieca tym swooim 30% poparciem.
    • wujaszek_joe Re: Kurski - obronca wolnosci i straznik moralnos 10.03.06, 12:14
      to jest obrzydliwe. z każdym dniem gorzej.
      nie powinno nas nic dziwic ze strony nikczemników, którzy szafują pojęciami
      sprawiedliwosc czy odnowa. przyzwoity człowiek takich rzeczy nie musi
      podkreślać
    • loppe no wiesz co........ 10.03.06, 12:34
      Ad.Ten sam Kurski, ktory zostal "wywalony" z PiS, za ktorego Kaczor
      "przepraszal", teraz wraca w glorii Pierwszego Sprawiedliwego.

Wtedy jeszcze Kaczor wierzył Tuskowi - że dziadek nie służył w Wehrmachcie
      • bryt.bryt Re: no wiesz co........ 10.03.06, 12:40
        loppe napisał:

> Ad.Ten sam Kurski, ktory zostal "wywalony" z PiS, za ktorego Kaczor
        > "przepraszal", teraz wraca w glorii Pierwszego Sprawiedliwego.
        >
        > Wtedy jeszcze Kaczor wierzył Tuskowi - że dziadek nie służył w Wehrmachcie

Kaczor wierzyl Kurskiemu od samego poczatku. Poparl go w dniu, kiedy sprawa
        stala sie glosna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka