bat_na_szuje 13.03.06, 18:18 Min.Ziobro zdecydował oddelegować najbliższe posiedzenie KNB Komisji Nadzoru Bankowego prokutatora. Ma on zasiąść dokładnie vis-a-vis przewodniczącego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Myślisz, że będzie miał w kieszeni 13.03.06, 18:22 nakaz aresztowania? Nie podniecaj się tak. Prokurator będzie stroną postępowania i nie będzie miał większych praw niż Unicredito. Sam pomysł podoba mi się. Wreszcie ktoś w rządzie zaczął czytać KPA. A jeszcze w piątek strona rządowa twierdziła, że KPA nie ma zastosowania w postępowaniu przed KNB. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Skoro upierał się balcerowicz przy KPA 13.03.06, 18:25 to go uwalą za pomocą tego KPA:) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie, bo prawa nie naruszyl. I dobrze:dzieki ocenie 13.03.06, 18:27 Prokuratury skonczy sie ujadanie takich bezmozgich kundli jak ty. O co zaklad? Odpowiedz Link Zgłoś
bat_na_szuje re: don Balcerone 13.03.06, 18:38 KPA ma generalnie zastosowanie tam, gdzie nie reguluje spraw konkretnie ustawa. A więc sprzeczności nie ma. Co do do Balcerone czyli nielojalnego urzędnika szefującego KNB, który woli być wspólnikiem Unidredito w bezprawnym tworzeniu faktów dokonanych - to jestem raczej zwolennikiem tego rozwiązania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38380109 Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Nie wiem 13.03.06, 19:15 czy to jest dobry pomysł. Jeśli w ciagu tego tygodnia da się cos zmienić, owszem. Ale przecież zmiana GINB to kwestia kolejnej ustawy. Talk samo ZBFG. Tam obowiązuje kadencyjność, a odwołać gości nie jest łatwo. Już pisałem, że wystarczy sprawić, aby przedstawiciel KPWiG głosował tak, jak rząd. I jest 4:3. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: re: don Balcerone 13.03.06, 19:19 > KPA ma generalnie zastosowanie tam, gdzie nie reguluje spraw > konkretnie ustawa. A więc sprzeczności nie ma. A jak ustawa Prawo bankowe reguluje procedurę postępowania przed KNB? Odpowiedz Link Zgłoś