Gość: ZZ IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 14:46 Proponuję następujące hasła strajkowe: ... MAĆ, RZĄD MA DAĆ! albo: NIECH BĘDZIE GÓWNO ALE PO RÓWNO! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mjk Re: Śląsko-dąbrowska IP: *.net368.fl.sprint-hsd.net 05.12.02, 14:57 No i kolejna zadyma. Nowy przewodniczacy- czas napiac muskuly. A ze to nie ma zadnego sensu. Jak to nie ma. A Ozarow, a Szczecin. Jedyny pozytywna strona, to to, ze jak nie wydobywaja to straty w gornictwie sa mniejsze. Zamknac w cholere ten gorniczy przemysl.Dac kazedmu Johanowi do emerytury srednia krajowa i niech sie bujaja. To znacznie taniej , niz wydobywac. Wegiel tanio kupimy z krajow, ktore nie sa rzadzone przez zwiazki zawodowe. Boze jak ja juz mam dosyc tego burdelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: jak zwykle ubecy maja czas i emerytury IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 15:34 aby kupowac wegiel, ziemniaki zboze poza polska nigdy nic nie robili tylko zabijali, grabili i nadal beda to robic az do takiego dnia jak w 56 na wegrzech czy 68 w czechach w polsce zabraklo tego by do esbekow strzelano to oni zawsze strzelali do ludzi tak bylo w stoczni i na wujku panowie gornicy to byl chyba wasz blad ze wtedy zlitowaliscie sie nad gadami w czolgu na wujku i nasz blad , calego spoleczenstwa ze kraj nie stal solidarnie przeciwko wrogom narodu polskiego zaplaciliscie smiercia waszych kolegow zaplaciliscie wiezieniami strachem o los waszych najblizszych dzisiaj ci sami esbecy i czesto ich dzieci szydza z wartosci demokratycznych ktore ich samych ratowaly wtedy od stryczkow szydza z tego co majka za nic z sumienia, uczciwosci, prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polit Re: jak zwykle ubecy maja czas i emerytury IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.02, 20:38 Autor-poczytaj sobie "Wesele"Wyspianskiego a szczegolnie ten cytat"Miales chlopie zloty rog..."i wyciagnij wnioski.Dawni wlasciciele Polski przemianowali sie z sekretarzy na menegerow "SOLIDARNOSC"rozdrobnili i teraz z kim chcesz walczyc jezeli musisz sie dogadac jeszcze z conajmniej 5 przewodniczacymi zwiazkow zawodowych na zakladzie aby cos zrobic.Polaczyc sie tez nie mozna bo kazdy przewodniczacy ma dobra posade i na zasadzie"Chlop na zagrodzie rowny wojewodzie"nie da sobie stolka spod tylka wziac.Te rozbicie "SOLIDARNOSCI"bylo juz zaplanowane w 1981roku.I znow daje ta rade-Lenin tez dwa razy robil rewolucje i do teraz jego idee sa zywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: jak zwykle ubecy maja czas i emerytury IP: *.sympatico.ca 05.12.02, 21:21 Gość portalu: polit napisał(a): > Autor-poczytaj sobie "Wesele"Wyspianskiego a szczegolnie ten cytat"Miales > chlopie zloty rog..."i wyciagnij wnioski. U Wyspianskiego bylo "<iales chamie zloty rog..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polit Re: jak zwykle ubecy maja czas i emerytury IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.02, 18:16 Nie chcialem z chamem wyjezdzac aby ktos mnie nie posadzil o jakies niecne pomysly.Widac ze Wyspianski jest dalej czytany-brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLF "SOLIDARIUSZE" wszystkich regionow, laczcie sie! IP: *.sympatico.ca 05.12.02, 15:27 To co zwiazek umie najlepiej - kolejna dzialalnosc destrukcyjna w kraju! Bez dalszego komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlik Do wszystkich obsrancow co nie wiedza!! IP: *.cpe.quickclic.net 05.12.02, 15:46 Do Was wszystkich co nie rozumicie o co jest walka,o prace,przyszlosc,godziwe zycie,rzad obiecuje i nic wiecej!,tysiace ludzi juz ztracilo prace na Slasku,a innej nie ma!,refory to kleska rzadu i Slaska,bedziemy walczyc o nasz Slask,bo jak nie to Warszawa zrobi z niego Bangladesz,zlodzieje i oszusci precz z lapami od Slaska,raus do warsiawy! Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Do wszystkich obsrancow co nie wiedza!! 05.12.02, 16:18 a co rozumieli z tego co sie dzieje twoi koledzy podpisujący porozumienie w Jastrzębiu? a na kogo głosowali górnicy 4 czerwca 89 r ? chłopaki - sami chcieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Karlik - nie fanzol IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 16:28 Karliczku, co Ty fanzolisz ? reformy, o ktorych piszesz, ze rzad nie umie wprowadzic powinny byc wprowadzone z 10 lat temu przez Balcerowicza. Ale zwiazkowcy , SLD mu nie pozwolily. Balcerowicz musi odejsc - krzycza dalej bezmozgowcy. Pamietaj Karlik, kazdy rzad moze dac tylko tyle ile ma w kasie ( z podatkow , akcyzy, cła itp). Skad sie maja wziazc pieniadze na gornikow, hutnikow, rolnikow, nauczycieli. Gornicy nie zgadzaja sie na zamykanie kopaln. A gdzie ten wungiel mozna wyciepac, Karlik ? no bo w kraju jest go za duzo, a jak jedzie na eksport , to ja podatnik musze doplacac podwojnie do tego interesu. Raz na gornikow , drugi raz na wegiel, ktory zagranica placi mniej niz cena w Polsce. Podumej sobie ino, jak dlugo to moze trwac ? cala Polska ma sie skladac na gornikow ? W Ozarowie mowia, ze oni nic tylko chca robic kable ( bo co innego nie umia). A kto te kabli kupi, to juz ich nie obchodzi. Czy w Ozarowie i na Slasku zapomnieli, ze socjalizmu nikt nie obalil, tylko socjalizm zbankrutowal ? chcecie powtorki ? Oglupioles mi Karliczku. Pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Karlik - nie fanzol IP: proxy / 207.241.176.* 05.12.02, 16:41 Hanysy sie nauczyly ze dla gornikow wszystko(13,14,15,16, 17-tka sklepy odprawy po 500.000pln!!) to i teraz dupcia sie marszczy ze strachu!!W Angli tatcher tez zamknela i wyszlo Angli na zdrowie tylko u nas nic nie moze bys normalnie!! A zamienic lajzy kilof na lopate i budowac tamy toc to tez szuflowanie!Jak mi pulk rozwiazali to tez nikt sie nie martwil ze ja umiem "tylko" latac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: Karlik - nie fanzol IP: *.sympatico.ca 05.12.02, 18:24 O no wlasnie.Jak nie zamknac to oddac im te kopalnie i niech sie sami martwia jak sprrzedac towar.Niech placa podatki, ZUS i jak zostanie jeszcze kasiorki to nawet 15 i 16te pensje niech sobie wyplacaja, premie i co jeszcze im sie podoba.Nikt nie bedzie doplacal do ich roboty.I zobaczymy jak szybko zwiazki zawodowe zaczna dyskutowac o zamykaniu kopaln. ja tym ludziom wspolczuje - nic wesolego stracic prace.Ale do jasnej cholery dlaczego ja mam doplacac do tego interesu? Nie sa kopalnie rentowne to tak jak Ozarow - zamykamy interesik.Czesc gornikow znajdzie zatrudnienie w jeszcze rentownych kopalniach - pozostali na wczesniejsza emeryture albo przekwalifikowac sie jak jeszcze mlody.Ale nie lepiej zadac , kazac sobie dawac bo sie nalezy.Guzik sie nalezy.Gornik za swoja robote dostaje godziwe wynagrodzenie.A ze jest bryndza w kraju to nie znaczy ze przez gornikow cala gospodarka ma pojsc na dno bo pajac jeden z drugim krzyczy ze mu sie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.43 Re: Do wszystkich obsrancow co nie wiedza!! 06.12.02, 19:07 Karliczku!! Pracowałam "dawno,dawno" temu w Łódzkich Zakładach Radiowych "FONICA",Mam nadzieję, ze jeszcze w niektórych Waszych pamięciach ta nazwa coś mówi. Robiliśmy sporo sprzętu elektroncznego(gramofony, wzmacniacze, sprzęt dyskotowy, wojskowy itp itp) . Zachód zamawiał u nas głównie pod nazwami znanych f-m między innymi PHILIPS itp itp. Nasze kompakty do dziś służą jeszcze ludziom. Ale przyszedł czas obiecywanej wspaniałej przyszłości, otworzono wolny rynek a z nim dotarł do Polski "chłam" ze wschodu, kupowany także przez naszych Polaków zafascynowanych"bajerami" ,między innymi w Niemczech. Ale to była ułuda. Sprzęt wkrótce padał, ale i specjaliści nie byli w stanie go naprawić. Padał również mój zakład. W latach 92 doszło do strajku, zresztą niejednego. Oj spało się na tym przysłowiowym styropianie. Rodzina to mnie prawie przez 2 tyg.nie widziała. I wiecie co, szlag mnie trafił, kiedy powiadomiono o tym fakcie Wałęsę pod Kościołem Świętej Brygidy, stojącego obok tego opasa Jankowskiego i wiecie co ten nasz wspaniały powiedział ze śmiechem (dokładnie nie powtórzę, ale coś w tym stylu)" A niech sobie te PATEFONY strajkują". Zdarzenie transmitowała TV.Wkrótce zakład padł, ponad 3 tys. ludzi poszło na bruk. Nikt nie stanął w naszej obronie ,a także innych zakładów przemysłowych w Łodzi(głównie włókienniczych)a zwłaszcza wy kochani górnicy, hutnicy itp, którzy tak ochoczo o tę "wolność' walczyliście.Cały czas uważaliście i uważacie, że skoro tak walczyliście, to nikt wam się do d-y nie dorwie. Oj przeliczylisćie. Teraz musicie zjeść to gówno, co żeście sami naważyli. Żegnam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miglanc Re: 'SOLIDARIUSZE' wszystkich regionow, laczcie s IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.02, 20:43 Jaruzel cos dostal juz komputer na Dzieciatko czy tyz z okazji rewolucji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Śląsko-dąbrowska IP: *.warynski.net 05.12.02, 15:44 do postulatów trzeba jeszcze dodać żądanie powrotu do pracy odwołanych prezesów 5-ciu spółek( i wszystko będzie pięknie jak dawniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tero Pewna Małgorzata IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 05.12.02, 16:03 Ta pani wie jak to się robi . A u nas chłopy jak dęby i nie wiedzą,albo i nie chcą bo jeszcze jest parę posad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz GORNICY RZADAJA 15 PENSJI!!NAROD MA IM JA DAC!!!!!!!!! IP: 195.116.133.* 05.12.02, 16:46 bo inaczej zastrajkuja!A jak nie da to zaczna wydobywac jeszcze wiecej wegla do ktorego NAROD bedzie jeszzce wiecej musial doplacac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberal Re: Śląsko-dąbrowska IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.12.02, 17:51 Czy ZZ maja jakas koncepcje reformy w gornictwie? Czy konstryktywna propozycja to wedlug nich tylko taka gdzie nie wolno bedzie zwolnic jednej nawet osoby, zamknac jednej kopalni, czy zmniejczyc wydobycia wagla? Gdzie moge przeczytac to co oni proponuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudek A tak na marginesie: te starcia rządu z górnikami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.02, 18:05 (hutnikami, rolnikami itd. itp.) są lepsze od meczów naszej reprezentacji piłkarskiej. Żeby jeszcze był jakiś dobry komentator... Jaki wynik obstawiacie tym razem? Ja stawiam na górników - po dogrywce i rzutach karnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrywus Tylko NSZZ "Solidarność" może nas uratować ! IP: *.chello.pl 05.12.02, 18:08 Hahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Śląsko-dąbrowska 'Solidarność' ogłosiła pogot IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 02:34 Od roku 1980 w zasadzie nie robią nic innego, tylko strajkuja, by móc sobie spokojnie rąbać swoje porzodki. Wcale nie mam nic przeciwko temu. Niech rabią do oporu, skoro sprawia im to aż taką przyjemność. Tylko dla czego na mój rachunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Śląsko-dąbrowska 'Solidarność' ogłosiła pogot IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 07:08 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Proponuję następujące hasła strajkowe: > ... MAĆ, RZĄD MA DAĆ! > albo: > NIECH BĘDZIE GÓWNO ALE PO RÓWNO! Niech się pomodlą do Pana Boga, to wtedy im się poprawi. Albo niech pojadą z pielgrzymką do kochanego papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędras Śląsko-dąbrowska 'Solidarność' może mnie ... IP: *.chello.pl 06.12.02, 10:04 ... pocałowć w dupę ! Źle im było za komuny to se poprawili. No to mają ! I niech to źrą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Ale mają za to papieża. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 10:49 Gość portalu: Jędras napisał(a): > ... pocałowć w dupę ! > Źle im było za komuny to se poprawili. No to mają ! I niech to źrą !!! Ale mają za to papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Comment (n/txt) - ale załącznik jest. 06.12.02, 10:33 druid.if.uj.edu.pl/~janek/fin0919.htm Salaamu Wa-alleikum, Ramadan się skończył! Chaladia Bolandi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Śląsko-dąbrowska "Solidarność" ogłosiła pogotow... IP: *.chello.pl 07.12.02, 14:04 Mnie "Solidarność" może pocalować w dupę. O ile przed tym umyje sobie te konfidenckie ryje ! Odpowiedz Link Zgłoś