jaa_ga 19.03.06, 22:49 Gdyby ktoś był zainteresowany :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cimoszenka ZIOBRO w Linii Specjalnej - Biedaczek 19.03.06, 22:50 a to już Tv Trwam nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej - Biedaczek 19.03.06, 22:52 to nie przyznanie się do porażki - powiedzial zbynek o ewentualnym wniosku jareczka - to zwycięstwo programu PiS Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej - Biedaczek 19.03.06, 22:55 No, nieznośna ta opozycja jest...nie da się pracować :))) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej - Biedaczek 19.03.06, 22:57 ooooooooooo pierwszy raz od kilku miesięcy słyszę "koledzy z PO" to już nie lumpenintelignecja i łżeelity, tylko koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej - Biedaczek 19.03.06, 22:59 Szokk :)) Ale już znowu wrócił do "agresja przeciw zmianom" Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej - Biedaczek 19.03.06, 23:00 Będą jaja jak zaproponują przedterminowe wybory żeby znowu ludzi oszukać, że chcą koalicji z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: słyszę "koledzy z PO" 20.03.06, 03:41 Kiedy jest potrzeba to "koledzy" ; oni w ogóle są, jak na rygorystów moralnych, cholernie elastyczni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 22:59 Ziobro jest jednym z sympatyczniejszych pisiaków. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:01 Też tak myślę:) Szkoda mi go nieraz... Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:03 jaa_ga napisała: > Też tak myślę:) > Szkoda mi go nieraz... Przeważnie gada głupoty jak inni, ale przynajmniej nie ma piany na ustach i nie toczy jadu. :) No i chce coś zmienić, a parę rzeczy chce zmienić na lepsze. Za to mu chwała. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka a To już zmieniło płk Biegalskiego? 19.03.06, 23:05 Czy To nadal uważa,że nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Re: a To już zmieniło płk Biegalskiego? 19.03.06, 23:08 cimoszenka napisał: > Czy To nadal uważa,że nie ma sprawy. Chyba go odwołał, nieprawdaż? Zresztą, nie zamierzam bronić Ziobry. Mówię tylko, że jest jednym z sympatyczniejszych pisiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 [...] 19.03.06, 23:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Nie zaluj wroga. GW twierdzi, ze jest pozeraczem 19.03.06, 23:15 prawnikow. Mozesz zostac podejrzana o apostazje. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:13 Własnie zapowiedział, że co poniektórzy więźniowie (ci z kasą, mniemam) będą sami opłacać pobyt w wiezieniu Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:17 jaa_ga napisała: > Własnie zapowiedział, że co poniektórzy więźniowie > (ci z kasą, mniemam) będą sami opłacać pobyt w wiezieniu Kontrowersyjne trochę, ale czemu się nie zastanowić nad tym głębiej. W końcu dlaczego my mamy opłacać osadzonym te wczasy. Jaka kulturalna dyskusja była, prawda? I ani razu minister Ziobro nie nazwał pani dziennikarki burą suką. Za to go lubię. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:18 > Kontrowersyjne trochę, ale czemu się nie zastanowić nad tym głębiej. W końcu > dlaczego my mamy opłacać osadzonym te wczasy. Trochę kontrowersyjne, bo to znaczy, że za to samo przestępstwo dla bogatszych oprócz kary więzienia będzie przewidziana dodatkowa dolegliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:22 fryderyk.moreau napisał: > Trochę kontrowersyjne, bo to znaczy, że za to samo przestępstwo > dla bogatszych oprócz kary więzienia będzie przewidziana dodatkowa > dolegliwość. No właśnie. Przypuszczalnie zatem jest to sprzeczne z konstytucją. Ale nie chciałem o tym pisać, bo zaraz zostanę zlinczowany za libertynizm, liberalizm, komunizm oraz sprzyjanie przestępcom. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:18 na końcu procesu sąd orzeka o kosztach postępowania i wymierza opłatę ( w wysokości ogólnie rzecz ujmując zależnej od popełnionego przestępstwa ) oskarżonemu, gdyby ziobro był prawnikiem, to by o tym słyszał Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:26 obseerwator napisał: > na końcu procesu sąd orzeka o kosztach postępowania i wymierza opłatę ( w > wysokości ogólnie rzecz ujmując zależnej od popełnionego przestępstwa ) > oskarżonemu, Tak, ale to jest pokrycie kosztów postępowania sądowego, a nie kosztów utrzymania skazanego w więzieniu, o czym mówił Ziobro. I poza tym te koszta często są symboliczne i nijak się mają do wartości pracy dziesiątek a czasem setek ludzi. O ile się w tym orientuję, bo prawnikiem nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Aż sobie włączę telewizor 19.03.06, 23:29 oczywiście, że chodzi o koszty procesu, nie o sam pobyt w więzieniu, ale nie są one symboliczne , chociaż często - zwłaszcza przy wieloletnich wyrokach - ich egzekucja (kosztów) bywa iluzoryczna Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: To ziobro! 19.03.06, 23:09 Prawie dobrze, tylko zwierzęta i przedmioty piszemy z małej litery Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: Panowie... 19.03.06, 23:12 Chyba To nie było wczoraj w pałacu im. Stalina i nie słuchało bełkotu Kazika bo stwierdził, że Polski nie stać na takie więzienia jak w Niemczech.... I znowu wpadka... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Panowie... 19.03.06, 23:13 Może już zrozumiał, że w sprawie hali MTK to on się skomrpomitował a nie sędzia z Gliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: słyszeliście? 19.03.06, 23:15 czy miałem omamy, czajkowska powiedziała, ze we wtroek po mostkowiakach/mostawiakach - jak oni się nazywają ? będzie spotaknie u kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Re: Panowie... 19.03.06, 23:17 piotr7777 napisał: > Może już zrozumiał, że w sprawie hali MTK to on się skomrpomitował a nie sędzia > > z Gliwic. A mówił coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej 19.03.06, 23:15 gada strasznie szybko ! :-))) co go tak napędziło?, pytam bo na końcówke tylko zdążyłem ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej 19.03.06, 23:18 Temat więzień i zaostrzenia KK i KPK ma w małym palcu :)) Gorzej było z politycznymi pytaniami na początku - poleciał, jak wszyscy - zgodnie z nakazami PiS - speaker'a:)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej 19.03.06, 23:34 :-) Pani jaa_ga-o, o czym z.zero mógł gadać, jestem sobie w stanie wyobrazić;) mnie zinteresowała jego szybkosłowność, że się wyrażę.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej 19.03.06, 23:35 Ale Czajowska była bojowo nastawiona. Nawet chciała Ziobrakowi wmówić, że to Kaczor wymyślił chodzenie na noże. Nie wierzę, że dziennikarka nie słyszała tej wypowiedzi Śpiewaka. Matko, ale niektórzy grubymi nićmi szyją. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: ZIOBRO w Linii Specjalnej 19.03.06, 23:38 W ogóle pocieszna z niej kobitka :)) Bo dziennikarzem trudno mi ją jakoś nazwać Odpowiedz Link Zgłoś