grom3 29.03.06, 16:35 Mysle ze mozna wam przyslac kilka tysiecy i wpuscicie je sobie do morza Baltyckiego.Dokarmiac beda wszyscy protestujacy przed Ambasada Kanadyjska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grom3 Re: Baltyk jest zbyt cieply i zbyt brudny 29.03.06, 16:45 Foka zjada tyle ryb dziennie ile sama wazy z tego co wiem baltyk sie oziebia kilka tysiecy fok oczysci jego z brudu praktyczne z pozytecznym tylko ze rybacy beda musieli swoje lodzie wyciagnac na brzeb bo nie beda mieli co lapac foki zjedza caly dobytek Baltyku w jeden rok. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy tu juz niczego nie ma.Dlatego Unia zakazala nam po 29.03.06, 16:47 lowow. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: tu juz niczego nie ma.Dlatego Unia zakazala n 29.03.06, 16:52 Myslalem ze jeszcze cos tam plywa w Baltyku,czy to polaczenie z Unia wam cos dalo mowie z pozycji busnesu czy tylko przez to zwiekszyly sie wasze podatki.jak do mnie dzwoni finansowy i pyta sie czemu w tym kwartale odprowadzam malo podatku mowie im zeby przyslali klijentow dam im wiecej lub busnes siada z rana nie zjawil sie zaden klijent a po poludniu jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy dala,dala.To juz teraz inny kraj,szybko sie rozwij 29.03.06, 16:54 ajacy.Jedziesz dokad chcesz z jedna waluta.Mieszkasz gdzie chcesz i pracujesz tez juz praktycznie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: dala,dala.To juz teraz inny kraj,szybko sie r 29.03.06, 16:58 Chociaz jedno w tym jest dobre nie musisz zebrac o paszport jak bylo kiedys,i tz 100 dolarow z przydzialu na wyjazd za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy paszport juz passe.Jezdzimy z dowodem osobistym 29.03.06, 17:02 a w gotowce mozna zabrac 10000 euro.Na karcie bez ograniczen.I nikt juz niczego nie sprawdza na zachodniej granicy. To juz jest inny swiat.Moi rodzice nie doczekali.Wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: paszport juz passe.Jezdzimy z dowodem osobist 29.03.06, 17:34 Wybacz ze odpisuje z opoznieniem bylem na hali sprawdzic jak idzie produkcja,u mnie tylko Tata doczekal jeszcze zyje mama zmarla 8 lat temu bylo to dla mnie straszne przezycie.Z tego co piszesz macie prawdziwa wolnosc z koleji my w Kanadzie mamy system policyjny,porownywalny z Rosja jak wracasz ze Stanow traktuja ciebie na granicy jak kryminaliste,wjezdzajac do Stanow to jest gorzej jak w latach 80 tych wjezdzalem do Zwiazku Radzieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy no widzisz.A przeciez teoretycznie USA i Kanada ju 29.03.06, 17:38 z dawno powinny byc federacja. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy w ciagu roku-dwoch wejdziemy do ukladu z Schengen 29.03.06, 17:42 i wogole juz nie bedzie zadnych granic.Rozmontuja budki na granicy z Niemcami.Tak jak od dawna nie ma juz niczego na granicy np.Niemcy-Francja itd. Potem wejdzie Euro.Warszawa ma centra handlowe wieksze i ladniejsze niz kraje Unii i praktycznie mamy juz wszystko.Teraz jadac na wakacje mozna sie zajac juz tylko zwiedzanie.Ew. przywiezc winko /bez ograniczen/ itd. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: w ciagu roku-dwoch wejdziemy do ukladu z Sche 29.03.06, 17:55 Myslalem ze jade do demokratycznego kraju a tu kaplica u was usuwaja budki a u nas stawiaja mury zapory i zasieki z drutow kolczastych ot i doczekalismy sie prawdopodobnie wielu z nas ktorych stac bedzie wracalo ja do biednych nie naleze mam rowniez na Mazurach mieszkanie wlasnosciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy niestety nie jest tak calkiem pieknie.Trwa walka 29.03.06, 17:58 polityczna na smierc i zycie i jeszcze nie wiadomo,czy ekipa aktualnie u wladzy nie zniszczy tego wszystkiego. jesli masz mieszkanie to dobrze.Ceny nieruchomosci w polsce rosna blyskawicznie i beda rosly jeszcze przez kilka dobrych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: niestety nie jest tak calkiem pieknie.Trwa wa 29.03.06, 18:00 Mam jeszcze dom w Angli i drugi dom pod Toruniem a tutaj mam maly palacyk warty jakies 8oo tys dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy wiec nie marudz i ciesz sie zyciem.U nas na razie 29.03.06, 18:03 rozpedza sie polskie pieklo i znow jest lepiej udawac biedaka i na wszystko narzekac.Moj kolega kupil sobie nowe BMW540 i po 2 tygodniach znow jezdzi starym busem.Od razu napisali donos do skarbowki i teraz musi sie rozliczyc za 5 lat wstecz ze wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: wiec nie marudz i ciesz sie zyciem.U nas na r 29.03.06, 18:12 Pociesz sie u nas jest tak samo wszystko jest na moja zone ja jestem biedny jak mysz koscielna,jak cos bym zalegal w podatkach zaraz by z konta po chamsku zdjeli.jezdze Oldsmobilem Aurora chcialem zonie kupic mercedesa kolega z ministerstwa finansow zrobil mi awanture zebym sie nie wyglupial bo zaraz ministerstwo bede mial na karku.Mam 2 busnesy na siebie ale zona nie ma z tym nic wspolnego,dlatego nie moga jej nic zabrac jak rowniez dziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy no widzisz!! Jak u nas.Doszlo do tego,ze ludzie 29.03.06, 18:14 fikcyjnie sie rozwodza,dziela majatki,rozpisuja na podstawione osoby.Na wszelki przypadek.Widocznie tak jest wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: no widzisz!! Jak u nas.Doszlo do tego,ze ludz 29.03.06, 18:19 Widzisz sa dwie mafie jedna rzad niby dziala zgodnie z prawem a druga mafia jak mowia nielegalna,nie ukrywam znam wielu z Wloskiej mafi to moi klijenci lubie nawet z nimi robic busnesy placa na czas i malo marudza. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy 10 maja jak co roku jade do Wloch na miesiac 29.03.06, 18:22 wakcji.Nie ma drugiego takiego kraju na swiecie.A jesienia na Wyspy kanaryjskie. Tez super. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: 10 maja jak co roku jade do Wloch na miesiac 29.03.06, 18:27 Jestes urodzony pod szczesliwa gwiazda masz czas na urlop ktorego mi brakuje ostatni raz mialem dobre wakacje 6 lat temu pojechalem na Floryde a z tamtad statkiem po wyspach karaibskich rowny miesiac,uciekam z Toronto jak zlodziej na 1 lub dwa dni na polonoc na ryby lub do Quebeck city bardzo lubie to miasto czujesz sie jak w Europie jak czas pozwala uciekam na polnoc od Quebeck City sa piekne lasy jeziora trzeba tylko uwazac na niedzwiedzie raz nas zaatakowaly przesiedzielismy cala noc w samochodzie do rana az przyszla straz lesna. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy no i jest co wspominac.Ja rok temu zamknalem 29.03.06, 18:30 ostatnia firme,bo postanowilem,ze nie bede dawac lapowek.U nas jest teraz ok.50 instytucji,ktore moga cie kontrolowac.Czasem kilka jednoczesnie. Teraz kasa rozrzucona w roznych miejscach pracuje na siebie a ja jestem juz wolny. Moja pani pracuje ale dla RANK XEROX.Jej sprawami zajmuje sie zewnetrzny audytor,wiec ma spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: no i jest co wspominac.Ja rok temu zamknalem 29.03.06, 18:37 Wlasnie te cholerne lapowki tutaj specjalnie nie musisz dawac w lape chyba ze idziesz z duzym busnesem wtedy dajesz kontrybucje na partie polityczna i poslowie dbaja o twoj interes,kontrole ciebie omijaja masz wzgledny spokoj.Dam tobie przyklad prosto z Ministerstwa Finansow sprawdzaja jakas firme z Ottawy przychodzi telefon i mowia tobie abys te faile odlozyl na polke i wzial cos innego do roboty lub masz telefon o dziwo mozna tylko dzwonic w srodku ministerstwa Finansow i mily glos tobie mowi zebys za bardzo w aktach nie grzebal bo inaczej wyladujesz w jeziorze Ontario z betonowymi butami te dwa przyklady autentyczne mam ich bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy czyli kazdy kraj ma swoje "uroki".Jednak gdyby nie 29.03.06, 18:44 Unia,przy cechach narodowych Polakow juz byloby po nas.A tak wszystko teraz trzyma w lapie Bruksela i moze nie pozwoli nam popelnic zbiorowego samobojstwa. Dla takich jak ja,bez malych dzieci,bez problemow z ich szkola itd,ze stalym zapleczem finansowym i zamknieta dzialalnoscia teraz zyc i nie umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: czyli kazdy kraj ma swoje "uroki".Jednak gdyb 29.03.06, 18:52 Wielu z rzadu od was mnie przez wiele lat namawiali i dalej namawiaja abym wrocil,by nie musieli przylatywac do mnie po piekne wyroby z Futer.Nie ukrywam goszcze u siebie w busnesie konsuli ministrow ambasadorow spotkac u mnie mozesz kogo chcesz nie wiem moze ktoregos dnia wroce jak narazie mam opoznienia w busnesie jakies pol roku handluje z calym swiatem jedziesz do Wloch mozesz widziec moje wyroby w Mediolanie w firmie o swiatowej slawie Fendi.Ponadto klijentami moimi sa byla rodzina szacha Iranu.Arystokracja z Hong Kongu slawne Chinskie rody mam klijentow w Hiszpani Portugali Szwajcari Francji i dosc duzo z Polski i Wloch. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy Fendi jest firma ekskluzywna.Ja jednak jezdze zaws 29.03.06, 18:58 ze nad Morze Srodziemne,od Luccki w dol.Teraz do Terraciny,za Rzymem. Generalnie futra sa juz tylko na krotkie okazje.I raczej zanikna,poniewaz klimat blyskawicznie sie ociepla,zwlaszcza na poludniu Europy.Dlatego nie jezdze juz w czerwcu.lipcu i sierpniu.Nie mozna wytrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: paszport juz passe.Jezdzimy z dowodem osobist 29.03.06, 17:39 grom3 napisał: > Z tego co piszesz macie prawdziwa wolnosc z koleji my w > Kanadzie mamy system policyjny,porownywalny z Rosja jak wracasz ze Stanow > traktuja ciebie na granicy jak kryminaliste,wjezdzajac do Stanow to jest gorzej > > jak w latach 80 tych wjezdzalem do Zwiazku Radzieckiego. To te foki az tak narozrabialy? I ty chcesz nam do Baltyku je wpuscic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: KLIKajcie!!! 29.03.06, 18:43 Nie tylko "w foki"! babyseals.care2.com/ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: tej strony nie znalem 29.03.06, 19:07 Kto to jest milus p mylisz sie futra staly sie bardzo modne ceny podskoczyly ostatnie 3 lata o 500% strasznie wykupuja skory na aukcjach swiatowych Rosjanie chnczycy japonczycy i Wlosi,fakt klimat sie ociepla ale we Wloszech czy Portugali nosza jak jest plus 10. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy wiem przeciez,pisze o dalszej perspektywie. 29.03.06, 19:09 Milus to kociak tej pani Ave Duce.B.madra forumowiczka Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: wiem przeciez,pisze o dalszej perspektywie. 29.03.06, 19:11 O tak masz racje zapomnialem. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy u nas ani kozuchow ani wogole futer juz nikt nie 29.03.06, 19:14 nosi.Glownie dlatego,ze nie ma juz ciezkich zim,ale tez dlatego,ze bardzo wzrosla swiadomosc ekologiczna i jest to zle widziane.Pozadane kiedys rude lisy np. zanikly zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: u nas ani kozuchow ani wogole futer juz nikt 29.03.06, 19:22 Pomimo tego dosc duzo sprzedaje w rejonach Polski wschodniej jak rowniez na Mazurach,ostatnio mam dosc duzo klijentow z Ukrainy,Z samej Warszawy kupuje tz Polska arystokracja aby sie pokazac na balu dobroczynnym lub na jakiejs libacji.Bardzo modne wypuscilem na rynek peleryny kaszmir z welna obszywane lisami norkami sobolami ida jak swieze bulki sprzedaje je w hurcie po 300 dolarow w eksluzywnych hotelach w Toronto sprzedaja je po 999 dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy zycze Ci jak najlepiej.U nas jest firma Olewnik 29.03.06, 19:25 i tez radzi sobie bardzo dobrze.Duzo sprzedaja do Niemiec.Kupilismy zonie w Monachium przepiekna kurtke,bardzo skomplikowana w kroju,podbita czarnymi norkami.W domu po ogledzinach okazalo sie,ze jest wlasnie od Ol. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: zycze Ci jak najlepiej.U nas jest firma Olewn 29.03.06, 19:32 Mialem kiedys propozycje byc dyrektorem w zakladach Krakowskich kusnierskich,ale zrezygnowalem Krakow wtedy byl brudny i u wladzy byli komunisci.Odrzucilem tez dobra oferte od Chinczykow prowadzic w Szangchaju najwieksza fabryke futer w Chinach zatrudniajaca 5 tys ludzi.Zawsze mowie wszedzie jest dobrze ale najlepiej w domu u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy Krakow jest na liscie dziedzictwa swiatowego, 29.03.06, 19:34 starowka jest przepiekna,i teraz przyjezdza prawie tyle ludzi co do Pragi Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Krakow jest na liscie dziedzictwa swiatowego, 29.03.06, 19:44 Tak bylem kilka lat temu Krakow zmienil sie niesamowicie tak samo starowka w Toruniu i oczywiscie Gdansk i Warszawa,jak znajde chwile czasu chce zabrac dzieci z soba i pokazac im Polske.Teraz juz chodza swoimi drogami studiuja na Uniwersytecie w Toronto maja swoje kolezanki i kolegow.Bardzo pilnowalem zeby mowily po Polsku teraz wladaja czterema jezykami Polski Francuski Angielski i Niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy centrum W-wy to juz maly Manhattan.Wciaz buduja 29.03.06, 19:49 nowe,coraz wyzsze i bardziej wyrafiniwane wiezowce.Teraz Libeskind bedzie stawial prawie 300 metrowy szklany,pokrecony budynek. Musze konczyc,bo ktos przyszedl. Zawsze mozesz napisac: no.mercy@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: centrum W-wy to juz maly Manhattan.Wciaz budu 29.03.06, 19:51 Przyjemnie bylo z toba porozmawiac mysle ze to nie uciazliwi goscie najbardziej nie lubie upierdliwych.pozdrawiam juz ze slonecznego Toronto wiosna idzie szybkimi krokami. Odpowiedz Link Zgłoś
no.mercy Re: centrum W-wy to juz maly....Zawsze mozesz 29.03.06, 19:53 napisac.Zawsze odpowiem.kto wie co z tego wyniknie.Poza tym jest milo. Do poczty mozna tez podlaczac zdjecia,a to juz cos. Mozesz tez pisac pod paseo@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: tej strony nie znalem 01.04.06, 16:04 no.mercy napisała: > pozdrowienia dla Milusia.P. Miluś się odwdzięcza myszakowym miau... ;) Odpowiedz Link Zgłoś