grom3 20.04.06, 17:51 Kilku Polskich zolnierzy przeszlo na strone Irakijczykow walczacych z okupantem Amerykanskim,dlaczego Radek Sikorski milczy czyzby bal sie o premie z CIA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3promile Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 17:52 A to ciekawe jest - możesz podać jakieś źródło? Bardzo mnie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 17:56 Spotkalem przyjaciela wczoraj przylecial z Bagdadu do Toronto,opowiadal mi dzisiaj w pracy o 4 Polakach ktorzy mieli juz dosyc Amerykanskiego syfu przeszli na strone partyzantow sa w obozie 250 km na polnoc od Bagdadu. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:01 Nie sądzisz, że takiego newsa nie przepuściłaby żadna Al-Dżazira i inne tego typu media? Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:03 To mialo byc nadane w Marcu ale wstrzymali,chca to ujawnic w Maju maja swoja polityke.Moze chca zeby ich zony i panny opuscily Polske? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:07 Po pierwsze: raczej nie wierzę, żeby media przeciwne naszej obecności w Iraku przepuściły okazję, żeby to nagłośnić Po drugie: A kimże są ci Polacy? Superagenci na miarę Kuklińskiego, żeby taką akcję łączenia rodzin robić? Co, rozstrzelają im żony i kochanki w Polsce? Po trzecie: nie nabijam się, jestem gorącym zwolennikiem wyjścia polskiego wojska z tego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:18 Ide z nim na lunch mysle dowiem sie wiecej,po lunchu tobie napisze wspomniales Kuklinskiego dla mnie to pospolity zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:21 Tu nie chodzi o "zdrajca czy patriota", tylko o to, że Kukliński był dla NATO na tyle ważny, że zmajstrowali akcję przerzutową. I tyle. Ale jeśli będziesz wiedział coś więcej, to napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Na moje jesli rzeczywiscie by czekali na rodziny 20.04.06, 19:54 to moga rownie dobrze czekac na Godota. Jesli bylaby to prawda to juz ich rodziny bylyby pod "czula" opieka wszelkich mozliwych polskich i nie tylko polskich tzw. specsluzb tak wojskowych jak i cywilnych. grom3 napisał: > To mialo byc nadane w Marcu ale wstrzymali,chca to ujawnic w Maju maja swoja > polityke.Moze chca zeby ich zony i panny opuscily Polske? Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Na moje jesli rzeczywiscie by czekali na rodz 21.04.06, 13:22 Zobaczymy co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Taka tradycja. 20.04.06, 18:23 Gdy Napoleon kazał naszym miażdżyć rewolty na Dominikanie, nasi też stawali po stronie ciemiężonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: Taka tradycja. 20.04.06, 19:14 Albo taki wolski-jaruzelski. Ojca mu zabili a on i tak przeszedl na sluzbe obcego mocarstwa. I sluzyl wiernie jak pies przez kilkadziesiat lat. Jezeli to prawda z tymi szczurami kotrzy uciekli na strone arabow (nie wydaje sie to zbyt realne) to powodzenia panowie. Bedziecie go potrzebowali. I nie radze sie schylac po mydlo pod prysznicem. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Lepsze to niż być najemnikiem UShitA. 20.04.06, 19:36 3 promile rozmawialem na lunchu o tych zolnierzach,przygotowywana jest z nimi tasma glosowa beda apelowali do innych zolnierzy Polskich aby przechodzili na strone partyzantow a nie sluzyli dla Imperializmu Amerykanskiego sa stanu wolnego pochodza z okolic Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Dobra by była wiadomość... 20.04.06, 19:44 ...ale narazie mało wiarygodna. Prędzej bym uwierzył, gdyby zdezerterowali, żeby w ogóle wyrwać się z tej jatki. Przy całym obrzydzeniu do brudnej imperialistycznej wojny, życie w środowisku muzułmańskim byłoby dla Polaka co najmniej trudne. Piwa się napić (poza Tunezją) trudno. Można będzie uwierzyć, gdy przyjdzie potwierdzenie "z drugiej strony". Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Dobra by była wiadomość... 20.04.06, 19:48 To samo ja mowilem do mojego przyjaciela az trudno uwiezyc zaklinal sie na Allacha ze to prawda zobaczymy.Radek Sikorski tez milczy nic dla Bydgoszczy nie zrobil jako senator zajety byl kolegami z CIA. Odpowiedz Link Zgłoś