Dodaj do ulubionych

Polacy dezerteruja w Iraku

20.04.06, 17:51
Kilku Polskich zolnierzy przeszlo na strone Irakijczykow walczacych z
okupantem Amerykanskim,dlaczego Radek Sikorski milczy czyzby bal sie o premie
z CIA.
Obserwuj wątek
    • 3promile Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 17:52
      A to ciekawe jest - możesz podać jakieś źródło? Bardzo mnie to interesuje.
      • grom3 Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 17:56
        Spotkalem przyjaciela wczoraj przylecial z Bagdadu do Toronto,opowiadal mi
        dzisiaj w pracy o 4 Polakach ktorzy mieli juz dosyc Amerykanskiego syfu
        przeszli na strone partyzantow sa w obozie 250 km na polnoc od Bagdadu.
        • 3promile Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:01
          Nie sądzisz, że takiego newsa nie przepuściłaby żadna Al-Dżazira i inne tego
          typu media?
          • grom3 Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:03
            To mialo byc nadane w Marcu ale wstrzymali,chca to ujawnic w Maju maja swoja
            polityke.Moze chca zeby ich zony i panny opuscily Polske?
            • 3promile Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:07
              Po pierwsze:
              raczej nie wierzę, żeby media przeciwne naszej obecności w Iraku przepuściły
              okazję, żeby to nagłośnić
              Po drugie:
              A kimże są ci Polacy? Superagenci na miarę Kuklińskiego, żeby taką akcję
              łączenia rodzin robić? Co, rozstrzelają im żony i kochanki w Polsce?
              Po trzecie:
              nie nabijam się, jestem gorącym zwolennikiem wyjścia polskiego wojska z tego bagna.
              • grom3 Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:18
                Ide z nim na lunch mysle dowiem sie wiecej,po lunchu tobie napisze wspomniales
                Kuklinskiego dla mnie to pospolity zdrajca.
                • 3promile Re: Polacy dezerteruja w Iraku 20.04.06, 18:21
                  Tu nie chodzi o "zdrajca czy patriota", tylko o to, że Kukliński był dla NATO na
                  tyle ważny, że zmajstrowali akcję przerzutową. I tyle. Ale jeśli będziesz
                  wiedział coś więcej, to napisz.
            • frank_drebin Na moje jesli rzeczywiscie by czekali na rodziny 20.04.06, 19:54
              to moga rownie dobrze czekac na Godota. Jesli bylaby to prawda to juz ich
              rodziny bylyby pod "czula" opieka wszelkich mozliwych polskich i nie tylko
              polskich tzw. specsluzb tak wojskowych jak i cywilnych.
              grom3 napisał:

> To mialo byc nadane w Marcu ale wstrzymali,chca to ujawnic w Maju maja swoja
              > polityke.Moze chca zeby ich zony i panny opuscily Polske?
              • grom3 Re: Na moje jesli rzeczywiscie by czekali na rodz 21.04.06, 13:22
                Zobaczymy co z tego wyniknie.
    • tornson Taka tradycja. 20.04.06, 18:23
      Gdy Napoleon kazał naszym miażdżyć rewolty na Dominikanie, nasi też stawali po
      stronie ciemiężonych.
      • ziggy.s Re: Taka tradycja. 20.04.06, 19:14
        Albo taki wolski-jaruzelski. Ojca mu zabili a on i tak przeszedl na sluzbe
        obcego mocarstwa. I sluzyl wiernie jak pies przez kilkadziesiat lat.

Jezeli to prawda z tymi szczurami kotrzy uciekli na strone arabow (nie wydaje
        sie to zbyt realne) to powodzenia panowie. Bedziecie go potrzebowali. I nie
        radze sie schylac po mydlo pod prysznicem.
        • obraza.uczuc.religijnych Lepsze to niż być najemnikiem UShitA. 20.04.06, 19:26

• grom3 Re: Lepsze to niż być najemnikiem UShitA. 20.04.06, 19:36
            3 promile rozmawialem na lunchu o tych zolnierzach,przygotowywana jest z nimi
            tasma glosowa beda apelowali do innych zolnierzy Polskich aby przechodzili na
            strone partyzantow a nie sluzyli dla Imperializmu Amerykanskiego sa stanu
            wolnego pochodza z okolic Warszawy.
    • indris Dobra by była wiadomość... 20.04.06, 19:44
      ...ale narazie mało wiarygodna. Prędzej bym uwierzył, gdyby zdezerterowali,
      żeby w ogóle wyrwać się z tej jatki. Przy całym obrzydzeniu do brudnej
      imperialistycznej wojny, życie w środowisku muzułmańskim byłoby dla Polaka co
      najmniej trudne. Piwa się napić (poza Tunezją) trudno.
      Można będzie uwierzyć, gdy przyjdzie potwierdzenie "z drugiej strony".
      • grom3 Re: Dobra by była wiadomość... 20.04.06, 19:48
        To samo ja mowilem do mojego przyjaciela az trudno uwiezyc zaklinal sie na
        Allacha ze to prawda zobaczymy.Radek Sikorski tez milczy nic dla Bydgoszczy nie
        zrobil jako senator zajety byl kolegami z CIA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka