Dodaj do ulubionych

Skąd wiadomo że 90 % to katolicy?

25.04.06, 09:04

--wiadomosci.onet.pl/1330875,2677,1,1,kioskart.html

gdzieś na forum czytałam że co roku ubywa z Kk ok. 400 tys. wiernych.o
odwrotnej sytuacji brak danych .

Mężczyzna uważa, że wie, ale kobieta wie lepiej.
Obserwuj wątek
    • franciszekszwajcarski Re: Skąd wiadomo że 90 % to katolicy? 25.04.06, 09:07
      jak nie są prawosławni to znaczy, że to katolicy, nie ? chyba że mają brody, to
      wtedy muzułmanie.
    • wanda43 Re: Skąd wiadomo że 90 % to katolicy? 25.04.06, 09:16
      To proste.Juz jakis czas temu pan Glemp powiedzial,ze wszyscy,ktorzy zostali
      ochrzczeni w niemowlectwie sa katolikami do konca zycia i nie ma znaczenia dla
      kosciola,czy w miedzyczasie zostali ateistami,czy zmienili wyznanie.Nie ma
      rowniez znaczenia akt apostazji.Poprzez chrzest jestesmy naznaczeni pietnem
      katolicyzmu i do konca zycia zaliczani do grona.Te 400 tysiecy rocznie niech
      sobie mysli,ze ubywa.
      • cozano Re: Skąd wiadomo że 90 % to katolicy? 25.04.06, 10:59
        Ano zgadza sie. W momencie, jesli przynaleznosc organizacyjna jest okreslana
        bez swiadomego udzialu zainteresowanego, a formalne wystapienie z organizacji
        jest niemozliwe, to powolywanie sie na liczebnosc organizacji jest letkim
        naciagnieciem.
    • frau_blada Generalnie z fusow. To tak jak z sondazami. :))))) 25.04.06, 09:27

• libryk Re: Generalnie z fusow. To tak jak z sondazami. : 25.04.06, 09:39
        ...nie ma sie co klocic o statystyki. Widac golym okiem jacy ludzie uwazaja sie
        za katolikow: np. bandyta kwasniewski ze swoja zgaga i cala jego swita
        finansowych gangsterow.
        Przecietny kowalski to takze facet deklarujacy sie jako katolik a w skrytosci
        ducha chodzi do kosciola by sasiedzi widzieli.
        Ale co tam, taka jest ta wiara katolicka jakicjh ma wyznawcow; i bardzo dobrze!

Erotyka lat 50 tych w USA:
        www.bogdan.mynetcologne.de
        • wanda43 Re: Generalnie z fusow. To tak jak z sondazami. : 25.04.06, 10:45
          >np. bandyta kwasniewski ze swoja zgaga i cala jego swita
          finansowych gangsterow.

Czy masz dowody na to,ze byly Prezydent Aleksander Kwasniewski był skazany za
          przestepstwo pospolite?Bo jezeli nie masz, to radzila bym powsciągnąc choc
          troche slowa.Nie przystoi katolikowi rzucac kalumnie na blizniego swego,
          ateiscie rowniez.
        • jola_iza Re: Generalnie z fusow. To tak jak z sondazami. : 25.04.06, 10:51
          libryk -Kwaśniewski jasno stawia sprawę -jest niewierzący.Masz coś do niego ok, ale nie kłam !
    • 8macek Re: Skąd wiadomo że 90 % to katolicy? 25.04.06, 09:33
      problem jest w tym,że każdy kto został ochrzczony w kościele katolickim uważany
      jest do końca życia za katolika mimo,że jest zdecydowanym przeciwnikiem
      instytucji jaką jest kościół,a nawet wielokrotnie bywa,że jest po prostu
      zdeklarowanym ateistą!

śmiem twierdzić,że zdecydowana większość takich statystycznych katolików jest
      nimi właśnie tylko z racji przymusowego przydziału wynikającego najczęściej z
      konformizmu rodziców lub tradycji folklorystycznych! i w ten oto sposób kraj
      nasz zalany jest katolikami,którzy nimi nie są!
      • 8macek Re: Skąd wiadomo że 90 % to katolicy? 25.04.06, 09:36
        hehehe!
        nieświadomie potwierdziłem słowa wandy!
        • wanda43 8macek czy 3promile? 25.04.06, 10:51
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=40692772&v=2&s=0
          • 8macek Re: 8macek czy 3promile? 25.04.06, 10:59
            właśnie dlatego!
            żeby fanatycznym idiotom pokazać,że mam ich bardzo głęboko w środku gdzieś...
            :-D
            • 8macek Re: 8macek czy 3promile? 25.04.06, 11:13
              a o to ci chodzi!
              3promile to nie!nie mam z tym panem nic wspólnego!ale podoba mi sie jego tok
              rozumowania.
              poza tym gdybyś dokładniej przeczytała to zauważyłabyś,że cytat ten jest jednak
              nieco inny.
              :-)
              pozdrawiam
              • swantevit KAI podala. ntx 25.04.06, 11:24

• terrestre zasada mimikry.Poniewaz zewszad slychac,ze 25.04.06, 11:28
                  polska to prawie czysto katolicki kraj,wiec kazdy pytany tak wlasnie mowi dla
                  swietego spokoju.
                  Gdy wprowadza podatek koscielny w PIT,nagle okaze sie,ze jest ich 15 moze 20 %.
                  Jak w kazdym innym kraju.
                  Wystarczy popatrzec w duzych osiedlach,gdzie na dziesiatki a nawet setki
                  tysiecy mieszkancow na msze chodzi garstka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka