Gość: Potlacz IP: 62.233.163.* 28.12.02, 09:16 Wiadomo - Krakow stolica polskiej kultury... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cynik Re: Proza dramatu IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 10:45 No to wracamy do podstaw tetru. To samo bylo w teatrze elzbietanskim w teatrach francuskich. Ach ci mlodzi konserwatysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazu Re: Proza dramatu IP: *.nowanet.lub.pl / localhost 28.12.02, 12:20 Zadna tam proza tylko zwykle chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysyfox Re: Proza dramatu IP: *.sympatico.ca 28.12.02, 15:12 Zamiast podpisow nauczycieli,nalezy zainstalowac kamery czule na podczerwone promienie i filmowac widownie uprzednio sprzedajac bilety z numerami foteli. Po spektaklu z wybrykami mozna kazdego dowcipnisia wylowic i dac mu tzw. SINGAPUR" treatment i tego wiecej nie powtorzy. Inni naucza sie z takiego przykladu i bedzie spokoj. Co to jest Singapur traetment - jest minimum 10 kiji bambusowych na goly tylek. Wieksza szkoda wiecej kiji. Po 10 bedzie lezal na brzuszku przez trzy tygodnie i mamusia bedzie sie nad nim uzalac zywiac go przez slomke. Wiecej tego nie zrobi - wyprobowane w Singapurze i dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Proza dramatu IP: *.minneapolis-03rh15rt.mn.dial-access.att.net 28.12.02, 15:36 Zgadzam sie; a po Singapurza jeszcze zlac po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylysofox widac lysofox ze nigdy nie byles mlody IP: 12.46.161.* 28.12.02, 20:42 .. i ze chyba od urodzenia byles spierdolowacialym dziadem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: David Re: Proza dramatu IP: *.vn.shawcable.net 28.12.02, 22:18 Gość portalu: mazu napisał(a): > Zadna tam proza tylko zwykle > chamstwo. Czego sie spodziewacie po uczniach, jezeli ich "prezydent" , dajac przyklad z gory i bedac kompletnie zalany (jako glowa panstwa), usiluje wejsc do auta przez bagaznik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmsawaw1@gazeta.pl Re: ORTOGRAFIA GŁUPCZE!!!!!!!!!! IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 28.12.02, 13:17 Redakcjo!!!!!!!! młodzież pisze się przez "z" z kropką a nie kreską, A FEEEEE pozdr MMS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandalay Polecam dobrego okulistę!! Kłopoty ze wzrokiem? IP: *.idzik.pl / 192.168.4.* 28.12.02, 16:54 Gość portalu: mmsawaw1@gazeta.pl napisał(a): > Redakcjo!!!!!!!! > > młodzież pisze się przez "z" z kropką a nie kreską, A FEEEEE > > pozdr > MMS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Proza dramatu IP: bierki:* / 192.168.9.* 28.12.02, 13:41 Ja tez se kiedys poszlem z klasa do teatru i bylo zarombiscie! Grali akurat cos o weselu i mysmy z kumplem wyjeli wlasna flaszke i obalilismy ja w czasie sztuki. W sumie to zaluje ze wyszlo takie rozporzadzenie, czyzby komus zalezalo na upadku kultury polskiej? A aktor co mial padczke na scenie uslanej kapslami od browarow to musialo byc niezle, szkoda ze w tej sztuce co ja ja oglondalam, nikt nie mial padaczki tylko paru gostkow najaranych widzialo rozne rzeczy, jakies zjawy z rogami, chocholy i takie tam inne. Niemniej jednak zawsze mozna pojsc do kina, tam sie nikt nie czepia o dobre zachowanie. Pozdrawiam melonomanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Proza dramatu IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 28.12.02, 13:51 Te zgrywus : po co Ci te trocha kultury? lepiej żyć w gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A kysz Jak by to byl mecz pilki noznej IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.12.02, 14:56 Jak by to byl mecz pilki noznej to by klienta policja czy ochrona usunela ze stadionu i jeszcze mandat wlepila za zaklocanie porzadku. A tu aktorzy maja sie jeszcze cieszyc ze przyjdzie gosc i rzuci w nich kapslem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Jak by to byl mecz pilki noznej IP: bierki:* / 192.168.9.* 28.12.02, 15:10 Gość portalu: A kysz napisał(a): > Jak by to byl mecz pilki noznej to by klienta policja czy > ochrona usunela ze stadionu i jeszcze mandat wlepila za > zaklocanie porzadku. Ty chyba w jakims innym kraju mieszkasz jak ja. > A tu aktorzy maja sie jeszcze cieszyc ze przyjdzie gosc i rzuci > w nich kapslem :) No jasne ze sie ciesza, w koncu kase trzepia za te swoje wystepy co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Proza dramatu IP: bierki:* / 192.168.9.* 28.12.02, 15:12 Kultury mam wiecej od ciebie prostaku ty nawet pewnie nie byles nigdy w teatrze a sie wypowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Proza dramatu IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 29.12.02, 11:32 Gość portalu: gitman napisał(a): > Kultury mam wiecej od ciebie prostaku ty nawet pewnie nie byles nigdy w > teatrze a sie wypowiadasz. Masz computerta i flache a nawet kapselki i to ci wystarczy.Nie szkoda czasu i sianka na te wygłupy w teatrze? Ktoś inny może chciałby obejrzeć co te aktory pokazywuja a nie słuchać twoich komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
comaretti Re: Proza dramatu 28.12.02, 15:26 A czego się spodziewać jak teraz powinno się 60% wieszać powyżej roczników 80 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Proza dramatu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.02, 16:40 Nie piszą nic o chałturach oferowanych przez teatry dla szkolnej młodzieży? Jaka szkoda. Za moich czasów jak organizowane były wyjścia do teatru na spektakl to część młodzieży nie chciała płacić za marne widowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka cisza IP: 63.168.50.* 28.12.02, 17:35 Tez mialem 15,16 czy 17 lub 18 lat. Wszystkie szkolne wypady typu kino czy teatr wiozaly sie przygoda z jabolem,piwem i lufa. W tym czasie to mlody czlowiek myslal tylko o tym jakby sie tu smiesznie zabawic z kolesiami klasowymi. Ale jak juz wszyscy wiemy pokolenia sa rozne i beda przerozne. Mysle ze dobre jest to ze nauczyciele zabieraja szkolna mlodziez do teatru. Bo ta oto mlodziesz majac 22 do 100 lat powruci zobaczyc sztuke jak sie znudza chulanki i sfawole.I nie czarujmy sie tu zaden czlowiek na swiecie nie jest aniolkiem. " A W ZYCIU PIEKNE SA TYLKO CHWILE " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Proza dramatu IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 17:50 Sposób jest dość drastyczny, tyklo nie wiem, czy przyniesie oczekiwane skutki. Wyjście z młodzieżą do teatru jest ciężkim wyzwaniem dla nauczyciela(sam uczę). Przed kazdym spektaklem podaję, jak należy zachować się w teatrze, a czego nie należy robić.Wazne jest by usiąćś razem z uczniami i obserwować co robią podczas spektaklu. Będąć z wlasnymi uczniami, często obserwowałem skandaliczne zachowanie innych grup, niestety nie było przy nich opiekuna. Na moje próby zwrócenia im uwagi,często padały niecenzuralne słowa. Według mnie najważniejsze właściwe ukierunkowanie uczniów przed spektaklem i obecność opiekuna wśród grupy. Podpisywanie oświadczeń nie wiele da,przecież nie można ręczyć "głową" za zachowanie dwudziesto czy trzydziestoosobowej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noiki PREZERWATYWY I STRZYKAWKI....A "OCHRONA".. IP: *.proxy.aol.com 28.12.02, 19:43 ..TEATRU SIEDZI WSROD UCZNIOW?????? HMMMMMM(WIDOCZNIE WOLA OGLADAC NIZ PILNOWAC...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosly Mlodosc + bunt + slowianska dusza IP: 12.46.161.* 28.12.02, 20:26 ... chociaz rzeczywiscie w teatrze mogliby tego nie robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Proza dramatu IP: olsztyn:* / *.ols.vectranet.pl 28.12.02, 21:05 Już od dawna wiadomo, że pieniadz gorszy wypiera lepszy (chyba Kopernik, ale dokładnie nie pamiętam). Takie są koszty uprzemysłowienia miast. Kiedy zaczęto sprowadzać tzw "klasę chłoporobotniczą", aby zaludniła Nową Hutę i inne podobne osiedla w innych miastach rozpoczęło się schamienie całego społeczęństwa. Zwłaszcza, że zgodnie z "chłopskimi" zwyczajami "co rok prorok, zwłaszcza po pijaku". Cywilizowanie dziczy zawsze trwa długo i dużo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benia Lepiej rano "spędzać" młodzież do teatru IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 21:21 Lepiej rano "spędzać" młodzież do teatru aby na wieczornych spektaklach nie przeszkadzała. Właściwie aktorzy jeśli są uprzedzeni, że grają dla "trudnej" młodzieży to przecież mogą przerwać spektakl i poprosić o wyprowadzenie grupy rozrabiaczy wraz z nieodpowiedzialnym nauczycielem. Następnym razem nauczyciel nie będzie się starał zabierać rozrabiaczy w takie miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Proza dramatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 00:55 W pełni zgadzam się ze słowami dyrektora teatru Krzysztofa Orzechowskiego.Jestem człowiekiem,który związany jest blisko z tą instytucją i uważam,że to co odbywa się na widowni teatralnej przechodzi ludzkie pojęcie!Dlatego też uznaję za bezpodstawne oburzenie niektórych nauczycieli i wychowawców w kwestii wprowadzenia przez teatr podpisywania "deklaracji" odpowiedzialności.Jest to niestety smutne i przykre zarazem,ale mobilizujące za to opiekunów grup szkolnych do skuteczniejszej kontroli swoich podopiecznych podczas trwania spektaklu.Jest to niezbędne ponieważ większość z nich niestety ale nie radzi sobie CAŁKOWICIE z utrzymaniem dyscypliny.Wielokrotnie obsługa widowni zmuszana jest do natychmiastowych interwencji,które nie są zbyt przyjemne dla obu stron,ale chyba inaczej się nie da sprawy załatwić ponieważ młodzież nie jest zbyt skora do "współpracy" i zachowuje się po prostu w sposób skandaliczny!Najgorsze jest jednak to,że niestety ale opiekunowie grup idą w ślady swoich podopiecznych i nie dają złego słowa na nich powiedzieć,a wręcz przeciwnie,winni są wszyscy tylko nie oni.Uważam więc,iż posunięcie Pana Krzysztofa Orzechowskiego w tej sprawie jest jak najbardziej słuszne i uzasadnione! Odpowiedz Link Zgłoś