Gość: nihon-jin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:34 jak? krok po kroku? wiele razy probowalam, ale nigdy sie nie udalo :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nihon-jin Re: sushi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:43 wielkie dzieki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: sushi?? 02.11.05, 17:01 Gość portalu: nihon-jin napisał(a): > wielkie dzieki! :) Nie ma za co. PS. W marketach kupisz wszystko do sushi - oprócz (niestety) świeżej ryby. Kombinuj z wędzonymi - węgorz, makrela, łosoś, jak też krewetki podgotowane już - mrożone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nihon-jin Re: sushi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:15 tak, w zasadzie wszystko juz mam, procz ryby i imbiru. dam znac, jak wyszlo, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baky Daj znać 02.11.05, 17:26 Gość portalu: nihon-jin napisał(a): > tak, w zasadzie wszystko juz mam, procz ryby i imbiru. Imbir zagryzasz na początku przed zjedzeniem sashimi. To taki reset dla kubków smakowych - zaskakujący :O)) PS. Surimi - paluszki krabowe też się nadadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nihon-jin Re: Daj znać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 18:14 to wiem, wiem, imbir dla oczyszczenia - jestem amatorka kuchni japonskiej, ale niestety umiem tylko jesc, z gotowaniem juz gorzej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: sushi?? 02.11.05, 21:04 I jeszcze trochę wizualnych instrukcji: www.nutrispeak.com/Images/making%20sushi.jpg www.du.edu/~kishii2/making_sushi.htm japanesefood.about.com/od/sushiforbeginner/ss/makingsushi.htm Po angielsku wyłożone : www.sushilinks.com/ www.sushisecrets.com/recipes.html www.katerinaplus.com/recipes_sushi/index.shtml www.katerinaplus.com/recipes_sushi/index.shtml www.edenfoods.com/issues_sushi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maguro Re: sushi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:28 witam, rybe surowa mozna juz kupic w marketach , ja kupowałam , surowego tunczyka.Swietny jest! Odpowiedz Link Zgłoś