Dodaj do ulubionych

Kindersztuba Prezydenta

02.05.06, 19:36
Kilka minut temu w "Faktach" TVN pan Prezydent przed kamerami znów wręczył
kwiaty kobiecie łodygami do góry. Czy odpowiednie służby nie mogą go pouczyć
w tej kwestii, bo na podstawie dotychczasowych dokonań w tej materii
wychodzi, przykro to mówić - brak wychowania.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Re: Kindersztuba Prezydenta 02.05.06, 19:38
      Burak, to burak.
      M.
    • endrju55 Re: Kindersztuba Prezydenta 02.05.06, 19:52
      a z małżonko był ?
      • mirmik Re: Kindersztuba Prezydenta 02.05.06, 20:02
        Tak mnie "zatkał" sposób wręczania kwiatków że nie zauważyłem małżonki
        prezydenta.
    • elfhelm i w łapkę pocałował... 02.05.06, 20:04
    • mmikki Re: Kindersztuba Prezydenta 02.05.06, 21:10
      patrząc na prezydenta nie mogę uwiarzyc, że pochodzi z inteligencko-szlacheckiej
      rodziny, z przykrościa stwierdzam, że zachowuje sie jak inteligent w pierwszym
      pokoleniu, w dodatku siłą z czworaków wywleczony i do kiepskich szkół pognany

z przykrościa tez stwierdzam, że to wstyd dla rodziców - nie wiem, co czuje jego
      Matka, kiedy ten brak kindersztuby ogląda transmitowany na cały kraj - czy nie
      powinna chociaz teraz spróbowac z grubsza go ociosać?
      • krwawy.zenek Re: Kindersztuba Prezydenta 02.05.06, 22:09
        Na ociosanie już za późno.
        Ma to zresztą swoje zalety - brak większych róznic między nimi a SamąBroną
        • x2468 Re: Kindersztuba Prezydenta 02.05.06, 22:12
          Czyli,ze tak powiem,Lepper to naturalny sojusznik Kaczynskich.Trzeci blizniak.
        • kum.z.antalowki punkt dla Leppera, on wręcza kwiaty poprawnie 02.05.06, 22:19

Niby drobiazg, ale...
      • elfhelm on przypomina Stanisława Palucha 02.05.06, 22:15
        z nieśmiertelnego Misia w scenie, gdy odwiedza laskę Ochódzkiego - przynosi
        flaskę w papierku i właśnie kwiaty łodygami do góry. I tekst w stylu "przyszłem
        wcześniej, bo nie miałem co robić".
      • eryk2 Re: Kindersztuba Prezydenta 03.05.06, 15:35
        mmikki napisał:

> patrząc na prezydenta nie mogę uwiarzyc, że pochodzi z inteligencko-
        szlacheckie
        > j
        > rodziny, z przykrościa stwierdzam, że zachowuje sie jak inteligent w pierwszym
        > pokoleniu, w dodatku siłą z czworaków wywleczony i do kiepskich szkół pognany

Biorąc pod uwagę, że dwóch pradziadków służyło wiernie carowi jako pułkownicy
        (w tym jeden był synem zesłańca, zmarłego na Sybirze), można powiedzieć, że do
        pewnego momentu była to patriotyczna, polska, szlachecka rodzinka. A później -
        czysta jaruzelszczyzna, zaprzaństwo narodowe i renegaci. Ot, korzenie decydują
        o wszystkim. Moja rodzina to kresowa szlachta, wypędzona przez bolszewików z
        Wołynia - w armii carskiej służył JEDEN (podkreślam: JEDEN) dziadek cioteczny,
        w dodatku zmobilizowany dopiero w 1914. Może dlatego matka nauczyła mnie, gdy
        miałem 6 lat, że cioci na imieninach kwiatki podaje się kolorowym do góry, a
        wujkowi - zielonym.
        Amen.
      • venus99 Re: Kindersztuba Prezydenta 03.05.06, 16:23
        1.przecież to wyjątkowa miernota i burak.
        2.czego oczekujesz od przyjaciela Leppera - znanego prostaka i chama?
    • nie_trawie_glupcow Mamusia powinna go postawic do kata i kazac mu 02.05.06, 22:12
      za kare te lodygi wachac:)
      • porannakawa Tak się podaje zająca ubitego. Nienauczalny lub? 03.05.06, 01:30
        W sposób jaki wręcza kwiaty Prezydent RP dopuszczalnym jest jedynie podanie
        ubitego zająca.
        We szelkich innych tego typu prezentach - kwiaty, ubity drób - podaje się
        główkami do góry - kwiaty trzymając za łodygę a dró - za szyję.
        Tam w Kancelarii pewnie już działa opozycyjna partyzantka.
        Za żadne skarby nie powiedzą o tym Prezydentowi - uważają - niech się kompromituje!
    • witek.bis Re: Kindersztuba Prezydenta 03.05.06, 07:45
      W ostatnich dniach pokazał się na Forum wątek, w którym przypominano Panu
      Prezydentowi czym do góry i czym do dołu, ale najwidoczniej Pan Prezydent na
      Forum nie zagląda. Dla nas to może i lepiej, ale dla prestiżu głowy państwa, to
      chyba niekoniecznie.
    • endrju55 Re: Kindersztuba Prezydenta 03.05.06, 14:59
      hryste.
      pani prezydentowa na paradzie mlęłła gumę do żucia.

--
      www.magazynsztuki.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=1&lang=polish
      • rydzyk_fizyk Gumy są już dozwolone 03.05.06, 15:02
        oczywiście o ile małżonek jest chory.

endrju55 napisał:

> hryste.
        > pani prezydentowa na paradzie mlęłła gumę do żucia.
        • verbaveritatis Re: Gumy są już dozwolone 03.05.06, 15:26
          Nie pochyli sie całujac reke kobiety! Ręke ciągnie do ust...
          • mmikki Re: Gumy są już dozwolone 03.05.06, 15:31
            a weź sie pochyl w gorsecie...
            • venus99 Re: Gumy są już dozwolone 03.05.06, 16:26
              wsadzili mu rozumek do gipsu?
              • parle.parle Pochylić się? A po co? Na paluszkach trza stanąć.. 03.05.06, 16:44
                "naturalne" prawa geometrii i fizyki przed prawami bontonu
            • kunce spore nadzieje wiążę z Mellerem 03.05.06, 19:20
              może on nauczy Pierwą Parę podstaw protokołu dyplomatycznego?
              • alistair-p Re: spore nadzieje wiążę z Mellerem 04.05.06, 13:47
                kunce napisała:

> może on nauczy Pierwą Parę podstaw protokołu dyplomatycznego?
                =================================
                Twoje nadzieje sa płonne,to poprostu niemożliwe.
        • kryant Może nie guma, a niedopasowana szczęka 03.05.06, 21:53
          jak ktoś ma sztuczną szczęką, to powinna być umocowana do ostatnich zębów. Dlatego trzeba o nie bardzo dbać, albo zrobić implanta do mocowania, jak nie ma się siły do zrobienia wszystkich implantów.
          Ale jak człowiek straci ostatnie zęby to powinno się szczękę przerobić i przyklejać do podniebienia, a jak nie jest dopasowana to lata w paszczy.
          Prezydentowa jak mówi to wydaje z siebie taki bełkot, że nic nie można zrozumieć, bo jej ta niedopasowana szczęka lata po gębie.
          Zgroza to jest, że jak już wybrali Kaczora, nie położyła się do jakiegoś dobrego szpitala i nie zrobiła porządku z zębami, kompletny brak profesjonalizmu.
          Rdzina ją rozumie, bo przyzwyczajona i kochają ją więc rozumieją bez słów, ale nie pełni funkcji rodzinnej, tylko jest "Pierwszą Damą".
          Zarówno Pan Prezydent jak i jego brat nnie byli przygotowanie do zwycięstwa i ciągle niewiele robią by mu sprostać.
          • joannabarska Re: Może nie guma, a niedopasowana szczęka 04.05.06, 13:55
            Implanty--powiem Ci, ze nie kazdy może je miec "zamontowane"....
    • p.smerf Re: Kindersztuba Prezydenta 03.05.06, 19:26
      > Kilka minut temu w "Faktach" TVN pan Prezydent przed kamerami znów wręczył
      > kwiaty kobiecie łodygami do góry.

Ty po prostu nic nie rozumiesz. Pan prezydent jest człowiekiem doświadczonym i
      wie, że kwiatami do góry można wręczać wiązankę tylko wtedy, gdy nie mamy
      najmniejszych wątpliwości co do świeżości bukietu. Gdy takie wątpliwości
      istnieją, lepiej trzymać kwiatki do dołu. Widok odpadających z bukietu kwiatków
      jest niezwykle stresujący i nieelegancki.
      • rydzyk_fizyk a może on poprostu myśli że zadaje paszę? n/t 04.05.06, 09:47
    • klarek_i Nie znasz się. Wręczając kwiaty kobiecie podajemy 03.05.06, 19:57
      je łodygami z prostej przyczyny. Jest to już zapomniana forma jakby poddaństwa
      mężczyzny wobec kobiety. Jeśli ona ma coś do niego, to przyjmując w ten sposób
      kwiaty ma prawo go nimi uderzyć. Nie przejmuj się, mało kto o tym wie.
      Kaczyński pewnie też nie.
    • inna57 Re: Kindersztuba, a raczej jej brak 04.05.06, 10:28
      pRezydent jest jedną wielką gafą w niewielkim opakowaniu, mnie poraził jego
      przemarsz przed wojskiem w rozpiętej marynareczce (jeszcze od pierwszej
      komunii), poprostu tragedia.
      • rydzyk_fizyk Re: Kindersztuba, a raczej jej brak 04.05.06, 10:33
        On ma chyba problem żeby ją zapiąć samemu (lustrzyca), stąd jak rozepnie to już
        tak chodzi.
        • inna57 Re: Kindersztuba, a raczej jej brak 04.05.06, 10:45
          A zwróciłeś uwagę że z jego otoczenia większość facetów gania z rozpiętymi
          marynarkami. Moda jakaś nowa czy co ? Ochroniarzy jeszcze jestem w stanie
          zrozumieć ale tą jego męską papugę (niby wykształcony) pojąć nie mogę. Czy oni
          wszyscy pobierali lekcje dobrych manier na korespondencyjnym uniwersytecie
          ludowym. To już Andrius Lepperas jest lepiej ubrany i wie kiedy ten guzik
          trzeba zapiąć a kiedy rozpiąć i że jak już się zapina to wszystkie a nie tylko
          ten górny, bo wtedy to już się wygląda jak siedemnaste dziecko stróża z okresu
          zaborów.
          • rydzyk_fizyk Re: Kindersztuba, a raczej jej brak 04.05.06, 10:49
            BORowicy wiadomo dlaczego mają rozpięte - może nuworysze z PiS usiłują się na
            nich wzorować?

PS. W marynarce zapina się właśnie jedynie górny - przynajmniej w 2-guzikowej
            jednorzędówce. Tylko że wtedy bęben Prezia rozsadziłby poły.
            • inna57 Re: Kindersztuba, a raczej jej brak 04.05.06, 10:54
              W dwuguzikowej zgoda ale on ma trzyguzikową i to wygląda tragicznie. Może niech
              znajdzie jakiegoś dobrego krawca który potrafi szyć marynarki które ukrywają
              defekty figury, i przy okazji niech żonę ze sobą do niego zabierze, bo swoimi
              strojami przynosi nam wstyd narodowy, a po drodze może niech jej da parę
              złotych na fryzjera. Obrzydliwa nie jestem ale nawet mój telewizor odmawia
              odtwarzania tych k...r
              • blackout.9491 Re: Kindersztuba, a raczej jej brak 04.05.06, 12:31
                Może się jeszcze wyrobi. Młody jest.
                • wujaszek_joe Re: Kindersztuba, a raczej jej brak 04.05.06, 13:49
                  właśnie. w drugiej kadencji będzie już ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka