Dodaj do ulubionych

Lepper: To jest kompromitacja

11.05.06, 12:58
Lepper na konferencji prasowej powiedział, że jego skazanie na ,15 roku
więzienia to kompromitacja sądu.

Ma pam racje. To jest KOMPROMITACJA, ale nie sądy, a dla pana oraz całego
Prawa i Sprawiedliwości, które w wyborach obiecywała, że koniec przestępców w
sejmie, a teraz z panem rzadzą ręka w rękę.

Żygać się chce idiotyzmem przy ulicy Wiejskiej.
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Lepper: To jest kompromitacja 11.05.06, 13:01
      Spokojnie, spokojnie obywatelu! Nie słyszeliscie, co mówił wczoraj tow.
      Prezydent? Dobrze bedzie, nie bójta sie!
    • mariner4 Ma rację! Jego powinno się 11.05.06, 13:03
      po prostu wychłostać!
      M.
      • hopp a ciebie leczyć n/t 11.05.06, 13:06
        • mariner4 Chamów to tylko po pysku 11.05.06, 13:29
          walić!
          M.
          • hopp Już wiem!!! 11.05.06, 13:38
            Ty jesteś po prostu (genialnym) propagandzistą PiS-u!

Gratulacje. Moim zdaniem mało komu udaja się, tak jak tobie, obrzydzić
            wielkopańskość PO.
            • zablokowany Już wiem!!! Towarzyszu dam Wam w papę 11.05.06, 14:26
              a jak będzięcie czuli się urazeni to jutro Was mogę przeprosić....
    • konex2 Re:To jest kompromitacja...może i tak...ale 11.05.06, 13:05
      odpowiedzmy sobie wyraźnie kto stanowi prawo,kto dopuścił w ogóle aby
      skazani/nawet zza krat był taki przypadek/mogli być w sejmie RP?
      • dr3xhab Tak! Straszna kompromitacja !!! 11.05.06, 13:10
        Ten wyrok to straszna kompromitacja tego sądu - wyrok powinien być BEZ
        ZAWIESZENIA !!!
        Sąd powinien się wstydzić !
        • sawa.com Po co immunitet? 11.05.06, 13:25
          Czy po to, zeby chronić pijaków - posłów? Czy po to, zeby chronic posłów -
          nawet jesli błądzą - ale poruszają niewygodne i mroczne problemy. Sprawa Klewek
          nie została wyjasniona do końca. Zaginął np. bez śladu właściciel tej
          posiadłości. A był chyba świadkiem w sprawie.
          Skorumpowanie naszych polityków jest powszechnie znane. Ale żadne śledztwo nie
          zostało doprowadzone do końca.

Myslę, ze uczciwy sąd nie skazałby Leppera. Nie jestem jego fanką. Ale faktem
          jest, że Lepper wtedy dotknął polskiego gnoju. Może oskarżył nie tych ludzi.
          Nie wiem. Bo z tym gnojem, z tą coraz większą kupą gnoju nie może się za chiny
          ludowe uporać nasza prokuratura. Leppera powinien chronić immunitet. Po to
          jest.
          • witek.bis Re: Po co immunitet? 11.05.06, 13:33
            A moim zdaniem uczciwy sąd MUSIAŁ skazać Leppera. Można się oczywiście
            zastanawiać, czy artykuł z którego Lepper został skazany, powinien obowiązywać
            w kk, ale póki co, to on po prostu OBOWIĄZUJE. A jeśli immunitet ma być tarczą
            dla oszczerców, to rzeczywiście najwyższy czas go zlikwidować.
        • jaga90 Straszna kompromitacja !!! 11.05.06, 13:39
          Wiem, ze tzw. elity wychodza ze skóry, aby w jak najgorszym świetle przedstawić
          Andrzeja Leppera. Ten polityk nie wzbudzał kiedyś mojej nadzwyczajnej sympatii,
          ale jedno trzeba było mu przyznać - ze potrafił mówić do ludzi językiem
          prostym, dla nich zrozumialym , nie nazywal czarnego białym i odwrotnie! Jego
          postępki też mogły wzbudzać wątpliwości, ale w naszym zyciu jest wiele takich
          sprawa, że bez złamania prawa nie da sie ich zalatwić, bez bardzo dosadnego
          języka pewne sprawy nikogo nie ruszaja, bo zamiast nazwac rzeczy po imieniu,
          tak sie mówi, aby zwkły obywatel nic nie zrozumiał.
          leppera osądza się od czci i wiary za to, że zarzucił niektórym politykom
          niezbyt uczciwe postępowanie. A przecież czy nie za to Platforma Obywatelska
          wykluczyła ze swoich szeregów pawla Piskorskiego? Wielu politykom pewne
          zachowania identyczne do A. Leppera uchodzą na sucho i nikt z tego powodu nie
          rozdziera szat, raczej niektórzy starają się takie rzeczy przemilczeć, ukryć
          przed opinią publiczną. Chocby sprawa niejakiego Vogla, żeby nie szukać daleko!
          A swoję drogą, gdyby tak bardzo daleko siegnąć wstecz, to okaże się, że to
          właśnie polskie sądy swoim kunktatorstwem i być może jakimś wyrachowaniem wiele
          lat temu dziwnie zachowywały się w stosunku do A. Leppera.
          I szanowni ujadacze, A. Lepper podoba mi się coraz bardziej, pomimo waszych
          nienawistnych i obraźliwych komentarzy. Wasze ujadanie odnosi wręcz przeciwny
          skutek! Jego córka skończyła z bardzo dobrym wynikiem prawo na Uniwersytecie
          Warszawskim i już jacyć ujadacze sugerują, że może splagiatowała cudzą pracę
          (jest taki wątek na tym forum). Co jeszcze wymyślicie żeby nadal obrzydzać i
          poniżać człowieka, który ma odwagę wszystkim w oczy mówi wiele słów prawdy?
          słów
          • loppe Re: Straszna kompromitacja !!! 11.05.06, 13:41
            Tak, wybujała, chamska po prostu hipokryzja lumpenliberałów (no bo jak nazwać
            liberałów przeciw którym staje już prawdziwie liberalna Europa...) prowadzi ich
            prostą ścieżką na śmietnik polskiej historii
          • sawa.com Re: Straszna kompromitacja !!! 11.05.06, 13:49
            jaga90 napisał: A przecież czy nie za to Platforma Obywatelska
            > wykluczyła ze swoich szeregów pawla Piskorskiego?

Przepraszam Cię bardzo. Ten argument jest bardzo chybiony. Pan Piskorski
            wywalony za to, ze nie potrafił wytłumaczyć skąd pochodzą jego pieniądze na
            zakup ziemi i jej zalesienie. To sa dwie rózne sprawy.
            • loppe Re: Straszna kompromitacja !!! 11.05.06, 13:51
              W uzasadnieniu zwolnienia Partia podała wszelako, że to efekt długotrwałej
              serii kontrowersyjnych postępków p. Piskorskiego...
    • loppe a to ty nie wiesz, że Europa stanęła za Lepperem 11.05.06, 13:31
      w tej sprawie

i okazało się, że to lud prosty gminny prowincjonalny woła: skazać, osadzić

he he
      • sawa.com Należałby wrócić do sprawy tamtego wystąpienia 11.05.06, 14:03
        Leppera.
        Wszcząć postępowanie prokuratorskie. Począwszy od zbadania czy było
        uzasadnienie do umorzenia sprawy. Zebrać wszystkie watki, które wtedy Lepper
        poruszał. Ciekawa jestem co się dzieje z jego (Leppera) głównym świadkiem...
        chyba Gasiński on się nazywał? Co dzieje sie z właścicielem Klewek, panem
        Rudolfem Skowrońskim? Newsweek donosił, ze zaginął bez śladu. Ot, tak sobie.
        Jeden z najbogatszych ludzi w Polsce zaginął bez śladu. A jego adwokat jest
        senatorem w polskim senacie i nie bije na alarm... nic go to martwi.
        Z tego co mówił Lepper nic nie zostało wyjaśnione. Tylko dziennikarze zadają
        kłopotliwe pytania... i sa odsuwani na boczny tor, w zupełne zapomnienie.
        Np. podziwiana i bardzo dobra dziennikarka Maria Wiernikowska.
        • loppe Re: Należałby wrócić do sprawy tamtego wystąpieni 11.05.06, 14:06
          Przy tym organ UE oraz Komitet Helsiński wyraziły zdumienie, że za oskarżenia
          (nieprawdziwe - pomówienia) wygłoszone w Sejmie w Europie można kogoś skazać w
          Europie
          • sawa.com Re: Należałby wrócić do sprawy tamtego wystąpieni 11.05.06, 14:15
            loppe napisał:

> Przy tym organ UE oraz Komitet Helsiński wyraziły zdumienie, że za oskarżenia
            > (nieprawdziwe - pomówienia) wygłoszone w Sejmie w Europie można kogoś skazać
            w
            > Europie

O tym nie słyszałam. Ale podzielam to zdumienie.
            • loppe Nie wiesz o tym????????????????? 11.05.06, 14:17
              to najlepszy dowód jakie mamy media, bo jeżeli to nie jest news (i sensacyjny,
              i merytorycznie ważny) to nie wiem co jest
              • sawa.com Re: Nie wiesz o tym????????????????? 11.05.06, 14:20
                loppe napisał:

> to najlepszy dowód jakie mamy media, bo jeżeli to nie jest news (i
                sensacyjny,
                > i merytorycznie ważny) to nie wiem co jest

Nie. Pierwszy raz słyszę to od Ciebie. Dlatego pisałam o tym immunitecie. I
                opierałam sie o swoje własne poczucie logiki. Daj link do tych rewelacji. Bo
                skądś o tym wiesz!
                • loppe Re: Nie wiesz o tym????????????????? 11.05.06, 14:21
                  Onet to dał na pierwszej stronie!

Komitet Helsiński zaniepokojony skazaniem Leppera
                  Zaniepokojenie skazaniem Andrzeja Leppera za pomówienie z trybuny Sejmu
                  wyraża Komitet Helsiński w Polsce. Według niego, ingerencję w wolność
                  wypowiedzi polityka w parlamencie należy podejmować z "najwyższą
                  ostrożnością".
                  Takie podejście do sprawy kontrowersyjnych wypowiedzi Andrzeja Leppera
                  akcentuje też Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu.
                  • sawa.com Re: Nie wiesz o tym????????????????? 11.05.06, 14:23
                    loppe napisał:

> Onet to dał na pierwszej stronie!
                    >
                    > Komitet Helsiński zaniepokojony skazaniem Leppera
                    > Zaniepokojenie skazaniem Andrzeja Leppera za pomówienie z trybuny Sejmu
                    > wyraża Komitet Helsiński w Polsce. Według niego, ingerencję w wolność
                    > wypowiedzi polityka w parlamencie należy podejmować z "najwyższą
                    > ostrożnością".
                    > Takie podejście do sprawy kontrowersyjnych wypowiedzi Andrzeja Leppera
                    > akcentuje też Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu.

Dziękuję. Rzeczywiście nie zaglądałam dzisiaj na Onet
                    • loppe Re: Nie wiesz o tym????????????????? 11.05.06, 14:23
                      To było kilka dni temu, w dniu skazania!!! Ani tv, ani g.pl ani inne media z
                      tym nie dotarły do Ciebie.
                      • sawa.com Jestem ciekawa czy nie oszukujesz? 11.05.06, 14:43
                        Zajrzałam oczywiście na onet. Nic tam nie ma na ten temat. Sprawdzę to. Jestem
                        ciekawa, czy nie oszukujesz.
                        • loppe Re: Jestem ciekawa czy nie oszukujesz? 11.05.06, 14:45
                          czy Ty się dobrze czujesz?:))
                          • sawa.com Ty się loppe nie denerwuj! 11.05.06, 14:51
                            Ja jestem zwykłą obywatelką... i przedzieranie się do prawdy jak widzisz
                            zajęło mi trochę czasu.

loppe napisał:

> czy Ty się dobrze czujesz?:))
                            • loppe Re: Ty się loppe nie denerwuj! 11.05.06, 14:54
                              he he

Ty mnie w zasadzie (prawie) pomówiłaś!
                              • sawa.com Re: Ty się loppe nie denerwuj! 11.05.06, 15:04
                                loppe napisał:

> he he
                                >
                                > Ty mnie w zasadzie (prawie) pomówiłaś!

Autentycznie byłam tym stanowiskiem zaskoczona. Widzę, że moje patrzenie na
                                rzeczywistość jest zbyt czarne. Są jeszcze prawdziwi ludzie na tym świecie,
                                którzy odrózniają ziarno od plewy.
                                Leppera można nie lubić. Można go krytykować. I mozna się z nim ostro spierać,
                                tak jak to zrobił w swoim czasie Rokita. Ale akurat za tamto wystąpienie z
                                trybuny sejmowej, nie powinien zostać nawet postawiony przed sądem. Najwyżej
                                można go było wezwać przed Komisję Etyki Poselskiej.
                                • loppe Re: Ty się loppe nie denerwuj! 11.05.06, 15:07
                                  No cóż, żyjemy niestety w świecie medialnym o podwójnych standardach, także w
                                  kwestii swobód liberalnych i wolności słowa. Lecz wrażliwe, przenikliwe umysły
                                  wczesniej czy później wyczuwają obłudna lipę:)
                        • sawa.com A jednak to prawda! 11.05.06, 14:48
                          OŚWIADCZENIE

Jesteśmy zaniepokojeni faktem, iż Sąd Apelacyjny w Warszawie po rozprawie 8
                          maja b.r. utrzymał w mocy wyrok skazujący Andrzeja Leppera za pomówienie z
                          trybuny sejmowej w 2001r. W związku z tym wyrokiem czujemy się w obowiązku
                          przypomnieć – że Komitet Helsiński w Polsce w liście otwartym do ministra
                          sprawiedliwości z 6 lutego 2002r. zwrócił uwagę, iż wypowiedzi A. Leppera
                          uznane za pomówienia – niezależnie od oceny ich formy i treści - padły podczas
                          debaty parlamentarnej. Swoboda takiej debaty podlega szczególnej ochronie w
                          każdym społeczeństwie demokratycznym. Istnieją instrumenty inne niż ściganie
                          karne, umożliwiające przywołanie do porządku parlamentarzystów, jeśli debata
                          parlamentarna przybiera nieparlamentarne formy. Europejski Trybunał Praw
                          Człowieka w Strasburgu systematycznie nawołuje do wyjątkowej powściągliwości w
                          posługiwaniu się prawem karnym do moderowania debaty publicznej. Ingerencja w
                          wolność wypowiedzi polityka w parlamencie, zwłaszcza gdy – jak w owym czasie
                          Andrzej Lepper – jest on posłem opozycji, powinna być podejmowana z najwyższą
                          ostrożnością.

Podobnie jak trzy lata temu, przy okazji uchylania A. Lepperowi immunitetu
                          uważamy, że precedensowy wyrok skazujący za wypowiedź wygłoszoną w czasie
                          debaty parlamentarnej, nie przysłuży się dobrze wzmacnianiu demokracji w Polsce
                          i tak już z wielu powodów zagrożonej.

Warszawa, 9 maja 2006 r.

W imieniu członków Komitetu Helsińskiego w Polsce

Haliny Bortnowskiej-Dąbrowskiej, Zbigniewa Hołdy, Jacka Kurczewskiego,
                          Wojciecha Maziarskiego, Michała Nawrockiego, Marka Antoniego Nowickiego, Danuty
                          Przywary, Andrzeja Rzeplińskiego, Stefana Starczewskiego

Marek Antoni Nowicki

www.hfhrpol.waw.pl/index.html?
                          www.hfhrpol.waw.pl/index_pliki/oswiadcz/osw_ks.htm
                          • loppe Re: A jednak to prawda! 11.05.06, 14:49
                            wiadomosci.onet.pl/1319240,11,1,1,,item.html
                          • loppe proszę, prawdziwi liberałowie mówią, how sweet:) 11.05.06, 14:53
                            "Podobnie jak trzy lata temu, przy okazji uchylania A. Lepperowi immunitetu
                            uważamy, że precedensowy wyrok skazujący za wypowiedź wygłoszoną w czasie
                            debaty parlamentarnej, nie przysłuży się dobrze wzmacnianiu demokracji w Polsce
                            i tak już z wielu powodów zagrożonej" - Komitet Helsiński

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka