Dodaj do ulubionych

pytanie do innych oponentow PiS

11.05.06, 23:37
co jest dla nas wazniejsze? symbolika czy rzeczywiste twarde fakty.

przeciwko czemu byliscie? Przeciwko temu co PiS teraz robi czy przeciwko temu co obawialiscie sie ze strzeli do lba jaroslawowi??

osobiscie obawialem sie tego co zrobi jaroslaw razem z lepperem. A lepper w IV RP to nie to o co chodzilo. Ale prawda jest taka. PO moglo zrobic wybory - nie chcialo. PO moglo wejsc do koalicji - nie chcialo.

wiec co zostalo? nie ma koalicji. nie ma wyborow. IV RP z lepperem to nie to o co chodzilo - ale ->

zaufanie inwestorow do Polski jest ogromne
prognozy the economist sa ok.

nie chcieliscie ludzi takich jak wildstein na gorze? Ja chcialem. To dobry wybor.

prasa europejska troche porykuje. ale kogo cytuje le figaro dzis?? buhahaha..dziennikarza trybuny i goscia z fundacji Batorego :)

Aleksander Smolar zali sie ze Nowa FM zrobi burdel w FM. A tymczasem jest to pierwsza FM ktora reprezentuje takie poglady jak CDU/ CSU i Sarkozy.

mamy wreszcie mozliwosc gazociagu do norwegii.

kaczor zachowuje sie nieprzewidywanie. ale - czy na razie nie nalezy podkreslic - ze choc ze skrzywieniem - idzie na lepsze?

CBA - nareszcie ograniczenie patologii korupcji. nie przypadkiem SLD jest przeciwko. wsyzsyc wiemy czemu jest przeciwko.

no i jeszcze Nowakowski do Polskiego Radia...

troche to chaotyczne. Ale czy nie o to chodzilo? Bo mi to co sie dzieje sie podoba.

Nie podoba mi sie tylko ze zrobiono to po trupach "przyjaciol" - ale czy jest sie sens teraz bic o ten symbol? Co jest wazniejsze - upieranie sie przy symbolach czy moze skutecznosc?

na razie jest 4. Moze naprawde nalezy dac kaczorowi szanse?
Obserwuj wątek
    • frau_blada Za bardzo merytyrycznie podszedles do tematu. :) 11.05.06, 23:48

• projagi Re: pytanie do innych oponentow PiS 11.05.06, 23:55
      Gosieski - głupi
      Kamiński (razem) - żenujący
      Kaczyńsi - głupszy od młota
      Brak autorytetów. Wszyscy głupsi niż ustawa przewiduje. Jak ich popierać??
    • elfhelm Odpowiedzi 12.05.06, 00:00
      > co jest dla nas wazniejsze? symbolika czy rzeczywiste twarde fakty.

przyzwoitość i stałość

> przeciwko czemu byliscie? Przeciwko temu co PiS teraz robi czy przeciwko temu c
      > o obawialiscie sie ze strzeli do lba jaroslawowi??

przeciwko powoływaniu skompromitowanych sędziów prlowskich, zastępowaniu
      niekompetentnej Waniek niekompetentną Kruk i Borysiuka Borysiukiem, przeciwko
      traktowania spółek SP w sposób co najmniej tak samo denny jak SLD

> zaufanie inwestorow do Polski jest ogromne

to świadczy co najwyżej o tym, że gospodarka powoli się uwalnia od polityki tej
      bieżącej. Co dobrego zrobił rząd dla przyciągania inwestorów trudno powiedzieć.
      Jeśli ktoś może mówić o sukcesie, to wyłącznie samorządowcy.

> nie chcieliscie ludzi takich jak wildstein na gorze?
      mało mnie Wildstein obchodzi. Wiem, że nie chciałem takich ludzi jak przestępca,
      wróżka, zestaw wszechpolaków, pijany kierowca, niedouczony prawnik, spec od
      wanien i staruszek, rzecznik obowiązków obywatelskich posłuszny partii, czy
      panna medialna niekompetencja

> Aleksander Smolar zali sie ze Nowa FM zrobi burdel w FM. A tymczasem jest to pi
      > erwsza FM ktora reprezentuje takie poglady jak CDU/ CSU i Sarkozy.
      i niechęć do Turcji w UE, to chyba jedyny wspólny łącznik. W Gdańsku nowa
      minister przespała półtora roku, podobno będąc wiceprezydentem ds. integracji. A
      co różni PiS od CDU/UMP? Poczynając od podejścia do konstytucji UE, przez
      międzynarodówkę partyjną po wiele spraw z zakresu sfer społecznych czy obyczajowych.

> CBA - nareszcie ograniczenie patologii korupcji.
      CBA kierowane przez partyjnego sekretarza, w dodatku o wątpliwych kompetencjach
      (czego wyraz dzisiaj dał w Faktach, gdy okazało się, że nie zna ustawy) będzie
      tylko jeszcze jednym urzędem. W dodatku zbędnym, a te 70 mln można było
      spożytkować na rozwój i unowocześnienie polskiej Policji.

> na razie jest 4. Moze naprawde nalezy dac kaczorowi szanse?
      Jak na razie pierwszy raz partia solidarnościowa weszła w koalicję z
      postkomunistami, partią przestępców, krętaczy, miernot i esbeków.
      Po 7 miesiącach żałosnych politycznych gierek i przy wypromowaniu grupy
      intrygujących postaci jak Kurski, Zawisza, Gosiewski, którzy budzą we mnie
      prawdziwą pogardę.
      • marcus_crassus zgadzam sie m.in co do Kruk 12.05.06, 08:08
        polaczenie tragedii i koszmaru. pytanie co do reszty - czy wieksza pogarde powinny budzic osobniki takie jak gosieSki - nieudaczne i dosc odstreczajace czy moze takie jak jeden posel PO ktory schorowanej emerytce zabral kawal ziemi....

posel schetyna tez mojego wielkie aplauzu nie budzi
        • krystian71 obudzil sie glupek, bo sie przestraszyl 12.05.06, 08:15
          o posle Piskorskim , jednym z zalozycieli PO i jego warszawskich przekretach ,
          zapewne dowiedzial sie dopiero od Springera.
          buhahahahaha
        • scoutek Re: zgadzam sie m.in co do Kruk 12.05.06, 08:26
          marcus_crassus napisał:

> polaczenie tragedii i koszmaru. pytanie co do reszty - czy wieksza pogarde
          powi
          > nny budzic osobniki takie jak gosieSki - nieudaczne i dosc odstreczajace czy
          mo
          > ze takie jak jeden posel PO ktory schorowanej emerytce zabral kawal ziemi....
          >
          > posel schetyna tez mojego wielkie aplauzu nie budzi

umowmy sie, nikt nie twierdzi, ze peo to partia aniolow a w pisie same
          diably....

ale jakos tak sie sklada, ze dzialaniom prezesa czyste dobro i jego partii
          towarzysza dzialania conajmniej dwuznaczne moralnie, bo przy opowiadaniu bajek
          o odnowie moralnej pracuje sie ramie w ramie z takimi ludzmi jak Jacek Kurski,
          Andrzej Lepper czy Roman Giertych, tlumaczac to jak dziecko w piaskownicy "to
          nie ja, to on mnie zmusil"...
          dlatego jestem przeciw
          • marcus_crassus Re: zgadzam sie m.in co do Kruk 12.05.06, 08:29
            + giertycha i leppera. jak ich wsadza do ministerstw znikna z korytarzy sejmowych. w sumie najlepsza droga do eliminacji ich z zycia "publiczno-medialnego"
    • nie_trawie_glupcow Gazociagu do Norwegii? To dowcip dnia :))) 12.05.06, 01:08

• frau_blada Re: Gazociagu do Norwegii? To dowcip dnia :))) 12.05.06, 01:23
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,37397,3338188.html
        • nie_trawie_glupcow Fajnie, reszta bedzie miala taniej, Polska sie 12.05.06, 01:25
          dolozy:)))
          • nie_trawie_glupcow A powaznie:to b. drogi dostawca. Mimo istnienia 12.05.06, 01:29
            od lat takiej rury na Wyspy (sama wiesz, ze niedaleko)Brytania inwestuje w
            gazociag polnocny do Rosji, bo brytyjski klient robi sie na gaz norweski za
            biedny, a w przemysle ta energia sprawia, ze towar sie robi za drogi. Polsce
            tez by sie oplacaly oba warianty - tansze dostawy z Rosji, ale i inna rura "na
            czarna godzine".
    • zablokowany Jako przeciwnik PiS pozwolę odpowiedzieć 12.05.06, 01:35
      Przepraszam, że wtrącam się ale przyczepię się do jednego fragmentu. Chodzi o
      postrzeganie Polski przez inwestorów zagranicznych. Zaufanie mozna stracić
      tylko raz. Jesli obecna ekipa zacznie coś kołować przy gospodarce to kapitał
      inwestycyjny natychmiast stąd zniknie. W dzisiejszych czasach nie trzeba
      podróżować z walizkami pieniędzy. Siedzisz w Bangkoku czy Rijadzie lub Londynie
      naciskasz klawisz klawiatury i masz problem z głowy. To co mnie zraziło do PiS
      to kłamstwa i oszustwa. Mam na myśli opowiadanie o koalicji z PO a jednocześnie
      paktowanie z Samoobroną i LPR. Ktoś kto tak postępuje jest dla mnie gorszy jak
      komunista. Tych ostatnich nie traktuję poważnie i nigdy w przeszłości nie
      pociągała mnie ich ideologia. To co napisał o Polsce The Economist w niedługim
      czasie może równie dobrze odnosić się do Wegier, Czech czy krajów
      nadbałtyckich. Ponadto uważam, że PiS po wizycie Benedykta XVI w Polsce może
      spróbować ruchu z przedterminowymi wyborami. Nie wierze w trwałą koalicję PiS-
      SO-LPR bo jest to typowa koalicja strachu przed PO. Według mnie ten kto
      preferuje działanie destrukcyjnie w krótkim czasie pozna los do podobnego jaki
      spotkał PZPR, SDRP, SLD...Nie wolno niczego spieprzyć przy gospodarce.
      Koniecznie trzeba zmienić, obnizyć podatki. Gospodarka, gospodarka i jeszcze
      raz gospodarka....
    • patience Re: pytanie do innych oponentow PiS 12.05.06, 01:38
      Chcielismy takich ludzi jak Wildstein. Niewiele rzeczy moglo ucieszyc bardziej,
      jak to, ze bedzie szefem TV. Ale...:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41679099&a=41680261

Udowodnij, ze chodzi ci o 4. Podpisz ten apel w sygnaturce. On nie atakuje PIS.
      Daje szanse Wildsteinowi. Ale IV RP to nie IV Rzesza. Zeby Wildstein (i nie
      tylko on) nie poszli na dno razem z tymi neonazi, to musi istniec w ogole
      zaplecze polityczne IV RP ktore NIE JEST organizowane przez fanatykow od Zieg Hail.
      • marouder Ty sobie marcus dokladnie przeczytaj, co ... 12.05.06, 01:43
        cierpliwosc napisala w swoim poscie, to w duzym stopniu takze moje zdanie.

patience napisała:

> Chcielismy takich ludzi jak Wildstein. Niewiele rzeczy moglo ucieszyc bardziej,
        > jak to, ze bedzie szefem TV. Ale...:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41679099&a=41680261
        >
        > Udowodnij, ze chodzi ci o 4. Podpisz ten apel w sygnaturce. On nie atakuje PIS.
        > Daje szanse Wildsteinowi. Ale IV RP to nie IV Rzesza. Zeby Wildstein (i nie
        > tylko on) nie poszli na dno razem z tymi neonazi, to musi istniec w ogole
        > zaplecze polityczne IV RP ktore NIE JEST organizowane przez fanatykow od Zieg H
        > ail.
        >
    • ppppp7 Re: pytanie do innych oponentow PiS 12.05.06, 01:48
      marcus_crassus, tylko bez łgarstw.
      Wcześniejsze wybory mógł PIS przeprowadzić bez pomocy PO. Gdyby tylko chciał.
      Wystarczyła dymisja rządu.
      Ale wolał koalicję z SBR.
    • marga_f Re: pytanie do innych oponentow PiS 12.05.06, 01:50
      Wybacz ale te twoje "twarde fakty" to tylko słowa ... a jak to się ma do
      rzeczywistości -istotnie twardej?Większośc z nas wie i widzi.
      Jesli chodzi o gospodarke to zacznie się sypać za jakieś...trzy lata.
      Nastepny rząd nie będzie miał łatwego zadania.
    • pandada ja jestem oponentem PiS, ale twardym 12.05.06, 02:10
      ideologicznym, a nie chwilowo obrażonym o podział łupów. Mnie PiS nie tylko odstręcza rozmijaniem się z zamierzeniami i nieudolnością. Ja sprzeciwiam się samym pisowskim celom. Podobnie jak platfusowym,

Przy czym PO uważam za chwiejną i miękką moralnie. Gdy będzie okazja, to wrócą do negocjacji z PiS.
      • kum.z.antalowki w lutym prezydent Kaczyński mógł zarządzic wybory 12.05.06, 02:55

Ale brat mu doradził, żeby tego nie robił.

W efekcie reprezentant majestatu Rzeczypospolitej stanął przed kamerami i w
        orędziu oświadczył narodowi:

„...nie widzę przesłanek do skorzystania z artykułu 225 Konstytucji
        Rzeczypospolitej Polskiej i skrócenia kadencji parlamentu."

A potem czemuś się panom braciom odwidziało, uwikłali się w jakieś wstydliwe
        konszachty i zaczęli - jak każda władza, kiedy popełni głupstwo - opowiadać, że
        to nie oni nie chcieli przyśpieszonych wyborów, tylko opozycja...

Czemu opozycja wie, a PiSowska władza udaje, że nie wie i że nie zna
        przedwojennego powiedzonka:

"man kan singen, man kan tancen, aber nicht mit dem zasrancen..."
      • marga_f Re: ja jestem oponentem PiS, ale twardym 12.05.06, 03:04
        pandada napisał:

> Przy czym PO uważam za chwiejną i miękką moralnie.

A w czym widzisz tę chwiejność i miękkość?
        Bo ja widzę to dokładnie odwrotnie.
      • marcus_crassus przepraszam. pisalem do "noralnych"oponentow 12.05.06, 08:04
        nie do czerwonego swinstwa. dla ciebie w tym watku nawet miejsca nie ma. tacy jak ty nie sa podmiotem naszej debaty. tacy jak ty sa przedmiotem debaty "co z wami zrobic" :)
        • peer2 Zawsze uważałem ciebie za w miarę porządnego 12.05.06, 08:08
          dyskutanta teraz widzę, że z ciebie kolejny prawiczkowy szczurek z zacięciem
          totalitarystycznym ("miejsca nie ma").
          Jak nie chcesz odpowiedzi od oponentów PiSu to po co pytasz, gnideczko?
          • marcus_crassus nie wiem co rozumiesz przez "porzadnego" 12.05.06, 08:17
            przeciwnicy PiS = ludzie podobni do mnie - sympatycy PO, a raczej prawej czesci PO, liberalnej nowoczesnej Polski. Ktorzy liczyli na to ze bedziemy mieli IV RP i PO-PiS.. Do tych ludzi mowie.

Przepraszam - ale ja zwolennikow czerwonych i to jeszcze "ideowych czerwonych" nie traktuje jako jakiegokolwiek partnera politycznego. Nowa Lewica (w tym takie twory jak SdRP) to rak na zdrowym ciele naszego spoleczenstwa.

Pytanie jest zadane wyraznie - jest do tych ktorym podoba sie Polska z Wildsteinem, z Nowakowskim, z ludzmi takimi jak byly juz (niestety) w-ce minister Zielinski. Polska rozliczenia resztek komuny.

Co maja do tego czerwone komuchy? One beda rozliczane - a nie z nimi ten kraj budowany. O co mam sie wiec ich pytac??
            • peer2 A od kiedy przeciwnicy PiS to tylko 12.05.06, 08:20
              i wyłącznie zwolennicy PO. Świat ma trochę więcej barw niz dwie, ale Twój mózg
              jakoś tego przyswoić nie może. Typowe dla oszołomów, którzy wiedzą wszystko
              najlepiej, vide: Kaczyńscy, Rokita, Rydzyk czy Miller.
              • marcus_crassus mialem po prostu nadzieje na odrobine 12.05.06, 08:28
                intelektu. nie wszystko trzeba powiedziec, czasem niektore rzeczy pozostaja jasne - chocby przez autora. mialem nadzieje ze moj nick + to co napisalem okreslilo wystarczajaco jasno do kogo adresuje ten post.

swiat ma troche wiecej barw. inaczej to ujme. w tym ogrodu rosnie wiecej kwiatkow niz niebieskie i pomaranczowe. co nie oznacza ze mam jakikolwiek zamiar tamte hodowac.
                • peer2 Re: mialem po prostu nadzieje na odrobine 12.05.06, 08:32
                  Przenieś się na prywatne forum, to "czerwone świństwo" nie będzie wchodzić do
                  Twoich wątków. Jeśli ma się odrobinę intelektu i się otwiera na ogólnodostepnym
                  forum wątek zatytułowany "Do oponentów PiS" to należy sie liczyć z tym, że będą
                  do niego wchodzić wszycy jego oponenci.
                  Gdybyś założył wątek "For Rokita lovers" problemu byś nie miał....
                  • marcus_crassus jak mowilem 12.05.06, 08:36
                    nick + tekst postu wskazywaly do kogo jest on adresowany. chyba ze czerwone robactwo cieszy sie tez z wildsteina i uznaje CBA za +...

przestan smecic. a forum jest takie jakie jest. pajac wejdzie do mojego watku a ja pajacowi wytlumacze ze jest pajac.

jakas rozdygotana kondycja nerwowa ze sie tak rzucasz czy co? :?
    • krystian71 oportunistyczna dziecinada 12.05.06, 08:13
      doskonale pamietam co pisales pol roku temu i czyja fotografia wisiala na tym
      twoim glupim portalu z podpisem "na tego pana glosujemy"
      Nalezy dac szanse czasowi, dojrzec troche, a potem dopiero zabierac glos

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka