marcus_crassus
11.05.06, 23:37
co jest dla nas wazniejsze? symbolika czy rzeczywiste twarde fakty.
przeciwko czemu byliscie? Przeciwko temu co PiS teraz robi czy przeciwko temu co obawialiscie sie ze strzeli do lba jaroslawowi??
osobiscie obawialem sie tego co zrobi jaroslaw razem z lepperem. A lepper w IV RP to nie to o co chodzilo. Ale prawda jest taka. PO moglo zrobic wybory - nie chcialo. PO moglo wejsc do koalicji - nie chcialo.
wiec co zostalo? nie ma koalicji. nie ma wyborow. IV RP z lepperem to nie to o co chodzilo - ale ->
zaufanie inwestorow do Polski jest ogromne
prognozy the economist sa ok.
nie chcieliscie ludzi takich jak wildstein na gorze? Ja chcialem. To dobry wybor.
prasa europejska troche porykuje. ale kogo cytuje le figaro dzis?? buhahaha..dziennikarza trybuny i goscia z fundacji Batorego :)
Aleksander Smolar zali sie ze Nowa FM zrobi burdel w FM. A tymczasem jest to pierwsza FM ktora reprezentuje takie poglady jak CDU/ CSU i Sarkozy.
mamy wreszcie mozliwosc gazociagu do norwegii.
kaczor zachowuje sie nieprzewidywanie. ale - czy na razie nie nalezy podkreslic - ze choc ze skrzywieniem - idzie na lepsze?
CBA - nareszcie ograniczenie patologii korupcji. nie przypadkiem SLD jest przeciwko. wsyzsyc wiemy czemu jest przeciwko.
no i jeszcze Nowakowski do Polskiego Radia...
troche to chaotyczne. Ale czy nie o to chodzilo? Bo mi to co sie dzieje sie podoba.
Nie podoba mi sie tylko ze zrobiono to po trupach "przyjaciol" - ale czy jest sie sens teraz bic o ten symbol? Co jest wazniejsze - upieranie sie przy symbolach czy moze skutecznosc?
na razie jest 4. Moze naprawde nalezy dac kaczorowi szanse?