Dodaj do ulubionych

PiS chce zadeptać lewicę - Rakowski w Trybunie

23.05.06, 09:29
Rakowski skarzy sie, ze z tymi pieniedzmi to Ziobro przesadza, a PiS chce
zdeptac polska lewice.
Jak moze chciec zdeptac, jak Pis sam jest centrolrewica?
Pan Rakowskiemu sie juz na stare lata mieszja rozne sprawy.
www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006052304
Obserwuj wątek
    • ab_extra Jak zwykle niczego nie rozumiesz, na wieczorowe 23.05.06, 09:54
      kursy dialektycznego myslenia nie uczęszczałaś jak był czas ku temu i teraz
      masz problemy z percepcją rzeczywistości. PiS jest chłopcem do bicia obrotowym.
      Jak wali Rakowski i pederaści, to za prawicowość i faszyzm. Jak wali PO to za
      sowiecki bolszewizm (już nawet epitet socjalistyczny okazał się za słaby
      odtatnio. No, uczyć mi się!
      • frau_blada Re: Jak zwykle niczego nie rozumiesz, na wieczoro 23.05.06, 10:02
        To ja juz nic nie rozumiem. :(

To PiS depcze lewice czy prawice?
        Pogubilam sie juz calkiem.
        :)
        • ab_extra Musisz iść na seminarium do Niesiołowskiego 23.05.06, 10:29
    • kaczy.pisiorek Re: PiS chce zadeptać lewicę - Rakowski w Trybuni 23.05.06, 09:57
      Jak to sami siebie chcą zadeptać? Przecież pisiory to lewica z religijnym odchyłem.
      • frau_blada Re: PiS chce zadeptać lewicę - Rakowski w Trybuni 23.05.06, 10:07
        kaczy.pisiorek napisał:

> Jak to sami siebie chcą zadeptać? Przecież pisiory to lewica z religijnym odchy
        > łem.

Ja tez tego nie rozumiem. :)
        • olek.komsomolec Michnik nas i tym razem obroni. 23.05.06, 10:45

• pandada PiS to faszyści 23.05.06, 10:55
      których charakteryzuje antykomunizm, konserwatyzm, nacjonalizm, solidaryzm społeczny

do tego nienasycone dążenie do władzy, rządzenie poprzez aparat przymusu, teorie spiskowe.

Oczywiście część ich metod można nazwać bolszewickimi, jak i faszystowskimi. Dlaczego? Ponieważ są to metody dyktatur niezależne od wyznawanych ideologii.

Dzisiejsza lewica jest w olbrzymiej przewadze antybolszewicka, a szczególnie antystalinowska. Jeżeli chodzi o retorykę, to nikt nie przypomina Gomułki (a nawet Moczara) tak, jak Kaczyńscy.
      • hopp Solidaryzm społeczny to faszyzm? 23.05.06, 10:58
        To w takim razie SLD jest faktycznie antyfaszystowskie:)
        • kaczy.pisiorek Re: Solidaryzm społeczny to faszyzm? 23.05.06, 11:05
          hopp napisał:

> To w takim razie SLD jest faktycznie antyfaszystowskie:)

Solidaryzm społeczny w wydaniu pisiorskim to komunizm czystej wody, natomiast do
          faszyzmu zbliżają się ich poglądy, a w każdym razie to, czym karmią ciemny lud.
        • pandada gdzieś w sieci jest wykład Mussoliniego 23.05.06, 13:26
          o różnicach pomiędzy socjalizmem, kapitalizmem a solidaryzmem.

tymczasem:

"SOLIDARYZM
          stanowisko głoszące w kwestiach społ., polit. i ekon. naturalną wspólnotę interesów wszystkich czł. jakiejś społeczności (narodu, państwa, grupy etnicznej czy nawet całej ludzkości) niezależnie od ich miejsca w strukturze klasowej, różnic majątkowych czy społ.; do idei s. nawiązuje społeczna nauka Kościoła, a w przeszłości wł. faszyzm."

encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=103891
      • frau_blada Malpowanie poslanki Senyszyn to widac hobby 23.05.06, 11:10
        wielu forumowiczow.
        Faszysci i brunatn icy - tak o LPR wspominala pani Senyszyn na mownicy sejmowej
        Widac to zarazliwe jest.

Teraz PiS to faszysci?
        • pandada Re: Malpowanie poslanki Senyszyn to widac hobby 23.05.06, 13:23
          pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm
          Oczywiście PiS nie jest skrajny. Są jeszcze LPR i nazistowski NOP.

Twoje opory biorą się zapewne z teorii genetycznego przekazywania idei czy kojarzenia faszyzmu z ludobójstwem.

Ja jednak nie przypisuję LPR czy PiS zbrodni, lecz powielanie faszystowskiej ideologii - i to w sposób o wiele bardziej uładzony niż Mussolini.
    • n0str0m0 tak to powiedzial jakby to smutna wiadomosc byla 23.05.06, 11:14
      ja natomiast
      na grobie lewicy odwalibym radosna czacze
      • joannabarska Kosciotrup Cromwella wyciągano z grobu i wieszano 24.05.06, 00:34
        Beznadziejny jesteś n0str0m0,ale czego od Ciebie wymagac? Komu nie otwiera sie
        strona z wypowiedzią Rakowskiego (a mialam takie sygnały),to tu cokolwiek
        zacytuję.
        – Mamy do czynienia z przykładem praktycznie realizowanej tzw. polityki
        historycznej. Teraz jest to kolejna próba wmawiania opinii publicznej, że
        Socjaldemokracja Rzeczypospolitej Polskiej powstała za moskiewskie pieniądze,
        niektórzy usłużni redaktorzy i dziennikarze piszą, że za pieniądze KGB.
        Jest to oczywista bzdura. Sprawa zamknięcia działalność PZPR i utworzenia nowej
        partii lewicy była przedmiotem dyskusji w PZPR w ostatnich miesiącach 1989
        roku. Nikomu do głowy nie przyszło, by pytać przywódców KPZR o zgodę lub
        sprzeciw. Owszem, w październiku 1989 roku, w rozmowie z Michaiłem Gorbaczowem
        wyraziłem pogląd, że chyba będzie trzeba rozwiązać PZPR i utworzyć nową partię.
        Na to Gorbaczow: „masz rację, z tymi starymi nic się już nie da zrobić”. Gdyby
        nie przyznał mi racji, to i tak doszłoby do mojego polecenia: „sztandar PZPR
        wyprowadzić”, ponieważ dawno już minęły lata, gdy Moskwa miała decydujący wpływ
        na PZPR. Mam na myśli lata 1948-1956. A już na pewno ani ja, ani wielu
        późniejszych działaczy SdRP nie byliśmy skorzy do pytania się przywódców KPZR o
        wyrażenie zgody na jakiekolwiek decyzje. Były podejmowane suwerennie. Notabene
        nie sądzę, aby oprócz Gorbaczowa i kilku jego doradców w kierowniczych gremiach
        KPZR rozumiano bieg zdarzeń w Polsce. Politycy prawicy i dziennikarze ochoczo
        idący w ich ślady powinni znać historię. Widocznie jest to nie znana im
        dziedzina, by nie powiedzieć obojętna. A przecież choćby szacunek dla
        przeciwnika politycznego wymagałby zastanowienia się choćby przez chwilę, czy
        przywódcy SdRP z uwagi na swój wiek mieli coś wspólnego z komunistami epoki III
        Międzynarodówki. Mój stosunek do ZSRR i KPZR zawarty jest w dziesięciu
        tomach „Dziennika politycznego”. Ale kto by tam z „bojowników o prawdę
        historyczną” do nich zaglądał.
        Wszystkie sprawy zaciągnięcia przeze mnie w KPZR pożyczki były przedmiotem
        śledztwa w pierwszej połowie lat 90. Nie zamierzam powtarzać tego, co już
        powiedziano i to nie w skrytości, tajemnicy przed opinią publiczną. Rewelacje
        ogłoszone przez ministra Ziobrę były już wtedy nagłaśniane. Ze zdumieniem
        stwierdzam, że w publikacjach ukazujących się w ostatnich dniach odgrzewane są
        dokładnie te same fakty i zmyślenia, których pełno było na początku lat 90.,
        kiedy istniało przekonanie, że uda się wyplenić lewicę jak pluskwy.
        Dziś powrót do tej sprawy jest powtórką z historii. Cel jest niezmienny. Dla
        rzetelnego historyka i dziennikarza jest oczywiste, że i tym razem chodzi o
        wdeptanie lewicy w ziemię. Jestem przekonany, że ten rodzaj powtórki z historii
        nie jest ostatni. Gdy już moje pokolenie będzie spoczywać tam, gdzie każdy
        trafi, to kolejni politycy prawicy będą powracać do polityki historycznej. W
        końcu kościotrup Cromwella dwukrotnie wyciągano z grobu i wieszano.

"Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg." K.I.GAŁCZYŃSKI
        • n0str0m0 ucieszylas mnie, joannobarsko 24.05.06, 06:05
          cieszy gdy komunistka czy komunista czuja sie urazeni
          czytajac posty moje

a co do tekstu rakowskiego? stek sprzecznosci logice uragajacy
          ale czego sie mozna od osoby bioracej udzial w organizacji przestepczej?
    • homosovieticus To co chce zdeptać PiS to nie zadna lewica tylko 24.05.06, 00:45
      banda starych cwaniaków i mlodych cwaniaczków bez ustalonego światopogladu i
      jakiejkolwik wizji polskiej tożsamości w UE.
      • wirwieder A PiS jaką? 24.05.06, 11:59
        A PiS jaką jest bandą?
        --
        "Jeder sieht durch seine eigene Brille!"
        • homosovieticus Re: A PiS jaką? 25.05.06, 06:35
          PiS " matole mlodociany więc malorozumny" nie jest bandą tylko partią
          ludzi,którzy nie chcą dobrowolnie rezygnować z polskiej państwowości ani teraz,
          ani w nieodleglej przyszlości.
    • my.uczennice.vii.liceum Re: PiS chce zadeptać lewicę - Rakowski w Trybuni 24.05.06, 12:14
      frau_blada napisała:
      > Pan Rakowskiemu sie juz na stare lata mieszja rozne sprawy.

Jak to na stare lata?
      Pan M.F. (przepraszamy za wyrazenie) Rakowski moze nie partyjny beton,
      ale awans spoleczny pomieszal mu w glowie juz jako mlodziezowemu
      aktywiscie.
      • joannabarska Re: PiS chce zadeptać lewicę - Rakowski w Trybuni 24.05.06, 12:52
        my.uczennice.vii.liceum napisała:

> frau_blada napisała:
        > > Pan Rakowskiemu sie juz na stare lata mieszja rozne sprawy.
        >
        > Jak to na stare lata?
        > Pan M.F. (przepraszamy za wyrazenie) Rakowski moze nie partyjny beton,
        > ale awans spoleczny pomieszal mu w glowie juz jako mlodziezowemu
        > aktywiscie.
        >
        ==================Uczcie sie, dziewczyneczki i miejcie choc 10
        proc.inteligencji M.F.Rakowskiego! JB
        • n0str0m0 w jego inteligencje watpic nie wypada 24.05.06, 15:18
          choc to co cytowalas powyzej bylo stekiem bzdur
          ale...
          inteligencja nie wyklucza duszy sprzedajnej
          a ta menda taka wlasnie posiada
        • my.uczennice.vii.liceum mowie pani 24.05.06, 15:31
          "to tez czerwona kanalia, ale jakiz on inteligentny"
        • nowytor2 tobie barska inteligencja z cwaniactwem się 25.05.06, 07:23
          pomyliła.
          Słowotok Rakowskiego, którego nie można przerwać, jest tylko słowotokiem.
          Wystarczyłoby Rakowskiego zapytać, czy złamał prawo dewizowe obowiązujące wtedy?
          I on ma odpowiedzieć odpowiedź Tak, albo Nie. I koniec dyskusji.
          A odpowiedź prawidłowa jest tylko jedna: złamał prawo i powinien iść za to do
          więzienia. A że Jaskiernia był wtedy polskim prawem, więc zarówno twoja
          inteligencja jak i Rakowskiego jest tyle samo warta - szwindel i cwaniactwo
    • homosovieticus Rakowski doczeka zapewne podobnych "rewelacji" o 25.05.06, 06:41
      wlasnej politycznej karierze jakiej doczekal się Jego polityczny przelozony z
      lat osiemdziesiątych .
      Wspolpraca Rakowskiego z ze spec slużbami CCCP przzestanie niedlugo być
      tajemnicą poliszynela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka