dokowski 24.05.06, 21:00 co nie piją. Na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: Papież przybywa, wszyscy kupują alkohol, nawe 24.05.06, 21:01 Po alkoholu lepiej sie zyga! Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 a ja olewam prohibicję....... 24.05.06, 21:03 w moim mieście Ratzingera nie będzie. Zresztą mam zaprzyjaźnioną knajpę, zawszę lufę czy browar dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak_tropikalny prohibicja ? 24.05.06, 21:11 Ludzie, co wy wszyscy o tej prohibicji w zwiazku z wizyta Rzymskiego Papy ? We wszystkich watkach ta nic smetna sie przedzie... Czyzby rodacy w kraju nie miewali przydomowych piwniczek, albo chocby barkow na czarna godzine - tradycja wszak powinna pozostac po strasznym okresie komuny, kiedy to nie zawsze mozna bylo flaszke jakas dostac. Pytam, bo nie wiem : czy zakaz obejmuje tylko sprzedaz alkoholu w sklepach i wyszynk w knajpach, czy tez sam fakt przyjmowania gradusow do organizmu ? Bo jezeli chodzi o te pierwsza wersje, to przy minimum organizacji mozna sie na te czarne dni zabezpieczyc, a pretensje do zbytniego panoszenia sie kleru w Polsce zachowac na powazniejsze sprawy i tematy. A jezeli spragniony i nieprzewidujacy Polak-katolik zapuka do sasiada w Sadny Dzien Zakazu z prosba o stakanczyk, to ten milosierny sasiad mu odmowi ? Wszak niemozliwe to w kraju miloscia blizniego tchnacym, zeby nie powiedziec ziejacym. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski To nie jest Rzymski Papa 24.05.06, 21:25 sybirak_tropikalny napisała: > Ludzie, co wy wszyscy o tej prohibicji w zwiazku z wizyta Rzymskiego Papy ? To nowy władca Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego > powinna pozostac po strasznym okresie komuny Komu żal, ten z nostalgii jakieś tradycje pielęgnuje. My jednak nie pozwolimy, żeby te czasy wróciły, choćby nawet nowy PRL PiS nazwał IVRP Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak_tropikalny zal a tradycje 24.05.06, 21:33 DObra, zgadzam sie zmienic "tradycje" na "przyzwyczajenia", zeby nie podpasc pod patriotyczny paragraf. Przyzwyczajenia sie ma, tradycje sie kultywuje. Co do "Rzymskiego Papy" - odsylam do propedeutyki nauki o ortodoksji. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus a ta prohibicja... 24.05.06, 21:25 to ona jest od razu (i od kiedy?) na terenie całego kraju, czy może wędrująca? Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 Re: a ta prohibicja... 24.05.06, 21:28 tylko (na szczęście) w miastach nawiedzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: a ta prohibicja... 24.05.06, 21:31 nabucco4 napisał: > tylko (na szczęście) w miastach nawiedzonych. i tych, ktore moga zostac nawiedzone. Podobno nikt nie wie dokladnie, gdzie beda go obwozic. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Kiedy byłem dzieckiem uczono mnie, że Boga ma ... 24.05.06, 21:30 ... się w sercu i że Bog wie o tym, co robisz nawet po kryjomu, a nawet zna twoje myśli. Dzisiaj Kościół działa już tylko na pokaz. Zakazuje sprzedaży alkoholu na pokaz, ale dopuścił picie alkoholu w Wigilię Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Jezus wino pil i dobrze sie bawil 24.05.06, 21:42 Sam Jezus do wsi przybyl w ktorej dawno nie byl , ( wesele tam bylo ) jako ,ze JEZUS ludzki byl z ludzmi sie tez napil tak sie tam dobrze bawili az wino wszystkie wypili Jezus zamienil im wode w wino dzielac sie z ludzmi dobra nowina Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Papież przybywa, wszyscy kupują alkohol, nawe 24.05.06, 21:32 Mieszkając w mieście "nawiedzonym" na wszelki wypadek się zaopatrzę w butelczynę, bo choć pijam rzadko, to kto wie, czy mi się w ten weekend jak na złość nie zachce, a jak zachce, to nie będę mogła, jak to w normalne, nienawiedzone dni bywa, skoczyć do najbliższego monopolowego 24/7. A jak już kupię, to i pewnie wypję. Wniosek prosty: prohibicja rozwija alkoholizm! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Alkohol zguba ludzkosci, a papa nawiedza.. 24.05.06, 21:34 ...nas, promujac (po cenach konkurencyjnych) cywilizacje zycia:) xtrin napisała: > Mieszkając w mieście "nawiedzonym" na wszelki wypadek się zaopatrzę w > butelczynę, bo choć pijam rzadko, to kto wie, czy mi się w ten weekend jak na > złość nie zachce, a jak zachce, to nie będę mogła, jak to w normalne, > nienawiedzone dni bywa, skoczyć do najbliższego monopolowego 24/7. A jak już > kupię, to i pewnie wypję. > Wniosek prosty: prohibicja rozwija alkoholizm! > ;) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Papież przybywa, wszyscy kupują alkohol, nawe 24.05.06, 21:35 Podlizujemy sie USA,ale ktos zapomniał,ze prohibicja tam DZIS nie obowiazuje. No nic teraz dawne m e t y zarobia. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Papież przybywa, wszyscy kupują alkohol, nawe 24.05.06, 21:43 Tak kwoli ścisłości, to za poprzednich mniej lub bardziej czerwonych, różowych czy fioletowych rządów prohibicja z okazji gościnnych występów (wtedy "naszego") Papy także bywała. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Papież przybywa, wszyscy kupują alkohol, nawe 24.05.06, 21:45 Toz Stefek mowil, ze wraca "nowe", tyle, ze mu sie epoki pomylily:) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Papież przybywa, wszyscy kupują alkohol, nawe 24.05.06, 21:49 A to "nowe" to swoją drogą wraca i to "nowe" z owej najbardziej i najzgodniej znienawidzonej epoki, tyle że niekoniecznie w Papiej prohibicji. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Chcialem zazartowac xtrin:) 24.05.06, 22:15 Pomysly PiSuaru na urzadzanie mi zycia mam tam zapewne, gdzie i ty. xtrin napisała: > A to "nowe" to swoją drogą wraca i to "nowe" z owej najbardziej i najzgodniej > znienawidzonej epoki, tyle że niekoniecznie w Papiej prohibicji. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Chcialem zazartowac xtrin:) 24.05.06, 22:17 Mnie tam niestety wcale nie do śmiechu, jak widzę jak PiS czerpie z "najlepszych" wzorców. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Moj kom jest pijany czy co .....Jezus tez pod 24.05.06, 21:46 obno czasem pil i dobrze sie bawil Sam Jezus do wsi przybyl w ktorej dawno nie byl , ( wesele tam bylo ) jako ,ze JEZUS ludzki byl z ludzmi sie tez napil tak sie tam dobrze bawili az wino wszystkie wypili Jezus zamienil im wode w wino dzielac sie z ludzmi dobra nowina czemu klecha musi czynic i zarzadzac zawsze inaczej niz w Pismie Swietym stoi Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Większe obroty na melinie? 24.05.06, 22:04 e tam jutro wolne i papiez przyjezdza tylko lyczek przed spaniem kazda melina przy mnie by poszla z torbami , szanuje watrobe na MS w pilce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Większe obroty na melinie? 24.05.06, 23:47 Jade na piwo do Czech.Dobre piwo maja Czesi.Pewnie dlatego ze tam wiecej wierzy w UFO niz w Boga.Wiec nie kiwaja,nie wierza w rozgrzeszenie. Odpowiedz Link Zgłoś