ezpa7z9 A to podły Kaczor nie chce sprzedać ZNTK za 1 zł! 31.05.06, 12:02 Każdy dobry liberał z PO lub LSD sprzedał by ZNTK za 1 zł ,,inwestorowi strategicznemu''z Wysp ...(na Kanale La Manche).PO roku ludzie by poszli na bruk a tereny ZNTK ,,inwestor strategiczny''odsprzedał by za ca 10 000 000 zł albo lepiej.Oczywiście wszystko odbyło by sie w ,,majestacie prawa ''uśięconym przez Trybunał Konstytucyjny i Leszka B. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: A to podły Kaczor nie chce sprzedać ZNTK za 1 31.05.06, 14:10 Moherowy baranku. Co i kto ma sprzedawać? Przecież ZNTK należy już do prywatnej firmy. "ZNTK od lat jest na skraju bankructwa. Pół roku temu zakład przejęła tajemnicza spółka Sigma" Przejęła, czyli pewnie za przysłowiową złotówkę!!! I pół roku temu, czyli za rządów PiSu!!! Czytać nie umiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
matrych Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 12:08 SOLIDARNE PAŃSTWO - Psia ich mać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 12:11 Czy prezes PiS otrzymał zwyczajowe 10%? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 12:16 Skądże! Przecież, jak junkier był naskrobał: "W zyciu nie uwierze, ze J. Kaczynski dopuscilby sie jakichs nieuczciwosci dla jakichs smiesznych firemek przekreslajac swa nieskazistelna reputacje uczciwosci. Juz predzej meteor spadnie jutro na Warszawe. Podejrzewam, ze znal kogos z tej firmy i dla kurtuazji napisal jakies pisemko- adnotacje, ale w zaden specjalny tryb nie wierze po prostu." Po prostu poszła zwyczajowa darowizna na Radio z ryjem. Jeszcze się od podatków (niepłaconych) odliczy. A JK będzie miał rozliczenie (częściowo) z głowy.. Możliwy scenariusz?? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 12:16 "Dudziak: - To prawda, że nie spełniamy kryteriów regulaminu Cargo, ale prezes Kaczyński nam pomógł. Dzięki niemu pojawiła się szansa na przetrwanie dla pół tysiąca pracowników." Brawo PiS. Tak trzymać. Niech każdy widzi, że aby otrzymać bezinteresowną pomoc, trzeba należeć do PiS. Nie jesteś moherem - pomocy od państwa nie otrzymasz. A swoją drogą, to PiS nie ma inteligentnych posłów. Tak się wygadać... Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 KOLESIostwo kolesiostwo i jeszcze raz kolesiostwo! 31.05.06, 12:27 Ale to nie tylko w tej firmie tak sie dzieje! banda ch*** przyszła i robią co im sie podoba, za bardzo pewni siebie sa! www.cotynato.prv.pl Oczywiście pewnie to wina PO albo SLD tudzież PSL a może LPR tylko nie Pis Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: PiS wspiera prywatne firmy przez CBA...... 31.05.06, 21:02 plzoltek napisał: > Szantaż Teraz widać, o co w CBA chodzi.. Zrobi się 9-miesięczną kontrolę u konkurencji - przeprosi - a firma i tak zbankrutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 12:36 I tak P-rawo i S-prawiedliwość zaistniały. Państwo prawa nie przestrzega prawa. Wiem, że to pomoże ZNTK, ale czy dlatego należy ŁAMAĆ prawo. Aż chce się napisać jak inni forumowicze. PiSuarczyki wszyscy w kraju,łączcie się. Ale wolę napisać. Do diabła z nimi. Każdy naród musi przeżyć to co sobie wypracował. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Bolszewia w rozkwicie 31.05.06, 12:39 Republika kolesiów w partyjno bolszewickim stylu: wicie, rozumicie, miejsca pracy uratujecie - pomóżcie kumplom - oni z naszej partii... Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 12:41 A notowania AGORY ciąglę w dół. Inwestorzy wiedzą, że to firma bez przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 A w "moim" kraju taka historia 31.05.06, 12:48 kosztowalaby premiera, ministra, itp. "stolek'. Byla podobna historia i tak sie stalo. A zadluzony "przedsiebiorca" odpowiada majatkiem swoim(?)/firmy za dlugi i zakasuje rekawy! No ale w P(R)L koles kolesia nie zostawi ... Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 12:54 Znika stary układ - pojawia się nowy. Trzeba czymś wytrzeć kaczy dziób, to się wyciera ... ratowaniem miejsc pracy. Chwytliwe hasełko. Bo gdyby był przetarg, wygrałaby inna spółka. I też pracownicy dzięki takiemu zleceniu mieliby robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
observer_01 PPPiiiSSS 31.05.06, 12:57 Patrzcie i Sluchajcie Prywata i Samowola Pycha i Samolubstwo Partactwo i Samouctwo Pajace i Skubance ... i ... Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: PPPiiiSSS 31.05.06, 21:05 observer_01 napisał: > Patrzcie i Sluchajcie > Prywata i Samowola > Pycha i Samolubstwo > Partactwo i Samouctwo > Pajace i Skubance > ... i ... Paranoja i Schizofrenia Prawie i Solidarni Parę mocniejszych słów się ciśnie, ale wróg nie śpi, tylko internet skanuje... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PPPiiiSSS 31.05.06, 21:20 oj, cisna sie mocniejsze slowa, i to jakie; a czy szanowna dama forumowa ma pomysl, co zrobic z tymi dwoma tysiacami ludzi (pracownicy + rodziny), ktorzy po zamknieciu zakladu zostana na bruku, beda zebrac o kuroniowke, ktorych moze wyeksmituja z mieszkan, za ktore nie beda w stanie zaplacic czynszu? Czy pomyslala, jakie to sa koszty dla panstwa? Czy Wy wszyscy wogole jeszcze potraficie wychylic swoj nos poza kompa, ktory stoi na stole przed Wami? Czy 3 mln bezrobotnych (wyprodukowanych przez reformy Balcerowícza i poprzednie rzady) to jeszcze malo? Ile jeszcze biednych ludzie bez perspektyw na godziwe zycie moze zniesc panstwo polskie? Marza sie Wam tozroby na ulicach na skale duza wieksza niz to, co zaprezentowali gornicy w W-wie w zeszlym roku? gratuluje inteligencji i zdrowego rozsadku; maria333 napisała: > observer_01 napisał: > > > Patrzcie i Sluchajcie > > Prywata i Samowola > > Pycha i Samolubstwo > > Partactwo i Samouctwo > > Pajace i Skubance > > ... i ... > > Paranoja i Schizofrenia > Prawie i Solidarni > > Parę mocniejszych słów się ciśnie, ale wróg nie śpi, tylko internet > skanuje... ;)) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: PPPiiiSSS 31.05.06, 22:42 Dziękuję za komplement (dama :)) i szybki odzew ;)) Też mnie martwi sytuacja bezrobotnych, w tym moja własna. Jednak jak wiele osób logicznie wskazało, nierzetelna firma która dostała zlecenie spowoduje zapewne upadek innej - rzetelnej, płacącej podatki - która zlecenia nie dostała, a której pracownicy może 'pójdą na bruk'.. Czy jakoś ich rozróżniasz i wartościujesz? A koszty dla państwa (i dla nas wszystkich, bo ja latami płaciłam wysokie podatki) generują firmy nie płacące ZUS i podatków, takie jak ta 'zasponsorowana'. Górnicy? Zaraz przyjadą do Warszawy domagać się zysków (sic!), choć miliardy do ZUSu nadal nie zapłacone.. Górnicy pokrzyczeli, dostali emerytury... Czy dla mnie i innych coś zostanie?... A co powiesz o WSZYSTKICH lekarzach szpitala MSWIA w Łodzi, których wczoraj 'na bruk' chciał posłać minister Twojego uwielbianego rządu? Oni pewnie mogliby wyjechać... z rodzinami? Z kilofami do ministra nie przyjdą, to można ich choćby w kamasze wziąć... silesius.monachijski0 napisał: > oj, cisna sie mocniejsze slowa, i to jakie; a czy szanowna dama forumowa ma > pomysl, co zrobic z tymi dwoma tysiacami ludzi (pracownicy + rodziny), ktorzy > po zamknieciu zakladu zostana na bruku, beda zebrac o kuroniowke, ktorych moze > wyeksmituja z mieszkan, za ktore nie beda w stanie zaplacic czynszu? Czy > pomyslala, jakie to sa koszty dla panstwa? Czy Wy wszyscy wogole jeszcze > potraficie wychylic swoj nos poza kompa, ktory stoi na stole przed Wami? Czy 3 > mln bezrobotnych (wyprodukowanych przez reformy Balcerowícza i poprzednie > rzady) to jeszcze malo? Ile jeszcze biednych ludzie bez perspektyw na godziwe > zycie moze zniesc panstwo polskie? Marza sie Wam tozroby na ulicach na skale > duza wieksza niz to, co zaprezentowali gornicy w W-wie w zeszlym roku? > gratuluje inteligencji i zdrowego rozsadku; > > maria333 napisała: > > > observer_01 napisał: > > > > > Patrzcie i Sluchajcie > > > Prywata i Samowola > > > Pycha i Samolubstwo > > > Partactwo i Samouctwo > > > Pajace i Skubance > > > ... i ... > > > > Paranoja i Schizofrenia > > Prawie i Solidarni > > > > Parę mocniejszych słów się ciśnie, ale wróg nie śpi, tylko internet > > skanuje... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko A gdyby tam byl ktos z PO lub SLD ? 31.05.06, 13:14 Pan Kaczynski tez by zadbal o 500 pracownikow! To jest poprostu KRYMINAL! Tylko kto ma to wykonac ? ZIOBRO? Ha!Ha!Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 13:17 Gdzie jest Zioberko, Dornowaty i Wasserwanna? Powołać natychmiast specjalną komisję śledczą w Sejmie do zbadania ew. korupcji w PISuarze I ZNTK! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa podajcie ćwoki jaki przepis karny został złamany 31.05.06, 13:26 Nawet nie wiecie lewacko liberalne ćwoki że działalność poselska polega na interwencjach, odpowiadaniu na listy wyborców, spotykaniu się z ludźmi i zajmowaniu się ich prośbami. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis jeżeli interweniował sld-owski poseł to korupcja, 31.05.06, 13:52 ale jeżeli przestępcy pomaga sam nadpisuar, to wszystko jest OK, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: podajcie ćwoki jaki przepis karny został złam 31.05.06, 14:06 proszę bardzo "panie premierze": art.230 kodeksu karnego: "kto powołując się na wpływy w instytucji państwowej, samorządowej, organizacji międzynarodowej albo krajowej lub zagranicznej jednostce organizacyjnej dysponującej środkami publicznymi albo wywołując przekonanie innej osoby lub utwierdzając ją w przekonaniu o istnieniu takich wpływów, podejmuje się załatwienia sprawy w zamian za korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8." żeby było jasne nie nazywam jaśnie pana prezesa przestępcą - od stwierdzenia tego jest sąd- uważam jednak ze w świetle informacji zawartych w artykule prokuratura powinna zbadać czy aby nie doszło do złamania przytoczonego wyżej przepisu... premier.z.krakowa napisała: > Nawet nie wiecie lewacko liberalne ćwoki że działalność poselska polega na inte > rwencjach, odpowiadaniu na listy wyborców, spotykaniu się z ludźmi i zajmowaniu > się ich prośbami. konserwatywny ćwoczku - prawiczku bez pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa masz kłopoty z logicznym mysleniem? 31.05.06, 14:27 A kto tu się powoływał na jakieś wpływy? Za jaka korzyść fianasnową? Czyli według ciebie posłowie nie mogą interweniowąc w sprawach z jakimi przychodzą do nich ludzie. Bredzisz człowieku. notexistinggod napisał: > proszę bardzo "panie premierze": > > art.230 kodeksu karnego: "kto powołując się na wpływy w instytucji państwowej, > samorządowej, organizacji międzynarodowej albo krajowej lub zagranicznej > jednostce organizacyjnej dysponującej środkami publicznymi albo wywołując > przekonanie innej osoby lub utwierdzając ją w przekonaniu o istnieniu takich > wpływów, podejmuje się załatwienia sprawy w zamian za korzyść majątkową lub > osobistą albo jej obietnicę podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do > > lat 8." > > żeby było jasne nie nazywam jaśnie pana prezesa przestępcą - od stwierdzenia > tego jest sąd- uważam jednak ze w świetle informacji zawartych w artykule > prokuratura powinna zbadać czy aby nie doszło do złamania przytoczonego wyżej > przepisu... > > premier.z.krakowa napisała: > > > Nawet nie wiecie lewacko liberalne ćwoki że działalność poselska polega n > a > inte > > rwencjach, odpowiadaniu na listy wyborców, spotykaniu się z ludźmi i > zajmowaniu > > się ich prośbami. > > konserwatywny ćwoczku - prawiczku > > bez pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: masz kłopoty z logicznym mysleniem? 31.05.06, 14:37 ja nie mam ale Ty najwyraźniej tak > A kto tu się powoływał na jakieś wpływy? wiadomo przeca że kryształowy prezes partii rządzącej nie ma żadnych wpływów > Za jaka korzyść fianasnową? po pierwsze nie "finansową" tylko majątkową a jak byś umiał czytać to byś zauważył że jest też tam "lub OSOBISTĄ" ... a jaką to nie wiem - napisałem że zachodzi tu podejrzenie i powinna się zająć tym prokuratura Czyli według ciebie posłowie nie mogą interweniowąc w sprawach z jakimi przycho > dzą do nich ludzie. pan poseł Kaczyński ma od tego odpowiednie instrumenty prawne(jak każdy inny): trybunę sejmową i możliwość stosowania oficjalnych interpelacji do rządu... przesyłanie rządowi cichaczem cudzych liścików z własnymi wytycznymi do uprawnień posła nie należy > Bredzisz człowieku. taaa?? może jeszcze jakieś powalające argumenty "panie premierze"?? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Re: masz kłopoty z logicznym mysleniem? 31.05.06, 14:47 To jest najlepsze notexistinggod napisał: > po pierwsze nie "finansową" tylko majątkową a jak byś umiał czytać to byś > zauważył że jest też tam "lub OSOBISTĄ" ... a jaką to nie wiem - napisałem że > zachodzi tu podejrzenie i powinna się zająć tym prokuratura Niestety jak byś myslał to byś wiedział że przepisy czyta się jako całóść. Nie można rozbić przepisu na części i interpretować każdej osobno. Aby ten art. mógł byc zastosowany muszą być spełnione warunki w nim zawarte. To jest piękne "a jaką to nie wiem - napisałem że zachodzi tu podejrzenie i powinna się zająć tym prokuratura" ale czym skoro nie wiesz. Jakie podejrzenie, czego dotyczące. wracaj do piaskownicy i idź się baw w przypuszczenia i pomówienia razem z kralik111( to jeden z jego wielu nicków). Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: masz kłopoty z logicznym mysleniem? 31.05.06, 14:58 podejrzenie popełnienia przestępstwa wyżej wymienionego czyli - już Ci to na Twój chłopski rozum wytłumaczę - J.K załatwił wykorzystując swoje wpływy jakie ma niewątpliwie na rząd czyjąś sprawę w sposób sprzeczny z zasadami wykonywania mandatu posła i otrzymał z tego jakąś korzyść (nie wiem jaką bo ja nie prowadzę i nie będę prowadził w tej sprawie postępowania, jakby było wiadomo to by był gotowyakt oskarżenia a nie potzreba wszczęcia postępowania) - TO JEST WŁAŚNIE PODEJRZENIE POPEŁNIENIA PRZESTĘPSTWA i powinna to zbadać prokuratura jakbyś miał choćby najmniejsze pojęcie o prawie to byś wiedział że sformułowanie "majątkową lub osobistą" oznacza przesłankę alternatywną i do wyczerpania znamion czynu zabronionego wystarczy spełnienie jednej z nich ...jakby chodziło o to żeby musiały być spełnione wszystkie to pisałoby "majątkową i osobistą" "i" a nie "lub" dociera to do twojego pustego łba (chyba powinno bo widać że masz w nim wiele miejsca) wiem że nic z tego nie zrozumiałeś i że o prawie nie masz najmniejszego pojęcia ale myślę że inni forumowicze poprą to co napisałem... mgr prawa Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa mgr prawa? 31.05.06, 15:25 notexistinggod napisał: > podejrzenie popełnienia przestępstwa wyżej wymienionego czyli - już Ci to na > Twój chłopski rozum wytłumaczę - J.K załatwił wykorzystując swoje wpływy jakie > ma niewątpliwie na rząd czyjąś sprawę w sposób sprzeczny z zasadami wykonywania To jest twoja interpretacja artykułu a nie fakty. To są twoje domysły. "J.K załatwił wykorzystując swoje wpływy " wiesz to czy tylko przypuszczasz > > mandatu posła i otrzymał z tego jakąś korzyść (nie wiem jaką bo ja nie prowadzę > > i nie będę prowadził w tej sprawie postępowania, jakby było wiadomo to by był > gotowyakt oskarżenia a nie potzreba wszczęcia postępowania) - TO JEST WŁAŚNIE > PODEJRZENIE POPEŁNIENIA PRZESTĘPSTWA i powinna to zbadać prokuratura tylko podejrzenie musi być uzasadnione. No to powiedz jaką to korzyść otrzymał w zamian za rzekome załatwienie sprawy Kaczyński. z takim gadaniem "nie wiem jaką ale jakąś na pewno" to wracaj na studia. > > jakbyś miał choćby najmniejsze pojęcie o prawie to byś wiedział że > sformułowanie "majątkową lub osobistą" oznacza przesłankę alternatywną i do > wyczerpania znamion czynu zabronionego wystarczy spełnienie jednej z > nich ...jakby chodziło o to żeby musiały być spełnione wszystkie to > pisałoby "majątkową i osobistą" "i" a nie "lub" dociera to do twojego pustego > łba (chyba powinno bo widać że masz w nim wiele miejsca) Jak byś czytał uważnie to byś zauważył że nigdzie nie napisałem tego co sugerujesz. Więc wyjaśniam jeszcze raz. Jak sugerujesz że popełnione przestępstwo z tego art. KK to musisz je uprawdopodobnić. Muszą być spełnione przesłanki podane w tym art. Nie mozna rozbijać przepisu na dwie częsci i twierdzić że ktoś coś załatwił (co nie jest przestępstwem) i dlatego należy wszczynać postepowanie. Przestępstwem jest dopiero "załatwiania" w zamian za korzyść majątkową lub osobistą. Więc jak nie masz pojecia jaką korzyść to nie sil się na przypuszczenia i insynuacje. Broń Boże przed takimi mgr Prawa( jakiego prawa, jaki wydział ukończyłesz, jaką aplikację skończyłeś). > > wiem że nic z tego nie zrozumiałeś i że o prawie nie masz najmniejszego pojęcia > > ale myślę że inni forumowicze poprą to co napisałem... > > mgr prawa Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: mgr prawa? 31.05.06, 15:47 > To jest twoja interpretacja artykułu a nie fakty. > To są twoje domysły. > "J.K załatwił wykorzystując swoje wpływy " wiesz to czy tylko przypuszczasz napisałem Ci że to jest podejrzenie wynikające z treści artykułu w GW ale jak widać do Ciebie to nie dociera... powtarzam ci po raz ostatni OD PROWADZENIA POSTĘPOWANIA PRZYGOTOWAWCZEGO JEST PROKURATURA A OD WYDAWANIA WYROKÓW SĄD ... to co napisałem jest jedynie hipotezą która wydaje się możliwa do udowodnienia i dlatego... >tylko podejrzenie musi być uzasadnione. No to powiedz jaką to korzyść otrzymał > w zamian za rzekome załatwienie sprawy Kaczyński. > z takim gadaniem "nie wiem jaką ale jakąś na pewno" to wracaj na studia ...podejrzenie biorąc pod uwagę stan faktyczny jest jak najbardziej uzasadnione a stwierdzeniu tego czy J.K otrzymał z tego jakąś korzyść i jaką służy właśnie POSTĘPOWANIE PRZYGOTOWAWCZE - jeśli okaże sie nie ze to akt oskarżenia nie powstaje - kumasz (no może choć troszeczkę?) > Jak sugerujesz że popełnione przestępstwo z tego art. KK to musisz je uprawdopo > dobnić. > Muszą być spełnione przesłanki podane w tym art. > Nie mozna rozbijać przepisu na dwie częsci i twierdzić że ktoś coś załatwił (co > nie jest przestępstwem) i dlatego należy wszczynać postepowanie. > Przestępstwem jest dopiero "załatwiania" w zamian za korzyść majątkową lub oso > bistą. > Więc jak nie masz pojecia jaką korzyść to nie sil się na przypuszczenia i insyn > uacje. ja nie muszę go uprawdopodabniać ani składać wniosku o wszczęcie postępowania bo to jest przestępstwo ścigane z urzędu... "nie muszę też mieć pojęcia jaką korzyść" bo od stwierdzenia "czy" i "jaką" to jest właśnie postępowanie przygotowawcze... a jako obywatel mam pełne prawo do osobistego odczucia czy prawdopodobieństwo zachodzi czy nie > Broń Boże przed takimi mgr Prawa( jakiego prawa, jaki wydział ukończyłesz, jaką > aplikację skończyłeś). jakbyś nie wiedział - a nie wiesz bo skąd by Twoja mała główka miała mieć takie dane - to w Polsce kończy się jednolite studia magisterskie na WYDZIALE PRAWA właśnie i uzyskuje tytuł zawodowy MAGISTRA PRAWA wiĘc Twoje pytanie jest po prostu śmieszne... a o moją karierę zawodową to Ty się nie martw - skończ lepiej najpierw swoją zawodówkę bez pozdr. (koniec idę szamać obiadek) a tobie radzę się nie ośmieszać już więcej Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: mgr prawa? 31.05.06, 15:53 ps. przeczytaj sobie jeszcze raz moje posty i znajdź mi miejsce w którym napisałem "nie wiem jaką ale jakąś na pewno" w sprawie korzyści BYĆ MOŻE uzyskanej przez J.K... teraz to ty mnie pomawiasz więc uważaj <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Re: mgr prawa? 31.05.06, 16:10 To jest ta przesłanka "być może"? Czy Ty "prawnik" naprawdę nie rozumiesz co jest istotą tego przepisu. Oby jak najmniej takich prawników było. notexistinggod napisał: > ps. przeczytaj sobie jeszcze raz moje posty i znajdź mi miejsce w którym > napisałem "nie wiem jaką ale jakąś na pewno" w sprawie korzyści BYĆ MOŻE > uzyskanej przez J.K... teraz to ty mnie pomawiasz więc uważaj <lol2> > Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa jasnowidz czy co? 31.05.06, 16:03 zachowaj te kiepskie złośliwości dla swoich kolegów. Czy czasami administracji na tych studiach nie ma. Nie chcę mi się znowu z całością polemizować. Ale na jakiej podstwie przypuszczasz że Kaczyński odniósł jakąś korzyść majątkową pozostanie chyba tajemnicą. Więc albo jesteś jasnowidzem albo człowiekiem pełnym uprzedzeń i nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonn Cos za bardzo sie Kaczyński szarogesi w Poznaniu 31.05.06, 13:24 Obsadza swoimi kolesiami stanowiska w przedsiebiorstwach państwowych i nie tylko. Ta sprawa wiąże sie z aferą w wojewódkim ośrodku ruchu drogowego i idzie owiele dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiecki Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 13:26 No to wiadomo w końcu coś więcej o UKŁADZIE, o kórym tak głośno od czasu zwycięstwa PiS w ostatnich wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 To się nazywa Prawo i Sprawiedliwość 31.05.06, 13:27 To jest łamanie prawa w drodze protekcji oraz nie przestrzegania przepisów przetargowych. Ryba gnije od głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Znalazl sie UKLAD 31.05.06, 13:29 ....juz wiadomo, ze tryby korupcji porusza takze Jaroslaw Kaczynski i ze dzieje sie to wbrew prawu. "Prawo" z nazwy partii jest wazniejsze - jest to recydywa metod komunistycznych a Kaczynski pelni funkcje sekretara, ktory milosciwie panujac cos od czasu do czasu pomogl zalatwic "ze spolecznej potrzeby"... Boj sie Kaczynski - jak tak dalej pograsz to Rywin moze miec fajne towarzystwo.... 8^) Odpowiedz Link Zgłoś
standa2 Re: Znalazl sie UKLAD 31.05.06, 14:01 niech się dziad Kaczynski nie wtrąca do gospodarki bo wszystko spieprzy a za takie działania jeszcze go rozliczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonn kaczyński szarogesi sie w poznaniu 31.05.06, 13:29 Najpierw Wojewodzki oszrodek ruchu drogowego, teraz Zaklady cegielskiego ciekawe co bedzie nastepne UAM, Ławica a moze Stary Browar??? Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonn kaczyński szarogesi sie w poznaniu 31.05.06, 13:29 Najpierw Wojewodzki oszrodek ruchu drogowego, teraz Zaklady cegielskiego ciekawe co bedzie nastepne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
infin wniosek jest prosty 31.05.06, 13:49 Nie trzeba płacić ZUSu, podataków, ba, nawet wywiązywać się ze zleceń. Trzeba się dobrze przyjaźnić - reszta to drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis To jest właśnie IV RP ewentualnie TKZM 31.05.06, 13:50 czyli Teraz K.wa Znowu My. Ciekawe ile pan Majcherek wpłacił na kampanię wyborczą pisuarów?? Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Oj, Gazeto... 31.05.06, 13:54 Nie dość, że na opisie fotografii piszesz o pościgu dłużników (choć widać wyraźnie krajobraz po pościgu wierzycieli), to jeszcze czepiasz się pana Jarosława Kaczyńskiego - obywatela Rzeczpospolitej Polskiej, który ma prawo pisać listy i wysyłać je gdzie chce. Jako czytelnik protestuję przeciwko takiej manipulacji...! Czyżbyś dążyła, Gazeto, do ograniczenia swobód obywatelskich, w tym do zakazu pisania listów przez niektórych obywateli...?! Szkoda, że głupota Twoich redaktorów nie pozwoliła na szczegółowe zajęcie się wątkiem Jerzego Polaczka i Wojciecha Jasińskiego - urzędników państwowych. Jeśli nastąpiło naruszenie prawa to właśnie przez nich, a nie przez pana Jarosława Kaczyńskiego. Oj, Gazeto... kiedyż Ty wreszcie zaczniesz zatrudniać profesjonalistów...? Wystarczyło najpierw nagłośnić aferę Jerzego Polaczka i Wojciecha Jasińskiego - ciekawe, czy któryś z panów powiedziałby o poleceniu otrzymanym od Prezesa PiS... Dopiero później należało dotrzeć do listu od pana Kaczyńskiego... ...a w ten sposób doczekałaś się, Gazeto, że nawet Twój czytelnik uważa tę publikację za niewypał... Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Oj, Gazeto... 31.05.06, 14:09 Nie broń prezesa. Prezes nie jest dziecko. Ma Przemysława Edgara, wybitnego erudytę i bohatera, który go zasłoni własnym ciałem. Oglądamy konferencję Edgara i kibicujemy. Jest agent delta, nad nim Zaleski. Nad nim jest kuria, nad kurią furia. Nad wszystkim czuwa poseł Gosiewski, który gdy wena go poniesie, wyjaśni aspekt w każdym zakresie. Sługa i podnóżek, panie pośle. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Przeprosiny... 31.05.06, 14:17 Przepraszam pana Przemysława Edgara Gosiewskiego za to, że wystąpiłem w obronie pana Jarosława Kaczyńskiego... Jakkolwiek staram się unikać podobnych zdarzeń, to niekiedy ponosi mnie i rzeknę to lub owo wyręczając tym samym rzecznika Gosiewskiego. W ramach przeprosin wyrecytuję wierszyk... "Raz chory niedźwiedź pierdział, budząc miłosierdzie A suseł mu oklaski bił po każdym pierdzie. Czy ten suseł zwariował? - spytał dzięcioł śledzia. Nie - śledź odparł - to rzecznik prasowy niedźwiedzia." (Waligórski) Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Przeprosiny... 31.05.06, 14:56 Oto przykład dyskusji na wysokim poziomie kultury osobistej i politycznej, którą można utrzymać mimo radykalnej różnicy poglądów i mimo smutku, co to znów nas dosięgł po tym jak Przemysław Edgar zakończył konferencyją. Uczcie się od Awersji, zamiast traktować bliźnich grubym słowem. Uczcie się od Edgara - oby żył wiecznie - logiki, pięknego lapidarnego stylu i - poza wszystkim - wymowy. Jakimi słowy może przemawiać Edgar do żony, zanim się koło niej położy? "Posuń no się w tym zakresie?" Odpowiedz Link Zgłoś
czarek702 Re: Przeprosiny... 31.05.06, 14:58 Bingo!!!!!! W tym zakresie BINGO!!!!!! czlonekukladu napisał: > Oto przykład dyskusji na wysokim poziomie kultury osobistej i politycznej, > którą można utrzymać mimo radykalnej różnicy poglądów i mimo smutku, co to znów > > nas dosięgł po tym jak Przemysław Edgar zakończył konferencyją. Uczcie się od > Awersji, zamiast traktować bliźnich grubym słowem. Uczcie się od Edgara - oby > żył wiecznie - logiki, pięknego lapidarnego stylu i - poza wszystkim - wymowy. > > Jakimi słowy może przemawiać Edgar do żony, zanim się koło niej położy? "Posuń > no się w tym zakresie?" Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Podziękowanie... 31.05.06, 15:04 W imieniu swoim, i nieobecnego chwilowo na tym forum pana Przemysława Edgara Gosiewskiego - dziękuję za uznanie... Jakkolwiek nie zgadzam się z linią programową pana Przemysława E. Gosiewskiego, to jednocześnie zgadzam się ze wszystkimi jego słowami, np.: "zakres", "przyspieszenie", "zakaz", "rozumiem", "dywagacje", ...oraz z niektórymi zdaniami złożonymi, np.: "obawiam się, że nie rozumiem tego pytania...". Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Podziękowanie... 31.05.06, 15:23 Drobiazg. Dla mnie to jak splunąć. Zwracam tylko uwagę, że na ogół są to "dewagacje", a Przemysław Edgar - wyłącznie przez wzgląd na ekspresywną funkcję języka, a nie przez nieuctwo - nie używa zdań złożonych, tylko szarpane, co tak wspaniale wyróżnia jego filipinki i stawia go nawet wyżej od Kalisza. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Podziękowanie... 31.05.06, 15:35 czlonekukladu napisał: > [...] co tak wspaniale wyróżnia jego filipinki i stawia go nawet wyżej od Kalisza. ...i Cycerona. Zapomniałeś o Cyceronie... Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Podziękowanie... 31.05.06, 15:50 Słusznie. Wspomnieć o Cyceronie należy w zakresie jego nawiązań do stoicyzmu, którego to stoicyzmu wymaga słuchanie złotych myśli obu tuzów naszej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Podziękowanie... 31.05.06, 15:58 czlonekukladu napisał: > Słusznie. Wspomnieć o Cyceronie należy w zakresie jego nawiązań do stoicyzmu, > którego to stoicyzmu wymaga słuchanie złotych myśli obu tuzów naszej polityki. Sądziłem, że dostrzeżenie "myśli obu tuzów naszej polityki" wymaga niespotykanie rozwinietej wyobraźni i zdolności abstrakcyjnego postrzegania świata - czyli widzenia czegoś, czego w gruncie rzeczy zauważyć nie da się... Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Podziękowanie... 31.05.06, 16:02 Nie czepiaj się. Piszesz wyżej, że się z linią programową Edgara nie zgadzasz. To znaczy, że ją znasz. Chyba, że nie znasz, a i tak się nie zgadzasz. Ja twierdzę, że aby linię Edgara znać, to trzeba go wysłuchać i zrozumieć, a wysłuchać i zrozumieć nie sposób. Stąd Edgara paradoks i nasz dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Podziękowanie... 31.05.06, 16:06 Masz rację... przesadziłem... ...ale mam pomysł: skoro tak dobrze obaj znamy linię programową pana Przemysława E. Gosiewskiego, może opowiedzmy mu o niej... Wtedy już trzy osoby będą ją znały... Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Podziękowanie... 31.05.06, 16:16 No przecież wywodzę, że znać nie sposób. Nikt linii nie zna. Łącznie z posłem. Jak chcesz się z posłem spotykać, to na własną odpowiedzialność. Pamiętaj wszakże: "Gorszy pieniądz, wypiera lepszy pieniądz". Filipinki są zaraźliwe jak franca. Będziesz potem pleść jak poseł. Bardzo hermetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Podziękowanie... 31.05.06, 16:18 Na pożegnanie przypomnę, że Prawo Kopernika-Grashama nie obowiązuje w IV RP... zostało zastąpione Prawem i Sprawiedliwością... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Podziękowanie... 31.05.06, 16:20 Tak jest! Idę budować 3 miliony mieszkań! Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Wspieraja tez GW. Kto by pomyslal. 31.05.06, 14:13 Sam widzialem w koszach na smieci walajace sie strzepy Wyborczej, co jest dowodem, ze zaloga utrzymuje bliskie kontakty z Redakcja GWna. Adam Michnik za tym stoi. No i wyszlo szydlo z worka. Odpowiedz Link Zgłoś