arek64 Re: patrioci czy utrwalacze wladzy ludowej 07.06.06, 12:07 Dobre pytanie. Sugeruje, że nie można być jednocześnie patriotą i utrwalaczem włądzy ludowej. Tak. W życie tego sie nie spodziewałem, że moher zada pytanie które bałbym sie sam zadać. PiS szedł do wyborów Polski socjal(istycz)nej. Czyli utrwalać władzę ludową, co udowodnił dając czarną polewkę PO, a zapraszając Samoobronę i PSL (który okazał się mniej sprzedajny, niż można było przypuszczać) do rządu. Władza ludowa. Czyli moher to nie patriota, bo utrwala władzę ludową. Nie podoba mi się ostatnie zdanie. Ale tak zasugerował m15. Ja tak wcale nie myślę, na pewno wielu moherów jest patriotami, na pewno nawet większość. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Hahahahaha, już były podobne sondaże 07.06.06, 11:28 we wrześniu ub.r. A PIS zamiast pieprzyć o odzyskaniu inteligencji niech lepiej wycofa się z pomysłem zlikwidowania kwoty wolnej od podatku Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: byli akowcy i ich dzieci,czy komuchy i kolabo 07.06.06, 12:14 Mój pradziadek, rocznik 1900, był żołnierzem w wojskach Piłsudskiego, nazywał siebie Piłsudczykiem. Pamiętam zimowe wieczory, kiedy w czsach komunizmu, dziadek całej rodzinie opowiadał o Piłsudskim, o wojnie 1920 r., o niewoli niemieckiej, o nienawiści do komuny i ZSRR. Byliśmy cali przesiąknięci tym, czym żył we spomnieniach dziadek. Jestem więc "genetycznym patriotą". Więc proszę mi więcej nie sugerować, że jeżeli ktoś jest przeciwnikiem moheru, to jest komuchem i kolaborantem. Wręcz przeciwnie - Polska socjalna to komunizm. A takie partie skupione wokół przywódcó religilnych i Młodzież Wszechpolską to Piłsudski... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: inteligencja z tradycjami czy ta nowa-czerwon 07.06.06, 11:30 I tu sie mylisz! Twój wódz obronił pracę czerwoną jak płachta na byka. Stara inteligencja miała ideały - nowa liczy kasę! Także w Sejmie i rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: inteligencja z tradycjami czy ta nowa-czerwon 07.06.06, 11:41 aleksandra991 napisała: > I tu sie mylisz! Twój wódz obronił pracę czerwoną jak płachta na byka. Stara > inteligencja miała ideały - nowa liczy kasę! Także w Sejmie i rządzie. ja tylko pytam ,która inteligencja?czy ta nauczająca wbrew komunie prawdziwej historii polski czy raczej ta skupiona w znp,bierna i podporządkowana całkowicie zaborcom,ta wykonująca polecenia czerwonych czy ta patriotyczna ,przeciwstawiająca się ,czy ta peany na cześć wyższości socjalizmu piejąca czy ta krytyczna ,niepodległościowa,czy ta skupiona wokół michnika,frasyniuka, kwaśniewskiego i innych pochwalaczy IIIrp czy ta niezależna, prawdomówna i niepokorna Odpowiedz Link Zgłoś
wynocha_buraki nie pisz o tym co cię nie dotyczy... 07.06.06, 11:57 ...z twoich dość pokracznych postów wnoszę, że inteligencja jest dla ciebie czymś nieobecnym... nie masz pojęcia o czym piszesz...śmieszny jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 95% rezydentow wiezien glosowalo na PO. Moze to 07.06.06, 11:34 takich inteligentow objeto tym sondazem. Znajac PO i SLDupstwo nie bylbym zdziwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
wynocha_buraki więżniowie głosowali akurat na Młodzież weszpolską 07.06.06, 12:15 no chyba, ze właśnie wyszedłeś z pierdla i wiesz lepiej...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
odette Wiekszosć dziennikarzy nie ma skończonych 07.06.06, 11:47 studiów! Tak wynika z moich obserwacji. Czyż nie jest tak? Ewentualnie mają jakieś, za przeproszeniem zootechniki (casus Olejnik),nie potrafia mówić (casus Olejnik), w każdym razie - nie mające nic wspólnego z ogólnie pojętą humanistyką, czy kompetencją w sprawach społecznych. I to jest ten żałosny salon, który osądza innych? Zabawne! Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 11:49 Nie ma w tym nic dziwnego. PIS - pomimo oświadczeń Jarosława Kaczyńskiego na zjeździe - jest partią antyinteligencką. Dobrym na to przykładem jest np. propozycja podatkowa obecniej minister finansów.Ludzie wykształceni łatwiej dostrzegają perfidię obecnej władzy skrywaną w zakłamanym słownictwie i propaga ndzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:17 janek344 napisał: > Nie ma w tym nic dziwnego. PIS - pomimo oświadczeń Jarosława Kaczyńskiego na > zjeździe - jest partią antyinteligencką. Dobrym na to przykładem jest np. > propozycja podatkowa obecniej minister finansów.Ludzie wykształceni łatwiej > dostrzegają perfidię obecnej władzy skrywaną w zakłamanym słownictwie i propaga> ndzie. Mowisz o slawetnych "kosztach uzyskania"? To jest bardzo rozsadna propozycja, a ci, ktorzy bronia status quo powinni sie wstydzic. W jakim innym kraju istnieje taka fikcja? Dlaczego wieloetatowiec zarabiajacy kilkanascie tys miesiecznie ma placic tylko kilkanascie procent podatku?! Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:38 > Dlaczego wieloetatowiec zarabiajacy kilkanascie tys miesiecznie ma > placic tylko kilkanascie procent podatku?! Właśnie nie rozumiem, na czym ma polegać sprawiedliwość społeczna, że lepiej zarabiający ma płacić 50%, a słabiej kilkanaście. Sprawiedliwość w mojej ocenie polega na tym, ża każdy płaci proporcjonalnie, weźmy np. 20%. Ten co zarabia 2.000 płaciłby 400 zł, a ten co zarabia 20.000 - 4.000 zł, a więc i tak 10 razy więcej. A miałby tę samą policję, wojsko, szkoły, opiekę zdrowotną. Dlaczego więc sprawiedliwość społeczna ma polegać na tym, że jeżeli ktoś zarabia 10 razy więcej to musi płacić 25 razy więcej podatku? Co to za sprawiedliwość? Poza tym takich ludzi jest tylko 1%, ich udział w budżecie prawie żaden. Po co więc tak ich dręczyć? Ja nie należę do tego 1%, ale nie ma we mnie zawiści, że jeżeli ja nie zarabiam tyle, to tamtym trzeba zabrać. Zarobili, niech mają. Lepiej ścigać szarą strefę i łysych w BMW, niż zabierać ciężko pracującym. No nie? Bo kto teraz płaci wysoki PIT - tylko uczciwie rozliczający sie z fiskusem. Reszta nie wypełnia PITów i się śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
odette Lider PO nie ma studiów!!!Liderzy PiS ponizej dok 07.06.06, 11:55 toratu nie schodzą. Zaklinajcie rzeczywistość dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
phun I Co z tego - te ich "doktoraty" wiesz ile sa war 07.06.06, 12:19 ich doktoraty sa gowno warte nawet Lepper jest duzo intyligentniejszy niz JK i rzeszta pisiorowatej swity z marionetkiewiczem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
odette Nareszcie mam Prezydenta Profesora dr hab!!! 07.06.06, 11:58 za którego nie musi mnie palić wstyd! Bo nie jest komunistycznym leserem robotniczo -chłopskim ! Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Nareszcie mam Prezydenta Profesora dr hab!!! 07.06.06, 12:02 odette napisała: > za którego nie musi mnie palić wstyd! Bo nie jest komunistycznym leserem > robotniczo -chłopskim ! Jesteś w błędzie jaki z niego profesor dr owszem a poza tym to glut a nie prof swego czasu wykładał ten Twój procesor na koszalinskiej BWSH i była to najgorsz szkoła w Polsce - wykłady jeżeli już się odbywały tro był to po prost bełkot ( zresztą nadal bełkocze ) Odpowiedz Link Zgłoś
odette Re: Nareszcie mam Prezydenta Profesora dr hab!!! 07.06.06, 12:10 meritum3 napisał: > odette napisała: > > > za którego nie musi mnie palić wstyd! Bo nie jest komunistycznym leserem > > robotniczo -chłopskim ! Jesteś w błędzie jaki z niego profesor dr owszem > a > p koszalinskiej BWSH i była to najgorsz szkoła w Polsce - wykłady jeżeli już się > odbywały tro był to po prost bełkot ( zresztą nadal bełkocze ) Moze po prostu nie rozumiałeś, o czym mówił? Bo ja Go teraz słucham i jestem zadowolona ( a troche sie na tym znam ). Jeszcze jedno - zapytaj byłych studentów Karola Wojtyły - wiesz na co sie uskarżali ? Że Go nie rozumieją! Poza tym ,pamiętaj, że na panstwowych uczelniach On kiedys nie miał żadnych szans na zatrudnienie, a raczej musiał się cieszyć, że żyje. Przeciez to do dziś ( poza UJ - w części ) siedlisko komuny . Intelektualna pustka ! - ot co! Uniwersytet we Wrocławiu sam sobie nadał jescze w latach 70 - tych nazwę imienia Bieruta ! Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 11:58 To oczywiste że PiSdzielcy mogą liczyć tylko na mocherowych ćwierćintelig. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszz Nie tylko inteligencja ale każdy trzeżwo myślący 07.06.06, 12:02 nie może poprzeć "triumwirat" trzech pożal się Boże wodzów.To,że w europie też zdarzają się przypadki,że idioci zdobywają władzę wcale nas nie usprawiedliwia.A że kaczoidy mają zwolenników jakich mają to cóż powiedzieć,chyba za Wyspiańskim-człek człekowi nie doróna,nie poleci orzeł w gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
lej_czerwonego A czy sa swieze dane z zakladow karnych?? 07.06.06, 12:02 Czy tam tez PO bije kolejne rekordy popularnosci i rosnie im w sondazach? Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: A czy sa swieze dane z zakladow karnych?? 07.06.06, 12:04 lej_czerwonego napisał: > Czy tam tez PO bije kolejne rekordy popularnosci i rosnie im w sondazach? z ZK nie ale z psychiatrycznych TAK i rośnie oj jak rośnie im poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: a ilu tych, pożal się boze, 07.06.06, 12:07 inteligentów jest !? Bo sadząc po sukcesach SO i LPR oraz PiS-u to przekrój społeczny Polaków wygladać może tak: 10-15 % inteligencja (w tym 50 % to "ćwierćinteligenci"), a reszta to hołota ! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Polintyligenci glosuja na PO cwiercintyligenci na 07.06.06, 12:17 na PIS - ja nie glosuje na zadne namiastki inteligencji www.partiapracy.pl www.racjonalista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jurek41 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:19 Jak inteligencja? W tym kraju jej nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
moja_kota1 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:34 Jest w kiciach bo tam PO miało 90%/czy nawet wiecej/ poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:21 od zawsze podejrzewałem, ze u tych "młodych pręznych wykształconych z wielkich miast" z pomyślunkiem jest coś nie tak... co niniejszym artykułem pieknie nam wyborcza udowodniła :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
moja_kota1 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:32 GW i zależne sondażownie robą te sondaże w kiciach bo tam PO miało najwieksze poparcie.Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
joli_cyc Jupiiii!!! 07.06.06, 12:36 A juz myslalem, ze wola samoobrone. Ja z partii politycznych najbardziej lubie Wyborcza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
midi.max szubrawcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 07.06.06, 12:39 wychodzi zaklamanie tej gazetki wychodzi teraz ze w miesiacu wyborczym PIS maial pzrewage znczana nad PO !!! a wtedy karmiono nas informacjami ze PO wygrywa ale dziadostwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft pomysl troche: to tylko maly sadaz a nie wybory 07.06.06, 13:30 wiec sie nie wsciekaj a usmiechnij :-) Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:40 To tłumaczu, czemu rząd tak naciska na zawodówki. Chce sobie wykształcić ślepy elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:48 watashi79 napisał: > To tłumaczu, czemu rząd tak naciska na zawodówki. > Chce sobie wykształcić ślepy elektorat bo "ciemny naród kupuje wszystko" pod warunkiem, że jest ciemny Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 zarówno pis jak i po obrażają moją inteligencję 07.06.06, 12:40 toteż aktualnie mam obydwie partie w tzw. ustronnym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
midi.max Czosnkowa GAZETA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.06.06, 12:41 wychodzi zaklamanie tej gazetki gdzie faceci mja poucinane napletki wychodzi teraz ze w miesiacu wyborczym PIS maial pzrewage znczana nad PO !!! a wtedy karmiono nas informacjami ze PO wygrywa ale dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft a co ci przeszkadzaja poucinane napletki??? 07.06.06, 13:27 tobie (mam nadzieje czystej) zgrabnej blondynce powinny obzezane pracia bardziej sie podobac i ... smakowac, bo jak sprawdzono naukowo i statystycznie sa one dla kobiet estetyczniejsze i higieniczniejsze ... btw: pp ze wzgledow higienicznych wiekszosc amerykanow (rowniez bez pochodzenia zydowskiego) jest obzezanych ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Coś dla zdrowia psychicznego. 07.06.06, 12:40 Inteligencja to cień JPII,B16 i ojca tryka rydyka! Cieniasy, kto to jest cienias, to taki co nieprzygotowany bierze się za dzieło przerastające jego możliwości intelektualne i zawodowe. Coś dla zdrowia psychicznego. Cieniasa cień! Cienias z braku przesunięcia, jest głośny za przyczyną wzdęcia. Ten cienias jak złodziej łap złodzieja krzyczy na człeka co w nim nadzieja, że wróci rozum z Włoch do Polski, cienias co szedł z Polski do wpolski! Fizykę używa do nauczania, lecz nie nauczył jej stosowania! Praca to siła razy przesunięcie, lecz gdy pchasz ścianę jest tylko pierdnięcie. przyczyną tego głośnego pierdnięcia, jest wysiłeczek, lecz brak przesunięcia! Nie łap przypadkiem jego cienia, dostaniesz wzdęcia i jeszcze pierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
midi.max Re: Coś dla zdrowia psychicznego. 07.06.06, 12:42 gdzie sie ch..u uczyłes pisac wiersze? na szkoleniach SB razem z agentem z PO Olechowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Coś dla zdrowia psychicznego. 07.06.06, 12:51 A mnie się wierszyk podoba. Ludzie bez nerwów. My się sobie do gardeł skaczemy, a inni forsę kasuja i się z nas leją. Sam nie wiem, kto jest większym głupcem? Czy ten co się wygłupia i kasę za głupoty zbiera, czy ten co drwi i się śmieje z głubka, a kasiory z tego zero w portkach. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Coś dla zdrowia psychicznego. 07.06.06, 12:56 midi.max napisała: > gdzie sie ch..u uczyłes pisac wiersze? > na szkoleniach SB razem z agentem z PO Olechowskim? ... tak razem byliśmy na tych szkoleniach i zbieraliśmy na ciebie haki i je w sejfach mamy a jak będzie potrzeba to wykorzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Inteligencja przedewszystkim olewa wybory, 07.06.06, 12:49 a z tej mniej inteligentnej mniejszości która głosuje większość woli PO. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Inteligencja przedewszystkim olewa wybory, 07.06.06, 12:55 No to znaczy, że można mnie pasować na „intJeligenta” (z niektórych wypowiedzi wynika, że papier o tym nie świadczy, a i ja tak myślę). Również mam zamiar olać Wybory w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
gruman Re: Inteligencja woli Platformę - Sondaż Gazety 07.06.06, 12:54 Czy dyplom szkoły wyższej czyni z człowieka inteligenta? Bo moim zdaniem to tylko wyższy poziom specjalizacji - moim zdaniem inteligencja jako klasa lub podklasa dawno zdechła. Teraz mamy doczynienia często z wysokiej klasy specjalistami zamieniającymi nabytą wiedzę na "środki pieniężne". Gazeta myli inteligencję z gośćmi posiadającymi wyższe wykształcenie - druga sprawa jakie? licencjat też? Sądząc po czytelnictwie i listach bestsellerów książkowych to , a mam wrażenie, że inligencja powinna być oczytana - to klasa ta liczy kilkadziesiąt tysięcy (góra) osobników i nie ma co sobie nimi głowy zawracać z wyborczego punktu widzenia)-starczy akurat na elektorat PD.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś