artsg 18.06.06, 14:00 Że wszystkie jego bilborby zostały sfotografowane i skatalogowane. Jest wiadomo w jakim mieście, ile sztuk i w jak długo stały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzewuski1 Re: Czy Tusk już wie? 18.06.06, 14:01 pewnie biedak sie trzesie teraz ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Czy Tusk już wie? 18.06.06, 14:02 On nie, ale jego "koledzy" partyjni wiedzą, więc milczą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Którędy do apteki? 18.06.06, 14:03 Za trzecim Tuskiem w prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Czy będzie jak z dziadkiem? 18.06.06, 14:05 Że na siłę a nie na ochotnika. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy będzie jak z dziadkiem? 18.06.06, 14:58 artsg napisał: > Że na siłę a nie na ochotnika. Dziadka się wykopie i publicznie wybatoży. S. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Którędy do apteki? 18.06.06, 14:15 Za czwartym bilbordem Kaczora na lewo znajdzie pani upragniony PISuar. ===================== Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych No właśnie. 18.06.06, 14:24 Czym więc różni się PO od PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: No właśnie. 18.06.06, 14:38 Wniosek jest oczywisty.Platforma jest bardziej uczciwa niż PIS,ktory stara się udowodnić Polakom,że jest odwrotnie. ==================== Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jedni i drudzy kręcą. Są siebie warci. 18.06.06, 14:39 Koalicja byłaby pożądana. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Ale jedni w lewo, a drudzy - w prawo. ;) __nt 18.06.06, 14:59 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Koalicja byłaby pożądana. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Czy Tusk już wie, że Kurski nie atakuje PO? 18.06.06, 14:05 Jemu chodzi wyłącznie o kampanię prezydencką Tuska a to wielka różnica ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak powtarzasz za Kaminskim? Ktory powiedzial 18.06.06, 14:31 kilkakrotnie (zetka i TVN) ze w zupelnosci potrafi sobie wyobrazic sytuacje w ktorej byly jakies nieprawidlowosci w kampanii a Tusk o tym nic nie wiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak a wyjasnisz mi, jak za pomoca dokumentacji 18.06.06, 14:09 fotograficznej mozna udowodnic jak dlugo wisial dany billboard? :D Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: a wyjasnisz mi, jak za pomoca dokumentacji 18.06.06, 14:10 wszystko da sie wyjasnic Jarej K jest w tym mistrzem Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: a wyjasnisz mi, jak za pomoca dokumentacji 18.06.06, 14:13 sierzant_nowak napisał: > fotograficznej mozna udowodnic jak dlugo wisial dany billboard? :D > Jak długo to sprawa trzeciorzędna. Ważne jest ile sztuk i na czyich bilbordach. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak jak III-rzedna?? 18.06.06, 14:15 jak placi sie za czas wywieszenia, a nie za sam fakt pojawienia sie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Zdjecia w czasie? proszę bardzo :-) 18.06.06, 14:17 sierzant_nowak napisał: > jak placi sie za czas wywieszenia, a nie za sam fakt pojawienia sie tam... ---------- Zdjęcie bilboardu z numerem GW z tego dnia. Kryminałów nie puszczają w koszarach? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Zdjecia w czasie? proszę bardzo :-) 18.06.06, 14:18 palnick napisał: > sierzant_nowak napisał: > > > jak placi sie za czas wywieszenia, a nie za sam fakt pojawienia sie tam.. > . > ---------- > > Zdjęcie bilboardu z numerem GW z tego dnia. Kryminałów nie puszczają w > koszarach? Poza tym są dane EXIF Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 14:25 bo przy okazji sposobow komputerowego sortowania tekstow juz sie skompromitowales i odwagi do przyznania sie do bledu (zdarza sie kazdemu) ci braklo. Co ci da EXIF?? Jak udowodnisz za jego pomoca, ze ktos w aparacie nie ustawil zlej daty?? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 14:58 sierzant_nowak napisał: > bo przy okazji sposobow komputerowego sortowania tekstow juz sie skompromitowal > es i odwagi do przyznania sie do bledu (zdarza sie kazdemu) ci braklo. > > Co ci da EXIF?? Jak udowodnisz za jego pomoca, ze ktos w aparacie nie ustawil z > lej daty?? > Nie odwracaj kota ogonem. Wiadomo że nikt nie wieszał plakatów wyborczych na Wielkanoc Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak to co z tego ze wiadomo ze nie na wielkanoc. 18.06.06, 15:36 tutaj sie liczy czas w tygodniach. Pokazesz zdjecie 100.000 (;-)) billboardow z tuskiem a on powie "tak, ale na kazdym 'wisialem' tylko tydzien" i jak udowodnisz fotografiami, ze to nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 15:00 sierzant_nowak napisał: > bo przy okazji sposobow komputerowego sortowania tekstow juz sie skompromitowal > es i odwagi do przyznania sie do bledu (zdarza sie kazdemu) ci braklo. > > Co ci da EXIF?? Jak udowodnisz za jego pomoca, ze ktos w aparacie nie ustawil z > lej daty?? > Faktem jest to że to nie Kurski będzie musiał się tłumaczyć, ale sztab Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 15:03 artsg napisał: > Faktem jest to że to nie Kurski będzie musiał się tłumaczyć, ale sztab Tuska Jeszcze nie słyszałem, aby swoją niewinność trzeba było udowadniać. No, poza okresem stalinizmu. I kaczyzmu ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 15:05 snajper55 napisał: > artsg napisał: > > > Faktem jest to że to nie Kurski będzie musiał się tłumaczyć, ale sztab Tu > ska > > Jeszcze nie słyszałem, aby swoją niewinność trzeba było udowadniać. No, poza > okresem stalinizmu. I kaczyzmu ? A od tego to już jest prokuratura Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 15:13 snajper55 napisał: > artsg napisał: > > > Faktem jest to że to nie Kurski będzie musiał się tłumaczyć, ale sztab Tu > ska > > Jeszcze nie słyszałem, aby swoją niewinność trzeba było udowadniać. No, poza > okresem stalinizmu. I kaczyzmu ? > > S. =================================== Za fałszywe zeznania też są przewidziane sankcje karne. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 16:01 sierzant_nowak napisał: > bo przy okazji sposobow komputerowego sortowania tekstow juz sie skompromitowal Odnośnie możliwości fałszowania tej tej list to "łautorytet" się wypowiedział - xtrin i oczywiście potwierdził moją tezę. Oto kilka przykładów: xtrin 27.05.06, 01:03 + odpowiedz twórcy strony układają owe nazwiska w spisie w kolejności alfabetycznej a dalej Tamtejszy algorytm sortujący rzeczywiście ma błąd (polskie znaki diaktryczne ustawiane są na końcu alfabetu, xtrin 26.05.06, 23:04 + odpowiedz Bo internetowa lista nie ma żadnych pewnych możliwości weryfikacji, I takich "kwiatków jest więcej" Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 18:53 > xtrin 27.05.06, 01:03 + odpowiedz > twórcy strony układają owe nazwiska w spisie w kolejności alfabetycznej > > a dalej > > Tamtejszy algorytm sortujący rzeczywiście ma błąd (polskie znaki diaktryczne > ustawiane są na końcu alfabetu, za drugim razem xtrin popelnil blad uzywajac slowa blad :D Jezeli sortuje sie dane uzywajac najprostszego (i najczesciej spotykanego) sposobu okreslania relacji porzadkujacej opartego na kodach ASCII, to polskie znaki diaktryczne wyladuja po "z". > Bo internetowa lista nie ma żadnych pewnych możliwości weryfikacji, > > I takich "kwiatków jest więcej" tutaj ma racje. Bo co? IP? Kto uzywa dynamicznych albo jest za NATem albo korzysta z proxy odpada od takiej mozliwosci weryfikacji. Czyli... 99% uzytkownikow sieci. Po adresie email? problemem jest zalozenie sobie 100 skrzynek pocztowych? Musialiby to byc pelne listy z numerem PESEL weryfikowane pozniej losowo przez pytanie zainteresowanych osob. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 20:02 to polskie znaki diaktryczne wyladuj > a po "z". Jam dostęp do tej listy to sobie sprawdź > tutaj ma racje. Bo co? IP? Kto uzywa dynamicznych albo jest za NATem albo korzy > sta z proxy odpada od takiej mozliwosci weryfikacji. Czyli... 99% uzytkownikow > sieci. Po adresie email? problemem jest zalozenie sobie 100 skrzynek pocztowych > ? Musialiby to byc pelne listy z numerem PESEL weryfikowane pozniej losowo prze > z pytanie zainteresowanych osob. Sam wpisałem kilka nieistniejących osób. Cała ta lista jest gó....o warta. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 20:06 > > a po "z". > > Jam dostęp do tej listy to sobie sprawdź ze co?? > Sam wpisałem kilka nieistniejących osób. Cała ta lista jest gó....o warta. 1. m.in. dzieki takim ludziom jak ty. 2. przeciez xtrin to tez powiedzial a ty przytoczyles jako przyklad jego bledu... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: o technice to ty sie moze nie wypowiadaj, co? 18.06.06, 20:11 sierzant_nowak napisał: > > > a po "z". > > > > Jam dostęp do tej listy to sobie sprawdź > > ze co?? Powinno być Jak masz dostęp do tej listy to sobie sprawdź czy na pewno po z są wszystkie polskie znaki diakryczne Zresztą kogo ta lista obchodzi chyba tylko platfusy się nią przejęli. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak przyznanie sie do bledu by cie zabilo? 18.06.06, 20:17 podales sposob sortowania jako DOWOD na falszerstwo. Popelniles blad z uwagi na niewiedze - zaden wstyd, znajomosc tego typu niuansow technicznych nie jest obowiazkowa. Kompromitacja nie jest brak wiedzy, tylko nieumiejetnosc powiedzenia wprost "ok, pomylilem sie bo nie wiedzialem jak to jest sortowane przez maszyny. Ale i tak nie zmienia to mojej opinii o takich listach jako niewiarygodnych". Ale to typowe dla ludzi twojej opcji... przyprze sie was do muru w jednej kwestii to uciekacie w inna, najlepiej demagogiczna... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: przyznanie sie do bledu by cie zabilo? 18.06.06, 21:07 > podales sposob sortowania jako DOWOD na falszerstwo. Popelniles blad z uwagi na > niewiedze - zaden wstyd, znajomosc tego typu niuansow technicznych nie jest ob > owiazkowa. Kompromitacja nie jest brak wiedzy, tylko nieumiejetnosc powiedzenia > wprost "ok, pomylilem sie bo nie wiedzialem jak to jest sortowane przez maszyn > y. Ale i tak nie zmienia to mojej opinii o takich listach jako niewiarygodnych" > . Ale to typowe dla ludzi twojej opcji... przyprze sie was do muru w jednej kwe > stii to uciekacie w inna, najlepiej demagogiczna... > Przyczepiłeś się do tego sortowania jak głupi, a to sprawa drugorzędna choć też prawdziwa. Przeczytaj sobie co było tematem wątku - możliwość wielokrotnych wpisów przez jedną osobę różnych nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Sierżancie popatrz tutaj !!!!! 18.06.06, 22:17 Swoje i xtrin algorytmy tak jak mówiłem możesz se w d...ę wsadzić. 137873. Angelika ćwiklińska, student, Bydgoszcz 137874. Aniela Uziembło, psycholog/emerytka, Ustanów 137875. Hanna Olechnowicz, psycholog, Warszawa 137875. Anna Popowicz, Radca prawny, Warszawa 137876. Maria Kwiatkowska, psycholog, nauczyciel akademicji 137877. Maria Janina Kwiatkowska, artysta malarz, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak daj moze link do tego? 18.06.06, 22:46 > 137875. Hanna Olechnowicz, psycholog, Warszawa > 137875. Anna Popowicz, Radca prawny, Warszawa dwa wpisy o tym samym numerze? To co wkleiles wyglada na kolejnosc wpisywania (kolejne numery, tylko z powtorka). Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: daj moze link do tego? 18.06.06, 22:52 sierzant_nowak napisał: > > 137875. Hanna Olechnowicz, psycholog, Warszawa > > 137875. Anna Popowicz, Radca prawny, Warszawa > > dwa wpisy o tym samym numerze? To co wkleiles wyglada na kolejnosc wpisywania ( > kolejne numery, tylko z powtorka). > Ja na technice się nie znam jak to powiedziałeś. Sam sobie poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak wlasnie na cos tak glupiego czekalem :D 18.06.06, 14:23 zdjecie z numerem gazety (pomijajac latwosc modyfikacji zdjec w dzisiejszych czasach) przydaja sie, zeby pokazac ze zdjecie bylo wykonane PO KONKRETNEJ (wydanie gazety) dacie, a nie przed. Tak wiec do udowodnienia okresu czasu sie nie nadaja :D Bo co? Zdjecie billboardu kaczynskiego z wydaniem gazety z 2004 roku swiadczy o tym, ze wisi tam od 2004 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Widac palniczku kryminaly czytales, ale bez 18.06.06, 14:26 zrozumienia :D Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Zbyt trudna lektura ? ;)))) ____nt 18.06.06, 15:04 sierzant_nowak napisał: > zrozumienia :D > Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak tak samo "ze zrozumieniem" czytal program PiSu :D 18.06.06, 15:37 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdjecia w czasie? proszę bardzo :-) 18.06.06, 15:02 palnick napisał: > Zdjęcie bilboardu z numerem GW z tego dnia. Kryminałów nie puszczają w > koszarach? Tak to ja mogę udowodnić, że plakaty z Tuskiem wisiały w 1939 roku. ;)))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Zdjecia w czasie? proszę bardzo :-) 18.06.06, 20:52 snajper55 napisał: > palnick napisał: > > > Zdjęcie bilboardu z numerem GW z tego dnia. Kryminałów nie puszczają w > > koszarach? > > Tak to ja mogę udowodnić, że plakaty z Tuskiem wisiały w 1939 roku. ;)))) > A nie wisiały ? :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdjecia w czasie? proszę bardzo :-) 18.06.06, 20:57 palnick napisał: > > Tak to ja mogę udowodnić, że plakaty z Tuskiem wisiały w 1939 roku. ;)))) > > > A nie wisiały ? :)))))))))))))))) To już prędzej z dziadkiem Tuska. ;))))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: jak III-rzedna?? 18.06.06, 14:17 sierzant_nowak napisał: > jak placi sie za czas wywieszenia, a nie za sam fakt pojawienia sie tam... > Przecież wiadomo że bilbord po wyborach to musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak no pewnie, ale zdjecie billboardu nie udowodni 18.06.06, 14:26 czy wisial 2 tygodnie czy 6 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a wyjasnisz mi, jak za pomoca dokumentacji 18.06.06, 15:00 sierzant_nowak napisał: > fotograficznej mozna udowodnic jak dlugo wisial dany billboard? :D Robisz zdjęcie z długim czasem otwarcia migawki. ;))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty u nas też straszył 18.06.06, 14:13 już wolałbym jego dziadka na bilbordach to był przynajmniej nasz człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: u nas też straszył Kaczor 18.06.06, 14:18 A ja bym wolał Kaczora na czele parady gejów.Idę o zakład,że w najbliższych wyborach takie bilbordy będą masowe. ================ Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Czy Tusk już wie? 18.06.06, 14:55 nu cuś takiego ? to tak jakby wehrmacht sfotografować. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Ile ta akcja kosztowała? 18.06.06, 15:05 Która firma ją przeprowadziła? Kto za to wszystko zapłacił? Czyimi pieniędzmi została ta akcja opłacona? Jak została ta akcja rozliczona? Czy obciąża ona budżet wyborczy PiS? ======================================== Trzeba to wszystko prześwietlić! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ile ta akcja kosztowała? 18.06.06, 15:34 abstrakt2003 napisał: > Która firma ją przeprowadziła? > Kto za to wszystko zapłacił? > Czyimi pieniędzmi została ta akcja opłacona? > Jak została ta akcja rozliczona? > Czy obciąża ona budżet wyborczy PiS? > ======================================== > Trzeba to wszystko prześwietlić! Podobnie jak kampannię PiS. Podobno fiansowaną z funduszy mafii narkotykowej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ile ta akcja kosztowała? 18.06.06, 15:38 snajper55 napisał: > abstrakt2003 napisał: > > > Która firma ją przeprowadziła? > > Kto za to wszystko zapłacił? > > Czyimi pieniędzmi została ta akcja opłacona? > > Jak została ta akcja rozliczona? > > Czy obciąża ona budżet wyborczy PiS? > > ======================================== > > Trzeba to wszystko prześwietlić! > > Podobnie jak kampannię PiS. Podobno fiansowaną z funduszy mafii narkotykowej. > > S. Tusk może się wykazac i zaproponować powołanie komisji śledczej do badania finansowania kampanii wyborczej różnych partii Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 i kto za to płacił? :) 18.06.06, 15:59 tak to jest, kij ma dwa końce.... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia A Lechowe też policzone? 18.06.06, 16:03 Wg danych PKW: PO ogółem 4 509 sztuk PiS ogółem 12 814 sztuk Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia A Lechowe 12 814 sztuk? 18.06.06, 16:08 basia.basia napisała: > Wg danych PKW: > > PO ogółem 4 509 sztuk > PiS ogółem 12 814 sztuk Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: A Lechowe 12 814 sztuk? 18.06.06, 17:28 basia.basia napisała: > basia.basia napisała: > > > Wg danych PKW: > > > > PO ogółem 4 509 sztuk > > PiS ogółem 12 814 sztuk Liczba dotycząca PiS jest dokładna a PO zaniżona. Odsyłam na stronę www.prezydent2005.org.pl. Tam jest wszystko: ile co kosztuje, jakie były upusty, kto jakiej wielkości i ile plakatów (i billboardów czyli dużych plakatów) zawiesił. I za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
kryant A Lechowe 12 814 sztuk, za mniejszą kasę? 19.06.06, 23:56 bo według podawanych w telewizorni danych Kaczyński zapłacił za bilbordy 2 miliony mniej niż Tusk. Jak to się ma do ilości? Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 chcesz mi wmówić,ze bilbordów Kaczora było więcej? 18.06.06, 17:00 wy jacyś paranoicy jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 i wierzycie ,ze Kurski nie ma racji? 18.06.06, 17:06 to w moim mieście Gliwicach było "tusków" z dwadzieścia. Ludzie toż te "oficjalne" dane to jest wielki przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 smoku problem w tym że miejsce miejscu nierówne 18.06.06, 17:08 Sztab PO dużo wcześniej i starannie wytypował miejsca na teklamy zewnetrzne. Od początku przyjęli założenie że nie liczy się ilość ale jakość. Dlatego mieli mnie bilbordów ale w lepszych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 mieli mniej bilbordów? 18.06.06, 17:47 podziel te 4000 przez ilość miejscowośi w Polsce i powiedz, czy dalej podtrzymujesz tezę o "lepszych " miejscach". Miast w Polsce jest 900 - chcesz mi wmówić ,ze w takiej warszawie czy nawet gliwicach było 4 tuski?. wy kpicie czy o drogę pytacie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: mieli mniej bilbordów? 18.06.06, 18:46 Tak licząc, to w takiej Warszwie było tylko 14 plakatów z Kaczorem. To Ty chyba kpisz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak oczywiscie w W-wie i Siedlcach bylo tyle samo 18.06.06, 20:09 billboardow :D ales teorie trzasnal... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Górzno (1200 mieszkaców) to też miasto. ___nt 18.06.06, 21:03 sierzant_nowak napisał: > billboardow :D ales teorie trzasnal... > Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: ksiunc apolitycznie obiewscil prawde narodowi 18.06.06, 17:55 ludziska sie do dzis podniecaja sprawami go.nianymi ile bylo plakatow jak dlugo wisialy :o co mowili ci z plakatow nie wazne . co obiecywali ,jak straszyli ,jak opluwali to nie wazne zdjecia plakatow ,ile wisialy !,do skretynienia jeden krok Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 20:58 Nasz znajomy w Polsce ma kontrakt od firmy bilboardowej. Kazdego 20 dnia miesiaca ma obowiazek dostarczyc po jednym zdjeciu kazdego z okreslonych 100 bilboardow. Zdjecie musi miec date nie wczesniejsza niz 21 poprzedniego miesiaca. Cyfrowa kamera robi "date inprint"(wdrukowuje date?) Teoretycznie moze sie zdarzyc, ze jeden bilboard byl fotografowany 20, 21 np lipca, 20 wrzesnia. Tak czy owak z takich zdjec duzo mozna okreslic, moze nie co do dnia od-do, ale spory okres w tym przedziale. Dodamy jeszcze, ze nasz znajomy jest dobrze zorganizowany i systematycznie wypala na CD dla siebie zdjecia, ktore przekazal firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 21:05 my.uczennice.vii.liceum napisała: > Nasz znajomy w Polsce ma kontrakt od firmy bilboardowej. > Kazdego 20 dnia miesiaca ma obowiazek dostarczyc po jednym zdjeciu kazdego z > ok reslonych 100 bilboardow. > Zdjecie musi miec date nie wczesniejsza niz 21 poprzedniego miesiaca. > Cyfrowa kamera robi "date inprint"(wdrukowuje date?) To Ty nie wiesz, że datę w aparacie moża samemu sobie przestawić i nie jest to z tego powodu żaden dowód ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 21:08 > To Ty nie wiesz, że datę w aparacie moża samemu sobie przestawić i nie jest to > z tego powodu żaden dowód ? > > S. Data tu niewiele znaczy, bo wiadomo że nikt nie naklejał plakatów na wielkanoc. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 21:10 Klopot jest taki, ze to nasz znajomy, a nie twoj. On na pewno dat nie zmienia, firma bilboardowa tez pewnie ma sposoby na kontrole jego pracy. W sledztwie mozna porownac daty tego, co prezentuje firma z tym co on ma na CD, gdyby ktos cos zmienial daty w Photoshop po wykonaniu zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 22:19 my.uczennice.vii.liceum napisała: > Klopot jest taki, ze to nasz znajomy, a nie twoj. > On na pewno dat nie zmienia, firma bilboardowa tez pewnie ma sposoby > na kontrole jego pracy. > > W sledztwie mozna porownac daty tego, co prezentuje firma z tym co on ma > na CD, gdyby ktos cos zmienial daty w Photoshop po wykonaniu zdjecia. Zwłaszcza myśląc że za rok wyniknie z tego afera :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 22:19 Powtórzę: data na zdjęciu nie jest żadnym dowodem, ponieważ taka data może być dowolnie przestawiana przez robiącego zdjęcie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 22:58 A my powtorzymy, ze firma bilboardowa z pewnoscia kontrolowala rzetelnosc dostarczanych zdjec, wystarczy, ze z tych 100 zdjec 20 to zdjecia "kontrolne" innych osob na podobnym kontrakcie. Nasz znajomy to facet z zewnatrz, nikt mu nie powiedzial "rob zdjecia tak, zeby nie bylo Tuska", w tym konkretnym przypadku do falszerstwa musialoby dojsc wewnatrz firmy. I w tym samym przypadku mozna porownac co ma firma z backupem, ktory ma nasz znajomy. Generalnie data z aparatu nie jest dowodem, tutaj jednak mozna by wykazac ewentualne falszerstwo wewnatrz firmy. Tego co napisalysmy nie generalizujemy na cala Polske, bedzie pewnie mnostwo jednostkowych przypadkow, pewnie opartych tez na czyms innym. Cos innego natomiast jest generalnie pewne. Firmy bilboardowe majace klopoty z pamiecia i dziury w dokumentacji beda mialy zwielokrotnione klopoty z Urzedem Skarbowym. Zobaczymy wtedy kto bedzie chcial ginac za Nicee. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 23:01 > A my powtorzymy, ze firma bilboardowa z pewnoscia kontrolowala rzetelnosc > dostarczanych zdjec, wystarczy, ze z tych 100 zdjec 20 to zdjecia "kontrolne" > innych osob na podobnym kontrakcie. Nie dawajcie się Uczennice wciągać w jałową dyskusję. Najważniejsze jest to ile było plakatów i na czyich bilbordach wisiały. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 18.06.06, 23:53 To bylo wlasciwie wszystko co chcialysmy powiedziec w temacie. Wracajac do watku "Popatrzcie lewacy" bylo trocze nerwowo, ale wykazalysmy jaka role pelni ewa8a i jej forumowi "ulubiency" w organizowaniu forumowych prowokacji. Kropke nad i postawila giwi wyrzucajac post, ktorego pozostawienie mialo buc dowodem na jego calkowita nieprawdziwosc. Naszym zdaniem warto bylo? Ciekawe kim jest tajemnicza ewa8a? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 19.06.06, 00:03 > Naszym zdaniem warto bylo? > Ciekawe kim jest tajemnicza ewa8a? > A swoją drogą co za idiotów zatrudnia Agora. Prowadziłem ciekawą dyskusję z "sierżantem" na temat fałszowania listy podpisów "przeciw Giertychowi" Na koniec podrzuciłem chłoptysiowi fragment listy to mu tylko szczęka opadła. Ciekawe czy jeszcze wie że kilkanaście tysięcy osób z tej listy to widma. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 19.06.06, 23:26 artsg napisał: > > Naszym zdaniem warto bylo? > > Ciekawe kim jest tajemnicza ewa8a? > > > A swoją drogą co za idiotów zatrudnia Agora. Prowadziłem ciekawą dyskusję > z "sierżantem" na temat fałszowania listy podpisów "przeciw Giertychowi" Na > koniec podrzuciłem chłoptysiowi fragment listy to mu tylko szczęka opadła. > Ciekawe czy jeszcze wie że kilkanaście tysięcy osób z tej listy to widma ----------- Casus Begger? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 19.06.06, 23:38 > Casus Begger? A jak się z Renatą skończyło, bo jakoś sprawa ucichła. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 19.06.06, 23:47 artsg napisał: > Na koniec podrzuciłem chłoptysiowi fragment listy to mu tylko szczęka opadła. > Ciekawe czy jeszcze wie że kilkanaście tysięcy osób z tej listy to widma. Widma Ci się nie podobają ??? To Ty nie wiesz, że właśnie takie widma podpisują listy poparcia dla posłów (np Beger), dzięki którym mogą startować oni później w wyborach ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Zdjecia, zdjecia, zdjecia 19.06.06, 23:51 że właśnie takie widma podpisują > > listy poparcia dla posłów (np Beger), dzięki którym mogą startować oni później > w wyborach ? > > S. No to jeszcze powiedz jak ta sprawa się skończyła? Czy jej coś udowodniono i czy skazano? Odpowiedz Link Zgłoś