kropkai 19.06.06, 21:53 Gość jest mentalnie w 1980 roku. "moze jednym trzeba dać więcej innym mniej" ( to o lekarzach. A ja myslałem, ze to "rynek" miał dawać. Teraz znowu jest w swoim żywiole . Gada o Lechu Wałęsie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henryk.log Re: Gwiazda w TVN24 19.06.06, 21:56 Hehe..pięknie się odwdzięcza za medalik od lesia :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Gwiazda mówił mądrze. Uważa, że przemiany 19.06.06, 22:13 W Polsce idą w dobrym kierunku. Zaapelował do telewidzów o pisanie listów z poparciem dla Prezydenta I obecnego rzadu.Przypomniał nam wszytkim,że od 89 roku nie znamy całej prawdy o polakich przemianach i roli jaką w nich odegrał Wałesa, którwgo On -Gwiazda uwaza za zdrajcę ruchu solidarnosciowego i wykonawcę zaleceń bezpieki. Dodał,że rozumie sytuację lekarzy i pielegniarek ale dziwi się temu nagłemu strajkowi i go nie popiera. Zrobił na mnie wrażenie człowieka myślącego i rozumnego polskiego patrioty. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Gwiazda mówił mądrze. Uważa, że przemiany 19.06.06, 22:23 Oczywiscie spelnia jego marzenie : buduje sie socjalizm w wersji tych co wierza ... Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Listy z poparciem to ostatnio chyba za Jaruzela... 19.06.06, 22:26 To jakiś kuriozalny pomysł rodem z głębokiej komuny. Listy do Przywódców to forma do dzisiaj stosowana w Korei Północnej. Do Kim Dzong Ila listy z poparciem piszą dzieci, młodzież, aktyw robotniczy i kraj KROCZY ku świetlanej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Listy z poparciem to ostatnio chyba za Jaruze 20.06.06, 00:53 A na czym wg. Ciebie ma polegać obywatelskie społeczeństwo jak nie na osobistym i czynnym wyrazaniu swoich opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Listy z poparciem to ostatnio chyba za Jaruze 20.06.06, 00:55 Tu chodzi o działania propagandowe a nie o postawy obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Listy z poparciem to ostatnio chyba za Jaruze 20.06.06, 00:58 Jesli kazdy z nas nieprzymuszany przez nikogo napisze lisy do władzy to taka postawa zasługuje na nazqanie jej obywatelską. Propagowanie sibie i swoich opinii jest obowiazkiem obywatelskim świadomego członka społecznosci ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Listy z poparciem to ostatnio chyba za Jaruze 20.06.06, 01:02 W normalnym kraju od wyrażania opinii o władzy są wybory. Listy z poparciem, samokrytyka, pochody pierwszomajowe, czyny społeczne i tym podobne bzdury były za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Listy z poparciem to ostatnio chyba za Jaruze 20.06.06, 01:14 Dokładnie, a homosovieticus ma takie pojęcie o społeczeństwie obywatelskim jak...homo sovieticus ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 czyzby??? 20.06.06, 11:31 a kto wymyslil akcje z listami braku poparcia dla Giertych w demokratycznych wyborach wybranego? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Gwiazda w TVN24 19.06.06, 22:32 W dobie globalizmu i ponadnarodowych łżekoncernów nie ma czegoś takiego jak rynek. Jest komuna łżekoncernów i to one narzucają swoją politykę wszystkim. Nie ma miejsca na konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt zal mi go 19.06.06, 22:55 Jest groteskowy, a chyba nie ma tej swiadomosci. Przykro bylo patrzec i sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: Gwiazda w TVN24 19.06.06, 22:58 spodobał mi się fragment gdy porównał wałęsę z bierutem. romanowski -stawia pan znak równości midzy tymi dwoma postaciami? gwiazda -nie, bo bierut działał jawnie. biedny człowiek zachorował na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gwiazda w TVN24 20.06.06, 11:29 ale dlaczego,przeciez powszechnie bylo wiadomo kim byl Bierut, wiec ten przynajmniej nikogo nie zawiodl Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Gwiazda w TVN24 19.06.06, 23:03 hm, na razie lekarze są opłacani głównie z budżetu państwa a nie przez rynek Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A Kur..ski do Wałęsy na imieniny chadzał... 19.06.06, 23:04 czy to go nie dyskredytuje??!! Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Gwiazda w TVN24 20.06.06, 01:04 W 1980 był KIMŚ. Dzisiaj budzi politowanie Odpowiedz Link Zgłoś
anitka221 Smierdzi tu 20.06.06, 06:40 CZerwonka to choroba brudnych rąk - zakażna biegunka.Pacient ma kolkowe bóle brzucha. Przed oddaniem stolca krzyczy z bólu. O wyleczeniu można mówic dopiero wtedy, gdy trzykrotne posiewy kału pobrane po zakończeniu leczenia nie wykazują obecności bakterii. Lekarz ma obowiązek zawiadomić Sanepid, a jego pracownicy przyjdą do domu, żeby zdezynfekować mieszkanie, głównie toaletę. Śmierdzi tu. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Gwiazda w TVN24 20.06.06, 08:21 Na rynku nawet w USA też w zakresie świadczeń zdrowotnych nie zawsze daje rynek. No ale ty mówisz ,ze na całym swiecie w zakresie ochrony zdrowia obowiązujke rynek Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Kurczę, przegapiłam 20.06.06, 11:23 kropkai napisał: > Gość jest mentalnie w 1980 roku. "moze jednym trzeba dać więcej innym mniej" Ale w jakim sensie? Bo lepsza płaca dla pracujących lepiej powinna być oczywista. > ( to o lekarzach. A ja myslałem, ze to "rynek" miał dawać. No właśnie. Gdzie jest wolny rynek ubezpieczeń społecznych? Przez 17 lat nic nie zrobiono w tym kierunku i teraz trzeba rzeźbić w g... > Teraz znowu jest w swoim żywiole . Gada o Lechu Wałęsie. Widziałeś już "Plusy dodatnie, plusy ujemne"? Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Gwiazda to typowy PPSiak :)) 20.06.06, 11:32 Walesa byl ok jak byl przy wladzy ,dzis jest brzydki Gwiazda nie wiedzial wczesniej z kim pije wodke :o Odpowiedz Link Zgłoś
acho Re: Gwiazda to typowy PPSiak :)) 20.06.06, 11:33 Bredzisz. Andrzej i Joanna Gwiazdowie już od początku lat 80. byli z Wałęsą skonfliktowani. Opowiedz lepiej z kim ty pijasz wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Gwiazda to typowy PPSiak ??? 20.06.06, 11:37 Jeżeli tak, to może sie tak samo zawieść na Kaczorach, jak kiedyś PPS na Piłsudskim. W 1926 PPS Piłsudskiego poparła. Niewiele czasu minęło a zobaczyła, jakie zrobiła głupstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Pan Gwiazda bał sie powiedzieć to co zwykle mówi 20.06.06, 11:37 gdzieś po kątach, że Wałęsa współpracował z SB a wytłumaczył to prosto - Wałęsa ma duzo pieniędzy (oj, tu wyłazi zawiść o kasę) i moze pozwac do sądu...on w sumie sie nie boi , bo nie ma mieszkania własnosciowego, a łózka mu przeciez nie zabiorą... Wszystko rozumiem. Zazdrość o sukces Wałęsy, o jego kasę itd. Rozumiem strach przed konsekwencjami swoich słów, ale Panie Gwiazda. Te konsekwencje nie wynikaja z tego ,że Wałęsa ma duzo kasy, tylko że te wszystkie pomówienia są bezpodstawne i były prezydent spokojnie pozywa do sądu i wygrywa sprawy. NIe wystarczy pomawiac.Trzeba mieć dowody. A tak swoja drogą boi się Pan sądów IV RP? A. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Gwiazda w TVN24 20.06.06, 12:04 Niech Ci Gwiazdo pomyślności nigdy nie zabraknie, nigdy nie zabraknie, A kto w Twe słowa dziś wątpi, zaprawdę, do prawdy, trudno - nie dostąpi. Ja szczęścia tego nie miałam i tej audycji nie widziałam. Ale cytowane tu Gwiazdy słowa mnie pokrzepiły – nareszcie! Bo do tej pory domeny prawdy tkwiły (jak Skin) w zmowie milczenia, w areszcie. A jak było naprawdę w oczach zwykłych ludzi - to nikt im oczu nie zamydli, niech się nie łudzi. A tkwić w tamtych latach trzeba będzie dopóki cenny fresk, spod warstw farb kolejnych olejnych, szpachtułką konserwatora, światło dzienne ujrzy. Dopóty! Bo zaprawdę zdrajcą trzeba być narodu własnego, by do „Wuja Toma” apelować o nałożenie najcięższych sankcji. Me serce krzyczy – D l a c z e g o ? I od tamtej pory świetnie nasza gospodarka się trzyma. Jak pijany płotu. Jak byle jakiego, zdesperowana dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Gwiazda w TVN24 20.06.06, 12:11 To Wałęsa płot przeskoczył? Ja w to nie nigdy nie uwierzę widząc, jak się mu pośladki trzęsą gdy na platformę przy płocie setki rąk go podsadzają Odpowiedz Link Zgłoś