Dodaj do ulubionych

Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko

21.06.06, 00:02
... hańba dla wszystkich kobiet działających w polityce.
Właśnie przed chwilą skarciła Wyborczą za wypominanie Farfałowi przeszłości
nazistowskiej, "no bo Jacek Kuroń i inni" byli w początkach PRL-u
zafascynowani komunizmem...

Można jeszcze przeboleć, gdy takie brednie plecie małolat. Gorzej, gdy robi
to sama przyboczna Lecha Kaczyńskiego.

Trzeba być wyjątkowo głupim by porównywać zaangażowanie na rzecz komunizmu w
PRL (który wiele na sumieniu ma, ale nigdy nie dążył do biologicznej
eksterminacji narodu) do wyznawania ideałów nazizmu.

Pomijam już późniejszą działalność opozycyjną Kuronia i Michnika, która zmyła
hańbę (?) przeszłości...
Obserwuj wątek
    • przyszywany.wnuczek.2006 Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 00:06
      emerytka2006 napisała:

> ale nigdy nie dążył do biologicznej eksterminacji narodu

Jakiego Babciu?
      • przyszywany.wnuczek.2006 Babciu, czy chodzi o ten naród co z mlekiem matki 21.06.06, 00:11
        itd.
        --
        "Najbardziej postępowe oznacza przecież organizacje młodzieżowe związane z ruchem
        robotniczym, a przede wszystkim jego najkonsekwentniejszym nurtem, z partią
        komunistyczną. Tak więc w naszej ocenie przeszłości harcerskiej obowiązuje nas
        przede wszystkim punkt widzenia KPP i KZMP." Jacek Kuroń, AD. 1960 r.
    • t-800 Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 00:08
      Ty to masz fioła na punkcie sygnaturek. :-)
    • gat45 Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 00:10
      emerytka2006 napisała:

> ... hańba dla wszystkich kobiet działających w polityce.

NIE. Hanba dla wszystkich OSOB dzialajacych w polityce.

Bez seksizmu, prosze !!!!

• wesoly.czolgista [...] 21.06.06, 00:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • echo_o Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 00:15
      Świetna babka z tej Kruk!
      Bez zbędnej fanfaronady, bufonady, egzaltacji i innych takich przybudówek,
      konkretna, dosadna kiedy trzeba, refleksyjna gdy na to pora. Z kręgosłupem w
      dybach, zdystansowana (jej poczucie humoru wyjątkowo mi odpowiada), charakterna
      i jeśli Lech Kaczyński się z nią przyjaźni, to nie taki z niego smutas, jak go
      malują...
      • rydzyk_fizyk Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 00:42
        A kiedy trzeba to złoży donos i odmelduje.
        Generalnie świetnie wykonuje rozkazy.
      • rejestr1 Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 07:22
        Można by to krótko określić - dyspozycyjna.
    • po_godzinach Nisko upadliśmy jako społeczeństwo. 21.06.06, 00:17
      • wesoly.czolgista [...] 21.06.06, 00:21
      • gat45 Re: Nisko upadliśmy jako społeczeństwo. 21.06.06, 00:22
        Oj, bardzo nisko.

Dzisiaj jedyna rozglosnia [chyba jestem ostatnia osoba, uzywajaca tego
        okreslenia na "program" i tak zamierzam trzymac dalej] godna sluchania w F w
        dzienniku wieczornym opowiedziala o Panu Piotrze F. [nie uzywam nazwiska wobec
        oskarzonych] i o Pannie Krukownie. A Polska czesto nie bywa na tych elitarnych
        bez zadnego "lze" falach.

A ja tak lubie byc dumna ze swojego kraju... Lubilabym ????

• po_godzinach Re: Nisko upadliśmy jako społeczeństwo. 21.06.06, 00:29
          Na razie nie ma z czego być dumnym.
          • gat45 Re: Nisko upadliśmy jako społeczeństwo. 21.06.06, 00:45
            po_godzinach napisała:

> Na razie nie ma z czego być dumnym.

No wlasnie, a nawet wprost przeciwnie. I dlatego poplakuje sobie po polnocy...
            a nietoperze znad Loary ze mna

A tak naprawde : nie wiem czy "zaiste dobrym i sprawiedliwym" byloby, zeby
            ktorekolwiek spoleczenstwo bylo domne z siebie. Jak spoleczenstwo. Czytaj :
            narod. Mysle, ze powinnismy byc dumni ze swoich pogladow i przekonan i z
            ewentualnej umiejetnosci przechowania ich WBREW spoleczenstwu hic et nunc. Dla
            przyszlych pokolen. A czy mielismy racje - o tym beda moze decydowac przyszle
            pokolenia, ale tu nie chodzi o DECYZJE. Jezeli ktos ma kantyjskie prawo moralne
            w sobie, to moze kpic sobie z opinii terazniejszych i nawet przyszlych... To
            sie chyba nazywa SPOKOJ SUMIENIA ???

Zmiana tematu : W watkach temu poswieconych nikt mi nie odpowiada, wiec moze -
            paradoksalnie - odpowiedz dostane tutaj : KTO lustruje lustratorow ?????
            • po_godzinach Re: Nisko upadliśmy jako społeczeństwo. 21.06.06, 00:51
              "KTO lustruje lustratorow ?????"

Nikt. I dlatego ta "rewolucja" równiez zje swoje dzieci.

Co do reszty: myślę, że wiele tu miałby do powiedzenia Tomasz Mann.

Nie placz, pisz raczej więcej swoich mądrych postów :)

Dobranoc ...

• gat45 do po_godzinach 21.06.06, 01:01
                po_godzinach napisała:

> "KTO lustruje lustratorow ?????"
                >
                > Nikt. I dlatego ta "rewolucja" równiez zje swoje dzieci.
                >
                Juz zjadla. Mimo ze rewolucji nie bylo. Ale chyba troska o dzieci czy noworodki
                nie jest pierwsza troska aktualnej Polski. Bardziej licza sie te w srodku,
                ledwie poczete... ale juz urodzone przestaja byc obiektem batalii. Nie se baba
                sama radzi, odtego jest, zeby rodzic. I becikowe dostac.

Ale ja naprawde nie wiem, jak to wyglada dokladnie z lustracja. Czytam w
                gazetach, slucham ludzi, czytam na tym forum - ZLUSTROWAC !!! - liczba
                wykrzykinkow dowolna. Patrze na opluwanie ksiedza Czajkowskiego [zeby bylo
                jasnie - nie znam ani czlowieka, ani kaplana, ani "autorytetu"] i zadaje sobie
                kartezjanskie pytanie : jaka legitymacje ma istoryk od 25 lat przebywajacy w
                USA, zeby dokumety, ktre w rece mmu wpadky, podsumowywac ?

I gdzie tu - brzydkie slowo - ta chrzescijanska milosc blizniego ? Gdzie
                przykazan bozych przestrzeganie ? Gdzie grzechow odpuszczenie ? Dlaczego
                zadosuczynienie tylko jezeli "dla mnie dobrze" a nie na odwrot ? Skad tyle
                nienawisci ? Skad tyle zacietrzewienia ?

????????????
                • humbak Re: do po_godzinach 21.06.06, 01:11
                  Pytanie: co masz na myśli pisząc opluwanie księdza Czajkowskiego?
                  • gat45 Re: do po_godzinach 21.06.06, 01:24
                    humbak napisał:

> Pytanie: co masz na myśli pisząc opluwanie księdza Czajkowskiego?
                    >
                    Po prostu to, co przeczytalam kilka tygodni temu. Jak zaznaczylam, zupelnie nie
                    znam ani sprawy, ani czlowieka. Wyobrazilam sobie tylko hipoteze robocza, ze
                    bylaby to nieprawda. Moze wyobraznia mnei poniosla. Jezeli wyrazilam sie
                    nieprecyzyjnie - to przepraszam.

Ale MOJE sedno sprawy polega w tym przypadku nie na LUSTROWANYM, tylko na
                    LUSTRUJACYM. I bardzo prosze o wziecie pod uwage takiego niespotykanego
                    przypadku : kiedy ja zadaje pytanie, to naprawde dlatego,ze chcialabym otrzymac
                    odpowiedz. Bez najmniejszej prowokacji.

Wiec jeszcze raz : jakie wyjatkowe kwalifikacje moralne maja ci, ktorzy
                    lustruja ? Kto ich zlustrowal i przyznal im ten certyfikat ? Czy sami sa tak
                    czysci i przejrzysci, ze ich teczki sa ogolnie dostepne ? Czy pan Wildsztajn
                    zostal zlustrowany PRZED opublikowaniem swojej LISTY ???? Bylam akurat w
                    Polsce, kiedy na te liste czekano i kiedy ja ogloszono... Moj Boze - w zyciu
                    nie wzielabym na siebie odpowiedzialnosci za los tylu dziesiatkow tysiecy
                    osob !!! Pewnie jestem tchorzem obywatelskim - nie wykluczam. A nawet sie
                    troche obawiam, ze sie tym tchorzostwem szczyce, ale cicho, niech nikt sie nie
                    dowie... - bo to szlachetne tchorzostwo.

Podsumowujac : chce - i wymagam - miec dostep do danych osoby, ktora osmielila
                    sie obnazyc innych. Bez dania racji, wrzucajac do jednego worka tych, ktorych
                    bezpieka tylko chcialaby skaptowac i zabojcow [swiadomie pomijam cale spectrum
                    posrednie].

WSiem, ze nie odpwiedzialam na pytanie u gory, wiec teraz sporbuje :
                    • humbak Re: do po_godzinach 21.06.06, 01:41
                      Publikacja w ŻW to bylo pewnych dokumentów z tego co kojarzę. Na dodatek samemu zainteresowanemu dano szanse się bronić.Co do lustrujących: Przedstawienie kto współpracował, a kto nie, wraz z określeniem przyczyn współpracy to sprawa nadrzędna. Nie sądzę eż aby w wikększości przypadków potrzebne były jakieś szczegóne zalety moralne by ocenić czy ktoś współpracował i dlaczego.
                      Wildstein zdaje się listy nie opunlikował. Zrobił to ktoś inny.
    • s.k.i.n [...] 21.06.06, 00:19
    • t0g Re: Kuron byl zafascynowany nie tyle komunizmem, 21.06.06, 00:21
      ile "socjalistycznym skladnikiem" tej ideologii. Na papierze to wygladalo
      pieknie, mlody czlowiek mogl sie dac omamic i nie nalezy tego uwazac za grzech.
      Jak sie czytalo literature propagandowa dla prostych duchem, to naprawde
      wydawala sie ta ideologia do zaakceptowania. W szczegolnosci, podkreslala ideal
      rownosci (ze bylo to mydlenie oczu, to juz zupelnie inna sprawa).

Ideologia nazistowska u samych podstaw zawierala skladnik silnej pogardy dla
      ludzi "gorszego gatunku". Myslacy czlowiek tego nie moglby nie zauwazyc.

A czego mozna sie spodziewac po ludziach, ktorych drob sobie dobiera? Ptactwo
      wodne preferuje wodnych (Wasser...) i lotnych (kruki... dobrze, ze nie wrony).
      • przyszywany.wnuczek.2006 Re: Kuron byl zafascynowany nie tyle komunizmem, 21.06.06, 00:24
        A komunizm pogardą dla obcych klasowo elementów.
        Nie widzę różnic.
        --
        "Najbardziej postępowe oznacza przecież organizacje młodzieżowe związane z ruchem
        robotniczym, a przede wszystkim jego najkonsekwentniejszym nurtem, z partią
        komunistyczną. Tak więc w naszej ocenie przeszłości harcerskiej obowiązuje nas
        przede wszystkim punkt widzenia KPP i KZMP." Jacek Kuroń, AD. 1960 r.
        • t0g Re: Wnuczku: 21.06.06, 00:46
          Ja napisalem swoj post z pozycji jawnie faszystowskich, zaznaczam.
      • wesoly.czolgista [...] 21.06.06, 00:26
    • dobra.chwila Kruk równa do standardów pisuaru, to prymityw! n/t 21.06.06, 00:25
      • wesoly.czolgista [...] 21.06.06, 00:35
        • sierota.po.ud Wredne babsko to była Olga Lipinska.! 21.06.06, 00:49
          Ale ona nie ma juz na szcęscie wstepu do telewizora.
    • nowytor3 Co ty za elaborat w tej swojej sygnaturce walnęłaś 21.06.06, 00:56
      Weź coś krótkiego i skutecznego, może byc nawet w jidisz czy po arabsku, a tak
      to ni w pięć ni w dziewięć.
      Poza tym ja nie jestem Nowy Tor, tylko nowytor. I z tym to już całkiem
      przegięłaś pałę (czyją pałę? a fuj)
      • emerytka2006 Ja jidysz nie znam na tyle dobrze, żeby pisać 21.06.06, 01:32
        .. w nim elaboraty na Twój temat (nawet sygnaturkę o Kaczyńskch musiałam
        konsultować z koleżanką z Izraela).
        Dlaczego obraziłeś się na Nowego Tora? Przecież właśnie taki jest Twój nick,
        choć przyznaję, że szczególnie dla osób znających niemiecki musi on brzmieć co
        najmniej dwuznacznie...
      • gat45 Re: Co ty za elaborat w tej swojej sygnaturce wal 21.06.06, 01:42
        nowytor3 napisał:

> Weź coś krótkiego i skutecznego, może byc nawet w jidisz czy po arabsku, a tak
        > to ni w pięć ni w dziewięć.
        > Poza tym ja nie jestem Nowy Tor, tylko nowytor. I z tym to już całkiem
        > przegięłaś pałę (czyją pałę? a fuj)

BAJKALSKO-AMURSKAJA MAGISGTRAL ????? To byl cakiem Nowytor
    • pan.nikt Emerytko parafrazując "Trzeba być wyjątkowo głupim 21.06.06, 01:00
      Emerytko parafrazując "Trzeba być wyjątkowo głupim, żeby gloryfikować
      zbrodniczy komunizm"
      A przecież Ty to robisz całe dorosle życie.

Nie będę sie powtarzał, jak Ty dzisiaj, tylko odeślę Cię do innego Twojego
      wątku na temat tego chłopaka.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43888809&a=43926070
      i okolice
      • emerytka2006 Właściwie to znamy się dopiero od dwóch lat 21.06.06, 01:38
        ... więc w sumie nie wiesz, co robiłam podczas całego życia.
        Były takie momenty, gdy proponowano mi członkostwo w "Solidarności", ale
        odmówiłam, bo straciłabym pozycję zawodową i dziś żyłabym za 1000 złotych
        miesięcznie. Namawiałam za to gorąco córkę - straszna z niej solidarnościówka
        później była:)

A tak w ogóle Nikt: ja nie bronię komunizmu, a już w szczególności
        zbrodniczego.
        Mnie chodzi tylko o RACJONALIZM w polityce. Nic więcej. Może jeszcze o
        uczciwość.
        Śmieszy mnie jak dawni KC-kowie albo PZPR-owcy (vide Kryże, Łopiński,
        Jasieński, Giertychowie i inni) udają wiecznych antykomunistów.
        Bo przecież każdy wie, że NAPRADĘ walczących z komuną były w Polsce jakieś dwa
        promile.
        I ci właśnie ludzie są dziś najbardziej opluwani w "Der Dzienniku" i innych
        mediach.
        • pan.nikt Re: Właściwie to znamy się dopiero od dwóch lat 21.06.06, 01:43
          Znamy się krótko, ale przeciż wielokrotnie wspominalas o swoje wcześniejszej
          karierze.
          Prawda??

A czy pochwalasz komunizm??
          To tylko wniosek z Twoich wypowiedzi.

A ja nie byłem ani w "S",a ni w żadnych innych ZZ.
          Nie byłem też w PZPR, choć też miałem wielokrotne propozycje wstąpienia do tej
          organizacji.
          Nie chcialem, bo wiedzialem czym jest.
    • bryt.bryt bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 01:08
      Tez mnie to przerazilo. Ale nie dlatego, ze przeszlosc albo pochodzenie dla PiS
      nie gra roli, jesli ktos sie z PiS skuma (dlugo by wymieniac nazwiska), bo po
      przejsciu magicznej linii pracuje dla dobra IV RP. Powalajace bylo to
      porownanie tego postfaszysty do ludzi, ktorzy za czasow stalinowskich mieli
      jakies przekonania, a teraz juz maja inne i nikt sie nie czepia. I to bez
      mrugniecia okiem, na zimno. Bluzgi mi sie na klawiature cisna ...
      • gat45 Re: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 01:13
        bryt.bryt napisał:

> Tez mnie to przerazilo. Ale nie dlatego, ze przeszlosc albo pochodzenie dla
        PiS
        >
        > nie gra roli, jesli ktos sie z PiS skuma (dlugo by wymieniac nazwiska), bo po
        > przejsciu magicznej linii pracuje dla dobra IV RP. Powalajace bylo to
        > porownanie tego postfaszysty do ludzi, ktorzy za czasow stalinowskich mieli
        > jakies przekonania, a teraz juz maja inne i nikt sie nie czepia. I to bez
        > mrugniecia okiem, na zimno. Bluzgi mi sie na klawiature cisna ...
        =====

Mnie tez. Ale nie znam wystarczajaco silnych, a poza tym obiecalam bl.p.
        Mamusi, ze nawet tych nie bede uzywac.

Pani Emerytko ! Musze jednak stanowczo zaprotestowac przeciwko sformulowaniu
        smego tematu. BABSKO jest wyrazeniem z domeny seksismu. Wiem, wiem, ja tez sie
        kiedys z tego smialam, ale w koncu dotarlo do mnie, ze po 20 latach paragrafu
        karnego ludzie zaczynaja sie zastanawiac zanim uzyja tzw "wyrazenia
        stygnatyzujacego inna osobe ze wgledu na plec, rase, religie...."itd.

Moze zaczniemy sie wyrazac poprawnie, przynajmniej kilkoro z nas na tym forum ?
        • humbak Re: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 01:20
          A ja się nie zgodzę z twierdzeniem że to jest seksizm. Nie widzę wogóle podstawy do tekiego twierdzenia. Już samo to, że zastosowana jest obraźliwa forma, a nie określenie płci jako takiej jasno określa że nie o płeć tu chodzi. I myślę że tak naprawdę takie protesty są szkodliwe. Bo tworzą atmosfere, w której można być bez powodu oskarżonym o seksizm, rasizm, czy co tam jeszcze.
          • gat45 seksizm ? 21.06.06, 01:35
            humbak napisał:

> A ja się nie zgodzę z twierdzeniem że to jest seksizm. Nie widzę wogóle
            podstaw
            > y do tekiego twierdzenia. Już samo to, że zastosowana jest obraźliwa forma, a
            n
            > ie określenie płci jako takiej jasno określa że nie o płeć tu chodzi. I myślę
            ż
            > e tak naprawdę takie protesty są szkodliwe. Bo tworzą atmosfere, w której
            można
            > być bez powodu oskarżonym o seksizm, rasizm, czy co tam jeszcze.

=============
            Mialam dokladnie te same odczucia 25 lat temu. Ba, nawet odeslalam Panu
            Prezydentowi VGE [byl taki arystokrata] ulotke wyborcza, gdzie zwrocil sie do
            nas per "Wyborczynie, Wyborcy". Z adnotacja, ze rozroznienie nie powinno miec
            miejsca i ze kiedy liczymy glosy z urn nikt nie zna plci osoby, ktora koperte
            wrzucila. I ze WYBORCY powinno wystarczyc.

Potem gwaltownie oburzalam sie na "parité" czyli tez obowiazek
            zasady "lambada" : jeden pan - jedna pani - jeden pan - ... w opracowywaniu
            list wyborczych.

Mloda bylam i idealow pelna... Teraz widze, ze niestety trzeba czasem ludzi
            przekonac sila do prawidlowych zasad. ZASAD, podkreslam, nie przekonan ani
            idei. Zasad postepowania.

A teraz do Panskiego tekstu : jak mozna powiedziec, ze plec nie ma tu
            znaczenia ? BABSKO - bardzo prosze - naprawde - o wskazanie meskiego
            odpowiednika tego okreslenia. Bylby rzeczownik + przymiotnik, prawda ?
            A BABSKO mowi samo za siebie.

Moglabym jeszcze, ale musze isc spac. JUTRO LECE DO POLSKI !!!!!!!!!!

• humbak Re: seksizm ? 21.06.06, 01:47
              > A teraz do Panskiego tekstu : jak mozna powiedziec, ze plec nie ma tu
              > znaczenia ? BABSKO - bardzo prosze - naprawde - o wskazanie meskiego
              > odpowiednika tego okreslenia. Bylby rzeczownik + przymiotnik, prawda ?
              > A BABSKO mowi samo za siebie.

Pierwsze skojarzenie to chłopisko- tyle że znaczenie jest inne. Szczerze mówiąc nie przychodzi mi do głowy odpowiednie określenie. Może oblech, ale to rzadkie słowo dość:) Tylko jakie to ma znaczenie tak naprawdę? Co z tego miałoby wynikać, gdyby takiego odpowiednika nie było?
              • gat45 Re: seksizm ? 21.06.06, 01:55
                humbak napisał:

> > A teraz do Panskiego tekstu : jak mozna powiedziec, ze plec nie ma tu
                > > znaczenia ? BABSKO - bardzo prosze - naprawde - o wskazanie meskiego
                > > odpowiednika tego okreslenia. Bylby rzeczownik + przymiotnik, prawda ?
                > > A BABSKO mowi samo za siebie.
                >
                > Pierwsze skojarzenie to chłopisko- tyle że znaczenie jest inne. Szczerze
                mówiąc
                > nie przychodzi mi do głowy odpowiednie określenie. Może oblech, ale to
                rzadkie
                > słowo dość:) Tylko jakie to ma znaczenie tak naprawdę? Co z tego miałoby
                wynik
                > ać, gdyby takiego odpowiednika nie było?
                ========

Wynikaloby tlko tyle, ze istnieje sobie w powszechnym uzyciu jedno slowo samo w
                sobie zawierajace tresc pejoratywna. Dla Pan. Dla Panow trudniej znalezc
                odpowiednik. Podsumowujac : to Panowie sa pokrzywdzeni.

Dzieki za senne zyczenia, ale mam prawidlowe reisefieber, bo ja z po Mamusi z
                Galicji. O czym to ja, do jasnej i niespodziewanej, zapomnialam ???? Na pewno o
                czyms waznym... :)))))
                >
                • humbak Re: seksizm ? 21.06.06, 10:52
                  > Wynikaloby tlko tyle, ze istnieje sobie w powszechnym uzyciu jedno slowo samo w
                  >
                  > sobie zawierajace tresc pejoratywna. Dla Pan. Dla Panow trudniej znalezc
                  > odpowiednik. Podsumowujac : to Panowie sa pokrzywdzeni.

Tak to już jest, że u mężczyzn pewne cechy są mniej istotne niż u kobiet, dlatego niektóre negatywne określenia mogą nie mieć odpowiedników.
                  • po_godzinach Re: seksizm ? 21.06.06, 10:53
                    "Tak to już jest, że u mężczyzn pewne cechy są mniej istotne niż u kobiet"

O! Mozesz je wymienić?
                    • humbak Re: seksizm ? 21.06.06, 11:09
                      Głównie kwestie estetyczne. Nawet patrząc na reklamy: zarośnięty (niechlujnie) facet w reklamie (chyba Pepsi) jest seksowny, takie niechlujstwo w przypaku kobiety nie przejdzie (nie mówię o goleniu, tylko o ogólnym niechlujstwie;))
                      • po_godzinach Re: seksizm ? 21.06.06, 11:11
                        "Nawet patrząc na reklamy: zarośnięty (niechlujnie) facet w reklamie (chyba
                        Pepsi) jest seksowny"

Rozumiem, że dobrze wiesz, o czym mówisz :))

Niestety, zdaniem (myślę) nie tylko moim niechlujstwo mężczyzn wyklucza ich
                        atrakcyjność podobnie jak u kobiet :))
                        • humbak Re: seksizm ? 21.06.06, 11:17
                          Nie, w tym przypadku nie wiem. Taki wniosek wysnułem z reklamy.
                          Myślę że odbiór czegoś takiego zależy od indywidualnych gustów, ale to że występują niechlujni osobnicy czasem jako przystojniacy sugeruje że dla części kobiet jest to dopuszczalne. Nie słyszałem o przypadkach odwrotnych.
            • humbak PS 21.06.06, 01:47
              Miłych snów.
    • kika113 Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 08:09
      Emerytka napisała: Antysemityzm - Endecja - III Rzesza - Jedwabne - LPR - Radio
      Maryja - Jarosław Kaczyński - neonaziści
      Kochana przeginasz, bezczelnie, kłamliwe, szmaciarsko
      Hańba dla ciebie za takie oczernianie Jarosława Kaczyńskiego a Polski
      przyrównywanie do III Rzeszy.
      Przypominam prowokatorko, my też byliśmy ofiarami faszyzmu, a później komunizmu
      i wmawianie ofiarom wojny, że są z agresorami III Rzeszy jest potwornym
      oszczerstwem, ale nie da ci się nas sprowokować. Powtarzam jesteśmy ofiarami
      tej wojny, nieładnie kiedy ofiary atakują innych pokrzywdzonych.
      A hańba to te wierne su... Jakubowska fałszująca ustawę, Jaruga Nowacka
      popierająca zabranie samotnym matkom nawet tych resztek które spadły ze stołu
      czerwonym świniom.
      • kika113 Emerytka 21.06.06, 08:15
        siedzi na UBeckiej emeryturze i jątrzy, może jej emeryturkę zrównają z
        normalnymi, bo nie nauczyła się do starości, że robienie świństw nie popłaca
        • camille_pissarro Emerytka 21.06.06, 08:25
          niestety osoba niereformowalna, niektórzy w tym admini, twierdzą , że "quasi"
          felietony tej internautki wprowadzają odrobinę humoru na FK i sa li tylko
          przewrotne w swym wyrazie bynajmniej nie apoteozuja czasów PRL.
          To jest bardzo błędny punkt widzenia.Ta osoba świadomie stosując taką formę
          swych wypowiedzi , manipuluje faktami historycznymi, gloryfikując okres PRL a
          jednocześńie przy każdej sposobności dezawuuje osiagnięcia wolnej od 17 lat RP.
          To jest haniebna i szkodliwa działalnośc zwłaszcza dla młodych osób , którzy
          nie doswiadczyli empirycznie czasów PRL'u .....
      • pomrocznosc.jasna Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 08:31
        Umiesz czytać kochaneńko ? Emerytka napisała także ,,
        ,,Grupa przypadkowo wylosowanych nie powiązanych ze sobą słów’’
        Więc nie wzburzaj się tak bardzo.
        > Hańba dla ciebie za takie oczernianie Jarosława Kaczyńskiego
        Więcej tu takch pohańbionych.

A Krukówna to rzeczywiście bezczelny i wredny babsztyl. A może ty ty ?
    • maaax sam ajestes wredna, stara Ubeczka , jedz sobie 21.06.06, 10:54
      do Holandii, tam czekaja na takie
    • tribunus bezsilnosc czerwonych ryjow doprowadza ich do furi 21.06.06, 10:57
      emerytka2006 napisała:

no bo Jacek Kuroń i inni" byli w początkach PRL-u
      > zafascynowani komunizmem...
      > Można jeszcze przeboleć, gdy takie brednie plecie małolat.

To nie sa brednie. Kuron szkolil janczarow komunizmu.
    • lauriane Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 11:25
      emerytka2006 napisała:

>
      >
      > Trzeba być wyjątkowo głupim by porównywać zaangażowanie na rzecz komunizmu w
      > PRL (który wiele na sumieniu ma, ale nigdy nie dążył do biologicznej
      > eksterminacji narodu) do wyznawania ideałów nazizmu.
      L. Gwoli scislosci komunizm dazyl do biologicznej eksterminacji pewnych klas
      (sila definicji) tak wiec znak rownosci jest jak najbardziej na miejscu....
      >
      > Pomijam już późniejszą działalność opozycyjną Kuronia i Michnika, która zmyła
      > hańbę (?) przeszłości...
      L. Tak jak dzisiejsza Kryze ?
      J.C.
      • po_godzinach Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 11:26
        " Tak jak dzisiejsza Kryze ?"

Wiesz coś na temat opozycyjnej działalności Kryże?
        • lauriane Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 11:32
          po_godzinach napisała:

> " Tak jak dzisiejsza Kryze ?"
          >
          > Wiesz coś na temat opozycyjnej działalności Kryże?
          L. Aluzja do jego zaangazowania w obecnym rzadzie....
          J.C.
          • po_godzinach Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 11:36
            Rozumiem.

jednak odniosłam się do:

"> Pomijam już późniejszą działalność opozycyjną Kuronia i Michnika, która
            zmyła
            L. Tak jak dzisiejsza Kryze ?"

Stąd moje pytanie.
            W rządach się bywa - działalność opozycyjną albo sią ma, albo nie - na koncie.

Co więc zmyło "hańbę przeszłości" Kryżego?
            • lauriane Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 12:06
              No bo, skoro Michnik & cie zmazali zdaniem emerytki hanbe przeszlosci, to ja
              sie pytam czy rowniez robi to teraz osobnik Kryze angazujac sie w obecnym
              rzadzie.....
              P.S. W rzadach nie zawsze sie bywa moiem skromnem zdaniem.....
              J.C.
              • po_godzinach Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 12:09
                :)

Zapytam raz jeszcze: w jaki sposób pan Kryże zamazał "hańbę przeszłości"?

Czy faktem bycia w aktualnym rządzie? :)

Czyzby to znaczyło, ze fakt bycia w rządzie zamazuje wszelkie "hańby" z
                przeszłości?
                • lauriane Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 12:22
                  Sprobuje odpowiedziec raz jeszcze czy fakt bycia w aktualnym rzadzie z rola
                  jaka otrzymal, tj zwalczanie wszelkich objawow dobrodziejstw odziedziczonych po
                  PRL-u (m.innymi mafiokracja), a przede wszystkiem tych, ktorzy je generuja
                  (badz, co badz chodzi o towarzyszy partyjnych z lat mlodosci)wystarczy mu do
                  zmazania hanby ?
                  P.S. Naturalnie nie zawsze fakt bycia w rzadzie zamazuje wszelkie hanby z
                  przeszlosci....
                  J.C.
                  • po_godzinach Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 12:27
                    Nie bez powodu wzięłam słowo "hańba" w nawias.

Nie uważam bowiem, aby było to dobre słowo opidujące przeszłośc pana Kryże.
                    Oczywiście, jeśli będzie on w przyszłości robił wszystko, aby swoją funkcję
                    sprawować tak, aby poprawić jakość zycia w Polsce - będzie to ważniejsze (moim
                    zdaniem) od jego przeszłości.

Przywołani wyżej panowie mają to już za sobą, pan Kryże - przed sobą.
                    • lauriane Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 12:58
                      po_godzinach napisała:

> Nie bez powodu wzięłam słowo "hańba" w nawias.
                      >
                      > Nie uważam bowiem, aby było to dobre słowo opidujące przeszłośc pana Kryże.
                      L. Hehe, ponoc "uprawial" sprawiedliwosc demokracji ludowej..... Co zreszta
                      bylo mu zarzucane (przy okazji nominacji) przez caly ubecki pomiot na tymze
                      forum......
                      > Oczywiście, jeśli będzie on w przyszłości robił wszystko, aby swoją funkcję
                      > sprawować tak, aby poprawić jakość zycia w Polsce - będzie to ważniejsze
                      (moim
                      > zdaniem) od jego przeszłości.
                      >
                      > Przywołani wyżej panowie mają to już za sobą, pan Kryże - przed sobą.
                      L. Niewatpliwie tak.....
                      J.C.
    • my.uczennice.vii.liceum powinni was ubecko kapepowska towarzyszko 21.06.06, 12:16
      przyszpilic, a jeszcze lepiej wydrukowac we wstepniaku.

Wasza publicystyka staje sie coraz bardziej dojrzala i politycznie sluszna.

Czy wlasnie rozpoczal sie wyscig szczurow o stolek nadredaktora?
      • camille_pissarro zauważyłem jedna prawidlowość 21.06.06, 12:35
        coraz rzadziej ja przyszpilaja - wniosek , jej poglady sa zbyt radykalne juz
        nawet dla GW ;))))
      • karlin Naprawdę 21.06.06, 15:06
        emerytka wykuwa swój czerwony oręż w znojnej walce z prawicową mierzwą?

Pytam, bo nie czytam.

Niestety.

Ale postępów na drodze do wielkich pieców gratuluję.
    • bush_w_wodzie co prawda to prawda 21.06.06, 12:34
      ci pisowcy sa jak trutka intelektualna. mecza umysl i poczucie przyzwoitosci nie
      gorzej od aktywistow sld. przeciez teze panny kruk mozna latwo odwrocic
      podwazajac caly ideowy program pis `rozliczen'

a w istocie jest jeszcze gorzej: zestawianie kuronia z farfalem jest kompletnie
      absurdalne. nawy tlumaczyc roznic mi sie nie chce. co prawda wczoraj ktos na
      forum wyskoczyl z ta sama idiotyczna (i raczej podlawa) teza co krukowna - ale
      nigdy bym nie pomyslal ze jakakolwiek osoba publiczna postanowi sie tak ubrudzic
      i osmieszyc czyms podobnym
      • pomrocznosc.jasna Re: co prawda to prawda 21.06.06, 12:40
        bush_w_wodzie napisał:

> nigdy bym nie pomyslal ze jakakolwiek osoba publiczna postanowi sie tak
        ubrudzic i osmieszyc czyms podobnym

Naprawdę nie sądziłeś, że jakiemuś pisiakowi coś takiego może przyjść do głowy ?
        Pisiako-leppero-giertychy jeszcze nie raz cię zaskoczą, przygotuj się.
        • haen1950 Re: co prawda to prawda 21.06.06, 13:00
          Przecież to eksponat ze stajni Rydzyka. Na podstawie jej donosu Kaczor
          uruchomił pietrowe śledztwo przeciwko dziennikarzom Rzepy. Ta sprawa, podobnie
          jak warszawskie bombki ciagle na nim wisi. Ujawnienie tych spraw może
          doprowadzić do impeachmentu.
          To zdegenerowana dewotka. Nie ma sensu tego analizować.
    • krystian71 W@rwila cie? Wierze, he,he 21.06.06, 13:08
      bo to baba z jajami i nie boi sie powiedziec na glos tego o czym i tak wszyscy
      wiedza.
      A porownanie szczeniaka Farfala z Kuroniem i cala reszta pokasanej Heglem lze-
      elity uwazam za duze naduwycie.
      Przewiny Farfala sa z rodzaju naduwycia wolnosci slowa przez szczeniaka, ktoiry
      sam sie zorientowal i SAM sie z nich wycofal, bez nacisku i nie dlaatego
      zmienil poglady, ze mu rodzine odsunieto od wladzy
      Kuron byl aktywnym dzialaczem, aparatczykiem ZMP i PZPR, w czasach gdy tysiace
      ludzi ginelo w ubeckich kazamatach, organizowal czerwone harcerstwo a w tym
      celu aktywnie uczestniczyl w gnojeniu tego tradycyjnego, prawdziwego, na wzor
      wzial sobie gen Waltera, ktory jako ochotnik walczyl po stronie sowieckiej w
      wojnie polsko-bolszewickiej,szkolacego w Sowietach "polskich"komunistow
      przerzucanych na tereny II Rzeczposp jako agentow NKWD, czlowieka,ktorego
      pseudo pochodzilo od jego broni, z ktorej wlasnorecznie w Hiszpanii
      rozstrzeliwal schwytanych jencow,"Wyróżnił" się w 1941 roku nad Wiaźmą jako
      dowódca 248. dywizji piechoty Armii Czerwonej tym, że po paru dniach z 10.000
      żołnierzy zostało mu 5 (pięciu!). Dowództwo, widząc przerażającą niekompetencję
      i pogłębiający się alkoholizm "Waltera", na dwa lata przesunęło go do szkolenia
      rezerw.
      • emerytka2006 A możesz podać KIEDY 21.06.06, 14:56
        ... Jacek Kuroń był APARATCZYKIEM PZPR jak go tu pięknie i po chrześcijańsku
        określiłeś?
        Prosiłabym też o podanie źródeł informacji na temat rewelacji o
        działalności "Waltera" pod Wiaźmą.
        Bardzo mi na tym zależy, bo się kiedyś w Świerczewskim podkochiwałam:)
        • echo_o o ?! 21.06.06, 15:04
          emerytka2006 napisała:

> Bardzo mi na tym zależy, bo się kiedyś w Świerczewskim podkochiwałam:)

```````````````````````````````````````````

Traumatyczna deklaracja i jakże symptomatyczna...
        • t-800 Re: A możesz podać KIEDY 21.06.06, 15:12
          emerytka2006 napisała:

> ... Jacek Kuroń był APARATCZYKIEM PZPR jak go tu pięknie i po chrześcijańsku
          > określiłeś?

Bycie aparatczykiem PZPR to według Pani Ani coś złego? :-)

> Bardzo mi na tym zależy, bo się kiedyś w Świerczewskim podkochiwałam:)

A w Ryśku Kaliszu?
        • my.uczennice.vii.liceum Re: A możesz podać KIEDY 21.06.06, 15:23
          1956 - 1964
          polskaludowa.com/biografie/Kuron.htm

emerytka2006 napisała:
          > [...] jak go tu pięknie i po chrześcijańsku określiłeś?

Slychac nowe tony - nienawisc na tle religijnym?
          Moze jakos adoptujesz bluzg mlodego Zyda, ktory kiedys na wlasne uszy
          slyszalysmy: "Jesus fucking Christ" ?
    • indris I do tego głupie... 21.06.06, 15:00
      ...bo stwierdziła, ze tytuł w "GW" nie był zgodny z treścią. Czy osoba na takim
      stanowisku nie rozumie znaczenia słowa "BYŁY" ?
      A może tylko rżnęła głupa ?
      • tony.soprano3 Elka Kruk podobno kombinuje z Lesiem ?!!! 21.06.06, 15:09
        Ale Marysia już o TYM wie ... .
        • karlin Dzyndzel 21.06.06, 15:11
          Kot Kaczyńskich odrzucił twoje zaloty?
    • homosovieticus do Emerytki prośba o odpowiedź. 21.06.06, 15:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43937812&a=43948285
      • homosovieticus Re: do Emerytki prośba o odpowiedź. 21.06.06, 22:22
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43937812&a=43948285
    • homosovieticus Przekręcasz Emerytko, nie dlatego została skarcona 21.06.06, 15:43
      GW,że jak obficie cytujesz "no bo Jacek Kuroń i inni" byli w poczatkach PRL-
      zafascynowani komunizmem.. ale dlatego,że Farfał nigdy nie był ani nazista ani
      neonazistą.Albowiem nazizm wysuwał tezy o nadrzędności rasy aryjskiej
      (Niemców), stanowiącej rasę panów, oraz hasła likwidacji Żydów (ostateczne
      rozwiązanie). Żydom przypisywał Hitler antyniemieckie działania w czasie
      konferencji wersalskiej i opracowanie głównych założeń traktatu wersalskiego.

Według nazistów Żydzi byli przyczyną trudności w utrzymywaniu czystości rasy
      nordyckiej. Zgodnie z ideologią nazistowską Niemcy, jako naród panów, musiały
      posiadać należną sobie przestrzeń życiową (Lebensraum). Idea Lebensraumu miała
      uzasadniać prowadzoną przez Hitlera politykę podbojów, szczególnie krajów
      słowiańskich, i eksterminacji miejscowej ludności. 1933–1945 nazizm stanowił
      podstawę polityki państwowej III Rzeszy.
      • indris Farfał BYŁ neonazistą... 21.06.06, 15:50
        ...co wyraźnie wynika z jego tekstów zacytowanych przez GW. LIKWIDACJA Żydów
        została zdecydowana dopiero w r. 1941 po ataku na ZSRR, a ostatecznie
        "doprecyzowana" na konferencji Wannsee na początku 1942. Przedtem, czyli od r.
        1933 naziści "tylko" dyskryminowali Żydów. "Idee" Farfała dokładnie odpowiadają
        postawie hitlerowców z lat 1933 - 1941.
        • homosovieticus To daleko idace uproszczenie. Palestyńczycy 21.06.06, 16:04
          (Hamas) także domagali sie likwidacji Żydów ale GW nie nazwała ich nazistami
          bo w ten sposób naraziłaby się na kompromitacje.
          W swoim czasie Szaron także nawoływał do likwidacji Palestyńczyków ( i
          likwidował ich w obozach) ale GW i wtedy nie nazywała Go nazista. Nazizm jako
          główna cechę artykułował prawo niemców do " odpowiedniej przestrzeni" życiowej.
        • gniewko_syn_ryba Re: Farfał BYŁ neonazistą... 21.06.06, 23:25
          indris napisał:

> ...co wyraźnie wynika z jego tekstów zacytowanych przez GW

Skąd pewność, że teksty zacytowane przez GW są faktycznie jego autorstwa ?... ja
          znam z autopsji jak GW potrafi "cytować"... :(
    • allegro.con.brio Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 22:46
      emerytka2006 napisała:

Chcesz licytować się na liczbę ofiar? Które to czerwone sqrwysyny zabiły,
      upodliły i zniszczyły więcej istnień ludzkich?
    • ubekubek Re: Elżbieta Krukówna: bezczelne i wredne babsko 21.06.06, 22:59
      emerytka2006 napisała:

> ... hańba dla wszystkich kobiet działających w polityce.
      > Właśnie przed chwilą skarciła Wyborczą za wypominanie Farfałowi przeszłości
      > nazistowskiej, "no bo Jacek Kuroń i inni" byli w początkach PRL-u
      > zafascynowani komunizmem...
      >
      > Można jeszcze przeboleć, gdy takie brednie plecie małolat. Gorzej, gdy robi
      > to sama przyboczna Lecha Kaczyńskiego.
      >
      >
      > Pomijam już późniejszą działalność opozycyjną Kuronia i Michnika, która zmyła
      Kuron juz byl wtedy gdy tworzyl bandy walterowskie dojrzalym faciem. Farfal
      gó..arzem. Walter byl zdrajca i sprzeciwial sie powstaniu niezaleznej Polski.
      O tym Kuron dobrze wiedzial i nigdy potem nie przeprosil za to Polaków. Wrecz
      przeciwnie uwazal, ze robil dobra robote tak jak brat Michnika mordujac
      bezbronnych Polskich partiotów w sali sadowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka