Dodaj do ulubionych

czy Tusk jest gó..arzem ?

26.06.06, 15:56

czy gó..arskie teksty Tuska o "spuszczeniu bullterriera ze smyczy",
was nie rażą, czy przewodniczący partii, niedoszły prezydent nie powinen
trzymać fasonu? czy nie stać jego na większą finezję ?
Schetyna wiadomo - CKM, Gronkiewicz "tylko tu sprząta", Rokitę przykryły
kompleksy, rzadko operuje prawdą, Stefcio bywa zrównoważony,
ale nieustanne spuszczanie ze smyczy nie ośmiesza Tuska? gó..arz ??
Obserwuj wątek
    • rodzynka.sardynka Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 15:59
      Identyczne mam odczucia.
      • rekontra Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:01
        rodzynka.sardynka napisała:

> Identyczne mam odczucia.

cieszę się że nie jestem osamotniony w swoich odczuciach :))

jest młody, kawał życia politycznego może być przed nim, ale to nie jest
        męskie, to nie jest poważne :) nie wypada
        • sierzant_nowak ale twoje odczucia nie maja zadnej wartosci :D 26.06.06, 16:31
          bo wazne jest co sadzimy my, ludzie popierajacy PO :D A tak btw: KPP, lzeelity i lumpenliberalowie to byla kultura i finezja??
          • sierzant_nowak a kto wprowadzil okreslenie bulterier? 26.06.06, 16:32
            czy aby nie sami PISowcy kiedys?
          • rekontra Re: ale twoje odczucia nie maja zadnej wartosci : 26.06.06, 16:41
            sierzant_nowak napisał:

> bo wazne jest co sadzimy my, ludzie popierajacy PO :D A tak btw: KPP,
            lzeelity
            > i lumpenliberalowie to byla kultura i finezja??

dlatego was się pytam, własnie jestem ciekaw WASZEGO zdania
      • greg43 Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 17:14
        TUSK=Ku..ki
    • acho Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:01
      A wyobrażasz sobie co by się działo, gdyby Kurski mówił o Tusku publicznie per "kundel"? Ciekawe czy
      którekolwiek opiniotwórcze medium protestowało, gdy Olejnik zaprosiła do studia Kurskiego, a jako
      element scenografii zaserwowała jego głowę wmontowaną w korpus psa....
      • rekontra ponadto 26.06.06, 16:05
        acho napisał:

> Olejnik zaprosiła do studiaKurskiego, a jako
        > element scenografii zaserwowała jego głowę wmontowaną w korpus psa....

pamiętam Olejnik, a ponadto Tusk jest szefem partii,
        co innego trzeci garnitur, Niesiołowski wyrobił o sobie opinię, Rokita gorąca
        głowa, od Schetyny nie wymagam wiele, ale Tusk zawsze powinien panować nad
        sobą - dobierać słowa nawet gdy chce zaatakować.
        Te określenia są takie ... właśnie gó..arskie. Nie tylko to.
        • zirby Re: ponadto 26.06.06, 16:09
          Moze zacznij wymaganie od swoich idoli - dorna publicznie nazywajacego
          urzednikow zomowcami, kaczki, zarzucajacej publicznie calym grupom społecznym
          kłamstwo i złodziejstwo, ziobry, publicznie oglaszajacego ze pewien profesor to
          złodziej.
          Ze o slynnym "spieprzaj dziadu" juz nie wspomne. to cie jakos dziwnym trafem
          nie razi :)
          • rekontra Re: ponadto 26.06.06, 16:13
            zirby napisał:

> Moze zacznij wymaganie od swoich idoli - dorna publicznie nazywajacego
            > urzednikow zomowcami, kaczki, zarzucajacej publicznie calym grupom społecznym
            > kłamstwo i złodziejstwo, ziobry, publicznie oglaszajacego ze pewien profesor
            to złodziej.

naprawdę n ie widzisz różnicy?

> Ze o slynnym "spieprzaj dziadu" juz nie wspomne. to cie jakos dziwnym trafem
            > nie razi :)

poniżej o tym pisałem przed chwilą, całkowicie inny kontekst, inna sytuacja

wbijasz gwóźdż w ścianę i sięuderzysz w palec, masz pełne prawo siarczyście
            zxakląć, na pewno mniej będzie bolało, ale w obecności kobiety którą szanujesz,
            NIGDY - i taką właśnie widzę różnicę, oczy2wiście nieobiektywnie

ps. nie chodzi mi o to, by dokładać Tuskowi, po prostu uważam, że te dsłowa nie
            pasują do niego, i kilka innych zwrotów
            • zirby Re: ponadto 26.06.06, 16:22
              rekontra napisał:

>
              > naprawdę n ie widzisz różnicy?

Wiec twierdzisz za porównani kogos do zomowca albo zarzut złodziejstwa jest
              mniej uwłaczające niz nazwanie kogos okresleniem ktorego owa osoba SAMA,
              PUBLICZNIE w stosunku do siebie użyła?
              A to, przepraszam nie mam wiecej pytan.

>
              > > Ze o slynnym "spieprzaj dziadu" juz nie wspomne. to cie jakos dziwnym tra
              > fem
              > > nie razi :)
              >
              > poniżej o tym pisałem przed chwilą, całkowicie inny kontekst, inna sytuacja
              >
              > wbijasz gwóźdż w ścianę i sięuderzysz w palec, masz pełne prawo siarczyście
              > zxakląć, na pewno mniej będzie bolało, ale w obecności kobiety którą
              szanujesz,
              >
              > NIGDY - i taką właśnie widzę różnicę, oczy2wiście nieobiektywnie

Niedoczytales? Dorn, ziobro i kaczka nie robili tego w zaciszu domowym. Oni
              mowili to PUBLICZNIE, w swietle kamer, przy transmisji na cała Polske

> ps. nie chodzi mi o to, by dokładać Tuskowi, po prostu uważam, że te dsłowa
              nie
              >
              > pasują do niego, i kilka innych zwrotów

Taaa... interesujace. Zadne z obrazliwych wypowiedzi kaczki i jego totumfackich
              cie nie razi. Kurski tez cie nie razi. Ale Tusk jest be, choc nie powiedzial
              nic czego by kurski o osie sam nie powiedzial :)
              A swistak siedzi i zawija...
              • rekontra Re: ponadto 26.06.06, 16:24
                zirby napisał:

> Wiec twierdzisz za porównani kogos do zomowca albo zarzut złodziejstwa jest
                > mniej uwłaczające niz nazwanie kogos okresleniem ktorego owa osoba SAMA,
                > PUBLICZNIE w stosunku do siebie użyła?

spuszczenie ze smyczy ? tak uważasz? a zarzut złodziejstwa to w polityce buiłka
                z masłem. Możesz przypomnieć kto o kim tak powiedział?

> A to, przepraszam nie mam wiecej pytan.

czytasz w myślach ?
                • sierzant_nowak Re: ponadto 26.06.06, 16:35
                  skoro kurski sam sie przyrownal do bojowego psa kaczynskich to co zlego jest w kontynuowaniu tej analogii przy ocenianiu atakow kurskiego?
      • jaa_ga To sam ku..ki nazwał siebie bullterierem Kaczek 26.06.06, 16:12
        Zapomniało się już tym i owym?
        Mnie nie.
        • rekontra Re: To sam ku..ki nazwał siebie bullterierem Kacz 26.06.06, 16:15
          jaa_ga napisała:

> Zapomniało się już tym i owym?
          > Mnie nie.

i spuszczał się ze smyczy? tak mówił?
          • elfhelm Re: To sam ku..ki nazwał siebie bullterierem Kacz 26.06.06, 16:32
            > i spuszczał się ze smyczy? tak mówił?

A bulterriera nie powinno się trzymać na smyczy?
      • basia.basia Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:47
        acho napisał:

> A wyobrażasz sobie co by się działo, gdyby Kurski mówił o Tusku publicznie per
        > "kundel"? Ciekawe czy
        > którekolwiek opiniotwórcze medium protestowało, gdy Olejnik zaprosiła do studia
        > Kurskiego, a jako
        > element scenografii zaserwowała jego głowę wmontowaną w korpus psa....
        >
        >

A czy pamiętasz jak to Dorn u Olejnik powiedział o Komorowskim, że to ujadający
        ratlerek? Platforma to zlekceważyła i tyle. podobnie jak finezyjne auzje na
        temat zdrowia psychicznego Tuska itp. Wszystkie takie idiotyzmy tuskowcy lekceważą.

Bulterierem to sam Kurski siebie nazwał i ... bardzo trafnie:)
    • elfhelm Bulterrierem sam się Kur..ski określa 26.06.06, 16:02
      więc chyab go to nie obraża, a raczej nobilituje.
      • jaa_ga Re: Bulterrierem sam się Kur..ski określa 26.06.06, 16:14
        Ups..sorry Elthelm:)
        Czytałam w opcji "pokaż treść wszystkich",
        stąd mój post, powtarzający w pewnym sensie Twój
        • elfhelm Re: Bulterrierem sam się Kur..ski określa 26.06.06, 16:26
          jaa_ga napisała:

> Ups..sorry Elthelm:)
          > Czytałam w opcji "pokaż treść wszystkich",
          > stąd mój post, powtarzający w pewnym sensie Twój

He he. Ale myślę, że niektórym forumowiczom trzeba by to i z 10 razy napisać. A
          efekty w postaci odświeżenia umysłu i tak pozostawałyby wątpliwe :)
    • nautilus.pompilius Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:02
      Same w sobie może i raziłyby, ale w porównaniu z wystąpieniami np. Edgara
      Gosiewskiego, Jacka Kurskiego, Zbigniewa Ziobro czy Jarosława Kaczyńskiego, że o
      Lepperze nie wspomnę, nie rażą. Życie polityczne uległo takiemu zbydlęceniu, że
      Tusk wydaje się zupełnie do rzeczy.
      • rodzynka.sardynka Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:08
        Ale Tusk chce uchodzić za pana,
        i ostentacyjnie gardzi zachowaniami chama.
    • deltalima Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:04
      a nie odczuwasz niesmaku gdy kaczor całe grupy społeczne publicznie nazywa
      kłamcami? nie rażą cię słowa dorna? nie jestem i nie będę zwolennikiem PO ale
      zdobądź się na trochę obiektywizmu!
      • rekontra kiedy kaczyński poniżył kogoś ? 26.06.06, 16:10
        deltalima napisał:

> a nie odczuwasz niesmaku gdy kaczor całe grupy społeczne publicznie nazywa
        > kłamcami? nie rażą cię słowa dorna? nie jestem i nie będę zwolennikiem PO ale
        > zdobądź się na trochę obiektywizmu!

wiem co mówił Kaczynski, ale przypomnij kiedy kogoś poniżył podobnymi słowami,
        wydaje mi się, ze nie było takiego przypadku. Tusk to czyni świafdomie.

natomiast nazwanie całych grup kłamcami, łże-elity, powiem szczerze znacznie
        mniej mnie rażą niż to spuszczanie ze smyczy.

ps. pamiętam spieprzaj dziadu Lecha, ale to była konkretna sytuacja,
        zdenerwowanie - więc uznaję że każdemu może się zdarzyć. Ale czymś innym jest
        niustanne operowanie określeniem.

ps. a profesora Śpiewaka walka na noże ?

na pewno nie jestem obiektywny, ale przed chwilą kilka razy słyszałem w tvn24 i
        w dobrze pojętym interesie Tuska, te słowa mnie rażą. Uważam, że nie wypada.
        • deltalima Re: kiedy kaczyński poniżył kogoś ? 26.06.06, 16:11
          nazywanie kogoś kłamcą to nie poniżenie? porównanie do wyszyńskiego to nie
          poniżenie? słabą masz pamięć.
          • rekontra przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:17
            deltalima napisał:

> nazywanie kogoś kłamcą to nie poniżenie? porównanie do wyszyńskiego to nie
            > poniżenie? słabą masz pamięć.

to przypomnij Wyszynskiego

pamięć mam doskonałą :))
            • deltalima Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:18
              :-)))

nie żartuj
              • rekontra Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:22
                deltalima napisał:

> :-)))
                >
                > nie żartuj

bo nikogo tak nie nazwał, określił tymi słowami dzialania
                • deltalima Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:25
                  a co to za różnica? nie poczułbyś się obrażony gdyby twoje działania ktoś
                  porównał do działań zbrodniarza a twoje ugrupowanie nazwał goebbelsowskim?
                  jeszcze raz cię proszę - trochę obiektywizmu.
                  • rekontra Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:29
                    deltalima napisał:

> a co to za różnica? nie poczułbyś się obrażony gdyby twoje działania ktoś
                    > porównał do działań zbrodniarza a twoje ugrupowanie nazwał goebbelsowskim?
                    > jeszcze raz cię proszę - trochę obiektywizmu.

widzę wyraźną różnicę w określeniu działań, a w naśmiewaniu się Nisiołowskiego
                    ze sposobu mówieniam, zachowania się,

Widzę różnicę w naśmiewaniu się z Kaczynskiej, która rzeczywiście swoją
                    bezpośrednioą troską o męża zaskakuje, z konkretnyumi przewinami
                    Kwaśniwewskiego, na które nikt nie zwracał uwga

mało kto pamięta, że gdy Siwiec calował ziemię kaliską, to czynił to na
                    polecenie Kwaśniwwskiego. Pamiętasz film? wyciągnięta ręka,
                    i polecenie wydane jak psu właśnie. MOże był w stanie ? może strzelił sobie dwa
                    kielichy na pokłądzie?
                    • deltalima Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:33
                      aaa, schodzimy na sld. a miało być inaczej. miały być inne standardy i odnowa
                      moralna. a teraz mówisz: 'nie jest z nami źle, komuchy też tak robili a nawet
                      gorzej. możemy mieć dobre samopoczucie'. żałosne relatywizowanie.
                      • rekontra Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:38
                        deltalima napisał:

> aaa, schodzimy na sld. a miało być inaczej. miały być inne standardy i odnowa
                        > moralna.

przyznaję rację

> a teraz mówisz: 'nie jest z nami źle, komuchy też tak robili a nawet
                        > gorzej. możemy mieć dobre samopoczucie'.

to jest polityka, suiedemnaście lat zmarnowane, Jarek ma moje pozowlenie,
                        czasmi cel uświęca środki, dosyć porażek :)

> żałosne relatywizowanie.

nie wiem dlaczego żałosne, ale gorsza od relatywizownia jest hipokryzja mediów.
                        • deltalima Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:41
                          siedemnaście lat zmarnowane??? a kto siedział w magdalence przy jednym stole z
                          kiszczakiem??? lech kaczyński!!! więc nie pieprz mi tutaj głodnych kawałków!
                          • rekontra Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:43
                            deltalima napisał:

> siedemnaście lat zmarnowane??? a kto siedział w magdalence przy jednym stole
                            z
                            > kiszczakiem??? lech kaczyński!!! więc nie pieprz mi tutaj głodnych kawałków!

siedział i co? obiegowa wiedza ? decyzje zapadały na innych spotkaniach, gdzie
                            wszyscy byli po imieniu, kimple z komitetów dzuielnicowych Kuronia i Geremka,
                            nie masz tej wiedzy, że kumple się spotkały z kumplami, a reszta to oprawa?

poczytaj
                            • deltalima Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:46
                              a skąd wiesz? znając mściwy charakter kaczorów to raczej urażona duma, gdy
                              wałęsa kopnął tych jątrzycieli w kuper, spowodowała że odżegnują się od tamtych
                              wydarzeń. kaczyńscy są żałośni. dobrze, że pomału się kończą.
                        • po_godzinach Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:41
                          "czasmi cel uświęca środki"

Nie ma takiej możliwości, aby osiągnąć szlachetny cel nieszlachetnymi środkami.

Mówisz, jak prawdziwy komunista :)
                          • rekontra Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:48
                            po_godzinach napisała:

> "czasmi cel uświęca środki"
                            >
                            > Nie ma takiej możliwości, aby osiągnąć szlachetny cel nieszlachetnymi
                            środkami.
                            >
                            > Mówisz, jak prawdziwy komunista :)

Jarosław Kaczyński ma wolną rękę, ma moje przyzwolenie.

a Polska jest tak bardzo chora, że był wybór - albo dryfowanie, albo nocna
                            zmniana II - Giertych z lepperem szybko by sięznaleźli w uścisku z tuskiem albo
                            koalicja i sporzątanie stajni Augiasza (a w stajni sprzątasz w białej koszulce,
                            takich trzewikach i plisowanej spódnicy z miotełką z ptasich piórek w łapce ?
                            najpierw łopata czy szufla :)
                            • zirby Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:54
                              rekontra napisał:

> Jarosław Kaczyński ma wolną rękę, ma moje przyzwolenie.

ROTFL!! I to jego oraz pisakow et censores rozgrzesza z wszystkich jego
                              chamskich odzywek???
                              Ty juz nawet nie jestes załosny. Ty jestes po prostu smieszny :)))))
                            • po_godzinach Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:59
                              "a w stajni sprzątasz w białej koszulce,takich trzewikach i plisowanej spódnicy
                              z miotełką z ptasich piórek w łapce ?"

Nie. Ale nie udaję, że tak jest.

Hasło "cel uswięca srodki" świadczy o dochodzącycm do niego, że jest dwulicowy.
                              A jak ktoś dwulicowy może osiągnąć szlachetny cel?
                              Jak człowiek bez skrupułów, ignorujący zło, jakie wyrządza może osiągnąć
                              szlachetny cel?

Powtarzam za prof. Kotarbińskim, ze "Brudne środki uświniają cel".

• noc_pisowska Re: przypomnij wyszyńskiego, ale wiernie 26.06.06, 16:43
                          > czasmi cel uświęca środki

Ależ ty jesteś żałosny...
    • 9111951u Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:05
      e tam piesek , który szczeka to kundelek.
    • haen1950 Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:06
      Nie bullterrier a pitbull. Osobiście uważam tych ludzi za odrebną rasę -
      pisbulli.
    • entefuhrer Fason powinien trzymać przede wszystkim... 26.06.06, 16:11
      ..."doszły" prezydent; a jaka kaczka jest - każdy widzi...
    • indris Jeżeli Tusk jest gó..arzem .... 26.06.06, 16:11
      ...to nie wiadomo jak określić Jacka Kurskiego. To znaczy ja wiem, ale
      netykieta nie pozwala.
      • rekontra Re: Jeżeli Tusk jest gó..arzem .... 26.06.06, 16:15
        indris napisał:

> ...to nie wiadomo jak określić Jacka Kurskiego. To znaczy ja wiem, ale
        > netykieta nie pozwala.

a możesz zacytować Kurskiego? uważam, że w sferze języka trzyma wszelkie
        strandardy

i mimo wszystko, nie porównuj Kurskiego do Tuska, Kurski pełni określoną rolę,
        taką jak w PO Niesaiołowski, czy ostatnio Pitera.
        • indris Mogę zacytować Kurskiego... 26.06.06, 16:18
          "idziemy w to, bo ciemny lud to kupi" Poświadczone przez 4 świadków.
          • rekontra żartujesz chyba 26.06.06, 16:21
            indris napisał:

> "idziemy w to, bo ciemny lud to kupi" Poświadczone przez 4 świadków.

Wołek świadkiem? LiS? Żakowski? a świadem w spódnicy nie wiadomo czyim jest
            świadkiem

pponadto, jeżeli taki fakt miał miejsce to było w czworo twarzy

nie mniej uważam takie słowa gdyby padły za całkoicie kompromitujące, ale
            często się zdarzały podobne członkom Uniii Wolności
            • zirby Re: żartujesz chyba 26.06.06, 16:23
              rekontra napisał:

>
              > nie mniej uważam takie słowa gdyby padły za całkoicie kompromitujące, ale
              > często się zdarzały podobne członkom Uniii Wolności

Tak? To zacytuj jakies. I zeby byli swiadkowie :)

• rekontra Re: żartujesz chyba 26.06.06, 16:25
                zirby napisał:

> rekontra napisał:
                >
                >
                > >
                > > nie mniej uważam takie słowa gdyby padły za całkoicie kompromitujące, ale
                >
                > > często się zdarzały podobne członkom Uniii Wolności
                >
                > Tak? To zacytuj jakies. I zeby byli swiadkowie :)

Celiński o spoconych facetach rwących ię do włądzy, Geremek o społeczeństwie
                które nie dorosło do demokracji, Nowina Konopka bym musiał sięgnąc głęboko
                do pamięci, wyjątkowy ordynus
                • zirby Re: żartujesz chyba 26.06.06, 16:28
                  rekontra napisał:

> > Tak? To zacytuj jakies. I zeby byli swiadkowie :)
                  >
                  >
                  > Celiński o spoconych facetach rwących ię do włądzy, Geremek o społeczeństwie
                  > które nie dorosło do demokracji, Nowina Konopka bym musiał sięgnąc głęboko
                  > do pamięci, wyjątkowy ordynus

Mieli być ŚWIADKOWIE. Wymienieni z imienia i nazwiska. Skoro ich nie masz -
                  wynbacz, ale jestes co najmniej konfabulatorem a najprawdopodobniej kłamcą i
                  zomowcem :)
                  • rekontra Re: żartujesz chyba 26.06.06, 16:36
                    zirby napisał:

> rekontra napisał:
                    >
                    > > > Tak? To zacytuj jakies. I zeby byli swiadkowie :)
                    > >
                    > >
                    > > Celiński o spoconych facetach rwących ię do włądzy, Geremek o społeczeńst
                    > wie
                    > > które nie dorosło do demokracji, Nowina Konopka bym musiał sięgnąc głębok
                    > o
                    > > do pamięci, wyjątkowy ordynus
                    >
                    >
                    > Mieli być ŚWIADKOWIE. Wymienieni z imienia i nazwiska. Skoro ich nie masz -
                    > wynbacz, ale jestes co najmniej konfabulatorem a najprawdopodobniej kłamcą i
                    > zomowcem :)

świadkowie czego? upał panuje u ciebie nadmierny?
                    przegrzała się i wyproistowała fałdka na szarek komórce :))
                    • zirby Re: żartujesz chyba 26.06.06, 16:39
                      rekontra napisał:

> świadkowie czego? upał panuje u ciebie nadmierny?
                      > przegrzała się i wyproistowała fałdka na szarek komórce :))

Wypowiedzenia tych słów. tobie CZTERECH swiadków nie pasuje, ale sam nie
                      raczysz przedstawic JAKICHKOLWIEK świadków na potwierdzenie swoich tez??
                      Buhahahaha!
                      Wynika z tego ze ja - w przeciwienstwie do ciebie - mam chociaż parę szarych
                      komórek. tobie ostał się jeno w mózgoczaszce kłebek moheru albo cuś :)
                      • rekontra wariograf miał rozstrzygnąć 26.06.06, 16:55
                        ale towarzycho wymiękło :))

było tak?
                • sierzant_nowak Re: żartujesz chyba 26.06.06, 16:38
                  > Celiński o spoconych facetach rwących ię do włądzy, Geremek o społeczeństwie
                  > które nie dorosło do demokracji,

i gdzie tam jest pogarda dla wyborcow?? Geremek mial racje ale on postawil diagnoze nie zawierajacej pogardliwego okreslenia
                  • rekontra a to dobre 26.06.06, 16:41
                    sierzant_nowak napisał:

> Geremek mial racje ale on postawil diag
                    > noze nie zawierajacej pogardliwego okreslenia

gdyby nie to społeczeństweo, w dalszym ciągu byłby pierwszym sekretarzem na UW
                    • sierzant_nowak Re: a to dobre 26.06.06, 16:46
                      > gdyby nie to społeczeństweo, w dalszym ciągu byłby pierwszym sekretarzem na UW

a ty uwazasz ze spoleczenstwo doroslo? Ze ma w ogole pojecie o co chodzi np. w ekonomii? Ze chociaz 50% wie, dlaczego np. rezerwa rewaluacyjna jest w NBP ale nie mozna jej skonsumowac? Dlaczego potrzebne nam sa rezerwy walutowe?

Uznanie, ze spoleczenstwo nie jest dojrzale do demokracji NIE MA NIC wspolnego z pogarda dla tego spoleczenstwa.
                      • rekontra Łuczywo 26.06.06, 16:54
                        sierzant_nowak napisał:

> Uznanie, ze spoleczenstwo nie jest dojrzale do demokracji NIE MA NIC
                        wspolnego z pogarda dla tego spoleczenstwa.

niech sobie mnyśli co chce, ale niech zdobywa elektorat. U początku
                        demokracji, TAKIE SŁOWA ?
                        ostatnio czytałem Łuczywo, największym szokiem dla niej była przegrana
                        mazowieckiego = nie był ważniejszych wydarzeń przez te 17 lat.

to są różne światy
            • po_godzinach w kwestii Wołka 26.06.06, 16:28
              choć nie jest mi z nim po drodze, uważam jest to wyjątkowo przyzwoity człowiek
              i podważanie (bezpodstawne) jego wiarygodności jest ... no właśnie, jakie?
              • rekontra Re: w kwestii Wołka 26.06.06, 16:34
                po_godzinach napisała:

> choć nie jest mi z nim po drodze, uważam jest to wyjątkowo przyzwoity
                człowiek i podważanie (bezpodstawne) jego wiarygodności jest ... no właśnie,
                jakie?

a ja wiele razy go słuchałem i dla mnie nie jest wiarygodny. Jeżeli wejdzie
                ustawa lustracyjna dziennikarzy, to możesz być pewna że z ulgą się dowiem, że
                jest czysty. Pamiętam jego wiele dobrych tekstów, ale od kilku lat
                nieprzyjemnie mnie zaskakuje.
                Sorki, ale tą wyjątkowość w sferze obycia w jego przypadku mam za
                oślizgłość :))
                • po_godzinach Twoje prawo. 26.06.06, 16:35
                  Ja go uważam za bardzo przyzwoitego i obiektywnego.
                  • rekontra Re: Twoje prawo. 26.06.06, 16:40
                    po_godzinach napisała:

> Ja go uważam za bardzo przyzwoitego i obiektywnego.

wiem że działał w RMP, miałem o nim bardzo dobre zdanie, ale czasami mnie
                    zaskakuje i piszę to szczerze. Po prostu, czasami się dostrzega w odpowiednim
                    świetle fakty.
            • indris "A u Was Murzynów biją" ? 26.06.06, 16:41
              Ja działaczy Unii Wolności nie broniłem. A zestaw świadków uważam za wiarygodny.
        • sierzant_nowak Re: Jeżeli Tusk jest gó..arzem .... 26.06.06, 16:36
          > i mimo wszystko, nie porównuj Kurskiego do Tuska, Kurski pełni określoną rolę,
          > taką jak w PO Niesaiołowski, czy ostatnio Pitera.

i skoro SAM okreslil tą rolę jako bycie bulterierem kaczynskich, to co zlego jest w okresleniu jego atakow jako "spuszczenie go ze smyczy"?? To jest po prostu kontynuacja paraleli jaka sam kur..ski wprowadzil.
    • homosovieticus Myślę,że Jego jezyk wskazuje raczej na to, 26.06.06, 16:15
      że ludzi,którzy Go słuchaja lub czytają traktuje jak gó..arzy.
      Niemozliwe żeby Tusk nie wiedział ,że jezyk winien byc "dopasowany" do
      intelektualnych możliwości słuchaczy.
      • rekontra pamiętam te oklaski dla Niesiołowskiego 26.06.06, 16:20
        homosovieticus napisał:

> że ludzi,którzy Go słuchaja lub czytają traktuje jak gó..arzy.
        > Niemozliwe żeby Tusk nie wiedział ,że jezyk winien byc "dopasowany" do
        > intelektualnych możliwości słuchaczy.

ale gdy w weekend widziałem Rokitę w okularach (sorki łysi) mocno wyłysiałego
        Rokitę, to i o Gomułce "mi się pomyślało" i o Leninie.

:)

pamiętam te oklaski dla Niesiołowskiego za Gomułkę, te szczere uśmiechy,
        rozbawione lica, masz rację.
      • deltalima Re: Myślę,że Jego jezyk wskazuje raczej na to, 26.06.06, 16:28
        łże-elity, bura suka, goebbels, wyszyński, lumpenliberałowie. jak w takim razie
        PiS traktuje słuchających go ludzi?

wspomnijmy też podstawowe braki Gosiewskiego w posługiwaniu się polszczyzną:
        filipinka, 'umią'.
        • rekontra Re: Myślę,że Jego jezyk wskazuje raczej na to, 26.06.06, 16:30
          deltalima napisał:

> łże-elity, bura suka, goebbels, wyszyński, lumpenliberałowie. jak w takim
          razie
          > PiS traktuje słuchających go ludzi?
          >
          > wspomnijmy też podstawowe braki Gosiewskiego w posługiwaniu się polszczyzną:
          > filipinka, 'umią'.

biorę notes do ręki i wypisuję bez trudu potknięcia złotoustago Rokity, bez
          najmniejszego trudu. Często się "myli".

goebbels czyj był?
          • deltalima Re: Myślę,że Jego jezyk wskazuje raczej na to, 26.06.06, 16:36
            a co ma do rzeczy rokita? choćbyś wypisał milion bon-motów tego żałosnego
            indywiduum to czy zniknął obraźliwe słowa wypowiedziane przez PiS? nie
            relatywizuj - obiecywaliście przed wyborami, że będzie inaczej! a jesteście tak
            samo żałośni jak komuchy. wasza IVRP to PRL bis. machloje, kumoterstwo,
            prymitywizm, chamstwo, brak kompetencji, arogancja, brudne wojenki na górze.
            rzygać się chce jak się na was patrzy.
            • rekontra Re: Myślę,że Jego jezyk wskazuje raczej na to, 26.06.06, 16:44
              deltalima napisał:

> a co ma do rzeczy rokita? choćbyś wypisał milion bon-motów tego żałosnego
              > indywiduum to czy zniknął obraźliwe słowa wypowiedziane przez PiS? nie
              > relatywizuj - obiecywaliście przed wyborami, że będzie inaczej! a jesteście
              tak
              >
              > samo żałośni jak komuchy. wasza IVRP to PRL bis. machloje, kumoterstwo,
              > prymitywizm, chamstwo, brak kompetencji, arogancja, brudne wojenki na górze.
              > rzygać się chce jak się na was patrzy.

a dla równości szans, możesz napisać z kim sympatyzujesz?
              UP. demokracipl? SLD ?
              • deltalima Re: Myślę,że Jego jezyk wskazuje raczej na to, 26.06.06, 16:46
                UPR
                • rekontra Korwin Mikke 26.06.06, 16:51
                  deltalima napisał:

> UPR

nie jestem zorientowany jaki jest układ sił w UPR, od dawna nie śledzę,
                  kiedyś było wiele poważnych osób - i Mikke, i Próchno Wróblewski, i
                  Michalkiewicz, ale były jakieś wewnętrzne tarcia i niestety.

Właśnie widzisz jak małą elastyczność Korwina Mikkego zgubiła, a taka partia z
                  7-8% poparciem bardzo by się przydała na polskiej scenie.
                  • deltalima Re: Korwin Mikke 26.06.06, 16:58
                    głosuję na korwina-mikke bo interesują mnie sprawy gospodarcze. trzeciorzędne
                    sprawy budzące takie emocje, także tu na forum (aborcja, geje, eutanazja,
                    parady, teczki) to igrzyska a raczej babranie się w szambie, która to zabawa ma
                    odwrócić uwagę maluczkich od rzeczy naprawdę istotnych.
                    no, ale aby coś zrobić w kwestiach gospodarczych to trzeba mieć odwagę i
                    umiejętności. zakazać parady czy szantażować teczką jest łatwo stąd takie
                    miernoty jak np. rokita czy kaczyńscy nami rządzą.

my potrzebujemy pani thatcher. mikke ma zadatki na kogoś takiego.
                    • rekontra przypomnę co napisałeś :)) 26.06.06, 17:05
                      deltalima napisał:

> głosuję na korwina-mikke bo interesują mnie sprawy gospodarcze.

"aaa, schodzimy na sld. a miało być inaczej. miały być inne standardy i odnowa
                      moralna. a teraz mówisz: 'nie jest z nami źle, komuchy też tak robili a nawet
                      gorzej. możemy mieć dobre samopoczucie'. żałosne relatywizowanie."

napisałem o celu który uświęca środki i piszę tak od dawna.

Pisałeś o relatywizowaniu - Kaczynski już raz przegtrał z układem, właściwie
                      przez Olszewskiego, drugi raz tego błędu nie chce popełnić. UPR od dawna ma
                      około 2% poparcia - i obecnie chyba nigdzie nie rządzi - jeżeli jest inaczje to
                      napoisz. UPR nie zdobędzie nawet znaczącego poparcia w swoim elektoracie,
                      dlaczego? gdyż zbyt wirele jest układów, gdyż nawet naturalny elektorat UPR
                      głosuje na PO.

partia musi być skuteczna, nie może ciągle przegrywać.

czyli mamy okres przejściowy, jeszcze około roku - potem wybory.
                      Na razie nie było normalnej sytuacji - w mediach widać to najlepiej.
                      • deltalima Re: przypomnę co napisałeś :)) 26.06.06, 17:11
                        świnie nigdy nie zagłosują za likwidacją koryta. dlatego mikke nie ma
                        najmniejszych szans by dojść do władzy - ja o tym świetnie wiem.

a co do kaczorów. wybaczyłbym im wiele ale nie to, że są socjalistami. tutaj
                        nic ich nie usprawiedliwia. to hańba.
                        • rekontra Re: przypomnę co napisałeś :)) 26.06.06, 17:22
                          deltalima napisał:

>
                          > a co do kaczorów. wybaczyłbym im wiele ale nie to, że są socjalistami. tutaj
                          > nic ich nie usprawiedliwia. to hańba.

w sferze wartości jestem skrajną prawicą, ale w sferze społecznej popełniono
                          tyle błędów przez te siedemnaście lat, że program "solidarne panstwo" -
                          traktowany nie hasłowo jest konieczny. Socjaliozm nie, ale jak wczoraj
                          usłyszałem, że radomscy robotnicyi, którzy stracili zdrowie protestujac w 76
                          roku, ZOMO zniszczyło im zdrwoie i oni mają rentę 400 złotych - to to woła o
                          pomstę do nieba. Mamy spóźniony o kilkanaście lat okres przejściowy.

A jeżeli jesteś liberałem, to po pierwsze stop korupcji, jasne i przejrzyste
                          minimalne reguły.
          • homosovieticus Re: Myślę,że Jego jezyk wskazuje raczej na to, 26.06.06, 16:44
            Z pięciu przytoczonych przez Ciebie określeń trzy do pełnego zrozumienia
            wymagają wiedzy historycznej i socjologicznej a jedno zaczerpnięte jest z
            wielkiej literatury.
            Jak widzisz PiS z szacunkiem i nawet trochę na wyrost traktuje swoich odbiorców.
            • deltalima Re: Myślę,że Jego jezyk wskazuje raczej na to, 26.06.06, 16:47
              :-))
    • rodzynka.sardynka Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:35
      I o co mu putana chodzi?
      Im gorzej tym lepiej? Dla niego oczywiście, bo on myśli perspektywicznie
      o swojej karierze i skórzanym fotelu i uściskach dłoni z możnymi tego świata.
    • ab_extra Nieuleczalny syndrom Piotrusia Pana :))) 26.06.06, 16:39
    • kataryna.kataryna Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:45
      rekontra napisał:

>
      > czy gó..arskie teksty Tuska o "spuszczeniu bullterriera ze smyczy",
      > was nie rażą, czy przewodniczący partii, niedoszły prezydent nie powinen
      > trzymać fasonu? czy nie stać jego na większą finezję ?

Nie stać go na większą finezję, nie każdego stać. Przypomnij sobie jego debaty
      z Kaczyńskim, dobrze wypadał dopóki mógł recytować wykute na blachę cudze
      teksty, jak mówi od siebie to wychodzi jak wychodzi.
    • kaczy_mozdzek Bulterier, to własne określenie Kurskiego. 26.06.06, 16:50
      Bardzo zadowolony, kilka razy sam siebie tak publicznie nazywał.
      Dlatego każdy, a nie tylko Tusk może się swobodnie tym porównaniem posługiwać.

Ale kacze obraźliwe słowa to ci się podobają?
      Np. te, wygłoszone w Semie 17.02.2006 roku:

"Powtarzam, nie będzie w Polsce dyktatury. Tylko ktoś bardzo głupi może wierzyć
      w tego rodzaju zagrożenie. Nie będzie autorytaryzmu. Bo też tylko bardzo głupi
      ludzie mogą w to wierzyć. Natomiast będzie w Polsce porządek."

Co najmniej pół Polski nazwał w oficjalnym wystąpieniu w śejmie ""bardzo głupi
      ludzie". Fajnie??!!
      W tym samym wystąpieniu obraził jeszcze innych wielu ludzi. Masz linka, choć nie
      wierzę, że pczeczytasz.
      PiSdzielcy nie słuchają i nie czytają tego, co im niewygodne.
      • kaczy_mozdzek Oto link. Trochę się można zdziwić. :))))))) 26.06.06, 16:53
        http://ks.sejm.gov.pl:8009/search97cgi/vtopic?action=view&VdkVgwKey=%2E%2E%2Fhtml%2Fkad5%2F010%2F50103056%2Ehtm&DocOffset=7&DocsFound=17&QueryZip=%3CAnd%3E%28KTO+%3CContains%3E+%60Jaros%B3aw%60%2C+KTO+%3CContains%3E+%60Kaczy%F1ski%60%2C+%3CNot%3E+KTO+%3CContains%3E+%60sekretarz+pose%B3%60%29&Collection=spr5sws&SortSpec=POS+Desc+DZIEN+Asc+WYP+Asc&SearchUrl=http%3A%2F%2Fks%2Esejm%2Egov%2Epl%3A8009%2Fsearch97cgi%2Fvtopic%3FQueryZip%3D%253CAnd%253E%2528KTO%2B%253CContains%253E%2B%2560Jaros%25B3aw%2560%252C%2BKTO%2B%253CContains%253E%2B%2560Kaczy%25F1ski%2560%252C%2B%253CNot%253E%2BKTO%2B%253CContains%253E%2B%2560sekretarz%2Bpose%25B3%2560%2529%26ResultTemplate%3Dwyprslt%252Ehts%26QueryText%3DKTO%2B%253Ccontains%253E%2BJaros%25B3aw%2Band%2BKTO%2B%253Ccontains%253E%2BKaczy%25F1ski%2Band%2Bnot%2BKTO%2B%253Ccontains%253E%2Bsekretarz%2Bpose%25B3%26action%3DSearch%26Collection%3Dspr5sws%26SortSpec%3DPOS%2BDesc%2BDZIEN%2BAsc%2BWYP%2BAsc%26ResultStart%3D1%26ResultCount%3D25&ViewTemplate=wypview%2Ehts&ServerKey=Sejm&Nazwa=Jaros%B3aw+Kaczy%F1ski&Plec=M&K=
      • basia.basia Re: Bulterier, to własne określenie Kurskiego. 26.06.06, 17:08
        kaczy_mozdzek napisał:

> Bardzo zadowolony, kilka razy sam siebie tak publicznie nazywał.
        > Dlatego każdy, a nie tylko Tusk może się swobodnie tym porównaniem posługiwać.
        >
        > Ale kacze obraźliwe słowa to ci się podobają?
        > Np. te, wygłoszone w Semie 17.02.2006 roku:

Bo to jest tak: jak platformesi mówią, że się zmierza do soclalizmu-bis,
        awałszcza państwo poprzez obsadznie wszystkiego swoimi, wspomagając się
        przy tym bublami prawnymi oraz bulterierami (insynuacje i pomówienia) to
        się to nazywa "histerycznym atakiem", obroną układu, spiskiem łże-elit,
        głupotą, cynizmem itp.

A "samo dobro" posługuje się umiarkowaną, elegancką polszczyzną oraz sztandarami
        patriotyzmu, uczciwości i w ogóle wzór do naśladowania!
        Polecam dzisiejszy wywiad z Dzinnika. Żałosny:(
    • dr.szfajcner Kaczynski palil kukly Prezydenta RP. 26.06.06, 16:55
      A Ruskie z uciechy dostawaly orgazmu.
      To jest gowniarstwo, a nawet weszpolactwo!
    • rodzynka.sardynka Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 16:59
      Re: czy Tusk jest gó..arzem ?

Ooo! Jeszcze jakiem!
    • basia.basia Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 17:01
      Wielkiemu wywiadowi w dzisiejszym Dzienniku dali tytuł:
      "Kurskiemu włos z głowy nie spadnie", bo Kaczyński na ten temat
      powiedział mniej więcej tak: jeśli się nawet okaże, że Kurski nakłamał
      w sprawie finansowania kampanii PO przez PZU (Kurski to powtórzył w GP z tym, że
      rozwinął twórczo, bo z 3% sumy billboardowej zrobiło się ponad 50% finansowania
      kampanii w ogóle! - przypisek mój)to włos mu z głowy niue spadnie, bo
      Niesiołoski wygadywał na niego (czyli prezesa) i go PO nie wyrzuciła.
      To było doprawdy prymitywne!

Bulterierem Kaczyńskich sam się Kurski ogłosił! To teraz ma!
      Usiłował skompromitować PO za pomocą brudnych i kłamliwych chytów
      ale się obróciły przeciwko niemu i PiS. Dzisiaj Newsweek opisuje jak
      to 12 tys. billboardów wydrukowała mu firma-krzak, która już wtedy nie
      istniała i wytropić się jej nie da, bo zostały tylko mizerne ślady.
      Firma "Studio Warszawa" zarejestrowana we Wrocławiu, prowadzona przez
      jedną panią, która zapadła się pod ziemię. Urzędowała w Warszawie na
      4 m2 wynajętego pokoju i miała tylko telefon oraz nieaktualną pieczątkę.
      Itd. Takich "kwiatków" jest więcej i sama zachęcałam na FK dziennikarzom,
      żeby - lenie jedne - poczytały raport Fundcji Batorego. Podziałało:)

U Tuska też pelno różnych "kwiatków" ale kaliber zdecydowanie lżejszego
      kalibru.

Ciekawe co by musiał zrobić Kurski, żeby go Kaczyński skarcił?
      Nazwać prezesa frustratem z kompleksem Napoleona?
      • homosovieticus a jak brzmi żeński odpowiednik gó..arza? 26.06.06, 17:06
        • kaczy_mozdzek Ty pierwszej damy tu nie mieszaj do swoich... 26.06.06, 17:12
          ...brudnych skojarzeń.
      • rekontra Re: Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 17:10
        basia.basia napisała:

> U Tuska też pelno różnych "kwiatków" ale kaliber zdecydowanie lżejszego
        > kalibru.

a ja widzę to dokładnie odwrotnie, pamiętasz jak u Lisa byli z księgą ataków PO
        na PiS?

a pamiętasz w "teraz my", raz jeden wystąpili przeciwko PO, zebrali
        wypowiedziaz Tuska o PiSie, widiząłś Tusk jaką minę zrobił?

w ogóle był zdziwiony, ze musi się tłumaczyć.

> Ciekawe co by musiał zrobić Kurski, żeby go Kaczyński skarcił?
        > Nazwać prezesa frustratem z kompleksem Napoleona?

:)))

kiedyś lubiłem Piterę, teraz nie mogę jej słuchać. Kiedyś chcętnie słuchałem
        Niesiołowskiego, był świetnym mówcą. Teraz nie da się jego słuchać.
        MOgę Ci powiedzieć, że Tusk też dawał się lubić. Co się porobiło ?
        • po_godzinach Re: Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 17:12
          "pamiętasz jak u Lisa byli z księgą ataków PO na PiS?"

I było to STRASZNIE MĘSKIE :)))
          • rekontra Re: Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 17:16
            po_godzinach napisała:

> "pamiętasz jak u Lisa byli z księgą ataków PO na PiS?"
            >
            > I było to STRASZNIE MĘSKIE :)))

ale listę przyniósł Kurski lub Gosiewski, Kaczyński jest ponad to :))
            • po_godzinach Re: Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 17:19
              Ja rozumiem ludzi zakochanych. Widzą oni obiekt swojej miłości całkiem
              bezkrytycznie. Zakochałeś sie w Kaczyńskim i tyle. To podobno trwa tylko cztery
              lata, potem wszystko wraca do normy :))
              • rekontra Re: Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 18:59
                po_godzinach napisała:

> Ja rozumiem ludzi zakochanych. Widzą oni obiekt swojej miłości całkiem
                > bezkrytycznie. Zakochałeś sie w Kaczyńskim i tyle. To podobno trwa tylko
                cztery
                >
                > lata, potem wszystko wraca do normy :))

z Kaczyńskim jestem od 89 roku, a od obalenie rządu Olszewskiego tylko z
                Kaczyńskim, to nie znaczy bym kiedykolwiek był w jakiejkolwiek partii,
                a zakochałem się co najwyżej w pannie S. i jestem wiernym :))
            • basia.basia Re: Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 17:27
              rekontra napisał:

> > I było to STRASZNIE MĘSKIE :)))
              >
              > ale listę przyniósł Kurski lub Gosiewski, Kaczyński jest ponad to :))
              >
              Teczuszkę z tą listą obnosił on był po róznych programach:) Sama widziałam:)
              Jarosław sam nosił swoją teczkę:)
        • kaczy_mozdzek Re: Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 17:16
          To nie jest ich problem, tylko twój.
          Oślepłeś i ogłuchłeś.
          Słyszysz tylko kwakanie i widzisz tylko kacze kupry.
        • basia.basia Re: Gó..arzem to jest Jarosław, niestety. 26.06.06, 17:26
          rekontra napisał:
          >
          > kiedyś lubiłem Piterę, teraz nie mogę jej słuchać. Kiedyś chcętnie słuchałem
          > Niesiołowskiego, był świetnym mówcą. Teraz nie da się jego słuchać.

Nie przepadam za Piterą a Niesiołowskiego nie trawię. Jednak Tusk mi się podoba
          i będę go bronić. To jest spokojny człowiek, który wypowiada się jasno i nie
          używa insynuacji, pomówień czy innych chamskich zagrań. Jak zdarzy mu się
          wystąpienie z większym ładunkiem emocjonalnym to odgłosy zdumienia słychać.
          Jak śmiał?! Dziwne, bo jeszcze niedawno miano mu za złe, że mdły, że takie masło
          maślane. Tęsknią ludziska do mordobicia? Mam nadzieję, że on nigdy nie zniży się
          do takiego poziomu uprawiania polityki jak panowie Kaczyńcy, Gosiewski czy
          Kurski. On i Platforma.

> MOgę Ci powiedzieć, że Tusk też dawał się lubić. Co się porobiło ?

> Mam wrażenie odwrotne. Tzn. on jest w fazie dojrzewania i jest coraz lepszy.
          >
          >
          >
          • rekontra zajadłość Rokity 26.06.06, 19:06
            basia.basia napisała:

> To jest spokojny człowiek, który wypowiada się jasno i nie
            > używa insynuacji, pomówień czy innych chamskich zagrań. Jak zdarzy mu się
            > wystąpienie z większym ładunkiem emocjonalnym to odgłosy zdumienia słychać.

był spokojnym człowiekiem, dającym się lubiuć, ale pijarowcy kazali mu być
            agresywnym to on wtporoidził agresję w stosunkach między sobą a Kaczynskim w
            debatach. Kaczyński go traktował jakoi młodszego kolegę, bardzo ciepło,
            zdaje się że Protasiewicz kazał mu "kąsac" - jeżeli już przy terminologii
            kynologicznej jesteśmy

> Jak śmiał?! Dziwne, bo jeszcze niedawno miano mu za złe, że mdły, że takie
            masło maślane.

widxisz :)))))))))))

odpisywałem przed przeczytaniem, właśnie tak, i wcale bym się nie zdziwuł, że
            gdyby był sobą, takie ciepłe kluchy rozbroiłby kaczynskiego w kampaniii i by
            wygrał. Miał złych doradców.

> Tęsknią ludziska do mordobicia?

całkowita nieprawda

> Mam nadzieję, że on nigdy nie zniży si
            > ędo takiego poziomu uprawiania polityki jak panowie Kaczyńcy, Gosiewski czy
            > Kurski.

Czy ty na poważnie piszesz, że Gosiewski "prezentuje" jakiś specjalnie ostry
            styl? Natomiast ja mam całkowcie odwrotne odczucia, i mam przekonanie, że to ja
            siuę nie mylę. Agresywny jest Rokita i Tusk, sami się nbajręcają.

A Rokita im bardziej jest bardziej sponiewierany przez swoich, im nardziej
            podrzędną rolę odgrywa, tym zajadlej i z większą złością atakuje PIS. Tym
            bardziej iodreagoiwuje. Zamkną sobie furtkę do poważnego trakotwania przez PiS,
            pozostała jemu tylko wojna na słowa. Szkoda.
    • eboshi Zdecydowanie NIE !!! 26.06.06, 17:11
      "Bulterierem" Kaczyńskich Kurski nazwał sie sam.

Sytuacja w której pozwala sie człowiekowi pokroju Kurskiego na kolejne
      posłużenie sie pomówieniami w celu osiągnięcia doraźnych korzyści polityczmnych
      jest czynem tak nikczemnym, ze nazwanie tego "spuszczeniem ze smyczy" jest aż
      nadto delikatne.

Jednym słowem Tusk jedynie nazwał sprawy po imieniu zachpowując i tak sporo
      delikatności.

PS. A wogóle dziwie się, ze tobie się taki język nie podoba - sam nie stronisz
      od grubych obelg (od chocby tytuł tego postu). Należysz do jednej z
      najagresywniejszych frakcji na tym forum. Skąd taka odmiana ? Czy masz zamiar od
      dzisiaj posługiwac sie kulturalnym jezykiem ? :)
      • basia.basia Zdecydowanie NIE !!! I ku pamięci... 26.06.06, 17:47
        i dla odświeżenia pamięci:

serwisy.gazeta.pl/df/1,34471,2957937.html?as=11&ias=11
        eboshi napisał:

> "Bulterierem" Kaczyńskich Kurski nazwał sie sam.
        >
        > Sytuacja w której pozwala sie człowiekowi pokroju Kurskiego na kolejne
        > posłużenie sie pomówieniami w celu osiągnięcia doraźnych korzyści polityczmnych
        > jest czynem tak nikczemnym, ze nazwanie tego "spuszczeniem ze smyczy" jest aż
        > nadto delikatne.

Dałam powyższy link, żeby niektórym uprzytomnić (jak mają kłopoty z pamięcia)
        jak działa Jacek Kurski i kiedy się to zaczęło a przede wszytkim przypomnieć
        dwa cytaty:

* "Dlaczego ty trzymasz tego s...syna Kurskiego?" – "Może i jest s...synem, ale
        wolę go mieć po swojej stronie."
        * Opis: rozmowa między kandydatami na urząd prezydenta RP Donaldem Tuskiem a
        Lechem Kaczyńskim po debacie w telewizji Polsat (przed II turą wyborów); będąc
        członkiem sztabu Kaczyńskiego Kurski informował, że dziadek Tuska ochotniczo
        wstąpił do Wehrmachtu.
        * Źródło: Kurski show. Walcie na czerwonym [2] Gazeta Wyborcza, Duży Format, 9
        października 2005

*Bulterier, który miał gryźć innych, ugryzł swojego pana. Moja życzliwa rada -
        sprawdzić, czy był szczepiony.

* Autor: Sławomir Nowak
        * Źródło: wypowiedź skierowana do Tadeusza Cymańskiego w programie "24 godziny"
        stacji telewizyjnej TVN 24, 21 czerwca 2006
      • gauche Re: Zdecydowanie TAK - wnuk wehramchtowca 26.06.06, 20:50
        klamal i odzegnywal sie od dziadka, pzryznal dopiero POd naporem faktów.
        Lewacy i platfusy nie lubia faktów :(
    • maaax mentalnym 9-ciolatkiem, do tego wyjatkowo leniwym 26.06.06, 18:31
      jw
    • gauche Re: czy Tusk jest gó..arzem ? Tak ,ale choruje 26.06.06, 18:41
      i teraz wyglada neico starzej:
      my.opera.com/meaglin/homes/blog/tusk.jpeg
    • frau_blada Generalnie nam jezyk polityczny parszywieje 26.06.06, 19:34

• karlin Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 19:36
      Czy Ty nie obrażasz wszystkich gó..arzy?

W końcu to nie ich wina, większość wyrośnie.

Ale nie ten.

:)
      • gauche Re: czy Tusk jest gó..arzem ? 26.06.06, 20:46
        Tyz prowdo, Tusek -nigdy
        www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=
    • bogucjusz Owszem, rażą... 26.06.06, 19:37
      Rażą stopniem eufemizmu. Nazwanie K...skiego bullterrierem jest krzywdzace dla
      tej rasy psow.
    • michal00 Tusk jest gosciem bez cienia polotu nie posiadajac 26.06.06, 21:02
      ym prawdziwych pogladow politycznych. Jest typowym koniunkturalista o gietkim
      kregoslupie, bez zasad moralnych i o waskich horyzontach, jednak z duzymi
      ambicjami. Z natury jest chamem, choc stara sie to maskowac, co nie zawsze mu
      wychodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka