Dodaj do ulubionych

Czy kiedy zamiast strzelać farbą zrobię graffiti,

27.06.06, 15:46
to też będę terrorystą? ;o)
Obserwuj wątek
    • mariner4 Będziesz wandalem! 27.06.06, 15:47
      M.
      • tornson Hmmm... 27.06.06, 15:48
        Więc kim byli bandyci w 1956 i 1976 którzy strzelali do żołnierzy i milicjantów
        oraz palili budynki rządowe?
        • humbak Re: Hmmm... 27.06.06, 15:49
          To była okupacja.
          • tornson Okupacja to była podczas strajków w 1981 roku, 27.06.06, 15:52
            w 1956 i 1976 nie okupowano bydynków tylko robiono bandyckie burdy na ulicach.
            • humbak Re: Okupacja to była podczas strajków w 1981 roku 27.06.06, 15:52
              Okupacja sowiecka.
              • tornson Jaka okupacja? 27.06.06, 16:01
                humbak napisał:

> Okupacja sowiecka.
                "Soviet occupation" jak już, a po polsku to "radziecka okupacja", gdyż w języku
                polskim soviet znaczy rada, lub radziecki w przymiotniku. To tyle w temacie
                ojczyzny-polszycyzny.
                A co do historii to nie mogło być mowy o radzieckiej okupacji. Gdyż po pierwsze
                Polska nie wchodziła w skład ZSRR, a po drugie nawet jakby wchodziła to ZSRR
                było państwem federacyjnym, więc nie ma mowy o okupowaniu narodów w jego skład
                wchodzących.
                • po_godzinach spytaj Czeczeńców :) 27.06.06, 16:03
                  • humbak Re: spytaj Czeczeńców :) 27.06.06, 16:04
                    Ano właśnie.
                  • tornson Oni napewno tęsknią za ZSRR, bo w tych czasach 27.06.06, 16:05
                    mieli przynajmniej spokój.
                    • humbak Re: Oni napewno tęsknią za ZSRR, bo w tych czasac 27.06.06, 16:06
                      Ta, święty:) Gruzini i Tatarzy też przy wysiedleniach:)
                      • tornson Gruzini wprowadzili w ZSRR najgorszy terror. 27.06.06, 16:07
                        • humbak Re: Gruzini wprowadzili w ZSRR najgorszy terror. 27.06.06, 16:08
                          Niekótrzy tak, a niektórzy byli jego ofiarą. Jestem niemal pewny, że tych drugich było więcej.
                          • tornson Główne ofiary gruzińskiego terroru to Rosjanie. 27.06.06, 16:09
                            • humbak Re: Główne ofiary gruzińskiego terroru to Rosjani 27.06.06, 16:11
                              I co ma pienik do wiatraka? Gdzie u mnie przeczytałeś coś przeciwnego?
                    • po_godzinach tak, "tęsknią" na śmierć 27.06.06, 16:07
                • humbak Re: Jaka okupacja? 27.06.06, 16:03
                  Nie wiem czy zauważyłeś, ale w języku polskim funkconują określenia obcego pochodzenia, czasem dublujące się z naszymi.
                  Okupacje są różne. W Niemczech były strefy okupacyjne. Polska była strefą okupacyjną. Aż do czasu gdy wyszły pd nas wojska radzieckie.
                  • tornson Polską strefą okupacyjną to były 27.06.06, 16:07
                    Śląsk i Pomorze Zachodnie, które zostały potem zaanektowane przez Polskę, a
                    niepolska ludność tych ziem wysiedlona.
                    • humbak Re: Polską strefą okupacyjną to były 27.06.06, 16:09
                      TRudno mówić o okupacji. Ludzie zostali wysiedleni. Nie powiem że to było w porządku, ale to akurat nie ma tu nic do rzeczy.
                      • tornson Ty zacząłeś coś o jakiś polskich strefach okupacyj 27.06.06, 16:10
                        humbak napisał:

> TRudno mówić o okupacji. Ludzie zostali wysiedleni. Nie powiem że to było w por
                        > ządku, ale to akurat nie ma tu nic do rzeczy.
                        • humbak Re: Ty zacząłeś coś o jakiś polskich strefach oku 27.06.06, 16:11
                          No bo Polska była okupowana. Można powiedzieć że była radziecką strefą okupacyjną. Tak jak Cały UW właściwie.
                          • tornson Polska była okupowana ale przez Niemcy. 27.06.06, 16:12
                            Owszem w latach 1939-41 ZSRR okupowało kresy wschodnie, ale to nie były
                            etnicznie polskie ziemie.
                            • humbak Re: Polska była okupowana ale przez Niemcy. 27.06.06, 16:17
                              ZSRR to nie był twór etniczny.
                              ZSRR okupowało Polskę aż do upadku komunizmu.
                              • tornson Tak samo jak USA dziś okupują Europę. 27.06.06, 16:28
                                humbak napisał:

> ZSRR okupowało Polskę aż do upadku komunizmu.
                                • humbak Re: Tak samo jak USA dziś okupują Europę. 27.06.06, 16:29
                                  Ani trochę. USA jest prtnerem. Silniejszym, ale jednak. Musi się liczyć z tym co mówią Europejczycy (w niewielkim stopniu, ale jednak), wpływu na wybory nie mają i podejmowane decyzje właściwie nie mają.
                                  • tornson Re: Tak samo jak USA dziś okupują Europę. 27.06.06, 16:38
                                    humbak napisał:

> Ani trochę. USA jest prtnerem. Silniejszym, ale jednak.
                                    To samo było z ZSRR.

> Musi się liczyć z tym co mówią Europejczycy (w niewielkim stopniu,ale jednak),
                                    Tak samo musiał się liczyć ZSRR, gdy bratni przywódcy przyjeżdżali do Moskwy jak
                                    do dojnej krowy grożąc rozruchami w swoich krajach zwykle dostawali to co
                                    chcieli (dodtakowe dostawy zbóż,surowców,nowe licencje). Liczył się w niewielkim
                                    stopniu, ale jednak. Często przywódcy bratnich krajów postępowali wbrew
                                    zaleceniom wielkiego brata, że przytoczę pierwszą wizytę JPII w Polsce czy
                                    udział Rumunii na olimpiadzie w Los Angeles.

> wpływu na wybory nie m
                                    > ają i podejmowane decyzje właściwie nie mają.
                                    Obsadzanie stanowisk w bratnich krajach było wewnętrzną sprawą tych krajów. Nie
                                    słyszałem by to ZSRR narzucił nam akurat Gomułkę,Gierka czy Jaruzelskiego.
                                    • humbak Re: Tak samo jak USA dziś okupują Europę. 27.06.06, 16:39
                                      Jesteś rewelacyjny. Mówiłem już że chcę Ci postawić pomnik?:)
                                      • tornson Dawaj! ;o) 27.06.06, 16:41
                                        humbak napisał:

> Jesteś rewelacyjny. Mówiłem już że chcę Ci postawić pomnik?:)
                                        • humbak Re: Dawaj! ;o) 27.06.06, 16:43
                                          Spoko. Uzgodni się formę i lokalizację a potem będziesz musiał niestety liczyć na to, że kapitalistycznym sposobem zarobię odpowiednie pieniądze.
        • mariner4 Skoro tego nie rozumiesz, 27.06.06, 15:51
          to ja Ci nie pomogę.
          M.
    • tornson A jak rzucę w Giertycha pomidorem, to oskarżą 27.06.06, 15:47
      mnie o zamach na życie ministra? ;o)
      • po_godzinach lepiej zjedz pomidora 27.06.06, 15:51
        ma dużo potasu, więc jest dobry na upał
        • humbak Re: lepiej zjedz pomidora 27.06.06, 15:52
          I fmacny:)
          • po_godzinach no :) 27.06.06, 15:53
            • humbak Re: no :) 27.06.06, 15:54
              Idę po pomidora:) Mam jeszcze ze dwa a potem zakupy:]
    • gosc.z.korony Mam w lodówce pomidora! 27.06.06, 15:56
      Czy będzie jakaś drastyczna różnica w karze, jeśli rzucę w Giertycha pomidorem
      zmrożonym, czy też nie?
      • humbak Re: Mam w lodówce pomidora! 27.06.06, 15:57
        Po co rzucać? Daj go mnie. Ja rozmrożę i zjem:]
        • gosc.z.korony niech będzie, w rzeczywstości mam trzy pomidory 27.06.06, 15:59
          Umówmy się zatem tak: jednym rzucę w Giertycha, drugiego dam Koledze, a
          trzeciego sam zjem.
          Zgoda?
          • humbak Re: niech będzie, w rzeczywstości mam trzy pomido 27.06.06, 16:00
            Oki, choć twardy pomidor może już podjeść pod zamach na życie i będziesz miał kłopoty.
            • po_godzinach Re: niech będzie, w rzeczywstości mam trzy pomido 27.06.06, 16:01
              mozna go przerobić na leczup, ale to będzie jak farba
              • gosc.z.korony a może inaczej: Koledzy w ramach zasłony dymnej 27.06.06, 16:04
                bluzgną keczupem, a ja (co mi tam), dodam w to wszystko ,,zabłąkanego pomidora''.
                No bo w końcu co, w każdym keczupie może być ,,zabląkany pomidor''. Nie?
                • humbak Re: a może inaczej: Koledzy w ramach zasłony dymn 27.06.06, 16:05
                  Racja- przypadeki chodzą po ludziach:)
                • po_godzinach Re: a może inaczej: Koledzy w ramach zasłony dymn 27.06.06, 16:05
                  w sumie można, ale będzie go widać w postaci wybrzuszenia
                  • gosc.z.korony ludzie i tak nie zauważą... w końcu Giertych 27.06.06, 16:10
                    bąddź co bądź, nie ma klasycznej sylwetki. Wybrzuszenia się zsumują... i
                    pozostaną niewykryte.
              • humbak Re: niech będzie, w rzeczywstości mam trzy pomido 27.06.06, 16:04
                Ale skutek dla garnituru zabójczy:]
                • po_godzinach Re: niech będzie, w rzeczywstości mam trzy pomido 27.06.06, 16:06
                  No cóż, to pan Giertych musi zaprezentoać swą bieliznę ...
                  • humbak Re: niech będzie, w rzeczywstości mam trzy pomido 27.06.06, 16:07
                    Największą bieliznę polityczną?:) Chyba że wziąć pod uwagę obwód;P
                    • gosc.z.korony a może jego pantalony są... powiedzmy... 27.06.06, 16:13
                      ... brunatne? Może więc boi się ujawnienia?
                      • humbak Re: a może jego pantalony są... powiedzmy... 27.06.06, 16:18
                        Nie szata zdobi człowieka;)
                        • gosc.z.korony racja... oni tak rodzinnie, mają takie... 27.06.06, 16:22
                          niczeańskie serca i mięśnie pełne kruszców drogocennych ;-))))
                          i podobno nimi świecą po nocy...
                          • humbak Re: racja... oni tak rodzinnie, mają takie... 27.06.06, 16:23
                            Świecą klejnotami? To chyba nie jest zbyt zdrowy objaw:)
                • gosc.z.korony Cenna uwaga, może Giertychowi chodzi o garnitur 27.06.06, 16:07
                  Może ma tylko jeden? Np. taki, ja wiem... narodowy, po dziadku Jędrzeju?
                  • humbak Re: Cenna uwaga, może Giertychowi chodzi o garnit 27.06.06, 16:10
                    Po nim miałby chyba mundur.
                    • gosc.z.korony racja... obawiam się, że to śmierdząca sprawa. 27.06.06, 16:11
                      • humbak Re: racja... obawiam się, że to śmierdząca sprawa 27.06.06, 16:12
                        Czemu. Taki mundur to fajny biznes jak go wyprać:)
                        • gosc.z.korony otóż, czała rzecz w tym ,,...jak go wyprać'' 27.06.06, 16:15
                          Bo przecież widomo, że skrajni nacjonaliści są zwolennikami wszelkich
                          konserwatywnych nalotów... ;-))))
                          • po_godzinach Re: otóż, czała rzecz w tym ,,...jak go wyprać'' 27.06.06, 16:17
                            w czystej rasie?
                            • gosc.z.korony a może tak: Proszek ,,Czysta Rasa''... sam pierze. 27.06.06, 16:23
                              • po_godzinach usuwa plamy na życiorysach 27.06.06, 16:25
                                • humbak Re: usuwa plamy na życiorysach 27.06.06, 16:26
                                  Dawkować ostrożnie, aby nie usunęło całego życiorysu:)
                                  • gosc.z.korony w przypadku zmycia życiorysu... napisać go na nowo 27.06.06, 16:28
                                    • humbak Re: w przypadku zmycia życiorysu... napisać go na 27.06.06, 16:30
                                      Z zachowaniem zasad sztuki baśniopisarskiej.
                                      • gosc.z.korony zasada jest taka: ma być duuużo większy niż 27.06.06, 16:31
                                        poprzedni ;-)))
                                        • humbak Re: zasada jest taka: ma być duuużo większy niż 27.06.06, 16:36
                                          A także dużo bardziej barwny- kolory preferujmy żywe, bo szary i czerń są zbyt kosztowne;) Czerwień w modzie.
                                • gosc.z.korony ,,prof'' Jerzy Robert Nowak pewnie 27.06.06, 16:26
                                  w całości wskoczył do balii z takim proszkiem he he he
                                  • po_godzinach :) 27.06.06, 16:28
                                    z kolegą Benderem :))

we dwóch się kąpali w wannie
                                    • gosc.z.korony Ciekawe czy byli nadzy? he he he 27.06.06, 16:32
                                      • po_godzinach tak, całkiem jak król 27.06.06, 16:35
                                        • gosc.z.korony no to pewnie się nie dowiedzieli... 27.06.06, 16:37
                                          bo sekundujący im wiernie Rydzyk jest przecież dorosły....
                                        • humbak Re: tak, całkiem jak król 27.06.06, 16:38
                                          Marcin?
                                          • po_godzinach Re: tak, całkiem jak król 27.06.06, 16:42
                                            a nie wiem, jak mu było :)
                          • humbak Re: otóż, czała rzecz w tym ,,...jak go wyprać'' 27.06.06, 16:17
                            Ja tak totalnie ametaforycznie- podobno kobiety lubią mundurowych:)
                            • gosc.z.korony Podobno chodziło o tych przedwojennych 27.06.06, 16:20
                              Co to w teatrach i na dancingach bywali. Ale oni już niestety ze szczętem wymarli :(
                              • humbak Re: Podobno chodziło o tych przedwojennych 27.06.06, 16:23
                                Tamci oficerownie należeli do inteligencji. A tą nam po kolei różni zaborcy tępili. Osobiście uważam że póki co jeszcze nie mamy inteligencji jako takiej.
                                • gosc.z.korony Ja tu często wspominam... 27.06.06, 16:25
                                  Nazwiska tak odległe jak: Mikołaj Rej, Andrzej Frycz Modrzewski, czy Jan
                                  Kochanowski, ale pod tymi ,,wspominkami'' kryje się moja tęsknota za odrodzeniem
                                  prawdziwej, światłej i europejskiej, polskiej inteligencji.
                                  • humbak Re: Ja tu często wspominam... 27.06.06, 16:27
                                    Widzisz, ale nie trzeba patrzeć tak daleko. W dwudziestoleciu było jeszcze nieźle. Nawet radykałowie ówcześni prezentowali inny zupełnie poziom niż obecni.
                                    • gosc.z.korony Zgadza się. 27.06.06, 16:29
                                      Nic dodać, nic ująć.
                                  • po_godzinach Re: Ja tu często wspominam... 27.06.06, 16:27
                                    ten świntuch Mikołaj Rej?
                                    • humbak Re: Ja tu często wspominam... 27.06.06, 16:28
                                      Dobrze że nie Fredro:)
                                    • gosc.z.korony Świntuch, nie świntuch, ale ,,poćciwy'' i Nasz.... 27.06.06, 16:30
                                      ;-)))
                                      • po_godzinach ech, łezka się kręci ... 27.06.06, 16:34
                                        Teraz by ze mną zygrywać się chciała,
                                        Kiedyś, niebogo, sobie podstarzała.
                                        Daj pokój, prze Bóg! Sama baczysz snadnie,
                                        Że nic po cierniu, kiedy róża spadnie.
                                        • gosc.z.korony aż zapachniało z oddali tą solidną, czarnoleską 27.06.06, 16:36
                                          nomen omen... lipą (pewnie Rejowie z Kochanowskimi byli sąsiadami... ;-))))
                                • po_godzinach Re: Podobno chodziło o tych przedwojennych 27.06.06, 16:26
                                  Ja jedną inteligencję zam, jakoś się uchowała
                                  • humbak Re: Podobno chodziło o tych przedwojennych 27.06.06, 16:28
                                    Znaczy jedną osobę?:)
                                    • po_godzinach Re: Podobno chodziło o tych przedwojennych 27.06.06, 16:31
                                      hm, jeden rodzaj?
                                      • gosc.z.korony No niechże Kolega uchyli rąbka tajemnicy... 27.06.06, 16:33
                                        • gosc.z.korony Najmocniej przepraszam... Koleżanka! 27.06.06, 16:38
                                        • po_godzinach Re: No niechże Kolega uchyli rąbka tajemnicy... 27.06.06, 16:38
                                          no ja to? Ci wszyscy, którzy poszli śladem Reja i Kochanowskiego - a toć oni
                                          zywią

tak sobie pomyslałam, że kilkoro znam ...
                                          • gosc.z.korony Już rozumiem Droga Koleżanko... 27.06.06, 16:43
                                            a mej głowie dość dwie słowie....
                                            • po_godzinach a toć pewna byłam tego :) 27.06.06, 16:46
                                              • gosc.z.korony Przesyłam zatem dworne, renesansowe ukłony! 27.06.06, 16:50
                                                Kołpakiem swym mocno zamiatając podłogę....
                                                • po_godzinach idź waść z Bogiem 27.06.06, 16:51
                                                  jako i ja uczynię
                                                  • gosc.z.korony z Bogiem... 27.06.06, 16:53
                                      • humbak Re: Podobno chodziło o tych przedwojennych 27.06.06, 16:37
                                        Ale chtóren?
                                        • po_godzinach no ten, co to 27.06.06, 16:40
                                          się nie obraża i małości w duszy nie chowa ...
                                          • gosc.z.korony ale pomińmy Jezusa Chrystusa... 27.06.06, 16:41
                                            Kto? ;-)))
                                            • gosc.z.korony Już rozumiem... 27.06.06, 16:44
                                              zrozumiałem powyżej... ;-)))
                                              • humbak Re: Już rozumiem... 27.06.06, 16:45
                                                A ja nadal niczym ociemniały się błąkam:)
                                                • po_godzinach za mało potasu :) 27.06.06, 16:47
                                                  • gosc.z.korony a może pomidorka? ;-))) 27.06.06, 16:48
                                                  • po_godzinach to się nazywa rondo? 27.06.06, 16:50
                                                  • humbak Re: za mało potasu :) 27.06.06, 16:49
                                                    Oj dobra, dobra, idę po drugiego pomidora. Ale od forum spadam (tabele czekają). Dziękuję za dyskusję.
                                                  • gosc.z.korony Też dziękuję! Ślę ukłony! 27.06.06, 16:51
                                            • humbak Re: ale pomińmy Jezusa Chrystusa... 27.06.06, 16:44
                                              Mów Waćpanna bo skręcają mnię się kiszki z ciekawości:D
                                              • po_godzinach kiszki? 27.06.06, 16:48
                                                zapomniałes pewnie o pomidorach :)
                                            • po_godzinach pomińmy, nie uchodzi 27.06.06, 16:45
                                              wystarczy, że będą to jego uczniowie - niektórzy
                                              • gosc.z.korony racja... niektórzy 27.06.06, 16:52
      • tornson Może wpaść do twojego domu tajna policja 27.06.06, 16:03
        kaczystów (CBA naprzykład) i oskarżyć ciebie o posiadanie niebezpiecznego
        terrorystycznego narzędzia. ;o)
        • gosc.z.korony Schowam go więc w kominie! 27.06.06, 16:05
          Grunt, to się nie dać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka