Dodaj do ulubionych

Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ;-)))

01.07.06, 12:44

Szanowny Panie Ministrze i Prokuratorze Generalny!
Idąc w ślady redaktora naczelnego „Gazety Polskiej” oraz anonimowego
czytelnika „Ozonu”, spełniam swój obowiązek obywatela IV PRL (w budowie) i
uprzejmie donoszę co następuje:

Wczoraj w pobliskim maglu jedna pani opowiadała, że w 1961 r. była na
koloniach letnich razem z przyszłym prezydentem RP i była przez niego
molestowana bo mały Olek podglądał jak robiła siusiu w krzaczkach!
Wprawdzie od razu złożyła na niego stosowne doniesienie, ale sprawie ukręcono
łeb, bo przewidywano – i słusznie, że Olka będzie chronił immunitet.
Panie Ministrze, jestem przekonany że ujmie się Pan za ofiarą przestępstw
seksualnych Olka i poleci wszcząć stosowne postępowanie - w sprawie of
kurz

Nie twierdzę, że Olek jest winny, ale jeżeli nie podglądał tej pani, to
przecież będzie miał możliwość udowodnić to w postępowaniu sądowym.
Liczę, że tak jak zazwyczaj w podobnych przypadkach, poleci Pan, aby
postępowanie prowadziła Prokuratura w Lublinie a ja chętnie dam się
przesłuchać i powiem wszystko co wiem o niecnych postępkach Oleczka.

Mam tylko do Pana Ministra gorącą prośbę.
Niech prokurator nie przyjeżdża do mnie do Warszawy tak jak przyjeżdżał do
pana Dorna.
Ja chętnie pojadę do Lublina i po drodze odwiedzę rodzinne Puławy.

Przecież chyba należy mi się jakaś mała nagroda za wykazanie obywatelskiej
postawy i wyczucie co Panu ministrowi sprawi frajdę, no nie?

Łączę wyrazy szacunku (zgodnego z wysokimi standardami Partii Pana Ministra i
pozostaje w gotowości do dalszych usług.
Wielce Panu oddany
„Gruby”
Obserwuj wątek
    • gruby190 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 20:30
      Zapomniałem donieść, ze Oleczek nie tylko podgladał ale potem sie tym
      chwalił ;-)))
      • p.smerf Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 20:50
        Z tym doniesieniem to Ty poczekaj.
        Najpierw miały być straszliwe afery ze sprzedażą Rosji sektora naftowego za
        pośrednictwem Ałganowa. Prokurator dostał kolki ze śmiechu i poszedł na
        zwolnienie. Potem miały być ogromne transfery forsy z afer paliwowych i konta
        numeryczne (w odróżenieniu od alfabetycznych) w Szwajcarii i na Kajmanach. Znany
        był nawet kasjer. Potem było (jest) osocze i znowu Olek ukradł 20 mln dolarów i
        kupił sobie apartament o powierzcni 10 000 m z podjazdem dla czterokonnej karety.
        Potem mialiśmy Juventus, potem magisterium, akcje żony, wkrótce okaże się jechał
        bez trzymanki na rowerze, a w przedszkolu ciągnął dziewczynki za kucyki (były to
        oczywiście córki opozycjonistów!) I dopiero wtedy przyjdzie kolej na Twoje
        podglądanie.
        • gat45 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 21:10
          p.smerf napisał:

> Z tym doniesieniem to Ty poczekaj.
          > Najpierw miały być straszliwe afery ze sprzedażą Rosji sektora naftowego za
          > pośrednictwem Ałganowa. Prokurator dostał kolki ze śmiechu i poszedł na
          > zwolnienie. Potem miały być ogromne transfery forsy z afer paliwowych i konta
          > numeryczne (w odróżenieniu od alfabetycznych) w Szwajcarii i na Kajmanach.
          Znan
          > y
          > był nawet kasjer. Potem było (jest) osocze i znowu Olek ukradł 20 mln dolarów
          i
          > kupił sobie apartament o powierzcni 10 000 m z podjazdem dla czterokonnej
          karet
          > y.
          > Potem mialiśmy Juventus, potem magisterium, akcje żony, wkrótce okaże się
          jecha
          > ł
          > bez trzymanki na rowerze, a w przedszkolu ciągnął dziewczynki za kucyki (były
          t
          > o
          > oczywiście córki opozycjonistów!) I dopiero wtedy przyjdzie kolej na Twoje
          > podglądanie.

=============

Ja tez w kwestii formalnej : podgladanie jednak powinno byc PRZED ciagnieciem
          za kucyki, ale to tylko sugestia, Szanowny Panie Ministrze. Wiem, ze i tak
          zrobi Pan wszystko tak, jak tego wymaga Czyste Dobro Sprawy.
        • gruby190 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 02.07.06, 06:24
          p.smerf, oczywiscie poczekam! Wiem, że są inne ważne donosy wagi państwowej,
          ale widząc wypowiedzi innych kolonistów chyba przyznasz, że ta sprawa z
          podglądaniem jest... rozwojowa ;-))))
          • erg_samowzbudnik Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 04.07.06, 06:49
            gruby190 napisał:

> p.smerf, oczywiscie poczekam! Wiem, że są inne ważne donosy wagi państwowej,
            > ale widząc wypowiedzi innych kolonistów chyba przyznasz, że ta sprawa z
            > podglądaniem jest... rozwojowa ;-))))

Nie tylko rozwojowa ale porażajaca.
    • maureen2 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 20:56
      ja też byłem przypadkiem na tych koloniach w 1961 roku i byłem świadkiem,że on
      nie działał sam tylko w grupie, jego koledzy stali na czatach przy drodze a
      jeden siedział na drzewie i miał dawać znaki,gdyby nadchodziła wychowawczyni.
      Już wówczas zdradzał cechy przywódcze i skłonności do wykorzystywania ich w
      celach przestępczych.

Z poważaniem
      Ten co siedział na drzewie
      • alistair-p Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 21:02
        Ja w kwestii formalnej.Czy chodzi tu o człowieka o imieniu Aleksander czy też o
        innego który pasuje do opisu ale znany jest też jako Lech Aleksander.Nie
        umniejsza to w żaden sposób wagi opisanych tu wydarzen.
        • maureen2 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 21:09
          kwestie formalne są nieistotne dla sprawy i zostają oddalone.Tylko jeden mógł
          dopuścić się takich czynów, i jego tożsamośc jest oczywista dla sądu i nie wy-
          maga przeprowadzenia dowodu.
          • daktylek Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 21.10.06, 09:15
            w kwestii formalnej nadal - prokurator jednak powinien podjąć czynności
            sprawdzające, gdyż mogłaby nastapić pomyłka, narażająca Skarb Pastwa na
            późniejszą wypłatę odszkodowania. Takie odszkodowanie będzie płatne z mojej
            (między innymi) kieszeni, więc jest to istotny element sprawy.

:)))
        • hrabia.m.c Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 21:25
          Ziobro wyjaśni.
      • p.smerf Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 21:15
        > ja też byłem przypadkiem na tych koloniach w 1961 roku i byłem świadkiem,że on
        > nie działał sam tylko w grupie, jego koledzy stali na czatach przy drodze a
        > jeden siedział na drzewie i miał dawać znaki,gdyby nadchodziła wychowawczyni.
        > Już wówczas zdradzał cechy przywódcze i skłonności do wykorzystywania ich w
        > celach przestępczych.

A czy któryś z nich nie miał przypadkiem procy? Bo to byłby już związek i
        charakterze zbrojnym. W sam raz dla IPN. Dobre bo bez przedawnienia, a przecież
        obecni ścigacze z IPN mają dzieci i bedą mieli wnuki, i warto się zatroszczyć,
        aby miały z czego żyć.
        • hrabia.m.c Re: gruby doooooonozsiciel:)))))))))))))))) ))))))) 01.07.06, 21:20
          Pracujesz na angaż do cba :))))))))))))))))))
          • p.smerf Re: gruby doooooonozsiciel:)))))))))))))))) ))))) 01.07.06, 21:27
            Nic z tego. Jestem skażony. W latach 50. byłem w ZMP a później - w ramach
            tzw.członkostwa zbiorowego - członkiem TPPR. Ponadto w swoich wypracowaniach
            wykazywałm wyższość fermentacji mlekowej w socjalizmie, na fermentacją
            kapitalistyczną.
        • maureen2 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 21:27
          wszyscy mieli proce i nie tylko i umieli się nimi biegle posługiwać,pózniej
          nabyli też innych umiejętności stosownych do wieku i sytuacji. Wiedzę tę i
          umiejętności przekazali swoim następcom.
          • maureen2 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 01.07.06, 21:48
            i tak powstała mafia, octopussa,a początki były tak niewinne i słodkie. Raz
            zasiane w młodości ziarno wydało plon. Zagraj mi to jeszcze raz,Sam.
    • gruby190 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 02.07.06, 18:58
      www.polityka.pl/_gAllery/27/02/27026.jpg
      • ave.duce Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 04.07.06, 06:57
        gruby190 napisał:

> www.polityka.pl/_gAllery/27/02/27026.jpg

www.mleczko.pl/img/rolnictwo/2.gif
        ;)
    • kaczy_mozdzek Ten zbereźnik miał wtedy już 7 lat !!!! 02.07.06, 19:30
      A ofiara miała zaledwie 5 lat, więc sprawa podpada pod pedofilię.

Podobno cała banda w czasie podglądania zabawiała się swiomi PISiorkami, a ten
      co siedział na drzewie szczytował aż trzy razy. Najwięcej!!!
    • maureen2 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 02.07.06, 20:39
      koloniści,którzy stali na czatach mieli w rękach proce,kamienie i petardy
      dwóch miało lornetki.Była to jednak organizacja przestępcza o charakterze
      zbrojnym.Dokonywała wypraw do pobliskich sadów kradnąc jabłka.
    • gruby190 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 03.07.06, 09:19
      Ziobro nie był pierwszy ;-(((

www.cripo.com.ua/images/article/donos.jpg
      • maureen2 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 03.07.06, 10:59
        nie rozumiem co tam pisze, bądż uważny na.....,gdy coś stuka ?
    • sanitarny Zyczliwy 03.07.06, 11:58
      A ofiara miała zaledwie 5 lat, więc sprawa podpada pod pedofilię.

Podobno cała banda w czasie podglądania zabawiała się swiomi PISiorkami, a ten
      co siedział na drzewie szczytował aż trzy razy. Najwięcej.Napisal kaczy
      muzdzek. Czy onanizmu napewno nie da sie podciagnac pod art o obraze uczuc
      religijnych.
    • maureen2 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 04.07.06, 06:27
      otóż mieszkańcem woj. świętokrzyskiego,ktory złożył również donos był niejaki
      Edgar,ktory nie był wcale na koloniach, o czym uprzejmie donoszę.
    • gruby190 Może juz dotarło ;-))) 04.07.06, 10:15
      Dzisiaj rano niejaki "Odin Vikingsson" przekablowal moje obywatelskie
      doniesienie na adres Ministerstwa Sprawiedliwosci "bi@ms.gov.pl";-)

Tym samym ci, którzy mnie niezbyt lubią, otrzymali szanseczkę na to,że będą
      mnie mieli z główki ;-)))*;-)))
      • maureen2 Re: Może juz dotarło ;-))) 04.07.06, 10:31
        czyżbym ja też miał spodziewać się niespodziewanego wezwania do MS za spełnie-
        nie obywatelskiego obowiązku,do czego namawiał sam minister sprawiedliwości i
        to publicznie ? Jestem zdezorientowany apelami władz. Tym niemniej ponownie
        donosżę,że na tych koloniach nie było Edgara ze świętokrzyskiego i on się podszy
        wa pod kogoś innego i mówi nieprawdę,gdyż było zupełnie inaczej.Niedoszły prezy
        dent nigdy nie nazywał siebie magistrem ani co gorsza inżynierem.Natomiast miał
        tendencję do sięgania wyżej po jabłka na drzewie.
    • gruby190 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 09.07.06, 18:53
      Mam nadzieję,że Niuniuś pozostanie monistrem i rozpatrzy pozytywnie nasze
      obywatelskie doniesienia ;-)))
      • rollex Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 09.07.06, 19:08
        To jak tego by było mało to na spartakiadzie szkolnej Olek grał z koszulką nr 10
        ..i kazał do siebie mówić "Perełka" że niby z filmu "do przerwy ..zero - jeden"
        ..ZERO ,,ZEROOOO ..łapie Pan Panie Ministrze??? Ktoś potem z tym zerem wyskoczył
        i dobrze ten ktoś się z oskarżonym tu Olkiem zna.
        Grupa zorganizowana, zbrojna , w ciągłości, cała sodomia i gomoria po
        drodze..uuuuu..czarno widzę w tym czarnym kraju.
      • maureen2 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 09.07.06, 19:15
        gdyby tych donosów obywatelskich było mało,to mogę jeszcze kilka dopisać.np.
        ze wspólnych wypraw zbójeckich na koloniach nad morzem, podglądania już doros-
        łych kobiet przy pomocy lunety, kradzieży samochodów dobrych marek i inne.
    • gruby190 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 11.07.06, 14:07
      Od: odin-2@gazeta.pl
      Data: 2006-07-04 07:39
      Do: <bi@ms.gov.pl>;
      Temat: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry
      Szanowny Panie Ministrze i Prokuratorze Generalny
      (...)
      Wielce Panu oddany
      Odin Vikingsson

---------------------------
    • gruby190 Re: Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry ; 21.10.06, 09:00
      Obywatelskie doniesienie do ministra Ziobry

No i zostałem zdemaskowany.
      Przyznaję tedy publicznie i bez bicia: spotykałem się kilkakrotnie z prezesem
      Gudzowatym.
      Jednak prawdziwe tajemnice podczas tych rozmów pisaliśmy na kartkach, nie
      zostały one zarejestrowane.

Teraz wyznam całą prawdę. Otóż, działając na polecenie Antoniego Macierewicza,
      wymusiłem od Aleksandra Gudzowatego łapówkę, którą opłaciłem wynajętych
      zabójców Leszka Millera.

Inspiratorem moich działań był Andrzej Lepper, którego namówił do tej
      pożałowania godnej akcji Jarosław Kaczyński.

Był to z jego strony niski odwet za to, że uprawiałem seks z jego kotami,
      najpierw w szafie Lesiaka, a potem w wannie ministra Wassermanna.
      /Adam Michnik/

Ps. Wprawdzie to jest doniesienie A. Michnika, ale też obywatelskie i pasuje do
      tematu. Warto na to doniesienie zwrócić uwagę, a nie ma potrzeby zakładać
      nowego wątku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka