Dodaj do ulubionych

Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na aucie

12.07.06, 13:55
Zwracam się do was panie i panowie kierowcy z rejestracją lubelską oraz do
kierowców samochodów z rybą z przypomnieniem,ze w Polsce obowiązuje ruch
prawostronny,a lewy pas sluzy do wyprzedzania,a nie tarasowania drogi innym i
tworzenia niepotrzebnych korkow.
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Yyyy tak z czystej ciekawosci a o co chodzi ? 12.07.06, 13:58

• wanda43 Re: Yyyy tak z czystej ciekawosci a o co chodzi ? 12.07.06, 14:06
        A o to chodzi,ze dzis malo mnie szlak nie trafil kilkanaście razy.Na trasie od
        szosy lubelskiej do Centrum tworzyly się niepotrzebne korki,bo kierowcy z
        rejestracją lubelska oraz ci z rybą namietnie jezdzą lewym pasem albo na tzw
        zakladke blokując inne samochody i tworząc korki.Warszawa i trasy dojazdowe do
        Wawy sa i tak wystarczająco zakorkowane,aby tworzyc dodatkowe korki spowodowane
        czyjąś jazdą bez wyobraźni.
        W panstwach Unii kierowcy tak jezdzący sa karani za utradnianie jazdy.Nasza
        policja zamiast podobnie, jak w Unii karac zawaligrogi,woli stac z suszarkami i
        polowac na tych,co troche przekroczą szybkosc.
        • frank_drebin Ale co tu ryba winna ? :) 12.07.06, 14:07
          wanda43 napisała:

> A o to chodzi,ze dzis malo mnie szlak nie trafil kilkanaście razy.Na trasie od
          > szosy lubelskiej do Centrum tworzyly się niepotrzebne korki,bo kierowcy z
          > rejestracją lubelska oraz ci z rybą namietnie jezdzą lewym pasem albo na tzw
          > zakladke blokując inne samochody i tworząc korki.Warszawa i trasy dojazdowe do
          > Wawy sa i tak wystarczająco zakorkowane,aby tworzyc dodatkowe korki spowodowane
          > czyjąś jazdą bez wyobraźni.
          > W panstwach Unii kierowcy tak jezdzący sa karani za utradnianie jazdy.Nasza
          > policja zamiast podobnie, jak w Unii karac zawaligrogi,woli stac z suszarkami i
          > polowac na tych,co troche przekroczą szybkosc.
          • wanda43 Re: Ale co tu ryba winna ? :) 12.07.06, 14:10
            Ryba nic nie winna,ale kierowcy samochodow z takim znakiem.
        • echo_o Re: Yyyy tak z czystej ciekawosci a o co chodzi ? 12.07.06, 14:08
          wanda43 napisała:

> A o to chodzi,ze dzis malo mnie szlak nie trafil kilkanaście razy.

```````````````````````````````````````````

Rybny szlaK ?

:)
          • nelsonek Re: Yyyy tak z czystej ciekawosci a o co chodzi ? 12.07.06, 16:54
            Ee. Raczej wodny. :)
        • humbak Re: Yyyy tak z czystej ciekawosci a o co chodzi ? 12.07.06, 14:09
          Zastosuj techniki autostradowej perswazji:) Albo mykaj z prawej- na zabudowanym można;) Pomijam już ograniczenia;)
        • acho Re: Yyyy tak z czystej ciekawosci a o co chodzi ? 12.07.06, 14:09
          > na tzw zakladke

No to może czas, żeby kierowcy z Warszawy (chociaż może po prostu chodzi tylko o Ciebie) nauczyli
          się, że zjeżdżanie z dwóch pasów na jeden metodą "na zamek błyskawiczny" jest sposobem
          najszybszym, najbezpieczniejszym oraz stosowanym w całej cywilizowanej motoryzacyjnie Europie?
    • forum-i-ja Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 13:58
      to ostatnio powszechna plaga,nie tylko ci z rybka
    • kotek.filemon Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 14:00
      Co to są "samochody z rybą"?
      • nabucco4 Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 14:14
        zadeklarowani katolicy.
    • humbak Do kierowców z mazowieckiego 12.07.06, 14:03
      lewy pas służy dla samochodów jadących w przeciwnym kierunku (dwupasmówki to u nas kuriozum jest;P).
    • acho Do przedstawicieli handlowych z mazowieckiego... 12.07.06, 14:06
      ... jeżdżacych samochodami "z kratką":

Oby was... policja łapała jak najczęściej.
      • humbak Re: Do przedstawicieli handlowych z mazowieckiego 12.07.06, 14:17
        Tfu! Plagiat;P
        • acho Re: Do przedstawicieli handlowych z mazowieckiego 12.07.06, 14:21
          E tam, nie jestem posłem Anuszem... Po prostu obaj pomyśleliśmy o podobnym :)
          • humbak Re: Do przedstawicieli handlowych z mazowieckiego 12.07.06, 14:23
            Podejrzewam że połowa kierowców z naszego kraju pomyślałaby coś w tym stylu:) Druga połowa rywalizuje z kochanymi ścigaczami.
    • asienka32 Co to za kierowcy z rybą na aucie? 12.07.06, 14:11
      • acho Re: Co to za kierowcy z rybą na aucie? 12.07.06, 14:12
        Pracownicy Stawów Milickich z działu dostaw :D
      • nabucco4 zdeklarowani katolicy...... 12.07.06, 14:15
        taka forma wykazania jacy to oni świeto..i.
        • asienka32 Ty jednak głupi jak but jesteś 12.07.06, 14:18
          • nabucco4 ty jesteś durna.... 12.07.06, 14:25
            pytałaś to ci odpowiedziałem kretynko. Zapytaj pierwszego lepszego "rybkarza"
            to ci odpowie i jeszcze opie.. że nie wiesz. Czyżbyś nie wiedziała że ryba
            to znak pierwszych chrześcijan? To ciut niedouczona jesteś.
        • wanda43 Re: zdeklarowani katolicy...... 12.07.06, 14:18
          Jak tacy sweci,to niech poza przykazaniami,przestrzegają rowniez kodeks drogowy
          i nie czynią drugiemu,co im nie mile.
      • wanda43 Re: Co to za kierowcy z rybą na aucie? 12.07.06, 14:15
        Sama bym chciala wiedziec,co ta ryba oznacza.Po Wawie jeździ sporo samochodow z
        takim znakiem.Przewaznie jest umieszczony z tulu samochodu,ale widzialam rowniez
        naklejone na przednią bądź tylną szybe.
        • frank_drebin Z tego co mi wiadomo to tak oznaczaja auta 12.07.06, 14:17
          Swiadkowie Jechowy.
          wanda43 napisała:

> Sama bym chciala wiedziec,co ta ryba oznacza.Po Wawie jeździ sporo samochodow z
          > takim znakiem.Przewaznie jest umieszczony z tulu samochodu,ale widzialam rownie
          > z
          > naklejone na przednią bądź tylną szybe.
        • acho Re: Co to za kierowcy z rybą na aucie? 12.07.06, 14:19
          Ryba - symbol pierwszych chrześcijan. Dlaczego? Po grecku ryba to "ICHTYS". Weź pierwsze litery od
          słów:

Iesous (Jezus)
          CHristous (Chrystus)
          Theou (Boży)
          Yios (Syn)
          Soter (Zbawiciel)

Teraz takim symbolem posługują się nie tylko katolicy, ale większość mocno zaangażowanych
          członków różnych grup chrześcijańskich.
          • wanda43 Re: Co to za kierowcy z rybą na aucie? 12.07.06, 14:27
            Niech sobie manifestują,co chcą,ale niech nie utrudniają i nie blokują jazdy
            innym.Moze ci z rybą mają podobnie,jak skodowcy,ze ta marka to sposob
            bycia,zycia i jazdy?
        • asienka32 Re: Co to za kierowcy z rybą na aucie? 12.07.06, 14:22
          Muszę się u nas przyjrzeć czy takie jeżdżą i kto siedzi za kierownicą.

Mnie najbardziej ciśnienie podnoszę dziadkowie w polonezie /daewoo lub honda
          civic/, którzy prawo jazdy mieli "kiedy ja robiłam w pieluchy", z uporem jadą
          zawsze lewym pasem najlepiej 40 km/h.

Druga kategoria to gó..arze "za zderzaku" z tylu. Kiedyś mnie korciło nawet,
          żeby przyhamować, bo miałam lekko stukniętą klapę bagażnika, ale bałam się, ze
          facet nie ma np. zapiętych pasów i zwyczajnie zrobi sobie krzywdę.
          • karbat Re: polski styl jazdy 12.07.06, 14:32
            i dziadki ,i pijaki i gowniarze i piraci itd itp
            wszyscy ochrzeczeni i tak beznadziejnie bez respektu wobec innych jezdza :o

oni jezdza po polsku a nie po europejsku

czemu
            • dwatrefle Re: polski styl jazdy 12.07.06, 14:38
              a co to znaczy polski a co to znaczy europejski styl jazdy, bo tak do konca to
              Ty niebardzo wiesz o czym piszesz,
            • asienka32 Re: polski styl jazdy 12.07.06, 14:52
              Fakt, do francuzów im daleko.
              • humbak Re: polski styl jazdy 12.07.06, 14:54
                Do Włochów też.
                • asienka32 Re: polski styl jazdy 12.07.06, 15:01
                  w Portugalii nie byłam, ale też mi nie wyglądają na dzentelmenów szos :)
                  • humbak Re: polski styl jazdy 12.07.06, 16:43
                    Ja byłem we Włoszech raptem dwa dni i widziałem wyprzedzanie poboczem:)
    • nabucco4 Masz racje Wandeczko, ale skoro już mówimy..... 12.07.06, 14:23
      o wadach kierowców to może pogadajmy o Warszawiakach:
      kto:
      - wyprzedza na trzeciego
      - kto wyprzedza na ciągłej podwójnej linii
      - kto wcina sie pomiedzy pojazdy zachowujące bezpieczna odleglość w czasie złej
      widoczności
      - kto trabi jak pojeb gdy wszyscy jadą około 100-110 a on sie spieszy i musi 150
      - kto wymusza pierwszeństwo wjeżdżając tuż przed nadjeżdżajacy pojazd i zmusza
      do hamowania
      - kto wyprzedza mając zablokowany pas przeciwny przez nadjeżdżajace samochody
      zmuszając je do uciekania na pobocze?????
      na 95 % samochód z warszawska rejestracja. Tak bezczelni i chamscy w większości
      są warszawscy kierowcy.

• asienka32 Re: Masz racje Wandeczko, ale skoro już mówimy... 12.07.06, 14:25
        > są warszawscy kierowcy.

Znasz takie słowo leasing?
        • nabucco4 owszem asieńko.... 12.07.06, 14:28
          tyle że leasingowe pojazdy maja wprawdzie W ale dalej końcowe litery alfabetu
          (np.X) i nie maja liter po cyfrach.
          • asienka32 Re: owszem asieńko.... 12.07.06, 14:32
            a rejestracja WI 00001 to rejestracja auta w leasingu czy zarejestrowanego na
            warszawiaka?
            • nabucco4 Re: owszem asieńko.... 12.07.06, 14:36
              nie wiem jak w Warszawie ale w innych miastach Polski jesli jest leasing to
              jest np. WX i cośtam
              • wanda43 Re: owszem asieńko.... 12.07.06, 14:40
                Pitolisz,mam na osobowych samochodach WX..... i na dwoch ciężarowych tak
                samo.Zaden nie jest i nie byl w leasingu.
                • nabucco4 Re: owszem asieńko.... 12.07.06, 14:41
                  być może, co nie zmienia mojego zdania o kierowcach z Warszawy. O wielu z
                  Lublina zreszta też.
              • asienka32 Re: owszem asieńko.... 12.07.06, 14:42
                otóż nie do końca masz racje. Firma leasingowa rejestruje auta w urzędzie
                gminy, wlasciwym jej terytorialnie.
                Jeśli leasingodwca ma siedzibę z Łodzi to auta mają nr zaczynający się EL a
                jeśli w Warszwie, to w zależnosci, pod który urzad podpada siedziba.
                To czy rejestrowany jest pojazd własnoscią osoby fizycznej czy firmy - przy
                nadawaniu numeru nie ma znaczenia.
                A więc duza czesc samochodów z rej warszawskimi prowadzona jest nei przez
                Warszwiaków tylko osoby dysponujące autem będacym własnoscia firmy
                zarejestrowanej w Wawie.
                Czyli leasingowej, albo na przyklad przedstawiciele handlowi.
      • humbak Re: Masz racje Wandeczko, ale skoro już mówimy... 12.07.06, 14:26
        Nie to żebym usprawiedliwiał piratów drogowych, ale natężenie ruchu stale rośnie, a infrastrultura się właściwie nie rozwija. Skutki są nieuniknione.
      • forum-i-ja Re: Masz racje Wandeczko, ale skoro już mówimy... 12.07.06, 14:28
        dokladnie
      • wanda43 Re: Masz racje Wandeczko, ale skoro już mówimy... 12.07.06, 14:36
        Zgoda,masz racje,ale jednoczesnie kierowcy z rejestracją warszawską powodują
        jednak najmniej wypadkow.Codziennosc poruszania sie po miescie wymusza pewne
        zachowania i wchodzą one w krew.Przyjedz,pomieszkaj tu i zrob codziennie choc 30
        km po miescie, a zobaczysz kto i jak jeździ.Większośc samochodów,to rejestracja
        z innych miast.Wielu kierowców zwyczjnie nie potrafi poruszać się w wielkim
        mieście i to tak zakorkowanym.
      • lucyperek2 Same wady kierowców ? A może bezinteresowna zawiść 12.07.06, 14:48
        > - wyprzedza na trzeciego

a dlaczego nie można jechac prawą stroną i w dodatku gdy "pobocze" jest
        szerokości tira zjechac i ustąpić miejsca ? Korona z łebka spada ?

> - kto trabi jak pojeb gdy wszyscy jadą około 100-110 a on sie spieszy i musi 150

jak jada rozstawieni w warcaby to to wpienia. Czesto to widac na Puławskiej w
        Warszawie w kierunku Piaseczna. Ilośc aut w zasadzie mieszcząca się na jednym
        pasie. Ale nie, każde panisko musi zająć swój i się turlać dostojnie.

> - kto wymusza pierwszeństwo wjeżdżając tuż przed nadjeżdżajacy pojazd i
        >zmusza do hamowania

no to spróbuj w grajdole zmienić pas ruchu. Włączasz kierunkowskaz i co masz ?
        Natychmiast koleś z tyłu widząc to doznaje cudownego wzrostu mocy i podsuwa sie
        na 30 cm pod zderzak tego z przodu, za który chcesz wjechać. I nie mówie o
        żadnym zajeżdżaniu, zwykła codzienna czynność jak zmiana pasa. Więc jeśli
        kiedykolwiek zapytasz dlaczego w Polsce lewy kierunkowskaz włącza się dopiero na
        środku skrzyżowania, kiedy juz można go sobie w d.. wsadzić to masz odpowiedź.
        • nabucco4 nie pisałem o ruchu miejskim.... 12.07.06, 15:06
          tylko zewnętrznym - poza miastami. A w mieście zgadzam się w części z toba.
          Chociaż bydlaków krzyworyjców cwaniaczków też nie brakuje. Nie jestem
          Warszawiakiem ale Warszawę znam i dobrze po niej mi sie jeździ, lepiej niz po
          innych miastach. Chociaż pochwalę też Rzeszów - bardzo uprzejmi ludzie.
          • lucyperek2 Re: nie pisałem o ruchu miejskim.... 12.07.06, 15:57
            > tylko zewnętrznym - poza miastami.

ja pisałem o tym i o tym. Na drodze Warszawa Gdańsk sa teraz takie poszerzenia
            (umownie zwane poboczami), że mina się 4 tiry ! Co za problem odsunąc się na
            prawo gdy w lusterku widać że ktoś nadjeżdża szybciej i chce wyprzedzić ? Ale
            typowy polski głup musi jechac tak, że lewymi kołami trąca linię między pasami.
            Skąd sie takie gnoje biorą ?

Drugi problem nie tylko w Warszawie (wyjątkowo ostry w Krakowie i niemal całej
            "Polsce B" - Lublin, Białystok, itd.) to parszywa zmora operacji zmiany pasa
            ruchu. I tym bardziej dotkliwa im lepsze auto się prowadzi. Czasami nie mam
            wyboru i jak przez kilkaset metrów jazdy z mrugaczem nic nie mogę zrobić to po
            prostu wbijam się. Niestety jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
      • dachs Re: Masz racje Wandeczko, ale skoro już mówimy... 12.07.06, 14:50
        nabucco4 napisał:

> kto:
        > - wyprzedza na trzeciego
        > - kto wyprzedza na ciągłej podwójnej linii
        > - kto wcina sie pomiedzy pojazdy zachowujące bezpieczna odleglość w czasie
        > złej widoczności
        > - kto trabi jak pojeb gdy wszyscy jadą około 100-110 a on sie spieszy i musi
        > 150
        > - kto wymusza pierwszeństwo wjeżdżając tuż przed nadjeżdżajacy pojazd i zmusza
        > do hamowania
        > - kto wyprzedza mając zablokowany pas przeciwny przez nadjeżdżajace samochody
        > zmuszając je do uciekania na pobocze?????

Prawie wszyscy kierowcy na trasie Słubice - Warszawa, włączając w to małe Fiaty
        i ruskie tiry.
    • lucyperek2 A czego Ty się dziwisz ? 12.07.06, 14:27
      Droga publiczna to jedyne miejsce, gdzie prostaczynka może wreszcie dokopać
      lepszemu i ulec przez to głębokiemu dowartościowaniu. Zwróć uwagę, jakiej klasy
      auta zazwyczaj blokują Ci drogę. Ja w dodatku od takich na błyśnięcie światłami
      (no dobrze mógł się zagapić, więc na początek nie rycze klaksonem) często
      otrzymuję wyprostowany paluszek. Ale sie musi cieszyć taka malutka złamana
      polaczynka. Co dowalił to jego !
    • dwatrefle Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 14:31
      mogloby sie wydawac, ze yntelygentnie zwracasz uwage tym, ktorzy, Twoim zdaniem
      zle jezdza, ale oboje doskonale wiemy, ze to nie o to chodzi. prymityw z Ciebie
      wyszedl.
      • karbat Re: polski styl jazdy 12.07.06, 14:34
        i dziadki ,i pijaki i gowniarze i piraci itd itp
        wszyscy ochrzeczeni i tak beznadziejnie bez respektu wobec innych jezdza :o

oni jezdza po polsku

czemu

• dwatrefle Re: polski styl jazdy 12.07.06, 14:39
          juz to czytalem- rozwin temat
      • zruc Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 14:42
        A MOHERY W SKODACH-TO JEST DOPIERO TEMAT.
      • wanda43 Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 14:49
        >mogloby sie wydawac, ze yntelygentnie zwracasz uwage tym, ktorzy, Twoim zdaniem
        zle jezdza, ale oboje doskonale wiemy, ze to nie o to chodzi. prymityw z Ciebie
        wyszedl.

A ty z Lublina czy taki z rybą?
        • dwatrefle Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 14:58
          ani jedno ani drugie
      • lucyperek2 Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 14:53
        > ale oboje doskonale wiemy, ze to nie o to chodzi. prymityw z Ciebie
        > wyszedl.

wiemy, wiemy to diabelski atak Układu na chrześcijaństwo i Prezesa Czyste Dobro.
        • karbat Re: polski styl jazdy 12.07.06, 15:05
          dwatrefle napisał:

> juz to czytalem- rozwin temat

kierowca z ryba nie zna swego pisma

dlaczego zakladacie ,ze zna kodeks drogowy
        • zruc Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 15:06
          Asieńko nie masz racji.Mieszkam w ... auto kupiłem w Łodzi,EFL jest w
          Wroclawiu a ja zechciałem zarejestrować auto w Częstochowie i tak
          zrobiłem.Jeżdziłem na tablicach SC.
    • gniewko_syn_ryba Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 15:38
      Fajnie, tylko dlaczego piszesz o tym na FK zamiast na "Auto Moto" ??? Tam
      zresztą tego typu wątków jest od zatrzęsienia i Ameryki nie odkryłaś...
      • zruc Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 15:47
        Bo ma rodzinny konflikt ze skodziarzami.
      • wanda43 Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 16:03
        Zwyczajnie,dlatego,ze na tamtym forum nie zabieram glosu.Zbyt wiele tam
        takich,co mają się za orlow.
        • karbat Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 16:28
          a kaczka zawsze bedzie NIELOTEM chocby nie wiem co robila
          • gniewko_syn_ryba Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 16:37
            ?????????? Nie dalej jak w piątek obserwowałem nad rzeką pieknie frunącego
            KACZORA !!!!!!!! Chyba czas na korepetycje z biologii... :P
            • karbat Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 16:46
              ty mowisz o dzikich kaczkach ;)
              a ja o domowych oswojonych przez rycykow
    • aron2004 Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 17:31
      a ja zwracam się do kierowców z mazowieckiego, a szczególnie z Warszawy żeby
      nie przyjeżdżali do Lubelskiego bo jeżdżą jak wariaci.
      • wanda43 Re: Do kierowców z lubelskiego i tych z rybą na a 12.07.06, 22:25
        Spoko,ode mnie masz to na bank.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka