rodzynka.sardynka 21.07.06, 10:56 anemicznie, ale się zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 Re: W Poznaniu kropi 21.07.06, 10:59 A w Chinach wielka woda... Widac poslowie sie przemodlili i podali zly adres Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W Poznaniu kropi 21.07.06, 11:00 gat45 napisała: > A w Chinach wielka woda... Widac poslowie sie przemodlili i podali zly adres Mnie olali, bo ani chmurki... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Czy to nie takie same czary-mary 21.07.06, 12:00 do kościoła wprawdzie (na mszę - bo pozwiedzałam prawie wszystkie) nie chodzę. Ale mniej więcej wiem co dzieje się w Świecie. Pod koniec mszy wierni modlą się za zdrowie biskupów i papierza. Zdrowia wszystkim życzę, ale na dziś chciałabym również deszcz (z powodów osobistych i ekologicznych). Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Ten papieski błąd nikt mi nie wytknął? 21.07.06, 15:20 Obyczaje złagodniały ? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ten papieski błąd nikt mi nie wytknął? 21.07.06, 21:24 rodzynka.sardynka napisała: > Obyczaje złagodniały ? Nie będę się znęcać nad zapuszkowaną! To byłoby nie fair! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Ten papieski błąd nikt mi nie wytknął? 21.07.06, 21:43 pewnie, że nie byłoby. Nie kopie się leżącego, w dodatku tak mocno ściśniętego. Wyrozumiała Duce. Czy nie brzmi to dysonansem. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ten papieski błąd nikt mi nie wytknął? 21.07.06, 21:52 rodzynka.sardynka napisała: > pewnie, że nie byłoby. > Nie kopie się leżącego, w dodatku tak mocno ściśniętego. > Wyrozumiała Duce. > Czy nie brzmi to dysonansem. A czy cały nick: ave.duce nie jest dysonansem? O! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Ten papieski błąd nikt mi nie wytknął? 21.07.06, 21:54 O,oo! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ten papieski błąd nikt mi nie wytknął? 21.07.06, 22:12 rodzynka.sardynka napisała: > O,oo! Ano! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: W Poznaniu kropi 21.07.06, 11:13 O tym, że w Poznaniu dziś pokropi tu pogoda.onet.pl/0,198,miasto.html było podane już parę dni temu. Ale może ciemny lud wierzy, że pogoda zależy od kaczych zakleć? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Pozazdrościć . W Warszawie skwar leci z nieba... 21.07.06, 12:19 Sejmu i Ratusza. Mamy przechlapane ze wszystkich stron Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka W ruch poszła czarów machina 21.07.06, 13:48 w Poznaniu jeszcze większy skwar się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła czarów machina 21.07.06, 14:01 rodzynka.sardynka napisała: > w Poznaniu jeszcze większy skwar się zaczyna. Ściema?! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45610389 :P Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 15:12 to miało być w domyśle. Ale znowu się chmurzyć zaczyna. Wszystko na złość mi. By wyszło na Ti Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 21:27 rodzynka.sardynka napisała: > to miało być w domyśle. > Ale znowu się chmurzyć zaczyna. > Wszystko na złość mi. > By wyszło na Ti Niech pomyślę o domyśle... Co w Poznaniu do poznania? Ej, nic nie ma w tym pomyśle, niech się Poznań zatem gania... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 21:51 Poznan pięknieje i nabiera blasku. W Poznaniu na Rynku Starym świt słońca podziwia się i piwo mają jeszcze komu podawać. I to wcale nie jest grupka kameralna. Spytajcie zresztą Skina. On me słowa powinien potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 21:54 Nie muszę pytać, wierzę na słowo! Z Poznania jest? Ta zapuszkowana zanczy się? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 21:58 Znaczy się mieszkam w Poznaniu. A jestem z ... nie powiem, bo ci zza Buga na FK są wyśmiewani. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 22:12 rodzynka.sardynka napisała: > Znaczy się mieszkam w Poznaniu. > A jestem z ... nie powiem, bo ci zza Buga na FK są wyśmiewani. ??? W Knajpie przyjęcie. Powie? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 22:17 Sama nie wie. Już jej się wszystko w głowie plącze. Próbuje po wielekroć się zalogować i nic z tego nie wychodzi. Bo co robi? Nieustannie wpisuje "zapuszkowana" Taki wpływ ma na nią Duce Ava (pasuje do rymu) A kto będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 22:20 rodzynka.sardynka napisała: > Sama nie wie. Już jej się wszystko w głowie plącze. > Próbuje po wielekroć się zalogować i nic z tego nie wychodzi. > Bo co robi? Nieustannie wpisuje "zapuszkowana" > Taki wpływ ma na nią Duce Ava > (pasuje do rymu) > > A kto będzie? A bo ja wiem?! Przyjęcie nie moje, ale się załapałam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 21.07.06, 22:52 Autor Portretu Doriana powiedział: rób zawsze to, co możesz opowiedzieć przy obiedzie. To ja nie będę gorsza i przyznam się publicznie, że jestem z Wąchocka. Dużo o jego mieszkańcach kawałów kiedyś było, ale się zmyło i kaczkami zastąpiło. Wąchock też piękny jest. Polecam zwiedzić klasztor. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 22.07.06, 04:42 Mam kolegę, który w Iłży działa, jak się do niego wybiorę, niechybnie wreszcie i Wąchock odwiedzę, bo jest co podziwiać: www.zabytki-tonz.pl/images/rom17.jpg Romańszczyzny przepięknej w naszym kraju tyle, co na lekarstwo! :P Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 22.07.06, 04:49 Przy okazji Jędrzejów zahacz;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 22.07.06, 05:06 humbak napisał: > Przy okazji Jędrzejów zahacz;) Jędrzejów znam.znam - "leży" wszak wprost na drodze Wraszawa - Tatry, więc "w pogoni" w góry, bez zbaczania z trasy się go zwiedza ! :P :))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 22.07.06, 05:18 Na szczęście trasa już leci obwodnicą. Taki ruch... nie zazdoszczę mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 22.07.06, 05:24 humbak napisał: > Na szczęście trasa już leci obwodnicą. Taki ruch... nie zazdoszczę mieszkańcom. W Jędrzejowie swego czasu w Muzeum Zegarów po raz pierwszy usłyszałam słowo: gnomon! Teraz, ilekroć gdziekolwiek na świecie widzę zegar słoneczny, przypominam sobie Jędrzejów. :))) P.S. Obwodnice - dobra rzecz! Ale wciąż ich za mało. I nie zawsze przebiegają tam, gdzie powinny - vide: Augustów! :P Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum przepiekne zdjecie 22.07.06, 05:10 Krypta romanska na poddaszu barokowej kamienicy. Projektowal sam Soltys. I ten ptasi karmnik z katabasem. Tez. Wybaczcie szczerosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: przepiekne zdjecie 22.07.06, 05:19 my.uczennice.vii.liceum napisała: > Krypta romanska na poddaszu barokowej kamienicy. > Projektowal sam Soltys. > I ten ptasi karmnik z katabasem. > Tez. > > Wybaczcie szczerosc. Wybaczcie szczerość: spadajcie na drzewo! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: u2 - fanki ??? 22.07.06, 05:30 Też lubię czasami posłuchać. Właśnie leci "Numb"...(nie mylić z "dumb")... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum nieistotne 22.07.06, 05:40 "U2" i "you too" (ty tez) czyta sie tak samo. Stad sie wzielo, ze u2 to skrot you too. Byla to odpowiedz na oferte "spadaj na drzewo" Pozartowac nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum A jak na amerykanskim filmie slyszysz, ze ktos 22.07.06, 05:45 wrzeszczy w sluchawke "U2" i nia rzuca, to mozesz byc pewna, ze uslyszal wlasnie "fuck you" Standard. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A jak na amerykanskim filmie slyszysz, ze kto 22.07.06, 05:57 my.uczennice.vii.liceum napisała: > wrzeszczy w sluchawke "U2" i nia rzuca, to mozesz byc pewna, > ze uslyszal wlasnie "fuck you" > Standard. Nie muszę w tym celu filmów oglądać... Kilkakrotnie widziałam to w realu, choć jeszcze never mnie to nie spotkało, ale kto wie.kto wie. ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: A jak na amerykanskim filmie slyszysz, ze kto 22.07.06, 11:37 Nie oddawaj pola Ave. to "U2" już dawno staroświeckie. To już dawno nawet nie cool, za nazewnictwem "trendy"(stare) nie nadążysz. Wczoraj się jeszcze mówiło: "to już nie see". Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A jak na amerykanskim filmie slyszysz, ze kto 22.07.06, 11:41 rodzynka.sardynka napisała: > Nie oddawaj pola Ave. to "U2" już dawno staroświeckie. To już dawno nawet nie > cool, za nazewnictwem "trendy"(stare) nie nadążysz. Wczoraj się jeszcze > mówiło: "to już nie see". Mnie to wisi i powiewa! Czy przy Święcie zaśpiewała "MiędzyKACZORÓWKĘ", jak się należy?! :P Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: A jak na amerykanskim filmie slyszysz, ze kto 22.07.06, 12:17 Happy Birthday dopiero zaśpiewam, jak się w AA (Ann Arbor, Stan MI)zrobi cywilizowana godzina. Moja najukochańsza Babcia ma dzisiaj urodziny. Gdyby nie TO - zawsze najważniejsze święto, to może i bym odśpiewała. Ale czego nie robi się dla przyjaciół: Wyklęty powstań ludu ziemi, powstańcie, których dręczy? głód. Ty byś pewnie link z muzyką przesłała. Dla mnie to nie do przeskoczenia. Nie ten sprzęt i nie te umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A jak na amerykanskim filmie slyszysz, ze kto 22.07.06, 14:37 rodzynka.sardynka napisała: > Happy Birthday dopiero zaśpiewam, jak się w AA (Ann Arbor, Stan MI)zrobi > cywilizowana godzina. > Moja najukochańsza Babcia ma dzisiaj urodziny. > > Gdyby nie TO - zawsze najważniejsze święto, > to może i bym odśpiewała. > Dla Babci: www.starostwo.legnica.pl/grafika/tulipany.gif > Ale czego nie robi się dla przyjaciół: > > Wyklęty powstań ludu ziemi, > powstańcie, których dręczy? głód. Brawo, BiS !!! Dokończę (bez linka)... Dziś lud roboczy wsi i miasta W jedności kaczej stwarza moc, Co się po ziemi wszerz rozrasta, Jak świt łamiący wieków noc... Precz darmozjadów rodzie sępi! Czyż nie dość żertów z naszych ciał? Gdy lud wam krwawe szpony stępi, Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał. :P Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Mnie to wisi i powiewa! 22.07.06, 12:20 Tyle wdzięku ma to zdanie. Uczę się go na pamięć. Szczególnie "powiewa" działa na moją wyobraźnię. Nie wiem dlaczego, może, że sztandary powiewają? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Mnie to wisi i powiewa! 22.07.06, 14:42 www.flagi.mmg.com.pl/standard.jpg euroszkola33.webpark.pl/unia/flaga.jpg gUd? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: nieistotne - mozna, można... 22.07.06, 05:55 my.uczennice.vii.liceum napisała: > "U2" i "you too" (ty tez) czyta sie tak samo. > Stad sie wzielo, ze u2 to skrot you too. > Byla to odpowiedz na oferte "spadaj na drzewo" > > Pozartowac nie mozna? Mozna, można. W ramach żartów 4U: My best regards na dobranoc! Kolorowych snów. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Skoro smiejemy sie z naszego Krakowa, 22.07.06, 06:28 a zwlaszcza z lokalnego premiera, to czujemy sie nieco uprawnione do glupawych zarcikow z innych terytoriow, na przyklad Pyrlandii i jej mieszkancow Pyrlandertalczykow. Przepiekna jest Kraina Podziemnej Pomaranczy. Nawiasem mowiac, pod Poznaniem do dzis koczuje mniej wazna galaz rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Skoro smiejemy sie z naszego Krakowa, 22.07.06, 06:40 my.uczennice.vii.liceum napisała: > a zwlaszcza z lokalnego premiera, to czujemy sie nieco uprawnione do glupawych > zarcikow z innych terytoriow, na przyklad Pyrlandii i jej mieszkancow > Pyrlandertalczykow. Przepiekna jest Kraina Podziemnej Pomaranczy. > Nawiasem mowiac, pod Poznaniem do dzis koczuje mniej wazna galaz rodziny. W Kórniku? Sorry: w kUrniku? Zgoda.zgoda., ale żarty z Sołtysa to takie banalne... :P Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Skoro smiejemy sie z naszego Krakowa, 22.07.06, 06:56 Nie, nie w Kórniku, a koczuje, bo nie mogla scierpiec rozrzutnosci krakowskich centusiow. ave.duce napisała: > ... ale żarty z Sołtysa to takie banalne... Dzisiaj zarty z Soltysa to nostalgia. Kiedys smiano sie, ze Soltys buduje lotnisko i szybowiec, a dzisiaj wrzucasz w Google Wachock i dostajesz Maps, Weather, and Airports for Wachock, Poland www.fallingrain.com/world/PL/36/Wachock.html Brzmi dumnie. Nawiasem mowiac cos tam slabo sie o deszcz modla. (Ostatni wykres) Soltys ze starej nomenklatury? Oj wybiora lepszego niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Skoro smiejemy sie z naszego Krakowa, 22.07.06, 07:09 my.uczennice.vii.liceum napisała: > Nie, nie w Kórniku, a koczuje, bo nie mogla scierpiec rozrzutnosci > krakowskich centusiow. Znam kilka pyr, więcej centusiów - fakt, w pyrzej kieszeni wąż wiekszy siedzi. > Dzisiaj zarty z Soltysa to nostalgia. > Kiedys smiano sie, ze Soltys buduje lotnisko i szybowiec, a dzisiaj > wrzucasz w Google Wachock i dostajesz > Maps, Weather, and Airports for Wachock, Poland > www.fallingrain.com/world/PL/36/Wachock.html > Brzmi dumnie. I gUd! Niech na kartofliskach (hehehe, tylko nie leććie do prokuratora...) rosną "sanfranciska"! > Nawiasem mowiac cos tam slabo sie o deszcz modla. (Ostatni wykres) > Soltys ze starej nomenklatury? Oj wybiora lepszego niebawem. Czy lepszego, to się okaże. Kartofel z tej czy z innej partii to TYLKO kartofel i tyle... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Skoro smiejemy sie z naszego Krakowa, 22.07.06, 09:47 Gdyby Ewa poznanianką była, powiedziałaby: - a to jabłko zawekuję. Ale mój dom zawsze otwarty. Nie zliczę, ile nóg mą podłogę zadeptało i ile gęb (gąb?)spiżarnię wyczyściło. Książkę gości założyłam i wpisy już ostatnią stronę wyczerpują. Te rozterki jakiego użyć wyrazu wynikają z coraz częstszych wtrętów anglojęzycznych. Fakt, że one lepiej w ustach siedzą i lepiej dla zdania pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Skoro smiejemy sie z naszego Krakowa, 22.07.06, 11:44 rodzynka.sardynka napisała: > Ale mój dom zawsze otwarty. Nie zliczę, ile nóg mą podłogę zadeptało i ile gęb > (gąb?)spiżarnię wyczyściło. > Książkę gości założyłam i wpisy już ostatnią stronę wyczerpują. Nie mogę inaczej (masz, zapuszkowana, szczęście!), zatem wPiSuję się wurtualnie: "Pokój temu domowi"... > Te rozterki jakiego użyć wyrazu wynikają z coraz częstszych wtrętów > anglojęzycznych. Fakt, że one lepiej w ustach siedzą i lepiej dla zdania > pracują. Tak się wygUpiam na fk... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 22.07.06, 05:35 Z romańskim jest ten problem, że jest najstrszy;P Wszędzie był przerabiany- zresztą to co zlinkowałaś też. A romański styl ma to do siebie że w prostocie jego piękno. Urzeka surowość i proporcje. Poza tym kamień rządzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W ruch poszła OpOzYcji czarów machina 22.07.06, 05:52 humbak napisał: > Z romańskim jest ten problem, że jest najstrszy;P Wszędzie był przerabiany- > > zresztą to co zlinkowałaś też. Niestety, ale nie dało się niekidy tego uniknąć - wojny, pożary, etc. > A romański styl ma to do siebie że w prostocie jego > piękno. Urzeka surowość i proporcje. Poza tym kamień rządzi:) Tak, gotyk, nawet wczesny, to już nie ta surowa "elegancja". Trafiają się perełki... we wnętrzach: www.ga.com.pl/foto08/02955.jpg ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak pytanie niezwiązane 21.07.06, 15:29 Jak tam przejścia muzyczne?:) (o szczerość brutalną uprzejmie proszę) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: pytanie niezwiązane 21.07.06, 21:15 O, jakie sympatyczne pytanie i niespodzianka miła. Ale niemożliwa jest odpowiedź oczekiwana. Bo szczerą gdy będzie, nie będzie brutalna brutalną gdy udzielę natomiast, będzie kłamliwa. Wysoko sobie podpowiedzianą muzykę cenię. Odbiór jej jedynie mam reglamentowany. Własne zbiory wzbogaciłam wreszcie o ścieżkę z Kill Billa. I słucham z największym upodobaniem sekwencji wypowiadanej. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: pytanie niezwiązane 21.07.06, 23:19 W czasach wielkiej obłudy każda prawda jest brutalna;) Cieszy mnie pozytywny odbiór. Podzielam pozytywną ocenę ścieżki do KB. Życzę miłego słuchania i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: W Poznaniu kropi 21.07.06, 23:16 Nad w-we nadciagnela burza. Od Poznania... :) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: W Poznaniu kropi 22.07.06, 00:53 Nurni, takie fotki do wizytówki to ja bez jedynek z zamaszystym uśmiechem też mogę zamieścić. Ale nim Ci czterdziestka stuknie, pokaż się w swojej trzydziestodziewiątej krasie i przystojności, w co nie wątpię. Nurni kojarzy mi się ze ślęczeniem nad inkunabułami. Możesz więc wystąpić również z okularami. Odpowiedz Link Zgłoś