Dodaj do ulubionych

ale doczekaliśmy czasów, Barański = Michnik

21.07.06, 22:53
w telewizji Puls,

dyskusja - Maziarski junior, mocno podstarzały - nawiedzony antylustrator,
Lizut bezimienny, z błyskiem antyantykomunisty w oczach, Macierewicz i Tusk
by się tego błysku nie powstydzili,

oraz Cezary Michalski czyli Ktoś w publicystyce

i Ktoś stwierdza między zdaniami - mowa o lustracji - nowa ustawa jest
konieczna, teczki osob publicznych jawne - i zwracając się do Maziarskiego
bredzącego o ubeckich zapisach powiedział, że Gilowska będzie miała dostęp do
swoich akt jako osoba publiczna i ciągnąc -

"oczywiście Pan redaktor woli jak te materiały ma tylko Marek Barański albo
Adam Michnik, no bo nie ma innej możliwości .... "

Maziarski i Lizut pokornie przemilczeli tę uwagę.

Mamy rok 2006, dyżurny antylustrator Michnik doczekał takich czasów, że w
byle telewizji, w byle programie, w byle dyskusji zestawiano jego nazwisko z
Barańskim. Czy można niżej upaść?

Czy Michnik stał się łysą kobyłą ?
Obserwuj wątek
    • petroniusz0015 Re: ale doczekaliśmy czasów, Barański = Michnik 21.07.06, 22:55
      Lipiec 2006 roku zapisze się złotymi literami w księdze nowożytnej historii
      Polski. Wtedy to Polacy powrócili do domu.
    • kataryna.kataryna Re: ale doczekaliśmy czasów, Barański = Michnik 21.07.06, 22:56
      Nie Maziarski tylko młody Mazowiecki. Wildstein już przepraszał Maziarskiego za
      taką pomyłkę.
      • rekontra dlatego napisałem junior :)) 21.07.06, 22:59
        kataryna.kataryna napisała:

> Nie Maziarski tylko młody Mazowiecki. Wildstein już przepraszał Maziarskiego
        zataką pomyłkę.

pewnie, że Wojciech Mazowiecki, dlatego napisałem junior :))
    • my.uczennice.vii.liceum Re: ale doczekaliśmy czasów, Barański = Michnik 21.07.06, 23:25
      rekontra napisał:
      > Mamy rok 2006, dyżurny antylustrator Michnik doczekał takich czasów, że w
      > byle telewizji, w byle programie, w byle dyskusji zestawiano jego nazwisko z
      > Barańskim. Czy można niżej upaść?

Nalezaloby ustalic daty:
      - kiedy Michnik upadl(1989 czy wczesniej), czy moze zawsze tyle tylko soba reprezentowal
      - kiedy upadek zostal dostrzezony przez opinie publiczna?
      • rekontra upadki Adama Michnika 22.07.06, 06:38
        my.uczennice.vii.liceum napisała:

> Nalezaloby ustalic daty:
        > - kiedy Michnik upadl(1989 czy wczesniej), czy moze zawsze tyle tylko soba
        > reprezentowal

upadków było wiele, i byly to "różne" i "różnorodne" upadki, upadał w oczach
        kolegów, upadał w oczach przyjaciół. Przecież i Herbert i Burek (mniej znany
        niż Herbert) pisali o nim "przyjaciel", a potem się od niego odwrócili.

Cieszyć się przyjaźnią Herberta to nie byle co. A potemn usłyszeć z ust TAKIEGO
        przyjaciele, ze jest się oszustem intelektualnym, manipulatorem to rzecz
        niezwykła. Innego typu upadkiem, był upadek gdy Michnik został wygwizdany za
        obronę Kiszczaka w sądzie, przez kolegów zabitych górników, przez rodziny
        górników z kopalni Wujek. Upadki zostawały przemilczane w mediach, ocenzurowane.
        Upadał z Kiszczakiem "żegnając się z bronią", upadał z Cimoszewiczem gdy
        wspólnie pisali apel pod wzniosłym tytułem "O prawdę i pojednanie" - tuż przed
        wyborami prezydenckimi, upadał gdy bronił mordercę sądowego pisząc, że tenże
        własnoręcznie nikomu paznkci nie wyrywał, upadał wielokrotnie.

Jest bankrutem politycznym ale także bankrutem moralnym.

Upadków było bardzo wiele ale wazniejsze jest coś innego, gdy sięgam pamięcią
        wstecz, nie przypominam sobie by po któymkolwiek upadku się podniósł. Nawet
        trudno poweidzieć by próbował się podnieść.

> - kiedy upadek zostal dostrzezony przez opinie publiczna?

"Opinie publiczne" są różne. Jako publicysta Michnik się nie liczy, gdyż nie
        jest wiarygodny, jako eseista Michnik się kompromituje, jako polityk poniósł
        klęskę. A jeżeli ktoś wie, kim jest Barański, kim był, jako kto funkcjonował i
        funkcjonuje - Barański to taki wybrakowany egzemparz urbana, i usłyszy takie
        zestawienie nazwisk - Michnik - Barański, to musi być to szokiem.

ps. Ciekawe czy poda do sądu Michalskiego. Zdaje się, że na tym skupia swą
        działalność publiczną, na straszenie sądami i na podawaniu do sądu.
        Przecież Michalkis coś insynuował.
        • my.uczennice.vii.liceum Re: upadki Adama Michnika 22.07.06, 07:09
          Opusciles naszym zdaniem istotne odspiewanie przez Michnika Miedzynarodowki
          pod sala sadowa w 68 w obronie kolegow, a "przeciw wladzy ludowej", taki to
          byl opozycjonista.
          Nigdy sie nie podnosil, bo naszym zdaniem nigdy nie upadal - on juz taki sie urodzil.
          Maskowal sie lepiej, lub gorzej - to wszystko.

Kyk kykkkrooool jii jiiijeeeeeest nyny nnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi
          • rekontra do twarzy z międzynarodówką na ustach 22.07.06, 07:20

> Opusciles naszym zdaniem istotne odspiewanie przez Michnika Miedzynarodowki
            > pod sala sadowa w 68 w obronie kolegow, a "przeciw wladzy ludowej", taki to
            > byl opozycjonista.

mówił o sobie komunista, więc z międzynarodówką na ustach było mu do twarzy.
            Mam problem z ich opozycyjnością, z Kuroniem, Michnikiem, i wieloma innymi
            komunistami, trockistami, neotrockistami. Ale ptzyjmuję punkt widzenia
            chociażby Kaczynskiego, że byli to wybitni ludzie lewicy. Że jednakże poruszali
            się inną drogą, to walczyli. A rany na czołach? Traumy rodzinne? Nie wiem.

Polecam lewy profil Jacka Trznadla:

"Wiem coś o tym nawet z okresu nagrań do Hańby domowej. Podobne oceny
            przecinają się w którymś miejscu z sądami polskich neotrockistów spod znaku
            Adama Michnika, Jacka Kuronia (wyrażającego radość, że Lwów nie jest już
            polski) i im podobnych, ostrzegających przed „zoologicznym antykomunizmem”
            (termin Michnika)! To niewątpliwie także argumenty przeciw rozliczeniom i
            osądom PRL-u. Dlatego niektóre z argumentów Miłosza mają tu, jak już
            widzieliśmy, posmak „orwellowski”."

www.jacektrznadel.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=31

> Kyk kykkkrooool jii jiiijeeeeeest nyny nnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi

pisałem to zdanie - dokładnie to samo zdanie od wielu lat na forum, od kiedy
            tylko pierwszy raz tutaj zacząłem pisać, pięć lat temu. I pisałem już wówczas,
            że jest bankrutem, jeszcze gdy na biurku miał gorące linie do premiera, kolegi
            swojego prezydenta itd. :))
            • my.uczennice.vii.liceum Re: do twarzy z międzynarodówką na ustach 22.07.06, 07:45
              nasz staz jest troche krotszy

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=5838762&a=5850954
              • rekontra Re: do twarzy z międzynarodówką na ustach 22.07.06, 08:02

> nasz staz jest troche krotszy

no, no, noooooooooooo :))
    • kataryna.kataryna Re: ale doczekaliśmy czasów, Barański = Michnik 21.07.06, 23:28
      Czyli to Michalski wymienił Michnika z Barańskim jednym tchem czy prowadząca?
      • rekontra wsadzanie szpil w redaktorskie tyłki 22.07.06, 06:50
        kataryna.kataryna napisała:

> Czyli to Michalski wymienił Michnika z Barańskim jednym tchem czy prowadząca?

gdyby prowadząca wymieniła, to nie byłby njus, gdyby "ktoś" z małej litery to
        nie pisałbym listu. MIchalski, wicenaczelny Dziennika zrównał Barańskiego i
        MIchnika. Nie tytlko zrównał, ale prawie zarzucił Michnikowi, że dysponuje tymi
        materiałami. Chociaż użył zwrotu - "oczywiście pan redaktor woli ... " .
        Póki Michalski jest w redakcji, na pewno warto czytać dzienikik.

napisałem:

"oraz Cezary Michalski czyli Ktoś w publicystyce

i Ktoś stwierdza między zdaniami "

pisałem Ktoś z dużej litery, bo Michalski autor "Powrotu człowieka ... "
        to jest Ktoś. Pisałem nieprzypadkowo właśnie tak.
        Nie mogę być przez cały list śmiertelnie poważny :))

A Mazowieckich i Lizutów można wiązać w pęczki, tak jest ich dużo. Czy nie mogę
        sobie pożartować, wsadzić szpilę w redaktorskie tyłki lizutów i maziarskich (z
        małej litery) pisząc o Michalskim Ktoś :))

na ich lustracyjne fobie nie można patrzeć, stąd te szpile :)
    • dr.szfajcner Re: ale doczekaliśmy czasów, Barański = Michnik 22.07.06, 06:40
      rekontra napisał:

> oraz Cezary Michalski czyli Ktoś w publicystyce

dr Geobbels publicystyki?
      • 9111951u Re: ale doczekaliśmy czasów, Barański = Michnik 22.07.06, 06:44
        Nic wielkiego z tego Michalskiego ot normalny człowiek ale, w to naprawdę ktoś
        w środowisku łze mediów.
        • dr.szfajcner Taie porownanie dyskfalifuikuj 22.07.06, 06:46
          9111951u napisała:

> Nic wielkiego z tego Michalskiego ot normalny człowiek ale, w to naprawdę
          ktoś
          > w środowisku łze mediów.
        • dr.szfajcner Takie porownanie jest moze blyskotliwe 22.07.06, 06:53
          dla rekontry, kataryna.kataryna czy innych zawodowych plwaczy
          z forum ( " Jacyś esbecy? Dobre towarzystwo dla Frasyniuka, " "),
          ale swiadczy o bankructwie łysiakowo-semkowskiej "publicysttyki".

• rekontra herezje 22.07.06, 06:59
            dr.szfajcner napisał:

> dla rekontry, kataryna.kataryna czy innych zawodowych plwaczy
            > z forum ( " Jacyś esbecy? Dobre towarzystwo dla Frasyniuka, " "),
            > ale swiadczy o bankructwie łysiakowo-semkowskiej "publicysttyki".

Panie kolego, gdyby to było porównanie? Ale to było wtręt, po prostu wymienił
            te nazwiska jednym tchem, bez emocji. Nastąpiło zrównanie dwóch redaktorów
            naczelnych, Trybuny i Gazety Wyborczej. Kilka dni temu Ziemkiewicz sugerował,
            że Maleszka szantażuje redaktorów z wyborczej, wczoraj MIchalski mówi o
            Baranskim i Michniku łącząc w parę, w tym samym kontekście.

to już nie jest szeptanka, mówienie po kątach, ploteczki. Rok temu byłaby to
            rzecz niesłychana - publicznie mówić takie "herezje".
            • dr.szfajcner Re: herezje 22.07.06, 07:04
              rekontra napisał:

> dr.szfajcner napisał:
              >
              > > dla rekontry, kataryna.kataryna czy innych zawodowych plwaczy
              > > z forum ( " Jacyś esbecy? Dobre towarzystwo dla Frasyniuka, " "),
              > > ale swiadczy o bankructwie łysiakowo-semkowskiej "publicysttyki".

> Panie kolego, gdyby to było porównanie? Ale to było wtręt, po prostu
              wymienił te nazwiska jednym tchem, bez emocji.

zawodowi klamcy, klamia bez emocji.
              prawde powiedziawszy nie znam wypowiedzi Cezarego Michalskiego,
              zeby nie padlo w niej nazwisko Michnik, oczywiscie pod warunkiem
              ze w tej wypowiedzi pojawil sie jakis negatywny kontekst.

P.S.
              Nie jestem klamczuchem,
              wiec nie jestem Twoim kolega.
              Jezeli cierpisz na brak takowych,
              to polecam Ci na kolezanke kataryna.kataryna.
              • rekontra Re: herezje 22.07.06, 07:10
                dr.szfajcner napisał:

> prawde powiedziawszy nie znam wypowiedzi Cezarego Michalskiego,
                > zeby nie padlo w niej nazwisko Michnik, oczywiscie pod warunkiem
                > ze w tej wypowiedzi pojawil sie jakis negatywny kontekst.

oczywiste kłamstwo, czyć nie ?

> Nie jestem klamczuchem,

jest na forum kilku trolli, śmieci forumowych nie mających nic do powiedzenia.
                Zakompleksione małe człeczki.

> wiec nie jestem Twoim kolega.

to był zwrot retoryczny, nie jestem oczytany w "koledze" ale co nieco czytałem.

> Jezeli cierpisz na brak takowych,
                > to polecam Ci na kolezanke kataryna.kataryna.

to jest Ktoś, pod każdym względem Ktoś.
                • dr.szfajcner Re: herezje 22.07.06, 07:43
                  rekontra napisał:

> dr.szfajcner napisał:
                  >
                  >
                  > > prawde powiedziawszy nie znam wypowiedzi Cezarego Michalskiego,
                  > > zeby nie padlo w niej nazwisko Michnik, oczywiscie pod warunkiem
                  > > ze w tej wypowiedzi pojawil sie jakis negatywny kontekst.
                  >
                  > oczywiste kłamstwo, czyć nie ?

Nie, nie kłamstwo.
                  Nawet nieoczywiste. ( zamiast nazwiska Michnik, czasem pada nazwa GW ).
                  Po kilku wystepach dziennikarze Der Dziennik :-), w TV,
                  odnisoslem wrazenie ze jego podwladni maja prikaz robic to samo.
                  Np. nie tak dawny wystep p. Lichockej.

W dyskujach o lustarcji Michalski i jego ludzie nie koncentruja sie
                  na finezjach nowej ustawy lustracyjnej, lecz na stanowisku GW do lustarcji.
                  Oczywiscie najczesciej mieszajac pojecia piszac twierdzac ze GW byla przeciw
                  lustracji.
                  Jak zwykle, poslugujac sie nieprecyzyjnymi sformulowaniami w rzeczywistosci
                  propaguja nieprawde, bo pod termin "lustracja" podczepiaja wiele innych znaczen.

( Przypominam ze lustracja w Polsce odbywa sie od blisko 10 lat,
                  o czym zapominaja co bardziej "zapominalscy" forumowicze i oczywiscie
                  Cezary Michalski)

>> to polecam Ci na kolezanke kataryna.kataryna.

> to jest Ktoś, pod każdym względem Ktoś.

PRzyznaje ze w propagandzie osignala niejaki sukces.
                  Ale blednie od jakiegos czasu.
                  Chyba takze dzieki mnie, miedzy innymi ( taki nieskromy bede ;-) )
                  Dawniej bylem jedynym, ktory wskazywal i wytykal jej mataczenie,
                  teraz juz spora grupa osob poznala sie na jakosci jej propagandy

P.S.

• rekontra Wojna z lustracją 22.07.06, 08:12
                    dr.szfajcner napisał:

> W dyskujach o lustarcji Michalski i jego ludzie nie koncentruja sie
                    > na finezjach nowej ustawy lustracyjnej, lecz na stanowisku GW do lustarcji.
                    > Oczywiscie najczesciej mieszajac pojecia piszac twierdzac ze GW byla przeciw
                    > lustracji.

bo była. Jest takie opracowanie Grzelaka "Wojna z lustracją", nie będę siegał
                    by zacytować, by przytoczyć fakty gdyż i tak prawie wszyscy piszą co chcą, bez
                    żadnej odpowieści za słowo. Przypominam słowa Kozłowskiego z TP, lustracja
                    spowoduje falę samobójstw wśród agentów. Lustracja metodą GW, to tak gdy nie
                    chce sięrozwiązać jakiegoś problkemu i powołuje się komisję.

> ( Przypominam ze lustracja w Polsce odbywa sie od blisko 10 lat,
                    > o czym zapominaja co bardziej "zapominalscy" forumowicze i oczywiscie
                    > Cezary Michalski)

i agentem okazuje się nie był Jurczyk, a sprawa Moczulskiego ciągnie się
                    latami. Tyle warta jest ta lustracja.

> Chyba takze dzieki mnie, miedzy innymi ( taki nieskromy bede ;-) )
                    > Dawniej bylem jedynym, ktory wskazywal i wytykal jej mataczenie,

nie wierzę. Jeżeli przeczyta się odpowiednią ilość listów, nizbyt wielką, to
                    można wiedzieć co sądzić o forumowiczu. Czasami wystarczy jeden kilkuzdaniowy.
                    • dr.szfajcner Wojan z rzetelnoscia 22.07.06, 08:19
                      rekontra napisał:

> > ( Przypominam ze lustracja w Polsce odbywa sie od blisko 10 lat,
                      > > o czym zapominaja co bardziej "zapominalscy" forumowicze i oczywiscie
                      > > Cezary Michalski)
                      >
                      > i agentem okazuje się nie był Jurczyk, a sprawa Moczulskiego ciągnie się
                      > latami. Tyle warta jest ta lustracja.

Moze tyle sa warte materialy na ktorych opieraja
                      sie "lustratorzy".

W tej ustawie pozbyto sie problemu, metoda stluczenia
                      termometru.
                      Jest papier - jestes winny, ale masz prawo sie
                      uniewinnic, jak masz pieniadze i czas.

( Przypominam poniektorym ze Michnik ma pieniadze i czas,
                      i ze Jurczyk byl michnikozerca jak Michalski nie przymierzajac )
        • rekontra Michnik - hochsztapler umysłowy 22.07.06, 06:54
          9111951u napisała:

> Nic wielkiego z tego Michalskiego ot normalny człowiek ale, w to naprawdę
          ktoś w środowisku łze mediów.

chyba jego nie znasz :))

przeczytaj "Powrót człowieka bez włąściwości, książkę kultopwą - przed cvhwilą
          odszukałem notkę o niej pierwszą z brzegu:

"Każdy, kto zetknął się z publicystyką Cezarego Michalskiego, wie czego się
          spodziewać po takim zbiorze tekstów. Mamy więc walkę z lewicą i lewicowością we
          wszelkich sferach. Autor wskazuje na spustoszenie, jakie czyni w umysłach i
          świadomości ludzkiej postmodernizm, którym jesteśmy - często nieświadomie
          karmieni. Nie zapomina też o sferze gospodarczej - przepiękny jest opis chorej
          i niereformowalnej społecznej gospodarki rynkowej we Francji ('Także francuscy
          socjaliści kochają wielki kapitał'). Oczywiście osoby szukające haków na Adam
          Michnika również się nie zawiodą. Michalski również w tej książce z wielką
          wytrwałością walczy z tym hochsztaplerem umysłowym, z którego szkodliwych
          wpływów nie uda nam się pewnie nigdy otrząsnąć."

przeczytaj "Ćwiczenia z bezstronności" Michalskiego (wyd. Arcana)
          dla mnie najlepszą rekomendacją dla Dziennika jest to, że w redakcji jest
          właśnie Cezary Michalski.

to jest Ktoś, to jest intelektualista prawicowy.
          • 9111951u Re: Michnik - hochsztapler umysłowy 22.07.06, 06:57
            miałem z facetem do czynienia i chyba dzięki mnie co nieco zrozumiał, bo za
            diabła nie mógł pojąć, dlaczego tylu ludzi w Polsce olewa wybory?
            • rekontra powiem Ci dlaczego 22.07.06, 07:04
              9111951u napisała:

> miałem z facetem do czynienia i chyba dzięki mnie co nieco zrozumiał, bo za
              > diabła nie mógł pojąć, dlaczego tylu ludzi w Polsce olewa wybory?

bo to są teoretycy, oni budują konstrukcje, wielopoziome schematy myślowe,
              a nie są praktykami, zwykłymi praktykami. Są odlegli od codzienności, zamknięci
              w swoim gronie, ze sobą tylko dyskutują. Dlatego są zaskakiwani przez
              wydarzenia. I dlatego mogłeś w rozmowie spostrzec, "jaki on ciemny" :)) jak
              może czegoś nie rozumieć. A jacy są nasi politolodzy, socjolodzy, publicyści,
              obserwatorzy - w pęczki i na eksport. Amatorszczyzna.

A czytałeś Wolniewicza: "To nie jest czas gabinetowej polityki"

też teoretyk, ale warto przeczytać.

www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20060715&typ=my&id=my16.txt
              • 9111951u Re: powiem Ci dlaczego 22.07.06, 07:13
                otóż, nie masz racji nie stawiał sobie tylko właściwych pytan na które powinien
                znależć odpowiedź sam. To co opisałem wyzej miało miejsce w przytomności Bronka
                Wildsteina, zaraz potem Michalski uzmysłowił sobie gdzie leżą przyczyny tego,
                ze Polacy nie sa dumni ze swych osiagnięć, a Bronek zadał mocny cios w obłudną
                twarz IIIR, w której to ubecy i esbecy dostają ciepłe emeryturki za planowanie
                zabójstw na ludziach opozycji.
                • rekontra Re: powiem Ci dlaczego 22.07.06, 07:25
                  9111951u napisała:

> ze Polacy nie sa dumni ze swych osiagnięć,

to się zmienia, widać to gołym okiem :))

> a Bronek zadał mocny cios w obłudną twarz IIIR, w której to ubecy i esbecy
                  > dostają ciepłe emeryturki za planowanie zabójstw na ludziach opozycji.

zmowa mediów, zmowa mediotów przy korytach, wystarczy popatrzeć jak niektórzy
                  sięzmienili, no i z dodatkiem użytecznych idsiotów. Ale ja jestem optymistą,
                  zawsze byłem. Pamiętaj, że ktokolwiek wposmniał o oczywistościach zostawał
                  oszołomem, szkoda że niam w sejmie stenogramów obrad po 89 roku.
                  A przedawnienie? Wiele łajdactw uległo przedanieniu. Ale Kaczyńscy zdążyli, a
                  Jarek jest genialnym strategiem i taktykiem, z blotkami w reku rozłożył salon.
                  NIe mam wątpkliwości, że to właśnie on, to nie zespół, to nie brat, tylko on.
                  • 9111951u Re: powiem Ci dlaczego 22.07.06, 07:30
                    to dopiero początek , czeka nas jeszcze długa i ciężka droga, kretów w Polsce
                    jest bardzo dużo, np. taki wiceminister finansów niejaki Neneman.
                    • rekontra Re: powiem Ci dlaczego 22.07.06, 07:37
                      9111951u napisała:

> to dopiero początek , czeka nas jeszcze długa i ciężka droga, kretów w Polsce
                      > jest bardzo dużo, np. taki wiceminister finansów niejaki Neneman.

metoda małych kroków, było kilka momentów kluczowych, przecież o włos mógłby
                      być powtórzony scenariusz nocnej zmiany (równoległe obrady, do Tuska chodzili
                      emisariusze z innych partii), ale to nie ten format.
                      Przecież tuski i rokity od 9 miesięcy przy byle okazji krzyczą o zamachu
                      stanu. A krety? Dowód nie wprost. Gdyby w Polsce był ośrodek decyzyjny, już
                      dano by się tro rozsypało. Czyli kroczy normalność, a ilość osób włączonych w
                      sanację państwa jest dość duża.
          • dr.szfajcner Re: Michnik - hochsztapler umysłowy 22.07.06, 07:00
            rekontra napisał:

> to jest Ktoś, to jest intelektualista prawicowy.

No coz takie czasy.
            Andrzej Lepper jest Kims w prawicowym rzadzie.
            Cezary Michlaski jest Kims w gronie prawicowych intelektualisow.

Masz prawo zachwycac sie swoimi idolami, ale nie
            zmuszaj do tego do innych w tym mnie.
            -Po prostu nie lubie klamcow.

• rekontra idol 22.07.06, 07:07
              dr.szfajcner napisał:

> Andrzej Lepper jest Kims w prawicowym rzadzie.

nie sądzę, by Ktoś tak mówił. Więc nie nadużywaj skojarzeń.

> Cezary Michlaski jest Kims w gronie prawicowych intelektualisow.

> Masz prawo zachwycac sie swoimi idolami, ale nie
              > zmuszaj do tego do innych w tym mnie.

w moim słowniku nie ma pojęcia "idol". A w jaki sposób ciebie zmuszam?

> -Po prostu nie lubie klamcow.

właśnie wczoraj się utwierdziłem w przekonaniu, że kłamstwem był Michnik,
              Kuroń i Lityński móiwący i piszący, że Macierewicz miał cokolwiek wspólnego z
              lewicą i lewactwem. Oczywiście nie można tego przeczytać w giewu.
              • dr.szfajcner Re: idol 22.07.06, 07:21
                rekontra napisał:

> właśnie wczoraj się utwierdziłem w przekonaniu, że kłamstwem był Michnik,
                > Kuroń i Lityński móiwący i piszący, że Macierewicz miał cokolwiek wspólnego z
                > lewicą i lewactwem. Oczywiście nie można tego przeczytać w giewu.

Daruj se dyskusje na pozmie 0Cezarego Michalskiego.

Na tym forum dowiedzialem sie ze lewakami
                byli ( poza moja skromna osoba ):

Arendarski
                ...
                Balcerowicz
                ...
                Frasyniuk
                Kuczyński
                Kuroń ...
                Macierewicz
                Mazowiecki
                Michnik
                ...
                Zyta Gilowska

Gdyby nie bylo mnie na tej liscie, pomyslalbym
                ze lewak to czlonek UW, ale jestem,
                wiec dalej nie wiem co to lewak.

Stary chwyt Michalskiego - rzucic haslo kojarzace
                sie negatywanie, podac nazwisko, skrzywic sie w niby
                usmiechu, zamragac dwa razy, powiedziec "ale nie o tym chcialem",
                i po raz kolejny wejsc w slowo kolejnemu dyskutantowi,
                po 5 sekundach..
                • rekontra Re: idol 22.07.06, 07:31
                  dr.szfajcner napisał:

> Na tym forum dowiedzialem sie ze lewakami
                  > byli ( poza moja skromna osoba ):
                  >
                  > Arendarski
                  > ...
                  > Balcerowicz
                  > ...
                  > Frasyniuk
                  > Kuczyński
                  > Kuroń ...
                  > Macierewicz
                  > Mazowiecki
                  > Michnik
                  > ...
                  > Zyta Gilowska

Wyłącznie chodzi mi o Macierewicza - wielokrotnie słysz\ałem, że w młodości był
                  lewakiem. Biorę do ręki Gwiezdny czas Kuronia i czytam na stronie 16 - ej
                  "Antek był historykiem wq czasie studiów chodził na seminarium profesora
                  Łepkowskiego i sam zaczął wkróce mocno lewicować"

Są to słowa Kuronia sprzed 15 lat, oczywiście nieprawdziwe. Chciał przejąć
                  niektóre metody walki, natomiast niegdy nie był lewicowcem. Dorabiano mu przez
                  wiele lat gębę.

Tak więc, zeleży kto mówi że jest ktoś lewakiem, czy też nie. Czy jest to
                  zwykły zabieg retoryczny, czy celowa dezinformacja, dorabianie gęby.
                  • dr.szfajcner Re: idol 22.07.06, 07:47
                    rekontra napisał:

> to słowa Kuronia sprzed 15 lat, oczywiście nieprawdziwe. Chciał przejąć
                    > niektóre metody walki, natomiast niegdy nie był lewicowcem.

Zdajesz jakis egazamin z manipulacji przed Kur...skim, czy co. :-)

Jak ja ci zwine zegarek, to moge powiedziec ze nie jestem
                    zlodziejem, jedynie przejmuje niektore ich metody aby przezyc?
                    • rekontra chciał walczyć z komuną 22.07.06, 08:20
                      dr.szfajcner napisał:

> rekontra napisał:
                      >
                      > > to słowa Kuronia sprzed 15 lat, oczywiście nieprawdziwe. Chciał przejąć
                      > > niektóre metody walki, natomiast niegdy nie był lewicowcem.
                      >
                      > Zdajesz jakis egazamin z manipulacji przed Kur...skim, czy co. :-)

jeżeli na tej samej zasadzie i mając takie same dowody piszesz o mataczeniu
                      Kataryny, to nie mam więcejh pytan.

A o Macierewiczu pisałem wielokrotnie na foruym gdy wszyscy mieli blade pojęcie
                      o KORze. W ostatnich dniach ta wiedza zaczęłą funkcjonować w obiegu publicznym.

A o lewicowości przeczytaj co mówi Komorowski, też z Czarnej jedynki, chyba nie
                      przypu8szcdzasz, by wybielał Macierewicza.

"opowiadał nam o partyzantce południowo-amerykanskiej Ruchu Rewolucyjnego Tupac
                      Amaru i zafascynował nas do tego stoppnia że kupiliśmy rewolwer - ale
                      przypisywanie mu poglądów lewicowych jest nieprawdziwe i nieuczciwe"

rozumiesz co miałem na myśli pisząc, że chciał przejąć metody walki
                      partyzanckiej, ale nie był lewicowcem ? Przeczytaj artykuł, poznaj jego
                      rodzinę, dowiedz się jak zginął ojciec Macierewicza na UB w 1949 roku,
                      a potem słuchaj i dawaj posłuch temu co mówią na jego temat Litynski, Kuroń i
                      Michnik, komuniści z rodzin komunistycznych.
                      • dr.szfajcner Re: chciał walczyć z komuną 22.07.06, 08:45
                        rekontra napisał:

> dr.szfajcner napisał:
                        >
                        > > rekontra napisał:
                        > >
                        > > > to słowa Kuronia sprzed 15 lat, oczywiście nieprawdziwe. Chciał prz
                        > ejąć
                        > > > niektóre metody walki, natomiast niegdy nie był lewicowcem.
                        > >
                        > > Zdajesz jakis egazamin z manipulacji przed Kur...skim, czy co. :-)
                        >
                        >
                        > jeżeli na tej samej zasadzie i mając takie same dowody piszesz o mataczeniu
                        > Kataryny, to nie mam więcejh pytan.

Problem w tym klamczyszku, ze to nie Ty pytales, tylko ja:

"Jak ja ci zwine zegarek, to moge powiedziec ze nie jestem
                        zlodziejem, jedynie przejmuje niektore ich metody aby przezyc?"

Inny problem to taki, ze nie odpowiedziales mi na to pytanie,
                        a jest ona bardzo istotna.

Bo jezeli odpowiesz ze komnista jest osoba ktora ma
                        na plecach przyczepiona kartke z napisem "komunista",
                        a nie jest nia osoba ktora posluguje sie w swojej
                        dzialalnosci "komunistycznymi metodami", to w takim
                        razie _ja nie mam wiecej pytan _.

P.S.
                        Poglady polityczne rodzicow nie zawsze
                        determinuje poglady dzieci.
                        Teoria o genetycznosci pogladow, jest niebezpicznie
                        blisko teorii o genetycznym antysemityzmie Polakow,
                        gloszonej przez zydowskie moherowe jarmułki.
                        • rekontra a może konkretnie ?? 22.07.06, 08:49
                          dr.szfajcner napisał:

> Bo jezeli odpowiesz ze komnista jest osoba ktora ma
                          > na plecach przyczepiona kartke z napisem "komunista",
                          > a nie jest nia osoba ktora posluguje sie w swojej
                          > dzialalnosci "komunistycznymi metodami", to w takim
                          > razie _ja nie mam wiecej pytan _.

kogo masz na myśli, znacznie łatwiej będzie można coś ustalić.

Kto według ciebie niesłusznie jest oskarżany o bycie komunistą?

poproszę o kilka nazwisk - nawet wystarczą dwa.

ps.
                          Cy Michnik według ciebie nie był komunistą?
                          • dr.szfajcner Re: a może konkretnie ?? 22.07.06, 08:56
                            rekontra napisał:

> dr.szfajcner napisał:
                            >
                            > > Bo jezeli odpowiesz ze komnista jest osoba ktora ma
                            > > na plecach przyczepiona kartke z napisem "komunista",
                            > > a nie jest nia osoba ktora posluguje sie w swojej
                            > > dzialalnosci "komunistycznymi metodami", to w takim
                            > > razie _ja nie mam wiecej pytan _.
                            >
                            > kogo masz na myśli, znacznie łatwiej będzie można coś ustalić.
                            >
                            > Kto według ciebie niesłusznie jest oskarżany o bycie komunistą?
                            >
                            > poproszę o kilka nazwisk - nawet wystarczą dwa.

W dalszym ciagu mi nie odpowidziales na pytanie.

>
                            > ps.
                            > Cy Michnik według ciebie nie był komunistą?

- Co to jest "bycie komunista".
                            - CZy jak np. Sefan Michnik powiedzialby
                            " jestem komunista", to faktycznie bylby komunista.
                            - Co to jest "oskarzony o bycie komunista".
                            ( np.jak kataryna.kataryna napisze ze X jest lewakiem
                            to jest to oskarzenie o komunizm? )

Ale nie pytam, bo czekam na odpowiedz
                            w poprzedniej kwestii.
                            Do wieczora, bo na razie konvcze.
    • remekk Dla kogo jest to ujma - dla Barańskiego czy dla 22.07.06, 08:09
      ...Michnika ?
      • rekontra ten żart 22.07.06, 08:21
        remekk napisał:

> ...Michnika ?

jest nazbyt brutalny
        • remekk Re: ten żart 22.07.06, 08:52
          rekontra napisał:

> remekk napisał:
          >
          > > ...Michnika ?
          >
          >
          > jest nazbyt brutalny
          >
          Gdyby sezchterki nie "zartowały" nazywając wszystkich swoich
          pzreciwników "faszystami" i nie przyrównywały do hitlera - ja równiez w ten
          sposób bym nie żartował ... .
    • smok62 mówisz michnik -myslisz urban 22.07.06, 09:36
      mówisz urban -myślisz michnik. to prawdziwi przyjaciele -zjednoczeni w pogladach
      i pochodzeniu.
      • remekk Razem balują ... . 22.07.06, 10:24
    • joannabarska Re: ale doczekaliśmy czasów, Barański = Michnik 22.07.06, 10:40
      Barański tez jest potrzebny. Dziennikarze nie moga mowic jednym glosem.
    • rekontra jak widać można upaść niżej 12.10.06, 20:51
      rekontra napisał:

> Mamy rok 2006, dyżurny antylustrator Michnik doczekał takich czasów, że w
      > byle telewizji, w byle programie, w byle dyskusji zestawiano jego nazwisko z
      > Barańskim. Czy można niżej upaść?

jak widać można - nosił Michnik razy kilka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka