b.krakus 01.08.06, 11:05 stawiając pytanie - który z nich jest bardziej niebezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.krakus link 01.08.06, 11:06 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3514672.html?as=1&ias=5 Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Rutkowski i MIszczak 01.08.06, 11:14 Rutkowski, co by o nim nie mówić, potrafił jednak złapać paru złodziei, kidnaperów i bandytów, natomiast Miszczak jest przykładem wyjątkowego zwyrodnienia dziennikarstwa. Za to, co wyprawiał, powinno mu się wytoczyć proces sądowy. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Mylisz się i to grubo 01.08.06, 11:24 Miszczak jest profesjonalistą jeśli chodzi o tworzenie telewizji komercyjnej, o czy świadzy wielki sukces stacji TVN. Rutkowski jest dupkiem, który robił telewizyjne SHOW dla idiotów i wyciagał pieniądze od zdesperowanych ludzi. Złapał paru bandytów przed kamerami, ciekawe ile razy przeszkodził skutecznie w pracy policji? Oprócz łapania bandytów trzeba jeszcze mieć niepodważalne dowody ich winy. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus jak pokażą wojnę, której nie było 01.08.06, 11:28 to odniosą jeszcze większy sukces, i ludność (z asieńką włącznie) będzie zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 profesjonalny Miszczak 01.08.06, 11:45 asienka32 napisała: > Miszczak jest profesjonalistą Miszczak jest profesjonalistą? Od zakłamywania rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 12:08 wartburg4 napisał: > asienka32 napisała: > > > Miszczak jest profesjonalistą > > Miszczak jest profesjonalistą? Od zakłamywania rzeczywistości? Miszczaj jest od robienia telewizji pod gusta odbiorców. Jak ktoś bierze Big Brothera czy Detektywna albo Wydział 11 za pokazywanie rzeczywistosci, a Uwagę za rzetelny reportaż to juz jest jego problem /to nie aluzja do Ciebie/. Od pokazywania rzeczywistości jest redakcja Faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 12:24 Piszesz, że Rutkowski robił show, a Miszczak jest profesjonalistą. Po mojemu, to show robił właśnie Miszczak i jeszcze świadomie tumanił, że to dokumentalny serial. Rutkowski tylko w nim występował. A Miszczak rzeczywiście jest mistrzem w budowaniu mediów komercyjnych, czyli kompletnej chały. Miszczakowy RMF rozwalił cały rynek radiowy w Polsce i sprawił, że dziś wszystkie stacje radiowe w kraju ( może poza Antyradiem i Trójką ) brzmią jak jedno wielkie mdłe do bólu Radio Złote Przeboje, w którym sposobem na przyciągnięcie słuchacza nie jest jakakolwiek kreacja intelektualna, ale zwykłe losowe rozdawanie pieniędzy na antenie. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 12:30 Prawdziwy profesjonalista trzyma się jednego fachu i jest albo showmanem, albo detektywem,albo politykiem. Gdyby Rutkowski był profesjonalistą to albo dalej prowadziłby program w TV udajac twardziela i jednocześnie nie łamiąc prawa ani nie zadajac się z mafiozami, albo zajmował sie agencją detektywistyczną świadczac usługi na dobrym poziomie. Fakt, że siedzi w pierdlu świadczy o tym, że ani z niego wielki szołmen, ani detektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 12:39 Co nie zmienia faktu, że Miszczak jest profesjonalnym kłamcą i wyjątkowo mętną figurą. Miałem wątpliwą przyjemność poznać osobiście tego "speca" od taniej rozrywki dla taniej publiczności, którą sprzedaje jako dokument. Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 12:48 wartburg4 napisał: > Co nie zmienia faktu, że Miszczak jest profesjonalnym kłamcą i wyjątkowo mętną > figurą. Miałem wątpliwą przyjemność poznać osobiście tego "speca" od taniej > rozrywki dla taniej publiczności, którą sprzedaje jako dokument. > > Śmiechu warte. Należy rozróżniać profesjonalizm od bycia sympatycznym. Cały marketing opiera się na profesjonalnym kłamstwie i docieraniu wszelkimi mozliwymi metodami do odbiorcy produktu. TVN ma niezłą widownię i odpowiada na zapotrzebowania na tanią rozrywkę dla publiczności. To samo robi SE, Fakt i całe mnóstwo kolorowych pisemek typu Na zywo. To samo robił M.Moore w paradokumencie "Fahrenheit 9/11" za co witany był owacjami na stojąco w Cannes. I to samo robią politycy w kampanii wyborczej. SLD, PiS, PO, SO czy LPR ... tak samo profesjonalnie lub nieprofesjonalnie kłamią. Profesjonalnie czyli w sposób odpowiedni do grupy ich zwolenników tj. ew.elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 13:08 Ty opisujesz gnidy i zawodowych kłamców nazywając ich profesjonalistami, a ja odnoszę się do standardów dziennikarstwa, do których taka miernota jak Miszczyk nawet gdyby bardzo chciała i na palcach się wspinała, nigdy nie dorośnie Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 13:31 wartburg4 napisał: > Ty opisujesz gnidy i zawodowych kłamców nazywając ich profesjonalistami, a ja > odnoszę się do standardów dziennikarstwa, do których taka miernota jak Miszczyk > > nawet gdyby bardzo chciała i na palcach się wspinała, nigdy nie dorośnie Czy Miszczak jest dziennikarzem? Chyba nie do końca... Odpowiedz Link Zgłoś
ollo2005 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 20:33 poczekajmy, aż zacznie sie lustracja takich "profesjonalistów". Niejeden autorytet czy "autorytet" dziennikarski sięgnie bruku... Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 13:19 ponoć ten program z rutkowskim miał być zapisem autentycznych akcji i autentycznych przestępców. Skoro tak nie było to znaczy że TVN przez cały ten czas robił widzów w balona i sprzedawał lipny towar podbijając oglądalność co przekładało się na kontrakty z reklamodawcami. ktoś tu q... kogoś wykręcił. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 13:35 a ty wierzyłeś, że to materiały z prawdziwych akcji nie zmanipulowane przez scenarzystów ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 14:27 asienka32 napisała: > a ty wierzyłeś, że to materiały z prawdziwych akcji O tym zapewniała przecież Twoja ulubiona stacja telewizyjna. Jak tu jej nie wierzyć? nie zmanipulowane przez > scenarzystów ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 13:07 ja wcale nie bronie Rutkowskiego. Ubolewam nawet, że go zamknęli za jakąś mafie, a nie za te swoje występy. Chodziło mi tylko o to, że Miszczak mi zepsuł całe radio w Polsce. A TVN też zepsuł. Dociągnął stacje do poziomu Polsatu, Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 13:28 franciszekszwajcarski napisał: > ja wcale nie bronie Rutkowskiego. Ubolewam nawet, że go zamknęli za jakąś > mafie, a nie za te swoje występy. Chodziło mi tylko o to, że Miszczak mi zepsuł > > całe radio w Polsce. A TVN też zepsuł. Dociągnął stacje do poziomu Polsatu, No tak, ale to jest prywatna stacja telewizyjna bez wpisanej misji kulturotwórczej. Zepsuł lub nie - rzecz gustu. Na satelicie dostępny jest ambitny potworek o nazwie TVP Kultura, ile osób go ogląda?? A obiektywnie lepiej jest jeśli w państwie zamykają za mafię a nie za robienie z siebie i telewidzów durniów. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 13:30 ja chyba częściej oglądam Kulture niż TVN. Tzn Kulture raz na pół roku, a TVN już wcale. Ale oczywiście jest to rzecz gustu. Tylko zawsze sie zastanawiam, dlaczego takie BBC Prime potrafi robić rzeczy lekko, przyjemnie, rozrywkowo i jednocześnie niedebilnie. U nas tak nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 13:34 Ja najczęściej oglądam TVN24, moim zdaniem najciekawszy i najambitniejszy kanał polski. Powstały zresztą dzięki pieniądzom zarobionym na supel-chale dla połgłowków czyli Big Brotherze. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus a wibrująca nakładka na członka... 01.08.06, 13:38 reklamowana w przerwach nie psuje ci czasem tego ambitnego nastroju? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: a wibrująca nakładka na członka... 01.08.06, 13:43 a czy ja z tobą prymitywny dupku rozmawiam? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: profesjonalny Miszczak 01.08.06, 14:35 może TVN24 jest takie dobre, bo nie ma w nim Miszczaka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus tvb24 nie jest dobre! 01.08.06, 20:05 ale niech już będzie, z braku laku… Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: TVN gratulujemy Miszczaka i Rutkowskiego 01.08.06, 11:16 A tvp gratulujemy Borysewicza i Pospieszalskiego.Turskiego-"tu jedynka dla kretynka" rowniez gratulujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: TVN gratulujemy Miszczaka i Rutkowskiego 01.08.06, 11:28 Szczególnie Turskiego - dobry, partyjny życiorys he he Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: TVN gratulujemy Miszczaka i Rutkowskiego 01.08.06, 11:28 Nie sądziłam, ze nadejdzie taki dzień, ze się z tobą zgodzę, b.krakusie. Masz 157% racji. Jak mawiał Rutek: Wszystko w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Patora jak zwykle do zadań specjalnych 01.08.06, 11:33 A gdzie o jednorękim bandycie Jaskierni. Tu właśnie szukałbym kłopotów Rutkowskiego serwisy.gazeta.pl/kraj/1,51160,1941198.html Odpowiedz Link Zgłoś
ayran trzeba być prawdziwym postkomunistą.... 01.08.06, 11:44 ... żeby wierzyć w to, że tak "rozsądny" człowiek jak Maciej Skórka zechcialby dać tak dużą łapówkę na poczet załatwienia dużego biznesu takiemu bufonowi jak Jaskiernia. A jakby tego było mało - Jaskiernia nie załatwił a włos mu z głowy nie spadł. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Ustawa przeszła i poseł PO Chlebowski też 01.08.06, 11:46 miał w tym udział, bo był szefem komisji ds. hazardu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Ustawa przeszła i poseł PO Chlebowski też 01.08.06, 13:13 Jak to mówią "wiesz że dzwonią..." Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Bez przesady 01.08.06, 12:17 Nie zgodzę się ze spiskową teoria zapuszkowaniea tego niebezpicznego pajaca. Nie zaszkodził mu żaden Jaskiernia, który aktualnie niewiele może, ani nawet Lepper. Rutkowski sam sobie zaszkodził, bo dopóki współpracował ze zwykłymi bandziorami, a odsyłam do uważnej lektury tekstu w GW jak i SE, było Ok. Ale jak na polecenie mafii paliwowej zaczą śledzić prokuratorów badających sprawę, to trzeba było gościa zdjąc. A TVN dalej swojego "Detektywa" puszczało i trzepało kasę razem z Rutkia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Zabawne, w serwisie GW nikt o Jaskierni już nie 01.08.06, 12:10 pamięta. A jest to afera, która zdaje się przebija Rywina. To nie najlepiej świadczy o czytelnikach Gazety Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus urzekła nas twoja historia, redaktorze Miszczak 01.08.06, 13:34 bo jesteś kurna, razem z tą swoją stacją, skuteczniejszy od Samoobrony - z każdego buraka zrobisz idola, a z każdej władzy bandę idiotów, o widzach już nie wspominając… ps. pamiętacie jak Walter, inaugurując TVN obiecywał nawiązać do tradycji Studia Gamma? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran .. jako żywo ... 01.08.06, 13:36 ... nie mógł ci on tego robić, bo to "Studio Gama" było. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus Re: .. jako żywo ... 01.08.06, 13:52 co przekształciło się w Ciao Darwin... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Naprawde niebezpieczni to sa ludzie, ktorzy wierza 01.08.06, 21:41 swiecie, ze takie bujdy na resorach w wykonaniu wylenialego pajaca jak "dokumentalny" serial "Detektyw" sa prawda. Odpowiedz Link Zgłoś