Gość: ZZ Dymisje IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 09:32 Do natychmiastowej dymisji: premier, minister SW i cała policyjna kadra oficerska z województwa, w którym doszło do blokady a Lepper? W Rumunii był taki Cornel Cosma co buntował górników i prowadził ich na Bukareszt. Obecnie odsiaduje wyrok 17 lat. Uczymy się od Rumunów, bo inaczej będziemy do nich jeździć na żebry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Dymisje IP: 62.233.173.* 19.02.03, 13:31 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Do natychmiastowej dymisji: > premier, minister SW i cała policyjna kadra oficerska z > województwa, w którym doszło do blokady > a Lepper? W Rumunii był taki Cornel Cosma co buntował górników i > prowadził ich na Bukareszt. Obecnie odsiaduje wyrok 17 lat. > Uczymy się od Rumunów, bo inaczej będziemy do nich jeździć na > żebry! Poki co to Rumuni przyjezdzaja do nas na zebry :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tichy to nie chłopi są winni IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 09:40 to winna jest policja, że nie oczyściła drogi. Należy zaskarżyć Państwo Polskie. Jak zapłacą, to drugi raz spałują chłopów, zanim pomyślą o blokadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: to nie chłopi są winni 19.02.03, 10:13 WINA POLICJI JEST EWIDENTNA ALE CHŁOPI też SĄ WINNI PONIEWAŻ: nie chcą się uczyć, są w dalszym ciągu ciemni, nie zauważyli,że coś się jednak w tym kraju zmieniło, żądają nieuzasadnionych przywilejów, za mało myślą - za dużo pija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killem A co na to największy burak Lepper??? IP: *.mtm-info.pl 19.02.03, 10:20 On jest winny temu wszystkiemu. Buraki mają gdzieś ludzi jadących samochodami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z^2 Re: Śmierć przed blokadą IP: *.opisik.pulawy.pl 19.02.03, 11:04 Gość portalu: TOS napisał(a): > jezeli tak sie stalo, to w takim razie prokuratura lub rodzina > zabitej, powinny wytoczyc sprawe udzilowca tej blokady jak i > partii jaka representuja. A czy w samochodzie były włączone światła awaryjne - bo jeżeli nie, to jest sobie sama winna. Przepisy trzeba znać i stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Śmierć przed blokadą IP: 62.233.173.* 19.02.03, 13:44 Gość portalu: Z^2 napisał(a): > Gość portalu: TOS napisał(a): > > > jezeli tak sie stalo, to w takim razie prokuratura lub rodzina > > zabitej, powinny wytoczyc sprawe udzilowca tej blokady jak i > > partii jaka representuja. > > > A czy w samochodzie były włączone światła awaryjne - bo jeżeli > nie, to jest sobie sama winna. Przepisy trzeba znać i stosować. Jakie to logiczne i jakie bezduszne zarazem.Az mnie zmrozila ta wypowiedz!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek177a Re: Śmierć przed blokadą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.03, 17:48 Gość portalu: Z^2 napisał(a): > Gość portalu: TOS napisał(a): > > > jezeli tak sie stalo, to w takim razie prokuratura lub rodzina > > zabitej, powinny wytoczyc sprawe udzilowca tej blokady jak i > > partii jaka representuja. > > > A czy w samochodzie były włączone światła awaryjne - bo jeżeli > nie, to jest sobie sama winna. Przepisy trzeba znać i stosować. Mam wrażenie że wiem z czym się na głowy zamieniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: Śmierć przed blokadą IP: 159.107.89.* 19.02.03, 11:26 Dwa tygodnie temu stojąc na końcu kolejki przed światłami (też na drodze nr 2. w Sochaczewie) zostałem najechany przez ciężarówkę. Gdybym stał i czekał co się stanie pewnie wyglądałbym jak ta kobieta pod Bedlnem. Na szczęście widziałem w lusterku co może się stać i uciekałem z drogi. Facet zniszczył mój samochód i ten , który stał przed mną. Kilka następnych uszkodził. Facet miał szczęście, bo nikogo nie zabił. Zagrożeniem na drodze nie są blokady, tylko kierowcy, którzy uważają, że skoro mają duże pojazdy to mogą robić co im się podoba. Obowiązek obserwacji drogi ich jakby nie obowiązywał. O wyobrażeniu sobie przez nich skutków zbyt późnego hamowania nawet nie warto wspominać. To potencjalni mordercy. Mój stosunek do blokad jest oczywiście negatywny. Jak każde naruszenie prawa i porządku, powinny być usuwane siłą. Nie może być, że każdemu wolno wszystko, bo akurat los go pokarał. Nie zwalajmy jednak, na zawsze mogące się trafić na drodze utrudnienia, winy za wypadki spowodowane przez pewnych siebie, pozbawionych wyobraźni kierowców ciężarówek. Oni też mają oczy i hamulce w samochodach. Rzecz w tym, aby ich używali. Inaczej dalej będą zabijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Śmierć przed blokadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 13:40 POLICJA ma dwa wyjścia w związku z blokadami rolniczymi na drogach 1.- usunąć blokujących jeśli są tam nielegalnie 2.- zabespieczyć tą blokade w taki sposób by wykluczyć jakikolwiek - wypadek -najechanie starczyło postawić radiowóz - oświetlony jak w akcji - przy zatrzymującyhc się właśnie pojazdach to byłaby czytelna informacja dla zbliżających się kierowców. To nie rolnicy są winni - TO BRAK ZDECYDOWANIA a wręcz głupota policji - przynosi efekty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: Śmierć przed blokadą IP: 159.107.89.* 19.02.03, 11:30 Dwa tygodnie temu stojąc na końcu kolejki przed światłami (też na drodze nr 2. w Sochaczewie) zostałem najechany przez ciężarówkę. Gdybym stał i czekał co się stanie pewnie wyglądałbym jak ta kobieta pod Bedlnem. Na szczęście widziałem w lusterku co może się stać i uciekałem z drogi. Facet zniszczył mój samochód i ten , który stał przed mną. Kilka następnych uszkodził. Facet miał szczęście, bo nikogo nie zabił. Zagrożeniem na drodze nie są blokady, tylko kierowcy, którzy uważają, że skoro mają duże pojazdy to mogą robić co im się podoba. Obowiązek obserwacji drogi ich jakby nie obowiązywał. O wyobrażeniu sobie przez nich skutków zbyt późnego hamowania nawet nie warto wspominać. To potencjalni mordercy. Mój stosunek do blokad jest oczywiście negatywny. Jak każde naruszenie prawa i porządku, powinny być usuwane siłą. Nie może być, że każdemu wolno wszystko, bo akurat los go pokarał. Nie zwalajmy jednak, na zawsze mogące się trafić na drodze utrudnienia, winy za wypadki spowodowane przez pewnych siebie, pozbawionych wyobraźni kierowców ciężarówek. Oni też mają oczy i hamulce w samochodach. Rzecz w tym, aby ich używali. Inaczej dalej będą zabijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pękala Re: Śmierć przed blokadą IP: *.pogodna.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 12:36 Podczas blokad organizowanych przez Leppera, jeszcze zanim został posłem, stałem w blokadach w sumie kilka godzin wioząc ze szpitala starszą osobę. Przed ostatnią, kiedy już widziałem, że zziębnięta może dostać znów zapalenia płuc blokujący przpuścili mnie. Po okazaniu wypisu ze szpitala! Od tej pory skóra mi cierpnie na wiadomość o podobnych poczynaniach. Uzurpowanie sobie władzy na drodze publicznej, której utrzymanie opłacam, jest rozbojem. Takie rzeczy mogły się zdarzać kilka wieków temu. Ale wtedy nikt nie mówił, że jest to sprawiedliwy gniew "ludu pracującego". Sam pochodzę ze wsi i mam tam wielu kolegów i przyjaciół. Niektórzy lepiej się mają niż ja i ani ja im nie zazdroszczę ani oni mnie. Każdy wybrał to, co chciał. Czy też to, czego chcieli rodzice. Organizatorzy wszystkich blokad, a szczególnie ich protektorzy, powinni czuć sie odpowiedzialnymi za Tę śmierć. A prokurator powinien ustalić odpowiedzialność pośrednią i bezpośrednią. Winni powinni zostać przykładnie (i szybko) ukarani. Metoda bilingu rozmów komórkowych będzie, sądzę przydatna nie tylko w sprawie Rywina i S-ki. Ciekawe, poza tym, że blokady rozpoczęli rolnicy z Wielkopolski, którzy głosowali (w większości) na obecnie rządzący "układ". Z Wielkopolski postrzeganej jako lepszy kawałek Polski. Z Wielkopolski z tradycjami samoorganizacji w obronie własnych interesów w ramach prawa (pruskiego). Gdzie się podziała ta tradycja? Jedna śmierć to o jedną za dużo. Jestem pewien, że nie będzie ostatnia, dopóki traktujemy z powagą ludzi, którzy powinni być zepchnięci na margines. Bandytyzm nie może sie opłacać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA BURACTWO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 12:37 No i prosze-zginęła niewinna kobieta przez bezmyślnych, głupich, rozpasanych przez komunizm i roszczących sobie prawo do wszystkiego chłopów, którzy nawet nie wiedzą, kto nimi steruje i dlaczego. Blokujących drogi rolników powinno się w tym momencie oskarżyć o świadome sprowadzenie niebezpieczeństwa zagrożenia życia ludzkiego i o śmierć tej pani. Poprzedni system przyzwyczaił i robotników i chłopów do wyciągania łapy. W nowej Polsce kilkuset krzykaczy którzy teraz na rolniczej głupocie zbijają fortuny polityczne nogami chłopów wydeptują sobie dalsze poparcie. Co za buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzacik Kto jest winien IP: 81.21.196.* 19.02.03, 13:10 Mam dziwne odczucie nagonki na rolnikow ktorzy w akcie desperacji i z braku innych mozliwych rozwiazan dopuszczaja sie nie zawsze godnych i uczciwych (rowniez w ich mniemaniu) sposobow egzekwowania swoich praw. Przyczyn tych desperackich czynow jest kilka: po pierwsze slabnaca oplacalnosc, po drugie brak reakcji dygnitarzy stojacych podobno po ich stronie itd.itp. Dziwie sie wszystkim tym ktorzy wina za wypadek na drodze obwiniaja rolnikow (a nie bambrow i burakow jak twierdza niektore oszolomy), czyzby ktos wepchnal tego TIR-a na nieszczesliwa kobiete??? A moze nie wolno na wsi przechodzic przez jezdnie bo jakis miastowy sie spieszy i wlasnie przyszlo mu przejechac przez wies??? A moze to jest zal do wladzy reprezentujacej miasto, ze nie potrafi wywalczyc niczego dla mieszczuchow tak jak to czynia podobno przedstawiciele PSL i Samoobrony. Natomiast mieszanie do tego wiary, sumienia, Rydzyka itp. to juz kompletne pomieszanie zmyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek177a Re: Kto jest winien IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.03, 18:22 Gość portalu: skrzacik napisał(a): > Mam dziwne odczucie nagonki na rolnikow ktorzy w akcie > desperacji i z braku innych mozliwych rozwiazan dopuszczaja sie > nie zawsze godnych i uczciwych (rowniez w ich mniemaniu) > sposobow egzekwowania swoich praw. Przyczyn tych desperackich > czynow jest kilka: po pierwsze slabnaca oplacalnosc, po drugie > brak reakcji dygnitarzy stojacych podobno po ich stronie > To w/g Ciebie my wszyscy musimy tym jak mowisz uczciwym rolnikom do wszystkiego doplacic ? Bo ludzie mniej kupuja. Bo im sie nie opłaca ? Niech się w takim razie przekwalifikluja i pojda do innej pracy. Trzem milionom bezrobotnych jakos nikt nie doplaca . A Pan Rolnik PIT ma w d..ie, ZUS takoż , składkę na chorą kasę również. A emeryt, rencista i podatek i na KCh płaci ! To jest klasa społeczna , której się marzy powrót do starych czasów "przejściowych braków na rynku np. mięsnym". Wtedy to oni dyktowali wszystkim. Teraz się skończyło więc nic się nie opłaca. Skończyć trzeba z dopłacaniem wszystkim , którym się nie opłaca. Do paliwa dopłacam, do świadczeń emerytalnych dopłacam, żywność też powinienem kupować drożej bo im się nie opłaca. Kiedy to się skończy ? To jest chore złodziejstwo rozbójnicze - bo0 jak inaczej nazwac szantażowanie społeczeństwa tymi blokadami ? Ta klasa społeczna jest tak zdeprawowana, że na opamiętanie liczyć nie należy. Im się należy i basta. Chłop żywiemu nie przepuści. Rysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.B. Re: Śmierć przed blokadą IP: 213.76.134.* 19.02.03, 13:44 Nie nagonka na rolników nie jest potrzebna, a na ich przywódców, Lepperów, Serafinów, czy Kalinowskich, to oni manipulują biednymi ludźmi. Po to, żeby oni się dobrze mieli, muszą wypuszczać tych rolnikó. Bo to przecież nie rolnicy będą mieli korzyści z biopoliw tylko włąśnie taki Lepper , Serafin, Balazs, czy inny Kalinowski. Faktem,jest, że zginęła niewinna kobieta, kierowca też powinien uważać, ale oprganizipwać blokady, wtedy gdy drogi są śliskie i nie ma możliwości zahamowania w miejscu, to jest zbrodnia i za to powinien odpowiedzieć podrzegacz. Ludzie na wsi są biedni, ale czy nie biedniejsci są ludzie w mieście, którzy nie mają na czynsz i na jedzenie? Rolnik jakoś się wyżywi bo ma ziemię i na włąsne utrzymanie zarobi. Może nie będzie miał na budowę tych ohydnych domów co zaśmieciły polską wieś, ale z głosdu nie umrzwe, tak jak człoweik w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony DLACZEGO POLICJA NIE SPISAŁA UCZESTNIKÓW IP: 195.205.186.* 19.02.03, 13:56 NIELEGALNEJ BLOKADY??? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzkasprzyk To co media lubią najbardziej... 20.02.03, 00:17 "Czwarta władza" ma kolejny tak ubóstwiany "kąsek" (po "sex'ie", "śmierć" jest najbardziej chodliwym towarem), który po odpowiedniej "obróbce" będzie mogła wcisnąć mi, tobie, jej, mu, wam, a my ze smakiem (tak jak zawsze) się "obliżemy" i krzykniemy zgodnym hurem: "Jeszcze!!!". Niech żyje "kultura depresyjna"... tylko gdzie wówczas zostaje miejsce na fakt, iż zginął człowiek, tragednię rodziny ofiary, katusze psychiczne i "poczucie winy" kierowcy, ewentualnie poszczególnych uczestników zajscia??? Dla was to tylko "produkt uboczny", w końcu liczy się tylko oglądalność, "ukochane" statystyki i przychody. ...Eh, i tak teraz się znajdą krzykacze (wyrastajacy szybciej, aniżeli przysłowiowe grzyby po deszczu) ze "sztandarami": "Rolnik winny" itp. Ja sobie tylko pozwolę zapytać: "Kto jest winny wszechobecnej głupoty??? Gdzie dostać "szkodliwe" za takie towarzystwo??? - poproszę o "księgę skarg i wniosków" Stwórcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poslaniec RE:DO WSZYSTKICH CO MYSLA ZE SILA !. IP: *.246.79.62.Dial1.NewYork1.Level3.net 20.02.03, 07:23 Troche daly mnie do mysenia te wpisy ktore chca silowo(zepchnac) zalatwic sprawe,i z tymi mozna polemizowac ale to potem.Druga grupa to ci co mowia o palowanie ,biciu ,nawet przejechaniu z rozpedu ,czy strzelaniu.Normalnie powinno sie pominac milczeniem ale ja bym tego tak wcale nie lekcewazyl.Po pierwsze sa ludzie ktorzy tak mysla serio i to w dzisiejszej dobie!.Malo tego sami okreslaja siebie (na tych czy innych watkach)za swiatlych ,postepowych,nowoczesnych,niosa hasla jak tolerancja ,demokracja ,rownosc,poszanowanie drugiego czlowieka itp itd.Mysle ze swiadomie i nie ale cofaja sie juz nie tyle do rezimu ile do eopki kamienia lupanego. Do tego wyzywajac kogos od np burakow itp mysla ze sami sa lepsi od innych ,i nawet im do glowy nie przyjdzie jak bardzo sie myla. A teraz no co da sila ?,ile to razy juz zepchano rolnikow i innych z drog czy z przed urzedow i co sie zmienilo?,czy zalatwilo sprawe?,rozwiazalo problem?,NIE!.Blokady pokazaly sie znowu,do innych protestow tez nie daleko i ja tu juz nie rozumiem co ci rzadzacy mysla?.Chowac glowe w piasek,wysylac premiera z obiecankami,moze policje z palami ale CO TO DA?.Takie srodki dorazne jak latanie czy oddalanie uciekanie od rozwiazania problemu moga doprowadzic tylko do nazbierania sie i wtedy wiadomo.Nikt sobie tego nie zyczy i to bylo by zupelnie nie potrzebne,balon jak ma za duzo goracego powietrza to trzeba mu delikatnie upuscic a nie polewac zimna woda (sikawkami na ulicy)i czekac nie wiadomo na co.Do dentystki tez sie nie idzie kiedy boli zab ,ale wtedy jak sie jest zdrowym zeby zapobiec bo leczenie drogie. WLADZA I POLITYCY POWINNI W KONCU PRZYZNAC ZE POLITYKA (GOSPODARCZO SPOLECZNA)PRO UNIJNA I POD POTRZEBY UNI SIE NIE SPRAWDZA , I NIE PRZYNOSI EFEKTOW A JESLI TO ZLE . Nie paczac na nic zwlaszcza unie trzeba ta polityke po prostu zmienic na propolska,bo inaczej to bedziemy mieli problem zreszta Europa z nami tez a unia to juz na pewno.To nie jest problem blokat ,tu trzeba przyznac ze dzieje sie zle i w miare mozliwosci naprawic.Tylko kto bedzie mial odwage (z politykow) i krzyknie pierwszy ze krol jest nagi?.Poza opozycja raczej bedzie trudno szukac,wszyscy sie przyzwyczaili do cieplych posadek i nikt nosa nie wychyli.Lepiej czekac ,spalowac, zepchnac ,naobiecac, i jakos to bedzie prawda?,a sa nawet i tacy co mysla o brutalnym ,silowym rozwiazaniu ja wyzej .JA JESZCZE RAZ MOWIE ZE WCALE BYM TAKICH GLOSOW NIE LEKCEWAZYL , bo sa ludzie co widza rozwiazanie przez totalna konfrontacje!.A poniewaz jeszcze tak nie wypada wiec czesto ukrywaja sie za szczytnymi haslami demokracji,wolnosci ,tolerancji itp.Czasami tylko(jak na tym forum) im cos wyleci jak sroce z pod ogona ,i wtedy pomimo tego ze nawoz to jednak warto sie temu przyjzec. Odpowiedz Link Zgłoś