Dodaj do ulubionych

Kpiny Radia Zet

16.08.06, 14:13
Dziś o 14,05 czytający wiadomości zapowiedział, że w dzienniku o 15.00 będzie
o wyjazdach zagranicznych Polaków, i że coraz więcej ludzie jeździ na
Białoruś. Prowadzący DJ skomentował to, iż jadą by zobaczyć jak będzie w
Polsce za trochę.
Ja rozumiem wolność słowa, ale chyba są jakieś granice przyzwoitości i
dobrego smaku.
Obserwuj wątek
    • andrzejg prawda boli?/nt 16.08.06, 14:16
      • smalltownboy Re: prawda boli?/nt 16.08.06, 14:19
        Taka sama prawda, że paliwo bedzie po 10 zł a dolar po 6
        • l.o.r.t.e.a A opozycja miała być zdelegalizowana przed 16.08.06, 14:20
          wyborami samorządowymi, a oni się jeszcze panoszą bezczelnie!
    • ave.duce Re: Kpiny Radia Zet ??? Nie sądzę ! n/t b/t 16.08.06, 14:18
      smalltownboy napisał:

> Dziś o 14,05 czytający wiadomości zapowiedział, że w dzienniku o 15.00 będzie
      > o wyjazdach zagranicznych Polaków, i że coraz więcej ludzie jeździ na
      > Białoruś. Prowadzący DJ skomentował to, iż jadą by zobaczyć jak będzie w
      > Polsce za trochę.
      > Ja rozumiem wolność słowa, ale chyba są jakieś granice przyzwoitości i
      > dobrego smaku.
    • pandada no a czemu nie? 16.08.06, 14:19
      w końcu Białoruś to jedyny kraj europejski stosujący karę śmierci.
      • hummer Fakt :-) 16.08.06, 14:24
        Nawet w muzulmańskiej Turcji jej nie ma.
    • mietowe_loczki Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 14:21
      To naprawdę godne napiętnowania, że w prywatnej stacji pozwalają sobie na takie
      komentarze ...
      • lucyperek2 Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 14:25
        > To naprawdę godne napiętnowania, że w prywatnej stacji pozwalają sobie na takie
        > komentarze ...

godne napiętnowania jest wogóle istnienie prywatnej stacji. Badylarze, kułacy,
        prywaciarze precz !
    • scoutek Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 14:27
      smalltownboy napisał:

hahahahahahaha
    • buffalo_bill Fakt. Przesadzili z tymi kpinami z Białorusi 16.08.06, 14:28

• jrjrjr Wcale nie przesadzili z tymi kpinami z Białorusi 16.08.06, 14:43
        Jesteśmy - obok Białorusi - jedynym krajem w Europie, w którym rządząca partia
        zagarnęła wszystko, co się dało, tealizując hało TKM!
        Dotyczy to szczególnie mediów puyblicznych. Media prywatne zostały jeszcze
        ostoją wolności, mimo wysiłków Elżbiety Kruk.
    • idiotyzmy-kacze Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej partii 16.08.06, 14:43
      którzy robią wszystko żeby Polska stała się Białorusią
      • scoutek Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:44
        za glupi na to
        • smalltownboy [...] 16.08.06, 14:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • scoutek Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:48
            ze szczegolnym uwzglednieniem głupcó
            • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:49
              Wasza 17 letnia epoka minęła. Pozostało szczekanie i wyzywanie, co mnie
              niezmiernie cieszy.
      • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:45
        Likwidacja przestepców, lustracja, pozostawienie strategicznych gałęzi
        gospodarczych w rękach państwowych to Białoruś?
        • wujaszek_joe Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:50
          faktycznie netzel, lepper piszczą ze strachu
          • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:51
            Przestępców w świetle prawa zdroworozsądkowego i ludzkiego, a nie uchwalonego
            przez łżeelity.
            • scoutek Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:52
              smalltownboy, przestan juz, bo tu umre ze smiechu
              co to jest: "prawa zdroworozsądkowego i ludzkiego" ja sie pytam, he??????????
              • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:54
                Krótko- łżeelity uchwaliły takie prawo, że jeśli kradniesz miliont, to ci nic
                nie jest; a jeśli ukradniesz pół kilo kiełbasy- idziesz siedzieć. To nie jest
                prawo zdroworozsądkowe i wg tego prawa Leppera skazywali.
                • lucyperek2 Facet, ja myślałem żeś takim debilem jednak 16.08.06, 15:17
                  nie jest. Ale ty po prostu jestes kabaretowo śmieszny. Ale numer... "prawo
                  zdroworozsądkowe" (był już "wyrób czekoladopodobny", teraz takie prawo, ale jaja !).
                  • smalltownboy Re: Facet, ja myślałem żeś takim debilem jednak 16.08.06, 15:20
                    To się jeszcze zdziwisz, jeśli sie przekonasz co to znaczy zdrowy rozsądek.
                    Fikcja dobiegła końca. Wiem, że wam bardzo nie na rekę, ale TO JUŻ JEST KONIEC.
                    • lucyperek2 [...] 16.08.06, 15:32
                      • smalltownboy Re: Facet, ja myślałem żeś takim debilem jednak 16.08.06, 15:35
                        Wyzwiska, nazwy, kpiny i drwiny nic nie pomogą. Możesz pluć, szczekać, gryźć, a
                        i tak zrobi się, co trzeba, by Polska była silna i sprawiedliwa, by skończyła
                        sie samowola kapitalistów i skończyła republika bananowa. Stosowne ustawy są
                        już w opracowaniu.
                        • wiewiorzasta Re: Facet, ja myślałem żeś takim debilem jednak 16.08.06, 15:39
                          smalltownboy napisał:

> by skończyła
                          > sie samowola kapitalistów

Czyli jednak Białoruś - socjalizm w czystej postaci. Powodzenia :)))
                          • smalltownboy Re: Facet, ja myślałem żeś takim debilem jednak 16.08.06, 15:41
                            Niech będzie i Białoruś, ale na kpiny nikt sobie nie pozwoli. Spoleczestwo chce
                            bezpieczeństwa socjalnego i będzie go miało, a nie masońskiego wyścigu szczurów
                            jaki proponują liberalne psy.
                            • wiewiorzasta Re: Facet, ja myślałem żeś takim debilem jednak 16.08.06, 15:42
                              smalltownboy napisał:

> Niech będzie i Białoruś, ale na kpiny nikt sobie nie pozwoli. Spoleczestwo chce
                              >
                              > bezpieczeństwa socjalnego i będzie go miało, a nie masońskiego wyścigu szczurów
                              >
                              > jaki proponują liberalne psy.

No to czego się czepiasz Zetki? Że prawdę mówi?

A teraz na dół wątka i odszczekać wszystko! Ale już!
                              • smalltownboy Re: Facet, ja myślałem żeś takim debilem jednak 16.08.06, 15:43
                                To była kpina z Polski. Ironia z władz. Pogarda.
                                • wiewiorzasta Na dół wątka i odszczekać! Ale już! n/t 16.08.06, 15:44

• smalltownboy Re: Na dół wątka i odszczekać! Ale już! n/t 16.08.06, 15:48
                                    Odszczeka się, jak się zweryfikuje koncesje.
                                    • wiewiorzasta Re: Na dół wątka i odszczekać! Ale już! n/t 16.08.06, 15:51
                                      smalltownboy napisał:

> Odszczeka się, jak się zweryfikuje koncesje.

Ty będziesz weryfikował? Za cienki bolek jesteś nawet do KRRiTV.

PS. Zapisałam sobie całą tę dyskusję, na wszelki wypadek, bo pewnie przez twój
                                      brak umiejętności dyskutowania ponad poziomem rynsztoka, wyleci na Oślą. Będe ci
                                      podrzucać od czasu do czasu co smakowitsze kąski z twojego bolszewickiego,
                                      pełnego pogróżek i inwektyw, PiSania.

• smalltownboy Re: Na dół wątka i odszczekać! Ale już! n/t 16.08.06, 15:53
                                        Możesz sobie podrzucać. Nie pozwolę sobie żeby mnie debile wyzywały bezkarnie,
                                        a ja mam nie reagować.
                                        • wiewiorzasta Re: Na dół wątka i odszczekać! Ale już! n/t 16.08.06, 15:57
                                          smalltownboy napisał:

> Możesz sobie podrzucać. Nie pozwolę sobie żeby mnie debile wyzywały bezkarnie,
                                          > a ja mam nie reagować.

To tylko o tobie świadczy. Cienki bolek jesteś...

b/o (bez odpowiedzi - po polsku, nie po angielsku EOT, żeby cię nie drażnić
                                          imperialistycznym językiem)
                                          • smalltownboy Re: Na dół wątka i odszczekać! Ale już! n/t 16.08.06, 15:59
                                            Sprawiedliwość wg łżelit:
                                            jak łzeelita ublizac i wyzywac- może być
                                            jak się łzeelitę wyzwie jak trzeba- skandal
                • x2468 Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:20
                  Masz na mysli "Telegraf"? Tam tych milionow bylo wiecej i tak wszystko przeputali.
                • wiewiorzasta Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:22
                  smalltownboy napisał:

> Krótko- łżeelity uchwaliły takie prawo, że jeśli kradniesz miliont, to ci nic
                  > nie jest;

Masz na myśli posłów koalicyjnej SO, którzy brali potężne kredyty i ich później
                  nie spłacali? Fakt - skandal.

> a jeśli ukradniesz pół kilo kiełbasy- idziesz siedzieć. To nie jest
                  > prawo zdroworozsądkowe i wg tego prawa Leppera skazywali.

To Lepper ukradł jeszcze kiełbasę? No popatrz, a ja myślałam, że za próbę linczu
                  go skazali.
                  • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:23
                    Za tamto już dawno się zatarło. Mówimy o wysypywaniu zboża i pomówieniach. A
                    kredyty to nie przestępstwo tylko kodeks cywilny.
                    • wiewiorzasta Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:25
                      smalltownboy napisał:

> Za tamto już dawno się zatarło.

Tzn., że Lepper niewinny jako ta dziewica?

> Mówimy o wysypywaniu zboża i pomówieniach. A
                      > kredyty to nie przestępstwo tylko kodeks cywilny.

To wy mówicie. Ja mówię o kradzieży pierwszego miliona, jaką popełnili posłowie
                      SO wyłudzając kredyty.
                      • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:27
                        Nikt niczego nie wyłudził, tylko nie mógł spłacić. Wiesz, co to jest
                        wyłudzenie? Wzięcie z powziętym z góry zamiarem nie oddania. A oni chcieli
                        oddać, tylko nie mieli z czego, bo Balcerowicz tak rządził. proste.
                        • wiewiorzasta Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:30
                          smalltownboy napisał:

> Nikt niczego nie wyłudził, tylko nie mógł spłacić. Wiesz, co to jest
                          > wyłudzenie? Wzięcie z powziętym z góry zamiarem nie oddania. A oni chcieli
                          > oddać, tylko nie mieli z czego, bo Balcerowicz tak rządził. proste.

No bidulki jakie. Do dziś mają komorników na karku i się wykręcają jak mogą, a
                          są najbogatszymi posłami w sejmie. Czyli działali zgodnie z zasadą, że pierwszy
                          milion trzeba ukraść. Proste.
                          • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:31
                            Poszukaj tych milionerów gdzie indziej, poza sejmem.
                            • wiewiorzasta Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:37
                              smalltownboy napisał:

> Poszukaj tych milionerów gdzie indziej, poza sejmem.

A co? W sejmie jacyś inni siedzą? Bardziej zrewolucjonizowani moralnie?
                        • lucyperek2 Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:35
                          > Nikt niczego nie wyłudził, tylko nie mógł spłacić. Wiesz, co to jest
                          > wyłudzenie? Wzięcie z powziętym z góry zamiarem nie oddania. A oni chcieli
                          > oddać, tylko nie mieli z czego, bo Balcerowicz tak rządził.

Ja wtedy miałem duży kredyt. Wszystko spłaciłem. Nie powiem trudno było, ale
                          spłaciłem. I to ja PARSZYWY ŚMIECIU mam czyste sumienie a nie te twoje
                          złodziejskie gnojorozrzuty.
                          • smalltownboy [...] 16.08.06, 15:38
                            • lucyperek2 "ale ja wytrzeźwieję :))" 16.08.06, 15:40
                            • wiewiorzasta Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:41
                              No ślicznie!

Tak bronisz PiSu? Lepiej już zamilcz...
                              • smalltownboy [...] 16.08.06, 15:42
              • wujaszek_joe Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 14:54
                "prawo zdroworozsądkowe" oznacza że samoobrona już nie jest założona przez
                esbeków
            • xtrin Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:13
              smalltownboy napisał:
              > Przestępców w świetle prawa zdroworozsądkowego i ludzkiego,
              > a nie uchwalonego przez łżeelity.

No to wreszcie mamy porządną definicję "łżeelit" - to ci, za co pobicie uważają
              za przestępstwo. A to szuje!
              • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:14
                Za to Lepper już dawno jest oczyszczony. Wyrok się zatarł. Czytaj posty do
                końca to będziesz wiedziała. Chodzi o wielkie zbrodnie typu: pomówienia i
                rozsypanie zboża.
                • xtrin Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:21
                  Już się zatarł... jakie to proste...
                  Jak rozumiem założenie Samoobrony przez SB też się "zatarło"? :)
                  • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:23
                    A gdzież wasze liberalne miłosierdzie? Z jednej strony chcecie liberalnie karać
                    za groźne przestępstwa i puszczać w niepamięć, a z drugiej komuś innemu ciągnąć
                    przez całe życie zatarte pobicie i pomówienia o SBckie pochodzenie?
                    • xtrin Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:27
                      > Z jednej strony chcecie liberalnie karać
                      > za groźne przestępstwa i puszczać w niepamięć

Jak liberalnie karać za jakie groźne przestępstwa? Przykłady poproszę.

> a z drugiej komuś innemu ciągnąć przez całe życie
                      > zatarte pobicie i pomówienia o SBckie pochodzenie?

No nie no... proszę bez hipokryzji.
                      "Pomówienia" o SBckie pochodzenie Samoobrony padły z "prawych i sprawiedliwych"
                      ust Kaczyńskiego. I teraz ten sam Kaczyński z jednej strony zapowiada walkę na
                      śmierć i życie z agenturą, a z drugiej brata się z Lepperem. A najlepsze w tym
                      wszystkim to, że nawet się nie zająknie o tamtych oskarżeniach, jakby ich wcale
                      nie było. To jest dopiero kpina.
                      • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:29
                        Krzyczycie przeciwko zaostrzaniu kar oraz jesteście przeciwko karze śmierci.
                        natomiast w kampanii wyborczej (chodzi o SBckie pochodzenie) mówi się różne
                        rzeczy, ale to dopuszczalna walka wyborcza.
                        • xtrin Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:36
                          > Krzyczycie przeciwko zaostrzaniu kar
                          > oraz jesteście przeciwko karze śmierci.

Absurdem jest zaostrzanie kar tam, gdzie to nic nie da. Absurdem są prawne
                          wygibasy w stylu konfiskaty samochodów. Tu nie chodzi o to czy kara ma być
                          łagodna czy surowa, ale o to by była odpowiednia, zasadna i efektywna.
                          A KŚ to już zupełnie inna sprawa. I tutaj wcale nie chodzi o złagodzenie kary, a
                          o wykorzystanie innych sposobów karania. Czy KŚ czy dożywocie jest karą surowszą
                          - w tej kwestii można już się spierać.

> natomiast w kampanii wyborczej (chodzi o SBckie pochodzenie) mówi się różne
                          > rzeczy, ale to dopuszczalna walka wyborcza.

Widzisz i tutaj się różnimy. Bo dla mnie niedopuszczalne jest mówienie w
                          kampanii wszystkiego, byle tylko efekt z tego był.
                          Swoją drogą to nie jestem pewna, czy słowa Kaczyńskiego o pochodzeniu Samoobrony
                          padły w kampanii, ale to w zasadzie nie ma znaczenia. Najważniejsze jest to, że
                          prezes PiS nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności za swoje słowa. Żeby
                          chociaż powiedział "myliłem się / zostałem wprowadzony w błąd / skłamałem", a
                          tutaj nic, jakby sprawy wogóle nie było. Zdarza im się to notorycznie i dla mnie
                          absolutnie skreśla ich jako osoby godne zaufania.
                          • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:38
                            To wasze zdanie o tym absurdzie, ale nie rządzicie, więc te sprawy nie są do
                            pogodzenia. Ja uważam, ze nie są absurdem.
                            • xtrin Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:40
                              Jak rozumiem wchodzenie w koalicję z partią, którą wcześniej nazywało się tworem
                              SB nie jest dla Ciebie absurdem.
                              Cóż... może i nie... ale logika nakazuje, że jest na to tylko jedno rozwiązanie:
                              bycie tworem SB nie uważamy za coś nagannego.
                              • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:42
                                Jak już napisałem Twoje wizje są całkiem odmienne od moich w skali mikro, tak
                                jak odmienne są wizje dwóch bloków poltycznych. Tego nie da się pogodzić.
                                Wygrajcie wybory, będziecie wprowadzać swoje w życie.
                                • xtrin Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:44
                                  No to wyobraźmy sobie taką sytuację:
                                  Tusk mówi o Samoobronie, że to twór SB i że ma na to dowody.
                                  Dwa lata później Tusk wchodzi w koalicję z Samoobroną.
                                  Jak to ocenisz? :)
                                  • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:48
                                    Parole parole parole, jak śpiewała Dalida.
                                    Czyny się liczą, a nie kto co powiedział. Bo jakbym się miał plotkami
                                    przejmować, to bym osiwiał.
                                    • xtrin Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 21:50
                                      > Czyny się liczą, a nie kto co powiedział.

Oj, to dla PiSu jeszcze gorzej :).
        • wiewiorzasta Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:28
          smalltownboy napisał:

> Likwidacja przestepców,

Których w pierwszym rzędzie? I jaka likwidacja - fizyczna? Tak - Białoruś.

> lustracja,

Taka jaką planują Kaczory? Bez zasady domniemania niewinności? Tak - Białoruś.

> pozostawienie strategicznych gałęzi
          > gospodarczych w rękach państwowych to Białoruś?

Poczytaj sobie, co Kaczyńscy robią w przemyśle stoczniowym na przykład - tak się
          dzieje na Białorusi.
          • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:30
            Morderców jak najbardziej może być likwidacja fizyczna. A przemysł strategiczny
            MUSI być w rękach państwa. Kropka.
            Lustracja to odrębny temat, ale jest niezbędna i jeszcze dekomunizacja
            przydałaby się.
            • wiewiorzasta Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:36
              smalltownboy napisał:

> Morderców jak najbardziej może być likwidacja fizyczna.

Czyli Białoruś.

> A przemysł strategiczny
              >
              > MUSI być w rękach państwa. Kropka.

Nawet jeśli ten przemysł strategiczny jest niszczony przez rządzących państwem?
              Gratulacje. Białoruś.

> Lustracja to odrębny temat, ale jest niezbędna i jeszcze dekomunizacja
              > przydałaby się.

Jak to odrębny? To ty zacząłeś.
              • smalltownboy Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:39
                No to do kompletu, żeby już stała się ta wymarzona Białoruś zweryfikuje się
                koncesje dla nadawców.
                • wiewiorzasta Re: Powinieneś mieć pretensje do szefów swojej pa 16.08.06, 15:44
                  smalltownboy napisał:

> No to do kompletu, żeby już stała się ta wymarzona Białoruś zweryfikuje się
                  > koncesje dla nadawców.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46973145&a=46978992

Śmieszny jesteś, mały PiSiaczku... Myślisz, że coś możesz? Tak mocno się
                  identyfikujesz ze swoim Duc(k)e, ale się mocno zdziwisz, jak on ciebie w
                  pierwszej kolejności oleje jako obywatela...
                • warsawyak Smoluchowi wyszło na to, na co się oburzał 16.08.06, 17:29
                  Jednym słowem, SOkretyn, rozmawia z ludem i udowadnia, czemu przeczył.
                  • smalltownboy Re: Smoluchowi wyszło na to, na co się oburzał 16.08.06, 17:45
                    6 czerwca 2008 roku wygasa koncesja, więc okaże się kto tu kretyn i smoluch.
                    Już Monisia zapraszała A. Leppera i szampanem częstowała, a tak zarzekała się,
                    że nigdy nie zaprosi do swojego programu.
                    Zastanawiam się, jak całe radio zacznie z wazeliną wchodzić znienawidzonej
                    przez siebie władzy bliżej tej daty?
    • nabucco4 [...] 16.08.06, 15:26
    • lewa_piers Ukochany Przywódca - Niech Żyje 16.08.06, 15:28
      Genialny Strateg - Niech Żyje
    • lucyperek2 :)))))))) 16.08.06, 15:46
    • k0pytko Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 20:36
      smalltownboy napisał:

> Polsce za trochę.
      > dobrego smaku.

Twój post świadczy o tym, że mentalnie pasujesz do reżimu Łukaszenki.

Jeśli nie odpowiada Tobie poziom żartów w Radiu Zet to po prostu nie słuchaj tej
      stacji i znajdź sobie jakąś inną. Nie narzucaj innym swoich standardów
      przyzwoitości i dobrego smaku, bo nie masz do tego żadnego prawa.
      • smalltownboy Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 20:49
        W takim razie odwrócę pałęczkę i zapytam, czemu drugiej stronie tak bardzo
        przeszkadzają treści w Radiu Maryja? Czy krytykanci tej stacji nie narzucają
        swoich poglądów i światopoglądu, krytykując?
        • wiewiorzasta Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 20:53
          Krytykowanie poglądów nie jest narzucaniem innych poglądów. Coś ci się znowu
          pomieszało.
          • smalltownboy Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 20:53
            A w którym miejscu ja komus cokolwiek narzucam? To, że wyrażam swoje
            niezadowolenie z wypowiedzi to jest narzucanie?
            • wiewiorzasta Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 20:56
              smalltownboy napisał:

> A w którym miejscu ja komus cokolwiek narzucam? To, że wyrażam swoje
              > niezadowolenie z wypowiedzi to jest narzucanie?

Ty coś wypiłeś w między czasie? Przecież sam napisałeś wyraźnie:
              "Czy krytykanci tej stacji nie narzucają swoich poglądów i światopoglądu,
              krytykując?".
              To ci odpowiedziałam:
              "Krytykowanie poglądów nie jest narzucaniem innych poglądów. Coś ci się znowu
              pomieszało."
              • smalltownboy Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 20:58
                Chodzi o podwójną moralność. Na mnie dyżurne (wiadomo kto) wieszają psy za
                krytykę Radia Zet. Natomiast kiedy te same dyżurne..... krytykują Radio Maryja
                bardzo często na tym forum to jest ok?
                • wiewiorzasta Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:07
                  Ty rozumiesz co czytasz? Chyba nie. Nawet nie rozumiesz co sam piszesz.

Idź lepiej spać.
                  • smalltownboy Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:11
                    Nie przekręcaj kota ogonem i nie udawaj, że nie wiesz, o co chodzi. O ciągłą,
                    podwójną moralność drugiej strony we wszystkich tematach, na jakie by nie
                    rozmawiał. Powtarza się to w każdym poście. Jeśli temat zaczyna być śliski,
                    niewygodny lub już brak logicznych argumentów, zaczyna się wytykać błędy w
                    zadaniu, błędy ortograficzne zrobione z pośpiesznego mechanicznego pisania. To
                    może porozbijaja moje zdania na czynniki pierwsze i analizuj, co jest
                    podmiotem, a co orzeczeniem, jeśli cie to bawi. Ja już jestem uodporniony na te
                    socjotechniczne metody odwracania kota ogonem i udawania, że nie wie się, o co
                    chodzi.
                    • wiewiorzasta Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:35
                      Możesz sobie krytykować co chcesz i jak chcesz. Tak samo jak ktoś może się z
                      twoją krytyką nie zgadzać. Ale to, co ty proponujesz, wykracza daleko poza
                      krytykę. I tego się twoi 'rozmówcy', w tym i ja, czepiali. Ty "straszysz"
                      odebraniem koncesji prywatnej stacji, bo śmie krytykować/ żartować z rządzących,
                      PiSzczysz jeszcze o kilku innych obrzydliwych rzeczach, domagając się drugiej
                      Białorusi.

Zastanów się nad sobą, chłopczyku, a najlepiej idź spać.

Ja z tobą skończyłam.

EOT
                      • smalltownboy Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:36
                        Nie wolno mi wyrazać swojej opinii, żeby nie przedłużyć koncesji? A wam wolno
                        nawoływać do likwidacji Radia Maryja?
      • wiewiorzasta Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 20:52
        k0pytko napisał:

> Twój post świadczy o tym, że mentalnie pasujesz do reżimu Łukaszenki.

Nawet żąda drugiej Białorusi w Polsce, a nie tylko pasuje tam mentalnie :)))
        • smalltownboy Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 20:52
          Wypowiedz się odnośnie Radia Maryja. Czy tylko jednej stronie wolno krytykować?
          Mój post powyżej.
          • ave.duce Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:16
            smalltownboy napisał:

> Wypowiedz się odnośnie Radia Maryja. Czy tylko jednej stronie wolno krytykować?
            >
            > Mój post powyżej.

Nie, drugiej też wolno krytykować Radio MaRyja!

;)
            • smalltownboy Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:18
              Czyli Radio Maryja mają krytykować wszyscy, a Radia Zet nikt? O taką wolność
              wam chodzi?
              • ave.duce Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:20
                smalltownboy napisał:

> Czyli Radio Maryja mają krytykować wszyscy, a Radia Zet nikt? O taką wolność
                > wam chodzi?

Kto ci zabrania krytykować Radio Zet? Popatrz, jaki długi ten wątek!
                Nie bądź malkontentem!

;)
        • ave.duce Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:01
          Smutno mi, Boże!

Smutno mi, Boże! - Dla mnie na zachodzie
          Rozlałeś tęczę blasków promienistą;
          Przede mną gasisz w lazurowéj wodzie
          Gwiazdę ognistą...
          Choć mi tak niebo ty złocisz i morze,
          Smutno mi, Boże!

[...]

J. Słowacki
          • wiewiorzasta Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:09
            Stepy akermańskie

Wpłynąłem na suchego przestwór oceanu,
            Wóz nurza się w zieloność i jak łódka brodzi,
            Śród fali łąk szumiących, śród kwiatów powodzi,
            Omijam koralowe ostrowy burzanu.

Już mrok zapada, nigdzie drogi ni kurhanu;
            Patrzę w niebo, gwiazd szukam, przewodniczek łodzi;
            Tam z dala błyszczy obłok - tam jutrzenka wschodzi;
            To błyszczy Dniestr, to weszła lampa Akermanu.

<...>

A. Mickiewicz
            • ave.duce Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:12
              Moja piosenka I

Źle, źle zawsze i wszędzie,
              Ta nić czarna się przędzie:
              Ona za mną, przede mną i przy mnie,
              Ona w każdym oddechu,
              Ona w każdym uśmiechu,
              Ona we łzie, w modlitwie i w hymnie...

*

Nie rozerwę, bo silna,
              Może święta, choć mylna,
              Może nie chcę rozerwać tej wstążki;
              Ale wszędzie - oj wszędzie --
              Gdzie ja będę, ta będzie:
              Tu - w otwarte zakłada się książki,
              Tam u kwiatów zawiązką,
              Owdzie stoczy się wąsko,
              By jesienne na łąkach przędziwo,
              I rozmdleje stopniowo,
              By ujednić na nowo,
              I na nowo się zrośnie w ogniwo.

[...]

Cyprian Kamil Norwid
              • wiewiorzasta Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:37
                Komuna mentalna

Zobacz, jak szybko wieje czasów wiatr
                A w tej krainie ciągle myśl nie płynie
                Ukryci w kryjówkach wszyscy przyjaciele
                Czekając na znak święty z nieba w niedzielę
                Płaczą nad losem swoim i tej krainy
                Dlaczego tutaj ciągle myśl nie płynie
                Bo prawda, jak mówią, jest bardzo banalna
                Głowy pustoszy komuna mentalna

Bo mądrość góruje nad głupotą, tak
                Jak, jak światłość góruje nad ciemnością, i
                I kapłan sekty panującej w krainie
                On dobrze wie to, co wiedzieć powinien
                I targuje się z wojskowym, pół nocy tracąc zdrowie
                W końcu podzielą się po połowie
                Jeden się przeżegna, drugi
                Drugi spojrzy śmiało
                On będzie rządzić tłuszczą
                Batem i pałą

Zobacz, jak szybko wieje czasów wiatr
                A w tej krainie ciągle myśl nie płynie
                Ukryci w kryjówkach wszyscy przyjaciele
                Czekając na znak święty z nieba w niedzielę
                Płaczą nad losem swoim i tej krainy
                Dlaczego tutaj ciągle myśl nie płynie
                Bo prawda, jak mówią, jest bardzo banalna
                To głowy pustoszy komuna mentalna.

Kult

:P
                • ave.duce Re: Kpiny Radia Zet 16.08.06, 21:41
                  Chrystusie

Jeszcze się w sobie rozsmucę
                  Jeszcze do Ciebie powrócę
                  Chrystusie

Jeszcze tak strasznie zapłaczę
                  Że przez łzy Ciebie zobaczę
                  Chrystusie
                  Chrystusie

Jeszcze tak strasznie zapłaczę
                  Że przez łzy Ciebie zobaczę
                  Chrystusie
                  Chrystusie

I taką wielką żałobą
                  Będę się żalić przed Tobą
                  Chrystusie

Że duch mój przed Tobą klęknie
                  A wtedy serce mi pęknie
                  Chrystusie
                  Chrystusie

I duch mój przed Tobą klęknie
                  A wtedy serce mi pęknie
                  Chrystusie
                  Chrystusie
                  Przychodzimy

Julian Tuwim
    • xtrin Hehehe. 16.08.06, 21:15
      > Polsce za trochę.
      > dobrego smaku.

No... niezła kpina :).
      • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 21:17
        Wypowiedz się tak samo o ludziach, którzy krytykują na tym forum także Radio
        Maryja. Im wolno, a mnie nie wolno? Prawda, takiej wolności byście chcieli?
        • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 21:23
          > Wypowiedz się tak samo o ludziach, którzy krytykują
          > na tym forum także Radio Maryja. Im wolno, a mnie
          > nie wolno? Prawda, takiej wolności byście chcieli?

Nie to "wy" chcielibyście wolności, w której wolno wypowiadać tylko "prawe i
          sprawiedliwe" sądy.
          Istnieje kolosalna różnica pomiędzy wyrażaniem swojego zdania i swojej oceny, a
          mową nienawiści i oszczerstwa. RM częstokroć posługuje się tymi ostatnimi i stąd
          krytyka.
          • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 21:24
            Czyli kpiny są dopuszczalne a otwarte wyrażanie myśli nie jest?
            • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 21:29
              Jeszcze raz - otwarte wyrażanie myśli, jak i żarty mające na celu wyrazić jakąś
              opinię są jak najbardziej w zakresie wolności słowa. Oszczerstwa i podżeganie do
              nienawiści - nie.
              • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 21:30
                Kwestia interpretacji tych oszczerstw i podżegania. Nie wam wyznaczać gdzie ta
                granica, ani nie nam. Od tego jest prawo, a skoro nikt go nie łamie, może
                mówić, co chce.
                • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 21:37
                  > Kwestia interpretacji tych oszczerstw i podżegania.
                  > Nie wam wyznaczać gdzie ta granica, ani nie nam.

No to czemu wyznaczasz? :)

> Od tego jest prawo, a skoro nikt go nie łamie,
                  > może mówić, co chce.

A to dopiero ciekawe... Jak prawo skazuje Leppera, to jest to łżeprawo. A jak
                  prawo nie skazuje RM to jest to prawe prawo :).
                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 21:41
                    No i nigdy nie znajdziemy wspólnego mianownika. Po prostu, która opcja wygra,
                    ta będzie wprowadzać swoje wizje w życie. Ludzie wybrali tę opcję i ta opcja ma
                    prawo tak rządzić, jak uważa.
                    • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 21:46
                      > No i nigdy nie znajdziemy wspólnego mianownika.
                      > Po prostu, która opcja wygra, ta będzie wprowadzać
                      > swoje wizje w życie. Ludzie wybrali tę opcję
                      > i ta opcja ma prawo tak rządzić, jak uważa.

A moim, jak i prezenterów Zetki ŚWIĘTYM PRAWEM jest tą opcję krytykować i
                      mieszać z błotem ich wizję kraju.
                      Ty z tym się nie zgadzasz, a to już daleko wykracza poza różnice polityczne.
                      • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 21:50
                        Jak to nie zgadzam? Wyrażam własną opinię na ten temat, że ja bym odebrał
                        koncesję i dał komuś innemu, bo już dawno pisałem, że 2 szafy grające są
                        niepotrzebne. Nie wolno mi takiej opinii wyrażać? Bo co? Bo godzi w lewackie
                        poczucie wolności?
                        • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 22:00
                          > Jak to nie zgadzam? Wyrażam własną opinię na ten temat,
                          > że ja bym odebrał koncesję i dał komuś innemu, bo już
                          > dawno pisałem, że 2 szafy grające są niepotrzebne. Nie
                          > wolno mi takiej opinii wyrażać? Bo co?
                          > Bo godzi w lewackie poczucie wolności?

Bo to przekracza granice wolności słowa. Możesz sobie mówić, że prezenterzy
                          Zetki to głupki, muzykę grają denną, a reklamy mają prostackie - to opinia. Ale
                          jeżeli powiesz, że pan Kowalski z Zetki jest złodziejem i mordercą to już
                          podpada pod oszczerstwo. Kapisz?
                          • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 22:02
                            Kobito, Ty masz pojęcie o prawie? Bo widze, ze nie.
                            • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 22:06
                              A ja widzę, że Ty nie masz pojęcia o niczym.
                              • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 22:07
                                No o lewacko-liberalnym postrezganiu świata, w którym np. marchewka jest
                                owocem, napewno nie mam, z czego jestem bardzo dumny.
                                • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 22:10
                                  > No o lewacko-liberalnym postrezganiu świata,
                                  > w którym np. marchewka jest owocem, napewno
                                  > nie mam, z czego jestem bardzo dumny.

Fascynująca zbitka przypadkowych słów pozbawionych wszelakiego znaczenia.
                                  I co to wogóle są ci "lewacy"?! :(
                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 22:11
                                    M.in opcja, którą tak bronisz.
                                    • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 22:13
                                      Wypraszam sobie, nigdy nie stawałam za żadną lewicą!
                                      • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 22:15
                                        Koleżanko, a popieranie i żywa obrona małżeństw jednopłciowych, to co to jest?
                                        • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 22:30
                                          > Koleżanko, a popieranie i żywa obrona
                                          > małżeństw jednopłciowych, to co to jest?

Ludzkie podejście?
                                          Od biedy możesz to określić liberalizmem światopoglądowym. Ale określenie
                                          "lewactwo" jest co najmniej śmieszne.
                                          • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 22:33
                                            A wiesz, ja bym chciał się z 3 kolegami ożenić i prowadzić wspólne gospodarstwo
                                            domowe. Czemu mogę tylko z 1? Przecież nikomu tym krzywdy nie zrobię? Lubię
                                            wielokąty, więc monogamia mnie dyskryminuję i protestuję przeciwko takiej
                                            dyskryminacji.
                                            • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 22:39
                                              Jeżeli tylko zaproponujesz system, który zapewni poszanowanie praw wszystkich
                                              współmałżonków i znajdziecie wystarczająco wielu chętnych, by gra była warta
                                              świeczki to proszę bardzo - zgłoście projekt legislacji takich związków, a
                                              chętnie go poprę.
                                              • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 22:44
                                                Ale po co wielu chętnych. Przecież to o minimalne mniejszosci trzeba dbac.
                                                Nawet jesli kilka osb tego chce, to powinno sie umozliwic, w imie poszanowania
                                                mniejszosci.
                                                A tak na powaznie. Te marsze i parady wyrządziły wiecej szkody niz pozytku, bo
                                                społeczenstwo jest teraz bardziej wrogo nastawione do ciotek. wczesniej było
                                                neutralnie nastawione. A wiem to, bo mi opowiadał znajomy, co się dzieje w
                                                Rzeszowie.
                                                • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 22:52
                                                  > A tak na powaznie. Te marsze i parady wyrządziły wiecej
                                                  > szkody niz pozytku, bo społeczenstwo jest teraz bardziej
                                                  > wrogo nastawione do ciotek. wczesniej było neutralnie nastawione.

A to już problem społeczeństwa. Taką "neutralność", którą może jeden marsz
                                                  zburzyć to mogą sobie - za przeproszeniem - wsadzić.

> A wiem to, bo mi opowiadał znajomy,
                                                  > co się dzieje w Rzeszowie.

A to już argument z cyklu "disco-polo nie jest popularne, bo nikt z moich
                                                  znajomych go nie słucha".
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 22:54
                                                    No to brawo, jesli zamierzony cel wywołuje odwrotny skutek. Po co drażnic
                                                    ludzi? czy bez parad przebierancow nie mozna o prawa zabiegac u ustawodawcy
                                                    podczas rzeczowej, merytorycznej debaty, a nie przegiętego show?
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 22:57
                                                    To mniej więcej tak, jakbyś twierdził, że jest tolerancja religijna, bo przecież
                                                    "społeczeństwo jest neutralnie do katolików nastawione", pod warunkiem, że nie
                                                    noszą krzyżyków na szyi, nie wychodzą z procesjami na ulice, ani nie organizują
                                                    pielgrzymek na państwowych drogach. A jeżeli to zrobią i oberwą to cóż... po co
                                                    było drażnić ludzi? To co to, nie można się modlić bez parad, przebieranek i
                                                    ostentacji?
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 23:00
                                                    Kolejność jest w tym przypadku odwrócona. Najpierw merytoryczne dyskusje a
                                                    potem parady.
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 23:01
                                                    Merytoryczne dyskusje nic nie dają. Zresztą o czym tutaj dyskutować?
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 23:02
                                                    Jak to nie dają. Dziś np. pornografia juz nie szokuje jak kiedys
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 23:04
                                                    Nie przez dyskusje, a dlatego, że zawsze istniała i powoli wchodziła w
                                                    świadomość ludzką. I tak samo homoseksualizm - jeżeli nie będzie istniał na
                                                    forum publicznym to nigdy nie zostanie zaakceptowany.
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 23:06
                                                    Zgadzam sie, ale forma jest zła.
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 23:13
                                                    A jaka niby byłaby lepsza?
                                                    Rewelacyjna akcja "Niech nas zobaczą" także została równo opluta przez
                                                    "tolerancyjne" społeczeństwo.
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 23:15
                                                    Nie jestem specem od PR, ale napewno nie takie akcje. Programy edukacyjne w
                                                    mediach.
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 23:17
                                                    A cóż masz do tamtej świetnej akcji? Mającej na celu pokazać, że gej to też
                                                    człowiek. Doprawdy ciężko o bardziej stonowaną i zapraszającą do merytorycznej
                                                    dyskusji akcję.
                                                    Programy edukacyjne... heh... jakby już nie było plucia, jak tylko ktokolwiek
                                                    się w jakichkolwiek materiałach edukacyjnych zająknął o homoseksualiźmie.
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 23:20
                                                    Niech geje podziękują SLD, które popierali. Dopóki się nie zrobi skutecznej
                                                    lustracji i dekomunizacji, dooty nic w tym kraju nie ruszy do przodu. Rozumiesz
                                                    dlaczego to czyszczenie przez PiS jest takie niezbędne?
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 23:25
                                                    Hehehe... a cóż przepraszam ma lustracja do praw gejów?
                                                    Czyszczenie przez PiS? Proszę, miej litość nad moją przeponą...
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 23:27
                                                    To zbyt trudne dla niektórych, żeby to pojąć. Ale ma to bardzo mądry i logiczny
                                                    sens :) To trochę jak Nostradamus, ale do inteligentnych świat należy :) Nie
                                                    myślimy o dniu dzisiejszym, ale o nieco daleszej przyszłości. PiS wykonuje
                                                    świetną robotę.
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 23:29
                                                    Jeszcze w uzupełnieniu. Czemu np. w Czechach jest normalnie? Bo
                                                    zdekomunizowano. Tu tkwi sedno problemów Polski. Nawet problemów gejów.
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 23:54
                                                    > Jeszcze w uzupełnieniu. Czemu np. w Czechach
                                                    > jest normalnie? Bo zdekomunizowano. Tu tkwi
                                                    > sedno problemów Polski. Nawet problemów gejów.

Zacznijmy od tego, że w Czechach i za komuny było o wiele lepiej niż w Polsce.
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 16.08.06, 23:54
                                                    > To zbyt trudne dla niektórych, żeby to pojąć.
                                                    > Ale ma to bardzo mądry i logiczny sens :)

Oświeć mnie więc proszę.

> PiS wykonuje świetną robotę.

Kabareciarz z Ciebie. Co PiS zrobił przez te 9 miesięcy?
                                                  • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 23:59
                                                    Niech skutecznie oczyści Polskę z kapusiów, złodziei, oszustów i kanalii.
                                                    Gospodarka toczy się własnym torem, przy czym nie anarchicznie jak za
                                                    poprzednich rządów. Ma być tylko przestrzegane prawo, to wszystko. Tyle. Idę
                                                    spać.
                                                  • xtrin Re: Hehehe. 17.08.06, 00:04
                                                    Wybacz, ale prawo to PiS ma tylko w nazwie.
                                                    Nie wierzę w "skuteczne oczyszczanie" z kapusiów, złodzieji, oszustów i innych
                                                    kanalii. Usuniesz jednego to na jego miejsce pojawi się następny. Jedyny na nich
                                                    skuteczny sposób to mechanizmy zabezpieczające przed ich działalnością. Ale to
                                                    PiSu nie interesuje wogóle, bo to nie jest medialne. Procesy, wsadzanie za
                                                    kratki, odbieranie majątków - to są igrzyska. A że nieskuteczne - a cóż ich to
                                                    obchodzi.
                                      • wiewiorzasta Re: Hehehe. 16.08.06, 22:20
                                        Xtrin, odpuść sobie - przypadek niereformowalny :)

Z dobrego serca i doświadczenia radzę :)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46973145&a=46993646
                                        • smalltownboy Re: Hehehe. 16.08.06, 22:25
                                          A na co mam być reformowalny? Na wasze poglądy i wartości? To wy nie macie
                                          pojęcia o dyskusji i wymianie poglądów, gdyż zakładacie własne sztuczne
                                          ograniczenia takie wolności w ramach własnych ustaleń, a ja nie chcę i nie będą
                                          podlegał pod te ustalenia, czyli tzw. poprawość polityczną.
      • ave.duce Re: Hehehe. 16.08.06, 21:18
        xtrin napisała:

> > Dziś o 14,05 czytający wiadomości zapowiedział, że w dzienniku o 15.00 bę
        > dzie
        > > o wyjazdach zagranicznych Polaków, i że coraz więcej ludzie jeździ na
        > > Białoruś. Prowadzący DJ skomentował to, iż jadą by zobaczyć jak będzie w
        > > Polsce za trochę.
        > > Ja rozumiem wolność słowa, ale chyba są jakieś granice przyzwoitości i
        > > dobrego smaku.
        >
        > No... niezła kpina :).
        >

A mnie się wydaje, że nasz lud ciemny jeździ przede wszystkim po benzin...

;)
    • frau_blada Ale dlaczego kpiny? 16.08.06, 21:26
      Przeciez Bialorus to nie trzeci swiat. Nie maja tylu glodnych i zyjacych na
      granicy ubostwa rodzin.
      Moze on nie zartowal?
      • smalltownboy Re: Ale dlaczego kpiny? 16.08.06, 21:27
        Z kontekstu wypowiedzi na antenie wyglądało to na kpinę.
      • wiewiorzasta Re: Ale dlaczego kpiny? 16.08.06, 21:31
        frau_blada napisała:

> Przeciez Bialorus to nie trzeci swiat. Nie maja tylu glodnych i zyjacych na
        > granicy ubostwa rodzin.
        > Moze on nie zartowal?

Kiedy byłaś ostatnio na Bialorusi, że tak dużo wiesz?
        • ave.duce Re: Ale dlaczego kpiny? 16.08.06, 21:45
          Obława
          (wg W. Wysockiego)

Skulony w jakiejś ciemnej jamie smaczniem sobie spał
          I spały małe wilczki dwa - zupełnie ślepe jeszcze
          Wtem stary wilk przewodnik co życie dobrze znał
          Łeb podniósł warknął groźnie aż mną szarpnęły dreszcze
          Poczułem nagle wokół siebie nienawistną woń
          Woń która tłumi wszelki spokój zrywa wszystkie sny
          Z daleka ktoś gdzieś krzyknął nagle krótki rozkaz: goń -
          I z czterech stron wypadły na nas cztery gończe psy!

Obława! Obława! Na młode wilki obława!
          Te dzikie zapalczywe
          W gęstym lesie wychowane!
          Krąg śniegu wydeptany! W tym kręgu plama krwawa!
          Ciała wilcze kłami gończych psów szarpane!

Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał
          Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany
          Gdym teraz - ile w łapach sił - przed siebie prosto rwał
          Ujrzałem małe wilczki dwa na strzępy rozszarpane!
          Zginęły ślepe, ufne tak puszyste kłębki dwa
          Bezradne na tym świecie złym, nie wiedząc kto je zdławił
          I zginie także stary wilk choć życie dobrze zna
          Bo z trzema naraz walczy psami i z ran trzech naraz krwawi!

Te dzikie zapalczywe

Wypadłem na otwartą przestrzeń pianę z pyska tocząc
          Lecz tutaj też ze wszystkich stron - zła mnie otacza woń!
          A myśliwemu co mnie dojrzał już się śmieją oczy
          I ręka pewna, niezawodna podnosi w górę broń!
          Rzucam się w bok, na oślep gnam aż ziemia spod łap tryska
          I wtedy pada pierwszy strzał co kark mi rozszarpuje
          Pędzę, słyszę jak on klnie! Krew mi płynie z pyska
          On strzela po raz drugi! Lecz teraz już pudłuje!

Te dzikie zapalczywe

Wyrwałem się z obławy tej schowałem w obcy las
          Lecz ile szczęścia miałem w tym to każdy chyba przyzna
          Leżałem w śniegu jak nieżywy długi długi czas
          Po strzale zaś na zawsze mi została krwawa blizna!
          Lecz nie skończyła się obława i nie śpią gończe psy
          I giną ciągle wilki młode na całym wielkim świecie
          Nie dajcie z siebie zedrzeć skór! Brońcie się i wy!
          O, bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!

Te dzikie zapalczywe

Jacek Kaczmarski
          • wiewiorzasta Re: Ale dlaczego kpiny? 16.08.06, 21:53
            @ ... Nie chce mi się ... @

Dobranoc...
    • frank_drebin No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 21:38
      ktorym skecze sp. Benny Hilla to szczyt finezji.

P.S.
      Przepraszam sp. Benny Hilla za przywolanie go w temacie "poczucia humoru" radia
      Zet - pewnie sie biedak w grobie w tym momencie przewrocil :(
      • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 21:47
        Uważam tak samo. Nie słucham tej stacji na codzień, dziś przez przypadek
        włączyłem, usłyszałem coś takiego i opisałem na forum. Teraz psy na mnie
        wieszają.
      • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 21:48
        Nie oceniamy poczucia humoru Zetki, ale dyskutujemy o wolności słowa.
        Dostrzegasz tą "drobną różnicę"?
        • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 21:54
          No i ok, ja zapytałem o tę wolność w odniesieniu do RM, to napisałaś o jakimś
          podżeganiu. Czy wam tylko wolno wyznaczać granicę wolności slowa? Ze mi ma się
          podobać Radio Zet, bo to wolność, ale pochwała dla RM to nie wolność? Bez sensu.
          • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 21:58
            RM może sobie wychwalać Kaczki pod niebiosa, a Tuska nazywać diabłem wcielonym.
            I krzyżyk na drogę. Ale gdy zaczyna podżegać do nienawiści rasowej, a nawet
            zbliża się do rozpowszechniania kłamstwa Oświęcimskiego - wtedy przekracza
            granicę wolności słowa.
            Pomijam już fakt, że o ile mi wiadomo Zetka nie jest ani rozgłośnią "katolicką",
            ani nadawcą społecznym.
            • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:01
              A penalizowanie kłamstwa oświęcimskiego to co to jest, jak nie kaganiec na
              wolność słowa? Czym prędzej tę ustawę należy znowelizować. To jest właśnie
              lewackie poczucie wolności. Za słowa do więzienia, a za np. rozboje zawiasy.
              Oby tak dalej.
              A jeśli RM podżegało do przestepstwa to 997. Ale wiedz, że fałszywe
              zawiadamianie organów ścigania też jest karalne.
              • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:43
                > A penalizowanie kłamstwa oświęcimskiego to co to jest,
                > jak nie kaganiec na wolność słowa?

Zapobieganie szerzeniu kłamstwa, które może ugodzić w wiele osób.
                • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:46
                  No to mnie godzi wypowiedź w Zetce wieszcząca system białoruski w Polsce.
                  Ubodło mnie to bardzo, aż moje serce krwawi z nerwów. Może wymyślmy paragrafik
                  na takie rzeczy?
                  • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:52
                    Już jest - obraza uczuć religijnych :).
                    • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:59
                      Dlatego ja jestem przeciwny karaniu wogóle za słowa. No chyba, że ktoś jawnie
                      nawołuje do zbrodni i cięższych występków. Wolność powinna polegać na tym, że
                      sie mówi co się chce, a jesli ktoś czuje sie pokrzywdzony (chodzi o wypowiedzi
                      TYLKO imienne, czyli pomówienia i zniewagi) niech dochodzi CYWILNIE swoich praw
                      a nie karnie.
                      Niech Zetka mówi sobie o Korei, a ja mogę na niej psy wieszac, a ktoś inny na
                      Radiu Maryja. Na tym ma polegać wolność słowa.
                      • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 23:03
                        Tyle że stwierdzanie, że należy radio zamknąć, bo sobie kpi z władzy już ową
                        wolność słowa narusza.
                        • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 23:07
                          Nie, to moje prywatne zdanie, do którego mam prawo.
                          • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 23:14
                            A ja mam prawo się z tym Twoim prawem nie zgodzić :).
                            • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 23:17
                              Masz prawo, ale oboje mamy mieć to prawo do wyrażenia. A nie, że jedno wolno
                              wygłaszać, a inne nie.
                              • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 23:18
                                Moim zdaniem gdy ocena podważa prawo wolności wypowiedzi (a tak właśnie Twoją
                                ocenę odbieram) to sama się spod tego prawa wyłamuje.
                                • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 23:22
                                  Może podważać, jak najbardziej. Na tym polega wolność wypowiedzi, że ja się
                                  mogę częsciowo z ta wolnością nie zgadzać i mam prawo to wypowiadać. Czym innym
                                  są czyny, a czym innym słowa. Mówimy o słowach.
        • frank_drebin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:01
          Zalozyciel watku napisal cytuje:
          "Ja rozumiem wolność słowa, ale chyba są jakieś granice przyzwoitości i
          dobrego smaku."
          Czyli dyskutujemy tez o dobrym smaku - w tym przypadku w zakresie poczucia
          humoru :)
          A co do wolnosci slowa to niech sobie gadaja co chca ich wolna wola, a moim
          swietym prawem jest miec swoje zdnie na temat co gadaja w Zetce ..

xtrin napisała:

> Nie oceniamy poczucia humoru Zetki, ale dyskutujemy o wolności słowa.
          > Dostrzegasz tą "drobną różnicę"?
          >
          • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:05
            No w świtle filozofii lewako-liberałow wyrażanie opinii o nie przedłużaniu
            koncesji dla tej stacji (O RMFie też zresztą kiedyś pisałem za plakaty o IVRP)
            to podżeganie (?) nie wiem do czego (nie rozmumiem ichniej filozofii);
            natomiast krytyka i nawoływanie do zamkniecia Radnia mAryja w innych wątkach,
            które także nie złamał żadnego prawa takim podżeganiem nie jest. To jest ta
            lewacko-liberalna wolność słowa.
            • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:09
              Wypada przynajmniej przeczytać ze zrozumieniem, zanim zacznie się pisać o
              cudzych wypowiedziach.
          • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:08
            Jak rozumiem smalltownboy koncesję też chce odbierać Zetce za marne poczucie
            humoru :).
            • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:12
              Nie odbierac, tylko nie przedłużac za niecałe 2 lata, a to szalona różnica.
              • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:13
                To żadna różnica w tej materii.
                • smalltownboy Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:14
                  Jak to żadna? A może ja się chce ubiegać o czestotliwości ogólnopolskie. To
                  czemu Zeta ma być bardziej uprzywilejowana ode mnie?
                  • xtrin Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:47
                    To masz wygrać tą koncesję bo jesteś lepszy, a nie bardziej uległy względem władzy.
      • kura56 Re: No w Zetce maja takie "poczucie humoru", przy 16.08.06, 22:00
        Nic dziwnego, ze im liczba słuchaczy dramatycznie spadła. Kidyś kiedy Kozyra
        został prezesem sprowadził sobie specjalistą od feng szuja. Ten za ciężkie
        honorarium, poprzestawiał redakcję , Kozyra zaopatrzył sie w żółwia i szło
        pięęęknie. Jednak do czasu. Sam fehg szuj nie wystarczy. Jak zaczęli tracić
        słuchaczy to postanowili widocznie ostro uderzyć w target i stąd ta
        bezkompromisowość. Jeśli teraz ktoś by tylko oficjalnie zareagował, to rwetes o
        wolność słowa mamy jak w banku.lepiej ich juz zostawić z tym ich specyficznym
        poczuciem humoru Niech dalej zrażają do siebie tą resztę słuchaczy, która im
        pozostała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka