Dodaj do ulubionych

agonia LPR sie poglebia, czyli nowy fajny pomysl

17.08.06, 14:33
"Liga Polskich Rodzin chce, aby karani byli nie tylko pijani kierowcy, ale
także osoby, które świadomie im towarzyszą. Ich udział w ewentualnym wypadku
traktowany byłby jako współsprawstwo."

wiadomosci.onet.pl/1372152,11,item.html
Obserwuj wątek
    • bryt.bryt nikomu sie nie spodobalo? :-) 17.08.06, 15:20
      Ja sobie od razu wyobrazilem, jak policjant zatrzymuje autobus prowadzony przez
      pijanego kierowce ... :-)
      • elfhelm Re: nikomu sie nie spodobalo? :-) 18.08.06, 00:58
        bryt.bryt napisał:

> Ja sobie od razu wyobrazilem, jak policjant zatrzymuje autobus prowadzony przez
        > pijanego kierowce ... :-)

A wszystkie dzieci z gimbusa od razu do poprawczaka :)))
    • obrzydliwe.trollisko Re: agonia LPR sie poglebia, czyli nowy fajny pom 17.08.06, 16:39
      Świetny pomysł. Podoba misie. Skonfiskowac samochód, a na koniec kierowcę i
      pasażerów rozstrzelać.
    • kapucynka9 Do jakie nienawiści prowadzi żarliwa wiara 17.08.06, 16:42
      • sir.wesoly Re: Do jakie nienawiści prowadzi żarliwa wiara 18.08.06, 00:56
        aha
        czyli jazda po pijaku jest OK ????

no tak - lewactwo czesto to robi
        • elfhelm Re: Do jakie nienawiści prowadzi żarliwa wiara 18.08.06, 00:57
          dla PiSu i SO jazda po pijaku jest OK (patrz posłowie Krasulski, R. Kaczyński,
          Wójcik)
          • sir.wesoly Re: Do jakie nienawiści prowadzi żarliwa wiara 18.08.06, 01:00
            jakubowska i ten z OO7

to juz lepiej faktycznie do bagaznika wlezc
          • alistair-p Re: Do jakie nienawiści prowadzi żarliwa wiara 18.08.06, 01:09
            elfhelm napisał:

> dla PiSu i SO jazda po pijaku jest OK (patrz posłowie Krasulski, R. Kaczyński,
            > Wójcik)
            Wójcik był nawet na plakatach antyalkoholowych,wiadomo,człowiek z
            doświadczeniem.Właściwie to on tylko jechał po torowisku tramwajowym i to
            nocą,nic wielkiego jak na Samoobrone.
    • alistair-p Re: Taksówkarze mają przechlapane !!!! 18.08.06, 01:10
      A jak pasażer jest pijany? Przepadek fotela pasażera?
    • qqazz Re: agonia LPR sie poglebia, czyli nowy fajny pom 18.08.06, 01:10
      Nim doszli do władzy to z Romka był całkiem rozsądnie i trzeźwo mówiacy facet,
      inni tez zresztą, choc czasem za bardzo skrzywieni swiatopoglądowo, od nadmiaru
      władzy niestety chyba im troche na głowy siadło, bo to co ostatnio wymyslaja to
      nawet do komentowania sie nie nadaje.

pozdrawiam
    • jola_iza Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 01:13
      W USA takie rozwiązanie istnieje choćby w kodeksie drogowym stanu Illinois.
      • kapucynka9 I co z tego ma wynikać ??? 18.08.06, 01:15
        A! Jak hamerykanskie to ruki pa szwam i lizać im odbyt ?
        • alistair-p Re: I co z tego ma wynikać ??? 18.08.06, 01:18
          A w Iranie za zdrade małżeńską można kobietę ukamienować.
        • jola_iza Re: I co z tego ma wynikać ??? 18.08.06, 01:19
          Z tego ma wynikać ,tylko tyle, że nie wszystko co "wymyśli" LPR jest głupie. Wiesz ,że pijany siada za kierownicę masz dwa wyjścia: zawiadomisz policję, albo świadomie bierzesz udział w przestępstwie. Tyle i aż tyle.
          • kapucynka9 Czytaj uważniej !!! 18.08.06, 01:22
            W tym wątku mowa nie o kierowcach a o pasażerach.
            • jola_iza Re: Czytaj uważniej ??? 18.08.06, 01:25
              O pasażerach jadących z pijanymi kierowcami.
              • kapucynka9 Re: Czytaj uważniej ??? 18.08.06, 01:27
                To lepiej jak ktoś trzeźwy z pijanym kierowcą jedzie, czy lepiej by pijany
                jechał sam ?
                Oto jest pytanie ?
                • jola_iza Re: Czytaj uważniej ??? 18.08.06, 01:31
                  Lepiej, żeby pijany nie jechał. Widzisz, że siada za kierownicą masz obowiązek powiadomić policję. Nie powiadamiasz, jesteś świadomym wspólnikiem. Ta nasza pobłażliwość dla pijanych kierowców jest przerażająca. Jeśli się nie da inaczej trzeba to zmienić choćby pod grożbą sankcji karnej.
                • mysz_polna5 Re: Czytaj uważniej ??? 18.08.06, 01:32
                  kapucynka9 napisała:

> To lepiej jak ktoś trzeźwy z pijanym kierowcą jedzie, czy lepiej by pijany
                  > jechał sam ?
                  > Oto jest pytanie ?

################################################################################

Uff!
                  Zyc, albo przezyc ~ oto jest pytanie!
                • heretic_969 Re: Czytaj uważniej ??? 18.08.06, 01:38
                  > To lepiej jak ktoś trzeźwy z pijanym kierowcą jedzie, czy lepiej by pijany
                  > jechał sam ?

A co to zmienia, jak będzie miał towarzysza? Ten przecież nie ma drugiej kierownicy.
                  • jola_iza Re: Czytaj uważniej ??? 18.08.06, 01:44
                    heretic_969 napisał:

> > To lepiej jak ktoś trzeźwy z pijanym kierowcą jedzie, czy lepiej by pijan
                    > y
                    > > jechał sam ?
                    >
                    > A co to zmienia, jak będzie miał towarzysza? Ten przecież nie ma drugiej kierow
                    > nicy.
                    >
                    >
                    > Zmienia, najczęsciej giną właśnie towarzysze.
                    • heretic_969 Re: Czytaj uważniej ??? 18.08.06, 01:47
                      > > Zmienia, najczęsciej giną właśnie towarzysze.

A z tym się zgodzę.
      • qqazz Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 01:25
        Że ktos jest głupi to od razu trzeba go nasladować?

pozdrawiam
        • jola_iza Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 01:27
          A co w tym głupiego ? Wiesz ilu nieszczęść uniknelibyśmy gdyby ludzie zamiast wsiadać z pijnym kierowcą do auta powiadamiali policję ?
          • kapucynka9 Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 01:29
            No dobra, było by lepiej. Ale co to ma wspólnego z tą kuncepcją LPR o karaniu
            pasażera. Im chodzi wszak o coś zupełnie innego. Kumasz ?
            • sir.wesoly Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 01:33
              nie martw sie kupacynka9
              nastepne wybory wygra wladek frasyniuk
            • jola_iza Re: oj troszkę 18.08.06, 01:34
              się wycofujesz rakiem. LPRowi chodzi o to samo
              "Liga Polskich Rodzin chce, aby karani byli nie tylko pijani kierowcy, ale także osoby, które świadomie im towarzyszą. Ich udział w ewentualnym wypadku traktowany byłby jako współsprawstwo."
              "Zagrożenie jakie stwarzają na drogach pijani kierowcy istnieje również dlatego, że jest pewne przyzwolenie społeczne na taki proceder" - podkreślił Pawłowski
              • kapucynka9 A cha! Czyli odpowiedzialność zbiorowa!!! 18.08.06, 01:38
                Jak u Feliksa Edmundowicza Dzierżyńskiego.
                "Jak ukradł zegarek to winien kradzieży, jak jemu ukradziono no to
                współuczestniczył"
                Że też wcześniej na to nie wpadłam. Wszak komuna czerpała garściami z dorobku
                KK, a nie odwrotnie.
                • jola_iza Re: Nie plec bzdur!!! 18.08.06, 01:43
                  w innych kwestiach takie rozwiązania nikomu nie przeszkadzają. Dlaczego z uporem godnym lepszej sprawy upierasz się, że pomysł jest głupi?
                  • kapucynka9 Re: Nie plec bzdur!!! 18.08.06, 01:47
                    Prawo nakazuje poinformowanie tzw. organów o popełnieniu przestępstwa, a nawet o
                    zamierze popełnienia przestępstwa. Więc to już w prawie jest i nic dodawać nie
                    trzeba.
                    Ja się upieram co do tego, że u źródła pomysłów LPR jest wiele plugastwa.
                    • jola_iza Re: kapucynko!!! 18.08.06, 01:54
                      Może i jest wiele plugastwa. LPR to jedno wielkie plugastwo. Ale pomysł niestety wart poważnego potraktowania. Aż szkoda, że mądrzejsi ludzie nie wpadli na to wcześniej. Moja babcia mawiała:" ucz się chocby od diabła "
                      pozdrawiam :)
          • qqazz Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 01:51
            Tak a idac dalej to jeszcze dzieci miałyby powiadamiac Policje o tym co robia
            rodzice, kazdy miałby donosic na każdego i kółko sie zamyka. Jak ludziom moga w
            ogóle takie pomysły do głowy przychodzić? a jak cie wniosa na.... do auta z
            takim delikwentem co bedzie prowadził to co? Troche wyobraźni kobieto, dobrymi
            checiami to pieklo jest wybrukowane, zdajesz sobie sprawe do czego takie
            pomysły moga doprowadzić? Albo traktujemy sie jak dorosli ludzie, albo jak
            gó..arze.

pozdrawiam
            • jola_iza Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 01:59
              Pogadamy jak ci pijak kogoś z rodziny ukatrupi na drodze . Ciekawe czy wtedy nie będziesz mieć pretensji do pasażera ' dlaczego pozwolił na jazdę" ?. Od dzieci się odczep mowa o świadomym ..
              • qqazz Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 02:07
                Nie łapiesz za bardzo o co mi chodzi, troche wyobraźni.
                Jak pijak kogos zabije na drodze to sądze że czapa byłaby bardziej wychowawcza.
                A co jak nie wiem czy ktos jest pijany a tu nagle bach i Policja i 0,21 promila
                a ja nie powiadomiłem? A o co ja niby mam miec pretensje do pasażera? Masz mnie
                za debila?
                W średniowieczu jak dziecko spadło z pieca i złamało reke to zduna karali bo on
                piec zbudował, ten pomysł to próba powrotu do tamtych standardów.
                Myśl kobieto to naprawde nie boli

pozdrawiam
                • jola_iza Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 02:16
                  qqazz napisał:

> Nie łapiesz za bardzo o co mi chodzi, troche wyobraźni.
                  > Jak pijak kogos zabije na drodze to sądze że czapa byłaby bardziej wychowawcza.
                  > być może
                  > A co jak nie wiem czy ktos jest pijany a tu nagle bach i Policja i 0,21 promila
                  > jak nie wiesz, nie ma sprawy
                  > a ja nie powiadomiłem? A o co ja niby mam miec pretensje do pasażera?

> wiesz jakie pytanie ludzie sobie w takich chwilach zadają:" kto go puścił za kierownicę?"
                  > Masz mnie za debila?
                  > nie :)
                  > W średniowieczu jak dziecko spadło z pieca i złamało reke to zduna karali bo on
                  >
                  > piec zbudował, ten pomysł to próba powrotu do tamtych standardów.
                  > Myśl kobieto to naprawde nie boli
                  > sam myśl, ja wiem że nie boli

A teraz odpowiedz co takiego złego się stanie jak w rozsądny sposób pomysł LPRu wprowadzi się w życie ?
                  >
                  > pozdrawiam
                  • qqazz Re: już pisałm, ale powtórzę 18.08.06, 02:27
                    jola_iza napisała:

> qqazz napisał:
                    >
                    > > Nie łapiesz za bardzo o co mi chodzi, troche wyobraźni.
                    > > Jak pijak kogos zabije na drodze to sądze że czapa byłaby bardziej wychow
                    > awcza.
                    > > być może

Ja sądzę że z pewnoscią, choc to przesada, ale dożywocie juz nie.

> > A co jak nie wiem czy ktos jest pijany a tu nagle bach i Policja i 0,21 p
                    > romila
                    > > jak nie wiesz, nie ma sprawy

Myslisz ze Policja i prokurator będą tez tak do tego podchodzić? Jak tak to sie
                    mylisz dla nich to jest wynik bez wysilku to ty udowadniaj ze nie wiedziałeś.

> > a ja nie powiadomiłem? A o co ja niby mam miec pretensje do pasażera?
                    >
                    > > wiesz jakie pytanie ludzie sobie w takich chwilach zadają:" kto go puścił
                    > za kierownicę?"

Sam wsiadł i niech sam za to co zrobił odpowiada, a że ludzie na siłe jeszcze
                    innych winnych szukaja, bo sprawca przeciez pijany, pomroczność jasna itp.
                    jakos go trzeba zrozumiec dorosły w Polsce to przeciez duze dziecko trzeba go
                    pilnowac.
                    Jak uważasz że trzeba go powstrzymac to to zrób sama.

> > Masz mnie za debila?
                    > > nie :)

ok

> > W średniowieczu jak dziecko spadło z pieca i złamało reke to zduna karali
                    > bo on
                    > >
                    > > piec zbudował, ten pomysł to próba powrotu do tamtych standardów.
                    > > Myśl kobieto to naprawde nie boli
                    > > sam myśl, ja wiem że nie boli

o jeszcze troche wyobraxni dołóz

> A teraz odpowiedz co takiego złego się stanie jak w rozsądny sposób pomysł LP
                    > Ru wprowadzi się w życie ?

Pojawia sie nastepne pomysły ot to, jak dasz diabłu palec weźmie całą rękę.

pozdrawiam
                    • ottt A co powiecie na faktyczne zrównanie obywateli 19.08.06, 23:25
                      wobec prawa? Żadnych świętych krów, jak do tej pory. Żadnych posłów,
                      prokuratorów, sędziów, księży czy rabinów.
                  • kapucynka9 Durnego pomysłu rozsądnie w życie wprowadzić 18.08.06, 02:30
                    się nie da.
                    • qqazz Otóz to 18.08.06, 02:32
                      pozdrawiam
    • heretic_969 Niech trwa ta agonia, bo pomysł jest dobry. 18.08.06, 01:36
      I przestańcie bredzić o pijanych taksówkarzach czy kierowcach autobusów - to
      oczywista demagogia.
    • jola_iza Re: A ile żon 18.08.06, 01:39
      alkoholików ucieszy to rozwiązanie. Będą mogły spokojnie kablować na swoich bandziorów.
    • mariner4 Producenci alkomatów zacierają ręce! 18.08.06, 13:38
      Wsiadając np do taksówki będziemy musieli kazać kierowcy dmuchnąć!
      Producenci komórek w mig wyposażą telefony w alkomat.
      Biznes ię kręci!
      M.
      • jola_iza Re: Producenci alkomatów zacierają ręce! 18.08.06, 13:51
        A wsiadasz do taksówki z pijanym kierowcą, wsiadasz wogóle do auta z pijanym kierowcą ?
        • bryt.bryt Re: Producenci alkomatów zacierają ręce! 18.08.06, 14:11
          jola_iza napisała:

> A wsiadasz do taksówki z pijanym kierowcą, wsiadasz wogóle do auta z pijanym ki
          > erowcą ?

Zeby byc pijanym, kierowca nie musi wcale zionac wodka. Norme mozna przekroczyc,
          a wygladac i zachowywac sie calkiem normalnie.
          • jola_iza Re: Producenci alkomatów zacierają ręce! 18.08.06, 14:16
            Fakt,chodzi o świadomą jazdę, Jak jesteś nieświadomy nie ma sprawy.Zwróć uwagę jak zachowują się amerykańscy policjanci, każą delikwentowi przejść po linii prostej i o takie przypadki chodzi mi gdy bronię pomysłu.
        • mariner4 Jeżeli wiem, że jest pijany to nie. 18.08.06, 14:25
          Ale jeden przy 1 promilu już się przewraca, a po drugim i 3 promile są niewidoczne.
          M.
          • jola_iza Re: Jeżeli wiem, że jest pijany to nie. 18.08.06, 14:38
            No i po sprawie. Widzisz , że pijany nie jedziesz , jedziesz odpowiadasz . Ja bym jeszcze karała gospodarzy imprez (prywatnych) którzy pozwalają pijanym gościom wsiadać za kierownicę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka